Karkkipäivä
Karkkipäivä

Henkilökuvassa Viola, kosmetiikkabloggaaja

Henkilökuva-sarjassa tapaamme tänään…. kosmetiikkabloggaajan!

KillerColours2

Viola Holmgrenin Killer Colours on yksi Ruotsin suurimmista kauneusblogeista. Blogi on ollut 21-vuotiaalle Violalle täysipäiväinen työ viimeiset kolme vuotta. Viola kirjoittaa sekä ruotsiksi että englanniksi, ja blogilla on suunnilleen yhtä paljon ulkomaalaisia kuin ruotsalaisia lukijoita. Killer Colours kuuluu myös monen suomalaisen meikkifriikin suosikeihin – myös allekirjoittaneen. :)

Sain tilaisuuden haastatella Violaa Yves Rocherin järjestämällä Ranskan matkalla. Upeiden värimeikkien takaa paljastui verbaalisesti lahjakas, älykäs ja taiteellinen persoona.

KillerColours4

Kun kysyn milloin Viola innostui meikeistä, hän kertoo olleensa aina kiinnostunut taiteesta. Viola on käynyt maalaus- ja veistokursseja, ja visuaalinen luominen on aina ollut hänelle tärkeää. Yläasteen alussa Viola tajusi, että myös meikkaus on yksi taiteen muoto. Kasvojen muodostama kanvas tuntui kiinnostavammalta pohjalta verrattuna tyhjään tauluun tai savimöykkyyn. ”Kasvot eivät ole koskaan tyhjä paperi”, Viola miettii. ”Niissä on oma persoonallinen materiaalinsa mitä lähteä työstämään, se on kiinnostavaa.”

Viola innostui värikkäistä mineraalimeikeistä, ja alkoi tilata sampleja eri merkeiltä. Mineraalit olivat helppo ja edullinen tapa koota itselleen laaja väripaletti, jolla lähteä luomaan ja leikkimään. (My thought exactly, kun itse hurahdin mineraaleihin. :))

KillerColours_face1

Viola alkoi laittaa meikkikuviaan Bilddagboken.se -sivulle (vastaa suunnilleen Suomen IRC-Galleriaa). Taidokkaat meikit saivat huomiota, ja kaverit kommentoivat eikö Violan kannattaisi avata kuvilleen oma blogi. Aluksi Viola oli sitä mieltä, ettei hän ole mikään ”blogityttö” (”I stil med Blondinbella”, Viola sanoo), mutta perusti lopulta blogin. Vuosi oli 2008 ja Viola 16-vuotias. Killer Colours oli syntynyt.

Suosiota ei tarvinnut kauaa odotella. Ruotsin tuon ajan suurin kosmetiikkabloggaaja Bjooti bongasi Killer Coloursin ja nosti Violan esiin blogissaan. Killer Colours sai saman tien tuhansia seuraajia.

KillerColours_eyemakeup

Viola jatkoi mineraalien suosimista, ja asiakassuhde amerikkalaiseen Mad Minerals –meikkiyrikseen johti Violan ensimmäiseen kaupalliseen yhteistyöhön vuonna 2009. Violasta tehtiin Mad Mineralsin sanansaattaja ja Killer Colours –blogin meikkikuvia liitettiin Mad Mineralsin sivuille inspiraatiokuviksi. Mistään taloudellisesti merkittävästä diilistä ei kuitenkaan ollut kysymys, vaan Viola sai palkkion meikeissä.

Palkkatyöksi blogi muuttui vuonna 2011, kun Viola sainattiin bloggaamaan Solo-lehden alla. Sopimukseen kuului myös sisällön tuottoa paperilehteen, ja Viola toimitti lehdelle kolme kauneusaiheista artikkelia kuussa.

KillerColours_Viola_LaGacilly

Viola La Gacillyssä

Myöhemmin samana vuonna Viola siirtyi Rodeo-lehdelle, jossa bloggaa tänäkin päivänä. Hän tekee edelleen silloin tällöin myös lehtijuttuja.

Upeat meikkikuvat ovat yhä Killer Colours –blogin kantava voima ja ”se juttu”. Violan  raikas luonnonkauneus, veistokselliset kasvot ja selkeät piirteet saavat lookin kuin lookin näyttämään tyrmäävän upealta. Tällaisesta blogista jos mistä saa haettua inspiraatiota! (…ja syyn tulla kateelliseksi…;))

Pidän itse henkilökohtaisesti myös siitä, etteivät kuvat Violan blogissa ole ylikäsiteltyjä ja viimeisen päälle photoshopattuja, vaan meikkeihin voi ikäänkuin ”samaistua” ja tulee fiilis että tuollaisen voin itsekin ehkä saada aikaan. Esimerkiksi Linda Hallbergin (Violan rinnalla Ruotsin suosituin kauneusbloggari) niinikään upeassa blogissa meikkikuvat ovat niin virheettömiksi muokattuja, että ne näyttävät (ainakin minulle) usein tavoittamattoman täydellisiltä.

KillerColours_face3

Meikkibloggaajaa haastatellessa on tietenkin aivan pakko kysyä hänen Holy Grail – eli ehdottomista suosikkituotteistaan. Violan kasvot syttyvät hänen innostuessaan aiheesta. ”Kuinka monta tuotetta saan luetella?” hän nauraa. Luettelosta saisi varmasti oman postauksen verran materiaalia, joten pyydän Violaa listaamaan ne ensimmäisinä mieleen tulevat. Ja ne ovat tässä:

MANASI Make-Up Lyster Cream Bronzer (ruotsalainen merkki). Täydellinen terveen ihon luoja, todella hyvä luonnollista rusketusta imitoiva punertava pohjasävy, ei oranssinen niin kuin useissa bronzer-tuotteissa. Hohtava, kevyesti kimaltava finish, mutta ei tee naamasta ”diskopalloa”. Ei tunnu iholla tahmealta. Plussaa myös appelsiininsuklaan tuoksu!

ILLAMASQUA Brow And Lash Gel. Täydellisen koostumuksen omaava läpinäkyvä geeli joka pitää kulmat kurissa. Ei jätä vaaleaa kökköä tai rapise päivän mittaan niin kuin jotkut heikommat kulmatuotteet. Hieman hohtava finish, kulmat jäävät freesin ja eloisan näköisiksi. Violalle korvaamaton tuote.

KillerColours_face4

SLEEK New Skin Revive. Silikonipohjainen, luonnollisen, ihonkaltaisen lopputuloksen luova meikkivoide. Käyttäytyy Violan mukaan iholla niin kuin ihmiset odottavat oikein hyvän BB-voiteen tekevän; sulautuu ihoon täydellisesti, blurraa ihohuokoset, peittää kevyesti, korjaa värivirheitä eikä tahraa vaatteita. ”Your skin but better” – yksinkertaisesti.

ORIFLAME HyperStretch Mascara. Ripsiväri, jonka lopputuloksessa on Violan mukaan täydellinen volyymin ja pituuden balanssi. Ei klimpitä, pysyy hyvin ja myös lähtee hyvin. Viola ei pidä waterproof – tai water resistant –koostumuksista koska niitä on hankala saada irti, mutta HyperStretch vastustaa kosteutta ja lähtee silti hyvin pois.

KillerColours3

Viola tekee myös satunnaisia mallintöitä. Mikä ei varmaan hämmästytä ketään. ;)

Kysyn lopuksi Violan tulevaisuudensuunnitelmista tai toiveistaan kauneusbloggaajan uralla. Viola vastaa, ettei hänellä oikeastaan ole kosmetiikan suhteen mitään sen kummempia ura-ambitioita, ja että hän on iloinen jos tilanne edelleen viiden vuoden kuluttua on yhtä antoisa ja kiinnostava kuin se tähän saakka on ollut.

”Otan kyllä mielelläni vastaan ne tilaisuudet ja mahdollisuudet mitä kosmetiikkabloggaus minulle tarjoaa, mutta en rakenna tulevaisuuttani sen varaan”, Viola sanoo. ”Meikkaus on lopulta minulle vain yksi taideilmaisun muoto muiden joukossa”.

KillerColours_Viola_LaGacilly2

Syksyllä Viola alkaa opiskella yliopistossa elokuvatiedettä (filmvetenskap – mikä lie suomeksi..?), ja tässä vaiheessa haastattelua paljastuu, että Viola on todellinen kauhufilmifanaatikko. ”Kauhu on minulle yhtä suuri intohimo kuin meikkitaide”, Viola selittää silmät tuikkien ja käsillä elehtien. ”Kauhufilmit puhuttelevat ’luolamiestä’ meissä kaikissa, me kaikkihan pelkäämme jotain. Kauhu on primitiivinen reaktio jota ei voi analysoida.”

Kuuntelen Violaa kiehtoutuneena ja samaistuen. Itsellänikin on kaukainen historia kauhukirjojen suurkuluttajana, mutta Violan hienostuneempien suosikkien Poen ja Lovecraftin sijaan ahmin itse Stephen Kingiä ja Clive Barkeria.

KillerColours_face2

Kello lyö jo puolta yötä ja olemme istuneet sohvalla kaksi tuntia meikkikeskusteluun uppoutuneena. Uni kutsuu… Oman huoneensa kohdalla Viola sanoo, ”Hei, sun täytyy nähdä  se Manasin voide-bronzeri…!” ja pian kaksi meikkifriikkiä seisoo penkomassa Violan meikkipussia ja fiilistelemässä eri tuotteiden koostumuksia.

Vihdoin puoli yhdeltä olen huoneessani, suklaa-appelsiinin tuoksua nuuhkien.

Kyllä kosmetiikka on ihana intohimo! :)

Kuvat Killer Colours -blogista, lukuunottamatta kahta La Gacillyssa itse ottamaani kuvaa.

Kommentit (21)

 1. Miira

  Amazing pictures and amazingly beautiful girl! Thanks for the interview, Sanni. I hardly ever read blogs from foreign authors (wouldn’t know where to start), so recommendations are highly valued.

 2. satu

  No oliko se bronzer hyvää? Sopiko sun ihon sävyyn? Kun meille sopivat samat Lily Lolon foundationin sävyt, tietää että jos bronzer sopii sinulle, sopii se todennäköisesti myös minulle :)

  • Sanni

   En kokeillut sitä kasvoille (olisi pitänyt pestä meikit eikä kylppärin valossa muutenkaan olisi nähnyt sopiiko sävy, yöllä ei ollut luonnonvaloa tarjolla ;)), ainoastaan kämmenselälle. Eli en osaa valitettavasti sanoa miten sävy olisi sopinut minulle. Mutta hyvältä se näytti kämmenselällä. :)

 3. Jenni

  Linkkasit Violan jo aikaisemmin jossain postauksessa ja kurkistin blogiin. RAKASTUIN! Tykkään tosi paljon tavasta jolla hän kirjoittaa ja hänen meikkinsä todellakin ovat upeita! Täytyy siis kiittää sinua, hänen nostamisestaan esille blogissasi. Muuten tämä helmi olisi jäänyt löytämättä!:)

  • Sanni

   Kiva kuulla! :)

 4. Myy

  Oi ihana Viola! Kiitos tästä :)

 5. Liisa

  Tosi mielenkiintoinen ja ihana postaus! Kiitos kun haastattelit häntä! :)

 6. Bemu

  Ok, mä olen jonkin verran Violan blogia seurannutkin; ihan mielenkiinnosta siihen miten hän meikin avulla saa muutettua kasvonsa aina eri näköiseksi :) Ja nyt kun ”sanoit” niin en ihmettele että hän pitää kauhufilmeistä :D
  Btw, Oriflamehan on ruotsalainen firma?

  • Sanni

   Kyllä, Oriflame on ruotsalainen.

 7. 2000

  Onpa upeita meikkejä :o

 8. Sinna

  Hienoja meikkejä, mutta jotenkin häiritsee, kun hänen kaikki kuvansa on otettu samasta kulmasta ts pää vasemmalle kallistettuna ….kaikki näyttää vähän samalta.

 9. Petra / Viilankantolupa

  Mun täytyy nyt ääneen olla eri mieltä Lindasta. Musta ne kuvat on huikean inspiroivia. Sen sijaan että ajattelisin ”Äh, onpa täydellinen” katson niitä ihaillen ja mietin että jonain päivä, kovan työn ansiosta voisin ehkä itsekin ylittää itseni vastaavalla tavalla. En edes halua pyrkiä samaan, sillä jotenkin koen sen nokitteluna. Miksi mun pitäisi yrittää olla yhtä hyvä kuin muut, kun voin olla parasta itseäni? Jokaisella tyylinsä ja tapansa, mutta mä arvostan tosi monenlaisia keskenään ihan erilaisia blogeja ja niiden eteen nähtyä vaivaa. Photarilla ja ilman. :)

  Violan blogi oli mulle uusi tuttavuus, siirtyy lukulistalle teidän muiden seuraan.

  • Minna

   Sama täällä, ahmin eilen monta kymmentä sivua Lindan blogia ja ah niitä kuvia! <3

  • Sanni

   Mun täytyy nyt ääneen olla eri mieltä Lindasta. Musta ne kuvat on huikean inspiroivia.

   Toki kuvat ovat minustakin huiman inspiroivia (ja näyttävät livenäkin ilman Photaria lähes yhtä täydellisiltä, ainakin ne lookit mitä Lindalla oli La Gacillyssa ^_^), mutta minuun vain vetoaa jotenkin enemmän ”luonnollisempi” jälkikäsittely. :)

 10. eev_a

  ihana haastattelu, kiitos sinulle ja ihanalle violalle! Killer Colours on ollutkin pitkään yksi lemppariblogejani. Viola on tosiaan hurjan lahjakas!! :) mielenkiintoista kuulla enemmänkin henkilöstä blogin takaa. :) ja viola on ihana esimerkki siitä, miten voi inspiroitua ihmisestä, joka toteuttaa intohimoaan täysillä, ja se voi johtaa vaikka mihin…. :) on aika mieletön saavutus, että noin nuorena on tehnyt harrastuksesta kokopäivätyön!

  mielenkiintoinen tuo photoshoppaus-juttu minkä nostit esille. olenkin joskus miettinyt, miksi osa blogeista ei vaan nappaa jollain intuitiivisella tasolla, ja niihin tutustuminen jää yhteen, kahteen selailukertaan – näihin kuuluu linkkaamasi Linda Hallbergin blogi. taidokkaita meikkejä, ja kaikki sinänsä kohdallaan, mutta ei vaan kolahda. nyt kun rupesin asiaa ajattelemaan, niin varmaan se on se liiallinen täydellisyys, mikä niissä tökkii. tässäkin törmätään tähän aitous-kysymykseen ;)

  • Sanni

   on aika mieletön saavutus, että noin nuorena on tehnyt harrastuksesta kokopäivätyön!

   Sanopa muuta..! :)

 11. RainDrop

  Kiitos tasta esittelysta, tosi kivoja ja hienoja meikkeja, joista saa paljon inspiraatiota ja todella kaunis tytto :)

  En ole lukenut ruotsalaisia blogeja, joten en tieda mika mahtaa olla sikalainen kaytanto, mutta kiinnitti huomiota, etta ainakaan Violan blogissa han ei suoraan mainitse onko tuotteet saatu blogin kautta. Vai onko oletus etta kaikki hanen esittelemansa tuotteet ovat saatuja? Mietitytti vaan, kun tama aihe on niin paljon pinnalla suomalaisissa blogeissa.

  • Sanni

   Hmm, täytyy sanoa että en tiedä Ruotsin käytäntöä asiaan, se ei tullut puheeksi haastattelun aikana ja täytyypä myöntää, että en ollut itse kiinnittänyt tuohon huomiota Violan blogissa. Mun käsitys on, että valtaosa Violan esittelemistä tuotteista on hänen itse ostamiaan. Noista viimeisimmistä postauksista löysin melkeinpä kaikista tiedon mistä tuotteet on ostettu. Ja esim. Kicks Fair Trade -postauksessa mainittiin, että tuotteet oli lähetetty hänelle testiin.

 12. taikis

  Hieno on tuokin blogi! Mietin vain tässä että pitääkö kukaan yli 40-vuotias mitään kauneus/kosmetiikkablogia? Olisi kiva lukea vähän vanhemmankin juttuja. Eritoten näitä ryttyjen siloitusaineiden testejä olisi mukava lukea! ;)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.