Hemmottelua kerrakseen

Tämä sopii luontevasti jatkoksi eiliselle tuoksupostaukselle, kuvat ovat samalta illalta Pariisista. :)

Pariisin_juustot

Päät pyörällä ihanista tuoksuista jatkoimme iltaa Sofién luona juustojen ja kuohuvan merkeissä.

Sofie ja Mr. Sofié tietävät että olen hulluna juustoihin, ja veivät minut ensin lähijuustopuotiinsa valitsemaan herkkuja. Ranskan juustotiskit ovat minulle kuin Willy Wonkan makeistehdas lapsille konsanaan… :)

Pariisinjuustot_IMG_8293_2

Juustolautaselle valikoitui mm. ranskalaisia klassikoita kuten comtéa ja pehmeää vuohenjuustoa, pitkään kypsytettyä cheddaria sekä manchegoa Espanjasta. (Kaikkien nimiä ja laatua en muista, olisi pitänyt tehdä muistiinpanot :D) Itse odotin suurimmalla kiinnostuksella sinihomejuustoja, joita lautasella oli sekä lehmän- että vuohenmaitoversiona. Vuohenmaitosinihomejuustoa en ole ennen maistanutkaan.

Kävi ilmi, että isäntäni ja emäntäni eivät itse edes pidä sinihomejuustosta, sitä oli tarjolla vain minua varten. :)

Pariisinjuustot_IMG_8303_2

Sofién keittiöstä löytyi kaunein oliiviöljypullo mitä olen kuunaan nähnyt.

Pariisinjuustot_IMG_8291_2

Illan suosikkijuusto? Minun mielestäni vuohenmaitosinihome, ehdottomasti! Just sopivasti asennetta, muttei liian suolainen. Sofié ja miehensä julistivat samaisen juuston tarjottimen pahimmaksi ^_^

Comté on myös aina hyvää, mukavan elegantti juusto. Kolmas suosikki oli oikeassa reunassa näkyvä tuorevuohenmaitojuusto. Koostumus ja maku olivat kuin jotain ricotan ja kreikkalaisen manourin väliltä.

  Pariisinjuustot_IMG_8312_2

Pariisin_IMG_8296

Pariisin_IMG_8325

Mieli lämmin ja olo mitä parhain hyvästä seurasta,ruoasta ja juomasta.

Luulin illan kohokohdan jo olleen juustolautasessa ja shampanjassa, mutta hämärän laskeutuessa keittiöstä kannettiin pöytään vielä yllätys….

Pariisin_IMG_8336

Sokeroimaton, viljaton marjamarenkikakku…! Siis mikä unelma!

Minä joka en yleensä niin välitä makeista herkuista, en voinut tässä vaiheessa estää veden herahtamista kielelle. Jos nyt yhden palan ottaisi…

Olin super-otettu Sofién eleestä – tehdä nyt vhh-kakku minun takiani..!

Ja ei – pala ei tosiaan jäänyt yhteen…! :D Sen verran hyvää tavaraa oli edessä. Kakku oli täysin erilainen kuin omat perinteiset vhh-leipomukseni, vastustamattoman mehukas täydellisellä makeuden ja hapokkuuden tasapainolla – ja ihanan ”fluffy”” rakenne. En olekaan itse koskaan tehnyt marenkipohjaista kakkua, mitä voi ihmetellä. Sehän on mitä vähähiilihydraattisin kakkupohja :)

Sofien_kakku_IMG_8342

Sofié olisi normaalisti tehnyt kakun kermavaahdolla, mutta vaihtoi sen jogurttiin jotta kakusta tulisi raikkaampi. Hyvä valinta! :) Rasvaisten juustojen jälkeen kermainen jälkiruoka olisi ollut kenties turhan raskas.

Ohje: lämmitä uuni 180 asteeseen. Vatkaa vakuaiset vaahdoksi ja lisää makeutus vähitellen. (Sukrin = brändinimi stevia/erytritol-sekoitukselle, nopeampi käyttää kuin tuo sanahirviö ;)) Vatkaa seosta kunnes se on kuohkeaa ja jäykkää. Lisää maissitärkkelys ja etikka. (Aion itse kokeilla korvata maizenan mantelijauholla = ei tärkkelystä. Tärkkelys varmaankin vaikuttaa marengin rakenteeseen mutta kokeilukeittiö testaa mielellään manteliversionkin :)).

Voitele kakkupohjavuoka. Kaada marenkitaikina vuokaan ja paista noin tunti uunin alatasolla. Anna kovettuneen kakun jäähtyä.

Sekoita yhteen jogurtti, kerma ja sokeroimaton hillo (Sofié käytti St. Dalfouria). Levitä seos viilenneen marenkipohjan päälle.

Marmorointimehu: lohko kirskat ja poista niistä kivet. Purista kirsikoista mehu ja sivilöi kuoret. Lisää joukkoon muutama ruokalusikallinen sokeroimatonta vadelmahilloa ja sekoita.

Koristele kakku tuoreilla marjoilla (ja halutessasi mintun lehdillä) ja tee pintaan marmorointi kirsikkamehulla.

Tätä iltaa muistelen vielä pitkään, kiitos ihanasta pariisilaiskokemuksesta Sofiélle ja misterille! <3

Kommentit (22)
  1. Jossain vegaaniblogissa muistan nähneeni ohjeen marenkiin, joka on tehty kikhernepurkin (!)liemestä eikä kuulemma arvaisi mausta :D

    1. Tähh?? :D

      No mutta joo, löytyihän se heti :)

      http://chocochili.net/2015/03/vegaanin-minipavlovat/

      1. Juuri tuo! Tekisi mieli ehkä jopa kokeilla, niin oudolta se kuulostaa :D

  2. Jos saisin valita yhden asian, jota söisin koko loppuelämäni ajan, olisi se ehdottomasti juusto. Juustot on vaan niiiin hyviä ja en ole vielä löytänyt juustoa, josta EN tykkäisi. :D

    1. Sanopa muuta :D Mä tosin olen maistanut myös yhdentekeviä juustoja (joku Edam on aikalaila, ”miksi??”), mutta en suoranaisesti pahanmakuisia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *