Karkkipäivä
Karkkipäivä

Minun Maarianhaminani: hemma hos mig

Laiskanpilvisen sunnuntain ajanvietteenä kutsun teidät vierailulle Ahvenanmaan kotiini. Tämä on nyt vähän niinkuin jatko-osa puolentoista vuoden takaiselle Mi Casa -postaukselle, jossa esittelin manner-kotini.

Maarianhaminan ”majani” on aivan eri tyylinen kuin minun ja herran asunto mantereella. Täällä aika on pysähtynyt, ja kaikki on kuin 10 vuotta sitten kun muutin Ahvenanmaalle päälle parikymppisenä juuri koulusta valmistuneena. Sisustustyyli edustaa nuoren opiskelija-Sannin makua (ja varallisuutta :D); huonekalut ovat kaikki eri paria ja seiniä kuvittavat nuppineuloilla ripustetut, kellastuneet julisteet. Jääkaapin ovessa kirmailee haalistuneita My Little Pony -magneetteja.

Kotona

Pidän manner-kodistanikin erittäin paljon, mutta saaristopesässä on tilavampi tuntu ja paikka on kaikessa ”nukkavieruudessaan” rennompi ja kotoisampi.

Olen kuitenkin vuosien varrella alkanut pikkuhiljaa kyllästyä joihinkin Maarianhaminan majani elementteihin, ja ajattelinkin nyt käyttää tilaisuuden hyväkseni ja kysyä teiltä vinkkejä asunnon pienimuotoiseen tuunaamiseen. Vuokra-asunto kun on kyseessä, niin mitään remppaa en täällä aio suorittaa, mutta jollain lailla haluaisin asunnon ilmettä päivittää. Vaihtaako huonekalujen järjestystä..? Ostaa uusia verhoja tai mattoja..?

Olen miettinyt mm. olohuoneen tv-hyllyn maalaamista valkoiseksi (huh että se onkin ruma möhkäle) ja antiikkisten julisteideni korvaamista vihdoin viimein kunnon tauluilla. Omien valokuvien teettäminen canvas-tauluiksi on pyörinyt mielessä pitkään. Minulla on kasapäin ihania Ahvenanmaa-kuvia ja niistä saisi varmasti oikein kivan taulusarjan….! Kun vain saisi aikaiseksi…!

Kotona2

Maarianhaminan koti on myös aina tuntunut manner-kämppää ”vierasystävällisemmältä”, johtuen epäilemättä tilasta ja rennommasta asenteestani. Pelkäänpä, että saatan ehkä vähän nipottaa manner-kodissa… Miehellekin aina mäkätän nuuskaisista sormenjäljistä jotka kuvittavat keittiön vaaleita kalusteita. Saisin varmaan hermoromahduksen jos olohuoneen tapetille löisi tahmatassunsa joku iloinen juhlija… M:haminan kulahtaneilla tapeteilla ei mitään väliä! ^_^

Vieraista puheen ollen, perjantaina sain houstata peräti neljää Couchsurfaajaa! :) Ainakin vilkas alku CS-emännyydelleni, I might say! :)  (Ja torstai-illan tonnikalapullat olivat muuten  jälleen hitti! ^_^)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

P.S. Vähän rasittaa kun puhun videolla ”edellisestä” kämppiksestäni ja ”edellisestä” työkaveristani, kun sanahan on tietysti entinen. :D No, ihme että en sen enempää sekoillut sanoissani, aina niin jännittävää puuhaa tuo videoesiintyminen.

Kommentit (39)

 1. C.

  Asun Helsingissä 90-luvun alussa rakennetussa pienkerrostalossa ja pakko sanoa, että asunnon alkuperäinen lattia muistutti erehdyttävästi Ahvenanmaan asuntosi lattiaa, lattialistat, pistorasiat, ovet ja valokatkaisijat ovat samanlaiset ^_^

 2. Tiinuliini

  Hei, mä olen suht uusi lukija ja kiinnostaa tietää mitä sä teet työksesi Ahvenanmaalla? Entä mantereella? Entäs mikä sun kotikaupunki on mantereella? Tykkään sun blogista paljon :) kiitos jos vastaat :)

  • Sanni

   Moi Tiinuliini!

   Toivottavasti et pahastu, mutta en ole blogissa työpaikkojani nimeltä maininnut (luulen ettei monikaan bloggaaja niin tee yksityisyyden säilyttämiseksi). Mutta mantereella olen töissä kosmetiikkaliikkeessä myyjänä, tosin nykyisellään enää vain tarvittaessa kutsuttavana extrana (irtisanouduin viime syksynä kun halusin lähteä reissaamaan Eurooppaan :)).

   Mantereen kotikaupunkianikaan en ole täällä suoraan maininnut, vaikka onhan se ehkä rivien välistä jo monelle selvinnytkin. En tiedä onko kaupungin mainitsemattomuuteen oikeastaan enää mitään syytäkään… :) Ehkäpä sen joskus julkistan jos vaikka alkaa tehdä mieli kirjoittaa juttuja siitäkin paikasta. :D Maarianhaminaa en koe tarpeelliseksi ”pitää salassa” kun mulla ei täällä ole entistä esimiestäni lukuunottamatta lukijoita, niin kukaan ei voi tunnistaa. :)

   • Tiinuliini

    Oi, kiitos nopeasta vastauksesta :) en pistä pahaksi ollenkaan, ymmärrän yksityisyyden hyvin. Mä olen nyt lukenu aika monta postaustasi ja tykkään kovasti sun tyylistä kirjoittaa :) mulla alkoi 1.7 uusi koettelemus, yritän elää ilman uusia kosmetiikkahankintoja tän vuoden loppuun. Toki shampoota ja muuta normikamaa voi ostaa, mutta meikkejä on ihan liikaa ja haluan näyttää itselleni, että kyllä mä tämän puoli vuotta elän hienosti ja helposti….

    • Sanni

     haluan näyttää itselleni, että kyllä mä tämän puoli vuotta elän hienosti ja helposti….

     Kyllä se onnistuu! :) *thumbs up* Pysyttelet vain kaukana kaupoista ja….err, no, tätähän mun nyt ei pitäisi sanoa kun haluaisin sinut tietysti mielellään pitää lukijana, blogeista. ;)

     Mulla oli itselläni muinoin ihan järjetön postimyyntiriippuvuus, ja kun menin työelämästä vuodeksi opiskelemaan niin jouduin pudonneen tulotason vuoksi laittamaan itseni totaaliseen ostolakkoon ja heitin kylmän viileästi kaikki postimyyntikatalogit avaamattomina roskiin enkä mennyt yhteenkään vaatekauppaan. Kun noita houkutuksia ei ollut silmissä niin pysyin ruodussa. :)

 3. sansu

  Onpa symppis asunto! :) Asut ilmeisesti kuitenkin pääasiassa mantereella, vai? Olisi ihan kiintoisaa lukea postaus sun ja maarianhaminan ”historiasta”, tosin semmoiset lienet joskus jo tehnyt…? Olen aika uusi lukija, niin siksi kyselen. :)

  • Sanni

   Joo, asun pääasiassa mantereella. Mr. Karkkipäivä taitaisi tykätä kyttyrää jos alkaisin viettää täällä suurimman osan ajasta, vaikka jos misterin tänne mukaan saisin niin erittäin mielelläni asumisjärjestelyt sellaisiksi muuttaisin..! :)

   Olisi ihan kiintoisaa lukea postaus sun ja maarianhaminan “historiasta”, tosin semmoiset lienet joskus jo tehnyt…?

   En ole sellaista vielä kirjoittanut, muuten vain höpissyt rakkaudestani saarta kohtaan. :) Ehkäpä joskus tulee tuollaisen historiikin aika…? Tosin se ehkä tuntuisi vähän liian syvälti yksityiselämää kaapaisevalta… Mutta olen otettu ja iloinen kuullessani, että Ahvenanmaa-jutut kiinnostavat! :)

 4. desire.

  Sisustusjuttuihin: viherkasvit tekisivät paljon, mutta jos joutuvat olemaan pitkään keskenään, ei tietenkään vaihtoehto. TV-tason maalaus vaikka kuultomaalilla vois olla hyvä, ja verhot, sisustustyynyt ja päiväpeitot on toki aina hyvä sekä nopea tapa uusia ilmettä, samoin matot. Makkariinkin voisi tehdä kaksi eri ”huonetta” jollain sermillä tai vastaavalla. Onko Maarianhaminassa kierrätyskeskusta? Sieltä voisi löytyä uusia juttuja ja sinne sais vietyä vanhatkin kalut helposti :) Kirppareita varmaan ainakin löytyy.

  Mut mun varsinainen kysymys koski ELF:n meikkejä. Onko sulla kokemusta? Apteekissa bongasin, niillä oli pari ihan sikahalpaa hintaa eli osa tuotteista maksoi 2,90 ja osa 5,90 tai jotain vastaavaa. Akneetikkona varsinkin niiden puuteri kiinnosti, kun mainostivat siinäkin olevan salisyylihappoa o__O

  • Sanni

   viherkasvit tekisivät paljon, mutta jos joutuvat olemaan pitkään keskenään, ei tietenkään vaihtoehto.

   Viherkasveja mulla olikin täällä ennen ja kaipaisin niitä kovasti, mutta koska välillä en ole täällä kuukauteen niin ne eivät pärjää. :/

   Kierrätyskeskus täältä löytyy, siellä voisikin käydä katsomassa! :)

   Mut mun varsinainen kysymys koski ELF:n meikkejä. Onko sulla kokemusta?

   Valitettavasti ei. Kuuluu merkkeihin jotka olen ns. ”aina tiennyt” (no ainakin internetin keskustelupalstojen astuttua elämääni :D), mutta yhtäkään tuotetta en ole kokeillut.

 5. Tiltu Kultu

  Rautakaupoissa on ainakin myytävänä sellaisia kontaktimuovintapaisia kalvoja, joilla voi päällystää huonekaluja, kaapinovia, pöytiä jne. Yritin googlata sulle sivua, mutta kun en muista niitä kolmea kirjainta, jotka ovat sanan ”kalvo” tai ”muovi” edessä. On suht edullinenkin.
  http://Www.sisustusideat.net -sivuilla siitä oli ainakin mainintaa, tämä sivusto tosin vaatii kirjautumisen, mutta sieltä saa mahtavia ideoita kun pääsee kurkistamaan palstalla kirjoittelevien huoneisiin ;)

  • Sanni

   Oi, tuollaisen muovikuoren voisin kyllä hommata tuohon makuuhuoneen työpöytään, se on nimittäin niiin karu…! Jonkun lapsen tai nuoren teinin vanha pöytä, täynnä jotain tarroja ja raapusteluja. Siksi mulla on siinä päällä pöytäliina, joka nyt ei varsinaisesti työpöydälle sovi…! :P

 6. Tiltu Kultu

  Niin niissä muoveissa on siis esim puukuviota ja on kuulemma luonnollisen näköistäkin. Tuolla sivustolla on kuviakin käyttäjien tuunauksista.

  • Laziness

   Dc-fix on ainakin eräs kontaktimuovimerkki jolta löytyy valtava valikoima erilaisia kuviomuoveja. :)

   Itse päällystin eräässä asunnossani puukuvioisella muovilla keittiön ruman työtason, ja mosaiikkikuvioisella osan keittiön seinälaatoista. Hyvin pysyi paikoillaan, eikä ollut kallis muutos. :)

   • Tiltu Kultu

    Just se! Dc-fix:hän se olikin :D

  • mils

   Joo, kyllä ne mielestäni toimivat varsin hyvin. Vuokrakämpässä, jossa tällä hetkellä asun, ei ollut mahdollisuutta suureen remonttiin, joten päällystin keittiön kaapit tuollaisella puun näköisellä kontaktimuovilla. Vieraat usein luulevat, että keittiön kaapisto on vasta uusittu, vaikka todellisuudessa ne on peräisin jostain 50 -luvulta. :) Muovin löysin ihan vain Prismasta.

 7. Kriksu

  Mulle tuli heti mieleen että sen olohuoneen päätyseinän voisi maalata jollakin sulle mielekkäällä värillä. Näyttäisi kivalta kun seinän väri näkyisi myös hyllyn läpi (jos hahmotin oikein videokuvasta niin hyllyssä ei ole taustalevyä?). Itse tykkään voimakkaista väreistä ja valitsisin tuohon tummanliilaa tai petrolinsinistä, mutta tärkeintä on tietenkin valita siihen sellainen sävy josta itse pidät!

  • Sanni

   Hauska idea, täytyisi tietysti varmistaa mitä mieltä vuokraisäntä on asiasta :)

 8. Bemu

  Tekstiilien vaihto muuttaa jo todella paljon. Valkoinen väri raikastaa aina huonekalun. Pääasia mun mielestä että pidät siellä rennon meiningin :)
  http://www.thecottagemarket.com/2013/03/porch-decor-30-perfect-porches.html
  Ja tuolta Cottage Marketin sivuilta saa aivan mahtavia idiksiä <3

  • Sanni

   Kiitos linkistä! :) Oijoi kun kutkuttaisi laittaa parvekekin ihan kunnolla kuntoon, siellä olisi tilaa vaikka minkälaiselle parvekesisustukselle…. Tietysti kun ei ole lasitusta niin säänkestävyys asettaa omat rajansa….

 9. Mimi

  Viherkasveista asuntoosi voisi sopia palmuvehka. Se on todella helppohoitoinen: sopii valoisaan tai hämärään paikkaan ja pärjää jopa kuukauden ilman kastelua.

  • Sanni

   Ooo, kiitos vinkistä! Tuollaisenhan voisi hankkiakin..! Viherkasvit tuovat kyllä paljon tunnelmaa.

 10. Etelänmuija

  Heippa,
  tykkäsin sinun sohvastasi. Siinä on kunnolla väriä. :)
  Kyselit sisustusvinkkejä…Mietiskelin, ovatko kaikki kalusteet t a r p e e l l i s i a ? Jos ovat, niitä voisi kokeilla järjestää eri tavalla. Se muuttaisi asunnon ilmettä paljon.
  Ja ihan sohvatyynyillä ja matolla saisi uutta ilmettä.
  Ja toki tauluilla ja kynttilöillä ja muulla ns. pikkusälällä.

  Makuuhuone on aika iso. Sen mahdollisuudet ovat ehkä käyttämättä.
  Joku tuolla ehdottikin sermiratkaisua…Entäpä, jos jakaisit makuuhuoneen nukkumiseen ja työskentelyyn? Sopisiko se vaalea sohva olohuoneesta paremmin makuuhuoneen puolelle työpöydän kanssa?

  Jaa’a, miten vain, ideana kai kuitenkin olisi säilyttää asunnon rentous?
  Toivotaan, että keksit kivoja sisustusratkaisuja, sellaisia sinun näköisiäsi ja omalta tuntuvia.
  Jään odottelemaan muutosten esittelyä. ;)

  • Sanni

   Tosi hyviä ideoita heittelette..! Makuuhuoneen voisi tosiaan jakaa kahdeksi tilaksi ja tehdä sinne työskentely”huoneen”. Yleensä aina istun koneineni keittiössä, vähän hölmöä kun kerran työpöytäkin on olemassa… Jotenkin mä vain olen aina ollut keittiöihminen, olen lapsesta saakka viihtynyt eniten keittiössä ja suorittanut siellä niin ruokailu, läksyjen luvut, kirjeen kirjoitukset, meikkaukset ja muut. :)

   ideana kai kuitenkin olisi säilyttää asunnon rentous?

   Toki, toki! :) Vaikka haluaisinkin vähän siistiä tiettyä haalistunutta opiskelijakämppäilmettä, niin sopiva nukkavieruus kuuluu ehdottomasti Casa Maarianhaminan luonteeseen <3

 11. Veppe

  Kodikas ja kivannäköinen asunto! Jos kuitenkin sisustusvinkkejä kysytään, niin heitänpä jotakin soppaan. Sanot kommentissa, että haluaisit ”siistiä tiettyä haalistunutta opiskelijakämppäilmettä”; ymmärrän yskän ja olen tehnyt tällaista viime vuosina itsekin, ja kontrasti ja symmetria auttoivat ainakin minulla, joskin minä olenkin totaalisen epäluova ja jäykkämielinen sisustaja (köyhän lisäksi, heh).

  Jos yrittäisin fiksata paikkaa piene(hkö)llä rahalla, keskittyisin lähinnä tekstiileihin ja tauluihin yms. Huonekalut näyttävät olevan keskenään suht samanväristä materiaalia, enkä näkisi ihan pakollisesti tuunata niitä kovin ottein. Hakisin olohuoneeseen kontrastia vaihtamalla maton esimerkiksi mustaan, hankkimalla vaikkapa mustavalkoisia sohvatyynyjä ja laittamalla seinälle ison/isoja tauluja/julisteita, esim. rohkeasti kehystettyjä, valokuvista tehtyjä mustavalko- tai värijulisteita. En suinkaan aja mustavalkoisen sisustuksen asiaa, mutta kun tuolla on mukavasti tuo punainen sohva ja siihen sopivat paneeliverhot, niin musta ja valkoinen toisivat niiden kanssa kivaa kontrastia ja selkeyttä. (Uppoaa kivasti myös miehiseen makuun, jos on tarvetta houkutella misteriä paikalle useammin, hekoheko.) Jos tv-hylly ärsyttää mutta et halua käsitellä sitä suuremmin, voisit vaikka irrottaa lasioven ja laittaa joillekin hyllyille esim. valkoisia koreja (Ikea…), joihin saa kivasti myös pikkusälän piiloon.

  Minä en jakaisi makuuhuonetta osiin, koska hyvinhän se toimii noinkin ja avaruus on mukava asia, mutta makunsa kullakin. Laittaisin makkariin kivat, runsaat pellavaverhot (suosittelen!: http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/10218089/ ), jotka sopivat merihenkiseen ympäristöön kuin nyrkki silmään ja tuovat mahtavasti kodikkuutta. Saattaisin symmetrian vuoksi satsata yhtenäisiin yöpöytiin tms. ja/tai valaisimiin ja laittaa ison, selkeän kuvan suoraan sängyn yläpuolelle. Jos väriä kaivataan, vaihtaisin päiväpeiton kylläisempään sävyyn, mutta minusta tuo makkari olisi tuollaisenaankin, etenkin pellavaverhojen kanssa, mainion värinen.

  Joka tapauksessa, onnea fiksailuun! :)

  • Sanni

   Kiitos sinullekin Veppe tosi kivoista ja toteutuskelpoisista ideoista! :)

   Makuuhuuoneeseen haluaisin todellakin uudet verhot, mutta ikkunan ylä”karmi” (vai miksi sitä kutsutaan, reuna kumminkin) asettaa haasteen. Se ei ole suora, vaan menee hassusti seinän muodon mukaan vinoon. (Mulla ei nyt näköjään ole sopivaa sanavarastoa selittää tätä asiaa…) Siksi edellinenkin asukas oli laittanut ikkunaan vain tuollaisen helpon… öö, herranjestas mikä _tuonkin_ nimi on… Mun aivot on tänään ihan sulaneet näköjään. Nojoo, mutta siis ikkunalla ei ole verhotankoa eikä yläreunan muoto salli niillä nipsukoilla kiinnitystä.

   Pellavaverhoilla saisi tosiaan ihanaa viihtyvyyttä ja ”pehmeyttä” makuuhuoneseen. Ja yöpöydistä olen ihan samaa mieltä. Nykyiset ovat aika karun näköiset…. :D

 12. Anne

  Sisustukseen sopisi mun mielestä hyvin selkeä linja, verrattuna nykyiseen ehkä vähän ”varastomaiseen” fiilikseen. KAIKKI ylimääräinen roina pois. Vanhat taulut myös pois. Väreinä suosittelen käytettäväksi vain muutamaa, ehkä kahta, eri väriä. Lisävärejä saa sisustustyynyillä, verhoilla ym. tekstiileillä. Joku jo aikaisemmin kirjoittikin kirppiksistä. Tälläsen ”loma-asunnon” sisustukseen just hyvä idea! Mahdollisuuksien mukaan seinälle voisi hommata jonkun isomman taulun/ maalauksen, jonka värimaailmaan voisi hyödyntää tekstiileissä. Toi sun vaalea sohva on hyvä, sitä en heittäisi pois. :)

  • Sanni

   KAIKKI ylimääräinen roina pois.

   Joo, noilla epämääräisillä hyllyillä lojuu kyllä jos jonkinlaista lehden vuosikertaa, vanhoja koriste-esineitä ja jopa pöytäliinoja säilytettynä…! Asunnossa on se huono puoli, että siellä ei ole vaatehuonetta. Ihmettelen todella, miten tuon kokoiseen asuntoon ei ole makuuhuoneeseen tehty vaatehuonetta, se olisi mahtunut sinne enemmän kuin hyvin…

   Säilytystilan puutteessa joudun siis säilyttämään esim. vieraspetiä ja -patjoja huoneiden nurkissa. :/

 13. eev_a

  olipa kiva postaus, ja tosi sympaattisen ja kotoisan oloinen asunto :) vaikka en olekaan oikein sisustusharrastaja, vaan pääasiallinen tarkoitukseni on saada kotoisa ja toimiva sisustus mahdollisimman vähällä vaivalla ja pienellä rahalla, on tosi kiva päästä kurkistamaan toisten koteihin :) yksi juttu laittoi vähän hymyilyttämään: kaksi tv:tä samassa huoneessa..? :D :D (vai näinkö omiani :D)

  mun mielestä paras keino uudistaa tilaa edukkaasti on erilaiset tekstiilit yms. Suuret, voimakkaan väriset verhot antavat mielestäni ihanaa kotoisuutta ja lämpöä, varsinkin jos on kyseessä suurehko tila. itse tykkään myös (taide)julisteista ja kynttilöistä, mutta voi olla, että sisustumakuni on vain sivistymätön ja vulgaari! :D uusi päiväpeitto, sohvatyynyt ja muut antavat mukavasti kotoisuutta ja uutta ilmettä ja niitä saakin suht edullisesti.

  • Sanni

   yksi juttu laittoi vähän hymyilyttämään: kaksi tv:tä samassa huoneessa..? :D :D (vai näinkö omiani :D)

   Joo, toinen on vanha ja ollut menossa kaatopaikalle jo vuoden…! :D Mutta en ole saanut aikaiseksi kun mulla ei ole täällä autoa käytössä.

   Itse asiassa sitä toistakaan tv:tä en juurikaan käytä… Katson sillä ainoastaan dvd:eitä.

   Mitä taidejulisteisiin tulee, ne ovat minusta kivoja edelleen mutta eivät tuolla lailla nuppineuloilla ripsustettuna tai halvalla ”kehyksettömällä” lasikehyksellä laitettuna….Kauniilla kunnon kehyksillä fiilis on ihan erilainen. Mulla myös tuo julisteiden sijoittelu on vähän niin ja näin… :p

 14. Luna

  Tervetuloa Jomalan S-markettiin ostoksille, allekirjoittanut vaaleanpunaisilla hiuksilla kassassa hih hih!

  • Sanni

   Eikä…! :D Voi harmi kun mulla ei ole autoa käytössä, muuten asioisin mielelläni sun kaupassa. :)

   • Luna

    Hyi kamala ku oon meikittömänä ja hiukset sekaisin ku mun lempibloggaaja tulee kauppaan! :D yleensä on hienot värikkäät meikit mut nyt oli ruma sunnuntaiolo ja sit sinä ilmestyt! :D

 15. kaesa

  Ei tartte vastata tietenkään jos et tahdo, mutta pakko kysyä kun mua hämmentää :D Niin että oonko ymmärtäny oikein että sä asut ns. virallisesti miehesi kanssa mantereella, mutta käyt välilä hengailemassa Ahvenanmaalla? Onko toi niinku loma-asunto, vai käytkö ihan Töissä töissä Ahvenanmaalla ja asut siellä? Vuokria en tietenkää kysele mutta ilmeisesti maksat kämpästä itse? En oo aikaisemmin törmännyt tällaiseen järjestelyyn, että pitää oman kämpän eri kaupungissa vaikka asuukin yhdessä puolison kanssa, niin siksi kiinnostaa. Kukin tyylillään, mua vain hämmentää kun pieni pääni ei tajua miten yksi ihminen voi asua kahdessa kämpässä :D

  Sisustushommista: mä ehkä ottaisin ne kehystetyt julisteet pois seiniltä jos ne ei enää tunnu omalta jutulta ja pitäisin seinät tyhjinä kunnes löytäisin jotain kaunista jonka oikeasti tahtoo laittaa seinälle. Siitä just tulee sellainen opiskelijakämppämeininki, että seinillä roikkuu vähän mitä sattuu kun niitä ostaessa ei olla mietitty mitään sisustusjuttuja.

  Taidekoulujen joulumyyjäiset ja vastaavat on oiva paikka hankkia taidetta seinälle hieman edullisemmin kuin vaikkapa Helsingin nimekkäimmistä gallerioista :) Ja taidelainaamoista saa normaalihintaisenkin taulun hankittua helposti, kun tarttee maksaa vain se about 20€/kk..

  Jos ei oo hirveen suuri budjetti sisustamiseen, niin yksinkertainen on kaunista :) Kaikki turhat koriste-esineet ja härpäkkeet kaappiin piiloon jos ne ei sovi yhteen ollenkaan. Turha pitää esillä jos ei näytä hyvältä.

  Mulla on joku asennevamma koriste-esineisiin yleensä, pölyallergikkona näen ne ensimmäisenä pölynkerääjinä ja sitten vasta koristeina :D Ja viehän ne myös tilaa, eikä pelkästään sitä tilaa minkä kokoisia ne on, vaan joku minipatsas/vaasi vaatii myös kunnolla tyhjää tilaa ympärilleen jotta näyttäis hyvältä. Eli mä lähtisin eka karsimaan kaikkia tollaisia juttuja pois jos niitä löytyy (sulla ei kyllä hirveesti mitää ylimääräistä sälää näkynyt olevan).

  Sitte jos ei meinaa hankia uusia huonekaluja, nii maalaa vanhat samansävyisiksi/henkisiksi. Vaaleat sävyt tuo lisää tilantunnetta. Itse haaveilen mintunvärisestä pöydästä, mutta on tapetointiprojekti vielä kesken ja haluan eka seinät valmiiksi jotta näkee, sopisiko minttu edes meille..

  Matto on myös melko ratkaisevassa asemassa kämpän ilmeen suhteen, varsinkin jos se on suuri. Tai mun katse ainakin videota katsoessa kiinnittyi tuohon suureen mattoon. Eli sen vaihtamalla saisi varmasti halvalla ja helposti uutta ilmettä kämppään :) Sama homma päiväpeiton suhteen.

  Ja jos ei ole aikaa maalausprojektille, nii bongaile kirppareilta samanvärisiä/tyylisiä pöytäliinoja. Niillä eriparihuonekaluihin saa sitte vähä yhtenevyyttä. Mä keräilen sinisiä liinoja ja kankaita, varsinkin sellaisia retrokukkatyylisiä. Niitä sitten ripottelen pitkin kämppää, toimii.

  • Sanni

   En oo aikaisemmin törmännyt tällaiseen järjestelyyn, että pitää oman kämpän eri kaupungissa vaikka asuukin yhdessä puolison kanssa, niin siksi kiinnostaa. Kukin tyylillään, mua vain hämmentää kun pieni pääni ei tajua miten yksi ihminen voi asua kahdessa kämpässä :D

   Ei sitä varmasti moni muukaan ymmärrä, ja erikoinen järjestelyhän se on. :) Jollain varakkaammilla ihmisillä tietysti kakkosasunnot voivat olla ihan arkipäivää, mutta ei yleensä mun tulotason ihmisillä. Valotin hieman Ahvenanmaan ”getawayni” merkitystä elämässäni tässä postauksessa:

   http://karkkipaiva.indiedays.com/2013/03/01/rikas-koyha/

   Eli kyllä pienituloinen ihminenkin voi maksaa kahdesta asunnosta, jos luopuu jostain muusta. :) Minä en esimerkiksi osta käytännössä lainkaan vaatteita. Tai oikein mitään muutakaan materiaa. Eikä minulla ole kalliita harrastuksia (ellei kakkosasuntoa halua pitää sellaisena ^_^).

   En pidä Maarianhaminan asuntoani ”loma-asuntona”, vaan toisena kotinani. Ihannetilanteeni olisi se, että voisin viettää täällä yhtä paljon aikaa kuin manner-kodissakin. Teen töitä niin mantereella kuin täällä Ahvenanmaallakin. :)

   Kuten tuossa Rikas köyhä -postauksessa kerroin, minulla oli elämässä tilanne, jossa piti tehdä valinta kahden rakkauden välillä; Ahvenanmaan ja Miehen. Mutta koska olen itsepäistä ja erikoista sorttia, ja tunteilla on suuri valta elämässäni, valitsin molemmat!

   mä ehkä ottaisin ne kehystetyt julisteet pois seiniltä jos ne ei enää tunnu omalta jutulta ja pitäisin seinät tyhjinä kunnes löytäisin jotain kaunista jonka oikeasti tahtoo laittaa seinälle.

   Tyhjät seinät ovat ehkä pahinta mitä tiedän (ellei seinää kuvita joku kaunisprinttinen tapetti, jossa printti itsessään korvaa taulut), eli mieluummin pidän rujot julisteeni siihen saakka kunnes löydän korvaajat…! :) Visuaaliset ”ärsykkeet” ovat minulle todella tärkeitä, ja pidän siitä, että katseeni saa tarttua johonkin seinillä. Tyhjät, vaaleat seinät ovat jotain ihan kamalaa ja laitosmaista.

   Taidelainaamoja olen miettinyt jo tooodella pitkään, en käsitä miksen saa hommaa jo hoidettua! :D Olen vain jossain asioissa ihan hämmentävän saamaton.

   Sitte jos ei meinaa hankia uusia huonekaluja, nii maalaa vanhat samansävyisiksi/henkisiksi.

   Kyllä, tätäkin olen harkinnut. :) En ole muuten ikinä maalannut mitään! ^_^ Kai olisi aikakin näin 3-kymppisenä… :D

   • kaesa

    Ok, kiitos asumisjärjestelyittenne valottamisesta! :D Kuulostaa kieltämättä melkoiselta sijoitukselta tuollainen kakkosasunto, ja ensimmäisenä järjestelystä tuleekin just mieleen jotku Kroisos Pennoset Italianmökkeineen :D Mutta, elämä on täynnä valintoja ja jos jotain oikein kovasti tahtoo, niin kyllähän se on mahdollista saada :) Mulla taas nimenomaan on niitä kalliita harrastuksia, mutta ne onkin sitten juurikin se juttu, ”henkireikä” mitä ilman ei vaan elo ole mistään kotoisin, joten niihin ne rahat sitten aina hupenee. Mutta näitä harrastuksia varten mielellään jättää auton hankkimatta ja ostaa vaatteet ja huonekalut pääosin kierrätettyinä :)

    Taidelainaamot on tosi käteviä, mutta myöskin vähän sellaisia runsaudensarvia. Munkin on pitkään pitänyt jostain lainaamosta teos ostaa, mutta sitten kun sivustoja selailee niin niitä teoksia on ihan sikana – ja kaikista ei edes ole kuvia nettisivuilla. Yritä siinä sitten päättää, mikä olisi The Taideteos jonka ripustaa omalle seinälle.. toisaalta kun se lainamaksu/osamaksusysteemi on niin kätevä, niin tuskin se eka lainaamotaulu jäisi myöskään viimeiseksi taidehankinnaksi :)

    Minäkään en itse asiassa ole koskaan maalannut mitään suurempia huonekaluja, ehkä joskus jonkun jakkaran :D Ja kirppareilta ostettuja taulukehyksiä oon tuunaillut, mutta siihen se taitaakin jäädä. Mut maalaaminen olis varmaankin edullisin ja tavallaan helpoin vaihtoehto, vaikka siinä riittääkin duunia kun ne huonekalut pitää hioa ja pohjustaa ja vaikka mitä.. mutta ainakaan ei tarttis heittää mitään pois :)

 16. Lurjus

  Moi, millainen vuokrataso siellä on tänne mantereen keskikokoisiin kaupunkeihin verrattuna? Voiko sinne muuttaa vapaasti kuka tahansa, vai onko jotain erikoista? Oletko ajatellut, että voisit vuokrata pienemmän asunnon, jos kaipaat kohennusta tuohon kotiisi? Vuokrasta säästyvillä rahoilla voisit sitten ”sisustaa”, etkä tarvitsisi niin paljon kalusteitakaan.

  Kävin eka kertaa siellä nyt kesäkuussa ja täytyy todeta, että Åland on viehättävä paikka ja voisin helposti viihtyä siellä pidempäänkin. Ps. Lustans oli ihana paikka, kiitos vinkistäsi!

  • Sanni

   millainen vuokrataso siellä on tänne mantereen keskikokoisiin kaupunkeihin verrattuna?

   Vähän edullisempi, tai verrattavasta kaupungista riippuen paljonkin edullisempi ;)

   Voiko sinne muuttaa vapaasti kuka tahansa, vai onko jotain erikoista?

   Voi muuttaa, ja asunnonkin voi ostaa. Maan omistukseen (jos siis haluaa vaikka omakotitalotontin) ja yrityksen perustamiseen tarvitaan Ahvenanmaan kotiseutuoikeus, jota voi hakea asuttuaan täällä viisi vuotta.

   Oletko ajatellut, että voisit vuokrata pienemmän asunnon, jos kaipaat kohennusta tuohon kotiisi?

   En, koska olen hyvin tunteellinen ihminen ja olen kiintynyt juuri tähän asuntoon. Se on juuri tämä paikka joka on minun koti täällä. <3

   Onpa kiva kuulla että kesäkuinen vierailusi oli onnistunut. :) Ja ihanaa että vierailit Lustansissakin! Pitääkin käydä tässä joku päivä moikkaamassa Ninaa.

 17. Saaaz

  Ompa sulla maskuliininen ääni! Olen jotenkin aina kuvittellut kaikki kosmetiikka-bloggarit enemmän tai vähemmän ”hömppämäisemmiksi” ja naisellisemmiksi. Ääniksi siis. Hölmö yleistys – olen pahoillani.

  • Sanni

   Jees, mulla on aika matala ääni :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.