Karkkipäivä
Karkkipäivä

Helppo pikkujoulukauden kampaus

Kaupallinen yhteistyö: Biozell

Olen tehnyt tänä vuonna yhteistyötä kotimaisen Biozellin kanssa, ja yhteistyö huipentuu tänään suosikkimuotoilutuotteideni esittelyyn ja joulujuhlakauden näppärään kampaukseen.

Tämä on siitä hauska aihe että muistoissani palaan kultaiselle 90-luvulle jolloin Biozellin vaaleansiniseen pakkaukseen pakattu muotoiluvaahto oli ahkerassa käytössä..! Se oli permisten aikaa, ja Biozellin muotoiluvaahdolla puristelin aina kiharat kuntoon. :) Nyt en enää käytä muotoiluvaahtoa ja Biozellin kuosikin on päivittynyt moneen kertaan, mutta merkki on minulla edelleen käytössä ja valikoimasta löytyvät 2000-luvun lempparimuotoilutuotteeni.

Kampaus_Biozell

Biozell_kuivashampoo_IMG_3801

Pitkän linjan lukijat tietävätkin, että muotoilutuotteeni numero yksi on kuivashampoo, ja sitä minulla menee tosi paljon.

Biozellin kuivashampoo on perunatärkkelyspohjainen ja kuuluu tärkkelystyypiltään suosikkikuivashampootyyppiini. Olen aiemmissa kuivashampoo-postauksissani avannut eri tärkkelysainesosien vaikutusta kuivashampoon ominaisuuksiin, ja silloin kun haluaa kuivashampooltaan nimenomaan muotoilevuutta ja rakennetta, kannattaa silmäillä inci-listasta ainesosia kuten perunatärkkelys (’potato starch’) ja silica, nämä tuovat erittäin hyvää rakennetta ja mahdollistavat volyymin luomisen.

Biozellin kuivashampoo on näitä edullisen päivittäiskosmetiikan luottotärppejä. Hyvään kuivashampooseen ei tarvitse upottaa paljon rahaa, mutta sen varmaan paljon hiuksiaan muotoilevat tietävätkin.

Biozell_suolavesisuihke_IMG_3820

Toinen paljon käyttämäni volyymituote on suolavesisuihke. Se yhdessä kuivashampoon ja hiuskiinteen kanssa täyttääkin kaikki arkiset muotoilutarpeeni, sillä luonnollinen ja nopea volyymin luominen on se mitä muotoilulta eniten haen.

Hiuslaatuni on sileää, ohutta ja lättänää eli luonnostaan kaikkea muuta kuin muhkeaa ja ilmavaa. En tupeeraa hiuksiani, vaan luon volyymin ja kohotuksen tyveen pelkästään kuivashampoolla. Suolavesisuihkeella puolestaan saan tuotua rakennetta pituuksiin. Suihkin suolavesisuihketta joko pyyhekuiviin tai kuiviin hiuksiin, useammin kuiviin.

Biozell_hiukset_IMG_3811

Kolmas suosikkini Biozellilta on kevyen pidon keratiinimuotoiluvoide. Tämä muistuttaa hyvin paljon vanhaa suosikkiani vuosien takaa, Tigin jo edesmennyttä Fashionista Smooth & Shinea. Biozellin silottavaa keratiinivoidetta voi käyttää kihartamisen tai föönauksen alla, mutta minä käytän sitä pyyhekuiviin hiuksiin ilman lämpölaitteita taltuttamaan hiusten pörröisyyttä ja erottelemaan luonnonkiharan tukkani aaltoja, silloin kun haluan kiharaisen lookin.

Keratiinivoiteen pitoluokka on yksi eli kevyin, ja sen pääasiallinen pointti on silottaa ja kiillottaa. Se on tosi hyvä tuote kun haluaa vaikka jäntevöittää kiharoita ilman että hius menee yhtään kovan tai jäykän tuntuiseksi. Oikeastaan tämä kvatteja, silikonia, keratiinia ja pantenolia sisältävä voide on kuin hiuksiin jätettävä, pituuksia suojaava hoitovoide äärimmäisen kevyellä pidolla.

Biozell_hiukset_IMG_3274
Sinillä on hyvä maku hiusvärin suhteen… :D

Mennäänpä sitten kampaukseen. Minullahan on tunnetusti peukalo keskellä kämmentä mitä juhlakampauksiin tulee, joten pyysin toteutukseen mukaan kauneusbloggaajakollegani ja taitavan kampaajan Sini Oravan, joka tuntee huolettoman rennon tyylini.

Halusin esitellä jonkun helpon kampauksen joka sopii minun kaltaisilleni ei-virtuooseille :D

Tällaisen kampauksen Sini loihti:

Biozell_hiukset_IMG_3432

Söpö…!

Kiitokset Sinin työpaikalle, kampaamo Beauty Parkille Tampereella, että saimme lainata tiloja kuvaukseen :) Meitsin hämärässä kotikopperossa on aika hankala ottaa järkeviä kampaustutorial-kuvia.

Biozell_hiukset_IMG_3788

Sini käytti kampauksen luomiseen näitä Biozellin tuotteita: lämpösuojasuihke, rakenne- ja volyymisuihke, kuivashampoo ja hiuskiinne.

Texturizing Spray oli minulle uusi tuttavuus, ja osoittautuikin mainioksi sellaiseksi. Sattumalta kyseinen tuote on myös Sinin henkilökohtaisia lemppareita, hän käyttää sitä tosi paljon kampausten pohjana. Suihke on käytännössä kuin vahvemman pidon antava kuivashampoo ja sisältää samoja tärkkelysainesosia sekä silicaa ja pitoa antavaa vp/va copolymer -ainesosaa. Innostuin Texturizing Spraysta ja se tulee varmasti jäämään vakkarikäyttöön kuivashampoon rinnalle. Tykkään eniten tällaisista tuotteista jotka eivät vaadi lämpöä aktivoituakseen. Mitä helpompi ja vähä-vaivaisempi käyttää, sitä Sanni-ystävällisempi :) <3

Biozell_hiukset_IMG_3326

Kampaus ei vaadi esivalmisteluja, mutta jos haluaa (ja tietysti tulos on tällöin muhkeampi), voi alle tehdä pohjatyönä tupeerauksen tai kiharat, tai laittaa hiuksiin edellisenä iltana suolavesisuihketta tai patukat.

Biozell_hiukset_IMG_3264

Sini demosi kampauksen ensin omiin hiuksiinsa ilman kiharapohjaa, ja sitten minun hiuksiini kiharapohjalla.

Biozell_hiukset_1_IMG_3295

 1. Suihkuttele hiuksiin kuivashampoota ja sitten rakennesuihketta. Kuivashampoon Sini suihkutteli huolettomammin, rakennesuihkeen kohdistetummin  nostelemalla hiuksia osioissa.

Biozell_hiukset_2_IMG_3306

2. Tupeeraa hiuksia päältä halutessasi lisäkohotusta. Suihki tupeerattuihin osioihin hiuskiinnettä.

Biozell_hiukset_3_IMG_3311

3. Jaa hiukset osioihin. Hiukset voivat olla keki- tai sivujakauksella.

Biozell_hiukset_4

4. Ota molemmilta puolilta pienet osiot, vedä taakse ja solmi poninhännälle. Kiepauta poninhäntä itsensä ympäri ylä- tai alakautta.

Biozell_hiukset_5_IMG_3335

Ota reunoilta uudet osiot ja jatka poninhäntien solmimista.

Biozell_hiukset_6_IMG_3339

Möyhi lettiin halutessasi pöyheämpää rakennetta.

Biozell_hiukset_7_IMG_3341

Näyttää tältä.

5. Kun niskan alimmatkin hiukset on laitettu ponnarille ja kiepautettu, voi jatkaa haluamallaan tyylillä kuten läpivetoletillä tai kalanruotoletillä (tai millä tahansa perinteisellä letillä), tai osiot voi laittaa yhdelle ponnarille ja jättää auki.

Biozell_hiukset_8_IMG_3353

6. Letin pään voi myös rullata alakautta piiloon jolloin saa nutturamaisen kampauksen.

Biozell_hiukset_8_IMG_3365

Juhlavamman tuloksen saa viimeistelemällä kampaus hiuskoruilla tai soljella.

Lyhyiden hiusten nopea versio valmis :)

Biozell_hiukset_IMG_3408

.

Sama kampaus pitkiin hiuksiin:

Biozell_hiukset_9_IMG_3368

Hiukset kiharretaan.

Biozell_hiukset_91_IMG_3375

Osiot solmitaan poninhännille.

Biozell_hiukset_92_IMG_3390

Auki jäävät latvat letitetään, Sini valitsi tehdä minulle kalanruotoletin.

Biozell_hiukset_93_IMG_3405

Hiukset voi jättää näin,

Biozell_hiukset_94_IMG_3414

…tai rullata nutturaksi.

Biozell_hiukset_valmis

Tykkään itse tosi paljon nutturakampauksista ja ihastuin tähän täysillä <3

Niin helppoa se on kun sen osaa – kuten Sinin demosta saatoin todeta.

Kiitos Sini :)

Vielä yksi mahtava juttu Biozellin tuotteista;

Biozell_matkakoot_IMG_2659

Useimmista on saatavilla myös matkakoko, ja täällä USAnkin matkalla minulla on mukana Biozellin 100-milliset hiuskiinne ja rakas kuivashampooni. Ydinkaksikko jolla pärjään todella pitkälle. :)

Biozellin tuotteita saa päivittäistavarakaupoista ja hinnat eivät ryövää lompakkoa. Edullinen, kotimainen ja helposti saatavilla. :)

Kommentit (24)

 1. Sonja

  Oi! Tätä kokeilen pikkujouluihin ens viikolla ☺️ Tosi kaunis!

 2. Annika

  Just leikkautin itselleni vähän lyhyemmät hiukset, mutta täytyy silti kokeilla joskus, tosi kiva kampaus. :) Biozellin tuotteet on minunkin suosikkeja, varsinkin suolasuihke.

 3. Kanerva

  Hei tätä kokeilen pikkujouluihin! Kiitos vinkistä!

  Biozellin Texturizing Spray on älyttömän hyvä tuote, sopii tällaiselle laiskalle hiusten laittajalle.

 4. Saara

  Pitääpäs kokeilla tuota keratiinivoidetta! Hiukseni ovat kihartuvat, pörröiset, ohuet ja lässähtävät varsinkin näin pipokaudella. Olen jo luopunut etsimästä lässäyttämätöntä hattaranestoainetta, mutta tämän uskaltaa kokeilla, koska Biozellin tuotteet eivät käy kukkarolle. Myös kampausta on kokeiltava. Kiitos vinkeistä!

 5. siiri

  Kiitos selvästä tutorialista! Näytti sellaiselta että jopa minäkin pystyn seuraamaan. :)

  Oli muuten hyviä tuotevinkkejä minullekin. Olen käyttänyt vuosia Iherbistä tilattavaa Giovannin Straight Fast Straightening Elixiriä jätettävän jälkeen silottelutuotteena ihan ilman föönaamista ja se kuulosti hyvin samankaltaiselta kun tuo Biozellin keratiinivoide! Siinäkin on ideana juuri tuo jotain hoitavaa(+glyseriini, pantenoli)+silikoni. ;) https://fi.iherb.com/pr/giovanni-straight-fast-straightening-elixir-6-8-oz-200-ml/14938 Iherbistä tilaaminen käy koko ajan työläämmäksi tullien ja postien kanssa, ja kotimaisia tuotteita on kiva tukea joten tuo keratiinivoide tuleekin varmasti seuraavana testiin josko se hoitaisi saman tehtävät pörröisyyden viemisessä ilman että hiukset tuntuvat ”liian aineisilta”!

  Sitä meinasin vielä kysyä että mikä on sinun kokemuksesi/tietämyksesi suolasuihkeen osalta että kuluttaako/karheuttaako suola hiuksen rakennetta pysyvästi?

  • Sanni

   Sitä meinasin vielä kysyä että mikä on sinun kokemuksesi/tietämyksesi suolasuihkeen osalta että kuluttaako/karheuttaako suola hiuksen rakennetta pysyvästi?

   Minulla on tästä aiheesta oma postauskin, kysyin asiasta SIMin hiustuotekemistiltä :) Eli voin antaa asiantuntijan vastauksen:

   http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/onko-suolavesisuihke-hyvaksi-hiukselle/

   Eli jatkuvassa käytössä (korkean pitoisuuden) aitoa suolaa sisältävä tuote kyllä kuivattaa hiusta.

   …ja joo, totta tuo mitä kirjoitit iHerbistä, kaukana ovat päivät kun siellä oli pysyvästi halvat ja yksinkertaisen logiikan postikulut…. :/

 6. Etusormi

  Hei auttakee! Mistä löydätte Biozellin tuotteita? Mä olen yrittänyt metsästää mm. kosteuttavaa hoitoainetta mutta on todella vaikea löytää. Stockalla näyttäisi verkkokaupassa olevan muotoilutuotteita ja jotain maskeja mutta ei noita muita shampoita tai hoitiksia. Sokoksella ei ole lainkaan, ainakaan verkkokaupasta ei löydy haulla, samoin Prisma näyttää ei oota. Mun kylän marketeista ei myöskään ole löytynyt. :( Mulla on yksi texturising spray ja muistan, että sen hankkiminen oli myös kovan työn takana. Silloin tilasin netistä muistaakseni jostain Biozellin omasta verkkokaupasta(?). Nyt en uskalla kuluttaa sitä loppuun , koska on ollut niin hankala metsästellä uutta tilalle.

  • Sanni

   Eikö Sokoksella ole Bozellin shampoita ja hoitiksia..? Mä olen nähnyt Biozellia (Tampereen) Sokoksella, juuri ennen reissuun lähtöä niitä viimeksi taas katselin siellä. Sitä en kyllä tarkistanut onko siellä koko sarja, mutta kun Color Maskejakin on, niin luulisi että on shampoita ja hoitoaineitakin.

   Välitin kysymyksesi joka tapauksessa Biozellille ja liitän vastauksen tähän kun sen saan.

   • Etusormi

    Mä kävin enshätään (tottakai pitää uusia kokeiltavia tuotteita saada hetimiten ;) ) Stockalla ihan paikan päällä kyttäämässä ja sieltä löysin montaa Biozellin tuotetta. Ainoa, mitä jäin paitsi oli tuo kerating styling cream. Shampoita ja hoitiksiakin löysin vaikka nettikaupan puolella ne eivät näkyneet. Sokokselle en päässyt näin nopeaan tarkistamaan mutta verkkokaupasta ei Biozellilla hakiessa tule mitään. Voi olla, että eivät vain myy verkossa?

  • Tiia

   City Marketeissa on ainakin. Cittareissa on muutenkin tosi mahtavat kosmetiikkaosastot nykyään. Ainakin meillä päin. Prismoissa on ihan surkeat ja huonosti hoidetut. Ja K-kaupoissa voi myös toivoa tuotteita, niin kauppiaat yleensä tilaavat.

   • Tiia

    Mä kävin tänään Cittarissa ja siellä oli ainakin koko Biozellin valikoima edustettuna. Alahyllylle piilotettuna toki, kun L’Óreal ymv varmaan maksaa hyllypaikoista paremmin…

    Sokoksen verkkokauppa on ihan surkea. Mä en ymmärrä, miksi niillä on netissä myynnissä noin 40% liikkeen valikoimista. Kertokaa joku insaideri, jos tiedätte. Luulisi, että kaikkea kosmetiikkaa voisi tilata edes niin, että noutaa itse tavaratalosta…

 7. venlaalaa

  Tosi nätti kampaus! :)

  Biozellin kuivashampoo oli supersuosikkini ennen tuotteen uudistamista. Pakkauksen myötä muuttui käsittääkseni myös itse tuotteen koostumus, ainakin tuoksu oli ennen omenainen.. Nykyisin suihke ei tunnu myöskään olevan yhtä tymäkkää (ei tuo rakennetta) kuin ennen :(
  Tietääkö Sanni onko koostumusta todella muutettu vai kuvittelenko vaan? Matkakokoinen tummille hiuksille suunnattu pullo taas tuntuu edelleen yhtä tujulta kuin ennen, outoa :D Tuo tekstuurisuihke voisi olla hyvä korvaaja tällaiselle enemmän rakennetta tuovien tuotteiden ystäville!

  • Sanni

   Pakkauksen myötä muuttui käsittääkseni myös itse tuotteen koostumus, ainakin tuoksu oli ennen omenainen..

   Tuli mieleen että sekoitatkohan Klippoteketin kuivashampooseen…? Se nimittäin on/oli omenaisen tuoksuinen. (En ole nyt käyttänyt Klippoa pariin vuoteen niin en tiedä onko tuoksu muuttunut mutta ennen se oli omenainen.) Voihan tietysti olla että kummatkin ovat tuoksuneet omenalta, mä vain yhdistän sen Klippoteketiin :)

   Mun hiuksissa Biozellin kuivashampoo on tuntunut aina yhtä ”tymäkältä”, siinä on aina ollut perunatärkkelystä joka tuo sen kaikkein karheimman tuntuman. Mutta voin kysyä Biozellilta onko koostumusta muutettu.

   • venlaalaa

    Olen varma että kyseessä oli juuri Biozell, sen verran monta pullollista olen sitä käyttänyt sekä ennen että jälkeen (pakkaus)uudistuksen ;) Nykyisin tuntuu että tuote tekee mun hiuksista lähinnä likaisen eikä karhean tuntuiset :/ Huippua jos viitsit aiheesta kysyä! :)

    • Sanni

     Huippua jos viitsit aiheesta kysyä! :)

     Kysyin ja nyt odotellaan ^_^

 8. Pieta

  Oooo, tosi kaunis kampaus! Nyt vähän harmittaa, että pätkäisin pitkät hiukseni puolipitkiksi (lyhyet mulle…) mutta jospa näistä sais tehtyä jotain samanlaista.

  Peukku Biozellin kuivashampoolle, varsinkin sille tummapohjaiselle! Ihanan raikas tuoksu ja tosi toimiva tuote!

 9. Kira

  Tampereen sokoksella en ole nähnyt kuin hopeashampoota, muotoilutuotteista en muista ja Tokmanneillakaan ei ole tullut vastaan (niissä tosin tuntuu olevan eri valikoima liikkeestä riippuen, että ehkä pitää pitää silmät auki)… sun aiemmin bloggaamat syväkosteuttava ha ja syväpuhdistava shampoo kiinnostais. Ja tän postauksen myötä muotoiluvoide!

 10. Tiia

  Hieno kampaus ja voisi olla jopa mun ”taidoilla” toteutettavissa.

  Haluaisin kovin kovasti tietää, mistä ovat peräisin Sinin korvikset? Olin melkein varma, että se olisi tyyliin ensimmäinen kommentti:D

  • Sanni

   Sinin korvikset on tosiaan ihan törkeän makeat…!! Kuolasin niitä hiuksia kuvatessa. Sini, jos luet tätä niin kerrotko mistä ne olikaan..?

 11. NG

  Niin kaunis kampaus. Olin tosi pettynyt, kun sen harvan kerran kampaajalla teetätin juhlakampauksen.. en saanut mitään ilmavaa kaunista kuohkeaa, vaan kamalan tätikypärän :/
  onneksi ei kukaan sellainen ollut paikalla, jonka silmissä olisi pitänyt olla kaunis..!
  Millä ihmeellä kampaajille saa esteettistä silmää? teknistä taituruutta kyllä oli…

  • Sanni

   Kyllä mä uskon että monilla kampaajilla on myös esteettistä silmää :) Välillä sitä sitten osuu sellaisten kohdalle joiden esteettinen silmä ei kohtaa oman kanssa…. :p Makujakin on niin monia.

   • NG

    Joo, mutta ensi kerralla täytyy näemmä antaa ’tarkat mitat’, vaikkapa tämän postauksen kuvat esimerkkinä…
    Kesken kampauksen teon ei jaksa olla koko ajan valvomassa, mihin suuntaan homma etenee, sitä vain toivoo, että ammattilainen pitää ohjat hanskassa :)
    Sanoin aina omia kampaamotuloksiaan valittelevalle äidilleni, että asiakkaan pitää tehdä selväksi toiveensa, ei odottaa mitään ajatuksenlukua. Siihen äitini aina, että ’täytyy niiden osata nähdä itsekin, mikä näyttää hyvältä..’
    Nyt tuo äidin logiikka tuntuu järkevältä oman kokemuksen jälkeen :/

 12. Senna

  Ihana kampaus ja tulee sellainen fantasia-fiilis, kun ne on tehty tuollaisiin epätavallisemman värisiin hiuksiin <3

  Mistähän Sini on mahtanut hankkia nuo hienot yksisarvisen luuranko -korviksensa?

  • Sanni

   Laitoin Sinille viestiä ja kysyin korviksista :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.