Helppo pikkujoulukauden kampaus

Kaupallinen yhteistyö: Biozell

Olen tehnyt tänä vuonna yhteistyötä kotimaisen Biozellin kanssa, ja yhteistyö huipentuu tänään suosikkimuotoilutuotteideni esittelyyn ja joulujuhlakauden näppärään kampaukseen.

Tämä on siitä hauska aihe että muistoissani palaan kultaiselle 90-luvulle jolloin Biozellin vaaleansiniseen pakkaukseen pakattu muotoiluvaahto oli ahkerassa käytössä..! Se oli permisten aikaa, ja Biozellin muotoiluvaahdolla puristelin aina kiharat kuntoon. :) Nyt en enää käytä muotoiluvaahtoa ja Biozellin kuosikin on päivittynyt moneen kertaan, mutta merkki on minulla edelleen käytössä ja valikoimasta löytyvät 2000-luvun lempparimuotoilutuotteeni.

Kampaus_Biozell

Biozell_kuivashampoo_IMG_3801

Pitkän linjan lukijat tietävätkin, että muotoilutuotteeni numero yksi on kuivashampoo, ja sitä minulla menee tosi paljon.

Biozellin kuivashampoo on perunatärkkelyspohjainen ja kuuluu tärkkelystyypiltään suosikkikuivashampootyyppiini. Olen aiemmissa kuivashampoo-postauksissani avannut eri tärkkelysainesosien vaikutusta kuivashampoon ominaisuuksiin, ja silloin kun haluaa kuivashampooltaan nimenomaan muotoilevuutta ja rakennetta, kannattaa silmäillä inci-listasta ainesosia kuten perunatärkkelys (’potato starch’) ja silica, nämä tuovat erittäin hyvää rakennetta ja mahdollistavat volyymin luomisen.

Biozellin kuivashampoo on näitä edullisen päivittäiskosmetiikan luottotärppejä. Hyvään kuivashampooseen ei tarvitse upottaa paljon rahaa, mutta sen varmaan paljon hiuksiaan muotoilevat tietävätkin.

Biozell_suolavesisuihke_IMG_3820

Toinen paljon käyttämäni volyymituote on suolavesisuihke. Se yhdessä kuivashampoon ja hiuskiinteen kanssa täyttääkin kaikki arkiset muotoilutarpeeni, sillä luonnollinen ja nopea volyymin luominen on se mitä muotoilulta eniten haen.

Hiuslaatuni on sileää, ohutta ja lättänää eli luonnostaan kaikkea muuta kuin muhkeaa ja ilmavaa. En tupeeraa hiuksiani, vaan luon volyymin ja kohotuksen tyveen pelkästään kuivashampoolla. Suolavesisuihkeella puolestaan saan tuotua rakennetta pituuksiin. Suihkin suolavesisuihketta joko pyyhekuiviin tai kuiviin hiuksiin, useammin kuiviin.

Biozell_hiukset_IMG_3811

Kolmas suosikkini Biozellilta on kevyen pidon keratiinimuotoiluvoide. Tämä muistuttaa hyvin paljon vanhaa suosikkiani vuosien takaa, Tigin jo edesmennyttä Fashionista Smooth & Shinea. Biozellin silottavaa keratiinivoidetta voi käyttää kihartamisen tai föönauksen alla, mutta minä käytän sitä pyyhekuiviin hiuksiin ilman lämpölaitteita taltuttamaan hiusten pörröisyyttä ja erottelemaan luonnonkiharan tukkani aaltoja, silloin kun haluan kiharaisen lookin.

Keratiinivoiteen pitoluokka on yksi eli kevyin, ja sen pääasiallinen pointti on silottaa ja kiillottaa. Se on tosi hyvä tuote kun haluaa vaikka jäntevöittää kiharoita ilman että hius menee yhtään kovan tai jäykän tuntuiseksi. Oikeastaan tämä kvatteja, silikonia, keratiinia ja pantenolia sisältävä voide on kuin hiuksiin jätettävä, pituuksia suojaava hoitovoide äärimmäisen kevyellä pidolla.

Biozell_hiukset_IMG_3274
Sinillä on hyvä maku hiusvärin suhteen… :D

Mennäänpä sitten kampaukseen. Minullahan on tunnetusti peukalo keskellä kämmentä mitä juhlakampauksiin tulee, joten pyysin toteutukseen mukaan kauneusbloggaajakollegani ja taitavan kampaajan Sini Oravan, joka tuntee huolettoman rennon tyylini.

Halusin esitellä jonkun helpon kampauksen joka sopii minun kaltaisilleni ei-virtuooseille :D

Tällaisen kampauksen Sini loihti:

Biozell_hiukset_IMG_3432

Söpö…!

Kiitokset Sinin työpaikalle, kampaamo Beauty Parkille Tampereella, että saimme lainata tiloja kuvaukseen :) Meitsin hämärässä kotikopperossa on aika hankala ottaa järkeviä kampaustutorial-kuvia.

Biozell_hiukset_IMG_3788

Sini käytti kampauksen luomiseen näitä Biozellin tuotteita: lämpösuojasuihke, rakenne- ja volyymisuihke, kuivashampoo ja hiuskiinne.

Texturizing Spray oli minulle uusi tuttavuus, ja osoittautuikin mainioksi sellaiseksi. Sattumalta kyseinen tuote on myös Sinin henkilökohtaisia lemppareita, hän käyttää sitä tosi paljon kampausten pohjana. Suihke on käytännössä kuin vahvemman pidon antava kuivashampoo ja sisältää samoja tärkkelysainesosia sekä silicaa ja pitoa antavaa vp/va copolymer -ainesosaa. Innostuin Texturizing Spraysta ja se tulee varmasti jäämään vakkarikäyttöön kuivashampoon rinnalle. Tykkään eniten tällaisista tuotteista jotka eivät vaadi lämpöä aktivoituakseen. Mitä helpompi ja vähä-vaivaisempi käyttää, sitä Sanni-ystävällisempi :) <3

Biozell_hiukset_IMG_3326

Kampaus ei vaadi esivalmisteluja, mutta jos haluaa (ja tietysti tulos on tällöin muhkeampi), voi alle tehdä pohjatyönä tupeerauksen tai kiharat, tai laittaa hiuksiin edellisenä iltana suolavesisuihketta tai patukat.

Biozell_hiukset_IMG_3264

Sini demosi kampauksen ensin omiin hiuksiinsa ilman kiharapohjaa, ja sitten minun hiuksiini kiharapohjalla.

Biozell_hiukset_1_IMG_3295

  1. Suihkuttele hiuksiin kuivashampoota ja sitten rakennesuihketta. Kuivashampoon Sini suihkutteli huolettomammin, rakennesuihkeen kohdistetummin  nostelemalla hiuksia osioissa.

Biozell_hiukset_2_IMG_3306

2. Tupeeraa hiuksia päältä halutessasi lisäkohotusta. Suihki tupeerattuihin osioihin hiuskiinnettä.

Biozell_hiukset_3_IMG_3311

3. Jaa hiukset osioihin. Hiukset voivat olla keki- tai sivujakauksella.

Biozell_hiukset_4

4. Ota molemmilta puolilta pienet osiot, vedä taakse ja solmi poninhännälle. Kiepauta poninhäntä itsensä ympäri ylä- tai alakautta.

Biozell_hiukset_5_IMG_3335

Ota reunoilta uudet osiot ja jatka poninhäntien solmimista.

Biozell_hiukset_6_IMG_3339

Möyhi lettiin halutessasi pöyheämpää rakennetta.

Biozell_hiukset_7_IMG_3341

Näyttää tältä.

5. Kun niskan alimmatkin hiukset on laitettu ponnarille ja kiepautettu, voi jatkaa haluamallaan tyylillä kuten läpivetoletillä tai kalanruotoletillä (tai millä tahansa perinteisellä letillä), tai osiot voi laittaa yhdelle ponnarille ja jättää auki.

Biozell_hiukset_8_IMG_3353

6. Letin pään voi myös rullata alakautta piiloon jolloin saa nutturamaisen kampauksen.

Biozell_hiukset_8_IMG_3365

Juhlavamman tuloksen saa viimeistelemällä kampaus hiuskoruilla tai soljella.

Lyhyiden hiusten nopea versio valmis :)

Biozell_hiukset_IMG_3408

.

Sama kampaus pitkiin hiuksiin:

Biozell_hiukset_9_IMG_3368

Hiukset kiharretaan.

Biozell_hiukset_91_IMG_3375

Osiot solmitaan poninhännille.

Biozell_hiukset_92_IMG_3390

Auki jäävät latvat letitetään, Sini valitsi tehdä minulle kalanruotoletin.

Biozell_hiukset_93_IMG_3405

Hiukset voi jättää näin,

Biozell_hiukset_94_IMG_3414

…tai rullata nutturaksi.

Biozell_hiukset_valmis

Tykkään itse tosi paljon nutturakampauksista ja ihastuin tähän täysillä <3

Niin helppoa se on kun sen osaa – kuten Sinin demosta saatoin todeta.

Kiitos Sini :)

Vielä yksi mahtava juttu Biozellin tuotteista;

Biozell_matkakoot_IMG_2659

Useimmista on saatavilla myös matkakoko, ja täällä USAnkin matkalla minulla on mukana Biozellin 100-milliset hiuskiinne ja rakas kuivashampooni. Ydinkaksikko jolla pärjään todella pitkälle. :)

Biozellin tuotteita saa päivittäistavarakaupoista ja hinnat eivät ryövää lompakkoa. Edullinen, kotimainen ja helposti saatavilla. :)

Kommentit (24)
  1. Oi! Tätä kokeilen pikkujouluihin ens viikolla ☺️ Tosi kaunis!

  2. Just leikkautin itselleni vähän lyhyemmät hiukset, mutta täytyy silti kokeilla joskus, tosi kiva kampaus. :) Biozellin tuotteet on minunkin suosikkeja, varsinkin suolasuihke.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *