Karkkipäivä
Karkkipäivä

Helppo arkimeikki värillä

Jos suhtaudut varauksella värien käyttöön arkisessa silmämeikissä, voit kokeilla yhdistää värin johonkin neutraaliin perusvarjostussävyyn kuten harmaaseen tai ruskeaan. Tämä on helppo tapa aloittaa totuttelu väreihin, jos olet niitä aiemmin arastellut.
Muistan kun itse värimeikkailuni alkutaipaleella pidin ajatusta esim. vaaleanpunaisen tai turkoosin yhdistämistä ruskeaan aivan pöyristyttävänä, koska mielessäni värejä ”sai” yhdistellä vain saman sävyperheen sisällä. Sittemmin aloin nähdä värit ihan eri tavalla ja tajusin ettei mitään tuollaisia sääntöjä ole.
Turkoosi on väri jota moni välttelee päivämeikissä. Harmaalla varjostettuna siitä saa kuitenkin oikein ”työpaikkakelpoisen”. Levitä koko luomelle vaaleaa turkoosia ja varjosta ulkonurkka ja/tai luomivako harmaalla. Myös viileä ruskea toimii erinomaisesti. Varjostuksen määrällä voit säädellä sitä kuinka paljon turkoosia jää näkyviin; jos arveluttaa, levitä varjostusta 2/3-osalle luomea ja jätä turkoosi näkyviin vain ihan sisänurkkaan. Jos taas tykkäät että turkoosi saa näkyä, levitä varjostus vain uloimpaan nurkkaan. Rajaa yläluomi mustalla tai tummanharmaalla. Jätä alaluomi paljaaksi, tai levitä ainoastaan harmaata.
Luomella turkoosia Manly-paletista ja ulkonurkassa Grimas 713-harmaa. Rajaus Indelible Carbon. Kulmaluulla Revlon Frosty White.


Toinen tapa ujuttaa kirkas väri arkimeikkiin on käyttää sitä ainoastaan luomivaossa. Etenkin raskasluomisilla tämä on hyvin hillitty keino totutella väreihin, sillä silmän ollessa normaalitilassa rentona (alempi kuva) erottuu väri vain kevyenä häivähdyksenä luomivaon uloimmassa osassa.
Levitä liikkuvalle luomelle neutraalia vaaleaa sävyä ja ulkonurkkaan ruskeaa. Levitä luomivakoon pehmeällä siveltimellä esimerkiksi kirkasta violettia (tai vihreää, tai vaikkapa sinistä, sekin sopii ruskean kanssa). Rajaa yläluomi mustalla, ja jätä alaluomi paljaaksi. Väri kannattaa tosiaan pitää vain yläluomella jos sen käyttöön on vasta totuttelemassa, värikäs rajaus alaluomella muuttaa lookin huomattavasti näkyvämmäksi, ja voi kirkkaan sävyn kohdalla olla jo ”too much” arkimeikissä.


Luomella hentoa vaaleanpunaista IsaDoran Blooming Spring -paletista, ulkonurkassa ruskeaa IsaDoran Delirious-paletista ja luomivaossa punertavaa violettia Manly-paletista. Yläluomen rajaus Dermosilin musta kynä ja alaluomen vesirajassa IsaDora Blonde-kynä.

Kommentit (9)

 1. milipili

  Toimii!
  Turkoosia on hyvä laittaa töihin jos on väsynyt, kirkastaa katsetta vaikka silmät olisivat puoliummessa =)
  Joka kerta kun turkoosilla meikkaan olen kuulemma niin virkeä ja reippaanoloinen-not!

 2. Anonymous

  ihania meikkejä, kuten aina :)

 3. Anonymous

  Olen vasta pari päivää sitten löytänyt blogisi ja mikä onni se olikaan; tänään kolahti kutsu viikonloppuna oleviin KARKKIBILEISIIN, dresskode on mikäpä muukaan kuin karkkivärit. Aionpa kokeilla toteuttaa jonkun värikkään meikkisi juhlia varten:)

 4. Inkivääri

  milipili – hyvä vinkki!

  Anonyymi – kiitos! :)

  Anonyymi 2 – wow, karkkibileet kuulostaa mahtavilta! Ei muuta kuin sateenkaaria silmiin! ^_^

 5. Mansikka

  Kiitos turkoosi/harmaa- ideasta, näyttää hyvälle, täytyy itsekin kokeilla, joten ehkäpä postausta siitä myöhemmin :)

 6. Anonymous

  Ihan off topic ajattelin kysäistä, että värjäätkö hiuksiasi kotona vai kampaajalla? Ja jos värjäät kotona niin millä värillä? Oon vaan ihastellut niiden väriä tässä useaan kertaan, ne on just semmoset täydellisen vaaleat. :)

 7. Inkivääri

  Anonyymi 3 – ihan kotona värjäilen, ja itse asiassa just tänään lähti tyvikasvut piiloon! :) Värjään Poly Colorin sävyteshampoolla nro 09, Extra Kirkkaanvaalea. Vaikka tuotteen nimi on sävyteshampoo, niin ihan kestoväri se on. Kuitenkin sieltä hellimmästä päästä. Ennen värjäsin Ferian kullanvaalealla mutta sitten sain vinkin eräällä foorumilla että Poly Colorin sävyt 09 ja 11 on paljon hellävaraisempia, mutta suunnilleen samalla tuloksella.

 8. Anonymous

  Tuleeko tuosta Poly Colorin 09 Extra kirkkaanvaaleasta kullanvaaleat vai sellaiset ”puhtaanvaaleat”? Olen tässä miettimässä hiusten vaalentamista kotona ja värin valinta on hieman vaikeaa. Minulle ei kullanvaalea väri sovi (couperosa-ihoiselle sopii ilmeisesti paremmin viileät sävyt), hakusessa olisi enemmänkin tuhkan- tai puhtaanvaalea sävy ja mietin ostaisinko tuon Poly Colorin vai Lorealin Preference 03:n. Preferencen sävy olisi oikea, mutta Poly Color voisi olla hellävaraisempi.

  • Sanni

   Minun hiuksissani tuo on selvästi sellainen kullanvaalea.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.