Karkkipäivä
Karkkipäivä

Helmer!

Helmer

Vihdoin viimein sain oman Helmerini kynsilakoille! :) Tämä Ikean laatikosto on jäänyt kummittelemaan mieleni pohjalle kynsilakkasäilytysratkaisuna siitä saakka kun sen aikoinaan Charming Nailsin blogissa näin, ja nyt vuosia myöhemmin sain sen vihdoin hankittua.

Vitriini_lakat

Säilytin kynsilakkojani ennen lasivitriinissä makuuhuoneessa, mutta nyt vitriini on saanut lähteä stressinlievitysprojektini tiimellyksessä. (Vitriini ei oikeasti mahtunut huoneeseen kunnolla ja toi makkariin turhaa ”täyteenahdettua” tunnelmaa.) Tilaihme-Helmer mahtui kylppäriin 30 sentin levyiseen tilaan wc-istuimen ja seinän väliin. Tänne saan kaikki lakkani ja jää vielä tyhjiä laatikoita muullekin epämääräiselle asunnon pinnoilla vellovalle kosmetiikkasälälle.

Vitriinissä oli toki se etu, että pullojen sävyt näki helposti ilman että niitä tarvitsi sen kummemmin nostella esiin. Helmerissä lakoista näkyy vain korkit.

Kynsilakat_varikartat

Jotta muistaisin omistamani sävyt paremmin, aloitin sävykarttojen teon. En nimittäin todellakaan muista mitä kaikkia sävyjä minulla on, ja aina välillä sitä oikein yllättyy löytäessään jonkun ”uuden” lakan – Ai minulla on tällainenkin….!

Kun kartta on valmis, voin tsekata sävyt helposti ilman että tarvitsee käydä kaikkia pulloja läpi kun etsii vaikkapa jotain kivaa sinistä lakkaa. Toivon että kartan avulla muistan käyttää niitä hieman vähemmällekin käytölle jääneitä aarteita.

Miten te säilytätte kynsilakkojanne? Vielä noin 5 vuotta sitten minunkin lakkani mahtuivat kahdelle pienelle hyllylle kylppärin peilikaapissa… Oi niitä aikoja! :) (Tosin en sano että nykytilanne olisi ideaali sekään – tunnustan että koen lakkakokoelmani vähän liian suureksi ja sekin ahdistaa täällä tavarapaljouden keskellä…)

Kommentit (43)

 1. Bemu

  Kuin vastaus minun toiveisiini tuo laatikosto; tein tilauksen heti. Tuollaista olen hakenut varmaan puoli vuotta, mutta en tajunnut katsoa Ikeasta!
  Jesh, päiväni on pelastettu.
  Mulla itse asiassa kaikki ihonhoito/meikkituotteet on makkarissa kaapissa; en pidä pesuhuoneen kosteudesta ja totesin että makkari on paljon parempi paikka niiden säilytykseen.
  Ja kynsilakat; tällä hetkellä jossain meikkilaukussa kun mulla ei ole niitä kuin muutama :D

 2. liian monen kynsilakan omistaja

  saanko udella monta kynsilakkaa omistat?:)

  • Sanni

   En ole laskenut aikoihin mutta olisikohan niitä tällä hetkellä joku 150+…

 3. Heidi

  Vähentämisen myötä kaikki kynsitavarani mahtuvat kenkälaatikkoon. Kynsilakat, neljä värillistä ja pohjalakka, ovat pikkupussukassa. Ostan uutta vanhan loppuessa.

 4. mirella

  Aahh huomasin kynsilakkakuvia ja oli pakko lukea ! Ja mä kun luulin että mulla on paljon kynsilakkoja.. :DD (56) Kiva idea vaikka itse kyllä olen kokoelmastani niin ylpeä että säilytän niitä siisteissä riveissä Ikean avohyllyllä.

 5. henu

  Kaverillakin on kynsilakat vastaavalla tapaa laatikossa, eikä näy kuin korkit – hän on maalannut pienet lakkatäplät korkkien päälle, jotta ylhäältäpäin katsottunakin näkee minkä väristä lakka on. Ei tarvita värikarttaa, kun korkista voi kuitenkin päätellä lakan merkin… Ihana idea! Itsellä ei onneksi ole säilytysongelmia, kun lakkoja on ehkä 20kpl… suurin osa nudeja ja glitteriä, en värilakoista niin välitäkään.

 6. Mantsikka

  Moi!

  Vau, hieno lakkakokoelma tosiaan!

  Olen harkinnut myös Helmer-laatikostoa, se olisi niin hyvä! Mutta saisi olla maksimissaan 64 cm korkea, joten ajattelinkin että voisitko auttaa minua kertomalla, miten korkea laatikosto on jos pyörät jättää pois? Olisin todella kiitollinen tiedosta!

  • Sanni

   Moi! Olen parhaillaan ulkomailla kaksi viikkoa joten en valitettavasti pääse mittaamaan :/ Löytyisikö Ikean sivuilta jotain tietoa..? Sieltä varmaan löytyy ainakin koko korkeus.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.