Karkkipäivä
Karkkipäivä

Helmeä hilloa!

Sarjassamme Onnea on….

 PearlJamSthlm2014

Kuva TheBurningBloggerOfBedlam.

...nähdä Pearl Jam vihdoin keikalla, vuoooosien odotuksen jälkeen! :)

Oli lähellä että ostin lipun Roskildeen vuonna 2000 ihan vain Pearl Jamin takia, mutta oli hyvä että en lopulta päässytkään lähtemään. Kyseinen konserttihan päättyi monen tuntemaan tragediaan.

Sain odottaa aika pitkään ennen seuraavaa mahdollisuutta, ja nyt se on vihdoin ovella! (Vuoden 2012 Tukholman keikalle en saanut lippua.) Olen ihan kippurassa innosta! :) Suomi on muuten ainoa Pohjoismaa jossa Helmihillo ei ole koskaan soittanut.

PearlJam

Kuva News.com.au

Tänä iltana! Tukholmassa! Pearl Jam! <3

.

Kuvat ovat kiertueen virallista promomateriaalia.

Kommentit (20)

 1. Coconut

  Oijjoi, Pearl Jam on niiiin huippu! Nauti keikasta! :)

 2. anonymous

  ooh, ihana tunne, kun pääsee pitkän odotuksen jälkeen näkemään jonkin hyvän bändin!

  pakko kommentoida tuota onnettomuuttakin… en tiennyt koko jutusta mitään, piti ihan ruveta googlaamaan. ja onneksi en ole tiennytkään, nuorempana piti festareilla päästä aina sinne ihan eteen lempibändien keikoilla. kerran on paine ollut niin paha että olen joutunut lähtemään etukautta pois (tähän liittyy lämmin muisto, kyseessä oli nimittäin Slayerin keikka ja semmoinen tosi pelottavan näköinen, järkälemäisen kokoinen, mutta ihan älyttömän symppis mies viittoili paikalle järkkärin ja nosti mut sieltä aidan yli kun huomasi etten kestänyt sitä painetta ^^), ja jos olisin tiennyt tuosta onnettomuudesta olisi varmasti festarikeikoilla pelottanut… (ja sehän EI ole sama asia katsoa keikkaa jostain kauempaa :D) tavallaan toivon, että en tietäisi nytkään, kamalan järkyttävä tapaus. vaikka tuo on tapahtunut jo niin pitkä aika sitten, niin melkein tuli tippa linssiin kun luin tuosta. onneksi et ollut siellä! <3

  aivan huippuhauskaa keikkaa, nauti kaikkien näiden odotuksen vuosien edestä!!!

 3. Hosul

  Pearl Jam… helmihillo… OMG. En ollut koskaan tajunnut. Ihan järjetön nimi. :D

  Mutta mahtavaa keikkailtaa!

 4. Marisa

  Ooo, mahtavaa!! Pearl Jam on ihan huippu! Ja lohduttavaa tietää, etten ole ainoa joka puhuu Helmihillosta. :D Ihana iltaa!:)

 5. Sonia

  Oh. Pearl Jam. Mä olen semisti kateellinen. Eniten kyllä mua harmittaa, että olin teini 2000-luvun alun Hämeessä enkä 90-luvun alun Seattlessa.

 6. mmmm

  Helmihillohan meinaa spermaa, pearl jam siis.
  Siinä mielessä huvittavaa suomeksi; helmihillo, huvittavampaa jotenkin kuin pearl jam.

 7. Miikkis

  Ikimuistoisen ihanaa keikkaa!!!

  • Sanni

   Oli kyllä todellakin ikimuistoinen! :) Elämäni paras konsertti. Jos Eddie Vedder kuulostaa hyvältä levyllä, niin entäs livenä sitten….. Jos korva voi saada orgasmin, niin se on nyt koettu. ^_^

   Aiiiivan mieletön ilta.

 8. Elanor

  Itse kuulin näin 15-vuotiaana tästä bändistä ekaa kertaa (ryntäsin kyllä heti Youtubeen katsomaan että mikä Sannia näin innostuttaa :D), mutta Wikipedia tiesi kertoa että olisivat olleet Suomessa 30. kesäkuuta 1993 Neil Youngin lämmittelijänä…

  • Sanni

   Wikipedia tiesi kertoa että olisivat olleet Suomessa 30. kesäkuuta 1993 Neil Youngin lämmittelijänä…

   Minä kuulen tästä nyt ekaa kertaa :) Live and learn! ^_^

   Mun kaveripiirissä ei näköjään kukaan (muukaan) muista tuota, kun usein ollaan puhuttu siitä ettei PJ ole koskaan käynyt Suomessa… Mutta ilmeisesti kukaan meistä ei ollut fani vielä ’93 niin tuo on jotenkin jäänyt tiedostuksen ulkopuolelle.

 9. Saara

  Wikipedian mukaan:

  ’Pearl Jamin ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa konsertti Suomessa tapahtui 30. kesäkuuta 1993, kun yhtye esiintyi Neil Youngin lämmittelijänä Helsingin jäähallissa.’

  Livekeikat on kyllä yksi parhaista asioista. Iloa keikalle!

  • Sanni

   ‘Pearl Jamin ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa konsertti Suomessa tapahtui 30. kesäkuuta 1993, kun yhtye esiintyi Neil Youngin lämmittelijänä Helsingin jäähallissa.’

   Tuo oli jäänyt mulle ihan pimentoon..! :)

 10. kaislainen

  Mä muistan lukeneeni joskus muinoin jonkin haastattelun, missä joku bändin pojista kertoi bändin nimen tulevan meksikolaisesta ruoasta nimeltä pearljam jota mummonsa tapasi valmistaa. Ihan hauska pieni trivia :)

  • Sanni

   Eddie Vedder kuulema kumosi tuon stoorin ”täytenä bullshittinä” Rolling Stonen vuoden 2006 haastattelussa ;) Mutta aluksi virallinen stoori tosiaan oli, että nimi tukee Vedderin Pearl-mummosta joka valmisti jotain erityisen hyvää hilloa. :)

 11. Emmi

  Hei ihan mahtavaa! En olisi jotenkin arvannut sun olevan Pearl Jam-fani (en tiedä miksi, ehkäpä olen niin tottunut siihen, että en tunne kuin kaksi suomalaista fania itseni lisäksi), mutta pakko myöntää että tulin tosi hyvälle mielelle luettuani tämän postauksen. :)

  Olen itse nähnyt kyseisen bändin livenä nyt.. 7 tai 8 kertaa, en muista varmasti.. :D (Ensimmäisen kerran Dublinissa vuonna 2006, viimeksi juuri edellisen kerran Tukholmassa) Ja kokemus on kyllä joka kerta aivan mahtava!

  Tosiaan Pearl Jam on ollut kerran Suomessa lämppärinä, ja joskus ysärillä on myös ollut buukattuna jollekin festarille muistaakseni, mutta keikka peruuntui.

  Tulipa pitkä kommentti, mutta tulin vaan niin iloiseksi. :)

  • Sanni

   Ooo, 7 tai 8 kertaa…! Onnekas sinä! :)

   Voin kertoa että vuosien odotus omalla kohdallani todellakin palkittiin ruhtinaallisesti, enkä ihan heti keksi toista yhtä koskettavaa musiikillista elämystä johon olisin päässyt osalliseksi. Tässä on kuunneltu kyyneleet silmissä äijän tallentamaa Just Breathe -pätkää keikalta…. Vedderin ääni ja läsnäolo vetää sanattomaksi. <3

   • Emmi

    Onnekas ja tosi onnellinen. :)

    Tiesitkö, että Pearl Jam julkaisee livetaltionteja keikoistaan? (Ainakin aiemmilla kiertueilla aina.) Virallisen tai epävirallisen nauhoituksen kuunteleminen on kyllä tosi ihana tapa muistella keikkaa. :)

    • Sanni

     Tiesitkö, että Pearl Jam julkaisee livetaltionteja keikoistaan?

     Oo, mistä niitä löytää? Oletan, että viittaat nyt joihinkin muihin tallenteisiin kuin virallisiin livelevyihin :)

   • Suski

    Kyllä meitä innokkaita PJ-faneja löytyy täältä Suomesta! Minulla nyt takana toinen Tukholman keikka, oli kyllä niin ihmeellistä ja ihanaa puolen vuoden odotuksen jälkeen. Keikka oli täydellisen hieno, ja tällä kertaa pääsin Golden Circleen hyppimään ja laulamaan muiden PJ-hihhuleiden eli omieni joukkoon! Lisää tätä. Miten saataisiin bändi Suomeen?

 12. Sanna

  Voih, oot ollu kuulemassa mun lempi bändiä evö. Kade.. :’)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.