Karkkipäivä
Karkkipäivä

Hellävaraisin hiustenpidennys: Mago

Elämänmittainen tutkimusmatkani tuuheampien hiusten maailmaan täydentyi viime viikolla uudella kokemuksella.

Pääsin yhteistyössä Simply Natural -hiustenpidennysten maahantuojan ja helsinkiläisen Stage 11 -kampaamon kanssa kokeilemaan markkinoiden viimeisintä ja hellävaraisinta hiustenpidennys- ja tuuhennustekniikkaa, Magoa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mites tämä tukka? Näyttääkö siltä, että siellä olisi jotain ylimääräistä? :) Todella luonnollisen näköinen, eikä tunnu että päässä mitään lisäkkeitä onkaan.

Mago on markkinoiden kevyin ja luonnollisin hiustenpidennystekniikka – pidennykset/tuuhennukset kiinnitetään ainoastaan puuvillalangalla eikä koko prosessissa käytetä mitään kemikaaleja.

Minulle tehtiin yhden hiuspuntin tuuhennus, jolla saatiin täytettyä takaraivon pysyvästi hapertuneen ja ohentuneen hiusalueen luoma ”aukko”. Tuloksena tasoittunut, vahvempi latva ja paksumpi ponnari. :)

Hiukset_takaa

Tilanne normaalisti.

Kuva on huono ja hiukset sekaisin mutta en löytänyt parempaakaan (ja tuoreempaa) jossa tuo takaraivon alueen heiveröinen hiusalue näkyisi kunnolla. Kuvasta kuitenkin saa osviittaa, kuinka paljon vähemmän minulla on hiusta takana keskellä. Kuva on lokakuulta mekko-”projektin” ajoilta.

Hiuslovi_vuosienvarrella

Hiuslovi vuosien varrella.

Syytä loveen ei ole koskaan löytynyt. Ruokavaliot, hiusklipsit, hiustuotteet ja ponnarin paikat ovat vaihdelleet, hapertunut hiusosio säilyy. En jaksa sitä enää juuri ajatella, muistan loven yleensä vasta kun kampaajat sitä kommentoivat.

Hassua, etten ole koskaan tullut ajatelleeksi, että loven voisi korjata hiustenpidennyksillä. Kukaan kampaajakaan ei ole minulle sitä koskaan ehdottanut – aina vain tarjottiin saksia. Leikkaaminen ei kuitenkaan auta, alue pysyy ohuena vaikka kuinka leikkaisi.

Mago_tuuhennoksia

Tässä tuloksia muilla ”haperolatvoilla”.

Kuvat ovat minulle tuuhennoksen tehneen kampaaja Miia-Maria Levälammen Instagramista, josta löytyy lisää vaikuttavia ennen ja jälkeen -kuvia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Miia-Maria on Suomen Simply Naturalin Mago-pääkouluttaja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Simply Natural -pidennykset valmistetaan laatusertifioidussa tehtaassa Indonesiassa intialaisesta hiuksesta. Hius on parhaaseen laatuluokkaan kuuluvaa, eettisesti hankittua Super Remy -hiusta. Simply Naturalin käyttämä hius on peräisin intialaisista temppeleistä, joihin naiset lahjoittavat hiuksiaan.

Lisää hiusten eettisestä pohjasta ja Simply Naturalin sertifikaateista voi lukea täältä. Minua ainakin kiinnosti välittömästi tietää lisää hiusten valmistusolosuhteista, etenkin kuultuani sanan ’Indonesia’. Tuotteille on myönnetty EU:n GSP-todistus, jonka voi saada vain yritys, joka voi osoittaa tuotteidensa parantavan taloudellista kasvua kehitysmaissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mago-hiuksia on saatavilla 30 cm, 50 cm ja 60 cm pituuksilla, sävyjä vaaleasta tummaan ja punaiseen. Tekstuureja on kolmea erilaista; suoraa, laineikasta ja kiharaa.

Minulle valittiin laineikas, kullanvaalea hius 50 sentin pituudella. Yhdessä puntissa on 25 hiustupsua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yhden puntin kiinnitykseen menee alle tunti. Toimitus ei tunnu miltään. Miia-Maria kysyi, miten yleensä tykkään pitää hiuksiani. Lisäkkeet kiinnitettiin niin, että solmukohdat eivät näy kun hiukseni ovat minulle tyypillisellä korkealla ponnarilla.

Liimaus, teippaus ja sinetöinti ovat perinteisiä tapoja kiinnittää hiustenpidennykset, ja ne voivat vahingoittaa hiusta. Mago-tekniikassa käytetään vain puuvillalankaa. Magon etuja muihin menetelmiin verrattuna on myös keveys ja hiusten luonnollinen liikkuvuus – asiakas saattaa jopa unohtaa että hänellä mitään hiuslisäkkeitä onkaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mago-tekniikka:

Lisäketupsuissa on puuvillalankasolmut, jotka kiinnitetään vetosolmulla lähelle hiuksen tyveä. Toimitukseeen käytetään apuna virkkuukoukkua muistuttavaa puikkoa, jonka päässä on silmukka.

Oikein kiinnitetyt tupsut eivät irtoa hiuksista ennenkuin kampaaja poistaa ne. Solmut kestävät erinomaisesti vettä, shampoota, lämpöä, muotoilutuotteita ja -laitteita. Langan paino on olematon eikä se vaurioita hiusta tai hiuspohjaa.

Mago-pidennykset pysyvät kauniina 3-4 kuukautta.

Pidennykset on helppo poistaa; kampaaja tarvitsee vain sakset. Mago-osio poistetaan simppelisti leikkaamalla solmukiinnitys auki. Hiukseen jää solmun kohdalle pieni ”mutka” joka oikenee seuraavissa pesuissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kenelle?

Heille, jotka haluavat mahdollisimman hellävaraisen, kevyen ja ympäristöystävällisen hiustenpidennyksen.

Mitä maksaa?

50 cm hiuspuntti maksaa 99 euroa, ja yhden puntin tuuhennuksen hinnaksi töineen tulee 163 euroa (Stage 11-kampaamossa).

Stage 11:ssa voi käydä maksuttomassa hiustenpidennys-konsultaatiossa, jossa asiakkaalle lasketaan pidennyksen tai tuuhennuksen tarkka hinta. Kampaamo on erikoistunut pidennyksiin ja tuuhennuksiin viiden alan kilpailuissa menestyneen kampaajan voimin. Valittavana on Mago-pidennyksen lisäksi myös muita tekniikoita.

Magotuuhennos_beforeafter1

Ennen – jälkeen

Kun katsoin peiliin tuuhennuksen jälkeen, tuntui kuin katsoisin jonkun toisen hiuksia…! Voiko noin tasainen ja vahva latva olla minun..? Ja miten nuo kampaajat aina saa loihdittua hiukset niin uskomattoman sileiksi ja kiiltäviksi, taikuutta…!

Sannin kokemus viikon jälkeen:

Lisäkkeet eivät todellakaan tunnu miltään eivätkä solmukohdat näy. Hiuksia voi harjata, pestä ja käsitellä aivan normaalisti, solmut eivät vaikeuta pesuakaan.

Like my hair but better ;)

*

Simply Naturalin maahantuoja Kinnunen Oy hakee muuten parhaillaan malleja hiustenpidennyksiin (kukaan ei pyytänyt minua liittämään hakuilmoitusta tähän mutta ajattelin laittaa ihan teidän iloksi – tämähän on mainio tilaisuus jollekulle muullekin päästä kokeilemaan tuuhennusta :)

Edit. mallipaikat täytetty, poistin ilmoituksen.

.

Magotuuhennos_

Hiukset tänä aamuna.

SimplyNatural_hiustenhoito

Sain Kinnuselta mukaani myös Simply Naturalin erityisesti pidennyksille tarkoitetun hiustuotesetin.

Mieto shampoo on erittäin nestemäistä ja olen kaatanut sitä suoraan päähän kun kämmeneltä valuu puolet lattialle.  Ihan ok shampoo joka ei takuta.

Hoitoaine on koostumukseltaan liukasta ja jämäkkää ja hoitoteholtaan aivan loistavaa, aiheutti välittömän ihastus-reaktion. Silottaa ja selvittää hiukset tehokkaasti tekemättä niitä raskaiksi. Hiukset jäävät pehmeiksi ja silkkisiksi – fiilis on juuri sellainen kuin parhailta hoitoaineilta odotan. Täydet pisteet tälle hoitsikalle!

SimplyNatural_incit

Incit niistä kiinnostuneille.

*

Kiitokset Kinnuselle ja Miia-Marialle!

Seuraavat neljä kuukautta täällä iloitaan paksummasta ponnarista! :)

Kommentit (88)

 1. piu

  Hei…jäin miettimään mitenkähän tämä pidennys soveltuu ohuille hiuksille (yksittäinen ohut + määrällisesti vähän)?
  Jääkö solmut solmut todella piiloon? Itselläni juuri päälaelta hiukset ohuimmillaan. Sielultani olen aina ollut pitkähiuksinen, vaan en koskaan omistanut, koska hiukseni eivät kasva juuri leuka mittaa pidemmiksi.

  • Sanni

   Soveltuu myös ohuille :)

   Kannattaa kysyä tarkemmin Miia-Marialta (tai hakea Simply Naturalin sivulta oma lähin Mago-kampaamosi), Mago-kampaajat osaavat kertoa kuinka monta punttia todella ohueen tukkaan pystyy laittamaan niin että solmut eivät näy.

   • lettunen

    Moikka!

    Mulla oli viime kesänä Magopidennykset, samassa paikassa laitetut. Mulla on aika ohut hiuslaatu, mutta hiuksia on kuitenkin paljon. Mä en silti valitettavasti tottunut pidennyksiin ollenkaan. Ne oli kyllä hyvin tehdyt ja luonnollisen näköiset, mutta mulla pilkisti jatkuvasti solmut hiuksien seasta. Ponnarin sain tehtyä vaan niskaan, muuten solmut jäivät näkyviin. Teki vaan mieli kirjoittaa, että kaikille magot ei ehkä oo paras vaihtoehto, vaikka monelle varmaan sopii erinomaisesti.

    • Sanni

     Voi harmi. Oliko sinulla useampi kuin yksi puntti? Minullakin on ohut hiuslaatu eikä solmut näy lainkaan. Puntteja on tosin vain yksi, vaikea sanoa näkyisivätkö solmut jos puntteja olisi useampi, ja hiusosioita olisi laitettu esimerkiksi sivuille.

 2. Essi

  Nyt kyllä kuulostaa sen verran hyvältä, että jess! Olen aina haaveillut pitkästä tukasta, mutta omani ei kasva ei sitten millään.. Hiukseni ovat suhteellisen ohuet ja kuivat, varsinkin latvasta ja kasvavat superhitaasti, joten aina kun pituutta alkaa kertyä latvat näyttävät tosi kuivilta ja on pakko käydä leikkauttamassa pätkä pois.. :/

  Pidennyksistä on siis haaveiltu, mutta teipit tai sinetit yms eivät kiinnosta. Sineteillä saisin hiukseni luultavasti lopullisesti pilalle ja teipit.. Noh, teipit päässä ei oikein innosta…

  Kysyisin siis vielä, että mitä kampaajalla sitten tehdään 3-4kk kuluttua, jonkinlainen huoltotoimenpide? Solmuthan kuitenkin lasketutuu hiusten kasvaessa. Vaihdetaanko hiuslisäkkeet kokonaan vai nostetaanko vanhoja solmuja?

  • Sanni

   Vaihdetaanko hiuslisäkkeet kokonaan vai nostetaanko vanhoja solmuja?

   Lisäkkeet poistetaan ja vaihdetaan kokonaan uusiin, jos siis haluaa jatkaa tuuhennetulla tukalla :)

   Koska Mago-lisäkkeitä ei voi käyttää uudelleen, toisin kuin ymmärtääkseni teippi- ja sinettipidennyksiä, niin Mago-pidennykset tulevat ajan kanssa kalliimmiksi. Sitä voi pitää tekniikan ainoana huonona puolena.

 3. Aino

  Minulla kärsimättömällä hiustenkasvattajalla oli mago-pidennykset toissa keväällä ja kesällä, ja en oikein tykännyt… Minulla hiukset ”naruttuivat” eli kun ne kuitenkin kiinnitetään pienissä nipuissa, niin niput eivät suostuneet sekoittumaan omaan tukkaani vaan pysyivät itsepintaisesti nippuina. Kampaajani harmittelikin, hän halkaisee esim. sinetit kahtia tai neljään osaan, Magoja ei saa paloiteltua vaan saman vahvuinen nippu aina. Harjasin niitä lankoja sitten auki ja vähän ajan päästä näytti taas enempivähempi lankamopilta. Magoa myydään myös sillä etteivät pidennykset rastoitu eli kierry tyvestä supertakuiksi, ja että irtoavat omat hiukset (jotka aiheuttavat rastoittumista, liukuisivat solmun läpi. Eivät ainakaan minulla. Poisto ei ole ihan niin strömsötä kuin väitetään, kyllä siinä piti hiukan kiskoakin… 3 kk:n jakson loppuvaiheessa nippuja myös irtoili aika tavalla. Magon jälkeen laitoin teipit ja olin hurjan tyytyväinen. Teipit eivät lankaannu eikä oma tukka rastoitu alta. Teipillä saa tosi tehokkaasti volyymia eikä teipeillä ole ainakaan mulla ollut taipumusta aukeilla. Poisto kunnon liimanpehmentimellä oli mun kohdalla täysin kivuton ja riuhtomaton. Teipin miinus on se, että ei oikein voi pitää sitä päänpäällä ponnaria, kiinnitykset näkyvät. Teipit olivat litteämmät ja mukavammat kuin magot, on se solmu eräänlainen möykky kuitenkin.

  Ehkä Mago voisi toimiakin tuuhennuksena, kuten sinulla. Pidennyksenä se ei ollut hyvä, teippi parempi. :)

  • Sanni

   Kiitos tämänkin kokemuksen jakamisesta :)

   Teipeistä – eikö hiuksia olen hankala pestä? Yritän kuvitella miten sormet liukuvat hiuksissa joissa on teippi”esteitä” – eivätkö sormet jumitu esteisiin ja shampoon työstäminen hankaloitu?

 4. LeenaT

  Mielenkiintoista keskustelua! Hiustenpidennykset on hyvin mielipiteitä herättävä aihe. Kai se on suomalaisen kauneusihanne, pitkä, paksu, sileä tukka. Nyt ulkomailla oon oppinu, että muissa maissa voi olla ihan erilaiset kauneusihanteet!

  Jokaisella näyttää olevan suosikkinsa pidennystekniikassa. Ei siinä mitään, jokainen taaplaa tyylillään. Kaikkia tekniikoita olen omaan päähäni kokeillut ja mikään ei ollut tarpeeksi hyvä mulle :) aina puristi tai painoi tai ärsytti. Vuosien kokeilujen jälkeen luovutin ja nyt mennään luomuna. Eipä tarvi murehtia uudelleen kiinityksistä tai rahojen riittävyydestä. Nykyään en ees värjää hiuksia, oon Hulda Huoleton ;)

  Sanni, tohon teippipidennyksen pesemiseen.. Kyllä, lähellä päänahkaa on vähän niin kuin teippiesteitä. Ne kierretään. Eli shampoota laitetaan teipin yläosaan, alaosaan ja sivuille. Teipissä on n. 2 millin paksuinen osio hiusta, se peseytyy kyllä samalla. Sama homma sineteteissä ja magoissa, esteet on vain pienempiä. Varmaan oot tuntenu solmut hiuksia pestessä? Vähän enemmän shampoota ja pyörittelyä päänahassa, niin kyllä on puhdasta :)

  • Sanni

   Varmaan oot tuntenu solmut hiuksia pestessä?

   Joo, toki tuntuvat mutta sormet eivät takerru niihin, kun ne eivät muodosta kiinteää, suuremmalle alueelle levittyvää estettä. Solmut vain tuntuvat pieninä nystyröinä hiusten seassa :)

 5. Tuuli

  Hiuksesi ovat kyllä upeat ihan luonnollisenakin. Olen itse kiinnostunut tuosta Magosta, mutta siitäkin kuulee myös niitä negativiisia kokemuksia. Olisi ollut kiva nähdä kuvia niistä pikku solmuista siellä hiustesi seassa, tai miltä näyttää jos nostat hiukset ylös? Todenäköisesti näyttää hyvältä, koska tukkasi on kuitenkin niin tuuhea. Laihalettinä hieman mietityttää solmujen näkyminen.

  • Sanni

   Olisi ollut kiva nähdä kuvia niistä pikku solmuista siellä hiustesi seassa, tai miltä näyttää jos nostat hiukset ylös?

   Näkyväthän solmut postauksen kuvissa..? Vai mitä tarkoitat..? :) Jos nostan hiukset ponnarille niin eivät näy ollenkaan, eivät myöskään hiusten ollessa auki. Solmut eivät näy ellei joku varta vasten nosta hiusosiota solmun päältä ja tutki :)

 6. Satu

  Kiinnostuin ja innostuin postauksestasi niin paljon, että parin päivän päästä menen konsultaatioon Stage 11. :)) Googlettelin ihmisten kokemuksia Mago-tuuhennoksista ja -pidennyksistä, ja haluan ehdottomasti kokeilla. Itse haluan enemmänkin lisää paksuutta hiuksiin ja vain hieman pituutta. Toivon ja uskon, että kampaaja osaa suositella minulle parhaimman lopputuloksen. En tiedä mitenpäin malttaisin olla nämä päivät, kun en meinaa malttaa nukkuakaan :D. Hiustenkasvatusprojekti on ollut vuosia, mutta vanhoja kuvia katsellessa tuntuu, ettei hiukset ole juurikan muuttuneet sitten yläasteen ja siitäkin on kumminkin jo kymmenen vuotta.

  Toissakesänä käytin clip on -pidennyksiä ja nyt enää kerran pari vuodessa. Pelkään niin, että klipsit vahingoittavat ohutta hiustani ja onhan se aina aikamoinen kiinnitysoperaatio juhliin lähtiessä. Nyt odotankin, että olisin koko kesän luonnollisissa, mutta kuitenkin paksummissa hiuksissa :)). Kiitos sinulle jo etukäteen!!

  • Sanni

   Jee, kuulostaa mahtavalta! :) Mä niin tiedän tuon tunteen kun odottaa jotain niin innoissaan ettei meinaa paikallaan pysyä..! :D

   Käyhän sitten ihmeessä kertomassa täällä millaiseen tulokseen päädyitte ja miltä hiukset tuntuu :)

 7. Sara

  Kiitos superisti mallivinkistä, täällä yksi menossa laittamaan pidempää tukkaa ensi viikolla juurikin tuohon mallihommaan! Piristää todella paljon rankkojen kuukausien jälkeen työttömän elämää. T. Vakkarilukijasi, joka uskaltautui nyt kommentoimaan ensimmäistä kertaa :D

  • Sanni

   Toivottelen ihanaa mallikokemusta :) Toivottavasti tulee mieleinen tukka! :)

 8. Satu

  Toinen malliksi päässyt kiittää niin ikään kauniisti! :) Onneksi jaoit hakuilmoituksen!

 9. Jane

  Itselläni on pidennykset ja niihin on jäänyt tuollainen ”aukko”/lyhyempi osio aina keskelle koska pidän hiuksia usein edessä, siis molemmin puolin edessä, jolloin taakse ei jää roikkumaan hiuksia. Voisko sulla johtua samasta jutusta?
  Mietin kans mikset leikkaa hiuksia tasapitkiksi? Vai käykö niin että vaikka leikkaat ne kuluu nuin?

  • Sanni

   Pidän hiuksiani käytännössä aina kiinni, joten lovi ei oikein voi johtua kuvailemastasi hiustenpitotavasta.

   Mietin kans mikset leikkaa hiuksia tasapitkiksi? Vai käykö niin että vaikka leikkaat ne kuluu nuin?

   Kyllä, heikompi kohta on ja pysyy vaikka hiuksia on leikattu reilullakin kädellä. Toki lovi erottuu vähemmän hiusten ollessa lyhyemmät, mutta haluan pitää pitkät hiukset ja siinä tilanteessa hapertunut kohta ei pysty kasvamaan vahvempien mittaan.

 10. Roosa

  Nyt pakko kysyy mitä tuo ”yksi puntti” meinaa? :) Paljon siis suunilleen tulis tällänen operaatio maksamaan, tälleen karkeasti arvioitunu. Ite oisin tosi kiinostunu tästä, mut toi hinta mietityttää!

  • Sanni

   Nyt pakko kysyy mitä tuo ”yksi puntti” meinaa? :)

   Yksi puntti on yksi myytävä yksikkö = kimppu hiusta. Vaikea kuvailla minkä kokoinen tuo kimppu on, ei kovin iso :) Mutta sen kokoinen että sillä saa jo täysin maskeerattua esim. mun harvahiuksisen takaraivon alueen, kuten kuvista näkee :)

   Hinta lukee tuolla tekstissä, eli yhdellä 50 cm pituisella puntilla tehtynä hintaa tulee töineen 163 euroa :) Yksi hiuspuntti maksaa 99 euroa, eli jos haluaa lisätuuhennosta, niin se on aina 99 euroa lisää puntilta. Jos haluaa oikein muhkeat hiukset niin kyllä siihen 2-3 punttia tarvitaan.

 11. Karoliina

  Moikka! Mites näin melkolailla tasan vuoden kuluttua, vieläkö käytät Mago-pidennyksiä? Mikä on ollut fiilis niiden suhteen? :) Etsin siis itselleni hyvää ja hellävaraista pidennystä ja tämä vaikuttaa aika lupaavalta :)

  • Sanni

   Moi!

   Magot poistettiin minulta suunnitelman mukaisesti noin kolmen kuukauden kuluttua laitosta, enkä ottanut niitä enää uudelleen. Loppujen lopuksi hiustenpidennyskokeilu vahvisti huolen, mikä minulla on aina ollut hiustenpidennysten/tuuhennosten suhteen: hiukseni ovat liian heikkolaatuiset kantamaan niiden painoa ja kiinnityskohdan tuomaa rasitusta. Vaikka Mago-kiinnityssolmu on markkinoiden hellävaraisimpia (ellei hellävaraisin), sekin oli kuitenkin minun hiuksilleni liikaa. Kolmen kuukauden aikana useampi hiustupsu katkesi kiinnityskohdastaan eli koko kimppu hiuksia irtosi. Kokeilun jäljiltä minulla oli siis vähemmän hiuksia kuin ennen kokeilua.

   Nyt tiedän että en tule koskaan enää ottamaan pidennyksiä, hiuslaatuni on pidennyksille liian heiveröinen. Tätä kokemusta ei kuitenkaan pidä yleistää; googlailin kun hiuskimppuja alkoi katketa enkä löytänyt netistä yhtäkään muuta vastaavaa kokemusta. Minulla vain surullista kyllä on niin hauraat ja heikosti katkeavat hiukset että kävi näin :(

   • Natalia

    Minulla oli Mago-pidennykset pari kuukautta.

    Ensimmäinen pidennysnippu lähti niin, ettei omaa hiusta irronnut mukana, ja tämä tapahtui heti viikon päästä pidennysten laittamisesta.

    Mutta parin kuukauden päästä lähti noin yksi puntti viikossa siten, että omat hiukseni antoivat periksi. Eli pidennyspuntti oli tiukasti kiinni omassa hiustupsussani, joka lähti juurineen päivineen hiuspohjasta irti.

    Huolestuin tästä valtavasti. Toisaalta ajattelen niin, että mielestäni omia hiuksia irtosi huomattavasti vähemmän kuin normaalisti. Mihinkäs ne pääsisikään irtoamaan, kun ovat kiinni solmusta pidennyspuntissa? Luonnollista hiustenirtoamista tapahtuu kuitenkin päivittäin. Sitten kun pidennys on kiinni enää muutamassa omassa hiuksessa, ei pari hiusta jaksa kannatella pidennystä, vaan irtoaa. Kävin poistattamassa pidennykset, ihan varmuuden vuoksi. Minäkään en googlettamalla löytänyt vastaavia kokemuksia. Varmasti niitä on, mutta ehkä kukaan ei vain viitsi kirjoitella.

    Omat hiukset ovat paremmassa kunnossa poiston jälkeen, kuin mitä pelkäsin. En tiedä mitä odotin, sillä ihan kamalassa kunnossa ne ovat nytkin. Ihan haperoista sellaista puuromaista hötöä. En tiedä mistä johtuu,

    Muuten pidennykset olivat todella ihanat kaikin puolin. Huomaamattomat ja mukavat. Olinkin alunperin päättänyt, että annan vain ”lomaa” hiuksilleni pidennyksistä. Eli päätin silloin heti, että haluan pitää kuukauden tauon, ja käyn laittamassa uudelleen. Jos hiuksia alkaa taas irrota, poistan pidennykset välittömästi.

    Omat hiukseni ovat luonnonkiharat ja hauraat, Kampaaja leikkasi ne aivan liian lyhyiksi, ja siksi otin alunperin pidennykset. Tällä hetkellä en ole missään muodossa tyytyväinen hiuksiini, ja odotan vain että ne kasvaisivat. Mutta nyt tilanne on se, että niitä ei voi pitää kuin kiinni. Latvat ovat tosi huonossa kunnossa. En tiedä tarkalleen, mistä johtuu. Ehkä ne Magon solmut kuitenkin vaurioittivat omaa hiusta.

 12. Riina Toivonen

  Hyvä kirjoitus Mago pidennyksistä. Ehdottomasti hellävaraisin ja paras pidennysmenetelmä. Kauanko pidit pidennyksiä ja pysyivätkö hyvinä koko ajan?

  • Sanni

   Copypeistaan tähän ylempänä kirjoittamani vastauksen Karoliinalle:

   Magot poistettiin minulta suunnitelman mukaisesti noin kolmen kuukauden kuluttua laitosta. Loppujen lopuksi hiustenpidennyskokeilu vahvisti huolen, mikä minulla on aina ollut hiustenpidennysten/tuuhennosten suhteen: hiukseni ovat liian heikkolaatuiset kantamaan niiden painoa ja kiinnityskohdan tuomaa rasitusta. Vaikka Mago-kiinnityssolmu on markkinoiden hellävaraisimpia (ellei hellävaraisin), sekin oli kuitenkin minun hiuksilleni liikaa. Kolmen kuukauden aikana useampi hiustupsu katkesi kiinnityskohdastaan eli koko kimppu hiuksia irtosi. Kokeilun jäljiltä minulla oli siis vähemmän hiuksia kuin ennen kokeilua.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.