Karkkipäivä
Karkkipäivä

Hellas!

Syyskuu on ehkä parasta aikaa matkustaa Kreikkaan. Suomessa on tuolloin jo kylmää ja syksyistä, mutta Kreikassa vielä täysi kesä päällä ja 30 asteen helteet. Syyskuu on kuitenkin useissa paikoissa jo ”low season”, mikä tarkoittaa esim. majoituskustannusten tippumista jopa puoleen. Turisteja on myöskin huomattavasti vähemmän kuin heinä-elokuussa, joten saatat saada jonkun upean rannan vaikka kokonaan itsellesi. Niinkuin me olemme tällä reissulla kokeneet.

Tässä hieman lomaterveisiä Elafonisoksen pikkusaarelta kuvien muodossa. Tästä tulikin itse asiassa aika pitkä blogiloma, silla postaustaukoa jatkuu aina ensi viikon lopulle. Täältä Kreikasta menemme melkein suoraan Ahvenanmaalle viettämään viikonloppua sadonkorjuujuhlien merkeissä, ja sitten mulla on vielä parin päivän koulutuskin ennenkuin pääsen kotiin ja sorvaamaan uusia blogiposteja.

IMG_7923

Simos Beach.

IMG_7938

Elafonisos Town, saaren ainoa kylä. Asukasluku n. 300.

IMG_7940

Kreikkalainen ystäväni Marianna.

IMG_8028

Illallinen.

IMG_8047

Näköala kylän yli manner-Kreikkaan hotellimme terassilta. Elafonisos on niin lähellä mannerta että lauttamatka kestää vain 15 minuuttia.

ElafonisosByNight

Elafonisos by night.

IMG_8052

Saari on tunnettu erityisen hienohiekkaisista, vaaleista rannoistaan ja turkoosista vedestään. Täällä kelpasi uida!

IMG_7974

Aurinkoooooooo…!!!!

IMG_7973

Mä sitten riehuin rannalla siihen tyyliin, että jo paranemassa ollut flunssani otti takapakkia, ja seuraavana aamuna heräsin yskän ja uuden nuha-aallon kanssa.

IMG_7994

Meikkihöpötys-ilta hotellin terassilla. :) Marianna ”lukee” blogiani (eli katsoo kuvia koska ei osaa suomea) ja tuntee meikkifriikkeyteni. Hän oli ottanut reissuun mukaan koko meikkivarastonsa esitelläkseen sen minulle.

Mariannan_meikit

IMG_8002

Kaikki meikit mahtuvat yhteen pussukkaan.

IMG_8008

Joukosta löytyi myös yksi MACin luomiväri, jonka Marianna esitteli ylpeänä. Sävy on Pink Venus, ja Marianna ihmetteli miten siitä lähtee niin huonosti väriä kun kyseessä on sentään minun niin paljon hehkuttamani MAC. Ikävä kyllä Pink Venus on lustre-koostumusta, joka on tunnetusti MACin laaduista se heikoin. Ohjeistin Mariannaa välttämään lustrea tulevaisuudessa! ^_^

Marianna_quickmakeup

Nopea 15 minuutin ehostus. Marianna ei käytä tummaa luomiväriä tai poskipunaa, joten laitoin hänelle tummaa siniviolettia luomiväriä siniharmaalla rajauksella ja henkäyksen vaaleaa roosaa poskipunaa. Meikki on superkevyt, mutta eron huomaa.

Tällä hetkellä olemme Ateenassa, ja myöhemmin tänään suuntaamme Eviaan jossa hyödynnämme parin yön verran äkkilahtöpakettiimme kuuluvaa majoitusta.

Huomioita kosmetiikasta Kreikassa:

– Täällä myydään erittäin monia edullisempia meikkimerkkejä joista Suomessa ei ole tietoakaan. Voisin vaikka vannoa, että merkkejä on tullut lisääkin sen jälkeen, kun viimeksi olin täällä kaksi vuotta sitten. Meikit ovat myös huomattavasti värikkäämpiä kuin Suomessa.

– Täällä käytetään paljon enemmän luomiväriä kuin Suomessa. Kauppojen myyjättärillä on poikkeuksetta kaikilla viimeistelty ehostus johon kuluu hieno silmämeikki. Myös kaduilla näkee näyttäviä silmämeikkejä enemmän kuin Suomessa.

– Kosmetiikka on pääsääntöisesti kalliimpaa kuin Suomessa. Jopa edulliset merkit kuten L’oreal.

Kommentit (14)

  • Sanni

   Ihan hienoja, mutta Mari Kasurisen tuunaamat on viela hienompia. :)

 1. Inkalilja

  Uuh, ihania kuvia ja alkoi taas matkakuume nostaa päätään. Kreikka on aivan ihana paikka korjailla sitä matkakuumetta. :)

 2. Annelii

  Oletpa hyvässä tikissä! :) Ihanan näköistä, kylmällä kotisohvalla maatessa tulee vähän kateelliseksikin.

 3. Nimetön

  Kaikki lähtee äkkilähdöllä Kreikkaan! Tietooni on tullut jo neljä moista tapausta lähipiiristäni, hmm! Rukeasilmäisille sopii kyllä mielestäni hienosti tumma silmämeikki, ilman että se näyttää liian laitetulta. Etenkin jos liikkuvaa luomea ei ole paljoa näkyvillä. Itsellä noin tummaa luomiväriä olisi mahdotonta saada noin luonnollisen ja raikkaan näköiseksi, Mariannalle sopii kyllä loistavasti! Katse heti paljon intensiivisempi.

 4. kirsikka

  Kreikan kulttuuria tietämättömänä olisi kiinnostava nähdä millainen olisi perinteinen kreikkalaistyyppinen meikki. Eli mitkä värisyhdistelmät, fiilikset jne. toisivat mieleen kreikan ja kreikattaren. :)

  • Sanni

   Mun mielestä (tai havaintojeni mukaan) ei ole mitään tyypillistä ”kreikkameikkiä”, ihmiset siellä vain meikkaavat tummemmin ja näyttävämmin kuin Suomessa. Huulipuna ei ehkä ole niin yleistä, meikki painottuu silmiin.

 5. Nimetön

  äääääää ku nätttiiäää tuolla! mäki haluun:DD

  voitko muuten tehdä meikkitutoriaalin kulmien kynällä värjäyksestä, et niiku miten tehdä hyvin et näyttää kivalta ja et ei tulis liian tummat ja et miten se väri pitää valita jnejne?=)

  • Sanni

   En valitettavasti ole paras henkilö kulmienlaittotuton tekemiseen, sillä en itsekään osaa laittaa kulmia nätisti. :/

 6. Jutta

  Yhyy.. Tahtoo Kreikkaa! Tuli ihania muistoja viime keväältä Nidristä.. ;)

 7. Nea/ Fashioned in Finland

  Ihania kuvia! Hauskaa lomaa :D

 8. Sonne

  Heippa!
  Blogissani on sinulle tunnustus^^ :) http://sonnela.blogspot.com/2010/09/tunnustuksia.html

 9. ell

  Moikka! Oisko mitenkään mahdollista tehdä meikkitutorialia Wanhojen tansseihin? Onhan niihin vielä aikaa joo, mutta kovasti stressaa jo nyt :D

  • Sanni

   Yritän varmaankin sellaisen tehdä jossain vaiheessa. :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.