Karkkipäivä
Karkkipäivä

Hellas!

Syyskuu on ehkä parasta aikaa matkustaa Kreikkaan. Suomessa on tuolloin jo kylmää ja syksyistä, mutta Kreikassa vielä täysi kesä päällä ja 30 asteen helteet. Syyskuu on kuitenkin useissa paikoissa jo ”low season”, mikä tarkoittaa esim. majoituskustannusten tippumista jopa puoleen. Turisteja on myöskin huomattavasti vähemmän kuin heinä-elokuussa, joten saatat saada jonkun upean rannan vaikka kokonaan itsellesi. Niinkuin me olemme tällä reissulla kokeneet.

Tässä hieman lomaterveisiä Elafonisoksen pikkusaarelta kuvien muodossa. Tästä tulikin itse asiassa aika pitkä blogiloma, silla postaustaukoa jatkuu aina ensi viikon lopulle. Täältä Kreikasta menemme melkein suoraan Ahvenanmaalle viettämään viikonloppua sadonkorjuujuhlien merkeissä, ja sitten mulla on vielä parin päivän koulutuskin ennenkuin pääsen kotiin ja sorvaamaan uusia blogiposteja.

IMG_7923

Simos Beach.

IMG_7938

Elafonisos Town, saaren ainoa kylä. Asukasluku n. 300.

IMG_7940

Kreikkalainen ystäväni Marianna.

IMG_8028

Illallinen.

IMG_8047

Näköala kylän yli manner-Kreikkaan hotellimme terassilta. Elafonisos on niin lähellä mannerta että lauttamatka kestää vain 15 minuuttia.

ElafonisosByNight

Elafonisos by night.

IMG_8052

Saari on tunnettu erityisen hienohiekkaisista, vaaleista rannoistaan ja turkoosista vedestään. Täällä kelpasi uida!

IMG_7974

Aurinkoooooooo…!!!!

IMG_7973

Mä sitten riehuin rannalla siihen tyyliin, että jo paranemassa ollut flunssani otti takapakkia, ja seuraavana aamuna heräsin yskän ja uuden nuha-aallon kanssa.

IMG_7994

Meikkihöpötys-ilta hotellin terassilla. :) Marianna ”lukee” blogiani (eli katsoo kuvia koska ei osaa suomea) ja tuntee meikkifriikkeyteni. Hän oli ottanut reissuun mukaan koko meikkivarastonsa esitelläkseen sen minulle.

Mariannan_meikit

IMG_8002

Kaikki meikit mahtuvat yhteen pussukkaan.

IMG_8008

Joukosta löytyi myös yksi MACin luomiväri, jonka Marianna esitteli ylpeänä. Sävy on Pink Venus, ja Marianna ihmetteli miten siitä lähtee niin huonosti väriä kun kyseessä on sentään minun niin paljon hehkuttamani MAC. Ikävä kyllä Pink Venus on lustre-koostumusta, joka on tunnetusti MACin laaduista se heikoin. Ohjeistin Mariannaa välttämään lustrea tulevaisuudessa! ^_^

Marianna_quickmakeup

Nopea 15 minuutin ehostus. Marianna ei käytä tummaa luomiväriä tai poskipunaa, joten laitoin hänelle tummaa siniviolettia luomiväriä siniharmaalla rajauksella ja henkäyksen vaaleaa roosaa poskipunaa. Meikki on superkevyt, mutta eron huomaa.

Tällä hetkellä olemme Ateenassa, ja myöhemmin tänään suuntaamme Eviaan jossa hyödynnämme parin yön verran äkkilahtöpakettiimme kuuluvaa majoitusta.

Huomioita kosmetiikasta Kreikassa:

– Täällä myydään erittäin monia edullisempia meikkimerkkejä joista Suomessa ei ole tietoakaan. Voisin vaikka vannoa, että merkkejä on tullut lisääkin sen jälkeen, kun viimeksi olin täällä kaksi vuotta sitten. Meikit ovat myös huomattavasti värikkäämpiä kuin Suomessa.

– Täällä käytetään paljon enemmän luomiväriä kuin Suomessa. Kauppojen myyjättärillä on poikkeuksetta kaikilla viimeistelty ehostus johon kuluu hieno silmämeikki. Myös kaduilla näkee näyttäviä silmämeikkejä enemmän kuin Suomessa.

– Kosmetiikka on pääsääntöisesti kalliimpaa kuin Suomessa. Jopa edulliset merkit kuten L’oreal.

Kommentit (14)

  1. Sanni

   Ihan hienoja, mutta Mari Kasurisen tuunaamat on viela hienompia. :)

  2. Inkalilja

   Uuh, ihania kuvia ja alkoi taas matkakuume nostaa päätään. Kreikka on aivan ihana paikka korjailla sitä matkakuumetta. :)

   Vastaa

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *