Karkkipäivä
Karkkipäivä

Hei sitten, geelikynnet…

Mulla ei ole enää ”kynsiä”. :´-( Päätin poistattaa geelivahvisteet kynsistäni edellisellä huoltokerralla tiistaina. Mulla oli ollut geelivahvisteet jo puolitoista vuotta putkeen, ja nyt on aika pitää pieni breikki. Tuntui, että mun kynnet alkoi jotenkin hylkiä sitä geeliä ja pysyvyys etenkin etusormissa heikkeni ratkaisevasti. Kun kummankin pikkusormenkin kynsi katkesi täsmälleen samasta paikasta geelivahvisteen juuresta sinetöityi päätökseni poistattaa geelit – ainakin joksikin aikaa.
Tässä kynsistö geelien poiston jälkeen. Ovat niin hauraat ja ohuet, että katkeavat tai murentuvat todennäköisesti muutaman viikon sisällä. Näyttää kyllä hassulta kun ne vielä geelien jäljiltä ovat suorat. Luonnon tilassahan kynteni kasvavat vinoon.
Kyllä geelejä jää ikävä. Meillä oli puolentoista vuoden hyvä suhde. Ehkä palaamme vielä yhteen keväällä…?

Muistoja yhteiseltä taipaleeltamme.Omatkin kynteni kyllä kasvavat pitkiksi – hyvinkin pitkiksi, mutta kieroiksi.

On kyllä vähän surku olo. Mutta kyllä tämä tästä. Taidan laittaa OPI:n Nail Envyn tilaukseen ja yrittää hoitaa ressukat kuntoon.

Kommentit (12)

 1. Miia

  Outoa että ne kasvaa tolleen kieroon :O Mä en edes tavottele pitkii kynsii. Ei oo jotenki yhtään mun juttu. Ennen pureskelin kynsii, mutta pääsin siitä onneks eroon. Nykyään on just sopivat kynnet :)

 2. Nea/ Fashioned in Finland

  Tykkään kyllä enemmän geelittömistä :) Mutta alkuun nuo ovat kyllä surkeassa kunnossa… Kyllä ne siitä tokenevat!

 3. Anonymous

  Minä luotan luomukynsiin vuosien geelikynsien jälkeen- kynnet menivät niiden alla huonoon kuntoion ja jatkuva riippuvuus kynsien huollosta. Nykyään satsaan laadukkaisiin kynsienhoitotuotteisiin, kumihanskoihin siivotessa jne. sekä sisäisesti nautittuna piimaxia ja kalkkia, myös hyviä rasvoja pitää saada riittävästi. Enkä pidä luomukynsiäni tuuman pituisina, ne ovat paitsi tyylittömät myös epäkäytännölliset, 0.5 senttiä riittää ja lakkakin näyttää ihan hyvältä!

 4. Anonymous

  paljonko tommoset geelivahvisteet maksaa? :)

 5. Sissi

  No höh! On sulla ollu aika näyttävät kynnet kyllä!
  Itselläni on töppökynnet ja tykkään niistä kovasti. Mies toivoo aina et kasvattaisin pitkät ja marisee kun huomaa mun leikanneen hyvässä kasvussa olleet. En vaan osaa olla pitkissä kynsissä! Nytkin mulla on ihan töpöt ja vielä "mummolakkaa" kynsissä :D Siis tummaa viininpunaista (mistä lie mies saanu päähänsä et se on mummojen väri!).

 6. Anonymous

  Siis miten kynnet saa katkeamatta tuohon tilaan kuin tuossa alimmassa kuvassa ja miten niiden kanssa voi tehdä mitään?!

  Omaan käteen "pitkät" kynnet on kyllä melkoiset nysät kun vertaa oikeasti pitkäkyntisiin;) Onko sulla muuten jotain vinkkejä kynsien koristeluun ja miten esim. tarrat saa pysyyn kynsissä?

 7. milipili

  Original Nail envy on mulla auttanut jonkun verran. Nää ovat vain niin saakelin kovat etteivät anna yhtään periksi ja napsahtelevat poikki, pituutta kerkee tulla hyvinkin kunnes taas napsista…
  Jonkinlaista joustoa pitäisi geeneihin saada jotta kynnet olis hetken "pitkät".

 8. Inkivääri

  Anonyymi 2 – geelivahvistus maksaa ensimmäisellä kerralla n. 50-80€ salongista ja tekijästä riippuen, ja huoltokerrat n. 45-60€. Tämä siis vahvistus ilman mitään koristeluja tai ranskalaista kärkeä. Ranskis nostaa heti hintaa.

  Anonyymi 3 – pitkiin kynsiin tottuu niin että niitä varoo automaattisesti, niin ne eivät katkeakaan niin helposti. Lisäksi kun kynsiä hoitaa säännöllisesti voiteilla, öljyillä ja kynsikylvyillä, ne vahvistuvat ja tulevat joustavammiksi = kestävät kolhut paremmin.

  Mulla ei ole koristeluvinkkejä koska en koristele kynsiäni, mutta tsekkaa Charming Nailsin blogi (linkki sivupalkissa). CN on todellinen koristeluguru!

 9. Anniina

  Siis voi kääk tota nimettömän kynttä tossa alimmassa kuvassa :P

 10. Anonymous

  Huh, aikamoisen pitkät olivat! Itselleni en voisi ottaa noin pitkiä, miten tuollaisten kanssa tulee toimeen? :D

 11. Nami

  Yksi erinomainen vahvistava lakka (ja nimenomaan vahvistava, EI kovettava) on CND Toughen Up. Ei sisällä formaldehydiä, tolueenia tai dibutyyliftalaattia (DBP). Nämä ovat niitä "pahoja" joita useissa halpalakoissa on. Erityisesti tuo formaldehydi, jota on kovettajissa, joka kyllä tekee kynnestä kovan, mutta hauraan – eli katkeaa helposti. Kynnestähän haluamme kestävän mutta joustavan.

  Toinen "must have" rakennekynsien jälkeen on hyvä kynsi(nauha)öljy. Jälleen kerran liputan CND:n puolesta, nimittäin SolarOil. Ehdottomasti paras öljy kynsille ja kynsinauhoille. Näitä kahta kuurina, niin kynnet palautuvat taas vahvoiksi. :)

 12. iida

  mulla on ollu geeli kynnet nyt jonkin aikaa ja otatin nytte ne pois, omat kynnnet oli silkkipaperiaki ohuemmat ja hetken päästä alko niin jumalaton särky ja polte kynsissä että itku meinas tulla.. pari tuntia jäävedessä ja alko vähän helpottaa.. en kyllä taija enää ottaa..

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.