Karkkipäivä
Karkkipäivä

”Hei älä koskaan ikinä muutu…!” eli lukijakyselyn tulokset

Tässä yhteenvetoa suuresta lukijakyselystä. Luvassa erittäin pitkä postaus, mutta ihan mielenkiintoinenkin, joten suosittelen lukemaan! :)

Kyselyyn vastasi 9.10.-8.11. välisenä aikana 1145 ihmistä. Yli tuhat oli vastannut jo ensimmäisen viikon aikana. Olin todella yllättynyt näin runsaasta vastausmäärästä, kiitoksia kaikille osallistuneille!

Erityisesti mieltä lämmitti ”vapaan sanan” laatikko, johon odotin ehkä muutamia parin sanan kommentteja, mutta terveisiä oli jätetty sadoittain! Osa oli hyvinkin pitkiä tekstejä. Tulostin kaikki paperille, ja niistä tuli 30 liuskaa. Näitä voin lueskella huonoina päivinä, ja varmasti mieli kohenee. Oli nimittäin niin ilostuttavaa palautetta!

Kysely_vastaukset

Yksi parhaiten mieleenjääneistä oli lyhyydessään ja ytimekkyydessään seuraavanlainen:

”Blogisi on hauska ja yksinkertaisesti mahtava. Jatkaisin lukijana vaikka siirtyisit kirjoittamaan marsujen takajaloista.”

Eräs toinen lukija puolestaan kiteytti Karkkipäivä-kokemuksen näin:

”…pakko sanoa, että jos minulle kuvailtaisiin hyvin värikästä kosmetiikkablogia, jossa vilahtelee koiria, poneja sekä Ahvenanmaan maisemia, olisin alkuun skeptinen, mutta jotenkin olet onnistunut yhdistämään tuon kaiken siististi, kiinnostavasti ja selkeästi.”

Käsittelen vielä muutamia yksittäisiä kommenteissa esiintulleita kysymyksiä postauksen lopussa. Nyt vähän diagrammia! :)

(Ei, en ole itse näpräillyt vastauksista kaavioita, vaan Google Docs teki sen puolestani!)

Kysely_grafiikka6

Vastanneista 66 henkilöä on seurannut blogia alusta saakka, 310 yli vuoden, 337 alle vuoden, 147 Indiedaysiin liittymisestä saakka, 173 joitain kuukausia ja 112 on löytänyt blogin vasta hiljattain.

Seuraavaksi kysyttiin, miten lukija on löytänyt blogin. Valtaosa eli 508 henkilöä vastasi löytäneensä tänne toisen blogin kautta. Googlen ja keskustelupalstojen kautta löytäneitä oli runsas 250, ja Blogilistalta löytäneitä 96. 44 henkilöä on löytänyt blogin kaverinsa vinkistä, kun taas omista tutuistani blogia lukee vain 9 kappaletta…! :)

Kysely_grafiikka1

Tähän kysymykseen vastattiin odotetusti, että meikkikuvat ja tutorialit ovat blogin eniten pidettyä antia. Myös ihonhoitojutut ja ”kaikki mahdolliset kosmetiikkajutut” saivat korkean kannatusprosentin.

Kysely_grafiikka2

”Tuotearviot tai arvostelut” jyräsivät tämän kysymyksen vastauksissa. Blogiin siis selvästi toivotaan enemmän arvioita eri tuotteista. Mihinkään Ostolakossa-blogin tyyliin en ole Karkkipäivää kuitenkaan viemässä, mutta lupaan lisätä hieman tuotearvostelujen määrää. Tuotearvostelujen ”niukkuus” johtuu lähinnä siitä, että haluan kirjoittaa siitä, mikä herättää minussa itsessäni kiinnostusta. Vaikka kosmetiikka-addikti olenkin, ja töissä alalla, niin kaikki purkit eivät vain ole mielestäni kirjoittamisen arvoisia.

Seuraavaksi kysyttiin meikkijutuista. Vastanneiden mukaan meikkipostauksissa haluttaisiin kirkkaasti eniten käytännön opastusta (68%, 779 vastaajaa). Seuraavaksi eniten toivottiin makeovereita (47%) ja yksinkertaisia arkimeikkejä (46%). 43% vastanneista toivoi tietoa välineistä ja 39% juttuja bilemeikeistä. Juhlameikkejä toivottiin vähiten (28%).

Blogin meikkejä on kokeillut käytännössä 43% lukijoista, kun taas 57% vastasi vain katselevansa kuvia.

Kysely_grafiikka3

Lukutiheys näytti tältä.

Kysely_grafiikka4

Sitten kyseltiin ovatko lukijat löytäneet blogin kautta hyviä tuotteita. 47% eli valtaosa vastasi että ei osaa sanoa, ”en etsi täältä tuotevinkkejä”. 38% vastasi ”kyllä” ja 15% ”en”.

Vapaan tekstin laatikkoon sai halutessaan kertoa, mitä tuotteita on löytänyt. Tähänkin oli tullut ihan mielettömästi vastauksia. Moni on hankkinut Karkkipäivän innoittamana mineraalimeikkejä, uusia luomivärejä ja ihonhoitotuotteita, usein mainittujen joukossa vilahteli Lily Loloa, Diorin viisikoita, Dependin kynsilakkoja, UDPP:tä, L’orealin Golden Beigeä ja luonnonkosmetiikkaa laidasta laitaan.

Kysely_grafiikka5

Sitten päästään kyselyn viimeiseen kohtaan, jossa kysyttiin lukijoiden mielipidettä siitä, että bloggaajille lähetetään testituotteita. Tähän haluan itsekin kommentoida vähän enemmän.

Kirkkaasti suurin osa vastaajista, eli 74%, tykkäsi, että se on ”kiva juttu, kunhan bloggaajat vain kertovat tuotteesta rehellisen, puolueettoman mielipiteensä”. 18% oli myös niillä linjoilla, että se on kiva juttu, sillä ”saan blogien kautta tietoa uusista tuotteista”. 6%:lla oli asiaan välinpitämätön suhtautuminen, eli ”ihan sama”, ja vain 2% eli 27 kappaletta 1145 henkilöstä vastasi, että ei pidä siitä. Mielestäni tämä oli oikein positiivinen tulos!

Vaikka juuri Karkkipäivä-blogissa ei kukaan ole koskaan ”nillittänyt” testituotteista, niin tiedossa on, että monissa muissa blogeissa niihin suhtaudutaan välillä hyvinkin nuivasti. Tämä voi tietysti johtua siitäkin, että joissain toisissa blogeissa testituotteita voi vilahdella jopa väsymiseen saakka, tai että bloggaaja ei ole luontevasti kyennyt sitomaan testituotteita bloginsa sisältöön, ja niiden esittelystä tulee lukijalle jotenkin turha olo. Tai sitten ihmiset ovat kertakaikkiaan vain kateellisia ilmaisista tuotteista. Niin tai näin, Karkkipäivässä ei onneksi ole ollut mitään tällaisia fiiliksiä. Ehkä joku on kateellinen siitä, että saan Dior-koulutuksessa ilmaisia luomiväripaletteja, mutta sen ”ylellisyyden” sallin kyllä kaikille kosmetiikkamyyjille, joiden palkat ovat tunnetusti kaikkea muuta kuin ylelliset.

luonnonkosmetiikka_putelit

Vaikkei kukaan ole koskaan kyseenalaistanut saamiani testituotteita, niin kerronpahan kuitenkin yleisesti oman kantani ”sponsoroituihin tuotteisiin”.

Bloggaajille tarjotaan paljon testattavia tuotteita, se on tänä päivänä selvyys. Toiset bloggaajat ottavat kenties vastaan jokaisen heille tarjotun tuotteen, toiset eivät. Kun minä päätin alkaa kirjoittaa blogissani luonnonkosmetiikasta, ei minulle oltu tarjottu yhden yhtä tuotetta blogissa esiteltäväksi. Haluni kirjoittaa luonnonkosmetiikasta ei johtunut siitä, että minulle olisi alettu lähettää tuotteita. Asia meni juuri päinvastoin, eli minulle alettiin tarjota tuotteita, koska kirjoitan luonnonkosmetiikasta.

Koska kaappini ovat jo aikamoisen täynnä kosmetiikasta ilman blogisponssaustakin, ei minulla olisi oikeastaan mitään suurta hinkua saada lisää tuotteita. Saan jo töidenkin puolesta niin paljon putelia, että en kykene niitä millään itse kaikkia kuluttamaan. (Perhe-raukkani, heidän ei juuri tarvitse enää jouluisin yllättyä lahjoja avatessa…. :/) Lopulta kuitenkin uteliaisuus luonnonkosmetiikan tuntemattomampia merkkejä kohtaan kasvoi, ja aloin mielelläni ottamaan testiin blogin informaatiosisältöä palvelevia tuotteita.

luonnonkosmetiikka

Lisäksi koen nykyään tekeväni hyvän työn kirjoittamalla monista pienistä luonnonkosmetiikkamerkeistä, jotka oikeasti ansaitsisivat tulla suuremman yleisön tietoisuuteen, mutta joilla ei ole varaa samanlaiseen näkyvyyteen kuin suurilla kosmetiikkafirmoilla.

Muista kuin luonnonkosmetiikkaan (ja satunnaisiin meikkeihin) liittyvistä testituotteista kieltäydyn. Ne eivät liity blogini sisältöön, joten miksi niistä alkaisin täällä kirjoittamaan? Joku punainen lanka täytyy mielestäni sponssituote-esittelyissäkin olla. (Ja en muuten tykkää tuosta yleistyneestä ’sponssituote’-ilmaisusta! Minun blogiani eivät ketkään valmistajat ”sponsoroi”.)

Mutta tämä siis tästä aiheesta.

* * *

Loppuun vielä vastaus muutamaan kysymykseen.

”Voisitkohan joskus harkita tapaavasi muita kosmetiikkabloggaajia?”

No aivan varmasti, jos vaan joku joskus sellaisen miitin jaksaa järjestää. :)

”Minusta olisi kiva, jos tekisit jonkun ison sticky-postauksen nettikaupoista, esim. mitä merkkejä niistä saa, miten toimitus hoidetaan (…jne)”

Sellainen on tehty jo, löytyy tunnisteluettelosta kohdasta ’Nettiostaminen’. Tässä suora linkki.

”…kun pidät esim. kisan, johon pitää jättää oma kommentti, ja jos sattuisin voittamaan, niin miten tiedät että se olen juuri minä, koska minulla ei ole omaa blogia. En haluaisi jättää kommenttiin omaa s-postiosoitettani, joten miten pitää menetellä jos ei ole omaa kotisivua ja haluaa osallistua kisaan?”

Kotisivulla tai blogilla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, miten voittajaan otetaan yhteyttä. Yhteydenotto tapahtuu aina sähköpostitse. Osallistumiskommenttiin jättämäsi sähköpostiosoite ei näy kenellekään muulle kuin minulle. Jos koet sähköpostiosoitteen jättämisen liian ”vaarallisena”, niin et varmaankaan halua antaa kotiosoitettasikaan, jolloin voiton postituskin menisi mahdottomaksi. :)

Candyhearts

Kiitos vielä kerran kyselyyn vastanneille, palautteenne on kullanarvoista ja sain teiltä taas paljon hyviä vinkkejä tulevaisuuden postauksiin!

– Otsikko on sekin lukijapalautteesta! :)

Kommentit (35)

 1. Pauliina

  Moi,
  Tätä kommenttia ei tarvitse julkaista, eikä varsinkaan ottaa henkilökohtaisesti, MUTTA.. Oot tolla meikkialalla ja sun ripset on krhmm.. klöntissä. Ehkä se vaan näyttää siltä, ja tykkään sun tekemistä meikeistä tosi paljon, mutta noi ripset vaan häiritsee :) Anteeks :)

  • Sanni

   Itse asiassa en ole meikkialalla, vaan kosmetiikka-alalla. :) (En siis ole meikkaaja, enkä meikkaa työkseni.) En myöskään koe, että ripseni olisivat klöntissä. :)

   Mikäli et halunnut, että kommentti julkaistaan, niin miksi edes kirjoitit sen? En näe kommentissa muuta pointtia, kuin pahoittaa sen vastaanottajan mielen.

   • Niina

    Vitsit kun sitä aina jaksaa ihmetellä: ”Älä ota henkilökohtaisesti” ja ”Anteeks:)” siis täh?

    Miten kommenttia voi olla ottamatta henkilökohtaisesti? Jos henkilökohtaisen vastakohta on se, että kommenttia on tarkoitettu myös koko muulle maailmalle, niin oliko tuo nyt sellainen kommentti? Ja on siis ihan ookoo sanoa ihan mitä tahansa, jos vaan kirjoittaa perään ”Anteeks:)” Hmm.

    Anteeks:) Ei saa ottaa henkilökohtaisesti ;)

   • l

    Huoh, mikä kommentti! Tarkoitti varmaan tuolla vielä tuota bannerin kuvaa, jossa sinulla on jotain ripsilisäkkeitä (tai muuten selkeästi tarkoituksella asetellut ripset) ! :D

    • Sanni

     Joo, ne on ihan tekoripset…! ;)

     • Cecilia

      Klönttiripset ja hahhah. Miks joku lukee blogia, jos kerta klöntissä olevat ripset
      häiritsee nii paljon, et kokee asiakseen ilmottaa siitä?? :D

      Anteeks hei, älä nimimerkki Pauliina ota tätä henk.kohtasesti. :)))

 2. Rairuu

  Tätä postausta oli mukava lukea ja nähdä tulokset kysymyksiin. :) Varmasti kyllä ilahdutti nuo kommentit kun noin monta sivua tuli! Silloin sitä vain tajuaa kuinka toisten kehut piristävät mukavasti, eikä aina vain tarvitse jotain ”suurempaa”. ;)

 3. Heini

  Mukavaa kun jaksoit kirjoitella kyselyn pohjalta tämän postauksen! :) en ole yllättynyt positiivisten sanojen määrästä, blogisi on vaan niin hyvä :D Tästä jotenkin huokuu sellainen perusteellisuus ja suunnitelmallisuus, eli jutut on selvästi mietitty ja tehty huolellisesti! vaikea selittää, mutta ei ole sellaista nopeasti vasemmalla kädellä huitaistun makua. Ja se on siis hyvä juttu! monipuolisuudesta puhumattakaan. Älä siis tosiaan ikinä muutu ;-)

  No juu, mukavaa päivänjatkoa :)

 4. Riikka

  Nyt pitkän ajan lukemisen jälkeen uskaltaudun kommentoimaan. Yhdyn kyllä muiden lukijoiden antamaan positiiviseen palautteeseen, vaikka en kyselyyn vastannutkaan. Olen lukenut blogiasi vasta jonkin aikaa, mutta kolunnut jokaisen postauksen ja odotan innolla uutta. Huumorisi uppoaa ja sinun innoittamanasi olen vihdoin ja viimein alkanut kokeilla kauan ajatuksissa pyörinyttä luonnonkosmetiikkaa. Siispä suuri kiitos vaivannäöstäsi blogisi parissa!

 5. Hannak

  Ensimmäiseen kommenttiin liittyen kävin katselemassa meikkikuviasi ja suurennuslasin kanssa etsin klönttejä – niitä löytämättä. Ripsesi ovat upeat, Kylie meikki on mahtava.
  Epäasiallisista kommenteista tuli mieleeni Hesarin koirablogi. Bloggaaja kertoi kuinka häntä harmittaa koirapuistossa olleiden koirien peseminen ihmisten siitä itestä, ja mitä siihen kommentoitiin ”älä inise, pesen lapsieni vaatteita aina koiran vastaavasta”. Tää vastaa luokkaa ”älä valita nälästä kun maailmassa on oikeata nälänhätää”!

 6. Misty

  Juu ethän muutu?
  Ihana blogi ja olen saanut niin paljon hyviä vinkkejä ja tehnyt loistavia ostoksia niiden perusteella. Ehkä tällä hetkellä ykkösiksi nousevat Lily Lolo, yöseerumi ja Diorin luomivärit =D

 7. Jonayla

  ”Lisäksi koen nykyään tekeväni hyvän työn kirjoittamalla monista pienistä luonnonkosmetiikkamerkeistä, jotka oikeasti ansaitsisivat tulla suuremman yleisön tietoisuuteen, mutta joilla ei ole varaa samanlaiseen näkyvyyteen kuin suurilla kosmetiikkafirmoilla.”

  Hienosti sanottu! Juuri tämä on niitä asioita, miksi luen blogiasi. Itseltäni jäisi varmasti usein huomaamatta juuri nuo pienemmät merkit, jos sinä et niistä täällä kertoisi/kirjoittaisi. Jokainenhan lopulta sitten itse päättää, kiinnostiko tuote niin paljon, että menee sen ostamaan.

  Ja kiitos vielä kerran tästä mahtavasta blogista, joka päivä käyn täällä kurkkimassa, vaikka en aina kommentoisikaan. :)

 8. K-L

  Heippa!

  Täytyy sanoa, että tää on yks rehellisimmistä blogeista, mitä tiedän. Itse taisin aikoinani päätyä tänne ostolakossa tai charming nailsin kautta, ja sille tielle jäin! Ihan ehdoton lempimeikkiblogi. Ja hieman pelkäsin, mitä siirtyminen indiedaysille teettää, mutta oot pysyny just niin samana kun silloin aikoinaan:)

  Ja kysymys: tiedäthän youtubesta löytyviä meikkitutorialvideoita? Olisiko mahdollista, että karkkipäivä-blogissakin joskus olisi tällainen? Se jos joku olis mahtavaa!

  Terkuin k-l:)

  • Sanni

   Tiedän toki Tuubin meikkitutorialit, silloin tällöin katselen niitä itsekin. (En tosin kovin usein, sillä muuten ahdistun siitä että en ole yhtä hyvä, ja menetän motivaation tehdä omaa blogiani…. :P)

   Olen kyllä miettinyt muutamaan otteeseen mineraalimeikkipohjan levitys -videota, koska levitystekniikasta on kyselty paljon, mutta en ole toistaiseksi löytänyt vapaaehtoista näyttämään nassuaan videossa, joten idea on jäänyt idean tasolle. Mutta ehkä jonain päivänä… :)

 9. Timangy

  Onkohan eka kommentoija nähnyt vain bannerikuvan ;))

  • Sanni

   Siinä tapauksessa outoa, ettei ihminen tunnista selkeitä tekoripsiä…! ^_^

 10. anonyymi

  Ei ois _ikinä_ pitäny kirjoittaa tota hei älä koskaan ikinä muutu :)

  • Sanni

   Miten niin…..? Pitäisikö mun sitten muuttua? :)

   • anonyymi

    No ei:)

 11. Minna

  Hyvä vaan, kun lukijatkin onnistuvat ilahduttamaan sua välillä, niin paljon ilahdutat kuitenkin meitä lukijoita :) Kiva oli lukaista nämä kyselyn tulokset itsekin vastanneena.

 12. Sissi

  Mielenkiintoista tietoa. Sekin muuten on kiva juttu, että aina tulee uutta asiaa, jonka huomaa sua oikeasti kiinnostavan. Siis ettet bloggaile vain koska lukijat sitä odottavat.

  Kiitos kaunis Diorista! Väri yllätti mut iloisesti, ja pakkaus sai pään pyörälle. Ihanaa luksusta! Käärepaperikin oli hauska, heh. Snickarglada gubbar skulle säkert ha mig med i gruppen om jag sku bo i Åland! ;)

  • Sanni

   Jag tänkte väl det…! ;) Kiva että tykkäät väristä!

 13. miu

  Yleensä vastaan aina jokaiseen kyselyyn, mutta kumma juttu, että tähän olin jättänyt vastaamatta :o Tai oikeastaan en ole varmaan huomannut kyselyä, kun ainakin joskus aikaisemmin kyselyt on olleet ylempänä…

 14. Mau

  Musta on niin hauskaa ja mukavaa huomata, että sä tosiaan pidät tätä blogia sen takia, että tykkäät siitä. En oo kenenkään muun bloggaajan nähny/kuullu ikinä tekevän näin tarkkoja analyysejä omasta blogistaan, sen kehityksestä, muutoksesta yms.
  Sun huumoris iskee kans muhun ja voin kyllä kompata tota älä koskaan ikinä muutu.

 15. Cecilia

  :)) Älä koskaan ikinä muutu. Komppaan!! =)

  • Sanni

   Anonyymille tuonne ylemmäs voisi siis todeta, että äläs nyt peru sanojasi…! ^_^

   Mau – mä oon vähän ylianalyyttinen välillä, mutta minkäs teet…! ^_^ Se taitaa olla mulla veressä. Voisin ruotia puhki vaikka sellaisenkin aiheen, kuin kosmetiikan pakkaukset ja niiden vaikutus ostopäätökseen.

   • Mohn

    Se oliskin mielenkiintoinen aihe! Siis oikeasti olisi, ainakin minusta! Ei siitä ole kovinkaan kauaa aikaa, kun sain ensimmäisen tilaukseni Meow:lta, jossa oli mukana myös täysikokoisia tuotteita ja ensireaktioni oli, että onpas halvan oloisia pakkauksia. Mikä sitten johti ihan pikkuruiseen itseanalyysiin ja kasvatussessioon, että eihän purkkien ulkonäkö vielä kerro mitään niiden sisällöstä. Seuraava askel oli pikainen pohdinta siitä, minkä verran annan pakkausten ja purkkien yms. vaikuttaa itseeni, tietoisesti tai tiedostamatta. Toinen esimerkki mikä tuli mieleen, on esim. isommissa ostoskeskuksissa myytävät kynsienhoitosetit (siis ne avoimet pikkumyymälät jotka houkuttelevat asiakkaita pikaiseen käsihoitoon tai jotain), jotka maksavat aivan älyttömästi sisältöönsä suhteutettuna mutta ne on pakattu kalliin näköisiin rasioihin kalliin ja laadukkaan näköisesti. En ihmettelisi, vaikka itse pakkaus maksaisi enemmän kuin sen sisältö. Niin ja Grimas, rumat purkit ja purnukat eivät varmasti houkuttele ostamaan jos ei ennestään tiedä tuotteista mitään. Sitten taas kauniit ja laadukkaat pakkaukset myyvät tehokkaasti myös huonoa sisältöä, niillä luodaan illuusio koko tuotteen laadukkuudesta ja se saa ihmiset vakuuttumaan ja ostamaan. Mä jaksan aina innostua tällaisista jutuista!! ;-D Minä ainakin tykkäisin, jos aiheesta kirjoittaisit! =)

 16. Nanna

  Mä en ole varmaan koskaan aikaisemmin kommentoinut tänne, en ainakaan muista :) Tähän yhteyteen kuitenkin sopii hyvin: Karkkipäivä on yksi niistä harvoista blogeista, joita enää luen. Tykkään siitä, että omana itsenäsi esität omia mielipiteitäsi ja olet myös lukijoillesi kiva ja kohtelias. Et ole mennyt mukaan mihinkään kissanristiäisissä juoksemisiin ja muihin epäoleellisuuksiin, tämä on rehellinen kosmetiikkablogi pienillä (ja mukavilla!) lisämausteilla höystettynä. Älä tosiaan ikinä muutu!

 17. Mohn

  Mukavaa kun jaoit tulokset lukijoiden kanssa! Mielenkiintoista nähdä miten vastaukset ovat jakautuneet. Hienoa, että palautetta kirjoitettiin myös siihen ”vapaan sanan” laatikkoon, aina välillä nimittäin tuntuu, että just se sana on vapaa-palaute on monille vaikein palautteen laji.

  Olisko tuo ensimmäisen kommentin kirjoittaja hiukan nuorempi ihminen… Vähän melkein käy häntä sääliksi. No, toisaalta oppia ikä kaikki. Aina ei kannata kaikkea päästää ulos mitä päässä liikkuu.

 18. hh

  Heip! Ei liity nyt mitenkään aiheeseen, vaan annan postausidean :D
  elikkäs http://www.paparazzi.fi/wp-content/uploads/sites/27/pprz/VeraJordanova/verajor1.jpg
  tommosesta silmämeikistä tutoriaali, ois aika mahtava

  • Sanni

   Upea, mutta luulen että en saisi aikaan noin taiteellista kokonaisuutta. :)

   • Rairuu

    Minusta olisi ainakin myös hauska nähdä siitä jonkinlainen tutorial – eihän sen tarvitse täsmälleen samanlainen olla vaan voit tehdä enemmän itsesi näköisen. ;) Kyllä miusta tuntuu että onnistuisit siinä!

 19. Sanni

  Kaima taalla moi!
  Just ekaa kertaa eksyin tanne, ja oli pakko lueskella pitkalle menneisyyteen sun postauksia… illalla jatkan ku pitaa rientaa toihin.
  Heti tykastyin, vaikka indiedaysblogeja kartankin (inhoon noit mainoskuvii.)
  Mut joo, uus lukija taalla, jatkossakin aion eksya tanne :)

 20. Ansku

  Hei voisitko mitenkään tehdä pikkujoulumeikki postauksen joka sisältää punaista huulipunaa koska tarttisin sellaiseen pikaisesti ohjeet :)oot mun lempibloggaaja !

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.