Karkkipäivä
Karkkipäivä

Hedelmäisiä uutuuksia

Nyt puhutaan jälleen onnistuneesta pakkausuudistuksesta! Eikä tuoteuutuuksissakaan vikaa ole, päinvastoin!

Sante_uudistus

Sisarsarjat Sante ja Logona käyvät läpi pakkausuudistusta, joka on näkynyt talvesta saakka kaupoissa. Näiden sarjojen pakkaus-design on jo vuosia pysynyt kummallisen vanhanaikaisena ja epähoukuttavana (ainakin minun mielestäni), enkä pitänyt Santen edellistäkään uudistusta muutaman vuoden takaa erityisen onnistuneena.

Logona_vanhat

Logonan pakkaukset eivät ole uudistuneet ainakaan sinä aikana kun olen käyttänyt luonnonkosmetiikkaa. Todellakin aika päivittää! Miltä vuodelta nämä ovat, 1983? :D

Logona_uudistus

Logonan uutta ilmettä.

Suuri osa Logonan pakkauksista on edelleen vanhaa ”kuosia”. Uusi kroppasarja näyttää siltä kuin olisi ihan jonkun eri merkin  valikoimaa :) Oletettavasti uuden ilmeen on tarkoitus pikkuhiljaa kattaa koko sarja.

SanteLogona_uutuudet2IMG_6670

Eikö ole herkkuja?

Sain valita maahantuojalta minua kiinnostavan testisetin. Tuoksuvaihtoehdoista ei ollut helppo valita, mutta lopulta päädyin Santen Sitrus-Papaijaan ja Logonan Kvitten-Vaniljaan. Lisäksi sain Santen uuden Sheavoi-suihkuvartalovoiteen ja -käsivoiteen.

Tuoksuvalinnat menivät nappiin.

SanteLemonFresh_IMG_6674

Sitrus-Papaija on juuri niin mehukkaan hedelmäinen kuin toivoin, olematta imelä. En tiedä juuri parempaa vartalotuotteen tuoksua kuin veden kielelle herauttavat sitrushedelmät…

Suihkugeelin koostumus on mukavan jämäkkä vaikkakin kuitenkin luonnonkosmetiikalle tyypillisesti hieman hyytelömäinen. Vaahto on runsaudessaan medium-tasoa.

Vartalovoide on yllättävän täyteläistä, sopii kuivallekin iholle. Tätä saa hieroa ihoon tovin ennen kuin se imeytyy täysin, koostumus on kaukana esimerkiksi edellisenä testaamani Nafhan nestemäisestä express-imeytyvästä laadusta.

Inceistä kiinnostuneet löytävät ne maahantuojan sivulta. Alkoholitietoisille; suihkugeeli on ’holiton, vartalovoide ’holillinen.

Sante_Sheavoi

In-shower-vartalovoiteet eli märälle iholle käytetyttävät, suihkussa huuhdeltavat vartaloemulsiot ovat tämän hetken ”se” juttu. Näitä pulpahtelee nyt melkein kaikilta merkeiltä. Paras testaamani on edelleen Lushin.

Santen in-shower tuntuu mukavalta levittäessä eikä jätä suihkun lattiaa niljakkaan liukkaaksi niin kuin Lushin (jonka kanssa on paha liukastumisvaara). Kosteustehot eivät kuitenkaan riitä. Iho on pyyhekuivauksen jälkeen miellyttävän tuntuinen enkä tunne välitöntä rasvanlevitystarvetta. Muutaman tunnin kuluttua ihon pinta on kuitenkin jo suomuilla ja vaatii rehellistä, iholle jäävää voidekerrosta.

En ehkä välttämättä ymmärrä täysin in-shower-voiteiden kohdeyleisöä, mutta innokkaita käyttäjiä näyttäisi riittävän ottaen huomioon tuotetyypin kasvavan suosion. Tämän kaltaiset kosteustuotteet sopinevat heille, joiden iho ei ole kuiva ja vain kevyt kosteutus riittää. Lushin Body Conditioner tosin on selvästi kosteuttavampi edustaja tässä tuoteryhmässä.

Käsivoide on suurta rakkautta! Ihanan pehmeä ja täyteläinen, sopii parhaiten yövoiteeksi. Päiväkäyttöön voide jättää hitusen liian rasvaisen pinnan ihoon, ei siis voi heti voidetta laitettuaan jatkaa vaikka koneen naputtelua tai papereiden käsittelyä.

Tuoksu on omalaatuinen. In-shower-tuotteessa on sama tuoksu, mutta miedompana. Ensin tuoksu esittäytyy ihan miellyttävänä mutta sitten se jotenkin raskautuu. Vaikea kuvailla. Ei makea, ei kukkainen, ei mausteinen, ei raikas. Ehkä jotenkin pähkinäinen..?

LogonaKvittenVanilja_IMG_6684

Logonan Kvitten-Vanilja-tuoteduo on koostumuksiltaan aivan kuin Santen, erona käytännössä siis vain tuoksu. Kvitten-Vaniljan tuoksu on hienostuneempi kuin Sitrus-Papaijan, kevyen makea ja puuterinen. Pakkaus-design’kin on asteen elegantimpi. Sante on nuorekas, Logona klassisempi.

.

Hintatietoja:

Logonan suihkugeeli 9,90 € / 200 ml ja vartaloemulsio 13,90-19,00 € / 200 ml (Granaattiomena-tuoksu on jostain syystä kalliimpi).

Santen suihkugeeli 8,40€ / 200 ml ja vartaloemulsio 8,40 € / 150 ml.

Santen in-shower –vartalovoide 9,35 € / 200 ml ja käsivoide 4,35€ / 50 ml.

Kommentit (16)

 1. Henne

  Ooh, onpa oikeasti onnistunut pakkausuudistus Santelta! Logona on oikeasti ainoa yleisimmistä luonnonkosmetiikkamerkeistä, mitä en ole kokeillut. Ja ihan varmana ankeat pakkaukset ja vähän halvimman hintaluokan yläpuolella oleva hinta ovat tähän vaikuttaneet! Ehkä minäkin innostun kokeilemaan uutuuspakkauksissa olevia tuotteita :) Katoin muuten eka puhelimen näytöltä nopeasti, että Santen tuubeissa oli musta maaliroisketta leikkivä läntti ja ihnmettelin, miten se liittyy tuotteisiin lainkaan :D Lähempi tarkastelu paljasti yllättävän hauskan ja oivaltavan designin!

 2. Mousse / Kivipuuteri-kosmetiikkablogi

  Törmäsin Logonan uutuuksiin Ruohonjuuressa enkä edes tajunnut, että Logonan vanhat purkit olivat noin vanhanaikaisia! Uudet ovat raikkaat ja modernit :)

 3. Jessii

  Ei kai Sante poistanut valikoimista sitä heidän kuorintaa, joka oli ennen pakattu kahden kertakäyttöpusseihin. Eli kuorinta löytyi niistä pusseista, mistä leikattiin saksilla kulma auki. Paras kuorinta, mitä olen koskaan käyttänyt. Muuten Santen ja Logonan uudistukset kuulostavat hyviltä.

  • Sanni

   En valitettavasti tunne tuota kuorintatuotetta lainkaan. Ehkä Santen maahantuoja osaa vastata jos joku sieltä lukee tätä..?

 4. Nina

  No todellakin onnistunut uudistus! Kyllä ovat kivan näköisiä. Mulla on granaattiomenasarjan tuotteita käytössä.Tuoksuvatkin niin hyvälle :) ja toki pidän laadusta. Ne ovat tuollaisenaankin kauniita, mutta kun vertaa siihen, miltä aikaisemmin näyttivät, niin….. ;-)

 5. Jonttu

  Edelleen kiireet jatkuu, mutta sain onneksi nukuttua vähän pahimpia univelkoja pois. Niin, piti sanoa, että tuo ihanan edullinen käsivoide lähtee kyllä testiin. :) Etenkin vähän vahvempaa yövoidetta kaipaisi tuon ihan mukavan päivä-Urtekramini tilalle. :)

 6. Bemu

  Mulle jää harvoin mitään ”tätä en vaihda” -juttuja mutta siihen Santen hiustenhoitotuotteeseen jäin koukkuun. Nyt ostin Santen shampoonkin ja olen siihenkin tyytyväinen <3

  • Sanni

   Brilliant Care <3 <3 <3

 7. Jonttu

  Tuli mieleen, voisitko tehdä postauksen helpoista matkustus-/kaupunkikierrosvaatteista. :) Siis missä olisi sellaisia mielestäsi mukavia ja toimivia vaatteita ja esim. laukkuja. En nyt siis tarkoita sitä, mitä kaikkea matkalaukkuun olisi kaiken kaikkiaan hyvä pakata vaan missä olisi esim. kiva lentää ja kulkea yllättävissäkin sääolosuhteissa (mutta ei siis mitään erityisolojen esim. vaellusten vaatetusta).

  • Sanni

   Tuli mieleen, voisitko tehdä postauksen helpoista matkustus-/kaupunkikierrosvaatteista.

   Laitetaan korvan taakse :)

   Uusi laukku (tai tarkemmin sanottuna reppu) mulla on tällä reissulla, ja olen siihen niin tyytyväinen että sille aion kyllä omistaa muutaman rivin blogissa! Näppärä ja kompakti cityreppu johon menee kaikki mitä päivän kaupunkikierroksella tarvitsee.

 8. Sari

  Kiitos postauksesta! Santen pakkaukset näyttävät suorastaan houkuttelevilta, Logonan taas edelleen aika tylsiltä, mutta onhan tuo toki huikea parannus vanhaan kasari- tai ysärityyliin. Enpä tiennytkään että nämä sarjat ovat sisaruksia :) Molemmista sarjoista minulla on lähes pelkästään hyviä kokemuksia. Hinta-laatu-suhde on yleensä aivan erinomainen. Sante on mulla suihkugeeleissä, shampoissa ja hoitoaineissa jo muutenkin pitkäaikainen vakkari mutta pakkausuudistuksen jälkeen en muita edes katsele suihkutuotteissa :)

  • Sanni

   Enpä tiennytkään että nämä sarjat ovat sisaruksia :)

   Joo, niillä on sama valmistaja, Logocos. :)

   Minusta on hassua että Logona on näistä kahdesta kalliimpi, vaikka minusta sen habitus on aina ollut ehdottomasti ”halpiksempi”.

 9. Kristiina Maria

  Toi Santen uudistus on tosi hyvä! Mä tykkään merkin tuotteista, ovat tosi kivoja perustuotteita, kiva, että ulkonäkökin alkaa olla paremmin ajan tasalla! Kiva lukea näitä luonnonkosmetiikkajuttuja, sulla on näihin niin hyvä ote, tykkään siitä, että kommentoit oikeasti myös tuotteiden koostumusta ja ominaisuuksia. Se jää monelta muulta bloggaajalta uupumaan. Mua ainakin kiinnostaa ne juuri eniten. :)

  • Sanni

   Kiitos Kristiina Maria, kiva kuulla että mun välillä hiuksiakin halkova esittelytyyli miellyttää :) Tykkään kirjoittaa sellaisia tuote-esittelyjä ja -arvosteluja jonka tyylisiä itsekin haluan lukea, ei mulle ole mitään informaatioarvoa esittelyssä jossa on tuotteen kuva ja kerrotaan että ”Tosi hyvä, maksaa 10 euroa”.

 10. HeidiKR

  Mie oon jotenki aina hassusti aatellu että luonnonkosmetiikan kuuluukin näyttää ”vanhalta ja tylsältä”. Se tuo sellaisen vakuuttavan ja turvallisen fiiliksen. Nyt nuo näyttää miusta pinnallisilta ja keinotekoisilta, ei ollenkaan ”luonnollisilta”. :D

  Mistähän nää mielleyhtymät oikee tulee?

  • Sanni

   Mistähän nää mielleyhtymät oikee tulee?

   Varmaan siitä että luonnonkosmetiikka niin pitkään todellakin näytti vanhanaikaiselta ja tylsältä! :D Kun mä siirryin luonnonkosmeen vuonna 2009 niin vielä silloinkin valtaosa pakkauksista oli tosi tylsiä ja kaikkea muuta kuin moderneja. Vasta uusien tuoreiden merkkien kuten Mádara, Estelle & Thild, Patyka ja kumppanit myötä luonnonkosmetiikan pakkausmaailma alkoi kehittyä enemmän tämän päivän mukaiseksi :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.