Karkkipäivä
Karkkipäivä

Haussa hyvä ”rekku”

Tällä kertaa toisin päin, eli minä kysyn neuvoa teiltä! :) Tiedän, että blogia lukee paljon kampaajia ja muita hiustuotteisiin perusteellisesti vihkiytyneitä, joten arvelen että siellä ruudun toisella puolella on tässä asiassa minua laajempi asiantuntemus.

Eli – nyt haussa kunnon rakennepaikkaava tehohoito hiuksille. Olen nimittäin viime aikoina tehnyt hiustenpesun yhteydessä ikävän havainnon – monen vuoden jälkeen pituudet ovat taas alkaneet venyä – a.k.a purukumiefekti. :( Ja tämähän kertoo siitä, että hius kaipaa proteiinia. Kosteutta ja pehmitystä ne saavat yllin kyllin käyttämieni öljyjen muodossa, mutta eivät näköjään tarpeeksi proteiinia.

JoicoKPakReconstructor

Niihin aikoihin kun itse hurahdin laadukkaisiin hiustuotteisiin, oli rekku(eli reconstructor)-rintamalla kaksi nimeä yli muiden: Joico K-Pak Reconstructor ja L’anza Hair Repair Reconstructor. Noita hehkuttivat kaikki, ja itsekin käytin muinoin erittäin tyytyväisenä kaksi tuubia Koo-Pakkia ja yhden putelin L’anzaa. Juttelin viikonloppuna hiustenhoidosta kampaaja-ystäväni Leenan kanssa, ja hänkin sanoi ettei ole millään muulla tehohoidolla saanut säännöllisestä vaalennuksesta ajoittain hajoavaa tukkaansa  kuntoon.

Olin jo klikkaamassa K-Pak’ia ostoskoriin, kun päätin vielä kääntyä teidän puoleenne. Ovatko nämä kaksi edelleen ne THE rakennepaikkaavat, vai onko markkinoille pujahtanut joitain uusia, vallankumouksellisia rekkuja sillä välin kun allekirjoittanut on ollut uppoutuneena luonnonkosmetiikan hiustuotteiden maailmaan?

Lanza_rekut

L’anzan ”rekku” on vaihtanut kuosiaan, oikealla vanha ja vasemmalla nykyinen. Mielenkiintoisesti BeautyBay’lla myydään noita kumpaakin samaan hintaan – vaikka uudessa on tavaraa 300 ml ja vanhassa tuubissa 125 ml..!

(En muuten itse asiassa tätä postausta aloittaessani ollut varma, että olin ylipäänsä käyttänyt L’anzan Reconstructoria. Asian varmistamisessa auttaa hiusfriikin päiväkirja, johon olen vuodesta 2007 kirjoittanut arviot ja kulutustiedot joka ikisestä käyttämästäni hiustuotteesta. Merkkaan sinne siis jopa käyttökerrat ja lasken tuotteen riittoisuuden! ^_^)

Hiuspaivakirja

Käytin tässä välissä yhden pullon Mill Creekin keratiinihoitoainettakin, joka lasketaan tuonne luonnollisemmalle puolelle vaikkei mitään ekosertifioitua kosmetiikkaa olekaan. Tykkäsin siitä, mutta ei se ihan Joicon ja L’anzan tehohoitojen veroista kuitenkaan loppupeleissä ollut.

LanzaKeratinHealingOil

L’anzan sivuilla käydessäni huomasin, että merkille on ilmestynyt kokonaan uusikin keratiinisarja (tämän vuoden alussa, selvisi netistä). Onko jollakulla kokemuksia tästä sarjasta?

Nexxus_Keraphix

Vanhoihin keratiinihoitissuosikkeihin kuului myös Nexxuksen mainio Keraphix, jonka formula on ikävä kyllä muutettu aivan erilaiseksi sitten ”minun päivieni”. Keratiini on tiputettu incin häntäpäähän ja kärki tuupattu täyteen silikoniyhdisteitä. Eipä niillä paljon rakennepaikkailla tai paranneta hiuksen vetolujuutta. Kyllä näitä tuoteuudistuksia saa välillä todella ihmetellä…

Mutta nyt siis vinkkejänne kaivataan! Löytyykö L’anzalle ja Joicolle haastajia?

Kommentit (64)

 1. Sinnynen

  Hei mistähän verkkokaupasta tuota Joicon K-pakkia oikein saisi? :)

  • Sanni

   Ainakin FeelUniquesta, StrawberryNetistä ja BeautyBaysta. :) BeautyBaylla taitaa olla tällä hetkellä halvimmalla.

 2. kiki

  Kumpaa suosittelisit sekä pörrööntyville että ”purkkaantuville” hiuksille? Ja hiukan hämmentää että Joicon rekussa toisena ainesosana on mineraaliöljy???

  • Sanni

   Kumpaa suosittelisit sekä pörrööntyville että “purkkaantuville” hiuksille?

   Pörrööntyville tarvitset mieluummin voimakkaasti silottavan, eli käyttäisin vuoron perään ”rekkua” ja vuoron perään jotain todella silottavaa ja ”raskauttavaa”, kuten Aubreyn White Camellia -hoitista.

   ja hiukan hämmentää että Joicon rekussa toisena ainesosana on mineraaliöljy???

   Tähän en osaa kyllä sanoa mitään, kai se on siellä pehmentävänä ainesosana. Ei kyllä todellakaan mikään ”must”-raaka-aine hiustenhoidossa.

   • kiki

    Kiitos vastauksesta! Ongelmana on vielä (alopecian takia) todella ohut hiirenhäntä tukka joten mitä luulet, onko Aubreyn hoitis liiankin hoitavaa? Tuleeko ihan lättänää?

    • Sanni

     En ole itse tuota ko. hoitista kokeillut, mutta lukenut paljon kommentteja netistä ja se on niin öljyinen että lätsäytyksen vaara on toki olemassa, ja osa onkin kommentoinut että on liiankin hoitavaa.

     Mun on hankala suositella pörröjä silottavia hoitoaineita kun en itse niitä oman hiuslaatuni puolesta käytä. Omaa kokemusta noista ”anti-frizz”-hoitoaineista on siis vähän. Toisaalta, jos sinulla on ohut eikä karhea tukka (yleensä karhea tukka on myös paksu, karheus ja paksuus kulkee usein käsi kädessä kun taas hennot hiukset on lasimaisempia), niin et ehkä kaipaakaan niin megasilottavaa, raskaaksi tekevää hoitista vaan kevyemmän. Yves Rocherin Nutrition tai Reparation -hoitikset voisi tällöin olla sopivia, noista kahdesta Reparationkaan ei lätsäytä mun tukkaa vaikka onkin tarkoitettu karkeammalle pörröhiuslaadulle. Reparationissa on sikahyvä inci, ja noissa kummassakin on 99% luonnon raaka-aineita! :)

     • kiki

      Sä oot Sanni vaan niin loistava! Luinkin tota YR:n arviotasi silloin ”sillä silmällä”… Täytyy varmaankin kokeilla! Kiitos tuhannesti!

      • Sanni

       Kivaa että saatoin olla avuksi! :)

 3. smettis

  Itselläni on ollut Joico K-Pakin rakennepaikkaava ja kosteuttava naamio käytössä parisen kuukautta ja ovat ihan hyviä, mutta kaipasin silti vielä parempaa ja hoitavampaa ainetta blondiin kuontalooni. Muutaman kerran olen nyt sitten käyttänyt Lanzan Trauma Treatmenttia. Ja täytyy kyllä sanoa, että tykkään tästä jätettävästä hoitoaineesta ihan kympillä! Ja sulle nyt sitä incia: water/eau (aqua)cetearyl alcohol, glycereth-26, cyclopentasiloxane, trimethylsiloxyamodimethicone, hydroxyethylcellulose, calendula officinals fower extract, hibiscus sabdariffa(hibiscus) flower extract, orchis morio (orchid) flower extract, gardeania florida(gardenia)flower extract, rosaceae foetida (yellow rose) flower extract, echinacea purpurea (coneflower) flower extract, citrus medica limonium (lemon) extract, fumaria officinalis (fumitory) extract, ceramide-2 jne.

 4. Yossu

  Wellan System Professional Luxe Oil Keratin Restore Maski mainittiinkin jo, mutta pakko vielä hehkuttaa sitä! Olen itse siis kampaaja ja blondiin purkkatukkiin tuo on vaan ollut auttamatta paras! Sarjaan kuuluu myös tottakai shampoo, mutta myös hiuksiin jätettävä öljy on aivan mahtava. Ei tee hiuksista rasvaista vaikka omaan päähänikin olen sitä lotrannut useammankin pumppauksen verran. Sopii muuten myös pidennystukalle (vink vink), vaikka ”rakennepaikkaavana” sarjana myydäänkin ja niitähän ei normaalisti suositella jatkeille koska ne ”räjäyttävät” jatkotukan mahdottomaksi takkupalloksi. Tässä on kuitenkin vaan erilaisia öljyjä, ei kemiallisia paikkaajia, joten sitä voi huoletta käyttää, myös tukun edustaja näin lupasi. Loistavaa Wella! :)

  • Sanni

   Kiitos hyvästä myyntipuheesta Yossu! Luulen että tuo täytyy laittaa kokeiluun! :)

 5. Katariina

  SANNI HELP ME!
  Mun hiukset vaalennettiin, kaikki ohjeiden mukaan jne, ja nää on nyt märkänä ihan purkkaa.. venyy ja paukkuu. Hyvin varoen oon näitä käsitellyt etten vaurioita enempää.. Kuivana nää kuitenkin käyttäytyy ja näyttää ihan normaaleilta terveiltä hiuksilta.
  Auttaisikohan tuo K-PAK tähän pehkoon? Mitä luulet? :,( Mua surettaa nää niin paljon! Tiedän, sakset varmaan on seuraava vaihtoehto, kaiken tän kasvattamisen jälkeen ihan hirveetä :(

  • Sanni

   Mä en uskalla valitettavasti antaa kampaajien ammattitaidon alueelle liityviä neuvoja, tai siis en pysty arvailemaan auttaisiko K-PAK tilanteessasi…. :/ Kuulostaa siltä, että hiuksille kannattaisi ehkä tehdä joku salonkihoito, tyyliä Olaplex (senhän voi tehdä myös omana tehohoitonaan ilman hiustenvärjäystä).

   Hiusten tehohoidot on kehittyneet viime vuosina ihan mielettömästi, suosittelisin kääntymään kampaajan puoleen. Tuota Olaplexiäkin pidetään ihan ihmeaineena.

   Tsemppihalit täältä, voin niin kuvitella että surettaa..!

   • Katariina

    Kiitos! Taidan huomenna ottaa yhteyttä kampaajaan, ja kysyä josko esim. tuosta Olaplexistä olisi apua.

    • Sanni

     Toivon kovasti että on..! Mulle on niin paljon ylistetty tuota Olaplexiä (ja se on tehty myös mun hiuksiin jo kahdesti) että olen aika vakuuttunut. Viimeksi kun olin toukokuussa kampaajalla niin kampaaja selitti, että Olaplex on aikalailla mullistanut koko hiustenvärjäysbisneksen, koska se mahdollistaa värikäsittelyt hiuksiin joihin ei ennen olisi ollut mitään toivoa laittaa väriä vaalennuksesta puhumattakaan.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.