Karkkipäivä
Karkkipäivä

Hauska tavata, Biodelly

Vierailulla kosmetiikkayrityksissä -juttusarjassa tänään vuorossa verkkokauppa Biodelly.

Turkulainen Biodelly on yksi Suomen vanhimpia ja tunnetuimpia luonnonkosmetiikan verkkokauppoja. Ikää sillä on saman verran kuin Karkkipäivällä, kumpikin täyttää tänä vuonna kuusi vuotta. :)

Biodelly_vierailu_ovi

Biodelly toimii verkossa, mutta tarkoituksena on, että asiakkaat voivat tulevaisuudessa tutustua tuotteisiin myymälän showroomissa. Tämä on hyvä juttu etenkin värikosmetiikan kannalta.

Turkulaiset asiakkaat voivat vierailla liikkeessä jo nyt; verkkokaupasta tilatun paketin toimitustavaksi voi valita myös noudon.

Biodelly_vierailu_Tanja3

Nainen Biodellyn takana  – Tanja Kipinoinen.

Biodelly_vierailu_tanja

Tanja on koulutustaustaltaan filosofian maisteri, ja ennen Biodellyn perustamista hän oli töissä suurella suomalaisella työnantajalla.

Työ ei tuntunut täysin omalta ja Tanja huomasi haaveilevansa inspiroivasta työstä jonkun suuremman intohimon parissa, työstä, jota saattoi tehdä tunteella. Haaveista syntyi luonnonkosmetiikan verkkokauppa, Biodelly.

Tanjan lisäksi Biodelly työllistää kaksi osa-aikaista työntekijää. Tuotemerkkejä on valikoimassa tällä hetkellä neljäkymmentä, mikä tekee Biodellysta valikoimaltaan yhden Suomen suurimmista luonnonkosmetiikan jälleenmyyjistä. Valikoima elää jatkuvasti ja uusia, harkinnan alla olevia sarjoja on jonossa kaiken aikaa. Myös asiakkaat ovat tervetulleita ehdottamaan Tanjalle tuotesarjoja joita he mielellään näkisivät Biodellyn valikoimassa.

Biodelly_vierailu_LilyLolo

Yksi yrityksen menestystuotesarjoista on brittiläinen mineraalimeikkisarja Lily Lolo, jota Biodelly alkoi myydä vuonna 2011.

Biodelly_vierailu_LilyLolo2

Lily Lolon meikkiteline – josta asiakkaat voivat tulevaisuudessa käydä testaamassa sävyjä.

Biodelly_vierailu_Absolution

”Nuuskin” tuorevaraston hyllyjä kuin lapsi karkkikaupassa. :) Absolutionin pakkaukset kiinnittivät huomioni tyylikkyydellään, en ole ennen nähnytkään tätä merkkiä livenä. Tyylikäs on hintakin, Absolution on Patykan tyyliin selektiivistä luonnonkosmetiikkaa. Biodelly myy kumpaakin merkkiä, näistä Absolution on Tanjan henkilökohtainen suosikki.

En ollut muuten tullut ajatelleeksikaan mikä niin kauneustoimittajalle, kauneusbloggaajalle kuin kauneuden verkkokaupan pitäjällekin on yhteistä – tuotteiden loputon testaus. Koskaan ei oikein voi jäädä käyttämään pitkäksi aikaa yhtä suosikkia, kun työn luonteeseen kuuluu uusien sarjojen ja tuotteiden jatkuva ”koeajo”. Tanja testaa itse kaikki myymänsä sarjat, aikamoinen homma tosiaan..! :)

idBiodelly_vierailu

Oikean yläkulman kuvassa näkyvä Florascentin Apothecary Bergamotte Edt oli aivan töööörkeän hyvän tuoksuinen…! Mutta – luonnonkosmetiikalle tyypillisesti; tuoksu oli täysin haihtunut alle tunnissa.

Biodelly_vierailu_LilyLolo_meikit

Pieneksi harmikseni en päässytkään näkemään koko Lily Lolon valikoimaa testereinä. Kattava testerivalikoima on tulossa vasta showroomin toteutuessa.

Sävyistä – Lily Lolo tunnetaan ennen kaikkea meikkipohjistaan, ja luomivärivalikoima on laajentunut vasta viime vuosina. Toisin kuin monilla pienemmillä indie-mineraalimeikkisarjoilla, Lily Lolon imagoon eivät kuulu kirkkaat sateenkaarivärit ja näin ollen luomiväritkin ovat pysyneet hyvin neutraalilla linjalla.

Alkuperäiset, jauhemaiset luomivärit ovat säilyttäneet vuosien läpi saman sävyvalikoiman johon kuuluu mm. erilaisia murrettuja violetteja ja jopa yksi turkoosikin, mutta uudemmat, pressatut luomivärit ovat hyvin ruskeavoittoisia. Tanja kertoi, että ne vähänkään ”värikkäämmät” pressatut värit ovat jääneet pois.

Biodelly_vierailu_Lolo_eyeshadow_swatches

Mm. violetit Drama Queen ja Eye Candy (muistuttaa tosi paljon MAC-suosikkiani Beautiful Iris’ta) kuuluvat poistuneiden joukkoon. (Biodellyltä niitä vielä saa.)

Pakko muuten taas kommentoida Lily Lolon poikkeavaa näkemystä matasta ja hohtavasta laadusta, mitä olen jo aiemmin ihmetellyt mm. poskipunien kohdalla (Lolon kuvauksen mukaiset ”matta-poskipunat” eivät todellakaan ole luonnossa mattaisia). Kuvan Rolling Stone ja Truffle Shuffle ovat Lolon mukaan ”demi-matte”-sävyjä, vaikka tosiasiassa ne ovat selkeän helmiäisiä, Truffle Shufflessa on vielä kimallettakin.

Biodelly_vierailu_Lolo_foundation_swatches

Lily Lolon vaaleimmat meikkipohjasävyt.

Hassua miten tummalta oma (entinen) talvisävyni Blondie näyttää noiden kahden muun rinnalla, etenkin kun kokemukseni on parina viime talvena ollut, että se tekee minut jotenkin kalpean näköiseksi. (Ja siksi olenkin siirtynyt käyttämään talvisin Flow Kosmetiikan Peach-sävyä joka on aavistuksen Blondieta tummempi.)

Lolo_foundation_swatches

Barely Buff on Lolon luokituksen mukaan pohjasävyltään neutraali, tummuusasteeltaan Light- ja Light Medium -sävysyvyyksien välillä. Kuten muistelinkin, se on yllättävän punertava ollakseen neutraali.

Warm Peach (lämmin) ja Candy Cane (viileä) ovat samaa sävysyvyyttä Blondien (neutraali) kanssa. Blondie on Suomen myydyin sävy.

Olisin halunnut swatchata kaikki meikkipohjasävyt, kun niistä kysellään minulta niin paljon, mutta testereiden ja ajankin puutteessa se jäi nyt tekemättä. Ehkä ensi kerralla. :)

Biodelly_vierailu_tuotevarasto

Sain muuten mukaani kokeiltavaksi noita Rahuan hiustuotteita – taas uusi itselleni entuudestaan tuntematon merkki. Shampoo ainakin vaikutti lupaavalta koostumuksensa puolesta – löytyikö vihdoin luonnonkosmetiikan shampoo ei-vetisellä koostumuksella?

Biodelly_vierailu_Sanni_pakkaa

Pääsin pakkaamaan myös pari tilausta. Aaaajjjes! Minullahan on tällainen paketoimiseen liittyvä ”vamma” – rakastan paketteja ja paketoimista. Haaveilin jo nuorena että pääsisin joskus pakkaamaan päiväksi vaikka Yves Rocherille tai Hobby Hallille :D Unelmansa kullakin…

Biodelly_vierailu_paketti

….vaan ei taida minulla olla luontaista lahjakkuutta puuhaan :P

Totta kai poistin pakettikortin suojapaperista juuri sen kohdan jossa lukee ”Älä poista”. ^_^

No, Tanja ei suuttunut ja pakettikin pääsi matkaan :D

.

Oli mukavaa päästä vihdoin tutustumaan Tanjaan ja Biodellyyn livenä, yritys ja nainen kun ovat olleet minulle jo vuosikaudet tuttuja vain blogiyhteistyön ja sähköpostien välityksellä.

Biodelly_etusivu

Biodellyn verkkokauppa on muuten kokenut viime kuussa uudistuksen ja on nyt layoutiltaan ihan eri näköinen kuin ennen.

Tanja tarjoaa Karkkipäivän lukijoille 15 % alennuksen koko Biodellyn valikoimasta koodilla SANNI15 6. huhtikuuta 2015 saakka.

Ja ei – en saa tästäkään mitään palkkiota.

Eilisillan postauksen kommentteihin viitaten – en missään tapauksessa ole sitä vastaan, että bloggaaja saa asianmukaisen palkkion mainosyhteistöistä. En hyväksy sitä, että mainostahot käyttävät bloggaajaa hyväksi. Kaupallisuus voi olla läsnä blogeissa tyylikkäästi ja luontevastikin. Kun mainostettava asia ja blogin aihepiiri ja kohdeyleisö kohtaavat, näen mainosyhteistyön oikein positiivisena asiana.

Mutta on yhteistöitä ja yhteistöitä. Osa, ja minun blogissani käytännössä suurin osa mainoksen tunnusmerkkeihin sopivasta sisällöstä on luonteeltaan sellaista, että en tuota sitä tilauksesta tai sovitusti. Kuten esimerkiksi kaikki tuotearvosteluni kampanjoita lukuunottamatta. (Se, mistä Indiedays minulle maksaa korvausta, on blogin pitäminen. Sisällön päätän minä.) Tässä on selkeä ero palkkiollisen ja omaehtoisesti tuotetun mainossisällön välillä. Palkkiota maksetaan sovitusta työprojektista, mutta vapaaehtoisesti kirjoittamistani tuotearvosteluista, yritysvierailuista tai muista näkyvyyttä tuovista postauksista en luonnollisestikaan ota erikseen palkkiota. Jos alkaisin ottaa, silloinhan mielipiteeni ei olisi enää riippumaton. Se ei olisi Karkkipäivän edun mukaista. Haluan pystyä kirjoittamaan riippumattomasti ja tarvittaessa kriittisestikin.

Taloudellinen hyöty ei aina ole etu. Se voi olla haittakin – jos liiallinen kaupallisuus karkottaa lukijasi.

Kommentit (48)

 1. Suvi

  Florascentin Apothecaryt on tarkoitettu kerrostettaviksi, jolloin saadaan aikaiseksi parempi pysyvyys (esim. tonkapvun tai vaniljan avulla). Mäkin tosin rakastuin tosin noihin sellaisinaan, ovat tällaisen (synteettis)tuoksuvammaisen nenään IHANIA <3

  • Sanni

   Joo, Tanja kertoikin tuosta kerrostettavuudesta :)

   Ja synteettisistä vs. luonnollisista tuoksuista puheen ollen, olen huomannut että synteettiset tuoksut ovat alkaneet tuoksua minusta jotenkin erilaisille nyt kun olen pitkään käyttänyt pääsääntöisesti Acorellen tuoksuja, synteettisissä on jotain ihmeen pistävää jota en ole ennen havainnut.

 2. Jonttu

  Voi kun sinulla on ollut söpö unelma. :)

  • S

   Todellakin :) Nyt tajusin että itsekin haluaisin olla pakkaajana Biodellyllä. Tulin heti ihan hirveän uteliaaksi, haluaisin nähdä millä tavalla ihmiset koostavat tilauksiaan. Ja saisi ainakin hypistellä tarpeekseen!

   • Sanni

    Nyt tajusin että itsekin haluaisin olla pakkaajana Biodellyllä.

    ^_^ :D

    Allekirjoitan tuon että on tosi kiinnostavaa nähdä mistä ihmisten tilaukset koostuvat :)

 3. Riikka

  Hei juuri tänään kirjoittelin itsekin Florascentin tuoksuista, aromaterapeuttisista sellaisista. Ihania ovat. Näissä tuoksu on voimakas ja intensiteettiä saa lisättyä suihkausten määrällä. Eteerinen öljy haihtuu nopeasti, siksihän luonnonkosmetiikan monet tuoksut eivät pysy aamusta iltaan, mutta mielelläni itse vaikka lisäilen, jos tarpeen. Migreeniherkkä pääni ei tykkää voimaikkaista pitkäkestoisista tuoksuista.

  Kiva juttu Biodellystä, en olekaan itse siellä vielä asioinut! Rahua-fiiliksiä odotellen.

  • Sanni

   Itsekin olen hurjan mieltynyt eteerisiin öljyihin pohjautuviin tuoksuihin Acorellen hajuvesien kautta, ovat aivan ihania ja tuoksumaailma -ja niiden vaikutus – on tosiaan aivan erilainen kuin synteettisissä tuoksuissa.

   Täytyykin joskus käydä nuuhkimassa noita Florascentin tuoksuja ihan perusteellisesti :) Biodellyllä oli vain kahta niistä.

 4. S

  Biodellyn uudistus on kyllä niin onnistunut ja ihana :) Se oli kyllä jo ennestään suosikkiverkkokauppani. Mukavaa kuulla naisesta firman takana – toivotan sydämestäni onnea Biodellylle. Alekoodikin tulee varmasti hyödynnetyksi, ja showroom on pakko nähdä viimeistään kesällä!

  Bloggaajien yhteistyöpostauksista tuli mieleen, että monella bloggaajalla ei ehkä edes ole niin paljon omaehtoista sanottavaa. Joillekuille lukijoillekin riittää se, että blogissa on paljon kauniita kuvia katsottavaksi. Mutta onneksi on myös Karkkipäivän kaltaisia blogeja – olen niin koukussa kirjoitustyyliisi, samoin kuin tiettyjen aihepiirien vaihteluun. Odotan niin taas uutta Ahvenanmaa-juttua, ja kosmetiikkatietoutesi on aina tietysti kiinnostavaa, samoin kuin niche-ruokajuttusi. Kokonaisuus nivoutuu käsittämättömän hyvin yhteen, varmaan siksikin, että olet myös osannut rajata pois tylsät aiheet kuten oikeaoppisessa sisustuksessa leikkivien merkkivaatteisiin puettujen lasten kuvat :D

  • Sanni

   Kiitos S :)

   – Vaikka sehän on lukijan intresseistä kiinni miten tylsänä aiheena ”merkkivaatteissa telmiviä lapsia” pitää ;D

 5. linpu

  Sää oot kyllä niin kauniin ja freesin näköinen tuossa pakkauskuvassa! Ihana! Ja ihan voisin nähdä sinut vastaavanlaisena ”Tanjana”. :)

  • Sanni

   Kiitos :) Voisin kyllä itsekin kuvitella minut töihin kosmetiikan verkkokauppaan :D Voisikohan tilausten käsittelyyn, tuotteiden hiplaukseen ja pakkaamiseen koskaan kyllästyä… ^_^

   Ihan ”Tanjaksi” minusta ei tehokkuuden puolesta olisi, mutta perusvarastotyöntekijäksi ja pakkaajaksi kyllä :D (Jos ensin opettelen liimaamaan pakettikortit oikein ;))

   • Nimetön

    Tiedätkö, kyllä voi. :D

 6. Kuuku

  Luonnonkosmetiikan shampoista: Saksalaisen luonnonkosmetiiikkamerkki Alverden shampoot eivät ole yhtään vetisiä, vaan jämäkän geelimäisiä (etenkin sensitive-shampoo jota olen käyttänyt vuodet). Näitä shampoita tosin saa vain Saksasta DM-kemppariketjusta, koska ovat ketjun ”oma merkki”. Mutta mikä parasta, hintaa on pullolla alle 3 euroa, ja kummiskin sertifioitua luonnonkosmetiikka :) Mutta jos menet saksaan niin alverden tuotteita kantsii ostaa, ihonhoidossakin on mieletön hintalaatu-suhde harva voide maksaa yli viittä euroa…

  • Sanni

   Kiitos vinkistä! :) Alverde-tsekkaus-listalla onkin jo merkin eyelinerit, kiitos toisen lukijan vinkin :)

 7. Katjuska

  Luonnonkosmetiikka on mahtava juttu tällaiselle keski-ikää lähestyvälle naiselle, jonka iho on edelleen herkkä samalla tavalla kuin teininä. Käytän nykyään kasvovoiteena joko kookosöljyä tai ihan vasta viime viikolla löytämääni kotimaista vuohenmaitokosteusvoidetta (GoCos – – -> olisiko tässä jutun juurta??), joista kumpikaan ei tuki minun ihohuokosiani – eläköön sille! LilyLolon löysin blogisi kautta ja olen sen myötä heittänyt lopulliset hyvästit markettien meikkivoiteille.

  Meikkiohjeidesi avulla olen opetellut ”häivyttämään” roikkuluomivaikutelmaa ja olen matkan varrella napsinut ihonhoitovinkkejä postauksistasi sieltä ja täältä ja ihastellut upeita matkakuviasi sekä lukenut innolla matkakertomuksiasi.

  Tykkään ihan mielettömästi tyylistäsi kirjoittaa ja tavastasi kuvittaa kirjoituksesi niin, että pääpaino säilyy kuitenkin aina tekstissä eikä kuvista tule ”ähkyä”. Toivottavasti jaksat blogata vielä vuosia eteenpäin <3

  • Sanni

   Kiitos Katjuska! :)

   Sympaattisen kuuloisia nuo vuohenmaitotuotteet, en olekaan ennen kuullut maitopohjaisista voiteista vaikka vedettömät salvat ovat toki tuttu tuoteryhmä.

   Pystytkö käyttämään salvaa meikinkin alla? Eikö mineraalipohja ”kökköönny” rasvaiseen pintaan?

   • Katjuska

    Olen käyttänyt kookosöljyä tai tuota vuohenmaitokasvovoidetta vain iltaisin. Aamulla puhdistan kasvot ja suihkaisen niille veden ja kasvoveden sekoitusta, jonka jälkeen sitten pyörittelen LilyLolon paikoilleen :)
    Tämä on toiminut hyvin, eikä iho ole päivällä tuntunut kuivalta.

 8. Katri

  Huh, Tanja taitaa olla aikamoinen tehomimmi kun pyörittää verkkokauppaa ja myymälää sekä luonnollisesti hoitaa yritystoimintaan liittyviä oheisjuttuja vain kahden osa-aikaisen avulla! Mahtavaa että tällaisia rohkeita ja intohimoisia yrittäjiä Suomesta löytyy huonojen talousaikojen keskeltäkin :) Kaikkea hyvää ja menestystä jatkoon Tanjalle!

  Hah, mullakin on ollut tuo sama pakkaus”unelma” :D Mikä olisikaan parempi kesätyö kun päästä johonkin postimyyntifirmaan pakkailemaan tilauksia – ainakin mielikuvat hommasta on ruusuisia :D

  • Sanni

   Mahtavaa kun teitä on muitakin jotka jakaa mun pakkailuhaaveen :) En olekaan ihan friikki! ^_^ (Tai sitten meitä on vain useampi kappale outoja… :D)

 9. Kristiina Maria

  Onko sinulla tarkempaa tietoa koska showroom avautuu ja onko se keskustassa vai tuolla Mestarinkadulla, mikä on merkitty firman osoitteeksi? Nettisivuilta en myöskään löytänyt vaihtoehdoksi paketin noutoa varastolta, onko se tulossa myöhemmin? Biodellyn valikoima on niin huikea, että olisi kiva paketin noudon yhteydessä päästä hypistelemään muitakin tuotteita, niin ne voi sitten klikata seuraavaan tilaukseen. Äkkiseltään ei tule mieleen yhtään kivijalkaliikettä, jossa olisi noin kattava valikoima luonnonkosmetiikkaa! :)

  • Sanni

   Moi Kristiina Maria! Välitin kommentin Tanjalle ja tässä vastaus:

   Varsinaista showroomia ei vielä ole, sopivaa toimitilaa etsitään koko ajan. Nykyinen tila on noutovarasto, mistä asiakas voi noutaa tilauksia ja samalla myös kokeilla testereitä niistä tuotteista joista testeri on saatavilla (varsinkin meikkien testimahdollisuutta laajennetaan koko ajan). Noutovarastossa ollaan yleensä paikalla joka päivä, mutta käynti kannattaa aina kuitenkin sopia etukäteen.
   Ja hups! Noutomahdollisuus tosiaan puuttuu Toimitus ja asiakaspalautus -tiedoista. Lisätään se sinne asap! Kiitos tarkkaavaisuudesta;o)

   Ja kiitos kaikille muillekin Karkkipäivän lukijoille ihanista ja kannustavista kommenteista!

   Aurinkoisin terveisin,
   Tanja Kipinoinen

 10. Veronica

  Hei Sanni, osaisitko auttaa minua pulmassani? Minulla on tosi herkkä ja kuivahko iho, ja kasvojeni iho oli tosi huonossa kunnossa viime kesästä saakka. Iho oli kiristävän kuiva ja siinä oli paljon epäpuhtauksia jotka eivät lähteneet millään pois. Kokeilen monia eri luonnonkosmetiikkamerkkien puhdistustuotteita ja kasvovoiteita, mutta mikään ei sopinut iholleni. Myöskään herkälle iholle tarkoitetut ei-luonnonkosmetiikan erisanin tuotteet eivät auttaneet. Dr Hauschan tuotteet taas poistivat epäpuhtaudet ihostani, mutta kuivattivat ihoni niin pahasti että se hilseili ja siihen tuli selviä juonteita! Lopetettuani Dr Hauschab käytön , epäpuhtaudet palasivat. Sitten kokeilin Estelle & Thildin hajusteetonta puhdistusmaitoa ja kasvovettä sekä päivä- ja yövoiteita ja ihoni rauhoittui heti ja kuivuus ja epäpuhtaudet katosivat! Nyt kasvoveteni loputtua menin ostamaan uutta, mutta se on kaikkialta loppu! :( Kicksissä sanottiin minulle että en tule enää saamaan kyseistä tuotetta mistään, valmistus on kai lopetettu? Ongelmanani on nyt että mistä löydän korvaavan tuotteen tälle kasvovedelle joka kerrankin sopi iholleni? Myyjä suositteli minulle saman merkin kasvovettä joka on kaikille ihotyypeille. Se ei kuitenkaan ole hajusteeton, joten en uskaltanut ostaa sitä ennen kuin kysyn sinulta vielä neuvoa :) Osaisitko siis suositella minulle jotain kasvovettä tai luuletko että tämä estelle & thildin uusi kasvovesi sopisi minulle? Kiitos jo etukäteen tosi paljon!

  • Sanni

   Hei Veronica!

   Estelle & Thildin putsarit tosiaan uudistuivat viime vuonna, ja hajusteettomat jäivät kokonaan pois. Nyt on vain yksi neljästä tuotteesta muodostuva, hajustettu putsarisarja. Kirjoittelin tuotteista täällä.
   Oli todellakin harmillista että hajusteettomat puhdistustuotteet jäivät pois. Uusi putsarilinja on aika voimakkaasti hajustettu, enkä uskaltaisi ihan varauksettomasti lähteä suosittelemaan sitä herkälle iholle.

   Hajusteettomia luonnonkosmetiikan tuotteita on lopulta aika vähän, etenkin putsareita. Sertifioidun luonnonkosmetiikan puolelta minulle tulee mieleen ainoastaan Logonan Free -sarja, mutta siinäkään ei ole kasvovettä, vain puhdistusmaito, ja Biodellylläkin myytävä i+m Naturkosmetik, mutta sen kohdalla sama juttu, ei kasvovettä.

   Semi-luonnonkosmetiikkamerkeistä RENillä on myös herkän ihon hajusteeton sarja Evercalm, mutta sielläkään ei ole kasvovettä.

   Pelkäänpä, että en pysty auttamaan ongelmassasi :/

   • Elina

    Onko Cattierin misellivedessä tuoksu? Ainakin sarjan p.maito on tuoksuton.

    • Sanni

     Ei ole lisättyä hajustetta pakkaustekstin mukaan, mutta vesi kuitenkin tuoksuu selvästi makean manteliselle (tuoksu ilmeisesti tulee manteliöljystä).

   • NG

    Lavera Neutral on myös sertifioitu hajustamaton sarja :)

    • Sanni

     Jes, niin on, mutta olin itse asiassa unohtanut että siihen kuuluu myös putsari (palautui vasta mieleen kun tarkistin :D), ja kysyjän hakiessa ensisijaisesti puhdistustuotteita niin jätin Lavera Neutralin vastauksestani :)

   • Juurikas

    Ostin ao kasvovesi just eilen. Minusta se on peruskiva, samoin putsausvaahto. Luonnonkosmetiikan kanssa olen tullut varovaisesti koska jotkut merkit tekevät allergiaa. Esim Green people tuotteet tekivät sitä ja ym huomasin Nuxe Bion tekevän sen. Semiluomu käy mulle paremmin. Kuten tavallinen Nuxe, Ren ja Korres. Värikosmetiikan puolella taas melkein mikä vaan käy…

 11. sara

  Ymmärrän logiikkasi ja sen, ettet halua sellaista kaupallista blogia kuin joillakin on (en minäkään haluaisi sellaista blogia pitää saati lukea!). Silti blogisi on hyvin kaupallinen, vaikka et itse kaikista ”mainospostauksista” palkkiota otakaan. Esim. tässä mainostat Biodellyä ja tiettyjä merkkejä, vinkatessasi kauneustapahtumaa mainostat sitä – hyödyt siitä itse tai et. Palkkio ei automaattisesti vie uskottavuutta, koska muutenhan toimittajat tekisivät ilmaiseksi töitä vaan kirjoittajan uskottavuus joko säilyy tai häviää riippuen teksteistä. Vaikka joku kosmetiikkamerkki pyytäisi sinua kirjoittamaan tuotteesta arvion, eikö kritiikki muka ole sallittua silloin, jos saat tuotteiden lisäksi palkkion. Vai kokisitko itse hankalaksi kritisoinnin, jos olisit saanut palkkion? Luulisin, että yritykset tarjoavat tuotteita bloggaajille juuri siksi, että mainonta on silloin kuluttajien silmissä uskottavampaa (toki riippuen bloggaajasta!) kuin vaikka naistenlehtien perinteiset tuote-esittelyt. Ja blogimainonta on paljon halvempaa ja saavuttaa ehkä sellaiset kuluttajat, joita tavallinen mainonta ei tavoita.
  Bloggaajien tuotetestaukset muutenkin ovat joka tapauksessa vain yhden henkilön arvioita, joten jos itse innostun jostakin tuotteesta blogisi kautta, joudun joka tapauksessa tutustumaan tuotteeseen tarkemmin, pohtimaan hintaa jne. Se, että saisit tekstistä palkkion, ei minun silmissä tilannetta muuta ja olettaisin edelleen, että kirjoittaisit rehellisen mielipiteesi. Jos vinkkaisit kauneustapahtumasta niin en näe vinkissä mitään eroa oli se yhteistyönä tai ei – on tärkeää, että yhteistyöt mainitaan, mutta en minä niitä juuri huomioi. Siksi, en edelleenkään ymmärrä, että satunnaiset palkkiot pilaisi blogin, jos itse kuitenkin jatkaa samaa omaa linjaansa.
  Yhteistyössä- teksti ei muutenkaan kerro yhteistyön sisältöä, koska olen muista blogeista lukenut vaikka yhteistyöremontista tai yhteistyömatkasta eikä niissä ole avattu (eikä tarvitse avatakaan) onko koko remontti/matka maksettu vai vain osa siitä.

  Ehkä kannattaa tästäkin tehdä kysely. ;) Joskus murehdit sitä, ettet ehdi ja jaksa blogata omasta mielestäsi tarpeeksi usein, mutta lukijoita tahtisi ei haitannut.

  • Sanni

   Moi sara!

   Palaan tähän huomenna. Olen ollut koko päivän poissa koneen ääreltä ja käyn välillä nukkumassa ennen kuin jatkan kommenttien parissa :)

  • Sanni

   Vaikka joku kosmetiikkamerkki pyytäisi sinua kirjoittamaan tuotteesta arvion, eikö kritiikki muka ole sallittua silloin, jos saat tuotteiden lisäksi palkkion. Vai kokisitko itse hankalaksi kritisoinnin, jos olisit saanut palkkion?

   Homma lähtee siitä, että en halua sitoa itseäni velvollisuuteen kirjoittaa tuotteista. Vaikka palkkio sallisikin kritiikin, palkkiollisuus luonnollisestikin muodostaa ehdon, velvollisuuden kirjoittaa tuotteesta. Minä haluan säilyttää täyden vapauden päättää, milloin kirjoitan jostain näytetuotteesta ja milloin en.

   Minua jotenkin jo huvittaa tämä ”huoli” siitä, otanko minulle jonkun näkökulmasta ”kuuluvaa” palkkiota mainostyöstäni vai en :D Minulle juuri VAPAUS tekee bloggaamisesta niin mielekästä. Kukaan ei sano minulle mitä minun tulee kirjoittaa, eikä palkkioni riipu siitä kirjoitanko ugandalaisista katukoirista vai L’Orealin uusimmasta seerumista. Juuri sellaisena haluan blogini pitää. :) Kuten aiemmin totesin, jos tällainen lähestymistapa tekee minusta vähemmän tienaavan bloggaajan niin tehköön. Bloggauksen tulee säilyä itselle iloa tuovana ja mielekkäänä asiana.

   • K-K

    Näköjään haluat ymmärtää väärin pointtini, joka oli se, että ainakin itse ottaisin vastaan sellaisia tarjouksia, joista voisin muutenkin kirjoittaa ja joista haluaisin kirjoittaa. Siinähän juuri on se VAPAUS valita ottaako tarjouksen vastaan vai ei ja samalla saa jotain ekstratienestiä. Kuitenkin tässä blogissa tuntuu rahattomuus olevan yksi teema esim. matkapostauksissa. (Tällä en tarkoita sitä etteikö reissun budjetointi olisi tavallista ja järkevää useimpien pieni/keskituloisten reissuissa tai ylipäätään arjessa).
    Ei minua huoleta sinun rahatilanteesi tai se, että mainostat ”ilmaiseksi”. Annoin vain yhden näkökulman aiheeseen.

 12. Sonja

  Lily Lolon testailu on ollut mielessä jo pitkään, joten ehkä käytänkin ale-koodin niihin. Osaatko sanoa, myydäänkö Lily Loloa Tampereella jossain? Oon tosi huono valitsemaan sävyjä, joten pitäisi melkein päästä kokeilemaan. Tietysti voihan sitä aina tehdä visiitin Turkuun, Biodellyn myymälä näyttää tosi hyvältä ja siellä ainakin on ammattitaitoinen apu saatavilla. :)

  • Sanni

   Osaatko sanoa, myydäänkö Lily Loloa Tampereella jossain?

   Lily Loloa myydään ainoastaan verkkokaupoissa. Sävyistä saa tilattua myös pieniä testi-kokoja oikean sävyn löytämiseksi, useimmat aloittavat ”Lily Lolo -tiensä” näytetilauksella. :) Tai sitten voi tosiaan tehdä reissun Turkuun :D

 13. Roosa

  Hei Sanni!
  Haluan aina silloin tällön ilahduttaa minulle läheistä isoveljeäni kosmetiikkatuotteilla. Minusta on aivan ihanaa kun, ostin hänelle esim. joululahjaksi vichyn partabalsamia, ja hän tykkää siitä kovasti ja käyttää sitä :) Meidän perheessä on vain hajusteyliherkkyyttä ja emme voi käyttää kun hajusteettomia tuotteita :/ Harmi kun markkinoilla on niin vähän hajusteettomia miesten tuotteita! Toki joissan tuotteissa kaikille suunnatut tuotteet käyvät, mutta minusta vain miehille suunnatun tuotteet pakkauksineen ovat niitä jotka paremmin kelpuutetaan. :D Kysyisinkin sinulta satutko tietämään onko olemassa hajusteetonta 2in1 suihkushampoota, kun hän kovasti sitä kaipaisi? Pesee itsensä LV:n suihkusaippualla kokonaan ja väittää sen vieläpä toimivan ihan hyvin. :D
  Partavaahtoakin on ollut ongelmallista löytää hajusteettomana, mutta Laveralla onneksi on partavaahto hajusteetonta! Ja toimii ilmeisesti ainakin jotenkin…

  • Sanni

   Kysyisinkin sinulta satutko tietämään onko olemassa hajusteetonta 2in1 suihkushampoota,

   Ainakin Lavera Neutral :)

 14. Mari

  Hei Sanni! Olipas jälleen kiinnostava kirjoitus kuvineen. Bongasin kuvista silmälasisi, todella kauniit! Miten tuollainen kosmetiikkafriikki valitsee itselleen silmälasit. Ne kun kehystävät silmiä ja ovat siinä arjessa mukana. Onko sinulla yhteistyötä jonkin optikkoliikkeen kanssa ja kuinka monet lasit omistat? :) ei ihan liittynyt aiheeseen, kunhan aloin miettimään :)

  Nykyisin jos ostan kosmetiikkaa luen ensin karkkipäivän suositukset ja sitten vasta rohkenen ostaa uutuustuotteita :D

  • Sanni

   Hei Mari! :)

   Kiitos silmälasikehuista, ne ovat itsellenikin erittäin mieleen! :) Ne ovat itse asiassa lukijoiden valitsemat, sain lasit runsas vuosi sitten Instrumentariumin kampanjan yhteydessä. Lukijat saivat äänestää erilaisista kehyksistä mitkä sopisivat minulle parhaiten, ja nuo punaiset saivat eniten ääniä.

   http://karkkipaiva.indiedays.com/2013/11/26/poka-hontas/

   Tällä hetkellä en omista muita laseja (vein juuri kaikki vanhat keräykseen, ennen minulla oli aina kahdet erilaiset). En tee yhteistyötä minkään optikkoliikkeen kanssa, tuli vain syksyllä 2013 haettua tuohon Instrun kampanjaan kun se osui täydellisesti ajankohtaan, jolloin olin itsekin aikeissa ostaa uudet lasit :)

   • Mari

    Luin tuon linkkaamasi vuoden takaisen jutun ja täytyy todeta että nuo sinun valitsemat nro 1 lasit olivat kyllä myös todella kauniit ja upeat kasvoillasi. En tiedä missä kirjastossa on tuon näköiset tädit :D nuo punaiset ovat kyllä erittäin hyvät sinulle :)

    Kiitos vastauksesta ja odotan innolla karkkipäivän keväisiä juttuja! Aina tulee hyvä mieli kun lukee tätä blogia :) täältä saa positiivista energiaa!

    • Sanni

     täältä saa positiivista energiaa!

     Samoin teistä lukijoista! :)

     Aurinkoista kevättä sinulle :) Ihanaa kun tänään paistaa aurinko!

 15. memmuli

  Olipas mukava postaus! Biodelly kuuluu nykyään vakkaripaikaksi kun putelit ja purnukat huutaa tyhjyyttään. Melko arasti kokeilen uusia tuotteita couperosan ja ruusufinnitaipumuksen vuoksi, mutta muutamia hajusteettomia helmiä on kyllä löytynyt!

  Kiitos Sanni sulle ihanasta blogista! Se on monipuolinen ja pirteä. Pidän myös tavastasi kirjoittaa. Vaikka blogisi on jonkun mittarilla erittäin kaupallinen, en ole itse pitänyt sitä koskaan semmoisena. Kirjoitat tuotteista kun haluat ja olet rehellisesti omaa mieltä.

  Huh, olipas jännittävää kirjoittaa ensimmäinen kommentti :D. Jospa tästä lähdin uskaltaisin kirjoittaa vapaammin ja useammin aina kun ajatuksia postauksesta herää. Kommenttiboksin keskustelut on meinaan yleensä mahtava lisä postaukselle :)

  • Sanni

   Kiva kun kommentoit, memmuli! :)

   Vaikka blogisi on jonkun mittarilla erittäin kaupallinen, en ole itse pitänyt sitä koskaan semmoisena.

   En minäkään. Ymmärrän täysin, että kaupallisuutta voidaan mitata myös konkreettisilla mainoksen tunnusmerkit täyttävien postausten määrällä, joiksi tässä tapauksessa luetaan kaikki blogin kautta saatujen tuotenäytteiden esittelyt. Mutta kaupallisuus on myös tyyli, henki. En ikinä osaisi nähdä Karkkipäivää paikkana, jossa on erityisen kaupallinen henki. Minusta kaupallisuuteen kuuluu myös tietynlainen kuluttamiseen rohkaisu. Minä rohkaisen päinvastoin budjetoimaan ;)

   Ihanaa kevään jatkoa sinulle! :)

 16. A”J

  Moikka voitko neuvoa hyviä tuotteita aknesta kärsivälle nuorelle iholle?? Haluaisin mielelläni vaihtaa luonnonkosmetiikkaan,mutta en tiedä mistä aloittaa.

  • Sanni

   Moi A”J!

   Jos haluat ns. perinteisen lähestymistavan, kokeile esimerkiksi Laveran Minttu-sarjaa.

   Jos taas vaihtoehtoinen lähestymistapa kiinnostaa, kokeile Dr. Hauschkan metodia jossa rasvaista ja epäpuhdasta ihoa hoidetaan öljyllä. Puhdistukseen jauhetusta mantelista tehty voide.

   • A”J

    Kiitos hyvistä vinkeistä,kaikki tyrkyttävät tuotteita jossa on salisyylihappoa enkä oikein ole vakuuttunut niistä. Mitä mieltä olet ? Onko se hyväksi iholle ?

    • Sanni

     Salisyylihappo on kaiken minun omaksumani tiedon mukaan oikein hyväksi iholle. Itse en välttele sitä. Se pääsee rasvaliukoisuutensa ansiosta imeytymään ihohuokosen sisälle saakka, toisin kuin muut hapot, ja hajottaa näin ollen syvemmälläkin sijaitsevat tali- ja pöpökertymät.

 17. Katja

  Piti oikein erikseen tulla katsomaan tätä vanhaa postausta muistini virkistykseksi:

  Ei ole (enää) ilmaista postitusta alle 50e tilauksille:(

  • Sanni

   Jaa, se on poistettu. :/ Korjaan tekstiin.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.