Hauska tavata, Biodelly

Vierailulla kosmetiikkayrityksissä -juttusarjassa tänään vuorossa verkkokauppa Biodelly.

Turkulainen Biodelly on yksi Suomen vanhimpia ja tunnetuimpia luonnonkosmetiikan verkkokauppoja. Ikää sillä on saman verran kuin Karkkipäivällä, kumpikin täyttää tänä vuonna kuusi vuotta. :)

Biodelly_vierailu_ovi

Biodelly toimii verkossa, mutta tarkoituksena on, että asiakkaat voivat tulevaisuudessa tutustua tuotteisiin myymälän showroomissa. Tämä on hyvä juttu etenkin värikosmetiikan kannalta.

Turkulaiset asiakkaat voivat vierailla liikkeessä jo nyt; verkkokaupasta tilatun paketin toimitustavaksi voi valita myös noudon.

Biodelly_vierailu_Tanja3

Nainen Biodellyn takana  – Tanja Kipinoinen.

Biodelly_vierailu_tanja

Tanja on koulutustaustaltaan filosofian maisteri, ja ennen Biodellyn perustamista hän oli töissä suurella suomalaisella työnantajalla.

Työ ei tuntunut täysin omalta ja Tanja huomasi haaveilevansa inspiroivasta työstä jonkun suuremman intohimon parissa, työstä, jota saattoi tehdä tunteella. Haaveista syntyi luonnonkosmetiikan verkkokauppa, Biodelly.

Tanjan lisäksi Biodelly työllistää kaksi osa-aikaista työntekijää. Tuotemerkkejä on valikoimassa tällä hetkellä neljäkymmentä, mikä tekee Biodellysta valikoimaltaan yhden Suomen suurimmista luonnonkosmetiikan jälleenmyyjistä. Valikoima elää jatkuvasti ja uusia, harkinnan alla olevia sarjoja on jonossa kaiken aikaa. Myös asiakkaat ovat tervetulleita ehdottamaan Tanjalle tuotesarjoja joita he mielellään näkisivät Biodellyn valikoimassa.

Biodelly_vierailu_LilyLolo

Yksi yrityksen menestystuotesarjoista on brittiläinen mineraalimeikkisarja Lily Lolo, jota Biodelly alkoi myydä vuonna 2011.

Biodelly_vierailu_LilyLolo2

Lily Lolon meikkiteline – josta asiakkaat voivat tulevaisuudessa käydä testaamassa sävyjä.

Biodelly_vierailu_Absolution

”Nuuskin” tuorevaraston hyllyjä kuin lapsi karkkikaupassa. :) Absolutionin pakkaukset kiinnittivät huomioni tyylikkyydellään, en ole ennen nähnytkään tätä merkkiä livenä. Tyylikäs on hintakin, Absolution on Patykan tyyliin selektiivistä luonnonkosmetiikkaa. Biodelly myy kumpaakin merkkiä, näistä Absolution on Tanjan henkilökohtainen suosikki.

En ollut muuten tullut ajatelleeksikaan mikä niin kauneustoimittajalle, kauneusbloggaajalle kuin kauneuden verkkokaupan pitäjällekin on yhteistä – tuotteiden loputon testaus. Koskaan ei oikein voi jäädä käyttämään pitkäksi aikaa yhtä suosikkia, kun työn luonteeseen kuuluu uusien sarjojen ja tuotteiden jatkuva ”koeajo”. Tanja testaa itse kaikki myymänsä sarjat, aikamoinen homma tosiaan..! :)

idBiodelly_vierailu

Oikean yläkulman kuvassa näkyvä Florascentin Apothecary Bergamotte Edt oli aivan töööörkeän hyvän tuoksuinen…! Mutta – luonnonkosmetiikalle tyypillisesti; tuoksu oli täysin haihtunut alle tunnissa.

Biodelly_vierailu_LilyLolo_meikit

Pieneksi harmikseni en päässytkään näkemään koko Lily Lolon valikoimaa testereinä. Kattava testerivalikoima on tulossa vasta showroomin toteutuessa.

Sävyistä – Lily Lolo tunnetaan ennen kaikkea meikkipohjistaan, ja luomivärivalikoima on laajentunut vasta viime vuosina. Toisin kuin monilla pienemmillä indie-mineraalimeikkisarjoilla, Lily Lolon imagoon eivät kuulu kirkkaat sateenkaarivärit ja näin ollen luomiväritkin ovat pysyneet hyvin neutraalilla linjalla.

Alkuperäiset, jauhemaiset luomivärit ovat säilyttäneet vuosien läpi saman sävyvalikoiman johon kuuluu mm. erilaisia murrettuja violetteja ja jopa yksi turkoosikin, mutta uudemmat, pressatut luomivärit ovat hyvin ruskeavoittoisia. Tanja kertoi, että ne vähänkään ”värikkäämmät” pressatut värit ovat jääneet pois.

Biodelly_vierailu_Lolo_eyeshadow_swatches

Mm. violetit Drama Queen ja Eye Candy (muistuttaa tosi paljon MAC-suosikkiani Beautiful Iris’ta) kuuluvat poistuneiden joukkoon. (Biodellyltä niitä vielä saa.)

Pakko muuten taas kommentoida Lily Lolon poikkeavaa näkemystä matasta ja hohtavasta laadusta, mitä olen jo aiemmin ihmetellyt mm. poskipunien kohdalla (Lolon kuvauksen mukaiset ”matta-poskipunat” eivät todellakaan ole luonnossa mattaisia). Kuvan Rolling Stone ja Truffle Shuffle ovat Lolon mukaan ”demi-matte”-sävyjä, vaikka tosiasiassa ne ovat selkeän helmiäisiä, Truffle Shufflessa on vielä kimallettakin.

Biodelly_vierailu_Lolo_foundation_swatches

Lily Lolon vaaleimmat meikkipohjasävyt.

Hassua miten tummalta oma (entinen) talvisävyni Blondie näyttää noiden kahden muun rinnalla, etenkin kun kokemukseni on parina viime talvena ollut, että se tekee minut jotenkin kalpean näköiseksi. (Ja siksi olenkin siirtynyt käyttämään talvisin Flow Kosmetiikan Peach-sävyä joka on aavistuksen Blondieta tummempi.)

Lolo_foundation_swatches

Barely Buff on Lolon luokituksen mukaan pohjasävyltään neutraali, tummuusasteeltaan Light- ja Light Medium -sävysyvyyksien välillä. Kuten muistelinkin, se on yllättävän punertava ollakseen neutraali.

Warm Peach (lämmin) ja Candy Cane (viileä) ovat samaa sävysyvyyttä Blondien (neutraali) kanssa. Blondie on Suomen myydyin sävy.

Olisin halunnut swatchata kaikki meikkipohjasävyt, kun niistä kysellään minulta niin paljon, mutta testereiden ja ajankin puutteessa se jäi nyt tekemättä. Ehkä ensi kerralla. :)

Biodelly_vierailu_tuotevarasto

Sain muuten mukaani kokeiltavaksi noita Rahuan hiustuotteita – taas uusi itselleni entuudestaan tuntematon merkki. Shampoo ainakin vaikutti lupaavalta koostumuksensa puolesta – löytyikö vihdoin luonnonkosmetiikan shampoo ei-vetisellä koostumuksella?

Biodelly_vierailu_Sanni_pakkaa

Pääsin pakkaamaan myös pari tilausta. Aaaajjjes! Minullahan on tällainen paketoimiseen liittyvä ”vamma” – rakastan paketteja ja paketoimista. Haaveilin jo nuorena että pääsisin joskus pakkaamaan päiväksi vaikka Yves Rocherille tai Hobby Hallille :D Unelmansa kullakin…

Biodelly_vierailu_paketti

….vaan ei taida minulla olla luontaista lahjakkuutta puuhaan :P

Totta kai poistin pakettikortin suojapaperista juuri sen kohdan jossa lukee ”Älä poista”. ^_^

No, Tanja ei suuttunut ja pakettikin pääsi matkaan :D

.

Oli mukavaa päästä vihdoin tutustumaan Tanjaan ja Biodellyyn livenä, yritys ja nainen kun ovat olleet minulle jo vuosikaudet tuttuja vain blogiyhteistyön ja sähköpostien välityksellä.

Biodelly_etusivu

Biodellyn verkkokauppa on muuten kokenut viime kuussa uudistuksen ja on nyt layoutiltaan ihan eri näköinen kuin ennen.

Tanja tarjoaa Karkkipäivän lukijoille 15 % alennuksen koko Biodellyn valikoimasta koodilla SANNI15 6. huhtikuuta 2015 saakka.

Ja ei – en saa tästäkään mitään palkkiota.

Eilisillan postauksen kommentteihin viitaten – en missään tapauksessa ole sitä vastaan, että bloggaaja saa asianmukaisen palkkion mainosyhteistöistä. En hyväksy sitä, että mainostahot käyttävät bloggaajaa hyväksi. Kaupallisuus voi olla läsnä blogeissa tyylikkäästi ja luontevastikin. Kun mainostettava asia ja blogin aihepiiri ja kohdeyleisö kohtaavat, näen mainosyhteistyön oikein positiivisena asiana.

Mutta on yhteistöitä ja yhteistöitä. Osa, ja minun blogissani käytännössä suurin osa mainoksen tunnusmerkkeihin sopivasta sisällöstä on luonteeltaan sellaista, että en tuota sitä tilauksesta. (Se, mistä Indiedays minulle maksaa korvausta, on blogin pitäminen. Sisällön päätän minä.) Tässä on selkeä ero palkkiollisen ja omaehtoisesti tuotetun mainossisällön välillä. Palkkiota maksetaan sovitusta työprojektista, mutta omaehtoisesti kirjoittamistani tuotearvosteluista, yritysvierailuista tai muista näkyvyyttä tuovista postauksista en luonnollisestikaan ota erikseen palkkiota. Haluan pystyä kirjoittamaan riippumattomasti ja tarvittaessa kriittisestikin.

Taloudellinen hyöty ei aina ole etu. Se voi olla haittakin – jos liiallinen kaupallisuus karkottaa lukijasi.

Kommentit (48)
 1. Florascentin Apothecaryt on tarkoitettu kerrostettaviksi, jolloin saadaan aikaiseksi parempi pysyvyys (esim. tonkapvun tai vaniljan avulla). Mäkin tosin rakastuin tosin noihin sellaisinaan, ovat tällaisen (synteettis)tuoksuvammaisen nenään IHANIA <3

  1. Joo, Tanja kertoikin tuosta kerrostettavuudesta :)

   Ja synteettisistä vs. luonnollisista tuoksuista puheen ollen, olen huomannut että synteettiset tuoksut ovat alkaneet tuoksua minusta jotenkin erilaisille nyt kun olen pitkään käyttänyt pääsääntöisesti Acorellen tuoksuja, synteettisissä on jotain ihmeen pistävää jota en ole ennen havainnut.

 2. Voi kun sinulla on ollut söpö unelma. :)

  1. Todellakin :) Nyt tajusin että itsekin haluaisin olla pakkaajana Biodellyllä. Tulin heti ihan hirveän uteliaaksi, haluaisin nähdä millä tavalla ihmiset koostavat tilauksiaan. Ja saisi ainakin hypistellä tarpeekseen!

   1. Nyt tajusin että itsekin haluaisin olla pakkaajana Biodellyllä.

    ^_^ :D

    Allekirjoitan tuon että on tosi kiinnostavaa nähdä mistä ihmisten tilaukset koostuvat :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *