Harvinaista herkkua: Hiilariaamiainen

Hyvää huomenta! (Tai lounasaikaa, jollekulle ;)) Kun en eilen onnistunut tekemään lähes-reaaliaikaista postausta, niin tänään sitten!

Tänä aamuna valmistin tulevan matkan kunniaksi kunnon brittityylisen ”hiilari”aamiaisen! Walesilaisia oluella maustettuja, uunissa grillattuja juustoleipiä.

WalesilainenJuustoleipa_2

Mmmmmm….!! En käytännössä koskaan enää syö leipäaamiaisia, ellen sitten joskus itsetehtyä mantelileipää tai siemennäkkäriä. Mutta en viljaleipää. Tänään kuitenkin halusin kokeilla jo pitkään mielessä muhinutta reseptiä.

Minihiilari_sekaleipa

Leipien pohjana käytin Vaasan Minihiilari -sekaleipäviipaleita, joissa on hiilihydraattia 3,8 grammaa per viipale (verrattuna noin 12 grammaan jonka ”normaali” paahto/sekaleipäviipale sisältää).

Walesilainen_juustoleipa

Nämä leipäset ovat kyllä aivan mieletön kaloripommi (JA hiilaripommi, jos ne valmistaa tavalliseen vaaleaan leipään) – kahdessa Minihiilarileipään valmistetussa juustoleivässä on yhteensä ruhtinaalliset 500 kaloria…!! Huhhuh! Ei todellakaan ihan joka aamun herkku. ;) Voista, juustosta, oluesta ja kananmunista koostuva kuorrute pitää huolen siitä että energiaa piisaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Resepti on Uusi Kasviskeittiö -kirjasta, jonka ”löysin uudelleen” täältä Maarianhaminan kämpiltä. Olen saanut sen joululahjaksi vuonna 2005, enkä rehellisyyden nimissä koskaan valmistanut kirjasta yhtäkään ruokaa. :( Koska enhän ennen ollut kiinnostunut ruoanlaitosta.

Nyt kirja on kuitenkin kokenut uuden renessanssin! Aivan ihania reseptejä!

WalesilainenJuustoleipa_resepti

Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa, lisää salottisupilit (tai niiden puutteessa tavallinen sipuli) ja kuullota pehmeäksi. Lisää juusto, olut, sinappi ja suola. Kypsennä matalalla lämmöllä koko ajan hämmentäen, kunnes juusto sulaa. Lisää kevyesti vatkatut kananmunat ja kypsennä hämmentäen 2-3 minuuttia, kunnes seos sakenee hieman. Älä kypsennä liian kauaa ettei tuloksena ole munakokkeli.

Lusikoi seos leipäviipaleiden päälle ja grillaa grillivastusten alla niin kauan, että juusto kuplii ja siinä on kullanruskeita pilkkuja. Rouhi päälle mustapippuria ja tarjoa.

WalesilainenJuustoleipa_3

Leivät olivat ihan älyttömän hyviä. Söin kaksi viipaletta ilman minkäänlaisia omantunnontuskia..! ^_^

Suosittelen kokeilemaan vaikka osana brunssia tai illanistujaisia – tai miksei herkkuaamiaisena niinkuin meillä tänään! Mums!

Kommentit (19)
  1. Ouuh, näyttää ja kuulostaa niin hyvältä! Tuohan kävisi jo melkein kevyestä lounaasta. :D Pakko kokeilla joskus itsekin!

  2. Tiltu Kultu
    30.7.2013, 11:31

    Kuulostaa herkulta ja sopii hyvin matkateemaasi ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *