Karkkipäivä
Karkkipäivä

Hampaanvalkaisua hiilellä

* Sis. mainoslinkkejä

Sain testattavaksi tuotteen, jollaista en ole koskaan kokeillut missään muodossa: hampaiden valkaisijan.

Testituotteeni Black & White Tooth Polish on 100% luonnollinen ja vailla kemikaaleja, siinä on vain yksi ainesosa: kookospähkinän kuoresta valmistettu aktiivihiili.

BlackWhite_ToothPolish_IMG_5381

Aktiivihiili imee itseensä tehokkaasti myrkkyjä, kemikaaleja ja likaa. Sitähän käytetään myös myrkytysten ensihoitoon estämään mahalaukkuun joutuneen myrkyllisen aineen imeytyminen niin ihmisillä kuin lemmikkieläimilläkin. (Viimeksi Totti sai lääkehiilihoitoa päästyään helmikuussa maitosuklaa-apajille….)

Hiilihammasvalkaisijan teho ja vaikutus on siis aika yksiselitteinen: aktiivihiilellä on likaa irrottava ja imevä vaikutus ja hampaiden pintaan hierottaessa se poistaa mm. teen, kahvin, viinin ja tupakan aikaansaamia värjäymiä.

Black & White Tooth Polish
Erikoisin koskaan blogia varten ottamani kuva? :)

Olen aina arastellut hampaanvalkaisuaineita, eikä minulla toisaalta ole ollut niille tarvettakaan. Huoleni hampaanvalkaisijoihin liittyen on ollut se, että eivätkö ne väkisin vähän vaurioita hampaan pintaa – jotkut aineet ilmeisesti oikeasti vaurioittavatkin.

Varmistin hammaslääkäriltäni mitä mieltä hän on aktiivihiilen turvallisuudesta ennen kuin aloitin testauksen, ja hiili sai hammaslääkäriltä vihreää valoa. On kuulemma turvallinen eikä vahingoita hampaan kiillettä, hammaslääkäri totesi että hänellä on itselläänkin käytössä aktiivihiiltä sisältävä hammastahna. Vasta saatuani tämän ”aamenen” uskalsin lähteä testaamaan tuotetta. :)

Black & White Tooth Polish

Hiiltä harjataan hampaisiin normaalin hammastahnapesun jälkeen muutaman minuutin ajan. Kostuta hammasharja ja kasta se jauheeseen, ja sitten vain harjailemaan.

Maahantuoja varoitti, että hiili saattaisi helposti pursuta syljen mukana suusta ja että suu on syytä pitää kiinni hiilihammasharjauksen ajan, mutta itse en huomannut mitään valumisia. Itse harjaustoimenpide ei ole mielestäni millään lailla sottainen, mutta jauhepurkki kylläkin on.

Kun purkin avaa, sieltä pöllähtää joka kerta jauhetta ja purkin kansi ja jengat ovat luonnollisestikin ihan mustassa pölyssä. Purkkia ei oikein voi käsitellä ilman että saa jauhetta sormiinsa ja pinnoille joilla purkkia säilyttää. Jauhe ei onneksi tahraa pintoja ja lähtee helposti pyyhkäisemällä ilman puhdistusaineita. Paljon reissaavana ihmisenä en pystynyt käyttämään jauhetta testiaikana säännöllisesti joka päivä, sillä en halunnut ottaa sottaavaa purkkia mukaan matkoille.

Hampaat_IMG_5410
Hampaat ennen hiilivalkaisutestiä

Black & White Tooth Polish

Koska hampaani ovat luonnostaan aika vaaleat vailla voimakkaita värjäymiä, en saanut tähän juttuun mitään raflaavia ennen/jälkeen-kuvia. Kuvissa ei näy juuri mitään eroa.

Hampaissani on sellainen monille kahvinjuojille tyypillinen hieman kellertävä ”kajo”, joka mielestäni kirkastui kahden kuukauden testijakson aikana hitusen, mutta lopulta muutos on niin vähäinen että sitä oli vaikea saada tallentumaan kameran silmään. Tuossa alemmassa kuvassa hampaat kyllä näyttävät ylempää kirkkaammilta, mutta kuka tietää kuinka paljon ero johtuu valaistuksesta tai kameran valkotasapainosta. Valitsin tuon hiilikuvan ”jälkeen”-kuvaksi, koska se oli ainoa jossa ylipäänsä näkyi sävyeroa.

Huomioita käytöstä;

 • Jauhe ei ole vaarallista jos sitä sattuu nielemään, ja varmaan sitä tuleekin harjailujen yhteydessä väkisinkin vähän nieltyä.
 • Vaatii parit purskutukset ja harjauksen puhtaalla hammasharjalla (ja hampaista riippuen myös lankauksen) että kaikki hiilihiukkaset lähtevät hampaista hiiliharjauksen jälkeen. Välillä hampaisiin jää vähän sellaista hiekkaista narskuvaa tunnetta, mutta tunne katoaa pian.

Plussat: luonnollinen tehokkuus, ei kemikaaleja, yksi ainesosa.

Miinukset: sotkeva purkki.

Black & White -hampaanvalkaisijaa myyvät Yliopiston apteekit, Stockmannit, K-Citymarketit, Sokos ja erikoisliikkeet kuten Ruohonjuuri. Purkin hinta on jälleenmyyjästä riippuen noin 20 €. Verkkokaupoista sitä saa edullisimmillaan Biodellystä * (18,90€) ja House Of Organicista * (19,90€).

15 gramman purkin luvataan riittävän noin 90 käyttökertaan. Tuotetta voi käyttää päivittäin tai kunnes saavuttaa toivotun tuloksen ja värjäymät ovat kadonneet.

.

Millaisia kokemuksia teillä on hampaanvalkaisijoista? Käyttääkö moni teistä sellaisia säännöllisesti?

Kommentit (34)

 1. anna

  Minulla on vastaava isompi purkki (en muista nimeä) käytössä aina silloin tällöin. Kyllä huomaan sen hiukan vaalentavan kahvin aiheuttamia värjääntymiä, mutta tosiaan minunkaan hampaat eivät kovin paljon edes kaipaa ko.käsittelyä. Käytän siis silloin tällöin tasoittamaan tilannetta ja lähinnä uteliaisuuttani testasin tuotetta! ?

 2. Nnn

  Itse olen kanssa todella tarkka näistä ja jos ostan edes vahingossa hammastahnan, jossa lukee valkaiseva, jätän käyttämättä. Suurin osa kun perustuu jollain tapaa hankaavuuteen tai sitten kemikaaleihin. Olen saanut myös käsityksen, että tuotteet aiheuttavat usein inhottavan kierteen, eli tavallaan eism. hangatessaan saavat hampaan myös aina värjäytymään uudelleen ja jopa ehkä laajemmin.

  Tuo hiili kiinnostaisi, koska siinä haitat varmasti vähäisempiä. Olisivatko jopa minimaalisia? Mutta silti mietin,että onko tuon koostumus yhtään rakeinen? Että jos esim sähköhammasharjalla jynssäisi, toimisiko se vähän edes hioen? Koska miksi muuten sitä edes pitäisi hammasharjalla laittaa, eikö tällöin sen voisi vaan sormella levittää, jos teho ei perustu yhtään hiomiseen. Vai onko tuo tosiaan ihan tomumaista kuin joku tomusokeri? Mitään hiomista en halua, mutta pieni valkaisu olisi jees. Minulla vihloo hampaat niin pahasti nykyään, että pitää olla tarkka näiden kanssa :D

  • Sanni

   mietin,että onko tuon koostumus yhtään rakeinen?

   Koostumus on hyvin hienojakoinen, harjatessa ei tunnu mitään ”narsketta” tai hiovaa tunnetta hampaita vasten. Tai ainakaan mä en tunne, voihan olla että joku herkkähampaisempi tuntisi..? Mulla ei hampaat vihlo kovin herkästi. Jauhe on melkein kuin tomua, mutta sen verran siinä on rakeisuutta että joskus, jos ei ole huuhtonut suuta tarpeeksi hyvin harjauksen jälkeen, jää tunne kuin suussa olisi pieniä hiekanjyväsiä.

   Koska miksi muuten sitä edes pitäisi hammasharjalla laittaa, eikö tällöin sen voisi vaan sormella levittää, jos teho ei perustu yhtään hiomiseen.

   Uskon että varmasti voisi sormellakin levittää (ja jättää vaikuttamaan hampaan pintaan pariksi minuutiksi), mutta harjalla jauheen saa levitettyä helpommin ja tehokkaammin. Moni varmaan kokisi sormella laiton jotenkin inhottavana verrattuna harjaamiseen, veikkaisin että siksikin jauhe neuvotaan laittamaan harjalla.

 3. Charming Nails

  Mulla on tämä ja se kyllä poisti hyvin keltaisuutta hampaistani. Nyt pitäisi ottaa taas uusi käsittely, hampaat on taas keltaiset :/ mikään muu tuote ei ole toiminut niin hyvin kuin tämä!

  http://charmingnails.blogspot.fi/2016/12/black-white-luonnollinen.html

  • Sanni

   Kiva kuulla muidenkin kokemuksia :) Näytti tosiaan toimivan sinulla, mahtavaa (ja samat havainnot purkin sotkevuudesta… ^_^) :)

 4. himpsis

  Mä käytän Warpaintia ”kuureittain”. Tykkään kovasti, ainakin omalla kohdalla auttaa tee-/kahvivärjäymiin. Ehkä isoin pointti kuitenkin on se, että käytön jälkeen suu tuntuu uskomattoman puhtaalta. Ihan kuin olisi käynyt suuhygienistillä. :D

 5. Joanna

  Täällä kanssa käytössä ja itselläni hampaat kun on kaikkea muuta kuin puhtaan valkoiset, olen huomannut kyllä selkeän vaikutuksen tällä aktiivihiili valkaisulla. Uskaltaa taas hymyilly. :)

 6. Heidi

  Oho, täähän vaikuttaa mielenkiintoiselta! Itsekin arastelen ”oikeiden” valkaisuaineiden käyttöä, sillä ne haittavaikutukset hampaisiin huolettavat. Hampaissa on kuitenkin värjäymää varmaan juuri kahvin ym takia, niin valkaisu ei olisi yhtään haitaksi. Ja varmaan tuloksetkin voisi näkyä eri tavalla tällaisissa ei-niin-valkoisissa hampaissa?! Oliko tätä siis tarkoitus käyttää päivittäin joku tietty aika, vai vaikuttaako jo yksi käsittely?

  • Sanni

   Kuulema vaikutukset voi nähdä jo yhden käsittelyn jälkeen, ja Charming Nails -Tainakin oli kirjoitellut omista kokemuksistaan että oli nähnyt tuloksia jo ensimmäisten käyttökertojen jälkeen.

   Jauhetta käytetään päivittäin kunnes on saavutettu toivottu vaaleus/kirkkausaste. Hampaiden lähtötilanteesta riippuen se voi jollain olla muutamista viikoista kuukausiin. Toivotun tuloksen saavutettua on varmaan hyvä jatkaa ylläpitokäsittelyjä tai kuureja aika ajoin (esim. yksi harjauskäsittely kerran viikossa tai viikon kuuri kuukauden välein), sillä jos värjäymät johtuvat ravinnosta tai savukkeista, niin hampaat värjäytyvät tietysti uudestaan jos/kun henkilö jatkaa kahvin tai teen juontia tai tupakointia.

 7. Jusu

  Mä olen käyttänyt aktiivihiiltä (en tosin tätä brändiä) ja kokenut, että kirkastaa omien hampaideni sävyä jonkin verran (juon ihan älyttömästi kahvia). Ja kyllähän tuolla hiilellä saa helposti sotkua aikaan :D Mä olen käsittänyt että hammaslääkäreiden mielipiteet vaihtelee tästä aktiivihiilen turvallisuudesta kiilteelle. Tuosta syystä johtuen olen yrittänyt rajoittaa käyttöä, koska huolettaa, että jos se kuitenkin tekee kiilteelle huonoa. Mene ja tiedä :)

 8. mmmmmmm

  Toi kannattaa sekoittaa pieneen määrään kookosöljyä ja sillä harjata hampaat, ei pölise ja sotke sillä tavalla. Eli sekoitus kookosöljyyn ja sitten toiseen purkkiin.

  Kookosöljyä ei saa sylkeä viemäriin, eli se pitää sylkeä roskikseen. Toi kookosöljyyn sekoitus tekee kans sen, että sitä voi käyttää ihan vain hammastahnana, koska se huuhtoutuu normaalisti hampaista, eli ei tarvitse pestä uudestaan.

  Monilla tuo on poistanut hammasongelmat ja ienongelmat, googlella löytyy tietoa (glyseriini ja fluori ei sovi kaikille ja varsinkin glyseriinia on kaikissa tavallisissa tahnoissa):

  Toinen tapa, jota monet käyttää, on hampaiden sively tuolla ja sitten suihkuun, siellä sen voi purskutella helposti pois suusta ilman sotkua. Apteekin aktiivihiili tabletitkin käy siihen, eli puree ne rikki suihkussa, antaa olla ja purskuttelee pois.

  • Sanni

   Toi kannattaa sekoittaa pieneen määrään kookosöljyä ja sillä harjata hampaat, ei pölise ja sotke sillä tavalla. Eli sekoitus kookosöljyyn ja sitten toiseen purkkiin.

   Hyvä vinkki.

   Mutta miksi kookosöljyä ei saa sylkeä viemäriin..? Meneehän sitä viemäriin suihkussakin kaikkien kookosöljyä sisältävien tuotteiden myötä, ja käyttäväthän monet puhdasta kookosrasvaa myös hiusnaamiona. Miten sen voisi huuhdella hiuksista ilman että se menisi viemäriin..?

   • Jenni

    Koska öljyt jähmettyy viemäriputkistoihin jäähtyessään. Niin kuin kookosöljykin on jähtyneenä kiinteää, samalla tavalla se kiinteytyy putkistoissa pikku hiljaa tukkien niitä. Kuin myös muutkin öljyt.
    http://www.iltalehti.fi/asuminen/201611232200031155_an.shtml

    • Sanni

     Eli kookosnaamiot ovat viemäristölle huono juttu? Miksihän valmistajat eivät tee tätä huomiota tuotteidensa pakkausteksteissä..?

     • Jenni

      No niin kun sanoit, naamion käyttäminenhän on aika vaikeaa jos sitä ei voisi suihkussa huuhdella pois. Kai sitten valmistaja haluaa asiakkaan mielummin käyttävän tuotetta kuin suojelevan putkistoja. :D

 9. Mari

  Aktiivihiiltä ei varsinaisesti ole tutkittu suuhygieniassa eli sen hankauskerroinkin on kysymysmerkki. Kiillevauriot ovat mahdollisia ja hiilen teho perustuu todennäköisesti juuri hankaukseen, ei sen kykyyn imeä itseensä muita aineita. Myös vaikutukset ikenille ovat tuntemattomat, eikä herkkäsuisten varmaan kannata lähteä kokeilemaan.

  Toisaalta, itse olen pessyt hampaita satunnaisesti hiilellä lapsesta asti ja kolme vuosikymmentä ovat terveet hampaat suussa olleet, joten ainakaan vielä ei henkilökohtaista kokemusta negatiivisista vaikutuksista ole. Mutta joo, tutkittu juttu hiilen tällainen käyttö ei ole, että jokainen omalla riskillä.

  • JonnaH.

   Mari, hyviä pointteja. Itse kiinnostuin paljon näistä tuotteista bloggaajana, kun näitä tuli loppuvuodesta markkinoille ja otin asiasta vähän enemmän selvää, koska asia kiinnosti ja epäilytti minua. Hammaslääkärien mielipiteet vaihtelevat, toiset ovat sitä mieltä, että ei missään nimessä, toiset, että voi käyttää, mutta harkiten. Jo tämä mielestäni antaa osviittaa, että varovainen kannattaa olla. Itse en päivittäin näillä en itse lähtisi päivittäin pesemään, varsinkin kun tutkimustuloksia näiden pitkäaikaisesta käytöstä ei ole olemassa.

   Otin yhteyttä kolmea eri Suomen markkinoilla tuotetta myyvään tahoon ja kysyin heiltä tuotteiden turvallisuudesta mm. hammaskiilteelle. Kysyin myös onko tuotteista saatavilla hankausarvoja, jotka kannattaa aina kysyä, vaikka esim. edes isot hammastahnajätit eivät halua näitä ilmoittaa (vain suuntaa antavasti), mutta esim. Yotuel on hyvin avoin hankausarvojen kanssa. Sain tällaisia vastauksia:

   Tämän Sannin esittelemän tuotteet osalta minulle vastattiin näin, pidin itse tätä vastausta jopa hiukan töksähtävänä:

   ”Valitettavasti tuotteen valmistaja on pieni yritys, eikä sillä ole mahdollisuutta teettää kalliita hankausarvomittauksia. Samoin pitkäaikaiset tutkimukset eivät ole taloudellisesti mahdollisia tällaisille marginaalituotteille niiden suurten kustannusten takia.

   Sen sijaan se on tiedossa että esimerkiksi Englannissa josta tuote tulee, vastaavat tuotteet ovat olleet hyvin suosittuja jo parin vuoden ajan, eikä sinä aikana ole ilmennyt mitään haitallisia vaikutuksia käyttäjille, reikiintymistä, kiillevaurioita tms. Sen perusteella voi hyvin sanoa, että erilaisista hampaidenvalkaisutuotteista ja -tavoista aktiivihiili on ehdottomasti yksi turvallisimmista ja hellävaraisimmista.

   Ystävällisin terveisin,

   Jukka Markus”

   Warpaintin maahantuojalta vastattiin näin:

   ”Warpaintista ei ole olemassa kliinistä pitkäkestoista tutkimustietoa. Asiantuntijakonsultaatioita on tehty, mutta virallista tutkimusta toistaiseksi ei. Hiili on hammaskiillettä selvästi pehmeämpää, ja Warpaintin koostumus on hyvin hienojakoista pölyä. Sen ei ole havaittu mitenkään raapivan hampaan pintaa. Tuote ei myöskään ole hapan, päinvastoin, hieman emäksinen. Happamuus voisi kuluttaa kiillettä.

   Mukavaa alkanutta viikkoa!

   Ystävällisin terveisin,
   Emmi/Jolie”

   Kolmatta tuotetta eli Curaproxia myydään apteekissa, joten jo sillä perusteella sitä voisi ajatella näistä kolmesta turvallisimmaksi, lisäksi myös hankausarvo oli heillä selvillä ja se on alhainen:

   ”kysyin Curaprox:in edustajalta kysymyksiisi vastausta. Hän sanoi, että tahna on turvallinen apteekki tahna mutta ei tiennyt pitkäaikaisista tutkimuksista. Voimme siis olettaa ettei tällaisia ole tehty.

   Hankaus arvo tahnalla on 50 joka on alhainen.

   Mukavaa alkanutta viikkoa.

   Hymyterveisin Jalmari”

   Joten näistä kolmesta itse ehkä uskaltaisin tuota Curaproxia silloin tällöin käyttää, muut jättäisin rauhaan. :)

   • Sanni

    Tosi mielenkiintoista. ….ja itse kun luotin vain yhden hammaslääkärin näkemykseen… ^_^ Hienoa että olet nähnyt perehtymisen vaivan Jonna :)

    Tuli vielä mieleen, jos haluaa pelata varman päälle ja minimoida hammaskiillevaurioiden mahdollisuuden, että aktiivihiiltähän voi käyttää myös pelkästään purskuttelemalla veden kanssa (tai täälläkin mainitun kookosöljyn kanssa). Tietysti purskuttelu vie enemmän aikaa kuin harjaus (luin jostain että pitäisi purskutella jopa 15 minuuttia että käsittely olisi tehokas), mutta tällöinkin hyötyy kuitenkin hiilen värjäymiä poistavasta vaikutuksesta.

 10. Pesukarhu

  Ooh, mielenkiintoinen juttu tuo hiilellä hampaisen valkaisu, vaikuttaa tosin aika sotkuiselta joten en ole ihan täysin vakuuttunut :D
  Olisiko sinulla jotain tietoa miten päästä eroo tummista silmienalusista ja silmäkulmista, sekä näkyvistä verisuonista silmien alla? jos sellainen ylipäätään edes on mahdollista, kun tuntuu ettei oikein mistään löydy tietoa…tai sitten en vain ole osannut etsiä oikeilla hakusanoilla. Nämä siis sellaista laatua ettei mitkään aineet oikein onnistu peittämään edes :/

  • Sanni

   Olisiko sinulla jotain tietoa miten päästä eroo tummista silmienalusista ja silmäkulmista, sekä näkyvistä verisuonista silmien alla?

   Näkyvät verisuonet voi poistaa ainakin laserilla, itse olen käynyt sellaisessa käsittelyssä:
   http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/laseria-ja-nestetyppea/

   Tummista silmänalusista, mikäli ovat siis ihan rakenteellinen seikka eivätkä johdu elämäntavoista, ei oikein voi päästä eroon muuten kuin väliaikaisesti meikkaamalla, itse en ole ainakaan kuullut mistään kosmeettisesta tai kirurgisesta toimenpiteesta jolla silmänalustummuus saataisiin katoamaan. Toisilla (kuten itselläni) on tummat silmänaluset luonnostaan eikä se ikävä kyllä lähde millään silmänympärysvoiteilla jotka lupaavat poistaa tummuutta.

 11. Salla

  Ai sait hammaslääkäriltä vihreää valoa, kiintoisaa! Mä nimittäin syksyllä yritin saada suuhygienistiltä ”siunausta” tuotteen käytölle, mutta ei herunut. Hankausarvosta ei ole mitään tietoa ja tutkimuksia ei ole tehty. Mä olen aika hermoheikko hampaideni suhteen, joten en sitten ole uskaltanut kokeilla.

  Ps Tämän tuotteen kohdalla olen saanut yhden eniten hilpeyttä herättäneistä myyntipuheista ikinä. ”Ei aktiivihiili voi vahingoittaa kiillettä, sehän on LUONNONtuote!” Nooooo, onhan kivenmurikkakin luonnontuote, enkä mä silti sillä hankaa hampaitani :D

  • Sanni

   Ai sait hammaslääkäriltä vihreää valoa, kiintoisaa! Mä nimittäin syksyllä yritin saada suuhygienistiltä ”siunausta” tuotteen käytölle, mutta ei herunut.

   On näemmä sitten hyvin hammaslääkärikohtaista. Minä totta kai uskoin omaa hampitohtoriani muun referenssin puutteessa :)

   Sen verran selvittelin Isä Googlesta että hiiltä on käytetty hampaiden valkaisuun jo ”iät ja ajat” eli kyseessä ei ole mikään uusi keksintö, mutta se ei tietenkään kerro siitä voiko hiili sitten mahdollisesti vaurioittaa kiillettä. Kuluttaja-raukat… On se vain jännä että niin monesta asiasta on vaikea saada varmuutta ja asiantuntijoillakin on päinvastaista tietoa. Kahvi, soija, vilja, tyydyttynyt rasva, fruktoosi, hiili jne jne… Kaikista löytyy yhtä paljon puolesta ja vastaan -tietoa asiantuntijoiden esittämänä. Eipä kai elämässä lopulta auta mikään muu kuin ottaa asenne, ”Mistään ei koskaan voi tietää, kokeilen tätä omalla riskillä” :D

   Nooooo, onhan kivenmurikkakin luonnontuote, enkä mä silti sillä hankaa hampaitani :D

   Hahhah ^_^

 12. Marita

  Hankauskerroin on kuulemma aika korkea ja täten tuote melko paha hampaille jatkuvassa käytössä :/ http://karmiinisuu.blogspot.com.au/2016/11/se-paljon-puhuttu-warpaint_28.html?m=1

  • Sanni

   Mun mielestä tuossa kirjoituksessa ei suinkaan sanota, että ”tuote on melko paha hampaille jatkuvassa käytössä”. Siinä kerrotaan että Warpaintin (joka ei ole sama kuin tämä Black & White mutta koska kummankin vaikuttava aine on aktiivihiili niin lukua voi mahdollisesti soveltaa myös B&W:hen) hankauskerroin on 165 ja turvallisuusrajana pidetään lukua 250. Yleisesti juttu on kirjoitettu ”Kannattaa miettiä onko tällaisen käyttö pitkässä juoksussa hyväksi hampaan kiilteelle”, ei niin että ”tuote ON melko paha hampaille”.

 13. Tipi

  Itseltäni löytyy vastaava purnukka, ollut käytössä viime joulusta asti, mutta hyvin satunnaisesti. Joten en oikein voi sanoa pidemmän ajan vaikutuksista.
  Mielestäni tämä tekee vähän saman, kuin hammaslääkärin tekemä soodapuhdistus. Eli sillä lähtee kaikki pinnalliset värjäymät.
  Käytän edelleenkin satunnaisesti, mutta postauksesi innoittamana voisi ottaa nyt viikon kuurin.
  Sottaista on, tässä voisi olla joku muu systeemi, kuten vaikka irtopuutereissa se välikansijuttu?

  • Sanni

   Eli sillä lähtee kaikki pinnalliset värjäymät.

   Kyllä, itse hammasluuta hiili ei valkaise.

 14. Maija

  Haluttas kokeilla mutta onko tietoa onko haittavaikutuksia vauvalle jos imettää samaan aikaan? ?

  • pikku m

   Kysäise teratologisesta tietopalvelusta. Siellä on uusimmat tiedot ja laajin osaaminen.

  • Nimetön

   Enpä usko, että siitä voi mitään rintamaitoon saakka tulla. Eihän sitä syödä ja puhdas aktiivihiilihän on täysin turvallista, vaikka nyt sitä sattuisikin nielemään pieniä määriä.

 15. juliasaa

  valkaisuliuskoja on tullut kokeiltua joskus (todellakin valkaisee hampaat, hammasluuta ja poistaa värjäytymät) ja apteekista saatavaa valkaisevaa hammastahnaa, joka sisältää papaiinia. hiilen hankaus mietityttää, sen takia on vielä jäänyt hyllyyn :) mutta papaiinia sisältävä hammastahna on kyllä toiminut hyvin värjäytymien poistossa ja ”ennaltaehkäisynä”. luulen, että moni ei olisi tyytyväinen tähän hiileen tai papaiiniin, koska se ei valkaise hammasluuta ollenkaan, pelkästään poistaa värjäytymiä. monella voi olla liian korkealla odotukset, kun tuotteessa mainitaan ”valkaiseva/whitening”. oil-pullingia tulee myös ajoittain tehtyä, se ei kylläkään ole valkaissut hampaitani (kokeilin ennen papaiinihammastahnaa) mutta hammaskiveen ja herkkiin ikeniin on todellakin auttanut! muutaman kerran viikossa kun jaksaa purskutella :)

 16. Nimetön

  Huomasin just viime viikolla mainoksen hiiltä sisältävästä hammastahnasta, mutta korkean hinnan takia pitää vähän miettiä ostoa. En tiennyt, että jauhemaisenakin saa. Mulle ihan uusi juttu. :)

 17. Maarit

  Itse olen iHerbistä tilannut aktiivihiilikapseleita. Sotkuista touhua se kyllä on, etenkin kun ne kapselit joutuu avaamaan… :D En käytä mitenkään säännöllisesti, mutta esim. juhlia varten pidän viikon-parin kuurin aina. Ei valkaise mitenkään älyttömästi, mutta hieman kuitenkin.

 18. Leena

  Ei tarvi tilailla näitä,jos on puu-uuni.Sieltä kaivelee kylmiä hiiliä ja hinkkaa kerran päivässä.Vanha kikka.

  • Vieras

   Juu, mäkin uskoisin et perustuu ainakin osin hankaukseen, mutta todellakin toimii paremmin ja hellävaraisemmin kuin apteekki valkaisijat. Mulla nuoruuden aikaisen amfetamiinin käytön seurauksena hampaat miltei kiilteettömät, kun juot kupin kahvia niin hampaat aivan ruskeat. Huomannut ettei niin tummu jos kahvin sekaan laittaa kerman sijasta kookosöljyä. Hyvä tuote, kumpikin.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.