Karkkipäivä
Karkkipäivä

Hämärän rajamailla

Jouduin tänä aamuna heräämään 05.30 ja muistin jälleen miksi syksy ja talvi ovat ikävää aikaa meikkifriikille. Olin eilen illalla tuttuun tapaan asetellut aamulla käytettävät meikit valmiiksi meikkipöydälleni ikkunan ääreen – mutta turhaan. Aamulla oli pimeää.


Meillä ei ole kotona minkäänlaisia voimakkaita lamppuja, luonnonvaloa jäljittelevistä puhumattakaan. Talviaamuina ainoa mahdollinen meikkauspaikka on siis kylpyhuone. Tiedän että monet naiset meikkaavat kylppärissä vuoden ympäri, mutta minulle se on kauhuskenaario. Ei vähiten siksi, että kylpyhuoneen kelmeän kellertävässä valossa saan unohtaa kaikki väripelleilyt ja varjostukset. Talviaamuisin joudun turvautumaan vain hyvin hentoihin, vaarattomin sävyihin jotka eivät luo paljon varjoa ja joilla saa turvallisen normimeikin huonossakin valaistuksessa.
Bongaa My Little Pony -hammasmuki.
Jouduin siis raijaamaan perusmeikkitarpeeni kylppäriin, jossa ei ole muuta tilaa kuin pesukoneen kansi. Masentavaa. Maalasin silmiini yhden takuuarkimeikkini, joka siis onnistuu hämärässäkin. Persikka ja pinkki/fuksia on yksi suosikkiyhdistelmiäni, ja tämä on siitä se helpoin variaatio. Persikkaa koko luomelle ja pehmeää vaaleanpunaista luomivakoon.
Useimmiten käyttämäni sävyt tässä kombossa ovat L’orealin Natural Peach ja MACin Swish. Tässä kuvia samasta meikistä kolmella eri rajauksella.
Lämmin ruskea luomivärirajaus toimii erittäin hyvin….
…kun taas mustanharmaa ei niinkään. Kontrasti on vähän turhan jyrkkä.
Toisaalta mustaa, ohutta geelirajausta ei voita mikään! ;)
Syy miksi heräsin tänä aamuna niin varhain, oli inventaario. Menin tulevaan työharjoittelupaikkaani auttamaan inventaarion teossa, eli suomeksi sanottuna laskemaan ripsivärejä, huulipunia, puutereita ja meikkivoiteita. Keikka oli minulle hyödyllinen, sillä tulipahan tosiaan perehdyttyä muutaman merkin tuotevalikoimaan läpikotaisin. Yllättäen sieltä löytyi tietysti myös paljon tuotteita joita ei olevinaan ollut ennen huomannutkaan, ja nyt alkoi sitten kiinnostaa. En esimerkiksin ollut ennen tajunnut, että Max Factorilla on niin monta eri sävyä kajal-kynissä. Monilla merkeillä on lähinnä meikkikyniä ja kajalit rajoittuvat siihen mustaan ja mahdollisesti valkoiseen, joten Factorin valikoima oli iloinen ylläri.
Kyykkiessäni siellä hyllyjen välissä piipparilaitteeni kanssa huomio vaelsi välillä asiakastilanteisiin. Kuuntelin ihaillen kuinka ammattitaitoisesti paikan myyjät palvelivat erilaisia asiakkaita. Kosmetiikkamyyjiä pidetään turhan usein vain kynsiään viilailevina bimboina joiden tehtävä on suunnilleen näyttää hyvältä ja saada sitä kautta kosmetiikkaa myytyä. Ehkä tämä alkaa jo olla vanhahtava stereotypia, mutta uskon ettei kosmetiikan parissa työskenteleviä siltikään arvosteta kovin korkealle. Se on ikävää, sillä alalla työskentelee paljon todella ammattitaitoisia ja omistautuneita ihmisiä.
Not necessarily a bimbo.
Kosmetiikkamyymälän asiantuntijana toimiminen ei ole niin helppoa miltä se saattaa ulkopuolisille vaikuttaa. Kaikkien merkkien valikoimiin ja eri voiteiden ja tehotippojen ominaisuuksiin perehtymiseen menee todella paljon aikaa ja paneutumista. Saatan kuvitella, että tiedän jotain meikeistä kun olen niitä harrastanut niin pitkään ja omistan niitä aika kattavan arsenaalinkin, mutta laajemmassa mittakaavassa en tiedä eri kosmetiikan ja ihonhoidon tuotteista juuri mitään. Nostan todella hattua kosmetiikkaosaston myyjälle, joka välittömästi osaa ohjata minut oikean tuotteen luo kun sanon vaikka tarvitsevani meikkivoiteen, joka ei saa olla liian paksua muttei täysin nestemäistäkään, ei saa sisältää niitä-ja-niitä säilöntäaineita ja sävyn pitää taittaa persikkaan ja hinta saa olla korkeintaan 25€.

Työharjoittelun alkaminen jännittää, mutta vain työn kautta voin oppia!

Kommentit (16)

 1. Sikri

  TSEMPPIÄ harjoitteluun, hyvin se menee!! Ja muista, että jokaikinen niistä huippumyyjistä on aloittanut samasta pisteestä kuin sinä! Kumpa itse muistaisi tämän saman asian koulussa… :P

 2. Anonymous

  Sinänsä hassua, mutta musta toi mustanharmaarajaus näyttää parhaimmalta! Äh kun ois pelit ja vehkeet ett vois itekkin taiteilla luomiväreillä edes pikkuisen! Budjetti ei vaan oikeen riitä mihinkään kosmetiikkahankintoihin perus ripsiväriä jne. lukuunottamatta :p

 3. garnetice

  Mä en koskaan aloittanutkaan vessassa meikkaamaan. Tälläkin hetkellä meikkauspöytäni on työpöytäni ikkunan edessä. En myöskään osaa meikata jos peili on kiinni seinässä. Sen pitää olla käsipeili. On helpompi kääntää kättä kuin päätä.

  Silloin aikaisemmin ja kun meikkasin tanssikisoihin naamaani automatkoilla, kun ei jaksanut herätä niin aikaisin, että olisi kotona voinut meikata. Käsi ei tärise enää. :D

  Vessojen valot ovat ihan karseita.

  Toivottavasti tämä ei tullut kahteen kertaan. Kirjoitin viestin ja sitten aloin klikkailla jotain ja koko viesti hävisi. En kai mä sitä vielä lähettänyt? En muista edes mitä kaikkea siihen toiseen viestiin kirjoitin. Toivottavasti tämä tulee perille.

  t: Ice

 4. Nea/ Fashioned in Finland

  Ihanat meikit, ehkä ruskea rajaus on yllättäen suosikkini!

  Sain juuri ensimmäiset PureLuxet piiiitkään aikaan, english ivy ja se kehumasi persikka tulivat lining gelin matkassa kotiin :D

 5. Panda

  Minun suosikiksi nousi keskimmäinen rajaus :). Noita sävyjä voisin kokeilla yhdistää joskus itsekkin; nätti, värikäs mutta hillitty.

  Pesukone näyttää erehdyttävästi samalta kuin meidän, jonka kansi ja nappulaväliköt ovat remontin ansiosta täynnä pölyä -_-.

  Huh, miten joku voi meikätä kylppärivalossa! En ole itse voinut käsittää tuota koskaan. Se valo on ihan keltainen ja saa meikatunkin naaman näyttämään ihan kammottavalta – saati että siinä pitäisi meikki tehdä. Oma piste on tällä hetkellä kirjoituspöydällä ikkunan ääressä (miehen läppärin päällä ^^'). Saa nähdä mihin keskityn uudessa asunnossa.

 6. Charming Nails:

  Minusta tuo musta rajaus on parhain :) mä herään 04.30 ja meikkaan eteisen lattialla. En kyllä laitakaan kuin pohjan ja ripsaria. Vähän poskaria ja varjostusta mutta tutuilla sävyillä jotka ei mene pieleen.

  Onnea harjoitteluun!

 7. milipili

  En osaa meikata seisaaltaan tai se on hankalaa joten pimeälläkin on tyydyttävä meikkauspöydän pikkuvaloon.
  Muutenkin on 90% ajasta pimeää kesät talvet kun minä meikkaan joten en tingi väreissä tai meikkaustavoissa.

  Tykkäsin eniten tuosta harmaasta rajauksesta.

  Kerro Max Factoreista lisää!

 8. Anonymous

  Huomaan että käytämme samaa lämpösuojaa =)

 9. Anonymous

  No niin, jäin minäkin koukkuun blogiisi. :)

  Tosi nätit meikit, juuri tuollaista tyyliä itsekin väännän kylppärissä aamuisin kun pitää lähteä töihin ennen kuutta. Ja kiinnitin huomiota kulmakarvoihisi, todella nätisti laitetut.

  Oletko tehnyt joskus Earth Reflection-paletilla meikkejä blogiisi? Mikäli et, laitathan toivomuslistalle. ;)

  -S-

 10. Inkivääri

  Sikri – kiitos! :)

  Anonyymi – joo, harmaa näkyy saavan muidenkin kannatusta..! Musta se vaan näyttää jotenkin karulle tuossa kuvassa.

  garnetice – viestisi tuli vain yhden kerran. Olen ihan samaa mieltä vessoissa meikkaamisesta! Yritä siinä sitten kurotella lavuaarin yli peiliä kohti…

  Nea – eikös olleetkin English Ivy ja Peach Champagne ihania? :)

  Panda – olemme pesukonekaksoset! :)

  CN – huh, jaksan aina ihmetellä ja huvittuakin tuosta sun eteisen lattia -meikkauksesta..! ^_^ Hienousmeikkejäsi et varmaan silloin klo 4.30 taio kuitenkaan…? ;)

  mili – ääh, no mitäs mä kertoisin Factoreista? No niitä kajaleita on 7 sävyä; musta, ruskea taupe, hiilenharmaa, oliivi, jäänsininen ja kobaltin sininen. Ainakin ruskea, taupe ja kobaltti alkoivat kiinnostaa! Löysin myös Lipfinity-huulipunista uskomattoman herkulta näyttävän violetin sävyn joka on ehkä ihan pakko hankkia vaikken huulipunia käytäkään (ruahhah!), sävy saattoi olla nimeltään Angelic.

  Anonyymi – ja sitten ollaan Smooth & Shine -kaksoset! :)

  S – no mun pitää varmaan tehdä se Earth Reflection -meikki sulle sun paletilla kun en itse sitä omista! It's a date!

 11. Virve

  Ääh, paitsi että Max Factor on IsaDoran kanssa samalla lailla ilkimys, että kutsuu vaan silmämeikkikyniään Kohl pencileiksi. Sisärajauksissa ne eivät kuitenkaan ole mitenkään erityisiä. :/ Ihan kunnon kajaleita Maxilta ei edes oikein löydy.
  Minä niin vastustan tuota harhaanjohtavaa tuotteiden nimitystä, jota sarjat harrastavat.

 12. Inkivääri

  GG – no höh. :( Factorillahan on kuitenkin myös ne Colour Perfection -silmämeikkikynät, joten mikä ero noilla ja niillä kajaleiksi nimetyillä sitten on…? Niissähän on samoja sävyjäkin.

 13. Eve-ning

  Minäkin huomasin tänä aamuna ikkunan ääressä meikatessa, että pikkuhiljaa alkaa hämärtyä :( Mutta hyvältä näyttää sinun meikkisi silti!
  Mäkin olen pari kertaa inventaariota tehnyt, mutta kosmetiikkapuolella se voisi olla kivempaa kuin ruokakaupassa ;D

 14. Virve

  Minulle ei ole koskaan selvinnyt mitään muuta selkeää eroa kuin se, että toiset ovat automaatteja ja toiset tavallisia teroitettavia. Nettisivukaan ei pahemmin valaise eroja. :/ Makuasia sitten ilmeisesti, kummista tykkää enemmän. Pitäisi kuitenkin kokeilla, miten nuo Kohlit pysyvät sisärajauksissa. :)

 15. Anonymous

  Mä kokeilin tän tyyppistä meikkiä tänään. Laitoin ruskean kynärajauksen ylös ilman siipeä (MUS Silver soil) ja alas ulkonurkkaan rajaukseksi Macin tumman turkoosia Big T:tä. Ihan ok tuli, mutta rajaus olisi pitänyt olla pehmeämpi ja siipimäinen + olisin kaivannut mascaralta enemmän voluumiä. Kasvotkin vaikuttivat kokonaisuuteen, tällä kertaa negatiivisesti. Kokeilin taas uutta mineraalipohjan sävyä. Jotenkin tuntuu ettei mineraalit vaan tarpeeksi tasoita mun ihon kirjavuutta ja sit näyttää muutenkin ihan hassulta ja kuolleelta. Tosin tuo riippuu ihan päivästäkin. Tää sun blogi on joka tapauksessa aivan mahtava! :) -SH

 16. Anonymous

  Niin joo ja mäkin tykkäsin eniten tosta harmaasta eli keskimmäisestä. Syy miksi en fiksaillut rajaustani tänään oli, että olin jo mennyt tekemään pohjan enkä enää halunnut sotkea silmänalusia puuterimaisella ruskealla pölyllä. Tosi hyvä idea kuitenkin tuo oranssihtavan ja pinkin yhdistelmä. Ei tullut mitenkään silmiinpistävä meikki, mutta kivasti värikkyyttä kuitenkin. -SH

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.