Onko sinulla ongelmaiho? Haluatko testata otsonoitua kosmetiikkaa?

Toukokuisten testituote-ehdotuksienne joukossa oli itselleni tuntemattomaksi jäänyt mutta mielenkiintoisen kuuloinen kosmetiikkailmiö: otsonoidut ihonhoitotuotteet.

Ehdotuksianne läpikäydessä en heti ”korvamerkinnyt” näitä ensimmäisten valittujen testattavien joukkoon, mutta kun tuotteet hyppäsivät silmääni Ruohonjuuressa, houkutuin kuitenkin tekemään niiden kanssa lähempää tuttavuutta.

Käännyin Ruohonjuuren myyjän puoleen, sillä en tosiaan tiedä otsonoidusta kosmetiikasta mitään. (En ollut tehnyt taustatyötä Googlessa ;)) Sain kuulla, että tuotteet on tarkoitettu ennen kaikkea vaativan, hankalan ongelmaihon hoitoon. Ruohonjuuren myyjä oli sitä mieltä, ettei minun ihoni hyötyisi näistä oikein millään lailla. Kiinnostuin keskustelun aikana otsonoitujen tuotteiden vaikutuksista kuitenkin niin paljon, että päätin lopulta ostaa tuotteita joka tapauksessa ja tarjota niitä testiin sopiville koehenkilöille blogin kautta. Kahdesta tarjolla olevasta merkistä valitsin White Swanin jonka pakkaukset olivat toista, O-Livea, kivemman näköiset ;)

Otsonoitu oliiviöljy ja kaakaovoi

Otsonoidut öljyt ja voiteet lupaavat hoitaa mm. aknea,  allergisia ihottumia, auringonpolttamia, haavoja ja sieni-infektioita. Ylipäänsä kaikenlaisia iho-ongelmia joihin liittyy tulehdusta, sillä otsonoidun öljyn juju piilee sen antimikrobisuudessa.

Lyhyesti: otsonikaasu on vahvasti antimikrobinen aine, ja otsonoiduilla öljyillä ja rasvoilla on vastaavia antimikrobisia ominaisuuksia. Otsonoitua öljyä valmistetaan käsittelemällä öljyä happi-otsoniseoksella. Otsonikaasun reagoidessa öljyn kanssa syntyy otsonideja, peroksidseja ja muita happea sisältäviä yhdisteitä joilla on terapeuttisia vaikutuksia.  Otsonoidun öljyn antimikrobiset ominaisuudet havaittiin jo 1930-luvulla ja niitä on tutkittu 40-luvulta saakka.

Otsonoitu kosmetiikka on simppelisti kosmetiikkaa, johon on käytetty otsonoituja rasvoja tai öljyjä.

Puhdas otsonoitu öljy on yleisin muoto, mutta markkinoilta löytyy myös voiteita. Ne sisältävät vähemmän otsonoitua rasvaa kuin puhdas öljy, mutta White Swan -tuotteiden kehittäjän, kemisti Miika Sallisen mukaan tehokkuutta on vaikea verrata, sillä tuotteet toimivat eri lailla eri ihotyypeillä ja kehon osilla. Voiteiden etuna on käyttömukavuus, sillä ne eivät jätä ihoa yhtä rasvaiseksi kuin puhtaat öljyt, ja niitä voi käyttää myös päivisin meikin alla. Täältä voi lukea lisää otsonoidun kosmetiikan ominaisuuksista.

Googlettelin kotona kokemuksia ”ihmeöljystä” ja positiivisia sellaisia on netti pullollaan, ensimmäisten joukossa hakutulokset kertovat mm. kuinka Ida Jokikunnas on käyttänyt otsonoitua öljyä menestyksellä mm. suunympärysihottuman hoitoon ja meikkitaiteilija Piia Hiltunen kertoo Iltalehdessä, kuinka useita kortisonikuureja vaatinut ihottuma katosi otsoniöljyhoidon myötä kolmessa viikossa. Myös Suvi Tiilikainen kuuluu otsonoidun oliiviöljyn vakuuttuneisiin käyttäjiin.

Nyt lähdetään selvittämään, mitä ”otsoni-ihmeet” tekevät Karkkipäivän testihenkilöille. Joita toivottavasti löydän kaksi kappaletta tähän projektiin.

Onko sinulla hankala ongelmaiho? Aknea, ihottumaa? Haluatko testata otsonoitua voidetta tai öljyä ja kertoa kokemuksistasi Karkkipäivän lukijoille?

Laita hakemusta tulemaan osoitteeseen karkkipaiva (at) hotmail.com, mielellään kera ihokuvan. Blogissa julkaistavassa käyttökokemusraportissa sinusta ei julkaista tunnistettavaa kuvaa (ellei se ole sinulle ok), mutta ennen/jälkeen-kuvat ihon ongelma-alueesta ovat toivottava materiaali blogijuttua varten.

Testituotteet ovat kuvassa näkyvät otsonoitu oliiviöljy (ainesosat: pelkkä oliiviöljy) sekä otsonoitua kaakaovoita sisältävä Hoitava kosteusvoide Cocoa (ainesosat kookosrasva, skvalaani, butylene glycol, betaine, glycerin, cetearyl alcohol, ceteareth 30).

Otan hakemuksia vastaan viikon verran eli keskiviikkoon 19.7. saakka.

Kommentit (8)
  1. Aurinko tehnyt tänävuonna kepposen ja otsassa HarryPotterimainen valtava maksaläiskä, poskipäissä pienemmät. Jos öljy auttaisi niihin, olen messissä.

    Muuten ihossani ei ole isompia ongelmia naamassa.
    Säärteniho on kuivunut ja hilseilee…mutta onkohan vartalolle turhan tyyristä?

  2. Itselläni puhkesi akne e-pillereiden lopettamisen jälkeen. Kuulin otsonoiduista öljyistä joista otin käyttöön seesamiöljyn. Iho paheni alkuun ja olin jo menettämässä toivoni kunnes parin kuukauden jälkeen iho oli paremmassa kunnossa kuin mitä se oli ollut pitkään aikaan. Nämä saattavat alkuun siis pahentaa ihon (ilmeisesti jonkinlainen puhdistusreaktio) joten kannattaa olla kärsivällinen jos öljy ei heti tehoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *