Karkkipäivä
Karkkipäivä

Onko sinulla ongelmaiho? Haluatko testata otsonoitua kosmetiikkaa?

Toukokuisten testituote-ehdotuksienne joukossa oli itselleni tuntemattomaksi jäänyt mutta mielenkiintoisen kuuloinen kosmetiikkailmiö: otsonoidut ihonhoitotuotteet.

Ehdotuksianne läpikäydessä en heti ”korvamerkinnyt” näitä ensimmäisten valittujen testattavien joukkoon, mutta kun tuotteet hyppäsivät silmääni Ruohonjuuressa, houkutuin kuitenkin tekemään niiden kanssa lähempää tuttavuutta.

Käännyin Ruohonjuuren myyjän puoleen, sillä en tosiaan tiedä otsonoidusta kosmetiikasta mitään. (En ollut tehnyt taustatyötä Googlessa ;)) Sain kuulla, että tuotteet on tarkoitettu ennen kaikkea vaativan, hankalan ongelmaihon hoitoon. Ruohonjuuren myyjä oli sitä mieltä, ettei minun ihoni hyötyisi näistä oikein millään lailla. Kiinnostuin keskustelun aikana otsonoitujen tuotteiden vaikutuksista kuitenkin niin paljon, että päätin lopulta ostaa tuotteita joka tapauksessa ja tarjota niitä testiin sopiville koehenkilöille blogin kautta. Kahdesta tarjolla olevasta merkistä valitsin White Swanin jonka pakkaukset olivat toista, O-Livea, kivemman näköiset ;)

Otsonoitu oliiviöljy ja kaakaovoi

Otsonoidut öljyt ja voiteet lupaavat hoitaa mm. aknea,  allergisia ihottumia, auringonpolttamia, haavoja ja sieni-infektioita. Ylipäänsä kaikenlaisia iho-ongelmia joihin liittyy tulehdusta, sillä otsonoidun öljyn juju piilee sen antimikrobisuudessa.

Lyhyesti: otsonikaasu on vahvasti antimikrobinen aine, ja otsonoiduilla öljyillä ja rasvoilla on vastaavia antimikrobisia ominaisuuksia. Otsonoitua öljyä valmistetaan käsittelemällä öljyä happi-otsoniseoksella. Otsonikaasun reagoidessa öljyn kanssa syntyy otsonideja, peroksidseja ja muita happea sisältäviä yhdisteitä joilla on terapeuttisia vaikutuksia.  Otsonoidun öljyn antimikrobiset ominaisuudet havaittiin jo 1930-luvulla ja niitä on tutkittu 40-luvulta saakka.

Otsonoitu kosmetiikka on simppelisti kosmetiikkaa, johon on käytetty otsonoituja rasvoja tai öljyjä.

Puhdas otsonoitu öljy on yleisin muoto, mutta markkinoilta löytyy myös voiteita. Ne sisältävät vähemmän otsonoitua rasvaa kuin puhdas öljy, mutta White Swan -tuotteiden kehittäjän, kemisti Miika Sallisen mukaan tehokkuutta on vaikea verrata, sillä tuotteet toimivat eri lailla eri ihotyypeillä ja kehon osilla. Voiteiden etuna on käyttömukavuus, sillä ne eivät jätä ihoa yhtä rasvaiseksi kuin puhtaat öljyt, ja niitä voi käyttää myös päivisin meikin alla. Täältä voi lukea lisää otsonoidun kosmetiikan ominaisuuksista.

Googlettelin kotona kokemuksia ”ihmeöljystä” ja positiivisia sellaisia on netti pullollaan, ensimmäisten joukossa hakutulokset kertovat mm. kuinka Ida Jokikunnas on käyttänyt otsonoitua öljyä menestyksellä mm. suunympärysihottuman hoitoon ja meikkitaiteilija Piia Hiltunen kertoo Iltalehdessä, kuinka useita kortisonikuureja vaatinut ihottuma katosi otsoniöljyhoidon myötä kolmessa viikossa. Myös Suvi Tiilikainen kuuluu otsonoidun oliiviöljyn vakuuttuneisiin käyttäjiin.

Nyt lähdetään selvittämään, mitä ”otsoni-ihmeet” tekevät Karkkipäivän testihenkilöille. Joita toivottavasti löydän kaksi kappaletta tähän projektiin.

Onko sinulla hankala ongelmaiho? Aknea, ihottumaa? Haluatko testata otsonoitua voidetta tai öljyä ja kertoa kokemuksistasi Karkkipäivän lukijoille?

Laita hakemusta tulemaan osoitteeseen karkkipaiva (at) hotmail.com, mielellään kera ihokuvan. Blogissa julkaistavassa käyttökokemusraportissa sinusta ei julkaista tunnistettavaa kuvaa (ellei se ole sinulle ok), mutta ennen/jälkeen-kuvat ihon ongelma-alueesta ovat toivottava materiaali blogijuttua varten.

Testituotteet ovat kuvassa näkyvät otsonoitu oliiviöljy (ainesosat: pelkkä oliiviöljy) sekä otsonoitua kaakaovoita sisältävä Hoitava kosteusvoide Cocoa (ainesosat kookosrasva, skvalaani, butylene glycol, betaine, glycerin, cetearyl alcohol, ceteareth 30).

Otan hakemuksia vastaan viikon verran eli keskiviikkoon 19.7. saakka.

Kommentit (8)

 1. mari

  Aurinko tehnyt tänävuonna kepposen ja otsassa HarryPotterimainen valtava maksaläiskä, poskipäissä pienemmät. Jos öljy auttaisi niihin, olen messissä.

  Muuten ihossani ei ole isompia ongelmia naamassa.
  Säärteniho on kuivunut ja hilseilee…mutta onkohan vartalolle turhan tyyristä?

 2. Lissu

  Itselläni puhkesi akne e-pillereiden lopettamisen jälkeen. Kuulin otsonoiduista öljyistä joista otin käyttöön seesamiöljyn. Iho paheni alkuun ja olin jo menettämässä toivoni kunnes parin kuukauden jälkeen iho oli paremmassa kunnossa kuin mitä se oli ollut pitkään aikaan. Nämä saattavat alkuun siis pahentaa ihon (ilmeisesti jonkinlainen puhdistusreaktio) joten kannattaa olla kärsivällinen jos öljy ei heti tehoa!

 3. Tuikku

  Mua on myös hetken houkuttanu kokeilla, mutta iho tulee kyllä kuntoon kuorinnalla ja kosteuttavalla naamiolla. Odottelen innolla tulos postausta!

  • Elise

   Mietin vain, että eikö otsoni ole haitallista esimerkiksi hengittää? Äidilläni on astma ja joskus hänelle on sanottu ettei esim. ukkosen jälkeen (silloin ilmassa on ilmeisesti enemmän otsonia) välttämättä kannata mennä heti ulos, jos haluaa välttää mahdollisia oireita. Tämä saa kyseenalaistamaan mitä vaikutuksia otsonia sisältävällä öljyllä on vai onko mitään?

   • Elise

    Ahaa olisi ehkä kannattanut lukea linkin sisältö ennen eivät näköjään sisällä edes varsinaista otsonia :D

 4. Unkki

  Minulla on aikalailla erilainen mielipide toimivuudesta. Kokeilin juuri tämän merkin otsonoitua oliiviöljyä akne-iholleni. Yritin käyttää noin puoli vuotta, mutta loppujen lopuksi ei mitään vaikutusta. Haju on karmea, mutta siihen tottuu onneksi (aluksi ei oikein voinu laittaa nenän alle ja siinä oli pahimmat finnit). Pahinta oli, että se jätti todellakin öljyisen kerroksen ihoon, eikä sitä todellakaan voinut laittaa meikin alle. Siksi piti laittaa hiukset visusti kiinni tai ne olisivat uineet öljyssä (huolimatta siitä, miten vähän sitä sivele naamaan). Tyynyliina piti vaihtaa usein ja huomasin, että tyynykin alkoi haista sille. Jätti ihoon aivan samanlaisen pinnan kuin tavallinen oliiviöljykin. Eli oli taas tuote, joka kuulosti mahtavalta, mutta jolla ei ollut mitään vaikutusta.

 5. Selja

  Voi juku, enpäs ole ennen kuullut tälläisistä! Kiitos vinkistä, taidan ostaa tuollaisen testattavaksi jo nyt ja muutenkin odotan innolla tulevaa juttua :) Itselläni on atooppinen akneiho johon tästä toivottavasti olisi apua. Tosin atopia ja akne puhkeaa vaan Suomessa ollessa… Asun ulkomailla ja taidan olla allerginen suomen ilmastolle tai jotain :D

 6. zubi

  Minä innostuin jo jonkin aikaa sitten näitä kokeilemaan ongelmalliselle iholleni, mutta haju oli niin järkyttävä, etten lopulta pystynyt jatkamaan käyttöä. Harmi kyllä! Otsonoitu seesamiöljy sinänsä vaikutti ihan hyvältä tuotteelta ja teki ihosta kivan tuntuisen.z

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.