Haluaisitko vuokrata kotini Ahvenanmaalla?

Oletko miettinyt, että olisi kiva joskus viettää pidempään aikaa Ahvenanmaalla? Tehdä vaikka pari kuukautta etätöitä saaristokaupungin idyllisessä rauhassa?

Vuokra-asuntoni Maarianhaminan ydinkeskustassa on alivuokrattavissa lyhyempiin tai pidempiin oleskeluihin.

Tekisitkö saaristohaaveista totta ja tulisit asumaan rakkaaseen Ahvenanmaan kotiini Maarianhaminan keskustaan kaikkien palvelujen ja nähtävyyksien keskelle?

Kotioveltani on vain viisi minuuttia merenrantaan ja pari minuuttia lähimpään ruokakauppaan, tunnelmalliselle kävelykadulle putiikkeineen ja kahviloihin ja 15 minuuttia matkustajalaivojen satamaan.

Blogiani pitkään lukeneet tuntevat minun ja Ahvenanmaan historian. Olen asunut saarella pysyvästi kuusi vuotta elämästäni ja sen jälkeen osa-aikaisesti yli 10 vuotta. Minun ja Ahvenanmaan tarina ulottuu 18 vuoden taakse.

Saatan olla syntynyt Kuopiossa ja asunut pitkään Tampereella, mutta Ahvenanmaa on kotini siinä missä Kuopio ja Tamperekin, ja aina osa minua. Ahvenanmaa on tärkeimpiä paikkoja minulle maailmassa. Jos olisi pakko valita yksi ainoa paikka jossa asua, se olisi Ahvenanmaa.

Siksi en ole voinut luopua Ahvenanmaasta.

Fakta, että olen pitänyt vuokra-asuntoni yli kymmenen vuotta senkin jälkeen kun muutin Tampereelle, kertoo paljon sekä suhteestani Ahvenanmaahan että hullun itsepäisestä luonteestani. Kun jokin asia on minulle tärkeä ja rakas, teen mitä tahansa että se pysyy elämässäni. Vaikka se olisi muiden silmissä ja yleisen normaaliuden mittapuun mukaan ihan absurdia.

En välitä siitä, mikä on toisten silmissä tyhmää, välitän siitä, mikä tekee minut onnelliseksi.

Ahvenanmaa tekee minut onnelliseksi.

Tämä kirjoitukseni yhdeksän vuoden takaa tiivistää tunteeni:

Rikas köyhä

.

Jos joku miettii niin kyllä, olen myös miettinyt asunnon ostamista Ahvenanmaalta. Sehän olisi kaikkein järkevintä. Mitä hulluutta pitää vuokra-asuntoa…! Ja vielä kahta, minulla on vuokrakämppä myös Tampereella.

Mutta kun… olen kiintynyt juuri tähän Maarianhaminan asuntoon. Juuri tämä kodikas kaksio viistokattoineen pienen kerrostalon ylimmässä kerroksessa on minun kotini.

Olen yrittänyt monta kertaa puhua itseäni ympäri katselemaan muita asuntoja, mutta sydän menee ihan suunniltaan. Se sanoo: se uusi paikka ei ole sun koti. Se on vain asunto, tämä on koti.

Ja niinhän se on.

Olen tarjoutunut myös ostamaan asunnon sen vuokraajilta, mutta he eivät halua myydä.

Siispä, asunnossani on viime vuodet ollut osan vuodesta alivuokralaisia, jotta saan kuluja katettua ja samalla pidettyä kotini tallella. Ja mahdollisuuden välillä palata sinne..! ❤️ Jo ajatus siitä, että kotini on tallella, rauhoittaa minua.

Tänä vuonna vuokra-asunnoista, jopa kalustetuista sellaisista, on Maarianhaminassa ylitarjontaa. On ollut rehellisesti vaikeaa löytää uutta alivuokralaista talveksi.

Siksi tartuin mahdollisuuteen laajentaa hakua saarimaakunnan ulkopuolelle – ehkä joku manner-Suomesta olisi kiinnostunut tulemaan asumaan Maarianhaminaan kuukaudeksi, kahdeksi tai vaikka viideksi?

Haluatko vuokrata asuntoni lyhemmäksi tai pidemmäksi ajaksi?

Jos tunnet lähipiirissäsi ihmisiä, joita tällainen saari-escape saattaisi kiinnostaa, laita sana kiertämään.

Millainen kämppä Maarianhaminassa on tarjolla?

Asuntoni ei ole luksusta, mutta se on kodikas ja mukava. Siellä on kämppisten ja työkavereiden lahjoittamia eriparihuonekaluja sekä tavaroita, joista osa on kulkenut mukanani opiskeluajoilta lähtien. Kun muutin Ahvenanmaalle 24-vuotiaana, olin vasta valmistunut koulusta..! :) Asunnossani näkyy ehkä liikuttavallakin tavalla siellä asuvan ihmisen historia – aika, jolloin oli vähän rahaa eikä varaa sisustaa, ja sittemmin se, että kämppä on ollut kakkosasuntona.

Joka tapauksessa, asunto on kodikas ja minusta aivan ihana. Siellä on hyvä tunnelma. <3

Asunto sijaitsee kivan pienkerrostalon ylimmässä kerroksessa. Ylimmässä kerroksessa on vain kaksi huoneistoa ja talon suurimmat parvekkeet.

Talo on rauhallinen vaikka se sijaitsee kaupungin ydinkeskustassa. Rakennus ei ole kadulle päin vaan sisäpihalla. Asunnossa on suuri parveke etelään ja makuuhuoneessa ja olohuoneessa suuret ikkunat, jotka saavat asunnon kylpemään valossa. Keittiön ja kylpyhuoneen pienemmät ikkunat ovat sisäpihalle päin.

Asunnossa on kaksi huonetta ja keittiö, neliöitä on 62. Suuri makuuhuone on lähes samankokoinen kuin olohuone. Keittiö on simppeli ja alkuperäisessä kuosissaan vuodelta 1992 jolloin talo on rakennettu. Ei hienouksia, mutta kaikki on siistiä ja toimivaa.

Kylpyhuoneessa on suihkukoppi ja mukava bonus – ikkuna…!

Taloyhtiössä on pyykkitupa sekä juuri remontoitu, erittäin siisti sauna. Asunnossani ei ole pesukonetta joten pyykit pestään pyykkituvassa. Saunaa saa käyttää milloin itse haluaa, taloyhtiössä ei ole ns. saunavuoroja. Vuoro kirjataan listaan ja sauna laitetaan itse päälle. Kätevää! :) Talossa ei ole paljon saunojia, joten käytännössä saunaan pääsee aina kun mieli tekee.

Asuntoon kuuluu myös oma parkkipaikka sähköpistokkeella.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä sähköpostitse karkkipaiva (at) hotmail.com. Jutellaan hinnoista meilitse :)

Voit laittaa viestiä koskien niin lyhempää kuin pidempää asumista, vaikka toki olen ensisijaisesti kiinnostunut vähintään kuukauden viipyvistä vieraista.

Kommentit (9)
 1. Näyttääpä ihanalta :)
  Mua houkuttelisi, mutta olen ottamassa pitempää irtiottoa elämästäni juurikin etätyön mahdollistamana ja muutan loppukuusta Turkuun. Ei ketään karkuun tai kenenkään perässä, vain koska mä haluan ja musta tuntuu siltä. Oon niin fiiliksissä tästä, että tekis mieli toitottaa asiaa koko maailmalle 😄😄

  1. Turkuun voisin itsekin muuttaa pariksi kuukaudeksi…! <3 Ihanaa Turkua, Kuorotipu!

   1. Kiitos. Parin kuukauden sijasta mä aion olla siellä vuoden ja katsoa sit jatkoa fiiliksen mukaan :)

 2. Tuli tästä mieleen, että mitenkä hyvin Ahvenanmaalla pärjää jos ei oikein hanskaa ruotsin kieltä? Katsovatko ne kieroon, pärjääkö siellä englannilla?

  Tuli tästä postauksesta taas niin kova sellainen selittämätön kaipuu jonnekin muualle pois täältä Kotkasta, missä en oo tainnut ikinä voida hyvin lähinnä ihmisten aiheuttaman negatiivisen ilmapiirin vuoksi, että aloin taas haaveilla uskaltaisko täältä häippästä johonkin kauas pois :)

  1. Tuli tästä mieleen, että mitenkä hyvin Ahvenanmaalla pärjää jos ei oikein hanskaa ruotsin kieltä? Katsovatko ne kieroon, pärjääkö siellä englannilla?

   Pärjää englannilla tosi hyvin, ja monissa matkailualaan liittyvissä palvelupaikoissa kuten hotelleissa ja ravintoloissa myös suomeksi. :) Kukaan ei katso kieroon, ja aina on hyvä aloittaa keskustelu esimerkiksi lauseella, ”puhutko suomea?”, ja sitten voi rauhassa jatkaa englanniksi jos vastaus on ei.

   Tuli tästä postauksesta taas niin kova sellainen selittämätön kaipuu jonnekin muualle pois täältä Kotkasta, missä en oo tainnut ikinä voida hyvin lähinnä ihmisten aiheuttaman negatiivisen ilmapiirin vuoksi, että aloin taas haaveilla uskaltaisko täältä häippästä johonkin kauas pois :)

   Tervetuloa Ahvenanmaalle – ”Suomessa, mutta kuin ulkomailla” ❤️ Ahvenanmaalla on tosi eri tuntuista kuin manner-Suomessa, ja juuri siksi tuiki tavallinen arkikin tuntuu siellä erilaiselta ja jollain tapaa ”jännemmältä” kuin manner-Suomessa. Ehkä jo eri kieli tekee sen… Ahvenanmaa on IHANA.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *