Halpaa kosmetiikkaa – alle vitosen tuotteissa myös monia löytöjä

Ostin läjän erittäin halpaa kosmetiikkaa ja tutustuin. Olisiko näiden joukossa löytöjä?

Nyt kun blogissa on viime viikkoina esitelty tuotteita jopa 70-185 euron hintahaitarista, niin on aikakin laskeutua välillä arkisemman kosmetiikan maailmaan :)

Kaikki jutun tuotteet kolmea lukuunottamatta maksavat alle 5€, kallein tuote 6,90€.

Muutaman tuotteista hankin osana ”Koko ihonhoitorutiini alle kympin tuotteilla” -tehtävääni. Voin sanoa, että näistä tuotteista ei löytynyt kuin yksi, jonka kelpuuttaisin ”alle kympin” -rutiiniini. Tuossa rutiinissa puhutaan siis kasvojenhoitotuotteista, tässä halpojen joukossa on useampi oikein hyvä vartalon- ja hiustenhoitotuote, joita käyttäisin mielelläni säännöllisesti.

LACTO LINE Alkoholiton kasvovesi 4,29€ / 250 ml

Tätä käyttäisin, ja olen käyttänyt aiemminkin. Superedullisessa, hajusteettomassa kasvovedessä on erittäin hyvät hoitavat ja kosteuttavat ainesosat: glyserolia, pantenolia, allantoiinia, aloe veraa, hyaluronihappoa ja maitohappoa. Cocktail tekee Lacto Linen kasvovedestä kosteuttavan ja rauhoittavan.

Hoitavat ainesosat ovat aivan mahtavat, mutta toki koostumuksesta tuntee, että niitä on hyvin pieni määrä. Veikkaisin, että pullosta jopa 95% on vettä. Glyseroli on sellainen ainesosa, joka tuntuu kasvovedessä heti pienenä tahmeutena tai ”jälkitunteena” iholla, jos sitä on useampi prosentti. Lacto Linen kasvovesi on täysin vesimäinen eikä jätä mitään tuotetuntua iholle, joten jo siitä voi päätellä, että tuotteen humektantit ovat miedolla pitoisuudella.

Silti, Lacto Linen kasvovesi kyllä kosteuttaa. 👍 Mikään ”Whamisa” se ei tokikaan ole, mutta kyllä tämä sitoo ihoon kosteutta, ja tällä hinnalla on vaikea löytää toista yhtä hyvän ainesosakaartin kasvovettä. Olen muuten siirtänyt tämänkin kasvoveden suihkepulloon! :D Haluan nykyään aina käyttää kasvoveden suihkuteltuna :) Ja kun Lacto Linen kaltaista, hyvin lantrattua kosteutettavaa kasvovettä suihkuttaa ihoon, iholle laskeutuu huomattavasti enemmän kosteuttavia molekyylejä kuin jos hieroisi veden ihoon vanulapun kautta.

LUMENE KLASSIKKO Virkistävä kasvovesi 5,90€ / 200 ml

Tästä kasvovedestä en innostunut. Pääasiallinen syy: vastaan lyö heti geneerinen, halpa, parfymoitu tuoksu, joka saa minut välittömästi vetäytymään. Oikein tietokirjaesimerkki ”halvan kosmetiikan tuoksusta”.

Virkistävä kasvovesi kyllä kosteuttaa ja tuntuu  jopa hieman kosteuttavammalta kuin Lacto Line. Hyaluronihappoa ei tässä kasvovedessä ole, mutta ihotuntuma kertoisi, että glyserolia on enemmän kuin Lactossa. Muita kosteuttavia aineita ovat pantenoli ja hydrattu risiiniöljy. Klassikko-kasvovesi ei jätä ihoa tahmeaksi, mutta tunnen kuitenkin humektanteille tyypillistä ”tuotetuntumaa”, hyvin kevyesti.

Tässä on muuten hyvä esimerkki tuotteesta, jonka nimivalintaa en ymmärrä. Nimeksi on valittu ”Virkistävä kasvovesi”, vaikka kasvovedessä ei ole mitään virkistäviä ainesosia – päin vastoin, mukana on rauhoittavaa tupasvillaa sekä allantoiinia. Pullon sisältö on Lacto Linen tavoin kosteuttava ja rauhoittava. Mitä Lumenella on haettu kasvovettä nimetessä, voi vain ihmetellä. Tämän tyyppisiin epäjohdonmukaisuuksiin kosmetiikkatuotteissa törmää silloin tällöin, ja aina niitä nähdessäni hieman ärsyynnyn, koska en käsitä, mitä valmistaja tavoittelee esitellessään tuotetta ominaisuuksilla, joita sen koostumus ei tarjoa.

(No, tällaisen halvan kasvoveden kohdalla markkinointiviestinnän sanavalinnoilla ei epäilemättä ole vaikutusta mihinkään – muuhun kuin turhantarkan kauneusbloggaajan mielentilaan..! :D)

RAINBOW JALKAVOIDE 2,40€ / 100 ml

Hypistelin Sokoksella jalkavoiteita ja vertailin niiden ainesosia. Rainbow’n jalkavoiteessa huomio kiinnittyi lyhyeen mutta tehokkaan kuuloiseen, karbamidipitoiseen inciin: vesi, karbamidi, glyseroli, oliiviöljy, peg-20 stearaatti, alkoholi, mentoli, dimetikoni, fenoksietanoli.

Tämä rivistö voisi pitoisuuksista riippuen muodostaa aivan erinomaisen jalkavoiteen. 👌Karbamidi (incinimi ’urea’) on ihan ylivertainen ainesosa kuivan kovettuneen ihon hoitoon, ja juuri sellaista ihoa minulla on jaloissa. Rainbow’n voiteessa on lisäksi erittäin kosteuttavaa glyserolia sekä pehmentävää oliiviöljyä.

Valitettavasti voide oli floppi. Pitoisuudet..? 👎 Jep, tämä voide on vetinen ja ohut. Ainakin ihan liian ohut minun ihoni tarpeisiin. Voiteesta tuntee heti, että siinä on tosi vähän karbamidia, ja oikeastaan aika vähän mitään pehmentävää. Kyllä tämä varmasti kosteuttaa, mutta sopii normaalikuntoiselle iholle. Karhean kuivalle iholle tämä ei tee mitään.

EMÄNNÄN KÄSIVOIDE 3€ / 75 ml

Valitsin tämän voiteen, kun siinä lukee ”Ravitseva ja suojaava kuivalle iholle”. Nimi ”emäntäkin” viitaisi mielestäni voiteeseen, joka suojaa paljon käsillään työtä tekevän ihmisen karheaa ja paljolle altistuvaa ihoa.

Ja kyllä, koostumus onnistuu lupauksessaan. Mikään erittäin tehokkaasti ravitseva voide tämä ei ole, mutta se muodostaa iholle oikein hyvin suojaavan kalvon joka pehmentää ja ehkäisee kosteuden haihtumista. Ehdottomasti laadukkaampi voide kuin Rainbow’n jalkavoide.

Tuotekuvauksessa on (odotetusti) nostettu esiin sheavoi, koska se on aine, jonka kuluttaja tunnistaa, ja kasviainesosat kuulostavat aina vetoavammilta kuin rasva-alkoholit tai esteröidyt triglyseridit. (Vai kuinka? :)) Emännän käsivoiteen pääasialliset hoitavat aineet ovat kuitenkin nuo vähemmän mediaseksikkäät rasvat, ja sheavoita on mukana pienemmällä pitoisuudella.

Voide on suojaavassa tehtävässään jopa loistava, ja jättää ihoon pehmeän, ei-tahmean suojakalvon. Se lievittää kuivan ja karhean ihon epämukavaa tunnetta, mutta syvempää kosteutusta voide ei tarjoa eikä sisällä ihon suojamuurin soluväliainetta täydentäviä, pitkäkestoisemmin hoitavia ainesosia. Käyttäisin tätä ”suojahuppuna” kosteuttavamman voiteen päällä.

ORGANIC SHOP YLANG YLANG & BURITY -käsi- ja kynsinauhavoide 3€ / 75 ml

Periaatteessa ihan miellyttävän tuntuinen ja kosteuttava käsivoide, joka edustaa sertifioidun luonnonkosmetiikan alinta hintapistettä. Kuitenkin tuoksu on jälleen merkittävä tekijä, joka estää minua ihastumasta tuotteeseen; Organic Shopin käsivoiteessa on tunkkainen ja ”harmaa”, kummallinen tuoksu. Nimessä mainittua ylang ylangin eteeristä öljyä en tässä aisti parhaalla tahdollakaan.

Voide kosteuttaa ihan kiitettävästi ja pehmentääkin mukavasti, mutta kun voide imeytyy, iholle jää halvahkon vahamainen tunne, josta en pidä. Vahan käyttö itsessään ei toki tee voiteesta ”halvan” tuntuista, vaan tapa, jolla vaha-aineet on formuloitu voiteeseen, ei vain ole lopputulokseltaan kovin hienostunut.

Ylang ylang & Burity -käsivoiteen hoitavia aineita ovat esteriöljyt, glyseroli, sheavoi, mehiläisvaha ja buritiöljy.

LUMENE KLASSIKKO Kosteuttava voide kasvoille ja vartalolle 3,90€ / 75 ml

Tässä meillä on Lumenen kaikkein halvin voide: 75 ml tuubi kasvoille ja vartalolle maksaa alle neljä euroa. Ostin tämän todella uteliaana, mutta käytännössä jo valmiina kohtaamaan halvan perusvoiteen tuntuinen koostumus.

Yllätyin positiivisesti: vaikkei kyseessä tietenkään ole sofistikoitunut voide, tämä on huomattavasti miellyttävämpi ja kosteuttavamman tuntuinen kuin odotin. Voide on ensinnäkin paljon ohuempi kuin mitä vartalo & kasvot -tyyppinen kompromissikoostumus antaisi odottaa; tämä on ehdottomasti enemmän kasvovoiteen tuntuinen. Ohut emulsio imeytyy hyvin ja jättää ihon mukavan kosteutetun ja pehmeän tuntuiseksi, vailla halvoille voidekoostumuksille tyypillistä nihkeyden, kalvomaisuuden tai muovisuuden tunnetta. Kosteuttavuuden tunne ei kuitenkaan ole yhtä pitkäkestoinen kuin laadukkaammissa voiteissa, ja tunnin kuluttua ihoni on jo vähän sen tuntuinen, että ”minne se voide meni”… Normaalille ja ei-ikääntyneelle iholle tämä varmasti riittää hyvin :)

Hoitavina ainesosina Klassikko kasvo- & vartalovoiteessa on esteriöljyjä ja -vahoja, glyserolia, rypsiöljyjä, tupasvillauutetta ja allantoiinia. Esterit muodostavat suurimman osan voiteen pehmentävistä ainesosista.

LV SILMÄNYMPÄRYSVOIDE 5,19€ / 15 ml

Äärimmäisen neutraali peruskosteuttava silmänympärysvoide. Kosteuttaa kevyesti, imeytyy nopeasti, ei tuoksu millekään ja on kaikin puolin nolla-elämyksellinen tuote. Voide sisältää ihan päteviä hoitavia ainesosia; sheavoita, rypsiöljyä, hyaluronihappoa ja biosakkaridin, eli potentiaalia sillä on. Se kosteuttaa ihan ”ok”, mutta nelikymppisen ja vaativan silmänympärysihon omaavana henkilönä olen tälle voiteelle väärää kohderyhmää.

Hintaansa nähden LV on oikein hyvä voide (nuorelle), normaalikuntoiselle silmänympärysiholle. Voisin itse kenties käyttää tätä sekoittamalla joukkoon The Ordinaryn skvalaani-retinoidiöljyä, jolloin voide saisi enemmän kosteuttavaa, pehmentävää ja anti-age-tehoa :)

NIVEA CREME 2,50€ / 75 ml

Ahh, sininen klassikkoystävämme! Olen jo kerran aiemmin testannut Nivea Cremea ns. äärilosuhteissa, kun ihoni syksyllä 2013 kuivui Kreikan auringon paahteessa, ja etsin mahdollisimman halpaa voidetta lievittämään ihon kuivuutta ja aurinkoryppyjä. Tuloksia tuli :)

Tunnen Nivea-voiteen hyödyt siis jo ennestään, ja jälleen kerran tuli todettua, että kyllä tällä ”jankilla” on ilman muuta ihonhoidolliset etunsa. Nivea Cremen kosteuttava mekanismi perustuu okklusiivisuuteen, eli siihen, että voide muodostaa iholle tehokkaasti kosteuden haihtumista ehkäisevän kalvon. Tämän vaikutuksen voiteeseen tuovat mineraaliöljyt sekä lanoliini. Humektanttien leiristä mukana on standardikosteuttaja glyseroli sekä aina-tervetullut pantenoli.

Erityisesti luonnollista kosmetiikkaa suosivissa piireissä kuuluu asiaan naureskella Nivea Cremen kaltaisille parafiiniöljymonstereille, mutta fakta on se, että tämä voide on todella hyvä asiassaan: se kosteuttaa ja suojaa. Mineraaliöljyt ovat vielä  kasvivahoja ja -rasvojakin tehokkaampia okklusiivisessa ominaisuudessaan. Kaikkien iholle mineraaliöljyt eivät sovi, ja näin vahvasti okklusiivinen voide voi epäilemättä tukkia herkästi tukkiutumaan taipuvaista ihoa. Esimerkiksi kuivalle iholle Nivea Creme on kuitenkin varsin erinomainen ja kustannustehokas kosteuttaja ja pehmentäjä.

En tiedä haluaisinko kuitenkaan käyttää ihoni ainoana hoitotuotteena okklusiivisesti kosteuttavaa voidetta. SOS-apuna (aurinkorypyt, pakkanen, tuuli…) Nivea Creme on mainio, ja ihan mielelläni voisin käyttää Niveaa talvella ulkoiluvoiteena. Minun ihoani se ei vaikuta tukkivan. Toisaalta – yhtä hyviä vaihtoehtoja löytyy myös luonnonkosmetiikan puolelta.

Sanotaan näin, että jos budjettini olisi pysyvästi yhtä alhainen kuin Kreikan reissulla vuonna 2013, saattaisin hyvinkin käyttää Niveaa aina talvisin.

ORGANIC SHOP AVOCADO & HONEY -hoitoaine 4,50€ / 280 ml

Käydessäni läpi Organic Shopin hiustenhoitoaineita, hämmästyin niiden kautta linjan erinomaisista ainesosakoostumuksista. Kun lähdetään vaikka siitä yksinkertaisesta tieteellisestä faktasta, että kookosöljy on paras mahdollinen kasviöljy hoitamaan hiuksia, ja kvatit (sekä silikonit synteettisessä kosmetiikassa) paras mahdollinen ainesosa selvittämään ja silottamaan, on helppo todeta Organic Shop -hoitoaineiden oikein hyvä laatu.

Kaikissa on runsas kattaus hyviä kasviöljyjä, useimmissa kookosöljyä, ja kaikissa tehokkaita kvatteja. Tämä riittää minulle perusteeksi ostaa hoitoaine ja luottaa sen tehoon. Avocado & Honey -hoitiksessa on kookosöljyä, glyserolia, hunajaa, avokadoöljyä, auringonkukansiemenöljyä sekä pari tehokasta kvattia (distearoylethyl dimonium chloride sekä guar hydroxypropyltrimonium chloride). Erittäin laadukas ainesosajoukko! Ja hintaa 4,50€..! Ostin toisenkin OS-hoitiksen, Argan & Amlan, jossa lähes yhtä hyvä kattaus ainesosia.

Kokemus? Organic Shop -hoitikset tuntuvat aika liruilta, ja sensorinen kokemus on siis halpa. Näitä ei ole vaivauduttu tihentämään kermaisiksi. Mutta – liruudessaankin koostumus selvittää, silottaa ja pehmentää erinomaisen hyvin! 👌 Organic Shopin hoitikset ovat hintaluokassaan kirkkaasti laadukkaimmat hoitoaineet, joihin olen koskaan törmännyt. 👏

XZ KAURAÖLJY-hoitoaine 2,75€ / 200 ml

Kotimainen halpa haastaja XZ ei valitettavasti tule lähellekään Organic Shopin koostumuksia. XZ-koostumukset ovat kautta linjan superyksinkertaisia, ja perustuvat lähes täysin kvatteihin. Mukaan on ripoteltu hoitoaineesta riippuen esimerkiksi vehnäproteiinia, pantenolia, marjaöljyjä tai kasviuutteita, mutta kahta jälkimmäistä on käytetty tuotteissa melkeinpä vain markkinoinnillisesta syystä. Esimerkiksi kuusenneulasuute tai puolukkaöljy ei tee hiuksille mitään (iholle kyllä), mutta ne kuulostavat kivoilta tuotekuvauksessa.

Kasviöljyjä käytetään hyvin vähän, ja jos niitä hoitoaineessa on (useimmissa XZ-hotiksissa ei ole lainkaan), niitä on tasan yksi. Kuten testiin ostamassani Kauraöljy-hoitoaineessa.

Sen hoitava runko näyttää tältä:

ppg-3 benzyl ether myristate – silikonin kaltainen, silottava, kiillottava ja pehmentävä ainesosa
cetrimonium chloride – kvatti; silottaa, selvittää
avena sativa kernel oil – kauraöljy; pehmentää
c10-40 isoalkylamidopropylethyldimonium ethosulfate – kvatti; silottaa, selvittää
behentrimonium methosulfate – kvatti; silottaa, selvittää

Tuntuma hiuksissa on erinomaisesti selvittävä, mutta siihen se jääkin. Kvatit eivät ole yhtä tehokkaita pehmentämään hiusta kuin aidot öljyt, ja ilman niitä hoitotulos jää aika pinnalliseksi, jos näin voi sanoa. Takut kyllä selviävät, mutta hiukset eivät jää erityisen silkkisen ja pehmeän tuntuisiksi.

Tykkään ZX:n tuotteista niiden kotimaisuuden vuoksi, mutta ei näillä vaurioituneita ja kemiallisesti käsiteltyjä, erittäin kuivia hiuksia hoideta. XZ-hoitikset sopivat varmasti loistavasti suomalaiselle hennolle, käsittelemättömälle ”perushiukselle”.

ORGANIC SHOP GRAPEFRUIT & LIME -suihkugeeli 3,50€ / 280 ml

Jotenkin sitä ajattelisi, että suihkugeeli on niitä tuotteita, joilla on vähiten ”kosmeettista” merkitystä. Kunhan puhdistavat eivätkä tuoksu hirveän pahalle, right..? No, ei kuitenkaan. Huomaan itse olevani yllättävän ”nipo” mitä tulee suihkuvaahtoihin. Vaahdon täytyy liukua pehmeästi, tuoksun olla erittäin miellyttävä ja pesutuloksen ei-kuivattava.

Rakastan greipin tuoksua, ja valitsin Organic Shopin suihkugeelin puhtaasti nimen Grapefruit Punch perusteella. ”Organic grapefruit & lime”, lupaa pullon kylki. Tuoksu osoittautui kuitenkin kaikkea muuta kuin raikkaaksi, mehukkaan makeaksi greipiksi; Grapefruit Punch on kuin haistaisi jotain erittäin esanssista liköörikonvehtia…! Apua..!

En halua käyttää näin epämiellyttävän tuoksuista ainetta suihkussa, joten käytin Organic Shop -suihkugeelin pois käsisaippuna. Käsien pesussa kestän vähemmän miellyttävätkin tuoksut – ja nyt kuluu niin paljon käsisaippuaa, että käytän kaikki ei-niin-hyvät vaahtoavat tuotteet (kuten shampoot ja suihkugeelit) käsisaippuana.

Organic Shop -suihkugeelin koostumus sopii yleisesti ottaen muutenkin paremmin käsisaippuaksi kuin vartalon pesuun; geelissä ei ole yhtäkään kosteuttavaa ainesosaa ja vaahto on ohutta ja niin arkista kuin olla voi. Jopa tylsän tuntuinen tuote. (Tietysti sitä käyttäisi käsienkin pesuun mieluiten edes vähän hoitavaa ja kosteuttavaa saippuaa…)

URTEKRAM SPICY ORANGE BLOSSOM -vartaloemulsio 6,90€ / 245 ml

Urtekramin vartalovoiteet ovat minulle tuttuja, joten tiesin jo pitäväni tämän koostumuksesta. Ainoa mikä tökkii Urtekramin tuotteissa on tuoksut – yksikään kokeilemani ei ole tuoksunut ihastuttavalle. 😀 Eivät nämä siis pahallekaan tuoksu, mutta eivät millään tavalla erityisen hurmaavalle ja aisteja hemmottelevallekaan. Olen tähän saakka käyttänyt varmaan seitsemää eri Urtekram-vartalovoidetta, ja kaikkien tuoksu on ollut ”no jaa” – niin myös tämän uuden Spicy Orange Blossomin. En tajua, miten he jaksavat formuloida näin tylsän tuoksuisia voiteita…! :D

Mutta, puhtaasti ihofiiliksensä – sekä pumppupakkauksensa ja hintansa – puolesta Urtekramin vartalovoiteet ovat olleet minulle jo vuosia ykkönen. Nämä eivät ole kaikkein kosteuttavimpia vartalovoiteita, koska ovat aika ohuita ja kevyitä, mutta ne levittyvät ja imeytyvät täydellisesti ja jättävät ihon hetkessä hyvän tuntuiseksi. Voiteen imeytymistä ei tarvitse odotella, ja voi heti pukea päälle. Urtekramin voiteissa käytetään runsaasti kokonaisia kasviöljyjä ja laatu on oikeasti todella hyvä! 🙏🏻

ORGANIC SHOP ALGAE & SEA MUD -kasvonaamio 3,10€ / 75 ml

Huomaatte, että olen ostanut paljon Organic Shopin tuotteita. Merkki on Lidlin luonnonkosmetiikan ohella halvinta Suomessa myytävää sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, ja kaikki tuotteet sopivat ”halpa kosmetiikka” -teeman alle. Olen myös ollut utelias tutustumaan OS:n tuotteisiin paremmin, minulla oli tätä ennen kokemusta vain yhdestä vartalokuorinnasta.

Organic Shopin mutanaamio on savinaamio. Näin voi kiteyttää tämän tuotteen. Se on kaoliini-pohjainen voidenaamio, jossa on mukana leväuutteita ja merilietettä. Merilietettä voi myös kutsua merimudaksi, eli jos nyt sillä perusteella nimeää tuotteen mutanaamioksi niin hyvä on sitten (😝), mutta se on minusta vähän kuluttajan harhaanjohtamista. Kun tuotteessa on eniten savea veden jälkeen, niin kyllä se on mun kirjoissa rehellinen savinaamio!

Nyt kun sain tuon sydämeltäni, jatkan kertomalla, että tuote on myös varsin mainio levänaamio. Tuubi sisältää peräti neljää eri leväuutetta puna- ja ruskolevälajikkeista. (Olen tosi kiinnostunut levistä tällä hetkellä, ne ovat erittäin trendaava ainesosaryhmä!)

Kaiken kaikkiaan Algae & Sea Mud -naamio on enemmän kosteuttava kuin puhdistava, ja iho jää sen jäljiltä erittäin pehmeäksi ja hoidetun tuntuiseksi. Naamio ei myöskään kuivu iholla, vaan tuntuma on selvästi enemmän kosteuttava kuin syväpuhdistavan savinaamion tyyppinen.

Ainesosissa on saven, levän ja merimudan lisäksi mm. glyserolia, vehnänalkioöljyä ja oliiviöljyä. Merimudalla sanotaan olevan jopa anti-age-vaikutuksia, mutta tuskinpa sitä on tämän hintaluokan tuotteessa kovin suurta pitoisuutta. Joka tapauksessa, tässä on hintaansa nähden oikein hyvä ja monipuolisesti hoitava kasvonaamio.

Huomio: tällä tuotteella ei jostain syystä ole sertifikaattia. Muilla ostamillani Organic Shopin tuotteilla on joko BDIH:n tai Soil Associationin myöntämä Cosmos Natural -sertifikaatti. Tuokin on tietysti vähän erikoista, että OS hakee sertifikaatteja eri tahoilta.

ORGANIC SHOP BAMBOO & SEA SALT BODY POLISH -vartalokuorinta 3,90€ / 250 ml

Tämän kuorinnan Hunaja-Kaneli-sisar oli ensimmäinen Organic Shop -tuote, johon tutustuin vuosia sitten. Kuorinnoista tuli heti hitti kun sarja lanseerattiin Suomessa, enkä ihmettele miksi. Nämä ovat erinomaisia ja ihanan hemmottelevia tuotteita…!

Resepti on yksinkertainen: suolaa tai sokeria, kasviöljyjä ja -rasvoja + ihana tuoksu! Suola ja sokeri ovat fantastisia kuorivia aineita, ja kun niihin yhdistää kasviöljyn tai -rasvan, saa erittäin hoitavan ja ihoa kosteuttavan kuorinnan.

Organic Shopin kuorintoihin on myös lisätty huuhtoutuvuutta edesauttava pinta-aktiivinen aine cocamidopropyl betaine sekä glyserolia ja rasva-alkoholia (cetearyl alcohol). Näissä on myös poikkeuksellisesti mukana ihan pikkuisen vettä, mikä on harvinaista suola- ja sokeripohjaisissa kuorinnoissa, sillä kiteet liukenevat veteen. Olisiko veden määrä OS:n kuorinnoissa niin vähäinen, etteivät kiteet reagoi siihen..? Ehkä formulointiopintoni antavat tähänkin vastauksen jonain päivänä :)

Joka tapauksessa, glyseroli ja rasva-alkoholi (ja ehkä vesitilkka) saavat aikaan sen, että Organic Shopin kuorinnat ovat olemukseltaan pehmeän tahnamaisia, siinä missä moni muu suola/sokerikuorinta on jämäkämmän raemaista.

En tiedä, onko Bamboo & Sea Salt -kuorinnan sisältämällä bambu-uutteella varsinaisesti mitään vaikutusta poishuuhdottavassa tuotteessa, mutta ainakin se on siellä, niin saadaan tuotteesta värin ja nimen kautta houkuttavampi kokonaisuus :)

Paras halpis-vartalokuorinta, ilman muuta! 👏

*

Tämä halpis-”deittailu” oli niin hauskaa, että täytyy ehkä tehdä vielä toinen katsaus vieläkin halvempaan kosmetiikkaan – vartalovoiteitakin toki saa vain parilla eurolla. :)

Ja se ”Koko kasvojenhoitorutiini alle kympin tuotteilla” – se tulee sitten joskus, toivottavasti kuitenkin tämän vuoden aikana…. 😅

kauneus ihonhoitotuotteet
Kommentit (73)
 1. Mä tykkään tuosta Urtekramin Spicy orange blossomin tuoksusta :) Mutta välillä Urtekramin tuoksumaailmat on kyllä ollu floppeja. Tuli heti mieleen taannoinen kookos-sarja, joka ei mun mielestä ollut kookosta nähnytkään tuoksunsa puolesta :D

  Rainbowilta oon löytäny 2,5e maksavan puhdistusemulsion joka toimii varsin hyvin (emulgoituu hyvin ja ei jätä ”kelmuihoa”), mutta haisee juurikin alle 3e tuotteelle, halvalle ja kammottavalle. 🤣

  Cieniltä löysin alkuvuodesta 2e maksavan suihkuvoiteen, jossa oli hämmästyttävän laadukas inci ja vielä luonnonkosmea :)

  1. Joo, se Kookos-sarja oli (on) tosi erikoisen tuoksuinen, tuotteista puuttuu täysin se makeus, joka on totuttu yhdistämään kookokseen, ja jäljellä vain pähkinäisyys :)

   Minusta tämä uusi Spicy Orange Blossom tuoksuu sekoitukselle sitruunaruohoa, tunkkaista kukkaisuutta ja aavistus chiliä. Ei putoa mulle…! :D

   Näissä halvemmissa tuotteissa tuntuu usein olevan kaikkein selkeimpänä erottavana tekijänä juuri tuoksu. En ihmettele tai kyseenalaista sen todenperäisyyttä, että kosmetiikan tuoksuaineet ja ”tuoksuteknologia” yleisesti kuuluu kosmetiikan arvokkaampiin komponentteihin. Laadukkaat ja vivahteikkaat tuoksuaineet sekä tuoksuasiantuntijuus maksavat. Kaikilla ei ole talossaan omaa parfyrmööriä, ja halvat merkit ostavat tuotteisiinsa valmiit, edulliset tuoksucocktailit. Sen todella pystyy haistamaan.

   (Lidlin kosmetiikan tuoksut on jo ihan oma lukunsa…! :D)

   1. Lidlin Cien jalkavoide on ollu karseimpia tuoksuelämyksiä. Välitön mielleyhtymä Erikeeperiin 😅

 2. Ensinnäkin, mitä ihania jäätelöpuikkoja rekvisiittana! Tulipa kiva fiilis kuvista :)

  Toisekseen, tuo Rainbow’n jalkavoide on ainoa tuote jota olen itsekin testannut ja olen aivan samaa mieltä. On lirua eikä kosteuta tarpeeksi. Oletko kokeillut Pirkan Argan – sarjaa? Sen jalkavoide on mielestäni jo toista maata! Muutama muukin voide jota olen sarjasta kokeillut on ollut yllättävän hyvä. Tuotteet tehdään SIM Finlandin toimesta. Tuotteiden ulkonäkökin on jo toista luokkaa kuin tuon Rainbow’n, vaikkei niitä luksuskosmetiikaksi voikaan erehtyä luulemaan :)

  1. Ensinnäkin, mitä ihania jäätelöpuikkoja rekvisiittana! Tulipa kiva fiilis kuvista :)

   Kiitos ☺️ Bongasin nuo Clas Ohlsonilla ja oli pakko ostaa – nimenomaan kuvausrekvisiitaksi..! <3

   Pirkan Argan-sarja on mulle tuttu, mutta en ole varsinaisesti käyttänyt tuootteita. (Triviaa: SIM muuten valmisti käytännössä täsmälleen samaa Argan-hiustuotetta useammallekin brändille, hintaeroa useita kymppejä… ;) Kosmetiikan maailma..!).

   Ehkä jonain päivänä ostan Pirkan Argania testiin, mutta mulle ehti syntyä niistä jo reseptiikan ja muiden blogien arvostelujen kautta (sekä sen kautta, että tunnen vähän SIMin käsialaa) aika valmis kuva, niin ei jotenkin lopulta sytyttänyt esitellä sarjaa blogissa.

   Mutta Pirkka on kyllä kokonaisuutena mun lemppari-halpissarja Suomen kaupoissa, mitä tulee mihin tahansa tuotteisiin… 🤗

   1. Mäkin olin aikeissa kommentoida, että nuo jäätelöpuikot (ja miten olit valinnut väreihin sopivia) toivat iloa :) Mietin myös, että onkohan ne jonkun lapsen leluja, mutta sekin selvisi täältä :)

    Kun kuvailit tuota silmänympärysvoidetta, tuli mieleen kertoa oma kokemus Bybin eye plumpista. Musta se on ihan totaalisen mitäänsanomaton voide. Ja imeytyy tosi huonosti, saa hinkata useampaan kertaan (ihan kuin Lidlin sitä monessa paikassa hehkutettua sy-voidetta). Ei siis jatkoon. Mutta Bybin aha-hoitoneste ja bakuchiol booster menivät jatkoon. Itse asiassa kotiutin niitä tänään alesta jemmaan odottamaan. Mä oon kyllä sellainen kosmetiikan jemmailija, että… Vaikka monesti päätän, että en osta enää jemmaan, mutta ajattelin, että kun nuo on kuitenkin jatkuvassa käytössä, niin ale houkutti :D Ja ostin myös Evolven ”suklaa”-naamion (radiant glow) kokeiluun. Jospa tulis yhtä suosikiksi kuin se ihana kultanaamio.

    1. Onpa tylsä kuulla, että Bybin Eye Plump ei toiminut sinulla. Voisikohan olla niin, että sinun ihotyypillesi tai mieltymyksiisi ei yksinkertaisesti sovi tällainen hyvin emollienttinen ja pehmentävä/suojaava silmänympärysvoide..?

     Kun kuvailet, että koet, ettei se imeydy kunnolla, tulee ajatus, että ehkä emollientti-runsas koostumus ei vain sovi sinun koostumus-makuusi tai vielä ”paremmin”, ihosi tarpeelle. Bybin voide on aika täyteläinen, kuten myös tuo mainitsemasi Lidlin Q10-silmänympärysvoide (oletan, että viittaat juuri siihen, siitä olen itse blogissa kirjoittanut), ja jos iho ei tarvitse näitä emollientteja (eli rasvamaisia tai yleisesti pehmentäviä ainesosia), voide ei imeydy hyvin. Käy järkeen: jos ihon lipiditasapaino on kunnossa, mihin paikkaan nuo lipidit ylipäänsä imeytyisivät..? Jos iholla ei ole niistä vajetta, ne jäävät pyörimään ihon pintaan. Tietysti jotkin muutkin seikat ihon pinnan rakenteessa tai kunnossa voivat vaikuttaa imeytymiseen. Tosiasia on, että kaikki koostumukset eivät lainkaan käyttäydy samalla tavoin kaikkien iholla. (En epäile ettetkö tietäisi tätä…! ;D)

     Ehkä humektantti-vetoisempi ja selvästi ohuempi ja seerumimaisempi silmänympärysvoide toimisi sinulla paremmin..? Mikä on yleisesti ollut lempisilmänympärysvoiteesi? Millainen koostumus siinä on ollut?

     Hienoa kuitenkin kuulla, että Bybin AHA-neste ja Bakuchiol-booster toimivat 🙏🏻 :) Radiant Glow -naamio on ihanaa herkkua sekin, sopii hyvin ”jälkkärikaveriksi” kultanaamiolle :)

     1. Joo, Lidlin Q10:iin viittasin. Sitäkin sai hinkata todella moneen kertaan, että imeytyi (se oli vielä pahempi kuin Bybi). Mutta muuten oon tykännyt nimenomaan täyteläisistä voiteista. Ehdoton suosikki on Cliniquen all about eyes, mikä on mielestäni suht tuhtia, vaikken olekaan käyttänyt siitä rich-versiota. Nyt käytössä myös Estee Lauderin DayWear Eye, joka on geelimäinen. Nää molemmat ja Lumenen kaikki kokeilemani imeytyy hyvin. Lumene vaan on tylsä :D Muita en oo tainnut koskaan käyttää.

      Joo, innolla odottelen naamiota saapuvaksi :)

      1. Ehdoton suosikki on Cliniquen all about eyes, mikä on mielestäni suht tuhtia, vaikken olekaan käyttänyt siitä rich-versiota.

       Tästä tulkitsen, että koet geelimäisen koostumuksen myös ”tuhtina”…? Ainakin juuri tämän koostumuksen :) Cliniquen All About Eyes on geelimäinen, humektantti-vetoinen ja rasvaton voide, siinä ei ole lainkaan varsinaisia öljyjä ja rasvoja vaan pehmeä tunne tulee silikoneista ja aineista kuten isostearyyli-palmitaatti (synteettinen emollientti).

       Bybiin ja Lidlin Q10:iin verrattuna Cliniquen All About Eyes on kuin eri planeetalta; nuo kaksi muuta pohjautuvat rasvoihin, All About Eyes pohjautuu silikoneihin (ja onhan siellä niitä humektanttejakin, mutta kaikkein eniten silikonia).

       Kun kerrot tykkääväsi myös Estee Lauderin geelimäisestä Day Wear Eye’sta, käykin selväksi, miksi nuo rasvaiset voiteet eivät ole ”sun juttu” :)

       Geelimäinen koostumus on tosi erilainen kuin rasvoihin pohjautuva, usein se on täysin rasvaton. Jos geeli toimii ihollasi paremmin, kannattaa vastaisuudessa sivuuttaa ”täyteläisinä” kuvaillut tuotteet. ”Täyteläisellä” viitataan käytännössä aina runsaasti rasva-ainesosia sisältäviin tuotteisiin. Sinun silmänympärysihosi vaikuttaa tarvitsevan enemmän humektantteja (eli kosteutta sitovia aineita) kuin emollientteja (eli rasvapitoisia aineita).

       1. Kiitos tästä analyysista :) Joo, koin sen cliniquen tuhdimpana/paksumpana tms. kuin Bybi ja Lidl. Näköjään voi olla näin eri kokemus, siis tarkoitan, että koen sanan ’tuhti’ vissiin eri tavalla kuin, mitä sinä sillä tarkoitat. Cliniquen koen ylettömänä hemmotteluna ja aina purkkiin tarttuminen tuo iloa :) Oon kyllä vähän pettynyt, että maksan paljon silikoneista :D (inciä ei oo tullut katottua).

        1. Ja vielä jatkan. Jäin miettimään tuota sanaa ’täyteläinen’. Mä liittäisin senkin Cliniqueen. Musta taas Bybi on lirua :D Enkö mä ymmärrä suomea :D

         1. Jokainen toki on vapaa käyttämään sanoja miten haluaa, mutta kosmetiikkakielessä ”täyteläisellä” tarkoitetaan paksua ja rasvavoittoista tuotetta.

          ”Täyteläinen voide” = voide, jossa on paksuhko ja emollienttinen koostumus. Emollientti = rasvamainen ja pehmentävä aine.

          ”Ohut voide” = voide, jossa on runsaasti vettä ja vain vähän emollienttisia ainesosia.

        2. ’Tuhti’-sanalla minä tarkoitan paksua ja runsasta :) Eli vesi-rasva-suhteen ollesa kyseessä rasvavoittoista. ”Liru” taas on minulle ohut ja vetinen, eli vesi-voittoinen :)

         Cliniquen All About Eyes ei välttämättä ole kumpaakaan, sillä se on silikonivoittoinen :D Varmasti ylellisen tuntuinen silottavuutensa puolesta, ei ole silikonien vertaista mitä tulee silottavuuteen. :)

         1. Tuli yhtäkkiä mieleen, etten oo vastannut. Kiitos sana-selvityksestä :) Mä oon kyllä edelleen vähän pettynyt tähän tietoon Cliniquen silikoneista. Yksi purkki on sitä jemmassa. Katsotaan, vaikuttaako tieto tuntumaan :D vai onko edelleen suosikki.

          1. Auts, niin vain tieto lisää tuskaa…. 🙈

           Mutta hei, jos todella tykkäät Cliniquesta, älä anna silikonien haitata 😊 Pääasia kosmetiikan käytössä on kuitenkin hyvä mieli ja hyvä kokemus tuotteesta, oli se sitten syönyt mitä tahansa :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *