Karkkipäivä
Karkkipäivä

Halpaa ja helppoa hiustenvaalennusta!

En tiedä kuinka monelle teistä tämä tuote on entuudestaan tuttu, mutta minä havahduin sen olemassaoloon erään asiakkaan vinkistä. Kyseessä on hiuksiin jätettävä vaalentava spray, joka vaalentaa luonnollista hiusväriä 1/4 sävyä yhdellä käyttökerralla. Vaalennustulosta voi tehostaa kuivaamalla hiukset auringossa tai hiustenkuivaajalla.

BlondeSpray3

Kuvat jo kertovatkin, että tuote on Schwarzkopf Blonde -sarjan  S1 Blond Spray. Asiakkaani kampaaja oli suositellut hänelle tätä suihketta tyvikasvun vaalennukseen kampaajakäyntien välissä. Olin ensin ihan että ”häh?” Voiko muka olla vaalentava tuote jossa ei erikseen sekoiteta hapetetta ja väriainetta, mutta ilmeisesti voi.

Tulin niin uteliaaksi että oli pakko ostaa puteli ja kokeilla itse. Ja hyvä että ostin! Kiitos siis tuntemattomalle asiakkaalleni tästä loistovinkistä.

BlondeSpray

Miksi olen niin innoissani tästä löydöstä on se, että pullosta riittää varmaan 10 tyvenvaalennuskertaan, ja kun putelilla on hintaa 9€ niin eipähän tule kovin kalliiksi tyvikasvun hoitaminen enää! :) Parhaiten suihke toimii vaaleista keskiruskeissa hiuksissa. Minun oma hiusvärini on 7:n luokkaa, ja vaalennan sitä vain 1-2 astetta, joten minulle tällaisen miedon sprayn tehot riittävät tyvikäsittelyyn erinomaisesti.

”Blond Spray antaa hiuksillesi luonnollisia, auringonvaaleita tehosteita täynnä kiiltoa – hellävaraisesti ja kätevästi. Suihkuta hiuksiisi kesätunnelmaa ja valitse toivomasi vaalennusaste. Koe rantatunnelmaa luomalla tehosteita joko yksittäisiin hiussuortuviin tai kauttaaltaan kaikkiin hiuksiin. Vaalentaa luonnollista hiusväriäsi 1/4 sävyä yhdellä käyttökerralla. Vaaleamman tuloksen aikaansaamiseksi toista käsittely 2-3 päivän kuluttua. Maksimivaalennus 2 sävyä.”

Rantatunnelmasta en tiedä, mutta itse sain tyvikasvun peittoon kahdella käsittelykerralla. Mahtavaa!

Juuren_vaalennus

BlondeSpray2

Kahteen käsittelyyn kului ainetta punaisen viivan näyttämään kohtaan. Pakkaus lupaa, että suihke riittäisi peräti 15-20 käsittelyyn, mutta ehkäpä sillä tarkoitetaan kevyttä raitakäsittelyä. Joka tapauksessa riittoisaa ainetta! Ja niin helppoa käyttää. Suihkutan ainetta vastapestyihin hiuksiin, möyhin vähän sormilla (en käyttänyt edes hansikkaita, aine tuntui niin miedolta eikä juuri haisekaan millekään), annan kuivua ja se on siinä.

Onko joku muukin kokeillut Blond Sprayta? En tajua, miksi en ollut koskaan huomannut sen olemassaoloa. Älyttömän kätevä tuote!

Kommentit (165)

 1. Minna

  Värjääkö tuote lakanat??

  • Sanni

   Enpä osaa sanoa. En ole itse ainakaan koskaan huomannut. En tosin koskaan menekään nukkumaan vastavärjätyt hiukset märkinä. :)

  • Kirsi

   Mä olen käyttänyt tota on off lukioajoista asti eli ysikytluvun puolivälistä. Pesen hiukset vaan shampoolla, ruikin ainetta, kuivaan kuivaajalla, pesen taas hoitoaineineen niin ei jää tahmaa hiuksiin eikä muuallekaan. Aina toiminut ihan loistavasti!

 2. Sini

  Kuulostaa kyllä todella hyvältä!! Itse haluaisin asteen vaaleammat hiukset ja tätä ajattelin kokeilla. Pysyykö tämä ”väri” vain yhden suihkukerran vai viikkoja vai?:)

  • Sanni

   Pysyykö tämä “väri” vain yhden suihkukerran vai viikkoja vai?:)

   Kyseessä on kestoväri joten ei se minnekään katoa, muuten kuin kasvun mukana :) Hiusten vaalennus on AINA kestovärjäystä.

 3. Kookos

  Ajattelin kertoa vinkiksi, että itse olen käyttänyt tätä jo vuosien ajan juurikasvun käsittelyyn varsinaisten värjäysten välillä: suihkutan ainetta kertakäyttömukiin tai ihan vaan siihen pullon korkkiin muutaman suihkauksen, ja levitän siitä vanupuikolla juuriin, sitten sormilla hiukan hieron lopuksi. Annan vaikuttaa vain tunnin verran, ja sitten shamppoopesu. Joskus käytin hiustenkuivaajaa, mutta olen huomannut ettei sekään ole tarpeen.
  Ja oma hiusväri on tummanvaalea eli pirtsakka ”maantie” :)
  Todella riittoisa pullo, ja näyttää että säilyvyys on hyvä, varmaan pari vuotta nykyinen puteli jo toiminut.

  • Sanni

   levitän siitä vanupuikolla juuriin

   Eikö tuo vie ihan hurrrrjasti aikaa..? :D

   Mä vain suihkuttelen ja hieron juuriin suurpiirteisesti, mutta siveltimellä tietysti saisi kohdennettua aineen paremmin juuri sinne tyveen.

 4. Ida

  Hei,olen lukenut paljon juurikasvun vaalentamisesta ,kun tuli muutama kuukausi sitten värjättyä tummanruskeesta blondiksi kampaamossa.Ajattelin että itse juurikasvun peittäminen olisi vaikeaa näin tummalla juurikasvulla. Mutta hyvin vaaleni kun 2 päivää laitoin peräkkäin tuota samaa ainetta kun sinäkin,kiitos paljon blogi kirjotuksestasi oli todella paljon hyötyä ja säästyi hyvin rahaa kun ei tarvinut kampaamoon lähteä :)

  • Sanni

   Jee :)

 5. Sonja

  Hei! Kokeilin tuotetta ja olen siitä erittäin innostunut :) Mietin vain sitä kun monet ovat sanoneet sen tekevän hiuksista tahmaiset, mutta minulla ei ole ollenkaan tahmaiset(laitoin sitä myös mielestäni riittävästi, että tuskimpa johtuu siitä ettei olisi laittanut tarpeeksi) Osaatko siis sanoa että pystyinkö niinkin yksinkertaisen asian tekemään väärin vai eikö hiuksista välttämättä tule tahmaisia? Ja ainiin! Minulla on aika tummahkot hiukset niin vaalennus oli ekan kerran jälkeen ainakin mitätön.. Siksi pohdin tätä.

  • Sanni

   Hei Sonja! Tuote on tarkoitettu luonnostaan vaaleille hiuksille, se on liian heikko toimiakseen tummissa tai ruskeissa hiuksissa.

   Mitä tahmaisuuteen tulee, ei aine tee minunkaan hiuksiani tahmeiksi. Toki hiustyvessä on sellainen tietty ”tuotetuntu” käsittelyn jälkeen, eli niistä tuntee, että jotain sinne on laitettu, mutta omalla kohdallani en kuvailisi tunnetta tahmeaksi.

 6. Liisa

  Hei :)

  Aion nyt jättää värjäyksen ja ajattelin siirtyä vaalennukseen. Eli tilasin tätä suihketta juurikasvua varten. Kokeilla. Samat aineethan tässä on kuin vaalennuksessa mutta ilmeisesi? lievemmät… Kysymykseni onkin että; onko pakko mielestäsi odottaa 2,5 cm juurikasvua?

  Oletko suihkutellu jo aiemmin?

  Eikös sitä pakostakin osu jo värjättyyn osaan ja toisaalta vaalentamisessakin osuisi…?

  Onko tehnyt sinun hiuksille vahinkoa jos suihketta mennyt värjättyyn/vaalennettuun osaan juurikasvun jälkeen?

  • Sanni

   onko pakko mielestäsi odottaa 2,5 cm juurikasvua?

   Ei mun mielestä. Mutta itse olen suihkutellut vasta noin kolmen sentin tyvikasvuun.

   Eikös sitä pakostakin osu jo värjättyyn osaan ja toisaalta vaalentamisessakin osuisi…?

   Kyllä, sitä ei voi välttää, oli tyvikasvua sitten 2 tai 12 cm. :) On mahdotonta suihkuttaa ainetta niin ettei se koskisi muihin kuin värjäämättömiin hiuksiin. Sama juttu voidemaisen värin kanssa tyvikasvua värjätessä, sehän osuu pakosti myös värjättyyn hiukseen pieneltä matkalta.

   Onko tehnyt sinun hiuksille vahinkoa jos suihketta mennyt värjättyyn/vaalennettuun osaan juurikasvun jälkeen?

   Ei.

 7. Kampaaja

  Hei!
  Pisti silmään tuon sinun 11v.-kommentti. Tuon ikäisenä ei missään nimessä saisi värjätä sillä lapsilla ja nuorilla päänahan iho on huomattavasti ohuempi kuin aikuisilla ja täten kemikaaleja imeytyy nopeammin ja helpommin.
  En ole perehtynyt tähän tuotteeseen mutta juurikin epäilyttää tuo kemikaalien imeytyminen. Kaikki värit tulisi aina pestä pois.

 8. Irma Hämäläinen

  Hei! Ystäväni käytti kyseistä vaalennussuihketta värjäämättömiin maantienvärisiin hiuksiinsa useamman vuoden ajan. Hiukset hänellä meni aivan hampuksi ja kuiviksi. Hiukset oli siis täysin vaurioituneet. Oikealla vaalennusvärilläkään ei saa hiuksia oikein värin laitettuna huonoon kuntoon kuin kyseisellä vaalennussuihkeella. Oikea vaalemmusvärihän pestään aina pois ja sitähän laitetaan vain tummaan kasvaneeseen tyveen ja pestään vaikutusajan jälkeen pois.Hyvät hoitoaineet pesun jälkeen koko hiuksiin ja hius oikein hoidettuna pysyy loistokunnossa. Vinkkinä, että tumma juurikasvu kun näkyy, niin väriähän ei tarvitse laittaa kuin näkyvälle pienelle osalle siis siihen jakauksen kohtaan vaikka ja muille näkyville kohdille. Näin voi tehdä useamman juurikasvun ajan ja vaikka kahden tai kolmen kuukauden välein laittaa koko päähän juuriksvun alueelle oikean vaalennusvärin. Tämä säästää hiusta paljon. Näin ystäväni on oppirahat käytyään tehnyt ja nyt hänen hiuksensa ovat loistokunnossa ja lisäksi hän ottaa hiuksiinsa pari kertaa vuodessa permanentin ja hiukset ovat hyväkuntoiset. Kampaajat luonnollisesti suosittelevat, että koko pään juurikasvulle pitää aina laittaa väri samalla kertaa. Sehän on heidän ammattinsa tehtävä ja syö heidän leipäänsä jos ihminen on omatoiminen. Suosittelen näitä vinkkejä mutta ne suihkeet jättäkää pois jos haluatte, että hiukset pysyy päässä.

  • Sanni

   Kiitos vinkeistä, mutta luulen että a) useimmat tietävät kyllä että tyvikasvua värjätessä väri on hyvä laittaa vain tyvikasvun alueelle, ei koko hiuksiin, ja b) mitä hiusten ”hajoamiseen” tulee, on täysin yksilöllistä miten hiukset reagoivat eri aineisiin ja lukuisat ihmiset käyttävät tätäkin suihketta säännöllisesti ilman mitään ongelmia. On mahdoton yleistää minkään tuotteen vaikutuksia ”pelkästään huonoiksi” tai ”pelkästään hyviksi”.

 9. Anne

  Olen ostanut kyseisen suihkeen (kiitos Sanni kuvista ja jutusta!) keväällä ihan vain tyvikasvun ja muutamien vaaleampien raitojen tekemiseksi. Hiuksia ei ole värjätty kampaajalla aikoihin, oma väri tummimmillaan kuin Sannin lähtötilanteessa. Suihke on ollut loistava pieniin touch-uppeihin parin kuukauden välein. En ole suihkinut latvoihin, tukka on kunnossa, pientä karkeutta tarvitsenkin lasimaiseen hiukseen. En usko että aineella saa hirvittäviä vahinkoja aikaan maltillisella käytöllä käsittelemättömään hiukseen johon ei ole tarkoituskaan laittaa muita käsittelyjä lähikuukausina.

 10. Jessica

  Siis joku kirjoitti että 6 suihkausta tyveen niin teettekö vaan näkyvän osan takaata ja jakauksen kohdalta tyvialueen vai kokopään tyven jakamalla osioihin hiukset päältä alaspäin? En tajunnut.

  • Sanni

   Mä en ainakaan tee mitään selkeitä jakauksia etenkään taakse kun en osaa, vaan suihkin aika randomisti ja levitän aineen sormilla niin että leviää kaikkialle.

 11. Anna

  Noniin minäkin eksyin tänne vaikka onkin vanha postaus! Tästä inspiroituneena ja melkein kaikki kommentit luettuani ostin tän putelin lähimmäisestä sokoksesta, saman kaupungin cittarista tai anttilasta en löytänyt. Hieman on paketti vaihtanut ulkomuotoaan (eri tyttö kuvassa ja vähän muutetut tekstit) mutta on vissiin samaa tavaraa.

  Oma suunnilleen keskiruskean sävyinen tyvikasvu on reilut 12 senttiä (liukuvärin tyyliset raidat laitettu puoli vuotta sitten, latvat täysin blondit) ei ollut varaa kampaajalle lähteä joten suihkin tätä ohjeen mukaan kosteaan tukkaan koko tyveen, jaoin semmoisiin suurpiirteisiin osioihin. Tulos näkyy heti (vaikkei nyt ihan kauheasti vaalentunut vielä), sävy lämpesi ehkä pikkasen, mutta aion laittaa huomenna lisää! Tuntuu kyllä siltä että olisi jotakin ainetta päässä, mutta ei mitenkään häiritsevästi, lähtee seuraavassa pesussa pois.

  Ajattelin että jos menee liian punertaviksi (omalla tukalla on siihen taipumusta) niin hopeashampoota vaan päähän tai sitten laitan schwarzkopfin anti-orange moussea, mikä toimii myös aika hyvin ja on sellasta 10 e luokkaa.

  Ajattelin kommentoida, jos joku etsii samalla tavalla kuin itse täältä kommenteista jotakin lisävinkkejä (mistä saa, miten toimii tms.) kun on kuitenkin aikaa tästä postauksesta :)

 12. bloginlukija

  Moikka!
  Mä haluaisin kokeilla tuotetta mutta kommentteja lukiessa alko vähän pelottaa että hiukset lähtee päästä:D oon 13 vuotias ja aattelin että tolla ois parempi kun kunnon värillä. mulla on sellaset vaaleenruskeet hiukset että mikä sun mielipide on että pitäiskö mun kokeilla tolla? aijon siis koko hiuksiin laittaa:)

  • Sanni

   mulla on sellaset vaaleenruskeet hiukset että mikä sun mielipide on että pitäiskö mun kokeilla tolla?

   Kyseistä suihketta ei käsittääkseni enää myydä, mutta kaupoissa on toisia vastaavia. En valitettavasti voi ottaa kantaa siihen kannattaako sinun kokeilla ko. väriä vai ei, sillä hiustenvärjäykselle on 16 vuoden ikäraja enkä voi lähteä suosittamaan värjäystä vasten asetettua turvallisuusikärajaa. Varmaankin ymmärrät.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.