Karkkipäivä
Karkkipäivä

Halpa, halvempi, Marilou!

Tänään esittelyssä oikea piheimmänkin kuluttajan unelma; naurettavan halpa luonnonkosmetiikkasarja Marilou Bio.

Ranskalainen Marilou Bio on hintatasoltaan jotain Pirkan ja Garnierin luokkaa, joten nyt ei voi enää kukaan opiskelijakaan sanoa että hinta olisi este luonnonkosmetiikan käytölle. :)

Marilou_tuotteet

Mariloun hinnoittelukonsepti on itse asiassa harvinaisen yksinkertainen. Kaikki tuotteet maksavat 5,50€. Ostit sitten putsarin, kuorinnan tai yövoiteen, hinta on sama. Ainoastaan huulirasvan kohdalla pidän hintaa liian korkeana. Tuntuu hullulta maksaa sama hinta päivävoiteesta ja huulirasvasta, mutta ymmärrän että hinnoittelu haluttiin konseptin mukaisesti pitää kauttaaltaan yhtenäisenä.

Ecocert-sertifioidun Mariloun mukavan kokoiseen valikoimaan kuuluu yhdeksän tuotetta; puhdistusgeeli, puhdistusmaito, päivävoide, anti-wrinkle-voide, yövoide, syväpuhdistava naamio, kasvokuorinta, huulirasva (neljä eri makua) ja käsivoide.

Sain kokeiltavaksi koko Mariloun valikoiman käsivoidetta lukuunottamatta, ja osan tuotteista testasivat myös kosmetiikkapaneelini Anna, Sanna ja Doris.

Pakkausdesignista totean, että itseäni Mariloun lapsenomainen muotokieli ei niin viehättänyt. Muista blogeista olen lukenut päinvastaisia kommentteja, mutta minulle sydän- ja kukkaskuvioin koristellut purkit ja etenkin fonttivalinta muodostavat mielikuvan lapsille suunnatusta sarjasta. Jotain hassua siinä on kun aikuisen naisen ryppyvoide on pakattu tämän näköiseen putkiloon:

Marilou_antiwrinkle

Mutta eivät kuoret tuotteita pahenna! ^_^ Ja monen 5-kymppisen mielestä on varmasti vain söpöä hoitaa ryppyjään noin kiltin näköisellä putkilolla. :)

Sitten tuotekokemuksiin.

Marilou_putsarit

Puhdistusgeeli – pesee mukavalla vaahdolla tosi puhtaaksi, ja tuntui selvästi jopa kuivattavalta. Syykin selvisi kun kurkkasin inciä: putsarissa on ammoniumlauryylisulfaattia. Tämä oli aika jännä juttu, sillä yleensähän luonnonkosmetiikkamerkit välttelevät sulfaatteja, ja osa sertifiointitahoista käsittääkseni kieltää sulfaattien käytön kokonaan. Kysyin asiasta Marilou Bion maahantuojalta, joka sai valmistajalta vastauksen jonka mukaan tuotteessa käytetään ALS:ia vaahdon muodostuksen vuoksi. Monet kuluttajat toivovat hyvää vaahtoutumista, ja se aikaansaadaan sulfaateilla. Ecocert hyväksyy ASL:n käytön luonnonkosmetiikassa.

Puhdistusmaito – jättää ihanan pehmeän ihon ilman mitään rasvaista tunnetta. Tykkäsin tästä yllättävästi tosi paljon, ottaen huomioon että yleensä en ole mikään emulsioputsareiden suurin ystävä. Iho jää kosteutetun ja ravitun tuntuiseksi, kaikkina kokeiluiltoina en edes kokenut tarpeelliseksi laittaa puhdistuksen jälkeen yövoidetta kun iho ei yhtään jäänyt kiristämään. Sain tällä myös silmämeikin pois ilman kirvelyä, loistavaa!

Marilou_voiteet

Päivävoide – miellyttävän perusvoidemaisen tuntuinen, mutta ehkä hitusen liian tuhtia omalle iholleni. Käyttäisin tätä mieluummin talvella kuin kesällä. En jostain syystä pitänyt tämän tuoksusta, mutta muut raatilaiset eivät huomanneet tuoksussa mitään erityistä.

Anti-wrinkle-voide –  liian täyteläinen iholleni. Valmistajan tietojen mukaan tämän pitäisi sopia kaikille ihotyypeille ja meikin alle, mutta itse sanoisin että tuote on selvästi kuivan ihon voide.

Yövoide – todella täyteläistä ja rasvaista, ei imeydy ihooni. Sopii ehdottomasti paremmin kuivalle iholle. Mariloun mukaan voide sopii myös suojaavaksi päivävoiteeksi erittäin kuivalle ja herkälle iholle.

Marilou_kuorinta_naamio

Naamio – voidemainen savinaamio joka ei jähmety iholle savinaamioille tyypillisellä tavalla. Jättää ihon selvästi pehmeämmäksi ja ravitummaksi kuin syväpuhdistavat naamiot yleensä. Kun tätä vertaa vaikka viimeisimpään naamiotuttavuuteeni eli A-Brandin Suklaanaamioon, on tämä todella kosteuttava. Suklaanaamion jälkeen ihoa kiristi ihan kunnolla, mutta ei tämän jälkeen.

Kuorinta – voidemainen kuorinta jossa rakeita suhteellisen harvassa. Sopinee parhaiten hellävaraisen kuorinnan ystäville, ei ärsytä ihoa.

Huulirasva – ei toimi minun huulillani. Ei tunnu imeytyvän huuliin vaan jää pinnalle kalvoksi. Koin välittömästi tarvetta lisätä tämän päälle Blistexiä. Fashioned In Finlandin Nea tykkäsi tästä tosi paljon, eli toisten huulilla tämä voi riittää mainiosti.

MarilouBio

Paneelin kommentit:

Sanna (kuiva/normaali iho): päivävoide & anti-wrinkle-voide tuntuivat iholla hieman tahmeilta, tuoksut huomaamattomia. Ryppyvoide on koostumukseltaan erityisen jämäkkää. Yövoiteessa on parempi koostumus, vaikka iho jää tälläkin aluksi tahmeaksi. Aamulla iho oli tosi pehmeä ja silkkinen. Miinusta apteekkimaisesta tuoksusta. Tätä voisin kuitenkin ostaa, samoin kuorinnan ja naamion jotka olivat oikein hyviä.

Doris (kuiva/herkkä/couperoottinen iho): päivävoide tuntui aluksi tosi ihanalta, mutta loppujen lopuksi olisin kaivannut rasvaisempaa koostumusta. Pari kertaa jouduin lisäämään voidetta uudelleen. Imeytyi nopeasti. Miehenikin tykkäsi tästä nopean imeytymisen ja miedon tuoksun vuoksi. Yövoide on ihanan täyteläinen, seerumin kanssa todella hyvä. Yksinään jäi välillä kuivan tuntuiseksi, olisin kaivannut tähänkin rasvaisemman koostumuksen. Käytin välillä yövoidetta päivällä kun se tuntui paremmalta kuin päivävoide.

Kuorinta ei mielestäni ollut tarpeeksi tehokas, liian vähän rakeita ja ”vetinen” koostumus. Naamio taas oli ihana, tykkäsin tuoksusta ja koostumuksesta. Ei tehnyt kutisevaa pintaa pesun jälkeen kuten muut mutapohjaiset naamiot minulla. Puhdisti tehokkaasti, suosittelen!

Anna (pintakuiva sekaiho): päivävoide tuntui sellaiselta peruspäivävoiteelta, ei mitään erityistä huomautettavaa. Sopi hyvin sekaiholleni, yleensä ihoni reagoi vääränlaisiin voiteisiin välittömästi näpyillä. Olin huomaavinani, että mineraalimeikkipohjani ei testipäivinä pysynyt poskien alueella yhtä hyvin kuin normaalisti.

Kuorinnassa olisi voinut olla enemmän rakeita. Miellyttävä ”tuoksuton tuoksu”. Naamio tuntui tosi kivalta; ei jättänyt kiristäväksi ja tuntui jopa kosteuttavalta.

P.S. Huomasin muuten vasta Ruohonjuuressa käydessä, että sielläpä Marilout eivät maksakaan 5,50€ vaan ovat euron-pari kalliimpia. Eli tuo 5,50€-hinnoittelu pätee ilmeisesti ainoastaan Biodellyssä. Marilouta myyvät Biodelly.com, Ruohonjuuret ja Ekolot. Onko kellään tietoa Ekolon hinnoittelusta?

Kommentit (35)

 1. meri

  kuulostaa todella hyvältä! eikö näitä myydä tavallisissa kaupoissa; sokoksissa jne?
  Mitään tietoa myydäänkö englannissa? :) sinne muutto kohta ni en halua vaihtaa jälleen uuteen sitte.

  • Sanni

   Ei myydä ”tavallisissa” kaupoissa, ainakaan vielä. Eihän sitä tiedä, vaikka joku Sokos tai Anttila päättäisi joskus ottaakin nämä valikoimiinsa! :) En osaa valitettavasti sanoa, myydäänkö Marilouta Briteissä, kun heidän virallinen sivustonsa (josta varmaankin näkisi jälleenmyyjät) on ”under construction”.

 2. Ioanna

  Ihan mahtis suositus – kiitos tästä! Varsinkin putsaria ja kasvovoiteita kiinnostaisi kokeilla. Hienoa, että ”opiskelijahintaankin” saa luonnonkosmetiikkaa! :)

 3. heeka

  Marilou kuulu Turussa Skanssin Lifen valikoimiin!:) t. lifeläinen

  • Sanni

   Hei, kiitos tiedosta! :) Onko Lifeissä muuten eri valikoimat liikkeistä ja kaupungeista riippuen?

   • Nimetön

    Niitä on tällä hetkellä siis vaan meillä Turun Skanssissa; ei oo ketjun sopimusta… Mutta meiltä saa kaikkia tuotteita ja hinnat ovat sen 5.50€/tuote.:)

   • heeka

    (en ole varma onnistuinko jo saamaan vastauksen tähän; laitan nyt uusiks jollei tullut)
    Siis Marilouta on meillä ainoastaan Turun Skanssin Lifessa, tai ainakaan se ei ole ketjun sopimuksen alla, eli kaikilla Lifeilla sitä ei ole. Meiltä kuitenkin niitä saa, ja hinnat ovat sen 5.50€/tuote.:)

    • Sanni

     Tuli se edellinenkin kommentti, nimettömänä vain. :)

 4. Hennakaisa

  Siskon Mariloun naamanpesuaine oli maksanut Jyväskylän Ekolosta hänen oman muistinsa mukaan ”jotain 6 euroa” eihän se kauhean paljoa ole, mutta ärsyttää kun tuota sarjaa nimenomaan on mainostettu sillä, että kaikki tuotteet on halpoja ja samanhintaisia :/

  • Sanni

   Hmm. Jännä tosiaan. Minäkin luulin ensin, saatuani maahantuojalta yhteydenoton, että kyseessä on vähän niinkuin Pirkan tyylinen sarja (eko-”Pirkka”! ^_^) joka maksaa kaikissa myyntipisteissä saman verran. Mutta näin ei nyt ilmeisesti olekaan. Ruohonjuuri ja Ekolo on halunneet vähän suuremmat katteet ja läiskäisseet päälle vähän extraa. Halpojahan ne on niilläkin hinnoilla, mutta itse pidän heidän ratkaisuaan vähän outona. Jos he kerran ohjaavat asiakkaat mieluummin ostamaan Marilounsa Biodellyltä, niin siitä vaan sitten!

 5. nanna

  luinkin näistä jo jostain blogista ja ajattelin kokeilla :). hinta ei tosiaan ole paha, mutta toisaalta pakkauskokokin on aika onneton – minusta kun tuntuu, ettei 150ml:n putsarikaan ihan hirveän kauan kestä niin mitenkähän sitten 75ml… enkä kuitenkaan ole läträäjä ihan pahimmasta päästä.

  • m.

   Tätä epäilinkin! Maksoin 125ml:n Laveran putsarista reilu 9 euroa, joten Marilou ei lopulta olekaan niin halpa, vain pienemmässä pakkauksessa. Tietysti tuollainen pieni puteli on helppo poimia mukaan kokeiluun tai reissuun.

   • Sanni

    Aaa, eli tosiaan litrahinta ei kaikissa Mariloun tuotteissa olekaan niin halpa. Hyvä pointti! Nyt kun katselin esim. Laveran Basis Sensitiv -linjan tuotteiden hintoja Hyvinvoinnin Tavaratalossa, niin ovathan ne tosiaan edullisempia kuin Marilou. Täytyykin tehdä niistäkin postaus, edulliset tuotteet ilahduttavat aina! :)

    • minja

     Itse kokeilleena voin vaan sanoa, että ihan halppikset eivät vaan ole niin hyviä. Totuus on se, että luomulaatuisia laadukkaita raaka-aineita ei saa ilmaiseksi valmistaja eikä kuluttajakaan. Ihan hauska sarja silti. Ja jos toinen vaihtoehto on pirkan yms. viiden euron tuotteet niin ehdottomasti nämä!

    • Aino

     Täällä on ainakin yksi joka odottaisi innolla postausta edullisista luonnonkosmetiikka tuotteista, aivan loistava idea!

 6. Tuhkimo76

  Musta tuntuu, että Life-myymälöiden valikoimat ja hinnat vaihtelevat, koska liiketilojen kokokin vaihtelee. Esim. eräässä Life-myymälässä on kuukausittaiset Dr Hauschka tarjoukset.

  Toivoisin opastuspostausta meikkipohjan (mineraalipohjan) sävyn valintaan. Joissakin vastauksissa olet antanut todella hyviä vinkkejä, mutta myöhemmin en ole enää löytänyt niitä. Onko couperoottisessa ihossa viileä pohjasävy?

  • Sanni

   Joo, kyllä couperoottisessa ihossa on mielestäni viileä pohjasävy. En ole siis asiaa opiskellut, kosmetologi kun en ole, mutta asiakaskokemusten perusteella vetäisin tällaisen johtopäätöksen. :) Couperosa-iholle valitsen yleensä aika neutraalin meikkipohjasävyn, sillä viileät = punertavat sävyt vain korostavat kasvojen punakkuutta entisestään.

 7. Eskimo

  Hei,

  ja kiitoksia kivasta blogistasi. Olen tämän ja parin muun myötä innostunut kokeilemaan luonnonkosmetikkaa. Tilasin myös näytepakkaukset Lily Lolosta (aikaisemmin kokeillut bare mineralsia), ja niillä meikki näyttää kauniilta heti laittamisen jälkeen, mutta vähän ajan päästä meikki alkaa vetäytymään otsan juonteisiin, joka näyttää sitten rumalta. Onko tähän mitään vinkkiä miten sitä voisi estää? Ihoni on vähän rasvoittuvaisuuteen taipuvainen. Tai sitten pitää tyytyä siihen että mineraalimeikit ei vaan toimi omalla iholla.

 8. satu

  Ekolon nettikaupassa(http://www.ekolo.fi/) Marilout näyttävät olevan 6,60 e, joten sama hinta on varmaan myymälöissäkin.

  • Sanni

   OK. Ruohonjuuri siis laittanut kalleimman hinnan.

 9. milipili

  Pakkaukset ovat kyllä kieltämättä varsin hassun näköisiä, just sellaisia mitä et luonnonkosmetiikalta odottaisi.

 10. ella

  Herttaisia kuvioita purkkien kyljessä :) Tosin uskon kyllä, ettei moinen söpöstely ja lapsenomaisuus välttämättä ole kaikkien potentiaalisten käyttäjien mielestä yhtä vetoavaa. Puhdistava kuranaamio menee oitis ostoslistalleni :)

 11. Vasilisa

  Minusta on huippua, että luonnonkosmetiikkaa saa nyt jopa markettikosmetiikan rinnalla. Itselläni on tuo kuorinta ja olen (herkkäihoisena) pitänyt siitä todella paljon!

 12. Tiitu

  Kuulostaa mielenkiintoiselta! Minulla onkin juuri putsari haussa, kun Madaran puhdistusvaahto alkaa olla lopussa ja en ole ihan tyytyväinen sen puhdistustehoon, meikkivoiteesta tuntuu jäävän jämiä. Ehkä sen ammoniumlauryylisulfaatin nyt voi putsarissa hyväksyä, jos se on muuten hyvä. Pitää kokeilla!

 13. Milka

  Oletko muuten testaillut Davinesin tuotteita? Olisi todella mielenkiintoista kuulla mielipiteesi niistä lähes 100% prosenttisesti luonnontuotteista valmistetusta hiustenhoito sarjasta, jonka tuotteet sopivat myös iholle ja osa on suunnattu pelkästään iholle.
  http://news.davines.com/en/2010/07/31/davines-authentic-formulas-for-the-beauty-and-pleasure-of-face-hair-and-body/

  • Sanni

   En ole vielä kokeillut Davinesin tuotteita, mutta kampaajani käyttää niitä joten ehkä joku päivä. :) Siskollani on ollut jotain Davinesin hoitsikoita ja on tykännyt.

   • Milka

    Ainakin se hairmaskiksi tarkoitettu purkki on ihan loistava myös ihorasvana ja sain näytepaketin authentic cleansing OIL(?!) shampoota, joka vaahdottui hämmentävän hyvin verrattuna normi luonnonhiuskosmetiikkaan. :S Olisi erittäin mielenkiintoista kuulla sinun analyysisi incistä ja siitä kuinka todellisesti tuote on luonnonkosmetiikkaa vaiko vain mainoskikka ^^

 14. Annieee

  Kuullostaa todella hyvältä!! Menen heti ostamaan näitä! Mutta mistä? Saako näitä muualta kuin helsingistä? Mistä kaikistä kaupoista näitä saisi tuolla 5,50 hinnalla? :))) olen menossa viikon päästä Helsinkiin joten menen heti ostamaan näitä. Olisiko joku kauppa lähellä keskustaa?

 15. Bambi

  Ostin Mariloun puhdistusemulsion. Yritin tutkailla ainesosaluetteloa. Se vaikuttaa hyvin samanlaiselta kuin kasvovoiteiden incit. Itse en löytänyt mitään syytä, miksi kyseistä puhdistusemulsiota ei voisi käyttää myös kasvovoiteena. Löydätkö sinä? :)

  • Sanni

   Aija Luoman ja Raija Karan ”Vaihtaahan kameleonttikin väriään” -kirjassa todetaan juuri tuo sama huomio. :) Ehkäpä olet lukenut kyseisen kirjan? Puhdistusemulsioiden incit voivat tosiaan muistuttaa hyvin paljon kosteusvoiteita. Itse en ole koskaan kokeillut jättää puhd.emulsiota kasvoille voiteen asemesta, sillähän se selviäisi että toimiiko se todella myös voiteena.

   Itse olen taipuvainen uskomaan, että vaikka raaka-aineet ovat samat, ovat pitoisuudet ja mittasuhteet kuitenkin erit putsareiden ja kosteusvoiteiden välillä, joten vaikka kosteusvoidetta voi varmasti ihanteellisesti käyttää myös putsarina (tästähän on hyvänä esimerkkinä esim. Aqualan L), niin puhdistusemulsio ei kuitenkaan rakenteensa perusteella välttämättä toimisi yhtä hyvin kosteusvoiteena.

 16. Hippo

  Hei! Nyt näyttäisi kyseinen tuotesarja olevan tarjouksessa Hyvinvoinnin Tavaratalossa. Kaikkien tuotteiden hinta tällä hetkellä 4,95 =) https://www.hyvinvoinnin.fi/ryhma/1893/Marilou-Bio

  Pitääpä laittaa tilaukseen ;)

  • Sanni

   Kiitos vinkistä! :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.