Hajusteetonta luonnonkosmetiikkaa

Tuoksut ovat tärkeä asia kosmetiikassa ja houkuttavat monia meistä ostamaan tietynlaisia tuotteita. Kukapa ei tunnustaisi hankkineensa vaikkapa suihkugeeliä tai vartalovoidetta pelkän herkullisen tuoksun perusteella?

Kaikki eivät kuitenkaan voi käyttää tuoksuvaa kosmetiikkaa. Hajusteallergikot tai muuten vain herkistyneet joutuvat rajaamaan kosmetiikkahankintansa muutamiin sarjoihin tai asioimaan apteekissa. Olen kirjoittanut paljon luonnonkosmetiikasta, joka tunnetaan paikoin hyvinkin voimakkaista eteeristen öljyjen tuoksuista. Nyt haluan nostaa blogissa esille tuotteita, joita myös hajusteille allergiset voivat käyttää. Blogin lukijoiden joukossa ei välttämättä ole monia allergisia, mutta ei heitäkään pidä unohtaa!
Monilla luonnonkosmetiikkasarjoilla on valikoimassaan myös hajusteeton linja. Suomessa myytävistä sarjoista tällaisia ovat Logona, Lavera, Estelle & Thild, Provida sekä Urtekram.


Lavera Neutral

Laveran Neutral-sarjaan kuuluu kaksi kasvovoidetta (ohuella ja tuhdimmalla koostumuksella), puhdistusgeeli, kaksi vartalovoidetta, shampoo, käsivoide ja hammastahna. Linjaa suositellaan käytettäväksi myös homeopaattisen hoidon yhteydessä. Lisäksi on lapsille tarkoitettu Baby & Kinder Neutral -linja, johon kuuluu kasvovoide, vartalovoide, ihoöljy, kylpyöljy ja suihkushampoo.
Sain testattavaksi kevyemmät versiot kasvovoiteesta ja vartaloemulsiosta. Ohut Facial Fluid on ihanaa ja tykästyin siihen heti! Kosteusteho riittää normaalille ja sekaiholle näin talvellakin. Todella kuivaihoiselle sopii varmasti paremmin Cream-versio. Facial Fluid imeytyy hetkessä ja sopii koostumuksensa puolesta täydellisesti meikin alle.
Bodylotion on sekin ohutta ja helposti levittyvää ja nopeasti imeytyvää. Kun olen nyt syksystä saakka käyttänyt luonnonkosmetiikan vartalovoiteita, on todettava että nämä kosteuttavat minun ihoani ehdottomasti paremmin ja pitkäkestoisemmin kuin ”synteettiset” (laitoin synteettisen lainausmerkkeihin, sillä eihän kaikki normikosmetiikka ole täysin synteettistä). Entinen suosikkivartalovoiteeni Dermosil E tuntui iholla tosi miellyttävältä, mutta kun sitä levitti sääriin aamulla, oli iho illalla taas kuiva (talvella jopa hilseilevä). Tätä ongelmaa ei todellakaan ole enää ollut siirryttyäni luonnonkosmetiikkaan. Ohutkin voide, kuten tämä Neutral, pitää ihon pinnan kosteutettuna iltaan saakka.

Lisätietoa Laveran Neutral-linjasta.

Estelle & Thild

Estelle & Thildin hajusteettomista tuotteista olen puhunut blogissa jo aiemminkin. Nämä ovat todellisia lemppareitani! Tuoksuttomaan linjaan kuuluu päivä- ja yövoide, silmänympärysvoide, puhdistusgeeli, puhdistusemulsio ja kasvovesi. Fragrance Free -kasvojenhoitosarjan lisäksi E&T;:llä on myös tuoksuton Baby & Child -linja, johon kuuluu vartalovoide, kevyempi vartalo-lotion, shampoo, hoitoaine, vartaloöljy ja suihkugeeli.
Olen kokeillut koko Fragrance Free -linjan silmänympärysvoidetta lukuunottamatta (sitä ei jostain syystä otettu Suomen myyntivalikoimaan), ja olen vaan kertakaikkisen ihastunut näihin tuotteisiin. Tuotteet ovat varmasti miedointa mitä markkinoilta löytyy. Koko sarja on alunperin kehitetty lasten ja vauvojen iholle. Voiteet ovat pehmeän kermaisia ja puhdistusemulsio tähän mennessä ensimmäinen millä voin poistaa myös silmämeikin ilman että silmät ärtyvät yhtään, kuten jo innoissani kerroin putsari-postauksessa. On melkein harmi että E&T;:tä myydään Suomessa vain Kickseissä, minusta tämä sarja ansaitsisi laajemmat myyntikanavat että se nousisi useampien tietoisuuteen. Netistäkään näitä ei voi tilata. :/

Lisätietoa Estelle & Thildin Fragrance Free -linjasta.


Logona Free (Saksassa Pur)

Logonan Free-linja on Saksan allergia- ja astmaliiton hyväksymä ja testaama. Linjaan kuuluu puhdistusemulsio, kosteusvoide, saippua, deodorantti, suihkushampoo sekä vartalovoide. Hyvä juttu että dödökin on mukana valikoimassa! Näistä tuotteista en voi kirjoittaa paljoakaan omia kokemuksia, sillä olen testannut vain putsari-postauksessa esitellyn puhdistusemulsion. Siitä kyllä tykkäsin! Free-linjasta voi todeta näin yleisesti että se on esitellyistä hajusteettomista tuotelinjoista edullisin, hinnat 11,50-18,50€.

Lisätietoa Logonan Free-linjasta.


Provida

Providalla ei ole kokonaista tuoksutonta linjaa, mutta sarja välttää eteeristen öljyjen liiallista käyttöä. Maahantuojan sivuilla kerrotaan, että ”Providan tuotteisiin ei ole lisätty tuoksuja tuoksun vuoksi, vaan ne nousevat pehmeästi ja miedosti puhtaista kasviraaka-aineista. Tästä johtuen tuoksut eivät yleensä ärsytä herkkääkään nenää tai ihoa.” Allergisille Providalla on kuitenkin tarjota yksi täysin hajusteeton hoitovoide, Bio Neutral Creme kasvoille.
Sain kokeiltavaksi Bio Neutral Cremen. Se on kaikista testatuista voiteista paksuin, oikeastaan kuin salvaa. Voisin kuvitella että tämä on loistotuote aivan erityisen ärtyneelle tai ihottumaiselle iholle. Paksusta koostumuksesta huolimatta voide imeytyy hyvin, ja tuntuu miellyttävältä minunkin suht. normaalilla ihollani.

Lisätietoa Providasta.

Urtekram No Perfume

Urtekramin hajusteettomaan linjaan kuuluu shampoo, hoitoaine, vartaloemulsio, suihkugeeli, saippua, nestemäinen saippua ja deodorantit spray- sekä roll on -muodossa. Kuten Laveralla ja Estelle & Thildillä, on myös Urtekramilla lisäksi hajusteeton lasten tuotelinja. Siihen kuuluu kylpyvaahto, vauvashampoo, vauvaöljy, vartalovoide ja sinkkivoide. Urtekramin No Perfume ja Baby -tuotteet ovat Tanskan astma- ja allergialiton hyväksymiä. (Vasta tätä postausta tehdessä mulle muuten selvisi että Urtekram on Tanskasta!) En ole itse kokeillut mitään Urtekramin hajusteettomista tuotteista, mutta muistelen että blogikollega Nea kuuluu No Perfume -käyttäjiin. Kertokaa ihmeessä omia kokemuksia jos sellaisia löytyy!

Lisätietoa Urtekramin No Perfume -linjasta.

Kysynkin tähän loppuun, että kuinka moni teistä ei-allergisista ostaisi tuoksuttoman tuotteen? Ovatko tuoksut tärkeä, tai jopa ratkaiseva vaikutin ihonhoitotuotteiden valinnassa? Luulen että tuoksuilla on tärkeä rooli etenkin vartalonhoidossa, kasvoille harva haluaa laittaa mitään kovin voimakkaasti tuoksuvaa.

Kommentit (37)
  1. En ole allerginen, mutta jos vierekkäin on hajusteeton ja hajustamaton versio, niin yleensä tarttuu se hajustamaton mukaan. Tämä siksi, etten tahdo hajujen sekamelskaa iholleni tai viittä eri tuoksua heti aamusta nenään. Suihkugeeleissä sillä nyt ei ole väliä, kun ei niiden tuoksu pysy puolta tuntia kauempaa iholla.

    Halvemmissa sarjoissa haju on usein niin karmea, että tuotteet tahtoo lentää ihan vain siksi roskiin. Parempi on semmoinen mieto lääkemäinen tuoksu kuin joku voimakas vuosikertaparfyymi. Ja joo, olen aika arka käyttämään hajuvesiäkin.

  2. kyllä mä suosin mielummin hajuttomia vaikka en erityisen herkkä olekkaan, mutta pelkään että erilaiset tuoksuvat voiteet saavat aikaan kamalan sekametelisopan yhdistettynä käyttämiini tuoksuviin hiustenhoitoaineisiin ja hajuvesiin..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *