Karkkipäivä
Karkkipäivä

Hahaa – Uuden Mustan vaatehaaste!

Anteeksi. Tämä on kosmetiikkablogi, eikä täällä todellakaan kirjoiteta vaatteista. Mutta nyt en malta olla tekemättä pikapostausta koskien sähköpostiini ilmestynyttä Uusi Musta -blogin vaatehaastetta.

”Sinut on haastettu!

Uusi Musta (yle.fi/uusimusta) haastaa sinut elämään kuudella vaatteella koko syyskuun ajan.

Luit oikein, kuudella vaatekappaleella koko kuukauden. Lupaamme kuitenkin pientä helpotusta: noiden kuuden arkivaatteen päälle lasketaan vielä alus- ja päällysvaatteet sekä urheilu- ja juhlatamineet.

Kuuden vaatteen haaste on kansainvälinen kokeilu, joka toteutettiin ensimmäistä kertaa kesällä ympäri maailmaa. Uusi Musta tuo idean Suomeen ja haastaa mukaan  Suomen eturivin muotibloggaajia ja muita kiinnostavia tyyppejä, kuten sinut.”

Kiva tietää, että olen kiinnostava tyyppi. ^_^

UusiMusta

Mutta siis. Repesin oikeasti nauramaan kun luin haasteen. Jollekin muotibloggaajalle, tai ehkä mahdollisesti kelle tahansa muulle normaalille ihmiselle, haaste saattaisi olla vaikea. Mutta Sannille? Voi rakkaat…! Mähän olen käyttänyt melkein koko kesän kuutta vaatekappaletta…! Näette edessänne (tai no, ainakin blogin yläpalkissa) ihmisen, jota vaatteet eivät kiinnosta pätkääkään. Mulla on kyllä kaapeissa ihan liikaa vaatteita, jopa niin paljon että osa asuu alakerran varastossa, mutta käytän – oikeasti – koko ajan muutamaa samaa peruskudetta.

Eli kuules Uusi Musta, haasteenne ei ole mulle homma eikä mikään!

”Pysähdy hetkeksi miettimään vaatekaappiasi. Mitkä ovat sellaisia klassisia vaatteita, joita rakastat ja jotka käyvät melkein minkä tahansa muun vaatteen kanssa?”

Klassisista en tiedä, mutta vaatekaappini on täynnä perusfarkkuja, neulepuseroita ja Hennesin trikoopaitoja. Ne käyvät kaikki toistensa kanssa. :)

”Käy sitten mielessäsi läpi korusi, kenkäsi, huivisi ja muut asusteesi.”

Koruni? En käytä. Kenkäni? Omistan Pikku Myy -tyylisiä saappaita ja kesäkenkinä maailman tavallisimpia ballerinoja ja perussandaaleita koroilla. Huivini? Käytän kun tulee kylmä! Muut asusteeni? Mitkä asusteet?

”Pystyisitkö loihtimaan itsellesi tyylikkään lookin joka päivä niiden sekä kuuden, huolella valitsemasi vaatteen avulla? Me aiomme pystyä, ja olemme varmoja, että niin pystyt sinäkin!”

Tyylikästä lookkia en lupaa pystyväni loihtimaan, mutta aivan tavallisen, ”Daria Morgendorffer”-neutraalin lookin saan aikaan joka päivä – without even breaking a sweat! (Pahoitteluni niille jotka eivät kestä englanninkielisiä sutkautuksia suomenkielisessä blogissa.)

Kas tässä ne vaatekappaleet, joilla olen pärjäillyt viimeisen kuukauden (ja melkein koko kesän, itse asiassa):

Kuusivaatetta2 Kuusivaatetta1

Ylärivi: Uniqlon Skinny Fit -farkut (ostettu Nykistä vuonna 2007), Junk Foodin 7Up-T-paita (tilattu netistä joskus ehkä vuonna 2005), merkitön neule (olen repinyt niskalapun irti enkä muista merkkiä, ostettu Maarianhaminan Magiquesta vuonna 2004).

Alarivi: H&M:n trikoopaita (ostettu noin vuosi sitten), KappAhlin kauluspaitis (onko noille joku nimikin?, ostettu vuonna 2004) ja Seppälän farkkuhame (ostettu tänä kesänä).

Okei, olen mahdollisesti pitänyt päälläni muutamaa muutakin vaatekappaletta, mutta lukumäärä jää ehdottomasti alle kymmeneen. Pointti on se, että pärjäisin vallan mainiosti kuudella vaatteella.

Uuden Mustan haasteeseen en kuitenkaan lähde mukaan, sillä en ole muotibloggaaja enkä kirjoita vaatteista. (”Julkaisemme mukaan lähteneet muotibloggaajat sivuillamme ensi viikon lopulla julkaistavan jutun yhteydessä ja seuraamme projektin edistymistä Uusi Musta -blogissa koko syyskuun ajan.”) Halusin vain kertoa, että kaikille tällainen projekti ei tunnu erityisen haasteelliselta. :)

Tekisikö teille tiukkaa?

Kommentit (48)

 1. Anniina

  Ei onnistuis, hyvä ihme sentään, ne vaatteethan kuluis puhki ku niitä pitäis koko ajan olla pesees, paidat ainaki, näin ainakin mul

  • Sanni

   Mä en ole kuluttanut eläessäni vielä yhden yhtä vaatetta puhki. :) Ja kyllä, pesen niitä silti ihan viikoittain. Välillä ihmettelenkin että miten niin henkkamaukka-vaatteet ei kestä käyttöä? Lempparitrikoopaitani hihat ovat saattaneet vähän pesuissa lyhentyä, mutta 7 vuotta vanhakin trikoopaita on edelleen täysin edustuskelpoinen.

 2. Kata

  Tekisi tiukkaa. Käytän kuutta vaatetta varmaan päivässä, hah.

  Oma tyylini on siis ”dramaattinen”, tumma ja hieman gootihtava prinsessa, josta olen jokseenkin tarkka. Vaikka asusteet ja meikki* tekevät paljon, jokateinin kieltämättä kätevä toppi-farkut-yhdistelmä ei riitä -miksi tyytyä kohtalaiseen, kun voi saada erinomaista ja niin edespäin. Tämä erinomainen vaan tarkoittaa liian usein moniosaisuutta, joka ei todellakaan ole ideaali tällaiselle lukumäärärajoitushaasteelle. Kikkailen aika paljon kerroksilla. Kesäisin teen kuumuuskuolemaa vaatemäärän takia harvase päivä, ja silti tuntuu, että joku pieni yksityiskohta puuttuu.

  Voisin valita haastevaatteet niin, että yhdistän niistä yhden asun pari versiota. On vain yksi ongelma – en halua käyttää samaa päivästä toiseen. En edes samankaltaista. Muistan kuinka kahtena peräkkäisenä päivänä tuli kiireessä heitettyä päälle kauluspaita tungettuna mustaan korkeavyötäröiseen hameeseen. Meinasi harmittaa, vaikka asusteet olivat teemaltaan aivan erilaiset eivätkä vaatteetkaan aivan identtisiä olleet. Niin turhaa, oi kyllä, mutta kai tällainen pieni pahe sallitaan.
  Jos haasteen toteuttaisin, olisi ”rakenteen” varmaankin pakko olla kolme yläosaa ja kolme alaosaa, koska saman vaateparren käyttö alkaisi kismittää liikaa jo jossain neljännen päivän kohdalla. Mutta riittäisikö pelkkä asustaminen maustamaan näitä 1:1-suhteella tehtyjä yksikerroksisia asuja? Aika varmasti tulisi ikävä boleroita ja neuleita hyvin nopeasti.

  Kokeilu voisi olla ihan mielenkiintoinen, mutta taidan rakastaa pimeitä prinsessamekkojani ihan vähäsen liikaa.

  dftba, K

  *itseasiassa arkimeikkini luomiväriosuus pohjautuu yhteen vanhaan Karkkipäivämeikkiin, koska musta ei tehdä meikkigurua tai edes osaajaa millään. :—D

 3. Lucy S

  No periaatteessa arkivaatteeni koostuvat vain muutamasta hassusta vaatekappaleesta enkä oikeastaan ymmärrä, mikä tuon haasteen idea edes on. Kuulostaa lähinnä tylsältä ja vihaan muutenkin sitä ideaa että jokaisella pitäisi olla kaapissaan ne samat muotigurujen sanelemat rätit. Klassinen pukeutuminen = boooriiiiiing = ei kiitos.

 4. Anna

  Daria <3<3<3

 5. Zubi

  En usko, että itselleni tekisi tiukkaa pärjätä kuudella vaatekappaleella kuukauden ajan. Valitsisin tummat farkut, mustat tai valkoiset kapeat housut (jotka voi kääriä capreiksi tarvittaessa), beigesävyisen tunikan, mustan tai ruskean neuletakin, harmaan perusteepaidan ja jonkun lyhyen mekkosen. Kyllähän noilla jo pötkisi pitkälle! Jos päällysvaatteita ja asusteita saisi valita rajattomasti, niin ei kyllä olisi ongelma. Rakastan kyllä vaatteita ja pukeutumista eri tilanteisiin! Voisin kierrellä vaatekaupoissa lähes loputtomasti tyylejä ja kekseliäitä leikkauksia & materiaaleja tutkien…

  • Sanni

   Joo, tän haasteen ”haasteellisuus” on kyllä tosiaan vähän kyseenalainen kun päällysvaatteita, kenkiä, huiveja ja urheiluvaatteita saa olla miten paljon vaan.

   Mä olen tyytyväinen etten ole kiinnostunut vaatteista. Mulla ei olisi kuitenkaan varaa niitä ostella, joten olisin varmaan aika onneton kun en pystyisi lompakon puolesta seuraamaan trendejä.

 6. Lucy

  Ihana postaus Sanni!

  Luin tästä samasta aiheesta myös muista blogeista ja oon sun kanssa samoilla linjoille.

  Itselleni tämän haasteen helpoksi tekee vielä se, että töissä saa käyttää ainoastaan mustia vaatteita ja suurimman osan viikosta olen kuitenkin töissä, joten viikonloppuisin voi pukeutua samaan mustaan. Eli uskon että selviäisin haasteesta jopa vähemmällä kuin kuudella vaatekappaleella :)

  • Sanni

   Mulla sama juttu, että töissä mustat vaatteet -> käytännössä sama ”univormu” päällä päivästä toiseen. Käytännössä arkeni on sitä, että käyn salilla, meen bussilla töihin, tuun takas kotiin ja hengaan koneen ääressä loppupäivän. Mihin niitä erilaisia asukokonaisuuksia edes tarvitsee? ^_^ Tehdäkseen vaikutuksen tyylikkyydellään bussikuskiin tai kuntosalin respaan?

 7. Jenni

  Mun mielestä olisi juuri hienoa jos lähtisit tällaiseen haasteeseen mukaan kaikkien ”vaatebloggarien” sekaan =)

  • Sanni

   Tulisi vaan aika helkkarin tylsiä asukuvia Uuteen Mustaan kun vaihtaisin kahden eri asukokonaisuuden välillä. ^_^

   • Jenni

    Njääh, ei pidä ajatella noin ;) Ei vaan, tajusin pointin:)
    Itsellä on vähän sama juttu. Farkut, tennarit, t-paita. Toiset tennarit, toiset farkut ja huppari. Mitä sitä muuta ihminen tarttee <3

 8. Jonna

  Kuulostaa mielenkiintoselta haasteelta :D Musta tuskin olis siihen, ainakaan nyt kun oon just itte haastanu itteni käyttään joka päivä erilaista asukokonaisuutta! :D x

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.