Karkkipäivä
Karkkipäivä

Haetaan kahta seerumitestaajaa

Kärsitkö couperosasta? Onko sinulla maksaläiskiä?

Jos  vastasit kyllä jompaankumpaan kysymykseen ja olet valmis kuvien kera raportoimaan käyttökokemuksista Karkkipäivässä, hae testihenkilöksi! :)

Minulla on kaksi seerumia joita en pysty ihanteellisesti omalla ihollani testaamaan. Ne ovat kuitenkin sen verran mielenkiintoisia täsmtuotteita, että mieluusti ottaisin selvää niiden vaikutuksesta käytännön tasolla ja kirjoittaisin siitä blogiin.

SEERUMI #1: Louis Widmer Pigmacare Skin Tone Balance – seerumi pigmenttimuutoksia vastaan

WidmerPigmacare

Näin tuotteesta kerrotaan:

”Kosteuttava tehoseerumi kuuriluontoisesti käytettynä 4-8 viikon ajan auttaa tehokkaasti vähentämään pigmenttimuutoksia. Ihon vaaleneminen on silminnähtävää. Ihon punoitus ja tummuminen vähenee ja ihon sävy tasoittuu. Tuloksena selvästi tasaisempi ja säteilevämpi iho”.

”Jo neljän viikon käytön jälkeen hyperpigmentaatiot vaalenivat merkittävästi (pisamat, auringon sekä iän aiheuttamat pigmenttimuutokset). Jopa ei-hyperpigmentoituneet ihoalueet kirkastuivat selvästi”.

Kokeilin itse tuotetta syksyllä noin neljän viikon ajan huulenympärysalueelleni. En huomannut vaikutuksia, ja toisaalta kesäisin ilmestyvä hyperpigmentaationi vaalenee itsekseenkin muutamassa kuukaudessa. En kokenut, että Pigmacare olisi mitenkään vauhdittanut vaalentumista.

Seerumia kului huulenympärysalueelle ihan muutamia millejä, eli tuubi on käytännössä lähes täysi.

* *

SEERUMI # 2: La Roche-Posay Rosaliac Ar Intense – seerumi punoittavalle ja couperosaiholle

 RosaliacArIntense

Näin tuotteesta kerrotaan:

”Hoitaa ihon punoitusta pintaa syvemmältä. Voiteen koostumuksessa yhdistyvät aktiiviset ainesosat vähentävät ihon paikallista punoitusta, torjuvat laajentuneita tai katkenneita pintaverisuonia ja auttavat ennaltaehkäisemään punoituksen uusiutumista.”

”Välittömästi ihoa rauhoittava vaikutus. Neljän viikon käytön jälkeen ihon punoitus on vähentynyt ja ihon sävy on tasaisempi.”

(Mielenkiintoinen sanavalinta tuo ”torjuvat laajentuneita tai katkenneita verisuonia”… Voiko niitä torjua…? Vahvistaa ja supistaa ehkä..? :))

Tätä tuotetta en ole kokeillut itse lainkaan.

*

Kummatkin seerumit ovat saatavilla ainoastaan apteekeista ja ovat hajusteettomia. Olen saanut seerumit blogin kautta.

Etsin siis yhtä testihenkilöä jolla on couperosaa ja yhtä testihenkilöä jolla on kasvoissa selkeitä pigmenttimuutoksia.

Testihenkilöiden tulisi antaa raporttiensa yhteydessä ennen- ja jälkeen kuvat kasvoistaan tai kasvon puolikkaasta, joissa ihon kunto käy ilmi. Kuvat voin luonnollisestikin käsitellä niin että esim. silmät ovat peitossa.

Mikäli kiinnostuit, lähetä ”hakemus” joko kommenttiboksin tai sähköpostin kautta (karkkipaiva at hotmail.com).

Valitsen testaajat ensi viikon lopulla.

P.S. Yves Rocher Elixir 7.9 -testaajat, saittehan kaikki joulukuun lopussa lähettämäni kyselylomakkeen? Puolet teistä onkin sen jo palauttanut, kiitoksia. :) Lopuillakaan ei vielä ole kiirettä, kaipailen lomaketta takaisin viimeistään 9. helmikuuta.

Kommentit (31)

 1. Laura33

  Hei. täällä yksi inhottavasta punoituksesta ja laajentuneista verisuonista kärsivä 33-vuotias nainen. Olen kärsinyt couperosaihosta kaksikymppisestä. Vuosi vuodelta verisuonia näkyy nenänpielissä enemmän, ja poskien punoitusta on vaikea peittää.

  Arkirutiineihin kuuluukin useampi peiteaine; cc-voide, punaisuuden neutraloija ja peitevoide. Kaikesta tästä huolimatta punaisuus kuultaa meikin läpi. Talvikuukaudet ovat erityisen vaikeita. Viime aikoina poskiin on myös alkanut ilmestymään näppylöitä, jotka nekin ovat tyypillisiä couperosaiholle. Olen niin tympääntynyt tähän ilmeeseen, ja olisin enemmän kuin kiitollinen jos pääsisin testaajaksi. Kokemusta itsellä ei ole juurikaan mistään ihmevoiteista, sellaisen haluaisin niin kovasti löytää!

 2. SanSan

  Olen koko ikäni (32v) kärsinyt couperosasta poskilla ja nenänpielissä, jos kokeilin Avenen tähän vaivaan olevaa voidetta, mutta eipä siitä mainittavaa apua ollut. Nyt olen myös innostunut seerumeista, kuivaihoinen kun olen. Couleur Caramelista se kaikki lähti, en vain löytänyt sitä enää mistään heti kun pullo oli tyhjä.
  La rochen Ceralip- huulirasva mulla on käytössä, toimii kuin häkä näillä keleillä ja olisin kiinnostunut, toimiiko myös tuo seerumi.

 3. Jonttu

  Itse olen couperosa-ihoisena testaillut tuote La Roche-Posayn tuotetta, mutta minulla se ei kyllä mitenkään erityisesti toiminut. En ostaisi tuotetta toistaa kertaa.

  Mutta sitten ihan toinen kommentti. Jos ja kun alan toivottavasti jossain vaiheessa käyttämään Lily Lolon Mineral Foundationia (jossa suojakerroin itsessäänkin), niin kannattaako mielestäsi sen alle tulevassa päivävoiteessa enää olla suojakerrointa? Itse ajattelin laittaa alle Lumenen uudistunutta Sensitive touch -päivävoidetta, mutta sen suojakertoimellinen versio on paljon jankimpaa ja huonosti levittyvämpää kuin suojakerroinvapaa versio. Eli siis riittääkö päivävoiteen päälle pyöritellyn mineraalimeikin tarjoama suoja mielestäsi?

  • Sanni

   Jos ja kun alan toivottavasti jossain vaiheessa käyttämään Lily Lolon Mineral Foundationia (jossa suojakerroin itsessäänkin), niin kannattaako mielestäsi sen alle tulevassa päivävoiteessa enää olla suojakerrointa?

   En valitettavasti osaa oikein ottaa tuohon kantaa… En ole tarpeeksi perehtynyt kemiallisen UV-filtterin ja mineraalimeikin yhteentoimivuuteen. Joidenkin tietojen mukaan mineraalimeikki saattaa haitata tiettyjen kemiallisten filtterien toimintaa, tai päinvastoin. Yritin löytää netistä sitä materiaalia minkä itse aikoinaan luin mutta en kuollaksenikaan muista minkä nimistä kemiallista filtteriä väite koski enkä osaa hakea hakusanoilla jotka tuottaisivat tulosta :/

   Eli siis riittääkö päivävoiteen päälle pyöritellyn mineraalimeikin tarjoama suoja mielestäsi?

   Tarkoitatko kesällä auringonpaisteessa vai ylipäänsä? En itse käytä suojakertoimellisia päivävoiteita, joten jälleen hankala sanoa tuohon mitään. En koe tarvitsevani UV-suojaa muuten kuin kesäaikaan tai voimakkaan auringonpaahteen maissa. Auringonottoon en lähtisi pelkässä mineraalimeikissä (tosin en ole myöskään koskaan testannut palaisinko), mutta muina vuodenaikoina Suomessa mineraalimeikin tuoman suojan pitäisi varmasti riittää, täällähän UV-säteily on hyvin heikkoa muulloin kuin keskikesällä.

   • Jonttu

    Kiitos vastauksesta. Tarkoitin ihan näin esimerkiksi Suomen talven kannalta tuota mineraalimeikin antaman suojan riittävyyttä. Eli hyvin uskaltaisi tehdä siten, että alle suojakertoimeton voide ja päälle mineraalikerros?

    En edes tullut ajatelleeksi, että kahdesta erilaisesta suojakertoimellisesta kerroksesta voisi olla jotakin haittaa; mietin vain, että onkohan kaksi kerrosta turhaa (etenkin jos käyttämäni päivävoide on mukavamman oloista suojakertoimettomana).

    • Sanni

     Eli hyvin uskaltaisi tehdä siten, että alle suojakertoimeton voide ja päälle mineraalikerros?

     Ehdottomasti :)

 4. Jenniina

  Hei!
  Herkkä iho ollut aina riesanani. Äiti opetti minut jo varhain käyttämään hyvä ihonhoitotuotteita, ensimmäisen silmänympärysrasvan sain 21-vuotiaana. Hieman alle 3-kymppisenä herkän ihon kaveriksi muutti kimppakämppään couperosa, joka tuntuu pahenevan vuosi vuodelta (olen nyt 33-vuotias). Tämä pakkaskausi teki taas hallaa… ihoni on ajoittain jopa lila! Välillä ihoa kiristää, sitä kuumottaa ja iho alkaa ikään kuin loimuamaan. Kokeillut erilaisia tuotteita ja sarjoja. Mikään kokeilu ei ole couperosan suhteen ollut erityisen onnistunut. Kosteustasapainoa olen saanut hallintaan. Olisinkin enemmän kuin innoissani, jos pääsisin juuri tuota couperosalle tarkoitettua seerumia kokeilemaan. Joka tapauksessa, kiitos ainakin vinkistä, että tuota voisin kokeilla seuraavaksi!

 5. Heini P

  Tääläkin yksi couperosa ihoinen nostaa kätensä pystyyn ja huutaa ´pick me!!´

 6. soya

  Oma ihoni on punoittanut jo varhaisteini-iästä lähtien, mutta ongelma on pahentunut viimeisen vuoden aikana. Viime kesänä marssin ihotautilääkärille aknen takia ja jo silloin lääkäri epäili, että minulla on perinteisen aknen lisäksi lievä ruusufinni/couperosaa. Kuluneen talven aikana ihoni onkin punakoitunut entisestään; saunassa käyminen ei tule kuuloonkaan ja normaalin suihkunkin jälkeen posket helottavat niin paljon, että hermoja ja kyyneleitä säästääkseni käyn suihkussa aina iltaisin. La Roche-Posayn seerumia olisi mielenkiintoista kokeilla, sillä merkin kasvoputsari toimi minulla loistavasti ja muutamat kasvovoidenäytteetkin ovat tuntuneet sopivan iholleni poikkeuksellisen hyvin!

  Ps, tästä 1990-luvulla syntyneiden taloudesta löytyy myös mies, joka kärsii punoittavasta ihosta (tosin lievemmin kuin minä) ja suostuisi varmasti kokeilemaan seerumia muutamaan otteeseen

 7. majak

  Hei!

  Haluaisin ehdoittaa äitini kokeilemaan tuota tehoseerumia pigmentti/maksaläiskiä vastaan, joita hänelle on ilmestynyt nyt keski-iän aikana. Hän itse koettaa aina peiteaineen voimin laittaa piiloon läiskät, mutta kyllähän ne vähän kuultaa läpi silti. Yksi läiskä on ilmestynyt suoraan hänen silmänympärysihoalueelle, ja äitiäni tuo isoksi muuttunut läiskä häiritsee aika paljon. Onhan se niin lähellä silmää, joihin nyt useimmat kiinnittävät ekana huomiota. Olisi siis tosi hienoa nähdä, josko tällä tuotteella olisi mitään vaikutusta hänen läiskiinsä. Äiti ei mielellään tuhlaa paljon rahaa kosmetiikkaan, joten siinäkin mielessä tämä olisi varmasti hänelle jännittävä kokemus.

 8. punahilkka

  Mulla on herkkä, kuiva ja herkästi punoittava iho. Olen käyttänyt tuota La Roche-Posay Rosaliac Ar Intense – seerumia nyt melkein vuoden verran ja mulla se on ainakin auttanut. Ennen mulla punoitti posket aina ja mies kysyi usein ”miksi sä oot niin punainen?” :-D. Nykyään ihon väri on paljon tasaisempi enkä punastu niin helposti. Käytän seerumia vain poskilla ja muuten Rosaliac UV Riche kosteusvoidetta, joka vähentää myös punoitusta ja kuumoituksen tunnetta. En tiedä saako tuota myös Suomesta, kun asun ulkomailla.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.