Karkkipäivä
Karkkipäivä

Hää- ja juhlameikkikurssi @ MUFE Academy

Fuengirolasta vähän toisenlaiseen meikkikouluun…. ;)

Osallistuin viime viikonloppuna Helsingissä Make Up For Ever Academyn hää- ja juhlameikkikurssille. Opettajana toimi Julius Sepponen.

MUFEkurssi1

Kahden päivän kurssilla oli ensin teoria- ja demomeikkiosuus lauantaina ja sitten oppilaiden harjoitusmeikkausta sunnuntaina.

MUFEkurssi_Salla_before_after

Julius loihti ihanalle demomallillemme Sallalle intensiivisen kauriinsilmämeikin.

MUFEkurssi2

Häämeikin kaikkein tärkein elementti on kesto. Meikissä kannattaa käyttää kosteudenkestäviä tuotteita niin pitkälle kuin mahdollista. Primer sekä luomilla että koko kasvoilla on ehdoton must.

MUFElla on peräti seitsemää eri sävyistä primeria erilaisiin tarpeisiin. HD-linjan primereilla voi esimerkiksi taittaa punoitusta, kirkastaa harmaata hipiää, raikastaa kelmeää ihoa tai neutraloida vihertäviä sävyjä. Näiden lisäksi on vielä erityisesti rasvoittuvalle iholle All Mat Primer.

MUFEkurssi3

Mikäli iholla on erilaisia ”ongelmia”, voi käyttää useampaa kuin yhtä primeria. Julius neuvoi, että eri primer-kerroksia ei kuitenkaan saa laittaa päällekkäin, tulos ei silloin ole pysyvä. ”Ei kalvoa kalvon päälle”. Primereita yhdistäessä ne täytyy sekoittaa, esimerkiksi rasvoittuvalle sekä punoittavalle iholle voidaan sekoittaa yhteen All Mat ja HD Primer Vihreä.

MUFEkurssi4

.

MUFEkurssi5

Kulmakarvat ovat myös meikin tärkeimpiä elementtejä sillä ne muotoilevat kasvoja ja vaikuttavat koko yleisilmeeseen. Väärin meikatut kulmat voivat tehdä kantajastaan esimerkiksi alakuloisen, vihaisen tai yllättyneen näköisen.

Julius neuvoi, että häämeikissä kulmia ei kannata meikata puuterimaisella kulmavärillä, se ei kestä yhtä hyvin kuin kynä, vaha tai voide. Make Up For Everin vedenkestävässä sarjassa voidemainen kulmaväri Aqua Brow, joka on Juliuksen suosikki kulmien meikkauksessa. Sallan meikissä hän teki havainnollistamisen vuoksi toisen kulman kynällä, toisen Aqua Brow’lla.

MUFEkurssi_demomeikki2

Silmämeikissä koko luomelle levitettiin voidemaista, shampanjan sävyistä Aqua Cream -luomiväriä #13. Varjostukset luotiin tummanvihreällä vedenkestävällä Aqua Shadow -silmämeikkikynällä jota käytettiin myös alaluomella, ja sen päälle lisättiin vihreää puuteriluomiväriä #93. Varjostusta syvennettiin vielä mustalla luomivärillä #4.

Liikkuvan luomen sisänurkkaan sipaistiin vaaleanpunaista puuteriluomiväriä #89. Kulmaluulla luunvaalea sävy #3 ja beige #126. Rajaus tehtiin Aqua Linerin sävyllä #14. Alaluomen sisärajauksessa Julius käytti puoliksi valkoista ja puoliksi mustaa kohl-kynää (ja näköjään seassa myös vihreää Aqua Shadow-kynää…)

Ripsiin harjattiin vedenkestävää Smoky Lash -maskaraa.

MUFEkurssi_demomeikki

 Meikkipohja + huulet tehtiin seuraavilla tuotteilla:

 • HD Primer
 • HD Elixir -kosteusseerumi (otsalle poistamaan pintakuivuuden aiheuttamaa hilseilyä)
 • Full Cover -peiteaine epäpuhtauksien päälle ja nenänvarteen
 • HD Concealer silmänalusille
 • HD Foundation koko kasvoille
 • HD Powder
 • Sculpting Blush -poskiouna #10
 • Lip Line Perfector -huultenpohjustus
 • Huultenrajaus Aqua Lip #15C
 • Rouge Artist Natural -huulipuna #N18

* * * *

Ja sitten sunnuntain harjoitusmeikkeihin! :)

MUFEkurssi_harjoitusmeikki

Erään oppilaan työ vaiheesta valmiiseen. Meikkiä oli tuossa ”valmis”-kuvassa tosin jo ehditty hieman pyyhkimään miedommaksi, kun malli ei halunnut lähteä liikenteeseen tummassa meikissä (enkä ehtinyt ottaa kuvaa ajoissa ;)). Tämä oli mun lempimeikki, ei ehkä ylläri? :D Kulta + violetti <3 !! Todella kauniit varjostukset.

MUFEkurssi_siipivarjostus

Lähikuvassa rajaus. Julius neuvoi tekniikan, jolla raskaalle, poimuiselle luomelle saa piirrettyä kauniin siipirajauksen. Jos siiven piirtää ”suoraan”, se näyttää silmän auki ollessa poimuiselta ja ikäänkuin ”katkeaa”. Kun siiven piirtää kuvan havainnollistamalla tavalla hieman hyppyrimäisesti, ikäänkuin lentokoneen peräsimen muotoon, rajaus näyttää silmän auki ollessa linjakkaalta ja suoralta.

MUFEkurssi7

MUFEkurssi_harjoitusmeikki2

Toisen oppilaan työ.

MUFEkurssi_harjoitusmeikki_detail

Tässäkin käytettiin kultaa ja violettia yhdistettynä tummaan harmaanruskeaan. Vahva meikki joka oli livenä vieläkin tummempi

MUFEkurssi6

En ehtinyt / tajunnut / huomannut ottaa kuvia kaikkien kurssilaisten töistä kun olin uppoutunut suurimman osan ajasta omaan malliini. (Ja huomasin myös olevani jonkun verran ”hukassa”. Mielenkiintoista miten erilaiselta ja jopa vaikealta voikaan tuntua meikata ympäristössä, joka ei ole itselle lainkaan tuttu eikä tiedä yhtään missä kaikki tuotteet ovat eikä tunne meikkipohjien sävyjä jne jne… ^_^ Haastavaa! :))

Olisi kyllä ollut kiva näyttää vielä lisää meikkejä, kaikkien meikit olivat todella erilaisia.

MUFEkurssi_Hanne_beforeafter

Tässä siis mallini Hanne ennen ja jälkeen -kuvissa, jotka näitte jo aiemmin viikolla.

Oli kiinnostavaa lukea kommenttejanne ja antamaanne palautetta. Kiinnititte huomiota hyvin eri asioihin kuin opettaja. :) Teillä oli hyviä pointteja, kuten irtoripset joiden puuttuminen on kyllä aikamoinen kömmähdys juhlameikissä. Ilman niitä meikki on tosiaan viimeistelemätön. Juuri ripsistä en kuitenkaan saanut opettajalta kritiikkiä.

Juliuksen arvio:

 • Harmoninen, ”perinteinen” kauneusmeikki
 • Erittäin onnistunut pohja ja kulmakarvat
 • Hyvin valitut sävyt jotka sopivat yhteen mallin oman sävymaailman kanssa
 • Silmämeikin varjostukset eivät täysin symmetriset
 • Huulimeikin amorinkaaren symmetrisyydessä parantamisen varaa

MUFEAquaBrow

Tein kulmakarvat Aqua Brow’lla, joka oli minulle entuudestaan aivan vieras tuote. Vähän jännitti sen käyttö, mutta lopulta sain sen laitettua aika tasaisesti. Sain MUFElta oman kappaleen kotitestailujakin varten.

MUFEkurssi_Hanne_silmat

Koska Hannella on vihreät silmät, tuntui roosan ja violetin sävyinen meikki helpolta (nohh, ehkä vähän liiankin itsestäänselvältä) suunnalta. Hannen oma tyyli ei ole mitenkään räväkkä, joten toisaalta tuntui luontevalta lähteä tekemään aika hillittyä meikkiä  –  vaikka sitten myöhemmin liika kiltteily jäi harmittamaan ^_^

Käytin silmämeikkiin koko luomella roosan sävyistä Aqua Cream -luomiväriä (#716) ja vaaleanpunaviolettia Diamond Shadow -luomiväriä (#303), ja varjostuksiin harmaaseen taittavaa keskiviolettia (#121) ja tummanviolettia (#79). Kulmaluulle laitoin neutraalia vaaleaa luomiväriä.

Rajasin yläluomen Aqua Black -geelilinerilla ja harjasin ripsiin Smoky Lash -maskaraa. Alaluomi oli viimeiseen saakka meikkaamaton, ja mietin pitkään tehdäkö sisärajaus vai ei. Lopulta meikki tuntui liian kesyltä, ja tein mustan sisärajauksen Aqua Shadow -kynällä ja lisäsin alaluomelle samoja sävyjä kuin yläluomella. Kuten aiemmin totesin, tummanharmaa kynä olisi ollut parempi valinta. Sisänurkkaan laitoin Juliuksen neuvosta valkoista kynää.

Meikkikasiala

Pohdiskellessani oman varjostustyylini eroa Juliuksen demomeikkiin, minulle tuli mieleen tämä postaus parin vuoden takaa. Siinä minä ja ystäväni Leena teimme samoilla sävyillä omat versiomme samantyylisestä meikistä Leenan silmiin. Minun meikkikäsialalleni tunnusomaista on laajat kaaret ja utuiset reunat, ja voimakkaasti ulos- ja ylöspäin suuntautuvat häivytykset. Sanoin Juliuksellekin, että on se mielenkiintoista etten minä tunnu osaavan tuollaisia ”keskitetympiä” varjostuksia. Tässä kai huomaa sen ettei ole käynyt mitään meikkauskouluja. ^_^

MUFEkurssi_meikki_Hanne

Hannen meikkipohja + huulet tehtiin seuraavilla tuotteilla:

 • HD Primer # 0 (koko kasvoille paitsi nenälle)
 • All Mat Primer (nenälle joka Hannen mukaan kiiltelee helposti)
 • Full Cover -peiteaine # 1 (töpöttelin arpien ja näppyjen päälle ja nenänpieliin)
 • HD Foundation # 115 (HD sopii normaalista rasvoittuvalle iholle jolla on peitettävää)
 • HD Powder
 • Sculpting Kit # 2 (varjostuksiin)
 • Luomiväri # 74 poskipunana
 • Huultenrajauskynä # 15C
 • Rouge Artist Natural -huulipuna # N27

MUFEkurssi_Hanne

Sekin oli teiltä hyvä pointti, että poskipunaa olisi voinut levittää keskemmälle kasvoja poskien ”omenoille”.  Prinsessamaiset rusoposket olisivat tuoneet meikkiin eloa ja sopineet Hannen kapeille kasvoillekin. On muuten todettava, että kuvissa Hannen meikin varjostus + poskipuna on näyttävät todellista vaaleammilta, ihan noin kalpea hän ei ollut IRL. :)

* * *

Kiitokset MUFE Academylle, Juliukselle, Sallalle, Hannelle ja muille kurssilaisille mahtavan mielenkiintoisesta viikonlopusta!

Kommentit (51)

 1. Kate

  Ei voi olla totta. Itku tulisi, jos nousisin ammattimeikkaajan tuolista tuon näköisenä. Malli on nätti, mutta tuo on selvä Russian working girl look. :( Julius tukiopetukseen!

  Sannin meikki on selvästi nätein.

 2. Kata

  On kyllä harvinaisen epäsiisti tuo eka meikki. Naama kiiltää aivan kuin olisi hikinen. Ja värit tuo mieleen itäeurooppalaiset meikit. Huh

 3. Kata

  Tuli vielä mieleen se Sannin kaverin meikkaus, jolle liika meikki ei sopinut ollenkaan vaan luonnollisempi tyyli… Tuolle Sallalle olisi häämeikiksi ehdottomasti sopinut kevyempi ”maski”.
  Itse olen saanut saman lopputuloksen Stockmannin Mac:ssa, siellähän saa ilmaisen meikin kun ostaa muutaman tuotteen. Ne laittaa aivan liikaa vahamaista pohjaa, kulmat todella oudoiksi jne. ja lopputulos on vähän samannäköinen :(

 4. Mansikka

  Toisin kuin suurin osa täällä, mä tykkään Juliuksen meikistä värivalintojensa puolesta, erottuu positiivisesti perinteisestä hempeän vaaleanpunaisesta häämeikistä. Myös sävyjen asettelu on mielestäni taidokas, joskaan tämä ei mallin silmänmuodolle oikein ole sopiva. Epäsiisti on kyllä tuo alarajaus.

  Sinun meikkisi on kyllä parhaiten häivvytetty ja oikein sointuva, juuri sitä tyyliä, mitä moni varmasti häämeikiltään hakee.

 5. Julius

  Hei kaikki,

  Kiitos kovasti palautteesta ja kommenteista, ne ovat aina arvokkaita. Ajattelin sanoa jotain aiheesta, kun mielipiteet tuntuu olevan niin vahvasti jakautuneet. En aio puolustella meikkaustaitojani, sillä niistä on aivan riittävästi näyttöä toisaalla. Haluaisin vain kiinnittää lukijoiden huomion muutamaan seikkaan, jotka juuri tässä meikissä poikkeavat tyypillisestä.

  Ensinnäkin, nämä kurssien demomeikit eivät ole maksettuja/toivottuja/tyylillisesti optimoituja meikkejä. Ne ovat TEKNISIÄ demoja, joissa näytetään kokoelma erilaisia tekniikoita, vaikka ne eivät juuri sille mallille sopisikaan. Salla on kaunis ja ihana malli, mutta hänellä ei ollut tässä mitään valinnanvaraa ja olisin aivan mahdollisesti tehnyt samat valinnat melkein kelle vaan tässä tilanteessa.

  Tällainen demokuva irrotettuna sen tekemisen yhteydessä puhutuista tai näytetyistä ”kikoista” ja tekniikoista voi siis olla aika kummallista katsottavaa. Sentään tein tästä tällä kertaa lähes symmetrisen, sillä usein saatetaan demoissa tehdä jopa kaksi täysin erilaista kasvonpuolta.

  Tarkempina pointteina juuri tässä meikissä:
  – Silmämeikin väri valittiin ensisijaisesti esittelymielessä, sillä on aivan totta, että jokin muu yhdistelmä (esim lila) voisi sopia Sallalle paremmin. Usea kurssilainen vaan sattui sanomaan ennen värivalintaa, että ei oikein ole käyttänyt vihreää kellekään, tai että käyttää usein lilaa (mm. Sanni ;-), joten päätettiin tehdä tästä vihreä.
  – Kontrastinen look valittiin, jotta häivytystekniikkaa ja silmän muotoilua voi demonstroida selkeämmin, kuin esimerkiksi ”yksivärisemmmässä” smoky eyes-tyylissä.
  – Pinkki väri laitettiin sisänurkkaan täysin kokeellisesti, koska näissä demoissa on se tarkoitus opiskella, eikä käyttää vain turvallisia menetelmiä.
  – Sisärajauksessa käytettiin Kohl-kynää, joka voi joillain lähteä pois joskus aika nopeasti. Riippuu silmän kosteudesta jne. Esim Aqua Shadow -kynä pysyy tuntitolkulla, mutta sitä ei nyt käytetty, koska demomeikin ei nyt tarvinnut pysyä yhtä kauan.
  – Sisärajaus tehtiin kahdella värillä vain siksi, koska kukaan kurssilaisista ei ollut siitä kuullutkaan, joten silmien etäisyys tuli senkin vuoksi korostetuksi enemmän kuin pelkällä tummalla sisärajauksella olisi ollut.
  – Sisänurkassa on usein kiva käyttää valoa, ja demonstroitiin siihen kelpaavia tuotteita. En halunnut sittemmin peittää niitä jollain tummalla.
  – Kurssin nimi oli Hää- ja juhlameikkikurssi, jolloin päätin tehdä tarkoituksella keskimääräistä Suomalaista häämeikkiä voimakkaamman meikin. Ei ole myöskään kovin tarkoituksenmukaista pyytää oppilaita kurssille ja demota heille jokin kevyt meikki jonka he jo osaavat.
  – Ripset jätettiin laittamatta, vaikka niistä kyllä puhuttiin, koska niiden laittaminen oli osallistujille paljon tutumpaa kuin jotkin muut meikkaustekniikat. Keskityttiin siis näyttämään ja opettamaan niitä kullekin vaikeita juttuja.
  – Pohjassa näytettiin useiden tuotteiden päällekkäistä käyttöä, joita ei useinkaan tarvitsisi laittaa päällekkäin. Esim useita peiteaineita käytettiin eri vaiheissa ja tavoilla.
  – Tämä valokuva ei ollut tarkoitettu julkaistavaksi, vaan akateemiseksi ”dokumentaatioksi” kurssilaisille. Sen ilme, kuvauskulma, valotus, rajaus ja käsittelemättömyys ovat tarkoituksenmukaisia. Valitettavasti virallista hyvää kuvaa demomeikistä ei saatu ajoissa. Tietysti näytämme kaikki paremmalta hymyilevinä ja usein myös vinokulmasta, mutta silloin ei nähdä esim niitä symmetrioita.

  Toivon, että tästä syntyy jotain yleistä lisätietoa kaikille, sillä opetustilanteet ovat varsin erilaisia, kuin ”oikeat” meikkitilanteet. Itse olen siitä eniten iloinen, että ilmiselvästi pidätte oppilaitteni tekemistä meikeistä, koska sehän on parasta palautetta opettajalle. ;-)

  Kiitos vielä Sanni, kun pääsit osallistumaan, sulla oli tosi hyviä kysymyksiä ja pointteja. Ja kiitos tietysti kaikille malleille ja muillekin oppilaille, mikäli näette tämän. :-)

  Julius Sepponen
  Make Up For Ever Academy

  • Bemu

   Hei Julius, kiitos kommentistasi :) Tämä saa katsomaan meikkiä ihan uudella tavalla. Mehän katsoimme sitä siihen ”tavalliseen tyyliimme”. Olisipas ollut mielenkiintoista nähdä video tästä!

   • RainDrop

    Minakin kiitan tasta kommentista, olin samaa mielta monien kanssa, etta tuo demomeikki ei ole erityisen kaunis, mutta luettuani tuon vastauksen huomaan, etta se ei varsinaisesti ollut tarkoitustaan, vaan eri tekniikoiden ja tuotteiden esittely, tietylla tavalla kokonaisuus ”uhraten”.

    Ehka tekstissa olisi ollut tarpeen alun perin korostaa enemman tuota opetuspuolta. Ja on ihan totta, etta turha maksaa kurssista, jos siella ei opi mitaan uutta. Mielenkiintoinen postaus joka tapauksessa.

    • Sanni

     Ehka tekstissa olisi ollut tarpeen alun perin korostaa enemman tuota opetuspuolta.

     Minullekaan tämä Juliuksen vastineessaan valottama puoli demomeikistä ei selvinnyt paikan päällä. Muuten olisin sen varmasti tekstissä maininnut. :)

  • Morre

   Minäkin kiitän tästä kommentista! Se tosiaan taustoittaa kuvaa ihan eri tavalla ja selittää, miksi se on sellainen kun on.
   Tämä tavis oppi siis taas jotain uutta! :)

  • Salla

   Kiitos Julius valaisevasta kommentista, tämä selvensi varmasti asiaa monelle, mukaan lukien itseni. Minulla oli tosi mukava iltapäivä, ja opin tosi paljon uutta. Joten ilo oli kyllä minun puolellani! :)

 6. Juille

  Kauhean negatiivisia kommentteja täällä :/

  Itse olen sitä mieltä, että kaikki meikit ovat kauniita :) Omaan tyyliin häämeikiksikin sopisi demomeikin tyyli parhaiten, pidän näyttävästä meikistä jo arkenakin joten häämeikiksikään en haluiaisi mitään kovin valjua. Mielestäni demomeikin meikkipohja on kauniin kuulas (jokainen joskus meikkejä kuvaillut tietää että tietynlainen valaistus saa meikkipohjan kuin meikkipohjan kiiltämään huomattavasti todellisuutta voimakkaammin) ja yläluomen meikki todella kaunis ja taitavasti tehty. Kahdella värillä tehty sisärajaus on muuten tosi hyvä vinkki, jota aion jatkossa hyödyntää! :)

  Mun mielestä aika vanhanaikaista ajattelua että tietynlaisia silmiä pitäisi meikata jollain tietyllä tavalla. Tylsiä ja turhia sääntöjä, joista en ainakaan itse välitä tippaakaan! :)

  • Veppe

   Luulen, ettei monikaan meistä kyseistä meikkiä kammoksuneista ajattele, että meikkauksessa tarvitsisi orjallisesti noudattaa mitään erityisiä sääntöjä. Se nyt vaan on ihan kiistaton tosiseikka, että on joitakin yleisiä linjoja sille, millaiset kasvot useimpien mielestä näyttävät miellyttäviltä, ja millaiset eivät. Vaikka joku tykkäisikin kokeilla runsaasti räväköiden meikkien kanssa, onhan se pohjimmainen päämäärä kuitenkin yleensä siinä, että kasvot olisivat joka tapauksessa miellyttävän näköiset.

   Selvästikään Sallan meikki ei useimpien lukijoiden mielestä imarrellut tämän kasvoja, mutta ei se tarkoita, että olisi ollut olemassa vain yksi ”oikea” vaihtoehto.

   Joka tapauksessa, kiitos Juliuksen kommentin, nyt on helppo ymmärtää, ettei kyseessä ollutkaan varsinainen eheä meikki, joten voin itsekin syödä turhat, kriittiset sanani kyseisestä meikistä. :)

 7. Päivi

  Juliuksen mallin silmät ovat kaukana toisistaan. Hänen tekemänsä meikki vain korosti silmien etäisyyttä, joten ei todellakaan näyttänyt ammattilaisen työltä…

 8. Jenny

  Mielenkiintoinen keskustelu kerrassaan ! Päivi, etkö ymmärtänyt Juliuksen kirjoituksesta että tässä oli kyse eri TEKNIIKOISTA, jotka olisi tehty mallille kuin mallille.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.