Hää- ja juhlameikkikurssi @ MUFE Academy

Fuengirolasta vähän toisenlaiseen meikkikouluun…. ;)

Osallistuin viime viikonloppuna Helsingissä Make Up For Ever Academyn hää- ja juhlameikkikurssille. Opettajana toimi Julius Sepponen.

MUFEkurssi1

Kahden päivän kurssilla oli ensin teoria- ja demomeikkiosuus lauantaina ja sitten oppilaiden harjoitusmeikkausta sunnuntaina.

MUFEkurssi_Salla_before_after

Julius loihti ihanalle demomallillemme Sallalle intensiivisen kauriinsilmämeikin.

 

MUFEkurssi2

Häämeikin kaikkein tärkein elementti on kesto. Meikissä kannattaa käyttää kosteudenkestäviä tuotteita niin pitkälle kuin mahdollista. Primer sekä luomilla että koko kasvoilla on ehdoton must.

MUFElla on peräti seitsemää eri sävyistä primeria erilaisiin tarpeisiin. HD-linjan primereilla voi esimerkiksi taittaa punoitusta, kirkastaa harmaata hipiää, raikastaa kelmeää ihoa tai neutraloida vihertäviä sävyjä. Näiden lisäksi on vielä erityisesti rasvoittuvalle iholle All Mat Primer.

MUFEkurssi3

Mikäli iholla on erilaisia ”ongelmia”, voi käyttää useampaa kuin yhtä primeria. Julius neuvoi, että eri primer-kerroksia ei kuitenkaan saa laittaa päällekkäin, tulos ei silloin ole pysyvä. ”Ei kalvoa kalvon päälle”. Primereita yhdistäessä ne täytyy sekoittaa, esimerkiksi rasvoittuvalle sekä punoittavalle iholle voidaan sekoittaa yhteen All Mat ja HD Primer Vihreä.

MUFEkurssi4

.

MUFEkurssi5

Kulmakarvat ovat myös meikin tärkeimpiä elementtejä sillä ne muotoilevat kasvoja ja vaikuttavat koko yleisilmeeseen. Väärin meikatut kulmat voivat tehdä kantajastaan esimerkiksi alakuloisen, vihaisen tai yllättyneen näköisen.

Julius neuvoi, että häämeikissä kulmia ei kannata meikata puuterimaisella kulmavärillä, se ei kestä yhtä hyvin kuin kynä, vaha tai voide. Make Up For Everin vedenkestävässä sarjassa voidemainen kulmaväri Aqua Brow, joka on Juliuksen suosikki kulmien meikkauksessa. Sallan meikissä hän teki havainnollistamisen vuoksi toisen kulman kynällä, toisen Aqua Brow’lla.

MUFEkurssi_demomeikki2

Silmämeikissä koko luomelle levitettiin voidemaista, shampanjan sävyistä Aqua Cream -luomiväriä #13. Varjostukset luotiin tummanvihreällä vedenkestävällä Aqua Shadow -silmämeikkikynällä jota käytettiin myös alaluomella, ja sen päälle lisättiin vihreää puuteriluomiväriä #93. Varjostusta syvennettiin vielä mustalla luomivärillä #4.

Liikkuvan luomen sisänurkkaan sipaistiin vaaleanpunaista puuteriluomiväriä #89. Kulmaluulla luunvaalea sävy #3 ja beige #126. Rajaus tehtiin Aqua Linerin sävyllä #14. Alaluomen sisärajauksessa Julius käytti puoliksi valkoista ja puoliksi mustaa kohl-kynää (ja näköjään seassa myös vihreää Aqua Shadow-kynää…)

Ripsiin harjattiin vedenkestävää Smoky Lash -maskaraa.

MUFEkurssi_demomeikki

 Meikkipohja + huulet tehtiin seuraavilla tuotteilla:

 • HD Primer
 • HD Elixir -kosteusseerumi (otsalle poistamaan pintakuivuuden aiheuttamaa hilseilyä)
 • Full Cover -peiteaine epäpuhtauksien päälle ja nenänvarteen
 • HD Concealer silmänalusille
 • HD Foundation koko kasvoille
 • HD Powder
 • Sculpting Blush -poskiouna #10
 • Lip Line Perfector -huultenpohjustus
 • Huultenrajaus Aqua Lip #15C
 • Rouge Artist Natural -huulipuna #N18

* * * *

Ja sitten sunnuntain harjoitusmeikkeihin! :)

MUFEkurssi_harjoitusmeikki

Erään oppilaan työ vaiheesta valmiiseen. Meikkiä oli tuossa ”valmis”-kuvassa tosin jo ehditty hieman pyyhkimään miedommaksi, kun malli ei halunnut lähteä liikenteeseen tummassa meikissä (enkä ehtinyt ottaa kuvaa ajoissa ;)). Tämä oli mun lempimeikki, ei ehkä ylläri? :D Kulta + violetti <3 !! Todella kauniit varjostukset.

MUFEkurssi_siipivarjostus

Lähikuvassa rajaus. Julius neuvoi tekniikan, jolla raskaalle, poimuiselle luomelle saa piirrettyä kauniin siipirajauksen. Jos siiven piirtää ”suoraan”, se näyttää silmän auki ollessa poimuiselta ja ikäänkuin ”katkeaa”. Kun siiven piirtää kuvan havainnollistamalla tavalla hieman hyppyrimäisesti, ikäänkuin lentokoneen peräsimen muotoon, rajaus näyttää silmän auki ollessa linjakkaalta ja suoralta.

MUFEkurssi7

MUFEkurssi_harjoitusmeikki2

Toisen oppilaan työ.

MUFEkurssi_harjoitusmeikki_detail

Tässäkin käytettiin kultaa ja violettia yhdistettynä tummaan harmaanruskeaan. Vahva meikki joka oli livenä vieläkin tummempi

MUFEkurssi6

En ehtinyt / tajunnut / huomannut ottaa kuvia kaikkien kurssilaisten töistä kun olin uppoutunut suurimman osan ajasta omaan malliini. (Ja huomasin myös olevani jonkun verran ”hukassa”. Mielenkiintoista miten erilaiselta ja jopa vaikealta voikaan tuntua meikata ympäristössä, joka ei ole itselle lainkaan tuttu eikä tiedä yhtään missä kaikki tuotteet ovat eikä tunne meikkipohjien sävyjä jne jne… ^_^ Haastavaa! :))

Olisi kyllä ollut kiva näyttää vielä lisää meikkejä, kaikkien meikit olivat todella erilaisia.

MUFEkurssi_Hanne_beforeafter

Tässä siis mallini Hanne ennen ja jälkeen -kuvissa, jotka näitte jo aiemmin viikolla.

Oli kiinnostavaa lukea kommenttejanne ja antamaanne palautetta. Kiinnititte huomiota hyvin eri asioihin kuin opettaja. :) Teillä oli hyviä pointteja, kuten irtoripset joiden puuttuminen on kyllä aikamoinen kömmähdys juhlameikissä. Ilman niitä meikki on tosiaan viimeistelemätön. Juuri ripsistä en kuitenkaan saanut opettajalta kritiikkiä.

Juliuksen arvio:

 • Harmoninen, ”perinteinen” kauneusmeikki
 • Erittäin onnistunut pohja ja kulmakarvat
 • Hyvin valitut sävyt jotka sopivat yhteen mallin oman sävymaailman kanssa
 • Silmämeikin varjostukset eivät täysin symmetriset
 • Huulimeikin amorinkaaren symmetrisyydessä parantamisen varaa

 

MUFEAquaBrow

Tein kulmakarvat Aqua Brow’lla, joka oli minulle entuudestaan aivan vieras tuote. Vähän jännitti sen käyttö, mutta lopulta sain sen laitettua aika tasaisesti. Sain MUFElta oman kappaleen kotitestailujakin varten.

MUFEkurssi_Hanne_silmat

Koska Hannella on vihreät silmät, tuntui roosan ja violetin sävyinen meikki helpolta (nohh, ehkä vähän liiankin itsestäänselvältä) suunnalta. Hannen oma tyyli ei ole mitenkään räväkkä, joten toisaalta tuntui luontevalta lähteä tekemään aika hillittyä meikkiä  –  vaikka sitten myöhemmin liika kiltteily jäi harmittamaan ^_^

Käytin silmämeikkiin koko luomella roosan sävyistä Aqua Cream -luomiväriä (#716) ja vaaleanpunaviolettia Diamond Shadow -luomiväriä (#303), ja varjostuksiin harmaaseen taittavaa keskiviolettia (#121) ja tummanviolettia (#79). Kulmaluulle laitoin neutraalia vaaleaa luomiväriä.

Rajasin yläluomen Aqua Black -geelilinerilla ja harjasin ripsiin Smoky Lash -maskaraa. Alaluomi oli viimeiseen saakka meikkaamaton, ja mietin pitkään tehdäkö sisärajaus vai ei. Lopulta meikki tuntui liian kesyltä, ja tein mustan sisärajauksen Aqua Shadow -kynällä ja lisäsin alaluomelle samoja sävyjä kuin yläluomella. Kuten aiemmin totesin, tummanharmaa kynä olisi ollut parempi valinta. Sisänurkkaan laitoin Juliuksen neuvosta valkoista kynää.

Meikkikasiala

Pohdiskellessani oman varjostustyylini eroa Juliuksen demomeikkiin, minulle tuli mieleen tämä postaus parin vuoden takaa. Siinä minä ja ystäväni Leena teimme samoilla sävyillä omat versiomme samantyylisestä meikistä Leenan silmiin. Minun meikkikäsialalleni tunnusomaista on laajat kaaret ja utuiset reunat, ja voimakkaasti ulos- ja ylöspäin suuntautuvat häivytykset. Sanoin Juliuksellekin, että on se mielenkiintoista etten minä tunnu osaavan tuollaisia ”keskitetympiä” varjostuksia. Tässä kai huomaa sen ettei ole käynyt mitään meikkauskouluja. ^_^

MUFEkurssi_meikki_Hanne

Hannen meikkipohja + huulet tehtiin seuraavilla tuotteilla:

 • HD Primer # 0 (koko kasvoille paitsi nenälle)
 • All Mat Primer (nenälle joka Hannen mukaan kiiltelee helposti)
 • Full Cover -peiteaine # 1 (töpöttelin arpien ja näppyjen päälle ja nenänpieliin)
 • HD Foundation # 115 (HD sopii normaalista rasvoittuvalle iholle jolla on peitettävää)
 • HD Powder
 • Sculpting Kit # 2 (varjostuksiin)
 • Luomiväri # 74 poskipunana
 • Huultenrajauskynä # 15C
 • Rouge Artist Natural -huulipuna # N27

MUFEkurssi_Hanne

Sekin oli teiltä hyvä pointti, että poskipunaa olisi voinut levittää keskemmälle kasvoja poskien ”omenoille”.  Prinsessamaiset rusoposket olisivat tuoneet meikkiin eloa ja sopineet Hannen kapeille kasvoillekin. On muuten todettava, että kuvissa Hannen meikin varjostus + poskipuna on näyttävät todellista vaaleammilta, ihan noin kalpea hän ei ollut IRL. :)

* * *

Kiitokset MUFE Academylle, Juliukselle, Sallalle, Hannelle ja muille kurssilaisille mahtavan mielenkiintoisesta viikonlopusta!

Kommentit (51)
 1. Toi sun meikki on ihanan raikas! Liian ”pakkeloituja” pohjia omaan makuuni noissa muissa meikeissä.

 2. Tuota noin…

  Minusta tuo Julius Sepposen tekemä meikki on todella kamala. Anteeksi, jos pahoitan jonkun mielen.
  Alarajaukset saavat silmät näyttämään todella oudoilta ja jotenkin meikistä tulee mieleen tunkkaisuus. Huulipuna ei jotenkin istu silmämeikin kanssa lainkaan. Ja kun katsoo mallia ilman meikkiä, niin tulee mieleen aito luonnonlapsi, hiukan keijumainen veitikkamaisuus :)

  Tuo sinun tekemäsi meikki taas näyttää sopivan kantajalleen todella kauniisti. Etenkin tuo viimeinen kuva näyttää aivan mielettömän upealta.

  No… En ole lainkaan tämän alan ammattilainen. Pelkkä katselija vain :)

  1. Olen ihan samaa mieltä. Mun mielestä myös Juliuksen tekemä meikki on ihan kamala.. Noin pyöreälle ja isolle luomelle ei mielestäni käy tuollainen meikki. Ei helmiäistä, eikä noin vaaleaa. Tumma väri pienentäisi luomea.Rajaukset on epäsiistit ja musta sisärajaus pienentäisi silmiä. Vai oliko tarkoitus saada aikaan säikähtynyt ilme.. Sannin tekemä meikki paras :-)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *