Gythio – kaupunki johon et tiennyt haluavasi Kreikassa

Jäin sitten Gythioon. :)

Olen tosi iloinen, että jäin.

Gythio on noin 5000 ihmisen pikkukaupunki Peloponnesoksella, Manin niemimaan koillisosassa. Jos joku teistä on käynyt Symillä, voitte yllä olevaa kuvaa katsoessa varmasti jakaa kokemukseni: Gythion värikäs, neoklassinen arkkitehtuuri ja kukkuloita halaava sijainti melkein toistensa päällä seisovine taloineen tuo vahvasti mieleen Symin. Gythio on kuin ”rouheampi”, vähemmän maalattu ja kiillotettu Symi.

Ihana..!

Turistillisesti Gythio tuskin sanoo monellekaan Kreikan peruskävijälle mitään, eikä Manin alueelle ylipäänsä tehdä pakettimatkoja. Omatoimireissaajalle suosittelisin Gythio’ta mitä lämpimimmin! Kuten koko Manin aluetta. Täällä on aivan upeita rantoja ja tunnelmallisia kyliä, vailla massaturismikohteiden lieveilmiöitä övereine matkamuistomyymälöineen ja hyökkäävine ravintoloiden sisäänheittäjineen. Gythio on Manin suurin asutuskeskus ja ainoa kaupunki. Jos olet suuntaamassa Maniin, pysähdy ehdottomasti Gythiossa!

Gythion kukkulainen ja merellinen sijainti tekee siitä mielenkiintoisen ja maisemiltaan palkitsevan kaupungin kävellä. Suuret korkeuserot tuovat kiinnostavia vinkkeleitä kaupungin kaduille ja meren ylle.

Mitään ”San Franciscoa” koko kaupunki ei sentään ole, mutta kyllä täällä halutessaan voi kävellä oikein hyvää porras- tai ylämäkitreeniä kaupungin ylemmissä osissa :)

Kuten todettua, tällä matkalla en kaipaa mitään valtavan virikkeellisiä ja vilkkaita kohteita, vaan rauhaa ja rentoutumista. Gythiossa on aidon kreikkalaisen kaupungin tunnelmaa, mutta se on sen verran pieni ja kompakti, että kaupungin saa nopeasti haltuun eikä tule ”…sekin kortteli ja kaupunginosa pitää vielä nähdä..!” -ähkyä. Luulen, että kolme päivää riittää täällä oikein hyvin.

Keskiviikkona lähden Kytheralle :) Se tulee olemaan Kreikan saareni numero 50! Tai tarkemmin sanottuna Kreikan saarikunta numero 50. Olen vieraillut yli 50 saarella, jos muihin saariin kuuluvat saaret kuten Telendos Kalymnoksella, Delos Mykonoksella ja Thirasia Santorinilla lasketaan.

Satamat..! ❤️

Tiedättekös muuten, mikä erittäin trendikäs kosmetiikan raaka-aine tässä kuvassa komeilee? :)

Sehän on ystävämme kaktusviikuna eli viikunaopuntia..! 😍 Esimerkiksi Whamisan Cactus Bouncy Serum on 99-prosenttisesti kaktusviikunauutetta. Viikunaopuntialla on kosmetiikassa paljon samoja ominaisuuksia kuin aloe veralla, mutta se on vielä paljon aloe veraa antioksdanttisempi ja sisältää vielä enemmän mikroravinteita kuten aminohappoja, vitamiineja ja mineraaleja.

Kaktusviikunaa on joka puolella Manin alueella. Paikalliset eivät vielä ole alkaneet pullottaa sitä kosmetiikkaan, mutta joistain ravintoloista voisin kuulema löytää kaktusviikunajälkkäriä. :)

Mun ihana hotelli Gythiossa ansaitsee ihan oman esittelynsä. ❤️ Tämä näyttävä rakennus tarttui silmiini jo lauantain läpikulkumatkalla, se erottuu kaupunkikuvassa moderniudellaan. (Hotellin voi bongata kahdestakin tämän postauksen kaupunkikuvasta – se todella erottuu.) Se on myös keskustan ainoa hotelli kera kattoterassin – ja saanen sanoa, että täältä on paras näköala kaupungin ylle..!

Nyt mun pää painuu tyynyyn… Kalinichta. 

Kommentit (29)
 1. Nam, kaktusviikuna – eli hepreaksi sabra – on aivan superherkullinen hedelmä.. kunhan osaa kuoria sen piikkejä vältellen..!

  1. Joo, sain kuulla ettei itse kannata todellakaan lähteä poimimaan tätä hedelmää..! :D Ilmeisesti pahempi piikittelijä kuin tyrnimarjat…

   1. Ostin kaupasta kaktusviikunoita uteliaisuudesta. En katsonut netistä mitään tietoja kys. hedelmästä, kosmetiikasta on kyllä tuttu aines. Hiplasin niitä kotona ja pallottelin käsissäni ja sitten kuorin. Opin kantapään kautta etten toiste enää tee niin 🙄

    1. pallottelin käsissäni ja sitten kuorin. Opin kantapään kautta etten toiste enää tee niin 🙄

     Eihh…! 🙈 …maistuiko edes hyvältä kuitenkin..?

 2. Hei! Ihanalta näyttää siellä lämpimässä auringonpaisteessa :) Olisi kysymys ihan ohi postauksen aiheen, mutta tarvitsisin neuvoa rasvoittuvan ihon kosteusvoiteeksi.. Minulla oli ennen käytössä bodyshopin tea tree mattapinnan jättävä voide, jota sekoitin lumene cc-voiteeseen. Tuo oli hyvä combo, mutta ikävä kyllä tuota tea tree voidetta ei saa enää. Olisiko sinulla jotain vinkkiä, mikä kasvovoide sopisi helposti rasvoittuvalle iholle, ja jota voisi sekoittaa esim. tuohon lumenen cc-voiteeseen? Mikä voide pitäisi ihon mattapintaisena pitkään?
  Kiitos jo etukäteen jos ehtisit neuvoa antamaan. Ja ihanaa ja rentouttavaa lomailua siellä etelän auringossa :)

  1. Olisiko sinulla jotain vinkkiä, mikä kasvovoide sopisi helposti rasvoittuvalle iholle, ja jota voisi sekoittaa esim. tuohon lumenen cc-voiteeseen? Mikä voide pitäisi ihon mattapintaisena pitkään?

   Parhaat suositukset osaan antaa tuotteista, joita käytän myös itse ja joiden lupaukset voin todeta omalla ihollani, mutta mattapinnan jättävistä voiteista en ikävä kyllä osaa antaa omaa kokemusta. Minulla on kyllä suosikkeja tämän kategorian voiteista, mutta ikävä kyllä en osaa sanoa kuinka mattaisina ne pitävät ihon, kun oma ihoni ei rasvoitu.

   Tässä Top 3 suosikkiani rasvoittuvalle iholle sopivista voiteista:

   * Evolve True Balance Lotion – kaikkein ohuin, tykkään tosi paljon! Ihanan raikas koostumus.
   * Lavera Pure Beauty -voide – sisältää parhaat ainesosat tasapainottamaan rasvoittuvaa (ja epäpuhdasta) ihoa. Paras tuoksu! 😍 Myös ohut ja nopeasti imeytyvä koostumus.
   * Cattier Mattifying Day Care -voide – myös todella hyvän tuntuinen iholla, ohudeltaan samaa luokkaa kuin Lavera, miellyttävä kukkaistuoksu. Cattierin voide on enemmän sekaiholle ja vaikuttaa kiiltoa hillitsevästi, Laveran voide vaikuttaa myös epäpuhtauksiin.

   Meikkivoiteeseen sekoitettavaksi näistä parhaiten sopii kenties Evolve.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *