Karkkipäivä
Karkkipäivä

Gyaru make-up

Olen jo pitkään halunnut kokeilla meikkiä japanilaiseen gyaru-tyyliin. Ensin on kuitenkin todettava, että kyseinen tyyli on minusta itse asiassa aika ruma. :) Törmäsin meikkityyliin ensimmäisen kerran Cupcake Couture -blogissa (joo, en siis tosiaan seuraa japanilaista tyyliä/alakulttuureja!), ja ihmettelin miksi kaunis tyttö oli tehnyt itselleen niin oudon ja silmiä alaspäin vetävän meikin. Asiaan hieman perehdyttyäni mulle selvisi, että gyaru-meikkityylissä silmistä ilmeisesti halutaan tehdä mahdollisimman alaspäin valuvat. Olennaista on tehdä alaluomen ulkonurkkaan voimakas, valuva ”reuna” luomivärillä ja/tai eyelinerilla.

EggsBeauty

En ymmärrä mikä japanilaisia tuossa tyylissä niin viehättää, mutta täytyyhän sitä päästä kokeilemaan. Ensimmäinen valitsemani meikki ei onnistunut mitenkään huiman hienosti, joten näköjään gyaru-tyyli vaatii harjoittelua näennäisestä helppoudestaan huolimatta. Valitsin meikiksi Egg’s Beauty -lehden tutorialin mukaisen violetti/vihreä-lookin.

Eggstutorial

Japanilaisissa kauneuslehdissä meikkiohjeet ovat vähän toisella tasolla kuin meillä täällä kotimaassa. Japanissa meikkitutorial on todellakin step-by-step ohjeistus.

Eggscoverface

Gyaru2

Näyttää aika alakuloiselta indeed. Gyaru-meikissä myös yläluomen eyeliner-rajaus vedetään useimmiten hieman alaviistoon, niin että se korostaa alaluomen valuvaa linjaa.

Gyaru3

Meikki toteutettu Urban Decayn, MACin ja Grimasin luomiväreillä. Liikkuvalla luomella Urban Decayn glitterinen vaaleanvioletti Grifter, ripsirajassa paksu rajaus Grimasin tummanvioletilla 761-luomivärillä ja sen päällä musta tussirajaus Eyekon kynällä. Kulmaluulla MACin Shroom. Alaluomelle tein ensin ohuen mustan rajauksen Indeliblen mustalla geelirajauksella, ja pehmensin sen MACin Carbon-luomivärillä. Alle vedin Urban Decayn vihreää Graffiti-luomiväriä.

Gyaru5

.

Untitledx

Mites ois mullekin tällainen kolmionaama…?

Gyaru

Meni taas ikuisuus tekoripsien liimaamisessa… että se on rasittavaa!

Kokeilen joku päivä vielä lisää gyaru-lookkeja. Tänä iltana vietin muuten tunnin selaillen netistä inspiraatiomeikkikuvia…! Jospa niitä meikkejä alkaisi taas kohta syntyä.

Kommentit (47)

 1. sansq

  Musta toi meikki oli sulle ehkä sopivin ja kaunein! :) Ehkä mulla on oudot mieltymykset, mutta tuo jotenkin suurensi ja teki silmistäsi viattoman ja suloisen näköiset! Muutenkin toi meikkityyli miellyttää silmää varsinkin aasialaisilla.

 2. Charming Nails

  Mietin pitkään mitä tähän kommentoisi :) kiva että kokeilit tälläistä, meikki on tosi kaunis väritykseltään mutta näytät vähän oudolta, palaa takaisin omaan tyyliin ;D

  Mutta lisää tälläisiä tietenkin, olisihan tälläistä tyyliä itsekin kiva kokeilla. Ei vaan ehkä olisi mun juttu, alakuloiset silmät ja päällä roikkuvat luomet O_O

 3. Hannukkaz

  Mä tykkään tollasista meikeistä, en vaan tiiä mikä niissä vetää puoleensa! Itse olen kauhean laiska tekemään mitään muuta kuin sen perusmeikin, olen kauhean aamu-uninen ja se jaksaa ärsyttää.

 4. r-ii

  tykkään sun blogistasi tosi paljon, jutut on aina asiallisia/asiantunteviatms mutta silti ei yhtää tylsiä vaa hauskoja :) musta toi meikki on sinänsä ihan hieno mutta just vähä alakuloinen..

 5. r-ii
  • Sanni

   Siis tuohonhan mä just linkkasin postauksessa. ;)

 6. r-ii

  hmm tää helle ja pihalla dataaminen ei vissiin oikeen tee mulle hyvää ;D oon vähä hitaammalla tuulella tänään :D

 7. Rosa

  Tää postaus olikin jännä yllätys ^^

  Olen juuri tässä arin viikon aikana ptutustunut paljon enemmän tuohon gyaru tyyliin. Yhden blogin kautta taisi lähteä innostus, kun nuo gyary-tytöt näyttää miusta ihan mielettömän söpöiltä (kuten tosiaan on tyylin tarkoituskin) ^^ Japanista ja sieltä tulevasta animesta olen jo monta vuotta ollut kiinnostunut, mutta japanilaisiin tyyleihin en ole ihme kyllä perehtynyt tarkemmin, vaikka muuten maa kiehtookin paljon ja erityisesti tuo anime.

  Mutta tosiaan nyt olen enemmän tutustunut tähän gyaru-tyyliin ja voinkin tässä sitten tiedoillani egoilla sen vertaan kun tyylistä tiedän… Tietoni olen imenyt täältä: http://dirty-prettythings.blogspot.com/2007/11/spotlight-gyaru-gal.html Suosittelen lämpoimästi tutustumaan, jos gyaru-tyyli kiinnostaa!

  Laretzki kirjoitti:
  15.7.2010 10:03

  ”Tuo lookkihan tulee varmaankin mangasta/animesta, joka on Japanissa todella suosittua, joten onko ihmekään, että siellä tytöt haluavat näyttää samalta. Siis mahdollisimmat suuret silmät jne. En itse seuraile kovinkaan paljoa tuollaisia, mutta jostain luin että jenkeissäkin tuo tyyli alkaa ottaa ihmisiä valtaansa ja siellä myydään valtavasti piilolinssejä joilla suurennetaan iiristä ja sitä kautta saadaan animehahmojen ulkonäköä.”

  Tämän tyylin alkuperä ei ole animessa. Isot silmät voi kyllä yhdistää animeenkin, mutta muita samankaltaisuuksia ei sitten olekaan. Esim. animessa esiintyy hiuksia vaikka missä sateenkaaren väreissä, mutta tällaisessa ”perusgyaru” tyylissä suositaan yleensä aika hentoja ruskean sävyjä. Gyaru tyylejäkin ja sen alalajeja on kyllä ihan hirveästi, että on vaikea sanoa, mitä juttuja kuuluu mihinkin tyyliin, mutta näin karkeasti jaoteltuna.

  Gyaru tyylissä on ideana näyttää söpöltä ja seksikkäältä, sen takia isot silmät ja tekoripset on ihan must. Tyyliin kuuluu kunnon pynttäytyminen, hiustenlaitto, ”villiys” ja seksikkyys. Alunperin tyylin oli tarkoitus kapinoita silloista japanilaista naisihannetta vastaan. Naisen tuli silloin olla hillitty, vaaleahipiäinen ja tummatukkainen.

  Gyaru-meikki on tosiaan meikäläisestäkin tosi vaikea toteuttaa. Omiin silmiin ei tunnu sopivan sitten millään. Kai se vaatii vain superpaljon harjoitusta. Voi olla että tällaisiin länsimaisiin silmiin tuota meikkiä on vain hyvin vaikea tehdä. Tämän ajatteleminen saa mut melkein kyyneliin, kun mieleen tulee näitä tosi söpöjä japanilaistyttöjä… Miksen minä voi näyttää tuolta?

  Tässä olisi yksi linkki yhdestä suomalaisesta ”nettikuuluisuudesta”, joka kyllä on tunnetumpi scene- kuin gyaru-tyylistään, mutta gyaru-tyyli sopii ainakin minun mielestäni hänelle aivan mahtavavasti (ja meikki on upea): http://www.icrawl.org/1720925795-hannie-dropkick

  • Sanni

   Tuon Hannah-Marien meikki vaikuttaa kyllä olevan aikas rajusti photoshopattu noihin kuviin. Silmiä on ilmiselvästi suurennettu kuvankäsittelyllä. Mutta onhan meikki silti aika makea… ei vaan todellisuudessa ihan niin mieletön kuin kuvissa.

   • Rosa

    Tosta photoshoppauksesta on puhuttu paljon mm. Hannah Marien youtube-videoissa. No photoshopattu tai ei, niin meikäläisen mielestä aika masee on meikki :) Vaikka jossain kuvissa näyttää kyllä suttuiselta, mistä en sitten tykkää. Tai jos meikki näyttää hirveältä pakkelikerrokselta, ei sekään oikeen imartele Yksi juttu mistä minusta tunnistaa hyvän meikkaajan on se, että naamassa voi olla määrällisesti paljon meikkiä, mutta tuloksessa sitä ei huomaa.

    Mutta tosiaan, Hannah-Marie on varmasti photoshoppia käyttänyt ainakin jossain määrin, mutta kuvat toimivat varmasti hyvänä kipinänä muille gyaru-tyylistä pitäville :)

    Ja vielä propsit Sanni tästä postauksesta, oli hyvin mielenkiintoinen! ^^ Postauksesi ovat muutenkin priimaa, odotan aina mitä on tulossa seuraavaksi ^^

 8. Pandora

  Tulipahan muuten mieleen, että gyaru sopii aasialaiselle kasvojen- ja ennen kaikkea silmien muodolle, sillä yleensähän aasialaisilla ihmisillä on hiukan ylöspäin vinot silmät. Ja tuohon länsimaalaisuuteen taas, että silmien ”vinous” saadaan häivytettyä melko tehokkaasti vetämällä silmiä alaspäin. Nuo japanilaiset meikkitutorialit ovat niin käteviä, olisi meillä suomessakin vaan… Mutta hienosti toteutit tämänkin, tykkään sun tyylistä meikata.

 9. Rairuu

  En tiedä oletko kohdannut mutta pakko lisätä pari linkkiä – yllättäen nämäkin Japanista:

  http://www.ipukeglamour.com/tutorials/Ganguro_files/Image6.png
  http://4.bp.blogspot.com/_zbDDPLjtrgI/TGis1I_hKhI/AAAAAAAAALk/xBduLnECkzc/s1600/ka-tan.jpg

  Ymmärtääkseni nuo kuuluvat jonkinlaiseen Ganguro-tyyliin, en tiedä ovatko ne yamanbaa tai manbaa. Manba-meikissä valkoista taitaa olla myös silmien alla kun yamanbassa taas ei, ymmärtääkseni.

  Mitäs mieltä tuommoisesta meikkauksesta olet? ^^

 10. GyaruLover

  Olet hieman hakoteillä parissa asiassa. Gyarussa ei haeta mitään valuvia silmiä, vaan suuria silmiä. Tyyli perustuu lähinnä kasvoihin ja vaatteiden kuuluu olla vain siistejä ja trendikkäitä. Aijempia kommentteja katselin ja sanon, että gyarussa ei aina kuulu olla seksikäs. Sehän riippuu ihan siitä, miten itse tahdot tyylilläsi ilmaista. Esim. minä, gyaru, tahdon olla söpö. Lisäksi, eyeliner rajaus on useissa meikeissä hieman ylöspäin tai suoraan. Meikissä saa ihan vapaasti irrotella, kunhan muistaa perusasiat! ;)

  • Sanni

   OK :) Kiitos selvennyksestä. :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.