Karkkipäivä
Karkkipäivä

Grimas-viikko: hopeanharmaa smokey eye

Perjantaihin sopii hyvin klassinen smokey eye. Tykkään aina kun pääsen käyttämään yhtä vanhoista lempiluomiväreistäni, eli Grimasin numeroa 713. THE smokey-sävy.

Sävyt 710 ja 713.

Tein tämän smokeyn eri tavalla kuin yleensä teen, mutta tulos on ihan yhtä savuinen. :)

Meikissä käytetty ripsiä numero 120.

Yleensä levitän smokeyssä tummimman sävyn lähimmäksi ripsirajaa, mutta nyt aloitin meikin ulkonurkasta. Levitin tummanharmaata helmiäissävyä nro 713 ulkonurkkaan ja alaluomelle ja sen jälkeen hopeanharmaata luomen sisäpuolikkaalle ja osittain tummanharmaan päälle. Sisänurkkaan sipaisin hopean päälle valkoista, ja häivytin samalla valkoisella tummanharmaan rajat.

Tykkään ripsistä nro 120 eniten kaikista kokeilemistani Grimas-ripsistä. Ne ovat näyttävät ja elegantit, mutta tarpeeksi lyhyet sisänurkasta että sopivat minunkin silmääni. Ennenkaikkea ne tuntuivat kevyiltä ja olivat yllättävän helpot laittaa.

Tein varjostuksen minulle epätyypillisesti pyöreään muotoon. Yleensä teen aina viiston kolmio- tai siipivarjostuksen.

Meikki oli mielestäni tosi nätti. Nämä 710 + 713 toimivat yhdessä kuin unelma. <3

Tässä vielä vertailukuva sinisestä meikistä pitkänomaisella kolmiovarjostuksella ja harmaasta meikistä pyöreällä varjostuksella.

 

Nyt vain pensselit heilumaan ja kunnon savusilmiä kehiin viikonlopulle, eikö niin? :)

P.S. Mun siveltimen kohteeksihan voi muuten tänään ja viikonloppuna päästä Helsingin Messukeskuksessa Kauneusmessuilla!

Kommentit (43)

 1. Aurinkoinen

  Kummatkin silmämeikit ovat todella ihania. Minäkin olen sitä mieltä, että pyöreä muoto suurentaa silmiäsi, mutta molempi parempi.

  • Sanni

   Tokihan se suurentaa, kun varjostus on nostettu paljon ylemmäs kuin sinisessä. Sinisen meikin varjostus pidentää silmän muotoa, harmaan meikin laajentaa ja pyöristää.

 2. Heli

  Ihana meikki! Juuri noin mun pitäis tehdä smokey, ettei silmät näyttäis olevan liian lähellä toisiaan.

  Muistin sen sun vanhan postauksen silmän muodosta ja yllätyin, miten hyvin tuo pyöreämpi varjostus sopii tässä meikissä. Ehkä nuo ripset tosiaan tasapainottaa ja tekee meikistä kuitenkin ”yläpainotteisen”. Et sattunu ottamaan kuvaa ennen ripsien liimaamista niin päästäisiin vertaamaan? :D

  • Sanni

   Et sattunu ottamaan kuvaa ennen ripsien liimaamista niin päästäisiin vertaamaan? :D

   Ei tullut otettua, vaikka itse asiassa kaikista muista meikeistä oli se ripsetönkin kuva. :P

 3. Ella

  Pystytkö yhtään heittämään, sopiiko tumma mustalla ja harmaalla tehty smokey meikki vaaleahkon vihreisiin silmiin, joissa on häivähdys sinistä ja harmaata? Jos ei, millä värillä olisi smokey paras tehdä?

  Olen myöskin alalla, ja muiden silmiin meikkiä tehtyäni se tuntuu sopivan, mutta omiin silmiin meikkiä väsätessä silmien väri muuttuu…oudoksi. Joten jos saisin jotain vinkkiä, mitkä sävyt voisivat paremmin sopia, olisin iloinen! Toisaalta, voihan sävyn outous johtua vain omasta kriittisestä silmästä, mutta no…:D

  • Sanni

   Onpa jännä, minä olen kuvitellut että musta/harmaa smokey sopii kaikille silmien väreille. Mitenkäs olisi sitten joku tumman violetin ja harmaanvioletin sävyjä sisältävä smokey? Senhän pitäisi sopia vihreille silmille.

 4. candycane

  Sulle sopii tuollaiset melko hillityt irtoripset niin hyvin! Ala käyttää useamminkin =)

 5. Mari

  Aivan ihania tämä ja edellisen postauksen jälkimmäinen meikki! Tuo pyöreä varjostus sopii mielettömän hyvin, saa jotenkin silmän näyttämään avoimemmalta :)

 6. sädetys

  Kupari ja ruskea -meikki oli kyllä tosi upea..eli upein siis grimas viikon meikeistä

 7. Anni

  Moikka ! Mistä päin sä olet kotoisin ? Teetkö muille maksusta meikkejä? Nimittäin mulla on iso kriisi mun vanhojentanssi meikin kanssa… Ja huomasin että teet tosi ihania meikkejä. Tai jos voisit neuvoa mua minkälainen meikki sopisi mun pukuun. Olisi huippu juttu jos voisit auttaa :)

  • Sanni

   Voin laittaa sulle sähköpostia. :)

 8. Tuhkimo76

  Smashboxin harmaa meikki näyttää ruudulla hyvin identtiseltä :). Todella kauniit meikit kumpikin.

 9. Nipsu

  Heippa!

  Kiitos blogista ja erityisesti tästä, tällä ohjeella rupean nimittäin harjoittelamaan häämeikkiäni :) Minulla on ripsienpidennykset ja ajattelin yläluomelle tehdä ohuen rajauksen. Mitä rajauskynää suosittelisit tähän, kenties nestemäistä eyelineria? Mitä valkoista luomiväriä olet muuten tässä käyttänyt?

  Entä osaisitko neuvoa kävisikö tähän meikkiin paremmin persikan vai vaaleanpunainen/pinkki poskipuna ja huulikiilto? Kimppuuni kun tulee valkoista sekä vaalean persikan sävyä ja vaaleanpunaista, joten ajattelin sävyiksi ottaa jomman kumman näistä. Hiukseni ovat vaaleat ja silmät siniset. Silmät ajattelin pitää pääosassa ja huulet neutraaleina.
  Kiitos paljon avusta, otan ehdotuksia vastaan! :)

  • Sanni

   Moi Nipsu!

   Mitä rajauskynää suosittelisit tähän, kenties nestemäistä eyelineria?

   Nestemäisellä saat ohuimman ja tarkimman, eli kyllä, sitä suosittelen :)

   Mitä valkoista luomiväriä olet muuten tässä käyttänyt?

   Varmaankin käytin Revlonin Frosty Whitea (ei enää valmisteta). Se on sellainen himmeästi hohtava (ei siis mitenkään ”frosty” vaikka nimessä niin lukeekin), ei hohtava mutta ei mattainenkaan. Just täydellinen. Valitettavasti en osaa vinkata toista samantyyppistä valkoista, vaikka niitä varmasti markkinoilta kyllä löytyy.

   Entä osaisitko neuvoa kävisikö tähän meikkiin paremmin persikan vai vaaleanpunainen/pinkki poskipuna ja huulikiilto?

   Pinkki/roosa käyvät paremmin hopean ja harmaan kanssa.

   Onko oma värityksesi muuten lämmin vai viileä? Vai siltä väliltä? :) Jos olet selkeästi lämmin, suosittelen tekemään tämän meikin harmaa-valkoisena ja jättämään hopean pois. Hopea riitelee hunajaisen ihon ja hiusten kanssa. Harmaa ja valkoinenkaan eivät ole ihan parhaat sävyt selkeästi lämpimälle (valkoisen tilalla käyttäisin luonnonvaaleaa), mutta ne ovat kuitenkin neutraaleja sävyjä, toisin kuin hopea joka on kylmä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.