Karkkipäivä
Karkkipäivä

Golden Beige – R.I.P.

Minulla on suru-uutinen.

Joku teistä on tämän varmasti jo tiennytkin.

Itse kuulin siitä vasta tällä viikolla.

  LorealColorAppealGoldenBeige

Kaikkien aikojen paras neutraalin vaalea luomiväri/kasvohighlighter, L’Orealin Color Appeal -sarjan legendaarinen numero 21, Golden Beige, on saapunut tänä syksynä yli 10-vuotisen historiansa päähän.

Koko Color Appeal -sarja on lopetettu. Golden Beigeä ei enää valmisteta.

*kyynel*

Golden Beige on luomiväri, joka ei ole voinut jäänyt keneltäkään blogini pitkän linjan lukijalta huomaamatta. Se on ollut mukana lukuisissa meikeissä niin silmissä kuin kasvoilla vuosien läpi. Enkä suinkaan ole yksin Golden Beige -rakkauteni kanssa. Tämä luomiväri on alalla pienessä kulttiasemassa – enkä nyt tiedä onko niin pienessäkään. Nappi löytyy lukuisten ammattilaisten meikkipusseista – sävy vain on niin täydellinen kulmaluulle tai poskipäälle sipaistavaksi.

Vuosien varrella olen jakanut tämän vinkin varmaan useammin kuin minkään muun; ”Hyvä korostuspuuteri? Miksi maksaisit lompakkosi tyhjäksi selektiivisten brändien vain LE-kokoelmissa ilmestyvistä highlightereista kun yksi markkinoiden parhaista korostussävyistä löytyy markettimeikkihyllystä?”

LorealColorAppealGoldenBeige_2010

Voi Golden Beige. Muistamme sinut hopeisessa hylsyssä, sitten kultaisessa, välillä tähtikuviolla, välillä taas tasaisella pinnalla… Color Appeal -luomivärejä tuli ja meni, mutta yksi pysyi – Golden Beige. Ei ole ollut L’Orealillekaan mikään salaisuus että sävy on kestosuosikki.

Itse muistelen ostaneeni ensimmäisen Golden Beigeni 2000-luvun alussa. En tiedä tarkalleen milloin sävy on ilmestynyt, L’Orealiltakaan ei osattu tähän vastata. Se on mahdollisesti ollut valikoimassa jo 90-luvun puolella.

L’Orealilla yli 10 vuotta työskennellyt kouluttaja Mari Juntunen totesi, ”Sen tiedän että Golden Beige on ollut talossa minua kauemmin”.

LorealColorAppealGoldenBeigeRIP

No, kuten kaikessa, ajat menevät eteenpäin. Nyt oli Golden Beigen aika lähteä. Hassua – aivan tuikitavallisen vaalean beigen näköinen sävy – ja silti sille ei löytynyt (ainakaan omasta hintaluokastaan) vastinetta. (MACin Shroom on mielestäni aika lähellä selektiivisellä puolella – ei ihan yhtä hohtava mutta sävy todella lähellä.) Niin ”tylsän” näköinen sävy – ja niin korvaamaton. Me meikkien suurkuluttajat tiedämme, mistä kaikesta Täydellinen Luomiväri koostuu; joissain yksilöissä kaikki vain kohtaavat; koostumus, rakenne, sävy, levittyvyys, pysyvyys…

Onneksi minulla on jemmassa vielä yksi ihan korkkaamaton Golden Beige. Jos vielä bongaatte näitä jostain, tiedätte, että viimeisiä viedään. Ymmärtääkseni Color Appeal lopetettiin virallisesti syksyllä, mutta sävyjä saattaa olla vielä jäljellä jossain.

Itselleni Golden Beigen poismeno tuli ihan puun takaa siksi, ettei siitä ole kauankaan kun sitä vielä hypistelin kaupoissa. Ja huomioin, että vanhuksen pinta oli taas muutettu – takaisin tasaiseksi.

Jos vielä jossain sellaisen näen, ostan pois ihan silkasta tunnesyystä. <3

Kommentit (48)

 1. Pirkko

  Oon sanaton

 2. Johanna

  Minulla on Maybelline Color Show Mono Sultry Sand ja Lustrous Beige sävyissä. Tuossa postauksen kuvassa Golden Beige näyttää ihan Lustrous Beigeltä. Livenä en ole lorkkua nähnyt, mutta tsekkaahan nuo Maybellinen sävyt, josko kolahtaisi korvaajaksi.

  • Sanni

   Kiitos vinkistä, täytyy katsastaa. Pelkkä sävyn samankaltaisuus ei tosin riitä, koostumus on myös tärkeä – ellei tärkeämpikin :)

   • Johanna

    Aivan – unohtuikin kommentista, että siinä on tuollainen kuvioitu pinta kuten yhdessä versiossa Golden Beigessä, on puuterimainen ja minusta juuri täydellinen. Itselle muodostunut suosikiksi jo lyhyessä ajassa nuo kaksi sävyä. Mutta kuten sanottua, en ole alkuperäistä testannut, niin en voi verrata. Ja vaikka olisikin kokemusta, niin se on silti niin yksilöllistä mistä tykkää. Mut heti kun Lustrous Beigen näin, tulit mieleeni :)

    Minäkin muuten pidin Lorealin julkkistrioista aikoinaan, niissä oli täydellisiä sävyjä/sävy-yhdistelmiä. Ei ole oikein mikään luomiväriuutuus kolahtanut niiden jälkeen (itse en selektiivistä kosmetiikkaa enää juuri käytä, en huomaa niin suurta eroa laaduissa, että olisin järkyttävän hintaeron arvoista), mutta kun näin Maybellinen Colorshow Mono uutuudet, olin myyty :D

    • Sanni

     Mun mielestä Maybellinen luomivärien laatu on mennyt jotenkin vuoristorataa, tai en osaa sanoa liittyykö kokemus lopulta vain ulkoiseen designiin. Vanhat neljän sävyn paletit olivat ihan törkeän hyviä, mutta niiden vaihduttua mielenkiintoni Maybellinen luomiväreihin laski totaalisesti. Minusta nuo vanhat neliköt olivat tyylikkäitä ja hyväpgmenttisiä todella kauniilla sävyharmonioilla. Mono-sävyjä en oikein muistakaan kun olen aina ollut enemmän palettien ystävä :)

     (Hehe – huomasin että tuossa linkissäni lukee ”Worst Eyeshadow Maybelline” :D Kaikki eivät siis jaa näkemystäni vanhoista neliköistä ^_^)

 3. Angi

  Maybeline:llä on uudet monosävyt joissa oli mun mielestä yksi tämän kaltainen sävy ainakin. Olisiko siitä korvaamaan? :)
  Nimeä en valitettavasti muista.

 4. Nimetön

  Jos joku näkee Golden Beigeä vielä jossain myynnissä, niin voisi ilmoitella siitä täällä.

 5. Tuula

  Moikka! Piti ihan etsiä tämä kirjoitus ja tulla hakemaan vertaistukea! (Yleensä en jätä kommentteja, eli tilanne on vakava!!!)
  Minun vuonna kivi-ja-kirves ostettu Golden Beigeni näki viimeisen päivänsä tänään.
  Tuo sävy on ollu uskottuni lähes joka päiväisessä meikissä ja varmasti ensimmäisiä _omia_ meikkejäni. Montakohan näitä on elämänsä aikana kuluttanut.. :D
  Vielä minulle jää meikkimuseoon Anytime-kajalien kaveriksi tuosta hieman tummempi sävy (Siinä vielä jopa näkyy tuo ”timanttikuvio”(!!)) mutta tuossa sävyssä on jo huomattavasti enemmän hohtoa, että arkena sitä ei tule käytettyä.

  Nyt vinkkejä mihinkä hyllylle uutta luomiväriä lähtisi metsästämään – Onko tälle vertaista? :)

  • Sanni

   On heittää heti kolmekin vinkkiä, vaikkakaan mikään ei ole ihan täydellisesti Golden Beigeä vastaava. (Mulla on muuten pitkään ollut suunnitteilla postaus hyvistä perusvaaleista luomiväreistä ^_^)

   * Lavera Matt’n’Cashmere – ei ole nimensä mukaisesti matta vaan kevyesti satiininhohtoinen. Erinomainen neutraali perusvaalea koko luomen luomiväri. Lorkun Golden Beige on tätä hitusen vaaleampi.
   * MAC Shroom – Laveraa hohtavampi mutta sävyltään hyvin samankaltainen. Laatu on hieman Laveraa pehmeämpi, tämä kuluu vähän nopeammin.
   * Lily Lolo Ivory Tower – kolmikosta hohtavin ja eniten Golden Beigeä vastaava. Sävy näkyy tässä postauksessa:

   http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/lily-lolo-uutuuksia-ja-alekoodi/

   • Tuula

    Kiitos vastauksesta!
    Täytyy laittaa Lily Lolo tilaukseen, vaikutti lupaavimmalta :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.