Karkkipäivä
Karkkipäivä

Glorian vuoden deodorantti: Mádara

Gloria-lehti valitsee aina joulukuussa vuoden 10 parasta kosmetiikkatuotetta, ja tällä kertaa listalle oli päässyt ekodeodorantti; Mádaran Herbal Deodorant.

Glorian_vuodentuote

Minultakin löytyy tämä kyseinen tuote, joten ajattelin jakaa mielipiteeni siitä kun se nyt on virallisesti THE dödö.  Olen ollut huomaavinani, että se on saanut kiitosta muissakin lehdissä syksyn aikana. (Ette muuten uskokaan miten suuri vaikutus noilla naistenlehtien Top 10 -tuotelistoilla on kuluttajiin… myyjänä voin kertoa, että vaikutus on huomattava!)

Glorian_Vuodentuotteet

Ensinnäkin; kyllä minäkin tykkään Mádaran deodorantista!

Se kuivuu todellakin nopeasti eikä tahraa vaatteita, niinkuin Gloriassakin kirjoitetaan. Tuoksuun en ole niin ihastunut, sillä minusta Mádara tuoksuu ihan yskänlääkkeelle. Onneksi tuoksu on kuitenkin mieto, ja sen haistaa vain levitysvaiheessa. Kainaloista ei enää päivän mittaan tuoksahtele ”Medipekt”. :)

Vaikka en ole kova hikoilemaan, ei mikään deodorantti pidä minua koko päivää kuivana. Ei myöskään Mádara. (Edit – deodoranttien ei ole tarkoituskaan pitää kuivana vaan ainoastaan estää hajujen muodostumista. Joten en tiedä miksi arvioin Mádaraa kainaloiden kuivuuden perusteella. :p) En huomaa käytössä eroa antiperspiranttiin (suosikkini oli vuosikaudet Rexonan Crystal Clear), joten kai tämä sitten hyvin toimii. Plussaa ehdottomasti nopeasta kuivumisesta, en voi sietää märkiä, emulsiomaisia dödöjä joiden kuivumista pitää odotella 15 minuuttia.

***

Sitten asiaan liittymättä; Karkkipäivän lukijat saavat nyt 10% alennuksen Ecodeal-nettikaupasta koodilla ’karkkipaiva’. Linkki löytyy sivupalkin lopusta. Minä en saa teidän mahdollisista koodin käytöistänne mitään provikkaa, joten tämä on pelkästään etu teille! :)

Kommentit (30)

 1. Marika

  Tuliko edes tilauksesta! Katselin juuri nettikaupoista uutta päivävoidetta ja samalla ekodödöä. Katselinkin juuri tuota Madaraa, joka on kehuttu ja kuitenkin sieltä edullisimmasta päästä. Mua epäilytti kuitenkin sen tuoksu. Madaran kosteusvoiteessa kun on mun nenään ihan liian voimakas ruohomainen tuoksu. Dödö saa siis jäädä tilaamatta, mutta muistaakseni sinunkin kehuman Oliven Antioksidanttivoiteen laitan tilaukseen. Kiitos koodista! :)

 2. jopo

  Hei,

  oletko kokeillut deodoranttiakiveä? Sitä on myyty ekokaupoissa vuosikausia että eiköhän sekin ekokosmetiikaksi voida lukea. Toimii!

  • Sanni

   Olen kokeillut pari kertaa, mulla on kaverilta saatu Crystal-merkkinen kividödö. En ole ollut mitenkään tykästynyt siihen. Sen hinkkaaminen ihoon tuntuu epämiellyttävältä, ja hiki tuli selvästi enemmän läpi kuin ”normipäivänä”. Ehkä kiveä pitäisi käyttää kauemmin jotta voisin antaa siitä kokonaisvaltaisemman arvion, mutta ne pari kertaa on vaan olleet niin epämiellyttäviä että tartun aamuisin mieluummin luotettavaan tuotteeseen.

 3. Henrietta

  En saa tarjouskoodia toimimaan..

  • Sanni

   Oho, pitääpä laittaa Ecodealille viestiä…

   • Henrietta

    No nyt toimii =)

 4. Anna

  Madaran dödö on muuten aika ässää mutta siinä oli alumiinia. Nouh. Jotenkin oletin, että ekodödö olisi alumiiniton mutta noh, on kait alumiinikin luomua…

  Hyvän alumiinittoman dödön etsintä jatkuu edelleen. Tai sitten palaan alumiinillisiin ja koitan unohtaa miksi niitä dissataan.

  • Sanni

   Ilmeisesti suurimmassa osassa ekodödöjäkin on alumiinia. Lue esim. tämä postaus:

   http://kemikaalikimara.blogspot.com/2010/08/alumiinideodorantti-voitti.html

   • Mirri

    Tuollapa juurikin tuotiin esille mm. väite, jonka mukaan kivideodoranttien alumiini on rakenteeltaan niin suurimoleyylistä, että se ei läpäise solukalvoja eikä sen vuoksi imeydy iholta elimistöön. Tiedä näistä sitten. Itse käytän alumiinitonta niin ei tarvitse tämänkään asian kanssa pähkäillä.

    Ja ihan hyvä, että joku myös kyseenalaistaa blogeissa esiteltäviä ”faktoja” – esim. juurikin näillä Uusi Musta- ja Kemikaalicocktail-blogien kirjoittajilla tuntuu olevan usein kauhea hinku hyppiä johtopäätöksiin ja olla korjaamatta asiaa sitten kun omat hölmöilyt osoittautuvat huuhaaksi. Mutta ei siitä tässä blogissa tämän enempää :)

 5. Mirri

  Hmm, kun nuo listat kerran ovat kovia myynninedistäjiä, niin luulisi että sielläkin on joukossa ns. maksettuja valintoja. Lehtien tuotevalintojen ja -esittelyjen uskottavus on omassa mielessäni (Karkkipäivän myötävaikutuksella :D ) päässyt kärsimään todella rajun inflaation.

  Kivideoista:
  Deodoranttikivessä on alumiinia, jota olisi kai fiksua vältellä. Tosin kivien alumiiniyhdisteiden sanotaan olevan ”ei-tukkivia” ja kivideoja ylipäänsä osataan mainostaa harhaanjohtavasti, jopa ”alumiinittomina vaihtoehtoina”.
  Tämä siis selityksenä sille, miksi kaikki eivät ole niistä haltioissaan.

  • hei

   Muistetaan kuitenkin kaikki, että deodorantti on eri asia kuin antiperspirantti. Deodorantti on vain vakiintunut yleiskäsitteeksi kainalohikeen käytettyihin tuotteisiin.

   Kas näin se menee oikeasti: deodorantti ehkäisee *hajua* eli sitten on märät mutta hyvälle haisevat kainalot. Kun taas antiperspirantti estää *hikoilun* jolloin on kuivat kainalot, joko hyvällä hajulla tai täysin hajuttomana. Tähän tarvitaan alumiinia eikä ole olemassa ”toimivaa dödöä”, tarkoittaen siis kainalot kuivana pitävää, mikä olisi alumiiniton.

   Se on hauskaa että noita deodoranttikiviä dissataan surutta siksi kun sisältävät alumiinia mutta tavalliset tuotteet ovat ok ja niitä pidetään parempina, vaikka nekin sisältävät alumiinia. Se on kyllä ikävää että joku kirjoitti mainoslauseen ”ei sisällä tukkivia alumiiniyhdisteitä” mistä sitten on poistettu tuo adjektiivi. Emmehän me vastaavien mainoslauseiden takia dissaa muitakaan kosmetiikkatuotteita.

   • Sanni

    Deodorantin ja antiperspirantin erot on kyllä täällä hyvin hallussa. :) Mutta kiitos tietoiskusta.

    Asiaan liittyen; olettekos koskaan miettineet, miten outoa on, että miesten merkkideodoranteista varmaan 90% on nimenomaan deodorantteja, EI antiperspirantteja? Miehethän tunnetusti hikoilevat enemmän kuin naiset, ja he jos ketkä hyötyisivät varmaan nimenomaan antiperspirantista. Silti suurin osa miesdödöistä valmistetaan ilman alumiiniyhdisteitä. Something to ponder over. Itse olen hämmästellyt tätä jo hyvän aikaa.

   • Mirri

    ”Se on hauskaa että noita deodoranttikiviä dissataan surutta siksi kun sisältävät alumiinia mutta tavalliset tuotteet ovat ok ja niitä pidetään parempina, vaikka nekin sisältävät alumiinia.”

    Tällaiseen vastakkainasetteluun en itse muista törmänneeni; alumiiniasiassahan kiviä vertaillaan yleensä täysin alumiinittomiin deodorantteihin (niin kuin esimerkiksi tässä keskustelussa on tehty). Ehkä joku asiaan vähemmän vihkiytynyt saattaisi sitten luulla että pelkästään kivideodoranteissa on alumiinia.

    • Mirri

     …jatkoa

     ”Se on kyllä ikävää että joku kirjoitti mainoslauseen “ei sisällä tukkivia alumiiniyhdisteitä” mistä sitten on poistettu tuo adjektiivi.”

     En tiedä, viittasitko tällä minuun?? En ymmärrä tuota kommenttiasi, joten varmaan se oli suunnattu jollekin muulle (yhdessä replyssäni sattui vain olemaan sana ”ei-tukkivia”)
     :)

 6. Suvi

  Moikka,

  Ecodeal-kuponkiin oli vilahtanut pikkuriikkinen kirjoitusvirhe ja ongelma on nyt korjattu ja koodi toimii (testatusti :)). Pahoittelen sattunutta.

  Tervetuloa! :)

 7. Heini

  Luin eilen Nean Fashioned in Finlandista juttua madarasta ja siellä mainittiin, että tuo dödö ei sisällä alumiinia vaan jotain ’alumia’ joka ois eri aine? en tiedä näistä mittään, mutta ehkä kyse on jostain muusta?

  Kiitos Sannille koodista, tilaus Dr. Hauschkoista lähti :) mulla koodi toimi ainakin äsken.

  • Sanni

   Alumiini kuin alumiini. Eurlex: ’Potassium alum’ – aluminiumkaliumbis(sulfaatti). Vaikka yhdiste on eri kuin normikosmetiikan dödöissä käytetty alumiini, niin alumiinia se on. Kannattaa lukea ylempänä linkittämäni Anja Nysténin kirjoitus aiheesta.

  • hei

   Alum on suomeksi aluna mikä puolestaan on eräiden kemiallisten suolayhdisteiden ryhmän nimi. Aluna itsessään siis ei tarkoita alumiinia eikä kaikki alunat alumiinia sisällä, mutta deodoranttikivessä on alumiinia pakko olla, muutenhan tuote ei toimisi.

   Ensimmäisen kiven voi kuitenkin heittää se, joka käyttää alumiinitonta kainalovalmistetta. Kovin montaa kiveä ei tule lentämään kuten Mirrin vastauksessa jo selvitin.

   • Sanni

    Anja Nysténin blogista:
    ”Kivideodorantti on alunaa, eli kemialliselta kaavaltaan (NH4)Al(SO4)2·12H2O, eli ammonium-A-L-U-M-I-I-N-I- sulfaattia. DeoCrystalin nettisivuilla asiaa kierrellään ja kaarrellaan sanoen, että tuote ei sisällä tukkivia alumiiniyhdisteitä kuten Aluminium Chlorohydrate tai Zirconium tetrachlorohydre. Alumiini kierretään käyttämällä sanaa aluna tai mineraalisuola. Minusta luonnonkividödöä markkinoidaan harhaanjohtavasti alumiinittomana, vaikka se ei sitä ole. Yhdisteet ovat erilaisia, mutta jos alumiinin haitoista ei ole kiistatonta näyttöä, miten voidaan ehdottomasti väittää, että meidän alumiini on haitattomampaa kuin teidän alumiini?”

    Itsehän en ole kemian asiantuntija, ja ihan vain tämän Anjan kirjoituksen perusteella tulkitsin että esim. Mádaran dödön sisältämä potassium alum sisältäisi sekin alumiinia. Ja jos yhdiste on aluminiumkaliumbissulfaatti, niin kai siinä alumiinia on?

   • Mirri

    ”Ensimmäisen kiven voi kuitenkin heittää se, joka käyttää alumiinitonta kainalovalmistetta. Kovin montaa kiveä ei tule lentämään kuten Mirrin vastauksessa jo selvitin.”

    Kovin tunnut ottavan tämän asian henkilökohtaisesti (tai sellainen fiilis ainakin minulle näistä tulee, ehkä olen väärässä). Mutta ei se mitään, kyllä intohimoa saa aina olla :)
    Itse käytän alumiinitonta deodoranttia, kuten varmasti moni muukin. Ja hyvin toimii.

 8. Sansu

  Kuinkahan kauan tuo Ecodeal-tarjous on voimassa?

  • Sanni

   Ymmärtääkseni toistaiseksi. :)

 9. Misty

  Kiitos tarjouksesta! Sain juuri viime viikon lopulla IIISSSON paketillisen kaikkea kivaa Ecodealista. Harmi, ettei tarjous ollut vielä silloin voimassa =( Arg. Ehkä käyn vielä vilkaisemassa josko löytäisin vielä jotain =)

  • Sanni

   No voi kökkö mikä tuuri. :/ Mitäs kaikkea tilasit? Mä tilasin juuri ison satsin Anne Lindiä, ja Attituden puhdistustuotteitakin meinasin tilata. On tässä viime aikoina herännyt fiilis, että miksipä en alkaisi vaihtaa kodin puhdistustuotteitakin pikkuhiljaa ekoystävällisiin.

   • Misty

    Juu kökkö juttu. Tilasin mm. sitä ihanaa antioksidanttivoidetta (tykkään siitä tosi paljon, levittyy ja imeytyy iholle kuin unelma), kylmäpuristettua luomuneitsytkookosöljyä, lukumaa, brasilian ginsengiä, Dr. Hauschkan kasvovettä, Santen huulivoidetta ja aloe vera-juomaa. Oli siis ihan kiitettävän kokoinen tilaus.

    Olen innostunut tekemään terveysjuomaa noista kookoksista ja ginsengeistä =)

 10. Sissi

  Testailin paria ekodödöä muutaman viikon, mutta koin loppupäivistä itseni haisuliksi, joten palasin takaisin alunmiinidödöön. Liekö alumiinitonta joka oikeasti pitäis kainalot jos ei kuivina, niin hajuttomina? Vähän auttoi jos oli väljemmät vaatteet ja vielä talkkia dödön päällä.

 11. kraula

  Kiitos koodista! Olen juuri ollut valmistautumassa ostamaan jalka-, käsi- ja huulivoiteet luonnonkosmetiikkana, joten tämä tuli sopivasti. Pistin tilaukseen Oliv’:n jalkavoiteen, Pur Aloén käsivoiteen, Hauschkan purkkihuulivoiteen ja tietty piti sitten laittaa se Oliv’:n antioksidanttivoidekin ostoskoriin, kun sitä niin kehuit taannoin :) Hihii, nyt vaan odottelemaan joulun ensimmäistä pakettia siis!

 12. Onnia

  Minun ongelmanani on voimakas hikoilu, ja deodorantit ja antiperspirantit aiheuttavat päänvaivaa. Luonnonkosmetiikka kiinnostaa, ja olenkin kokeillut tuota Mádaran deodoranttia. Mielestäni se ei tuoksu lähes miltään ja kuivuu todella nopeasti, mutta valitettavasti ei pidä hien hajua poissa. Biothermin ekodeodorantti on toiminut minulla paremmin. Ajattelin seuraavaksi kokeilla ICARE-sarjan deodoranttia…

 13. prefecta

  Ei ole ekoa dödöä mutta oletko kokeillut Mitchumia?
  Sitä saa ainakin Stokkalta ja vissiin Sokokselta, vihreä pullo, tuoksun nimi on Powder Fresh.
  Mulla on ongelmakainalot, mutta tämän kun kavereiden suosituksesta löysin jo 2000-luvun alkupuolella Lontoon reissulta olin myyty. Ja olen edelleen.

 14. Hilma84

  Hei!
  Nyt on kyllä pakko kommentoida tähän deo/anti keskusteluun, että alumiinin ja rintasyövän yhteydestä ei ole yksiselitteistä näyttöä. Tutkimustulokset ovat ristiriitaisia ja monet isot tutkimukset ovat kesken. http://kuningaskuluttaja.yle.fi/node/1525 Laitan tähän linkin kuningaskuluttajan sivuille, jossa mainitaan että hajusteet ja säilöntäaineet ovat pahimpia allergioiden aiheuttajia.
  Itselläni on myös todella paha hikoiluongelma, joten kaikkia ”dödskiä” kokeilleenani vain yksi on ylitse muiden: Absolut Torr. Ja tämä on todellista myrkkyä… Mutta en halua myöskään olla ”Dallas-kainalo” :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.