Glamglow My Little Pony -naamiot

Naamioi itsesi ponilla! :) Pian ei taida olla mitään tuoteryhmää jota ei olisi jossain vaiheessa saanut My Little Pony -teemaisena, ja tällä kertaa pastellinvärisillä pikkuvesseleillä tuotteitaan piristää amerikkalainen Glamglow. Skincare is magic..!

Oh – ja suokaa anteeksi, mun kulmakarvat on tässä postauksessa harvinaisen anti-magic, sillä olin juuri kestovärjännyt ne edellisenä päivänä. Parin päivän lakupötkö-efekti.

Kun sain nämä purkit pari viikkoa sitten PR-toimistolta, kirjoittelin insta-päivityksessä miten ajat ovatkaan muuttuneet. ”20 vuotta sitten olin pieneen ja epätrendikkääseen harrastajaryhmään kuuluva ihme friikki keräillessäni My Little Ponyja. Erilaisia ponituotteita sai metsästää netistä ja kirppareilta ja oli huippulöytö bongata vaikka ponilakanat tai seinäkello. Nyt vastaanotan luksusihonhoitosarjan My Little Pony -mutanaamioita ja se on ihan arkea…”

Ja enpähän olisi parikymppisenä poni-intoilijana h*mmettiläinen vieköön myöskään ikinä uskonut, että jonain päivänä minulla on blogi jonka bannerissa heiluttelen jaloissani suomalaisen design-kenkäsuunnittelijan ponikorkkareita…. ^_^ Sarjassamme asioita joita on vaikea ennustaa.

Glamglow’n My Little Pony -naamiot eivät sinällään ole mikään uusi Glamglow-naamio vaan kimaltavaan ja karkin tuoksuiseen kuosiin puettu versio merkin kiinteyttävästä Gravitymud-naamiosta.

Ainesosat ovat samat poninaamioiden sisältämät glitterhiput, hajusteet ja väripigmentti poislukien.

Poninaamioita on kolme, joiden ero on vain värissä ja pakkauksen kuvituksessa. Värimieltymyksen tai oman lempiponihahmon mukaan voi valita pinkin Pinkie Pie -naamion, liilan Twilight Sparklen tai mustan Princess Lunan.

Naamiot ovat geelimäisiä peel-off-naamioita. Geeli levitetään kasvoille pakkauksen mukana tulevalla minispaattelilla ja annetaan kuivua täysin. Tähän menee aikaa geelikerroksen paksuudesta riippuen 20-30 minuuttia. Minä sudin ”namitahnaa” kasvoille paikoin ehkä vähän liiankin paksulti ja nämä kohdat olivat kosteita vielä puolen tunnin kuluttuakin. Kannattaa siis levittää maltillisesti :)

Naamio poistetaan vetämällä se iholta yhtenä kalvona.

Geeli alkaa jähmettyä kasvoilla hyvin nopeasti ja jos edellisen kerroksen päälle vetää uutta, menee pinta vähän paakkuiseksi. Tämä ei tokikaan haittaa tuotteen vaikutusta, mutta on hyvä tietää jos haluaa vaikka ottaa coolin selfien mahdollisimman sileällä glitter-pinnalla :D Minä en siinä onnistunut… :P ^_^

Glitterit ovat mukana luonnollisestikin vain hauskuuden vuoksi. Ne eivät raavi ihoa, mutta en siltikään olisi suosittelemassa MLP-naamiota ihan ensmmäiseksi herkälle iholle, jo voimakkaan tuoksunsa takia.

Edit. Kommenteissa esitettiin aiheellinen kysymys koskien glitterien raaka-ainetta, seikka, jota en itse tullut huomioineeksi. Glitter on valmistettu PET-muovista ja on siis juuri sitä mikromuovia jota ollaan kieltämässä kosmetiikassa laajemminkin. Tässä valossa naamion söpöysaspekti saa toisen sävyn. Kuten alempana kirjoitan, en raaka-ainevalveutuneisuudestani huolimatta ole söpön hassuttelukosmetiikan yläpuolella ja minusta vähemmän vakavallekin kosmetiikalle on paikkansa, mutta mikromuovit on sellainen raaka-aine jonka käyttöön en rohkaise ketään. (Vaikka olen fleece-takeissani kaukana parhaasta esimerkistä.)

USAssa mikromuovit on jo kielletty joissain osavaltioissa poishuuhdeltavien hygienia- ja kosmetiikkatuotteiden osalta, eli mm. suihkugeeleissä ja kuorintatuotteissa. Kuuluvatko peel-off-naamiot tämän tuoteryhmän piiriin jää avoimeksi, ne irrotetaan iholta mutta ei huuhdella eli ne päätyvät sekajätteen joukkoon, eivät veteen.

Kirjottelin jo kerran aiemmin Glamglow’n hassusta politiikasta nimetä tuotteitaan mud-sitä-ja-tätä -nimellä, kun tuotteissa ei itse asiassa käytetä mutaa vaan savea. Aineilla on ihonhoidossa yhtäläisyyksiä, mutta myös selviä eroja – mudan eduksi. Muta, turve ja savi ovat kaikki ihoa syväpuhdistavia maaperäisiä ainesosia, mutta hoitavuudessa muta ja turve ovat savea monipuolisempia ja niin sanotusti aktiivisempia.

Ilmeisesti Glamglow’n porukka on todennut mudan kuulostavan kiinnostavammalta ja kenties media-seksikkäämmältä kuin savi?

Kurkataanpa vähän Gravitymud-naamion sisään, mitä se on syönyt.

Kalvon tuovat ainesosat:

polyvinyl alcohol, polyethylene terephthalate (tuttavallisemmin PET-muovi, mm. virvoitusjuomapulloista tuttu), polyurethane-11, acrylates copolymer

Vaikuttavat eli hoitavat ainesosat:

”Feature”- eli saviainesosat: montmorillonite, illite, canadian colloidal clay. Näiden vaikutus on ihoa puhdistava ja huokosia supistava.

Hoitavat ja kosteuttavat: rohtosalkoruusu-uute, kolme eri levää, hyaluronihappo ja lesitiini.

Gravitymud-hoidettu iho

Naamio lupaa kiinteyttää, liftata, kiristää ja raikastaa ihoa sekä luoda seksikkäät piirteet. Viimeisen voimme kenties jättää jokaisen oman mielikuvituksen varaan, mutta jos ensin mainitut vaikutukset voi summata termiin napakoittaa, niin sen allekirjoitan. Vaikutus etenkin huokosiin on mielestäni erinomainen.

Naamion ulkonäöstä päätellen siinä ei voi olla ihan hurjan paljon savea, ja veikkaan että naamion ainesosista valtaosa on ns. teknisiä ainesosia jotka vastaavat jähmettyvästä peel off -koostumuksesta, tuoksusta ja väristä. Hoitavat ainesosatkin selvästi kuitenkin tekevät osuutensa.

En suhtautuisi Glamglow’n MLP-naamioon (edes siihen normi-Gravitymudiin) minään tuhkimohoitotuotteena, sillä yhtä napakan ja kuulaan ihon saa halvemmilla ja ainesosiltaan – minun mielestäni – laadukkaammillakin tuotteilla. Mutta kosmetiikkaa ei aina tarvitsekaan ottaa vakavasti – niin vakava kosmetiikkatiukkis en sentään minäkään ole ettenkö toivottaisi vähän kimaltavaa, karkin tuoksuista ponimaailmaa ihollenikin…! :)

Hinta on tietysti toinen juttu – haluaako tästä söpöilystä maksaa 45 euroa. Ponifanit kenties haluavat, ja heillehän tuote on suunnattu. Come to where the magic is…

Glamglow My Little Pony Gravitymud -naamioiden suositushinta on 44,90€ (50 ml). Glamglow-tuotteita myyvät ainakin Kicksit, Stockmannit ja Sokokset.

 

kauneus ihonhoito
Kommentit (21)
 1. Jennin Arkijärki
  25.6.2018, 20:50

  Sitä ihmettelen, että eikö nuo hileet ole juuri niitä kosmetiikan mikromuoveja, joita ollaan parhaillaan kieltämässä ainakin Ruotsissa? Jotenkin ajatus muovista hoitavassa kosmetiikassa tuntuu nykyisin kummalliselta. Luonnonkosmetiikka saa tässä tapauksessa minun pisteeni :)

  1. Tämä naamio on todellakin aika muovinen koska peel-off-kalvo tulee muoviyhdisteistä. Mitään hoitavaa niissä ei ole vaan ne vain tuovat tuon kalvoefektin. Tämän tyyppisissä tuotteissa elämyksellisyys menee hoitavuuden ohi. En ostaisi tällaista tuotetta ajatellen että sijoitan nyt oikein hoitavaan tuotteeseen. Kimalteiden raaka-aineesta en itse asiassa tiedä, täytyy tutkia inciä uudestaan jos se selviää. Palaan asiaan :)

   1. Joo. Ei taida edes luonnonkosmetiikan glitterit olla ”hajoavia”.. en ihan ymmärrä kuka tämän tuotteen haluaa ostaa. En usko että poneilla saa noin kovan hinnan. Ehkä jos hinta olisi 35e edullisempi niin saattais jo kokeilumielessä ostaa. Söpöä varmasti on ja kuvittelen sellaisen hubbabuban tuoksuisena.

    1. Hinta taitaa tulla (tai tuleekin) Glamglow’n brändistä… Selektiivisissä sarjoissa merkki ja sen hintataso ovat oma osansa brändin eksklusiivisuutta. Tämän ryhmän tuotteita ostaessa kuluttaja on toivon mukaan aina tietoinen siitä että maksaa myös brändin imagosta.

     Kieltämättä olin vähän yllättynyt että juuri Glamglow’n kaltainen selektiivinen merkki innostui lanseeraamaan ponihoitotuotteita, jotenkin yhdistän tämän tyyppisen söpöstely/hassuttelukosmetiikan edullisempien merkkien maailmaan.

  2. Sitä ihmettelen, että eikö nuo hileet ole juuri niitä kosmetiikan mikromuoveja

   Hei Jenni! Glamglow’n naamioissa käytetty glitter on valmistettu PET-muovista eli Polyethylene Terephthalate’sta. Luulin ainesosan liittyvän vain naamion peel off -efektin luomiseen, mutta se osoittautui myös yleiseksi kosmetiikan glitterin raaka-aineeksi. Mica on toinen yleinen glitter-ainesosa, mutta mica-glitter on eri näköistä, se on hippumuotoista siinä missä PET-glitteristä saa erilaisia muotoja kuten pieniä tähtiä – sellaisia kuin näi8ssä MLP-naamioissakin on. Valitettavasti näissä siis vaikuttaa olevan mikromuovia. :/

   Muovi on (synteettisessä) kosmetiikassa yleisempi raaka-aine mitä moni ymmärtääkään; sitä ei käytetä pelkästään kuorintatuotteissa vaan kosteusvoiteissakin koostumusta säätelevänä ainesosana. Tämä on muuten aihe josta minun on pitänyt kirjoittaa pitkään.

   1. Jennin Arkijärki
    27.6.2018, 07:38

    Kosmetiikan mikromuovien määrä on ymmärtääkseni vain murto-osa siitä, mitä esimerkiksi autonrenkaista lähtee, mutta koska kosmetiikan mikromuoveja on aika helppo vältellä, olen ruvennut niin tekemään. Muovi ja kosmetiikka on muuten todella kiinnostava aihe, joten jos siitä kirjoitat, luen innolla! Kiitos muutenkin Karkkipäivä-blogista. Yleensä aina, kun harkitsen uutta kosmetiikkatuotetta, tarkistan ensin oletko kirjoittanut siitä jotain :)

    1. Kosmetiikan mikromuovien määrä on ymmärtääkseni vain murto-osa siitä, mitä esimerkiksi autonrenkaista lähtee, mutta koska kosmetiikan mikromuoveja on aika helppo vältellä, olen ruvennut niin tekemään.

     Totta, pienetkin teot ovat parempia kuin olemattomat teot. Minustakin tuntuu tavallaan lievästi tekopyhältä sanoa että kosmetiikan mikromuoveja kannattaa välttää, kun itse rakastan vaatteita joiden valmistukseen valitettavasti käytetään runsaasti mikromuoveja, mutta jos kukaan meistä ei yrittäisi edes jonkinlaisilla valinnoilla, pienilläkin, tehdä ympäristötekoja, ei asia muuttuisi koskaan mihinkään. Nyt se muuttuu edes vähän, hitaasti mutta kuitenkin poispäin siitä että syydämme muoveja ympäristöön samaa tahtia kuin olemme tehneet viime vuosikymmenet.

     Omakin heräämiseni esimerkiksi juuri vaatteiden sisätämän mikromuovin suhteen on tapahtunut hyvin myöhään, vasta viime vuoden aikana, ja käytökseni kuluttajana on sen ansiosta muuttumassa. Tulevaisuudessa tulen kiinnittämään huomiota ympäristöystävällisempiin vaihtoehtoihin.

  3. Mulle tuli tän tuotteen mikromuovien kohdalla mieleen, että tässähän mikromuovi ei huuhtoudu viemäriin vaan jää roskiin heitettävään peel-off-kalvoon. Glitter sinänsä on kaikissa tuotteissa turhaa, mutta ehkä tässä mikromuovi on ehkä vähemmän haitallisessa muodossa kuin huuhdeltavissa tuotteissa?

 2. Kaikkea ne keksii, mutta mikäs siinä ja huippua, jos tuote myös toimii: napakoittaa.

  Ei liity aiheeseen, mutta pitää kertoa, että tänään pienen tauon jälkeen taas paahdoin kukkakaalia. Se on kyllä vaan niiiiiiiiiin hyvää! En olis ikinä löytänyt tätä herkkua ilman sun vinkkiä, joten kiitos :) Mä en oo ennen edes tykännyt kukkakaalista, mutta induktion aikana kokeilin ja tajusin, että paahdettuna maistuu mullekin :)

  1. Hauska sattuma – itsekin söin sekä tänään että eilen paahdettua kukkakaalia :) ^_^

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *