Karkkipäivä
Karkkipäivä

Geelirajaus-scam!

Todistin tänään Helsingissä ihan uskomatonta rip-offausta. Poikkesin keskustassa Make Up Bar -nimiseen liikkeeseen, ja mitä silmäni näkivätkään. Putiikki myy Indelible-geelirajauksia aivan käsittämättömään kiskurihintaan 39 euroa!! Luit oikein; kolmekymmentäyhdeksän euroa! Niinkuin 232 vanhaa markkaa.
Pysähdytäänpä hetkeksi vetämään henkeä. Näitä samoja geelirajauksiahan voi ostaa netistä alle seitsemällä eurolla. Miettikää miten meitä huijataan! Make Up Barin työntekijä alkoi laveasti selittää minulle kuinka laadukkaita ja eksklusiivisia heidän geelirajauksensa ovat, ja nielin pöyristyneen kommenttini siitä mihin hintaan itse näitä samaisia tuotteita ostan. 

Indelible-tuoteperhehän ei ole eksklusiivista nähnytkään. Ne ovat ns. merkittömiä meikkituotteita joita eri kosmetiikkafirmat voivat ostaa itselleen ja jälleenmyydä – joko suoraan Indelible-nimen alla tai sitten niin että purkkeihin painetaan ko. lafkan logo. Mm. MSCHIC myy näitä oman logonsa alla, nimellä Eye Stain.

Indelible-rajauksia voi ostaa netistä seuraavista paikoista:

* Mad Minerals ($8,99)
* Aromaleigh ($12,75)

* Spa Private Label ($7,65 – edullisin hinta mutta tällä kaupalla on $50:n minimiostovaatimus)

* JW Cosmetics ($8,99)
* Headcovers Unlimited ($9,99)
* Studio Direct ($14,99)
* Urban Apothecary ($15)
* Loose Lips NY ($20)
* Morgana Minerals ($?)
* Diane Irons ($14,95)
* Paint and Powder Cosmetics ($8,50)

jne…jne…. Jälleenmyyjiä riittää! Hinnat vaihtelevat, mutta enpä olisi uskonut että kellään olisi koskaan pokkaa ottaa tästä pienestä purkista 39€. Uskomatonta.

Mutta you have been warned. Jos välttämättä haluatte ostaa geelirajauksenne Suomesta, niin MSCHICin hinta on 14€.

Haluttua kamaa nämä pikkuiset…

Kommentit (12)

 1. Sikri

  Oho! Olipa hyödyllinen pläjäys!

 2. Fearless Fuchsia

  Tää olikin uutta tietoa miulle, omistan nimittäin Mschiciltä tällasen geelirajauksen. Olin vielä aikonut hankkia näitä lisää kyseiseltä merkiltä, kun ovat niin hyviä… Jatkossa todellakin tilaan nää netistä, kiitos tiedosta! :)

  Tsiisus, 39 euroa…

 3. oonå

  kauhee mitä hintoja! Melkee sääliks käy niitä ketkä noita ostaa eikä tiiä et netistä sais aika paljo halvemmal!

 4. Tiltu Kultu

  Noniin, tänne saakka olen päässyt autuaiden yövuorojeni aikana :)

  Siis ovatko nuo Gel Eyelinerit samaa tavaraa kuin voidemaiset luomivärit? Eli käytännössä tuolla uudemmissa postauksissa kun käytit luomen pohjustukseen mustaa voideluomaria, se olikin tuota gel eyelineriä? Miten hyvin se kestää?

  • Sanni

   Käytännössä ovat samaa kamaa. :) Toiset geelieyelinerit vain ovat jäykempää tavaraa, kuten esim. Make Up Storen, joten sitä voi olla hieman vaikeampi työstää pohjustukseksi, mutta useimmat kokeilemani geelilainerit ovat aivan yhtä notkeita ja pehmeitä kuin voidemaiset luomiväritkin. Esim. Indeliblen kohdalla koostumus on ihan sama, eli luki purkissa sitten ”Cream Eyeshadow” tai ”Gel Eyeliner”, niin voi käyttää niitä kummin päin haluaa. :)

 5. Tiltu Kultu(joka ei jaksa kirjautua uudelleen)

  tuohon edelliseen lisään siis lukevani postauksia uusimmasta vanhimpaan :P

 6. Tiltu Kultu(joka ei jaksa kirjautua)

  En tiedä tuosta Indeliblen koostumuksesta kun en ole käyttänyt, mutta blogisi innoittamana hankin tuon paremman puutteessa Maybellinen gel eyelinerin Sokkarilta.
  Onko sulla mitään kokemuksia ko tuotteesta, miten toimisi vastaavassa? Entä ylipäätään sen laadusta. Kuten sanoin, en ole koskaan aiemmin kokeillut geelimäisiä eyelinereitä ja nyt ekaa kertaa kun laitoin, tuntui aine hassun tönköltä eikä meinannut levittyä kunnolla, varsinkaan pakkauksen mukana tulevalla siveltimellä. Ohuemmalla eyeliner- siveltimellä oli parempi tulos vaikka väri tasaisesti levittymiseen pitikin käyttää aikaa jonkun verran. Eli olisi mukava tietää, onko tämä tuollaisen tuotteen perusominaisuus vaiko onko tuo vain huonolaatuinen.

  Minä mietin käyttäväni pikkujoulumeikissäni tuota mustaa pohjustusta ja toki osaan itsekin kokeilla tuota Maybellinea, mutta tosiaan kiinnostaisi tietää onko ”hankaluuteni” vain huonon meikkaustaidosta johtuvaa :)
  Olisi mukava kuulla myös luovan meikkaajan idea siitä, millainen meikki sopisi Miley Cyrus- tyylisille silmille http://funweb.epfl.ch/sites/fichiers/2010-12-vaud/icintf03/images/cdn.hiperpop.com.files.2010.11.Miley-Cyrus.jpg. Liikkuva luomi ei siis ole käytännössä ollenkaan esillä silmän ollessa auki, silmät ovat toooodella syvällä (syvemmällä kuin sulla ;)) ja silmät ovat pienenpienet (pienemmät kuin Mileylla). Kulmakarvan ja silmän kuopan välissä on noin sormenlevyyden verran tilaa ja iho valuu alaspäin ulkonurkissa. Kissarajaukset ovat siis yhtä tyhjän kanssa kun sivustakin päin katsottuna silmä on kuopassa.

  Niin! ja pikkujoulukutsussa oli maininta, että kaikilla tulisi olla jotain hopeaa ja/tai punaista. Pukeudun mustaan mekkoon ja joulunpunaisiin sukkiksiin, ehkä joku hopeinen hiusjuttu vielä. Mitä ideoita sulla taitavana värien käyttäjänä olisi silmämeikkiin muuta kuin mustaa? Hankin äskettäin Isadoran musta-harmaa- nelikon, mutta olen huono häivyttämään, joten mustaa en mielelläni suttaisi lähes kulmakarvoihin saakka :P Missä väreissä tuo musta pohjustus toimisi parhaiten pohjana?

  Mukavaa itsenäisyyspäivää!

  • Sanni

   Mä en ole koskaan kokeillut tuota Maybellinen geelilaineria, joten ikävä kyllä sen koostumus ei ole mulle tuttu. Ehkäpä se on samanlaista kovempaa ja kuivempaa tavaraa kuin esim. Make Up Store, silloin ymmärrän hyvin että tuntuu tönköltä.

   Mä en myöskään osaa levittää eyelinereita sellaisella viistosiveltimellä, käytän aina suoraa ja kapeaa. Käsittääkseni tuossa Maybellinen mukana tulee se viistopäinen. Mä en saa sellaisella tarkkaa ja hallittua jälkeä millään. Mutta nämä on näitä yksilöllisiä meikkikäsialajuttuja. :)

   Saanko kysyä, miksi haluat laittaa pikkujoulumeikkiisi mustan luomiväripohjustuksen…? :)

   Jos silmäsi ovat todella pienet ja syvällä, niin kokomusta silmämeikki ei välttämättä ole se paras ja kaunistavin idea. Tai jos et halua mustaa meikkiä, niin miksi musta pohjustus….? Itse en käytä mustaa pohjalla juuri koskaan, se toimii parhaiten todella tummissa smokey-meikeissä tai duochore-luomivärien kanssa tuomassa kaksoisvärivivahteet paremmin esiin. Esimerkkinä tämä meikki: http://karkkipaiva.indiedays.com/2009/09/11/tutorial-siniviolettia-viihteelle/

   Sinuna unohtaisin kokonaan sen, miltä silmäsi näyttävät auki ollessaan, sillä luomivärisi näkyy kuitenkin aina kun katsot alaspäin tai räpäytät silmiäsi. :) Hohtava meikki on aina juhlava, ja valonhohde tuo pienetkin silmät paremmin esiin kuin upottava musta. Laita reippaasti koko luomelle hohtavaa hopeaa luomiväriä ja unohda varjostuksetkin kun ne eivät sinne mahdu. Kannattaa aina meikata omalle silmänmuodolle sopivalla tavalla. Eli jos tilaa varjostuksille ei juurikaan ole, niin nehän voi jättää pois. :)

   Sinuna siis ottaisin silmämeikin jujuksi hohtavan hopean, ja tekisin ripsirajaan mustan nestemäisen rajauksen. Irtoripsetkin toki tuovat lisää juhlafiilistä meikkiin. Hopeaa ei tietenkään kannata vetää kulmakarvoihin saakka, vaan kulmaluulle laittaisin vaalean highlightin.

   Tässä sinulle hieman hopea-inspiraatiota:
   http://karkkipaiva.indiedays.com/2010/11/26/silvery-lady/

  • Tiia

   Tää ei mitenkään liity mihinkään, mutta itse kanssa tuon uusimman (ollaan 2013 huhtikuussa) nostalgiapostauksen innoittamana päätin yövuorojeni ratoksi lukea blogisi kommentteja myöten alusta saakka.

   Pitkään olen jo seuraillut, mutta ensimmäiset vuodet olen missannut.

   On varmaan aika lopettaa tältä yöltä, kun luin:

   ”Pukeudun mustaan mekkoon ja joulunpunaisiin SUKSIIN” enkä pitänyt sitä mitenkään kummallisena asuvaihtoehtona pikkujouluihin;)

   • Sanni

    Wow, kunnioitettavaa jos jaksat lukea jopa vanhat kommentitkin..! ^_^

    Harmittaa muuten kun suuressa osassa näistä vanhoista postauksista on ”layout” mennyt jotenkin sijoiltaan ja monista kirjoituksista ovat mm. kappalejaot ja kuvien asettelut kadonneet… :(

    Teksti saattaa siis olla ihan pötköön mikä tekee lukemisesta aika raskasta. Pahoitteluni, mutta ilmeisesti nuo asetukset jotenkin ”nollautui” siinä vaiheessa kun blogi siirrettiin Bloggerista WordPressiin.

 7. Tiltu Kultu

  Kiitti vinkeistä.
  Suunnittelin mustaa pohjustusta koska tuo sun linkin liila näytti niin makealta mustalla pohjustuksella enkä olis ikinä arvannut pohjana olevan musta luomiväri ja väri oli tosi intensiivinen. Mutta voit olla oikeassa ettei se mulle sovi, oih ja voih :S
  Oon alkanut suosia tummahkoa yksiväristä luomimeikkiä siksi, että se häivyttää vähän tota silmien syvyyttä ja ”nostaa” kulmaluuta ( siis sitä löysää valuvaa ihoa kulmakarvan alla iuh) ylemmäs. Jos laitan vaaleaa ja levitän sitä niin ylös, että se näkyy silmien ollessa auki, eli siihen mihin ripset loppuu, näyttää tuo kulmaluu vieläkin pulleammalta ja turvonneemmalta.

  • Sanni

   Oon alkanut suosia tummahkoa yksiväristä luomimeikkiä siksi, että se häivyttää vähän tota silmien syvyyttä ja “nostaa” kulmaluuta ( siis sitä löysää valuvaa ihoa kulmakarvan alla iuh) ylemmäs.

   No tuossa olet kyllä oikeassa, tumma sävy häivyttää pussittavaa ihoa. Samalla se kuitenkin painaa syvällä olevia silmiä entistä syvemmälle… Kyse on tietysti kompromisseista ja siitä mitä eniten meikillään haluaa; häivyttää löysää ihoa vai tuoda silmiä esiin kuopasta.

   Ja olet oikeassa siinäkin, että jos levität hohtavaa tai vaaleaa luomiväriä pussittavalle alueelle niin se korostuu vain entisestään, eli ehdottamaani hopeaa ei kannata laittaa kovin ylös. Sen ei tarvitsekaan näkyä silmien ollessa auki. Minun pitäisi melkeinpä nähdä silmäsi livenä tai kuvassa että osaisin antaa konkreettisempi vinkkejä….

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.