Garnier BIO – luonnonkosmetiikkaa tutulta markettibrändiltä

Garnier Biosertifioitua luonnonkosmetiikkaa Garnierilta. Luonnonkosmetiikkatrendin yhä vain kasvaessa ovat Garnierinkin kaltaiset isot päivittäiskosmetiikkamerkit ottaneet askeleen vihreämpään suuntaan ja lanseeranneet oman luonnollisen sarjansa.

Suurella uteliaisuudella löin näppini Garnierin uuteen sarjaan. Millaisia koostumuksia ja millainen tuoksumaailma näissä on..?

Hintatasoltaan sarja on odotetustikin edullinen, puhdistustuotteet maksavat alle kympin ja kalleimmat tuotteet 14,90€. Sarjalla on Ecocert Cosmos Organic -sertifikaatti.

Sain testiin koko sarjan. Sarjaan kuuluu kaksi putsaria, kasvovesi, kosteussuihke, kolme kasvovoidetta, monitoimibalmi, silmänympärysvoide ja kasvoöljy.

Sarjan tuotteet on kehitetty viiden feature-ainesosan ympärille: arganöljy, lavandiini, ruiskukka, sitruunaruoho sekä timjami.

PUHDISTUSGEELI 8,50€ / 150 ml

normaali- ja sekaiho

Sulfaatiton puhdistusgeeli tuoksuu todella tymäkästi sitruunaruoholle, joka on sen feature-ainesosa. Tuoksu on 100% luonnollinen. Sitruunaruohon eteerisellä öljyllä on ihoa puhdistava vaikutus, millä perusteella Garnier on valinnut sen sekaihon tuotteisiinsa.

Puhdistusgeeli vaahtoaa miellyttävän pehmeästi ja tykkään vaahdon koostumuksesta. Geelille ominaisesti se kuitenkin pyörii iholla aavistuksen verran ”niljaisena” ennenkuin huuhtoutuu pois. Hetki kestää vain muutamia sekunteja, mutta on kaltaiselleni putsarikoostumusperfektionistille ratkaisevaa tuotteen kokonaissuoritusta arvioidessa. :) Oma mieltymykseni on putsari, jossa ei tunnu lainkaan geelille tyypillistä niljaisuutta. Makuasioita.

Putsari saa plussaa hellävaraisesti pesevästä, sulfaatittomasta koostumuksestaan ja miellyttävän liukkaasta vaahdostaan, ja hitusen miinusta voimakkaasta tuoksustaan sekä siitä parista sekunnista, jonka geeli ”niljailee” ennen kuin liukenee veden mukana iholta. :)

SITRUUNARUOHO-KOSTEUSVOIDE KASVOILLE 10,90€ / 50 ml

normaali- ja sekaiho

Sitruunaruohokosteusvoiteessa on siinäkin aika voimakas tuoksu, mutta ei läheskään niin tymäkkä kuin putsarissa. Ohravesipohjaan tehty ohut voide sisältää myös alkoholia sekä maissitärkkelystä joka hillitsee ihon kiiltoa. Voide ei ole täysin öljytön vaan sisältää (arvatenkin pienellä pitoisuudella) myös auringonkukkaöljyä.

Lisäksi voiteessa on salisyylihappoa, mutta ei käy ilmi onko se voiteessa esimerkiksi säilöntäaineen ominaisuudessa vai mahdollistaako ainesosan pitoisuus sekä tuotteen muu koostumus myös ihoa kirkastavan ja huokosia puhdistavan vaikutuksen.

Sanni sanoo: ihan ok kosteusvoide seka- ja rasvoittuvalle iholle, mutta alkoholipitoisuus nostaa kysymysmerkin tuotteen kuivattavuudesta. Alkoholi toki tuo nopeaa helpotusta ihon kiiltoon ja edesauttaa voiteen nopeaa imeytymistä, mutta ei pitkässä juoksussa tee iholle hyvää.

ARGANÖLJY-KOSTEUSVOIDE KASVOILLE 10,90€ / 50 ml

normaali ja kuiva iho

Tästä voiteesta tykkään! Sen koostumus on notkea ja kevyt/keskitäyteläinen, levittyy mukavasti ja imeytyy jäämättä tahmeaksi.

Tässäkin voiteessa on alkoholia, ja oletettavasti sen tehtävä on toimia liuottimena voiteen muille ainesosille. Tietenkin se vakuttaa myös voiteen imeytymiseen ja vähentää öljymäisten ainesosien rasvaista tunnetta iholla. Veikkaan, että tässä voiteessa alkoholia on paljon vähemmän kuin sekaihon voiteessa. Hoitaviin ainesosiin lukeutuvat mm. sheavoi, arganöljy, hyaluronihappo sekä karnaubavaha. Voiteen tuoksu on pehmeä ja oikein miellyttävä, aistin siinä sekoituksen hentoa makeutta ja pähkinää.

Sanni sanoo: hyvä, edullinen ja mellyttävän tuntuinen kasvovoide.

ANTI-WRINKLE-PÄIVÄVOIDE 14,90€ / 50 ml

kuivalle ja ikääntyneelle iholle

Garnier Bio anti-wrinkle-päivävoide on täyteläisin sarjan kasvovoiteista. Pakkausteksti sanoo ”kaikki ihotyypit”, mutta itse olisin taipuvainen suosittelemaan voidetta erityisesti kuivalle iholle.

Voiteen koostumus on samettinen ja oikein miellyttävä. Runsaassa voiteessa on mm. jojobaöljyä, arganöljyä, nimikkoainesosa-lavandiinia sekä ruiskukkavettä. Kokonaisten kasviöljyjen sijaan voiteen pääasialliset rasva-ainesosat ovat edullisia esteriöljyjä, jotka tuovat voiteeseen miellyttävää levittyvyyttä ja pitävät samalla hintatason alempana kuin käytettäessä pelkästään kokonaisia kasviöljyjä, jotka ovat arvokkaampia. Esteriöljyjen käyttö voiteissa on todella yleistä eikä rajoitu pelkästään edullisiin tuotteisiin, mutta niitä näkee enemmän juuri edullisten sarjojen tuotteissa.

Sanni sanoo: oikein miellyttävä voide kuivalle iholle tai yövoiteeksi muillekin ihotyypeille.

SILMÄNYMPÄRYSVOIDE 14,90€ / 15 ml

ikääntyneelle iholle

En oikein pitänyt Garnier Bio Anti-wrinkle-silmänympärysvoiteesta. Sen koostumus on liian kevyt eikä riittävän kosteuttava tai pehmentävä iholleni.

Silmänympärysvoiteessa ei ole kuivattavaa alkoholia, eli alkoholia ei voi tässä tapauksessa ”syyttää” kosteustehon viemisestä, mutta voiteen koostumus on muuten niin vähärasvainen ettei se vain tunnu ravitsevan ihoani riittävästi. Voide imeytyy todella nopeasti mistä voi sentään antaa pienen plussan. Hoitaviin ainesosiin lukeutuvat jojobaöljy, candelilla-vaha, aloe vera ja arganöljy. Voiteen feature-ainesosan lavandiinin eteerisen öljyn sanotaan Garnierin tiedotteessa elvyttävän ihoa, itselleni tämän ainesosan anti-age-hyödyt eivät ole ennalta tuttuja.

Sanni sanoo: ”nojaa”-reaktion silmänympärysvoide. Hinnaltaan tietysti ihan jees jos etsii kevyttä, edullista luonnonkosmetiikan silmänympärysvoidetta ei-kuivalle iholle, mutta parempia ja vieläkin edullisempia löytyy, kuten Dermosilin Nature-silmänympärysvoide (hinta 6,40€). Garnier tietysti on saatavuudeltaan helpompi koska sen voi ostaa marketista.

ARGAN-KOSTEUSSUIHKE KASVOILLE (kuiva iho) 9,90€ / 150 ml

TIMJAMI-KASVOVESI (seka- ja rasvoittuva iho) 8,50€ / 150 ml

Arganöljypitoinen kosteussuihke on oikein miellyttävän tuntuinen ja tuoksuinen kosteuttava kasvosuihke. Sitä voi luonnollisestikin käyttää myös kasvoveden tapaan. Suihkeessa on alkoholia, mutta se ei tunnu koostumuksessa (toisin kuin Timjami-kasvovedessä). Suihkeessa on sama miellyttävä tuoksu kuin Argan-kasvovoiteessa.

Timjami-kasvovesi tuntuu kuivattavalta – jo sen tymäkässä tuoksussa tuntuu alkoholi. Tätä en suosittele kuin niille henkilöille, jotka syystä tai toisesta ehdottomasti haluavat kasvoveteensä alkoholia ja pitävät sen kuivattavasta tunteesta iholla. Vaikka alkoholi voi tuoda lyhytkestoisen ”hyödyn” rasvoittuvalle iholle viemällä pois kiiltoa, rasvoittuva iho ei tarvitse alkoholia ja vaikutus on pitkällä aikavälillä negatiivinen.

ARGAN-MONITOIMIBALMI 10,90€ / 50 ml

Sarjan suosikkituotteeni! Tämä on tosi ihanan tuntuinen – samettinen koostumus levittyy notkeasti ja helpottaa kuivan ihon kiristävää tunnetta välittömästi. 

Runsaasti sheavoita sisältävä Rescue Balm ei varsinaisesti ole balmia (balmilla tarkoitetaan yleensä vedetöntä, täysrasvaista koostumusta) vaan paksua emulsiota. Voiteessa on myös alkoholia (arvatenkin muokkaamassa koostumusta), mutta pitoisuus tässä tuotteessa on todennäköisesti hyvin pieni. Muita hoitavia ja ihoa suojaavia ainesosia shean rinnalla ovat arganöljy, auringonkukkaöljy ja karnaubavaha.

En tiedä millä lailla tämä voide olisi ”multi-use”, minusta se on erittäin täyteläinen kuivan ihon hoitovoide jonka koostumus on oikein onnistuneesti formuloitu miellyttävän ihofiiliksen ja levittyvyyden puolesta. Itse käytän tätä käsi- ja jalkavoiteena öisin. Ah miten pehmentävä! <3

MISELLIVESI 9,90€ / 400 ml

Tämä tuote kuuluu myös suosikkeihini. Sen koostumus tuntuu mukavan kosteuttavalta – tosin sen humektanttisuus tarkoittaa myös sitä, että ihoon voi jäädä hitusen tuotetuntua, eli kaikki ei haihdu.

Tässäkin tuotteessa on alkoholia, mutta vasta incin puolivälin jälkeen. Alkoholin tuoksu tai tuntuma iholla ei ole aistittavissa, joten pitoisuus lienee vähäpätöinen.

Tällaiset olivat mietteeni Garnierin Bio-sarjasta. (Kasvoöljyä en ole ehtinyt vielä testaamaan, eikä näillä helteillä tee edes mieli laittaa iholle öljyä…)

Mitäs fiiliksiä ja ajatuksia Garnierin aluevaltaus luonnonkosmetiikan puolella herättää teissä muissa?

kauneus luonnonkosmetiikka ihonhoitotuotteet ihonhoito
Kommentit (18)
 1. Kiva, että sain arviosi näistä uusista tuotteista! En ole uskaltanut vielä ostaa niitä, ettei tule hutiostoksia.
  Alkoholi jäi mietityttämään ja katsoin oman lempikasvovoiteeni ainesosia: incin yhdentoista ensimmäisen ainesosan nimi viittaa alkoholiin (alcohol dent., arachidyl alcohol, cetyl alcohol ja behenyl alcohol). Miten suhtautuisit tällaiseen voiteeseen? Ihoni on herkkä, osin kuivahko, mutta nenän alue hyvin rasvoittuva. Onkohan voide vain kiihdyttänyt nenän alueen rasvoittuvuutta?

  1. Moi Misty! Olen tänään ja huomenna patikoimassa ja vastailen sinulle huomenna illalla kun olen taas tekniikan äärellä 🙂 Sen verran voin tässä nopeasti kommentoida noita listaamiasi alkoholiainesosia että niistä vain alcohol denat on kuivattava, muut ovat pehmentäviä rasva-alkoholeja.

  2. Noniin, moi uudestaan :)

   ”incin yhdentoista ensimmäisen ainesosan nimi viittaa alkoholiin (alcohol dent., arachidyl alcohol, cetyl alcohol ja behenyl alcohol). Miten suhtautuisit tällaiseen voiteeseen?”

   Monesko ainesosa alcohol.denat on? Sillä on paljon merkitystä. Onko se kärjessä heti veden jälkeen? Jos denaturoitu alkoholi on ainesosissa heti veden jälkeen, sitä on tuotteessa todennököisesti suhteellisen paljon. Itse en suosi tällaisia voiteita. Jos se tulee myöhemmin, esim. viiden ensimmäisen ainesosan joukossa, sitä ei välttämättä ole sellaisena pitoisuutena että se kuivattaa. Tällaisia voidekoostumuksia käytän kyllä.

   Arvioisin alkoholipitoisuutta myös aistinvaraisesti, eli tuoksuuko voiteessa alkoholi, ja tuntuuko voide iholla ohuelta ja hyvin nopeasti imeytyvältä. Todella nopea imeytyminen ja ”mattainen” ihotuntuma yhdistettynä incin alkupäässä olevaan alkoholiin voi kertoa alkoholin suhteellisen suuresta määrästä. Jos voide on runsaan tuntuinen eikä imeydy ihan hetkessä, alkohlia tuskin on paljon, ja runsasrasvaisessa voiteessa rasvat toki myös kumoavat alkoholin mahdollista kuivattavuutta.

   1. Ko. voiteen pitäisi tuoteselosteen mukaan kontrolloida ihon talineritystä. Se tosiaankin imeytyy nopeasti ja jättää mattaisen pinnan mitä molempia asioita arvostan. En tykkää yhtään, jos iholle jää voiteesta minkäänlaista tuntumaa.
    Tämä voide on tosin tarkoitettu nuoren epäpuhtaalle iholle eikä sen mukaan sovi ollenkaan omalle, yli 40-vuotiaan iholleni :D
    Ehkä pitäisi jo aikuistua ja etsiä toinen päivävoide. En ole kuitenkaan valmis maksamaan voiteesta selektiivisen kosmetiikan hintoja, vaikka muuten kosmetiikkaan meneekin välillä ihan liikaa rahaa.
    Tässä voiteen tuoteseloste:

    Aqua  C15-19 Alkane  Alcohol Denat. Glycerin  DI-C12-13 Alkyl Malate Betaine  Distarch Phosphate Arachidyl Alcohol  Glyceryl Stearate Cetyl Alcohol  Behenyl Alcohol Argania Spinosa Kernel Extract Dimethicone  Salicylic Acid  Arachidyl Glucoside  Phenoxyethanol  Parfum PEG-100 Stearate  PEG-40 Hydrogenated Castor Oil  Serenoa Serrulata Fruit Extract  Sesamun Indicum (Sesam) Seed Extract  Sodium Hydroxide Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer  Xanthan Gum Butylene Glycol  Benzoic Acid Dehydroacetic Acid  Zingiber Officinale Root Extract  Polysorbate 20  Sodium Benzoate  Potassium Sorbate  Sodium Sulfate  CI 42051  Sorbic Acid  CI 19140.

    1. Joo, voiteessa on todennäköisesti suhteellisen paljon alkoholia, mutta tarkkaa määrää on mahdoton sanoa. Joidenkin asiantuntijoiden mukaan kosmetiikkatuotteen alkoholi kuivattaa ihoa kun sitä on yli 10% pitoisuudella. Tuossa voiteessa sitä voi olla yli 10% mutta yhtä hyvin allekin. Alkoholin ohella tärkkelysyhdisteet vievät iholta kiiltoa.

     Erityisen hoitavalta tuo voide ei vaikuta mutta tekee ainakin sen minkä lupaa eli vie iholta kiiltoa ja tekee siitä mattapintaisen. :) Mun mielestä kosmetiikkatuote on silloin hyvä, kun se tekee sen mitä sen käyttäjä kosmetiikalta toivoo ja saa haluamansa tuloksen :) (Jos siis esimerkiksi haluaisit tuotteelta anti-age-vaikutuksia, silloin jokin toinen tuote olisi parempi.)

 2. Näiden ulkonäkö on sellainen, että eivät kyllä ainakaan minussa herätä juurikaan mielenkiintoa. Näyttävätkö nämä jotenkin vanhanaikaisilta? :)

  1. ”Näyttävätkö nämä jotenkin vanhanaikaisilta? :)”

   Minusta ne näyttävät oikeastaan vain siltä miltä odotan edullisten päivittäiskosmetiikkamerkkien tuotteiden näyttävän; aika tylsiltä (anteeksi markettisarjat!) ja, noh, edullisilta :D Kuulun siihen kuluttajaryhmään joka ei ole koskaan tuntenut vetoa päivittäiskosmetiikkamerkkien designiin, Niveat, Herbinat, LV:t, Lorealit ja Olayt ovat aina näyttäytyneet minulle ulkonäöllisesti todella epäkiinnostavina. Poislukien L’Orealin uudemmat ja tyylipuhtaammat neliön muotoiset värjätyt lasipurkit :) Niissä on jotain vähän sofistikoitunutta :)

   1. Herbina! Nyt kun sanoit, niin se näistä tuli muuten mieleen. :) Onhan markettimerkeillä tietty visuaalinen ilme, mutta olen jotenkin ajatellut, että se on tarkoituksellinen. Hieman kuin halpahallien keltaiset tai oranssit hintalaput. Niistä tulee heti assosiaatio halvasta, eikä hintaa tule automaattisesti kyseenalaistettua. Ehkä markettikosmetiikan designilla on sama tavoite?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *