Karkkipäivä
Karkkipäivä

Garnier BB Cream

Täytyy kai minunkin avata sanainen arkkuni tästä Garnierin uutuudesta, josta nyt joka paikassa kirjoitellaan. Olen siis pahoillani jos olette jo saaneet yliannostuksen tästä tuotteesta, tapanani on yleensä vältellä näitä massablogi-”pushauksia”. Minusta on kuitenkin hauska analysoida tätä voidetta, joten jospa jaksaisitte lukea vielä minunkin ajatuksiani tästä ”ihon ihmekaunistajasta”.

Alkuun pikainen ”termit selviksi” -pätkä: BB-voiteet kehitettiin alunperin Saksassa hoitamaan ihoa kirurgisten operaatioiden jälkeen. Kirjaimet BB tulevat sanoista ”blemish balm”. (Blemish = ihon ”virhe” kuten näppy tai arpi.) Alkuperäiset BB-voiteet olivat ihoa tehokkaasti uudistavia ja rauhoittavia ja samalla peittäviä, ja auttoivat ihoa toipumaan nopeammin leikkauksen tai laserkuorinnan jäljistä. Kauneusteollisuuteen voiteet siirtyivät kun korealaiset näyttelijättäret alkoivat käyttää BB-voiteita meikkipohjana, ja ilmiö levisi megatrendiksi Aasiassa. Nyt, vuosia myöhemmin, trendi on vihdoin saavuttamassa Eurooppaa.

Kerronpa tähän alkuun vielä senkin, että itse en ole kokeillut ns. oikeaa BB-voidetta koskaan, ja ilmiö on minullekin niin uusi tuttavuus että kuulin siitä vasta n. puoli vuotta sitten. Meikkivoiteita kun en käytä, niin ei toisaalta ihmekään etten ollut höristänyt korviani tälle ”taika-aineelle”.

Garnierin BB Cream on käsittääkseni ensimmäinen Suomen markkinoille ilmestynyt BB-voide. Sain voiteen kauneusbloggaajien miitistä joulukuussa, itse en olisi tätä ostanut.

Silmäys inciin ja testi iholle kirvoittivat välittömästi seuraavan kommentin: miten tämä voide eroaa sävyttävästä päivävoiteesta? Vastaus: eipä oikeastaan mitenkään.

Garnier hehkuttaa voiteen olevan ”miracle skin perfector” joka vaikuttaa samanaikaisesti viidellä eri tavalla. Tarkastellaanpa Garnierin mainosta.

Voide siis lupaa:

1. Tasoittaa ihon väriä. Okei. Sävyttävä päivävoide tasoittaa myös ihon väriä.

2. Kosteuttaa. Selvä. Sävyttävä päivävoide kosteuttaa myös ihoa.

3. Häivyttää ihon pieniä virheitä. Englanniksi tämä kohta kuuluu ”blurs lines & imperfections”, eli toisin sanoen voiteen kalvonmuodostajat täyttävät juonteita ja laajentuneita ihohuokosia luoden tasaisemman pinnan. Tämä teknologia löytyy monen monista muistakin voiteista.

4. Suojakerroin 15. Sävyttävissä päivävoiteissa on myös suojakerroin, ei mitään uutta tässäkään, Garnier.

5. Heleyttää. Jaaaaa kuten tiedämme, käytännössä kaikki voiteet lupaavat tänä päivänä heleyttää; niin kosteusvoiteet, meikkivoiteet kuin sävyttävät päivävoiteetkin. (Heleyttäminen = voiteisiin on lisätty valoaheijastavia pigmenttejä jotka luovat iholle kuulaan pinnan.)

Eli mitä ”miracle”-ominaisuuksia tässä voiteessa nyt sitten on jotka erottaisivat sen muista markkinoilla olevista, väripigmenttejä sisältävistä kosteusvoiteista? Ei minun nähdäkseni mitään. Alkuperäisen, ihotautilääkärien kehittämän BB-voiteen kanssa tällä tuotteella ei ole mitään tekemistä. Incistä ei löydy mitään aineita, jotka vaikuttaisivat ihoa rauhoittavasti, näppyjä puhdistavasti tai arpia vaalentavasti.

Ihania nämä mainosten tekstit..! Naiset ovat kuulkaas tämän voiteen testanneet ja hyväksi havainneet, eli tähän kannattaa siis luottaa! :)

Sitten käyttökokemuksia. Myynnissä on kaksi sävyä, 02 Light ja 03 Medium, joista sain sävyn 02. Monet blogimiitin osallistujista harmittelivat, että 02 on heidän talvi-iholleen liian tumma.

Minulle on viime aikoina selvinnyt, että en ilmeisesti olekaan niin vaalea kuin olen kuvitellut. BB Cream 02 sulautui ihooni yllättävän kivasti, ja kun laitoin yhdeksi yöksi itseruskettavaa, sopi sävy seuraavana aamuna aivan täydellisesti.

Kas näin. Poskeen on vedetty läntti BB 02:ta, hyvä jos sen erottaa.

Garnier BB Cream tuntuu sävyttävältä päivävoiteelta. Sen koostumus on paksuhko, ja siinä on enemmän pigmenttiä kuin esimerkiksi Lumenen sävyttävässä kosteusvoiteessa. Ei kuitenkaan yhtä paljon kuin vaikkapa Diorin. Ihon sävy todellakin tasoittuu lupausten mukaisesti, ja iho tuntuu myös kosteutetulta ja näyttää heleältä. Itse en tarvitse tämän alle missään nimessä erillistä kosteusvoidetta.Voiteessa on muuten suhteellisen voimakas tuoksu, miellyttävä, mutta voimakas.

Mikäli ihoa ei puuteroi, voiteen pinta alkaa pian kiiltelemään. Useimmat meistä laittanevat kuitenkin aina puuteria minkä tahansa meikkipohjan päälle, joten ehkä ei ole tarpeen kehottaa erikseen puuteroimaan tämänkin tuotteen yhteydessä. :)

Mitäpä tästä voiteesta nyt muuta sanoisi, kuin että oikein toimiva sävyttävä päivävoide, joka on markkinointimielessä lanseerattu BB-voiteen nimellä. Iho jää kauniin näköiseksi, ja tämä on varmasti loistotuote sävyttävien kosteusvoiteiden ystäville. Todella kirjavaa ihoa tämä ei tasoita, mutta sama pätee muihinkin sävyttäviin kosteusvoiteisiin. Pigmenttiä ei ole siihen riittävästi. Mitä enemmän pigmenttiä, sitä vähemmän jää tilaa kosteuttaville ainesosille, eli kosteustehon säilyttääkseen tämäntyyppiset voiteet eivät koskaan voi olla huomattavan peittäviä.

En tiedä paljonko tämän tuotteen hinta on, mutta kun kyse on Garnierista, se ei varmasti ole paljon.

Onko joku jo kokeillut tätä voidetta? Mitä mieltä ylipäänsä olette BB-buumista? Olen ymmärtänyt, että Garnier ei suinkaan ole ainoa firma, jonka BB-voide on ominaisuuksiltaan yhtä kuin sävyttävä päivävoide. Täytyy sanoa, että minua tämä ilmiö hämmentää kovasti. Kun kerran alkuperäiset BB-voiteet todellakin olennaisesti poikkesivat tavallisista kauneusteollisuuden kosteus/meikkivoiteista, niin mitä järkeä on lanseerata sävyttäviä päivävoiteita niiden nimellä?

Kommentit (85)

 1. aasiassa asunut

  Asuin Japanissa BB-voiteiden kovimman huuman aikaan, kun joka naisen meikkilaukusta löytyi voideputeli, mutta nyt kun vajaa kuukausi sitten kävin siellä ystäviä moikkaamassa ja tuli BB-voiteet puheeksi, niin BB-voiteet olivat tylysti out. Ketään ei siis enää kiinnosta. Tästä tulin siihen johtopäätokseen, että ei taida olla niin enemmän kuin vähemmän ”aidot” BB-voiteet mitään ihmetuotteita ihon kaunistamiseen.
  Tuttavapiirissä myös jotain varsin rikkaita tuttuja, jotka varmasti ovat ostaneet niitä parempia BB-voiteita, mutta hekin olivat jo menettäneet kiinnostuksensa.
  BB-voide taitaa olla parhaimmillaan käytettynä niin kuin se oli alunperin tarkoitettu, sellaisessa muodossa kuin se oli alunperin tarkoitettu eli kauneusleikkausten jälkeen hoitamaan vahingoittunutta ihoa.

 2. Pieni pettymys

  Ite tykkään tästä, antaa enemmän peittoa kun sävyttävät kosteusvoiteet,tuntuen silti kevyeltä, mutta… Noissa ”aidoissa” aasialaisissa BB-voiteissa on paljon enemmän ihoa hoitavia ainesosia. Jos katsoo suosittujen brändien (kuten esim. Skin79, Lioele, Skinfood, Missha…) INCI-listaa, niin sieltä löytyy runsas määrä iholle hyödyllisiä ainesosia, jotka kirkastaa, hoitaa epäpuhtauksia, kosteuttaa jne. Garnierin BB-voide on tosiaan lähempänä sävyttävää kosteusvoidetta, ihoa hoitavat ominaisuudet jäävät kyllä uupumaan.

 3. Sallam

  Itselle ostin Garnierin voiteen sävyn 02, helposti levittyvä ja peittoa tarpeeksi, ei tee olemuksesta tunkkaista. Käytössäni on ollut Lancomen Miracle Teint 02 ja se saakin jäädä laatikon pohjalle.

 4. Saraasd

  Itse ostin Garnierin voiteen sävyä 02. Levittyy kyllä hyvin, mutta itse en pitänyt lopputuloksesta kun päälle lisäsin vielä Lumenen Matte harmony mineraalipuuteria. Voide jäi ikävästi kuultamaan puuterin alta ja iho näytti rasvaiselta.

 5. Pepa

  Sain näytteen lehden välissä, ja heti piti googlata onko kyseessä ”aito” BB-cream. No, eipä ole, mutta tykkään tuotteesta silti aika mukavasti :) Mulla on Lancomen ja lumenen sävyttävät päivävoiteet, joita käytän päivävoiteena (REALLY?!) kuivalle iholleni. Lumenen imeytyy huonosti, ja on todella läpikuultavaa, tämä peittää vähän enempi kun mitä tarvitsisi ja väri on tosi kaunis :) Aika sama kuin lancomen yli 2krt kalliimpi, pitänee hankkia!

 6. cupcake

  Mun iho on toosi vaalea, mutta tarviisin kesäksi jonkun kevyemmän vaihtoehdon meikkivoiteelle. Vaikka ton BB-voiteen sävy on aika tumma, niin sulautuuko se ihoon hyvin, vai näyttääkö lopputulos samalta kuin se, että laittaisi liian tummaa meikkivoidetta? Jos ei, niin viitsisitkö kertoa jonkin kesäksi soveltuvan meikkivoiteen korvaajan, jota löytyy marketeista, ja joilla olisi joitain vaaleita sävyjä? Tietysti jos sävy sulautuu ihoon, niin mua ei haittais, vaikka voide olis mustaa :D Saatan kyllä puhua nyt ihan puuta heinää, koska en edes tiedä, soveltuuko BB- tai sävyttävä päivä/kosteusvoide kesäksi, mutta jotain kesätuotetta etsiskelen. Valaisisitkos tietämätöntä :) ?

  • Sanni

   Vaikka ton BB-voiteen sävy on aika tumma, niin sulautuuko se ihoon hyvin, vai näyttääkö lopputulos samalta kuin se, että laittaisi liian tummaa meikkivoidetta?

   Sehän riippuu täysin ihosi sävystä. :) Jos olet aivan Lumikki-ihoinen, niin vaaleampi Garnier BB on sinulle liian tumma. Toki BB-voiteissa niinkuin muissakin sävyttävissä kosteusvoiteissa on läpikuultavampi peittävyys kuin meikkivoiteissa mikä saa ne sulautumaan ihoon paremmin kuin vastaavansävyinen meikkivoide, mutta liian tumma sävy on silti liian tumma oli se sitten läpikuultava tai ei. Väärä sävy saa ihon näyttämään likaiselta ja tunkkaiselta.

   Markettipuolelta ei löydy tosivaaleita sävyttäviä päivävoiteita, sillä markettisarjoissa on aina yleensä vain yksi yleissävy joka on kehitetty ihonsävyjen ”keskiarvolla”, eikä useinkaan sovi kaikkein vaaleimmalle iholle. Selektiivisen puolen merkeiltä taas löytyy useita eri sävyjä, ja ne ovat peittävämpiä kuin markettisarjojen. Markettien sävyttävän voiteen on pakko olla ohutta ja hyvin läpikuultavaa jotta se mukautuu mahdollisimman laajalle ihonsävyskaalalle.

   BB-voiteet ja sävyttävät päivävoiteet ovat mitä loistavin meikkipohja kesäksi, jos vain löydät sopivan sävyn. Suomen markkinoilla ei vielä Garnierin lisäksi olekaan muita markettihintatason BB-voiteita, mutta L’orealin oma on kohta tulossa kauppoihin. Siinä on muistaakseni kaksi sävyvaihtoehtoa, ja vaaleampi sävy voi hyvinkin olla vaaleampi kuin Garnierin. Odottele siis Lorkun vastaavia ja tsekkaa jos sieltä löytyisi sulle oma. :)

 7. Tiia

  Tietääkö kukaan tarttuuko rusketus tämä tuotteen läpi?? Olisi kivan kevyt kesäksi. Jos ei tartu voitko suositella jotain?? :) Olen kuullut että Mineraali meikkivoiteiden läpi ruskettuis??

  • Sanni

   Tuotteessahan on suojakerroin 15, eli luonnollisestikin se suojaa ihoa auringolta. :)

   Jos tarkoitat mineraalimeikkivoiteilla 100-prosenttisia mineraalijauhepohjia, niin niissä on myöskin luontainen UV-suoja (titaanidioksidi ja sinkkioksidi).

   Mutta tokihan aurinkosuojankin läpi ruskettuu kun vain tarpeeksi kauan on auringossa. ^_^

 8. Päivi

  Mielenkiintoinen aihe ja keskustelu joten tungenpa lusikkani soppaan (tosin hieman myöhässä) :)

  Kokeilin Garnier bb voiteen vaaleaa sävyä marketissa käsivarrelle. En tykännyt. Tuoksu oli häiritsevän tuju ja se jäi leijumaan ympärille kauaksi aikaa vaikka laitoin tuotetta vain pienenpläntin iholle. Tuotteessa oli myös mielestäni liikaa sitä heleyttävää efektiä ja koostumus oli yllättävän lirua. Eli tuote ei innostanut vaikka hinta olisi ollut mitä mainioin : /

  Ostin muuten tuossa pari päivää sitten sen Lumenen vastatulleen version bb voiteista ja siitä tykkään ainakin näin yhden käyttökerran jälkeen. Lumenen voiden tuntui todella mukavalta ja kosteuttavalta kasvoilla. Iho ei tuntunut meikatulta eikä tuote tuoksunut/haissut häiritsevästi. Itse asiassa nyt kun näin miettii niin tuotteessa taisi olla aika neutraali tai huomaamaton tuoksu kun en saa päähäni miltä se tuoksui :D Koostumus on hieman paksumpi kuin Garnierin versiossa, mutta ohuempaa kuin tavismeikkivoiteessa.

  Tosiaan ostin sen light sävyn (Lumenella on kaksi sävyä 01 Light ja 02 Medium). Mielestäni tämä tuote heleytti kasvoja sopivasti ei siis tullut sellaista oho kuinka rasvaisilta kasvoni näyttävätkään -efektiä. Ainut kritiikki oli etten ole ihan varma tästä valitsemastani sävystä, siis onko se passeli iholleni joka ei ole aivan vaaleammasta päästä mutta ei mikään todella tummakaan. Tuo light sävy on mielestäni hieman punertava tai viileä. Ehkä pitää joskus testata kaupassa vielä sitä medium sävyä nimittäin oma ihoni on enemmän kellervämämpi… Mutta mutta, muuten Lumenen versio kokonaisuuten oli mielestäni parempi.

  Pahoittelut pitkästä kommentista :D Tällä viikolla olen vain ollut niin innostunut kosmetiikasta ja BB voiteet ja ”BB voiteet” ovat olleet mielessä ja innostuksen aiheena jo tovin. Kiitos taas kerran moninpuolin onnistuneesta postauksesta ^_^

 9. käykö tuo niinku meikkivoiteesta ?

  • Sanni

   Kyllä.

 10. Nimetön

  Itelläni on tällä hetkellä Maybellinen bb- voide, mutta on huono! jää paakkuja ja tummia laikkuja ihoon. Kokeilin Garnierin bb- voidetta ja olen todella tyytytväinen! (:

 11. Anni

  Moikka Sanni!
  Haluaisin kysya sulta vahan neuvoa, koska mun on ollut todella vaikea loytaa itselleni sopivaa meikkivoidetta ja haluaisin kuulla sun mielipiteen.
  Mulla on todella hyva pehmea iho (muista millon mulla olisi ollut edes finnia) mutta pienia punertavia varieroja jossain kohti kasvoja. Nenanpaani saattaa joskus kuivua, en siis sano etta mulla on kuiva iho mutta valilla taipumus (nenan) kuivumiseen. Haluaisin melko peittavan matta ihon, mutta jotenkin saan aina aikaiseksi liian kiiltavan ja ohuen meikkipohjan (nenanpielista seka leukaluun sivilta paivan mittaan oman naaman punoitus nakyy vahan lapi).
  Oisko sulla minkaanlaista ideaa minkatyylinen meikkivoide ja puuteri mulle sopisi? Kiitos paljon jos taman perusteella pystyisit jotain arvioimaan ja ehka jopa suositella tuotteita :)

  • Sanni

   Moi Anni!

   Kokeile Clarinsin Everlasting-meikkivoidetta, juttua täällä:
   http://karkkipaiva.indiedays.com/2013/02/10/synteettiset-suosikit-osa-1-parhaat-meikkivoiteet/

   Ja päälle irtopuuteri, omia suosikkejani ovat Laveran irtopuuteri ja Make Up For Everin HD Powder. HD sopisi varmaan paremmin sinun tarkoitukseen koska jättää mattaisemman pinnan kuin Lavera. Myös Cliniquen irtopuuteri on mattainen ja siinä on hyvä hinta-laatusuhde (ja yksi markkinoiden isoimpia pakkauskokoja). Ainiin, ja onhan Clarinsin omakin irtopuuteri tosi kehuttu, itse en tosin ole sitä käyttänyt.

 12. Iipu

  Toivottavasti löydät tämän kommentin jo näin vanhasta postauksesta!Olen ehkä hieman jäänyt jälkeen sillä sain vasta nyt tietää tästä samaisesta voiteesta. Mielestäni tämä tuote peittää juuri sopivasti,mutta se valitettavasti tuo kaikki ihokarvat esille :/ Hintaa tällä oli yhdessä silmänalusten peiteaineen kanssa 16 euroa.
  Suosittelen Dermosil-sävyttävää päivävoidetta :)

  Voisitko tehdä postauksen nuoren ihon perusteellisesta puhdistuksesta&kosteutuksesta?

  • Sanni

   Moi Iipu! Näen kyllä kaikki kommentit vanhoihinkin postauksiin, julkaistavat kommentit ilmestyvät aina ylimmäksi hallintapaneelissa. :)

   Voisitko tehdä postauksen nuoren ihon perusteellisesta puhdistuksesta&kosteutuksesta?

   Luulenpa, ettei minulla ikävä kyllä taitaisi olla tuosta aiheesta mitään erityistä sanottavaa, ainakaan siis kokonaisen postauksen verran. Nuoren ihon puhdistus ja kosteutus kun toimii ihan samalla periaatteella kuin kaiken ikäisen ihon: puhdistus- ja kosteustuote valitaan ihotyypin ja mieltymyksen mukaan. Nuori iho voi olla kuiva, rasvoittuva, herkkä, punoittava, normaali tai sekaiho ihan niinkuin 3-kymppinen tai 5-kymppinenkin iho. Sinänsä nuoren ihon hoito ei siis periaatteiltaan eroa muun ikäisestä ihosta. :)

   Jos iho on normaali, voi valita ihan millaiset tuotteet tykkää maun ja mieltymyksen mukaan. Yksi tykkää vaahtoavista putsareista, toinen kermaisen voidemaisista. Kosteutukseen voi valita ohuemman emulsiomaisen tai paksumman voidemaisen tuotteen sen mukaan mikä tuntuu iholla mukavimmalta. Periaatteena kuitenkin se, että kun kaikki voide imeytyy eikä iho jää tahmeaksi, on tuote rasvaisuudeltaan juuri sopiva.

   Jos iho on rasvoittuva/näppyinen
   , kannattaa valita mieluiten geelimäinen, veden kanssa vaahdotettava puhdistustuote kuin rasvainen emulsio. Mutta tämäkään ei ole mikään kiveen hakattu totuus, markkinoilta löytyy myös kevyempiä, rasvoittuvalle iholle suunniteltuja emulsioputsareita. Kosmetiikkateollisuus kattaa kaikkien maut! :) Kuorinnan on myös hyvä kuulua viikottaiseen ihonhoitorutiiniin. Salisyylihappopitoinen kasvovesi on oivallinen valinta iholle, jolla on mustapäitä. Kosteutukseen on hyvä valita kevyt, öljytön fluidimainen tuote. Mutta – markkinoilla on myös täysin päinvastaisella periaatteella toimivia rasvoittuvan ihon tuotteita – kasvoöljyjä. Esimerkiksi Dr. Hauschkalla ja Clarinsilla on rasvoittuvan ihon öljyt jotka toimivat antibakteerisesti ja kuivattavat pois näppyjä. Kokeilemalla selviää mikä tuote tasapainottaa juuri sinun ihoasi parhaiten.

   Jos iho on kuiva, on suositeltavaa käyttää vaahdotettavan putsarin sijaan emulsiomaista joka säilyttää ihon oman rasvahappovaipan paremmin kuin sulfaattipitoiset vaahtoputsarit. Erittäin kuivalla iholla vesihuuhtelu kannattaa jättää kokonaan väliin ja puhdistaa iho puhdistusemulsioon kastetuilla vanulapuilla ja viimeistellä kasvovedellä. Mutta, kuten kaikille ihotyypeille, myös kuivalle iholle on vaihtoehdot kaikentyyppisissä putsareissa. Jos tykkää enemmän vaahtoavasta vesipesusta, löytyy esimerkiksi luonnonkosmetiikan puolelta hellävaraisia geelimäisiä putsareita. Kuivan ihon kosteutukseen sopivat täyteläiset, rasvaiset voiteet. Jos iho on vain pintakuiva ja täyteläiset voiteet tuntuvat liian tahmeilta, voi ihonhoitorutiiniin lisätä kosteusseerumin kevyemmän päivävoiteen alle. Näin iho saa enemmän kosteutta kuin pelkällä voiteella.

   Jos iho on herkkä (ja tämä ei oikeastaan ole ihotyyppi, vaan ominaisuus joka voi olla missä tahansa ihotyypissä; niin kuiva, normaali kuin rasvoittuvakin iho voivat olla herkkiä), sen hoidossa kannattaa ottaa huomioon hellävaraisuus ja suojaavuus. Kovin herkkä iho tykkää yleensä enemmän emulsiomaisista tai voidemaisista putsareista kuin vaahdotettavista, ja puhdistaessa on hyvä kiinnittää huomiota siihen ettei hiero ihoa voimakkain liikkein vaan mahdollisimman hellästi ja kevyesti painellen. Couperosa-iho hyötyy suojaavista, vähän paksummista voiteista, jotka muodostavat suojakalvon ulkoisia ärsykkeitä vastaan. Herkälle iholle on monia erilaisia tuotelinjoja joihin on valittu ihoa rauhoittavia, punoitusta vähentäviä ainesosia, esimerkiksi Lumenen Sensitive Touch -linjassa on pellauutetta.

   Toivottavasti tästä oli jotain hyötyä! :) Muista siis: olennaista ei ole ihon ikä, vaan ihotyyppi ja sen tarpeet. Joskus 2-kymppinenkin voi tarvita kuurin superelvyttävää ”6-kymppisen seerumia” jos iho on vaikka lääkekuurin, liiallisen auringonoton tai muiden elämäntapojen seurauksena mennyt huonoon kuntoon ja on veltto, eloton ja jopa ryppyinen. Samaten joku 7-kymppinen täti voi pärjätä samoilla tuotteilla kuin 15-vuotias lapsenlapsensa jos iho tuntuu hyvältä.

 13. Camilla

  Moikka! En nyt tiedä, onko tällainen vanha postaus oikea paikka kysellä, mutta tarvitsisin apua meikkivoiteen valinnassa. Ihoni on suht kuiva, ja tähän mennessä olen tykännyt käyttää Lily Lolon peite- ja mineraalipuutereita. Joskus kuitenkin tuntuu, että iho on liian kuiva ja meikki jää rumasti silmien alta ryppyyn. Olen ostanut Body Shopin kasvosuihkeen mitä laitan jos iho tuntuu kuivalta, mutta sekään ei tunnu riittävän silmänalusiin. Ihon kosteutan aina rasvalla ennen meikin laittamista. Ostin myös Lumenen CC-voiteen vähän aikaa sitten, kuvittelin sen olevan tarpeeksi heleä (minulla on paljon pisamia ja haluan että ne näkyvät, muuten meikki tuntuu olevan liian paksu ja tunkkainen. minulla on pintakuiva iho, mutta finnejä tai muita epätasaisuuksia ei ole joten peittävyyttä pitäisi olla aika vähän), mutta sekin peittää pisamia mielestäni liikaa. Onko sinulla suositella jonkinlaista kosteuttavaa meikkivoidetta/sävyttävää tuotetta vaalealle suomalaisen iholle, joka tasoittaa ihoa mutta jättää pisamat mahdollisimman hyvin näkyviin? Ja jos meikki on muuten mahdollisimman kuulas, onko sinulla jotain tuotetta, mikä olisi hyvä silmäpusseille? Muualle en peitevoidetta/paksumpaa kerrosta meikkiä tarvitse. Kiitos jos jaksat vastata!

  • Sanni

   Onko sinulla suositella jonkinlaista kosteuttavaa meikkivoidetta/sävyttävää tuotetta vaalealle suomalaisen iholle, joka tasoittaa ihoa mutta jättää pisamat mahdollisimman hyvin näkyviin?

   Hmm… Mitenkäs olisi sitten Lumenen ihan ”normi” sävyttävä päivävoide Arctic Aqua -linjasta? Se on kyllä todella kevyt ja läpikuultava. Tai sitten voisit kokeilla ihan vaikka Lumenen Hydra Drops -meikkivoidetta (sieltä löytyy myös vaalea sävy 0 Vaniljavaahto). Pintakuivuuteen auttaa kosteusseerumin lisääminen ihonhoitorutiiniin, se tuo iholle kosteutta mutta ei lisärasvaa. Kokeile päivävoiteesi/sävytetyn kosteusvoiteen alle vaikka Lumenen Kosteuttavaa Tehohoitoa tai omaa suosikkiani The Body Shopin Nutriganics-seerumia, kummatkin ovat edullisia.

   Yksi kikka tuli vielä mieleeni, voit kokeilla ”laimentaa” Lumenen BB-voidettasi Lumenen valovoiteella niin siitä tulee ohuempaa ja kuultavampaa.

   onko sinulla jotain tuotetta, mikä olisi hyvä silmäpusseille?

   Tarkoitatko peiteainetta? Jos laitat sitä silmäpusseille, sen täytyy olla ehdottoman matta (hohtava koostumus vain korostaa pussittavaa kohtaa). Lumenen tummien silmänalusten peiteaine on ihan ok (ja matta), mutta saattaa olla sinulle liian tumma. L’orealin True Match -peiteaine on myös ei-hohtava ja ihan jees näistä edullisista. :) Valitettavasti ei tule hirveästi mieleen tuotteita juuri silmäpusseille, niitä on loppujen lopuksi meikillä tosi hankala häivyttää, vai tarkoitatko enemmänkin tummia silmänalusia..?

 14. Rosa

  Moi haluisin kysyä että sopiiko bb voide nuorelle tytölle peittämään epäpuhtauksia? :)

  • Sanni

   BB-voiteet eivät ole yhtä peittäviä kuin peiteaineet, eli epäpuhtauksien peittämiseen valitsisin ensisijaisesti peiteaineen. BB-voide kyllä tasoittaa ihon sävyä ja häivyttää eri värisiä kohtia mutta ei peitä täysin esim. punoittavaa finniä tai arpea. Garnierilla on muuten epäpuhtaalle iholle erikseen oma BB-voiteensa, kannattaa valita se jos haluaa käyttää BB:tä. Eli BB-voide ensin koko kasvoille ja sitten peiteainetta paikallisesti epäpuhtauksien päälle.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.