Garnier BB Cream

Täytyy kai minunkin avata sanainen arkkuni tästä Garnierin uutuudesta, josta nyt joka paikassa kirjoitellaan. Olen siis pahoillani jos olette jo saaneet yliannostuksen tästä tuotteesta, tapanani on yleensä vältellä näitä massablogi-”pushauksia”. Minusta on kuitenkin hauska analysoida tätä voidetta, joten jospa jaksaisitte lukea vielä minunkin ajatuksiani tästä ”ihon ihmekaunistajasta”.

Alkuun pikainen ”termit selviksi” -pätkä: BB-voiteet kehitettiin alunperin Saksassa hoitamaan ihoa kirurgisten operaatioiden jälkeen. Kirjaimet BB tulevat sanoista ”blemish balm”. (Blemish = ihon ”virhe” kuten näppy tai arpi.) Alkuperäiset BB-voiteet olivat ihoa tehokkaasti uudistavia ja rauhoittavia ja samalla peittäviä, ja auttoivat ihoa toipumaan nopeammin leikkauksen tai laserkuorinnan jäljistä. Kauneusteollisuuteen voiteet siirtyivät kun korealaiset näyttelijättäret alkoivat käyttää BB-voiteita meikkipohjana, ja ilmiö levisi megatrendiksi Aasiassa. Nyt, vuosia myöhemmin, trendi on vihdoin saavuttamassa Eurooppaa.

Kerronpa tähän alkuun vielä senkin, että itse en ole kokeillut ns. oikeaa BB-voidetta koskaan, ja ilmiö on minullekin niin uusi tuttavuus että kuulin siitä vasta n. puoli vuotta sitten. Meikkivoiteita kun en käytä, niin ei toisaalta ihmekään etten ollut höristänyt korviani tälle ”taika-aineelle”.

Garnierin BB Cream on käsittääkseni ensimmäinen Suomen markkinoille ilmestynyt BB-voide. Sain voiteen kauneusbloggaajien miitistä joulukuussa, itse en olisi tätä ostanut.

Silmäys inciin ja testi iholle kirvoittivat välittömästi seuraavan kommentin: miten tämä voide eroaa sävyttävästä päivävoiteesta? Vastaus: eipä oikeastaan mitenkään.

Garnier hehkuttaa voiteen olevan ”miracle skin perfector” joka vaikuttaa samanaikaisesti viidellä eri tavalla. Tarkastellaanpa Garnierin mainosta.

Voide siis lupaa:

1. Tasoittaa ihon väriä. Okei. Sävyttävä päivävoide tasoittaa myös ihon väriä.

2. Kosteuttaa. Selvä. Sävyttävä päivävoide kosteuttaa myös ihoa.

3. Häivyttää ihon pieniä virheitä. Englanniksi tämä kohta kuuluu ”blurs lines & imperfections”, eli toisin sanoen voiteen kalvonmuodostajat täyttävät juonteita ja laajentuneita ihohuokosia luoden tasaisemman pinnan. Tämä teknologia löytyy monen monista muistakin voiteista.

4. Suojakerroin 15. Sävyttävissä päivävoiteissa on myös suojakerroin, ei mitään uutta tässäkään, Garnier.

5. Heleyttää. Jaaaaa kuten tiedämme, käytännössä kaikki voiteet lupaavat tänä päivänä heleyttää; niin kosteusvoiteet, meikkivoiteet kuin sävyttävät päivävoiteetkin. (Heleyttäminen = voiteisiin on lisätty valoaheijastavia pigmenttejä jotka luovat iholle kuulaan pinnan.)

Eli mitä ”miracle”-ominaisuuksia tässä voiteessa nyt sitten on jotka erottaisivat sen muista markkinoilla olevista, väripigmenttejä sisältävistä kosteusvoiteista? Ei minun nähdäkseni mitään. Alkuperäisen, ihotautilääkärien kehittämän BB-voiteen kanssa tällä tuotteella ei ole mitään tekemistä. Incistä ei löydy mitään aineita, jotka vaikuttaisivat ihoa rauhoittavasti, näppyjä puhdistavasti tai arpia vaalentavasti.

Ihania nämä mainosten tekstit..! Naiset ovat kuulkaas tämän voiteen testanneet ja hyväksi havainneet, eli tähän kannattaa siis luottaa! :)

Sitten käyttökokemuksia. Myynnissä on kaksi sävyä, 02 Light ja 03 Medium, joista sain sävyn 02. Monet blogimiitin osallistujista harmittelivat, että 02 on heidän talvi-iholleen liian tumma.

Minulle on viime aikoina selvinnyt, että en ilmeisesti olekaan niin vaalea kuin olen kuvitellut. BB Cream 02 sulautui ihooni yllättävän kivasti, ja kun laitoin yhdeksi yöksi itseruskettavaa, sopi sävy seuraavana aamuna aivan täydellisesti.

Kas näin. Poskeen on vedetty läntti BB 02:ta, hyvä jos sen erottaa.

Garnier BB Cream tuntuu sävyttävältä päivävoiteelta. Sen koostumus on paksuhko, ja siinä on enemmän pigmenttiä kuin esimerkiksi Lumenen sävyttävässä kosteusvoiteessa. Ei kuitenkaan yhtä paljon kuin vaikkapa Diorin. Ihon sävy todellakin tasoittuu lupausten mukaisesti, ja iho tuntuu myös kosteutetulta ja näyttää heleältä. Itse en tarvitse tämän alle missään nimessä erillistä kosteusvoidetta.Voiteessa on muuten suhteellisen voimakas tuoksu, miellyttävä, mutta voimakas.

Mikäli ihoa ei puuteroi, voiteen pinta alkaa pian kiiltelemään. Useimmat meistä laittanevat kuitenkin aina puuteria minkä tahansa meikkipohjan päälle, joten ehkä ei ole tarpeen kehottaa erikseen puuteroimaan tämänkin tuotteen yhteydessä. :)

Mitäpä tästä voiteesta nyt muuta sanoisi, kuin että oikein toimiva sävyttävä päivävoide, joka on markkinointimielessä lanseerattu BB-voiteen nimellä. Iho jää kauniin näköiseksi, ja tämä on varmasti loistotuote sävyttävien kosteusvoiteiden ystäville. Todella kirjavaa ihoa tämä ei tasoita, mutta sama pätee muihinkin sävyttäviin kosteusvoiteisiin. Pigmenttiä ei ole siihen riittävästi. Mitä enemmän pigmenttiä, sitä vähemmän jää tilaa kosteuttaville ainesosille, eli kosteustehon säilyttääkseen tämäntyyppiset voiteet eivät koskaan voi olla huomattavan peittäviä.

En tiedä paljonko tämän tuotteen hinta on, mutta kun kyse on Garnierista, se ei varmasti ole paljon.

Onko joku jo kokeillut tätä voidetta? Mitä mieltä ylipäänsä olette BB-buumista? Olen ymmärtänyt, että Garnier ei suinkaan ole ainoa firma, jonka BB-voide on ominaisuuksiltaan yhtä kuin sävyttävä päivävoide. Täytyy sanoa, että minua tämä ilmiö hämmentää kovasti. Kun kerran alkuperäiset BB-voiteet todellakin olennaisesti poikkesivat tavallisista kauneusteollisuuden kosteus/meikkivoiteista, niin mitä järkeä on lanseerata sävyttäviä päivävoiteita niiden nimellä?

Kommentit (85)
  1. Onko Suomessa myynnissä jo Garnierin luonnonkosmetiikka-sarja? Asun tällä hetkellä Saksassa ja olen ollut sarjan putsariin hyvin tyytyväinen: sen alle neljän euron hinta tekee helpoksi luonnonkosmetiikan ostamisen (vaikka tosin en ole varma onko se ihan 100% luonnonkosmetiikkaa, EcoCert-merkin kun omistaa, jonka voi käsittääkseni suht helpolla saada).

    1. En ole nähnyt.

  2. Mua Garnierin BB voide oikeastaan vaan ärsyttää. Ei siksi, että se ei olisi huono tuote vaan siksi, että sillä ei tosiaankaan ole oikein mitään tekemistä aasialaisten BB voiteiden kanssa. Mä en oikein tiedä onko tää kulutajien harhaanjohtamista vai aliarviointia.

    Myös MAC toi markkinoille viime kesänä oman BB:nsä (Beauty Balm), mutta sitä ei varsinaisesti markkinoitu kunnon meikkipohjana vaan enemmänkin primerina. Sitä en koskaan kokeillut ja se ei mua pahammin kiinnostanutkaan.”Oikeat” BB creamit sen sijaan kiinnostavat ja paljonkin. Nytkin postissa odottaa noutamistaan yksi Koreasta tilattu BB voide ;)

    1. HeidiB. Mistä sivusta olet tilannut BB voiden?

    2. Etude Housen bb-voiteet on parhaita, aasialainen yritys, mut siis toi Garnierin joka on SK-20 nii se suojaa paremmin ku nää Etude’n

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *