Karkkipäivä
Karkkipäivä

Garnier BB Cream – mattaversio

Tämän arvion kanssa olen kyllä tosi myöhässä, tuotehan on ollut kaupoissa jo varmaan viime kesästä tai syksystä. Tosin en ollut mitenkään erityisen kiinnostunutkaan siitä. MUTTA, kun jonkun naistenlehden välistä löysin näytteen kyseisestä voiteesta, niin pitihän se sitten kokeilla.

Ja hei – tämä osoittautui niin hyväksi että siitä pitää kirjoittaa teillekin!

GarnierBBMatta

Kaikki varmastikin tuntevat jo tässä vaiheessa Garnierin alkuperäisen BB-voiteen, joka oli laatuaan ensimmäinen Suomen markkinoilla ilmestynyt BB. Alkuperäinen BB oli monen makuun vähän liian täyteläinen ja alkoi päivän mittaan kiillellä, ja niinpä sen rinnalle lanseerattiin matampi versio seka- ja rasvoittuvalle iholle. (Ja sittemmin Garnierin BB-perheeseen liittyivät myös herkän ihon Sensitive -versio ja aikuisen ihon anti-age-sisko….)

Itsehän tykkäsin alkuperäisenkin Garnier BB:n tunnusta iholla, mutta tämä mattaversio on yllättäen vielä parempi! Voide on paljon ohuempaa, sanoisin hyvin fluidimaista, ja tuntu vähän samalla lailla ”hiekkainen” kuin L’orealin mainiossa Nude Magique BB-voiteessa. Voide levittyy kauniisti ja tasaisesti ja asettuu iholle hetkessä. Ihon pinta jää heti samettisen mattaiseksi. Pintakuivalle (kuivasta puhumattakaan) iholle tämä on koostumukseltaan aivan liian kuivaa, mutta meikäläisen normaalille iholle tämä asettui oikein mukavasti. Alle laitoin kylläkin erikseen kosteusvoiteen.

Näytteestä riitti koko viikon käytön verran (joo, sitä voi todella ihmetellä miten mä saan puolitoista milliäkin venymään näin… ^_^). Sävy Light sopi minulle hyvin. Yhtenä päivänä laitoin toiselle puolelle Garnierin normi-BB:tä vertailun vuoksi, ja jotenkin tuntui siltä että mattaversio saattaisi peittääkin paremmin. Normi-BB tuntui yhtäkkiä tosi rasvaiselta tähän verrattuna. Ja täytyy myöntää että mattaversion puoli kesti päivän aikana siistimpänä, vaikka päivän loppua kohden ihon pintakuivuus oli tullut sillä puolella vähän esiin.

Mutta siis kaikenkaikkiaan onnistunut koostumus. Näistä ”länkkäri”-BB-voiteista on sanottava, etteivät halvat versiot kyllä yhtään häviä selektiiviselle puolelle, melkein tekisi mieli sanoa päinvastoin… Yhteenkään sele-puolen BB:hen en ole vielä täysin varauksettomasti ihastunut. Aina on mättänyt joku; väärä sävy, liian kuiva koostumus, jää meikkimäisen näköiseksi tai sitten ei peitä ollenkaan.

Mikä BB on ollut eniten teidän mieleenne? Löytyykö suosikki päivittäistavarakaupasta, sele-hyllystä vai Aasiasta?

Kommentit (41)

 1. Lappis

  Nimenomaan tämä voide on oma suosikkini: Ihoni on aikuisiän aknesta kärsivä rasvainen iho, ja tämä on ollut ainoa halpiskosmetiikan voide, joka oikeasti tasoittuu hyvin, peittää ja vähentää kiiltoa. Mikäli ihossa on enemmän peitettävää, olen sekoittanut joukkoon Clarinsin Everlastingia. Kuitenkin arkikäytössä ja ns. hyvinä ihopäivinä tämä BB on paljon luonnollisempi ja kevyemmän tuntoinen kuin Everlasting. Jos tämän valmistus lopetetaan, en tiedä, mitä teen! :)

 2. kaesa

  Mäkin kokeilin tuota lehden mukana tulleesta testeristä, ja olin myös positiivisesti yllättynyt :) Ei aivan kaikkia näppyjä tästä naamasta peittänyt, mutta toimi hyvin peiteaineen alle laitettavaksi. Ja mattainen pinta tuli! Sävy taisi olla light mutta silti oli mulle hieman tumma, varmaan kesäkuussa sopisi paremmin.

  Lemppari-BB on se L’Orealin Nude Magicue. Kokeilin sitäkin testeristä viime kesänä, ja on ollut pitkään hankintalistalla mutta kun noita BB-voiteita tulee uusia kuin sieniä sateella, niin valinnan vaikeus on ollut haastava :D Nude Magicue on ollut peittävin ja sävyltään paras tähän mennessä. Päädyin kuitenkin sitten ostamaan Dr. Schrammeckin blemish balmin, kun ajattelin että se oikeasti tehoaisi näppyihinkin. Tuoksuu tosi ihanalta, on riittoisaa ja peittävyys ihan ok, mutta en ole kyllä huomannut mitään parannusta näppyjen suhteen. Tosin ei varmaan ihmekään, aloitin tässä juuri kahden kuukauden mittaisen antibioottikuurin aknen vuoksi. Jospa se vaikka tepsisi!

 3. milipili

  Tää on mulle varmaan liian kuivaa. Ostinkin Lorkun youth code BB:n ja uuden vihreän, punaisuutta peittävän CCn.
  Äitille vielä tyrkkäsin matkaan Revita Lift BBn, onpahan vähäksi aikaa =)

 4. Kaista

  Minun kasvoillani mattaversio näyttää omiin silmiini liian vaalealta, kun perusversio on aivan sopiva. Molemmista on käytössäni light-sävy. Se tuntuu hämmentävältä.

 5. Carolin

  Oh, mäkin rakastan tätä ja kanssa tehny pitkän arvostelun tuotteesta :) xx carolin, Min Boudoir

 6. Salla

  Vähän aiheen vierestä, mutta osaisitko Sanni antaa vinkin, millä saisin peittoon isot ihohuokoset? Toki olisi kiva, että ne OLISIVAT pienemmät, mutta jollei tämä onnistu, niin olisi kiva edes saada ne näyttämään pieniltä.. ;)

  • Sanni

   Cliniquen vanha Pore Minimizer oli aivan mielettömän hyvä, mutta nimi ja koostumus muutettiin jokunen vuosi sitten enkä ole testannut uutta versiota kun sitä ei koskaan tullut mun työpaikalle. Mutta kannattaa käydä kokeilemassa jos uudistuneesta versiostakin on johonkin :) Make Up Alleyssa se on saanut arvioita laidasta laitaan.

   http://karkkipaiva.indiedays.com/2010/03/01/huokoset-piiloon/

   P.S. Ja tietysti esim. L’orealin Studio Secrets -primer on ihan hyvä kanssa, se on niin paksua että peittää huokoset jo pelkällä massallaan ^_^

 7. Anniina

  Mä niin haluaisin tykätä tästä, sillä light sävykin on paljon parempi kuin liian tumma normi-bb:n light. Mutta jostain syystä musta tämä ei sula iholle yhtä hyvin. Varsinkin nenänpielien huokoset oikein korostuu :/ Ihoni on kuitenkin mieluummin kiiltelevä kuin kuiva eli en uskoisi tämän liian ”kuivaa” iholleni olevan. Seuraavaksi haluisin koklaa lumenen cc:n, onko sen vaalein sävy mielestäsi näistä garniereistä lähinnä tätä matta-bb:n lightia vai alkuperäistä lightia?

  • Sanni

   Seuraavaksi haluisin koklaa lumenen cc:n, onko sen vaalein sävy mielestäsi näistä garniereistä lähinnä tätä matta-bb:n lightia vai alkuperäistä lightia?

   Voi että, se Matta-BB:n näyte kun on jo loppuunkäytetty niin en voi verrata sävyä enää muihin tuotteisiin. Lumene CC Light on kyllä vaaleampi kuin kumpikaan Garnierin BB Lighteista, sen voin todeta koskapa CC Light teki minusta hieman kalpean ja Garnier BB Lightit taas eivät. Eli ne ovat lähempänä Lumene CC Mediumia.

 8. L

  Olen yli vuoden myöhässä kommenttini kanssa, mutta toivoisin saavani sinulta apua näihin ristiriitaisiin tunteisiin kyseistä tuotetta kohtaan. Satuin vilkaisemaan tuotteen sisältämiä aineita ja huomasin siellä talkin ja nailonin. Osaisitko yhtään neuvoa tukkivatko nämä ainesosat ihohuokosia? Minulla ei ole aknea, mutta olen kyllä herkkä epäpuhtauksille, varsinkin jos ihoni ei pysty hengittämään. Tällä hetkellä käytössäni on Cliniquen bb-voide, johon olen kyllä ollut tyytyväinen, mutta se tuntuu hieman turhan raskaalta. Olisin todella kiitollinen jos valaisisit minua erityisesti tuon talkin suhteen :)

  Mukavaa kevättä!

  • Sanni

   huomasin siellä talkin ja nailonin. Osaisitko yhtään neuvoa tukkivatko nämä ainesosat ihohuokosia?

   Talkki ja nailon imevät iholta talia. Oma maalaisjärkeni ei sitä tue, mutta olen eri yhteyksistä lukenut että talkki voi tukkia ihoa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.