Karkkipäivä
Karkkipäivä

Gallup: miten usein ihosi vaatii voitelua?

Juttelimme töissä yksi päivä ihonhoitorutiineistamme. Hämmästyin, kun kollegani kertoi että hän pesee meikit pois heti töistä  tultua ja kosteuttaa kasvot voiteella vähintään kolme kertaa päivässä; aamuin, töiden jälkeen ja ennen nukkumaan menoa. En tiedä miksi tämä sitten loppujen lopuksi hämmästytti minua, jos iho on kuiva ja tuntuu ikävältä iltaa kohden mennessä, niin miksipä ei hellisi sitä tiheämmillä voiteluilla. ”Max kaksi kertaa päivässä” on varmaan näitä normaali-ihoisen rajoittuneita käsityksiä. ^_^

image

Tulikin nyt sitten mieleen tehdä vähän galluppia siitä, miten usein teidän ihonne kaipaa voidekerrosta. (Ja nyt puhun siis kosteustuotteesta, en meikkivoiteesta vaikka moni niistäkin lupaa kosteuttaa.) Kun edellisessä postauksessa mietittiin kehon nestetankkausta, niin nyt voidaan sitten vastapainoksi pohtia ihon janoa. :) Sivupalkista löytyyy uusi kysely.

Itse kosteutan ihon aamuin illoin, eli kaksi kertaa päivässä. Lukuunottamatta kesäaikaa, jolloin iho tuntuuu aamuisin niin tasapainoiselta että en koe tarpeelliseksi laittaa  kuin aurinkovoidetta jos olen menossa auringonottopuuhiin. Niinä päivinä kun en meikkaa, en välttämätttä laita aamuvoidetta talvisinkaan. Iho tuntuu ihan mukavalta ilmankin, mutta meikki tuo pintakuivuuden esiin jolloin alle on laitettava kosteusvoidetta.

Mulla on tälle päivälle vielä toinenkin postaus, mutta sen saatte luettavaksenne vasta illlemmalla kun pääsen kotiin. Havaitsin nimittän, että en vain kykene bloggaaamaan kunnolla iPadilla, jonka kanssa olen ollut tänä viikonloppuna ekaa kertaa liikenteessä (damn you Clas Ohlsonin näppis).

Kommentit (53)

 1. Henni

  Yleensä rasvaan kasvot kaksi kertaa päivässä, aamuin illoin. Talvisin rasvani ovat todella hoitavia, koska ihoni on herkkä ja kuivuu. Kesällä käytän kevyttä voidetta suojakertoimella, sen sipaisen naamaan aamulla. Joskus en kesäisin rasvaa naamaa ollenkaan. Aamuisin en useinkaan pese naamaa vaan pyyhin sen kasvovedellä raikkaaksi. Joskus talvisin saatan jättää jommankumman rasvauksen väliin. Esim. Eilen illalla laitoin kuorinnan jälkeen rasvaa joka imeytyi heti ihooni, nukkumaan mennessä lisäsin hieman rasvaa ihooni=> aamulla iho oli vielä kasvoveden jälkeenkin hyvä joten en lisännyt voidetta vaan laitoin meikin suoraan iholle. Tiedän että päiväksi pitäisi laittaa voidetta:). Kroppaa rasvailen ehkä pari kertaa viikossa ohuella rasvalla, kädet rasvaan päivittäin.

 2. meow

  Jännä juttu, ei ole tullut mieleenkään, että kosteusvoidetta voisi käyttää muuten kuin aamuisin ja iltaisin (ellei sitten ole vaikka käynyt päivällä suihkussa tai jtk). Mutta no miksipä toisaalta ei jos se toimii?

 3. Satumainen

  Hei! Mä rasvaan kasvoni 0-2 krt päivässä. Aina suihkun jälkeen ja iltaisin, kun pesen meikit pois. Jos olen käynyt aamulla suihkussa, niin en välttämättä rasvaa enää illalla. Käytän siis ihan vain extra virgin kookosöljyä ja pesen aina pelkällä vedellä. Tuo öljy on siitä kätevä, että sillä saa rasvattua koko kasvojen alueen, huulet, kädet ja jalat kaikki samalla kertaa! ;) Toki sitten aina jonkun ajan jälkeen pitää pyyhkiä imeytymättömät rasvat pois. Eikä haittaa, vaikka osa rasvasta menisi suuhunkin :)

 4. Laura

  Rasvaan kasvot aina kun pesenkin ne, yleensä aamuin illoin. Joskus saatan unohtaa/ en jaksa pestä aamulla kasvoja, jolloin en laita voidettakaan. Kesällä en välttämättä rasvaa ollenkaan.

 5. Minna

  Pesen kasvot kaksi kertaa päivässä,aamuin ja illoin ja kosteutan sen jälkeen. Jos menen esim. zumbaan, niin pesen meikit pois ja laitan kosteutusta, koska kasvoni ovat todella kuivat ja sitten zumban jälkeen pesu ja kosteutus. Enempään rasvaukseen ei kyllä ennätä!

 6. Ässä

  En käytä ikinä aamuisin kosteusvoidetta. Vaikka käytän mineraalipohjaa, niin tuntuu jotenkin ettei ole tarvetta. Käytän paksua yövoidetta iltaisin ja aamulla pyyhin kasvot kuivan ihon kasvovedellä vanulapulla. Siihen vaan sitten meikki päälle. Pohjustustuotetta käytän röpelöisiin kohtiin ja silmien alle.

 7. maria

  Vastasin kaksi kertaa päivässä, aamuin illoin, ja normaalisti se olisikin ok. Se nyt ei sitten tietenkään pidä enää paikkaansa kun aloitin Roacuttanin – nyt rasvataan parhaimmillaan viisi kertaa päivässä, toki vain alueellisesti ne kohdat jotka kiristävät. Järkyttävää tämä kuivuminen. Kinnaa ja kuoriutuu! Viikossa äärilaidasta toiseen, koen sen vähän huvittavaksi.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.