Karkkipäivä
Karkkipäivä

Found it! Luonnonmukainen vastine Nivea Cremelle

Noniin! Löytyihän se! :) Luonnollinen versio kosteutta lukitsevasta mineraaliöljypohjaisesta voiteesta. (Viittaan Nivea Creme -postauksissa käytyyn keskusteluun aiheesta.)

Kyseessä on Alba Botanican hauskasti nimetty Un-Petroleum Multi-Purpose Jelly. Nimikin siis kertoo, että tarkoituksena on ollut luoda vaseliiniton version vaseliinin (tai yleisestikin mineraaliöljypohjaisen yleissalvan) kaltaisesta tuotteesta.

AlbaUnpetroleumJelly

Un-Petroleum Jelly koostuu risiiniöljystä, kookosöljystä ja mehiläisvahasta. Törmäsin voiteeseen Kandee Johnsonin vanhassa videopostauksessa, jossa hän puhui ihonhoitorutiinistaan ja kertoi käyttävänsä Alba Botanican Jellya kasvovoiteensa päällä lukitsemassa kosteutta.  Kiitos, Kandee! :) Mitenkähän en ole tästäkään tuotteesta aiemmin kuullut…

Un-Petroleum Jelly on vedetön salva, eli ei sinällään koostumuksensa puolesta aivan vastaa voidemaista Nivea Cremea, mutta sitä voi käyttää samoihin tarkoituksiin. Eli kuiviin, hilseileviin ihokohtiin (ihottumat, halkeilevat kantapäät, kuivat kyynärpäät), rauhoittamaan ärtynyttä ihoa tai varsinaisen kosteus/yö/silmänympärysvoiteen päällä lukitsemassa näiden sisältämää kosteutta. Päiväkäyttöön meikin alle Un-Petroleum Jelly ei sovi sillä se on niin rasvaista että meikki liukuisi saman tien irti.

Alba Botanicaa ei tietääkseni myydä Suomessa, mutta Un-Petroleum Jellya saa ainakin ystävästämme iHerbistä. :) Luulenpa klikkaavani sen mukaan seuraavaan tilaukseen, eipä ole hinnallakaan pilattu.

* * *

On another topic, saavuin eilen Barcelonaan. Koska länsi-Suomeen luvattiin sopivasti lentoni ajankohdaksi myrskyä (en tiedä millainen myrsky siellä sitten loppujen lopuksi riehui?), päätin turbulenssipelkoisena varustautua taskuun sopivalla hermolääkkeella ettei taas tarvitsisi maksaa Ryanin kalliista punkusta. En muistanut saako käsimatkatavaraan ylipäänsä ottaa alkoholia, ja eihän sitä olisi saanut, selvisi kentällä. Mutta mun pikkuinen rommipullo meni nätisti läpi turvatarkastuksessa kosmetiikan seassa! :D ”Vähän tujumpi kasvovesi”… ^_^

Hermolaake

No, kaikeksi onneksi taivaalla ei sitten ollutkaan mitenkään erityisen tuulista ja lento oli itse asiassa tasaisin pitkiin aikoihin. Olin lennon lähtiessä silti sen verran paniikissa, että mun vieressä istuva vanhus sai pitää mua kädestä kiinni…! (Ja meistä ehti tulla lennon aikana ystävät, tänään olen lähdössä papan kanssa lounaalle :D.)

Barcelona_at_Luis

Ihanaa olla taas kotoisten maisemien keskellä Luisin luona…  Kirjoittelen teille parhaillaan tuossa sohvan nurkassa. Viikon ohjelmassa leppoisaa hengailua Gráciassa ja uusi muotokuvaprojekti… :)

Kommentit (32)

 1. Sissi

  Mukavaa reissua, nautihan olostas! :)

 2. Meow

  Itsekin kärsin lentopelosta, mutta en varmaan ihan yhtä paljon kuin sinä… Varsinainen hermolääke kyllä sulla! Ihana muuten tuo kissakaveri tuolla ikkunan takana! :D

 3. mari

  Ootko taas ulkomaille eksyny? :D

  • Sanni

   Näin on päässyt käymään. :) Varasin Barcelonan lennon jo Kreikassa ollessa kun bongasin Ryanairin kauden viimeisen lennon 29€:lla Tampereelta.

 4. Heidi

  Katoin ensin tosta kuvasta äkkiseltään, että oisit leikannu minipolkkatukan :P Sopis sulle muuten ihan MIELETTÖMÄN hyvin ;)

 5. noname

  Mielenkiintoisen kuuloinen tuote!

  Oletko perehtynyt tarkemmin risiiniöljyyn ainesosana? Sehän on hurjan yleinen luonnonkosmetiikan voiteissa. Mutta itse aloin jossain vaiheessa huomata, että jotkin tuotteet alkoivatkin pidemmän päälle vain pahentaa ihon tilannetta, pahimmillaan tämä näkyi huulissa jotka olivat hetkellisesti kostetetut mutta sitten aivan kamalat. Ongelmia ei synny, kun vältän risiiniöljyä, eli olen arvellut sen olevan se pahis. Samansuuntaisia juttuja olen jostain lukenutkin. Eli kerrohan toki jos homma ei pelitäkään tuon salvan kanssa :)

  Hyvää reissua!! :) Tosin nyt sulta jää ihanat pimeät illat väliin ;) (vai eikö kaikki diggailekaan syksyä samalla innolla kuin mä? :D) pidä kiva matka :)

  • Sanni

   Oletko perehtynyt tarkemmin risiiniöljyyn ainesosana?

   En hirveästi, tiedän vain että monet tykkäävät käyttää sitä öljyputsauksessa. Ja olen jotenkin itse ollut siinä uskossa ettei se ole niitä hoitavimpia öljyjä eikä imeydy yhtä hyvin kuin vaikka oliiviöljy tai kookosöljy.

   Tosin nyt sulta jää ihanat pimeät illat väliin ;)

   Onneksi niitä on varmaan jäljellä vielä kun palaan ensi viikolla :)

   • Veppe

    Risiiniöljy on huulivoiteissa varmaan se yleisin ärsytyksen aiheuttaja (suurin osa huulirasvoista sisältää risiiniöljyä) ja usein vastuussa siitä paljon puhutusta ”huulirasvariippuvuudesta” eli tuosta kokemuksesta, mistä kommentoija edellä mainitsikin. Huulet ovat hetken aikaa kosteutetut, mutta aina vain lyhyemmän aikaa, ja huulirasvaa joutuu lisäämään ärsyyntyneille huulille lopulta ihan jatkuvasti…

    Risiiniöljyllä on rutkasti ärsytyspotentiaalia sekä itsessään että välillisesti (muiden aineiden imeytymisen tehostajana, joka ei aina ole ollenkaan hyvä asia). Itse en käytä sitä ainakaan kasvoille, kun huulet oli vuosikymmenen ajan ruvella risiiniöljypohjaisten huulivoiteiden takia ja risiiniöljyjohdannaisia sisältävät kasvovedet (mm. Lumene) kärventävät ihon kerrasta. Mutta varmastikaan kaikki eivät ärsytystä siitä saa.

    Silti, jos etsii jotain Nivea Cremen kaltaista turvallista perusjankkia, niin en valitsisi mitään risiiniöljyä sisältävää. Se kuulostaa melkein vastakohdalta sille suojaavalle, neutraalille mineraaliöljykoostumukselle, jonka etuna on juuri se, ettei se yritäkään aiheuttaa iholla mitään ylimääräistä, kuten saada jotain imeytymään syvemmälle. Voisin kuvitella Nivean Cremen olevan niin suosittu juuri siksi, että sen ainesosat ovat hajusteita lukuun ottamatta sellaiset, jotka hyvin harvoin aiheuttavat mitään ärsytystä iholla.

 6. Lena

  Kiitos vinkistä! Taidan laittaa tilaukseen, kun on rewardsejakin kertynyt. Risiiniöljy kyllä saattaa olla yksinään aika kuivattavaa, mutta muukin koostumus varmaan vaikuttaa ja jos tuo sitten putsaisi mustapäitä. En ole Niveaa kokeillut, sillä siinä liikaa hajusteita, mutta Eucerinin mineraaliöljypohjainen Aquaphor on ihan huipputavaraa.

 7. classic

  Haastan sinut!
  Olisi erittäin kiinnostavaa jos tekisit talviaikaan sellaisen peojektin kuin, ihonhoitoa klassikoilla! Käyttäisit kuukauden vain ja ainoastaan suomalaisia klassikoita. (Laitan viestin loppuun listan tuotteista.)
  Sitten raportoisit meille, että onko sinun iholla tapahtunut mitään huomattavaa muutosta luonnollisiiin ja arvokkaisiin tuotteisiin. Tämä varmasti kiinnostaisi myös monia opiskelijoita joilla ei ole varaa ostaa arvokkaita tuotteita. :)
  Hiukset:
  -XZ shampoot ja hoitoaineet
  -Erittäin hieno suomalainen shampoot ja hoidot
  -Tervashampoo

  Kasvot:
  -Lumene basic blue puhdistusgeeli ja kasvovesi
  -Nivea creme
  -Witalis
  -Lumene basic blue kosteusvoiteet
  -Lv kosteusvoiteet
  -Herbina puhdistusemulsio ja kasvovesi
  -Herbina kosteusvoiteet

  Vartalonhoito:
  -Nivea creme
  -Vitalis
  -Tervasaippua /suihkugeeli
  – Herbina kosteusemulsiot
  -erioil kosteusemulsiot

  Huulet:
  -Vitalis
  -Nivea creme

  Jalat ja kädet:
  – Vitalis
  – Nivea creme
  – Frantsilan salvat

  + kaikkeen muuhunkin voit kokeilla frantsilaa :) odotan mielenkiinnolla jos otat haasteen vastaan

  • Sanni

   Aika hyvä haaste! :) Kasvojen kohdalta vain tiedän jo heti että mitään muutosta ei varmasti tulisi tapahtumaan, mun kasvojen ihoon ei ole käytännössä koskaan vaikuttanut mikään muu kuin Roaccutan, mineraalimeikkipohjaan vaihto ja nyt viimeisimpänä radiofrekvenssihoito. Kasvoilla olen aina voinut käyttää mitä tahansa hoitotuotteita, eroa on vain sillä kosmeettisella miellyttävyydellä. :)

   Haastetta voisin kyllä harkita, jos talvella tulee sopiva rako testituotejonon keskelle. Vähän kyllä hirvittää huulet… Ne kun tyytyy vain niihin pariin hassuun luottotuotteeseen. Laitan tämän kyllä ehdottomasti ylös! :)

  • noname

   ja frantsilako sitten on muka jotenkin köyhän budjettiin sopiva sarja O.o en voisi olla enemmän eri mieltä :D tai sitten olen aina katsonut sitä vääristä kaupoista..?

   • Piia

    Minua kiinnostaisi muutenkin testijakso halvoilla markettituotteilla, suomalaisia tai ei.

    Opiskelijana hieman oma lehmä ojassa… ;)

  • Ng

   Viilaan pilkkua ja muistutan, että Nivea ei ole suomalainen tuote :-) Se on saksalaisen Beyersdorfin tuote.

  • Heidi

   Vois olla hauska kuulla (yleisesti muidenkin lukijoiden) ”X-määrän tuotteita” käyttötestauksesta. Eli ideana olisi, että joku tietty aika yrittäisi pärjätä vain rajoitetulla määrällä kosmetiikkaa. :)

   Mutta itse vierastan jotenkin ajatusta ”käytä just näitä tuotteita”-haasteesta, ehkä siksi, että esim. tuota listaa katsoessa pystyisin ennustamaan, mikä on oma tilanne viikon päästä: hiukset makaisi päätä vasten ja päänahka ois ihan rakkuloilla ja hilseilis, naama kukkis, ja huulet kuoriutuis irti. Mutta mä oonki tosi tosikko, enkä nää mitään kivaa siinä, että vaihtais omat luottotuotteet väkisin johonki muuhun. Muuuutta, onneks Sanni ei siis näköjään oo samanlainen! :D

 8. Katsu

  Mä sekoittelin neitsytkookosöljystä, kaakaovoista, oliiviöljystä ja mehiläisvahasta ihonhoitosalvan. Hoitavuus on kyllä huipussaan :D

  Voi miten ihanalta näyttää jo parin kuvan perusteella Barcelona!

 9. hymynaama

  Voi ihana toi Barcelona! Oltiin juuri kesällä siellä Grásiassa ja ihanaa aluetta se on ja pääsee nipeesti metrolla keskustaan(: onko siellä lämmin ja hyvät ilmat?

  • Sanni

   Jengi näkyi olevan rannalla ihan uikkareissa kun tänään kävelin Barcelonetassa, ei uskoisi että on marraskuu…. Asteita 24.

 10. Veppe

  Lushillakin on vaseliininkorvike-tyyppinen monikäyttövoide, Ultrabalm. Ainesosat ovat jojobaöljy, candelillavaha ja ruusuvaha. En ole vielä kokeillut, mutta olen tilannut purnukan. Ajattelin käyttää täsmätuotteena kasvojen kuivimmille kohdille, rypistyville silmänalusille ja huulille yms. Luulisin Ultrabalmin sopivan ainesosien puolesta rasvaiselle/tukkeutuvallekin iholle täsmäkäyttöön, mikä on itselleni keskeinen kriteeri.

  • Sanni

   Kiitos vinkistä, hyvältä kuulostaa Ultrabalm’kin :)

 11. Noorae

  Kuten monia muitakin merkkejä, joita Suomesta ei saa, löytyy Alba Botanicaa Virosta ainakin Kaubamajasta :) Ja edullisesti lähtee! Muutenkin Kaubamajan kosmetiikkaosasto on erityisesti luonnonkosmetiikan osalta mahtava <3

 12. Salka

  Hih, mikä salakuljettaja Sanni :) Ja aaaaaawwww papalle! Ihanaa! :) Papat ovat ihania, mä voin niin kuvitella, että papalla on varmaan ollut sellainen supersankarifiilis, kun on voinut auttaa ( kaunista ) neitoa hädässä :)

  • Sanni

   On kyllä symppis pappa! :)

 13. syysleimu

  Hsluaisin kuulla sinun mielipiteen Bio oil tuotteesta. Tekisi mieli kokeilla nyt niin kovin kuivalta tuntuvaan kasvojenihoon, mutta kun etsin tietoa niin kaikki oli niin ristiriitaisia ja olen mieltynyt sinun tietotaitoosi näissä asioissa :) tuotehan ilmeisesti sisältää mineraaliöljyä. Kuitenkin tätäkin myydään luontaistuotteena…
  Kiitos jos viitsit kommentoida.

  mukavaa reissua :)

  • Sanni

   En tunne Bio Oilia käytännössä lainkaan. Sain sen mukaani Marielan Beauty-brunssin lahjakassissa, mutta olen hädin tuskin ehtinyt koko kassia avaamaan. :) Ehkä joskus talven aikana….

  • muksis

   Ostin Bio oilia raskausarpien hoitoon, mutta en huomannut mitään eroa vrt. muihin öljyihin. Pullo tuli käytettyä (ei kuivattanut), mutta en missään nimessä osta uudelleen. En muista inciä, mutta vaatii melkoista pokkaa kutsua tätä luonnonmukaiseksi tuotteeksi. Pysyttelen mieluummin esim. manteli- tai kookosöljyssä.

  • NG

   Ei kannata kokeilla, täyttä rahantuhlausta. Mineraaliöljyä hajusteilla ja ärsyttävillä kasviuutteilla – miksi haaskaisit tähän, kun halvemmalla saat laadukkaita kasviöljyjä (esim. kookos, oliivi tai seesam) tai hajustamatonta vauvanöljyä..

   INCIssä ei ole juuri mitään hoitavaa – ellei kosteudensitominen yksin merkitse hoitavaa…
   Parempia kosteudensitojia ja raskausarpien hieromiseen tarkoitettuja aineita saat tosiaan muualta.

 14. NG

  Vielä yksi vaihtoehto vaseliinille, tällä kertaa ilman risiiniöljyä:
  BalmBalmin Organic Face Balm. Myydään mm. FeelUniquessa, KICKS lopetti tämän sarjan maahantuonnin valitettavasti.
  Loistava salva!

  http://www.feelunique.com/p/Balm-Balm-Organic-Face-Balm-Fragrance-Free-30ml

 15. karla

  Hei,

  tietäisitkö, onko totta, että luonnonkosmetiikassa käytetyt hajusteet eivät jää samalla tavalla iholle kuin normikosmetiikassa? Kerroin myyjälle, että etsin hajusteetonta luonnonkosmetiikka ja heillä ei sillä hetkellä ollut, mutta hän kertoi minulle näin, pelätessäni ”hajustetulvaa”. En löytänyt netistä tietoa, ehkä etsin väärillä hakusanoilla, mutta olisi kiva tietää, oliko hänen jutussaan jotain perää.

  • Sanni

   Myyjä on lähtenyt vähän turhan paljon yleistämään, mutta hänen kertomassaan on sen verran perää, että synteettisessä kosmetiikassa on paljon voimakkaammat fiksatiivit (eli tuoksun ”kiinnittäjät”) kuin luonnonkosmetiikassa. Synteettinen tuoksuaine voidaan siis saada kestämään iholla pidempään kuin luonnonkosmetiikan ainesosilla on yleensä mahdollista. Poikkeuksiakin on, kuten nyt vaikka Honore des Presin New York -sarjan tuoksut (täysin luonnollisista raaka-aineista mutta kestävät silti iholla tosi hyvin).

 16. Mo

  Haluaisin vinkata, että myös Provida Organics -sarjalta löytyy kasvivaseliini, joka on aivan huippua! Löytyy ainakin ekolosta, biodellysta ym..

 17. Jonttu

  Aika hyvä selitys tuo ’tujumpi kasvovesi’. :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.