Found it! Luonnonmukainen vastine Nivea Cremelle

Noniin! Löytyihän se! :) Luonnollinen versio kosteutta lukitsevasta mineraaliöljypohjaisesta voiteesta. (Viittaan Nivea Creme -postauksissa käytyyn keskusteluun aiheesta.)

Kyseessä on Alba Botanican hauskasti nimetty Un-Petroleum Multi-Purpose Jelly. Nimikin siis kertoo, että tarkoituksena on ollut luoda vaseliiniton version vaseliinin (tai yleisestikin mineraaliöljypohjaisen yleissalvan) kaltaisesta tuotteesta.

AlbaUnpetroleumJelly

Un-Petroleum Jelly koostuu risiiniöljystä, kookosöljystä ja mehiläisvahasta. Törmäsin voiteeseen Kandee Johnsonin vanhassa videopostauksessa, jossa hän puhui ihonhoitorutiinistaan ja kertoi käyttävänsä Alba Botanican Jellya kasvovoiteensa päällä lukitsemassa kosteutta.  Kiitos, Kandee! :) Mitenkähän en ole tästäkään tuotteesta aiemmin kuullut…

Un-Petroleum Jelly on vedetön salva, eli ei sinällään koostumuksensa puolesta aivan vastaa voidemaista Nivea Cremea, mutta sitä voi käyttää samoihin tarkoituksiin. Eli kuiviin, hilseileviin ihokohtiin (ihottumat, halkeilevat kantapäät, kuivat kyynärpäät), rauhoittamaan ärtynyttä ihoa tai varsinaisen kosteus/yö/silmänympärysvoiteen päällä lukitsemassa näiden sisältämää kosteutta. Päiväkäyttöön meikin alle Un-Petroleum Jelly ei sovi sillä se on niin rasvaista että meikki liukuisi saman tien irti.

Alba Botanicaa ei tietääkseni myydä Suomessa, mutta Un-Petroleum Jellya saa ainakin ystävästämme iHerbistä. :) Luulenpa klikkaavani sen mukaan seuraavaan tilaukseen, eipä ole hinnallakaan pilattu.

* * *

On another topic, saavuin eilen Barcelonaan. Koska länsi-Suomeen luvattiin sopivasti lentoni ajankohdaksi myrskyä (en tiedä millainen myrsky siellä sitten loppujen lopuksi riehui?), päätin turbulenssipelkoisena varustautua taskuun sopivalla hermolääkkeella ettei taas tarvitsisi maksaa Ryanin kalliista punkusta. En muistanut saako käsimatkatavaraan ylipäänsä ottaa alkoholia, ja eihän sitä olisi saanut, selvisi kentällä. Mutta mun pikkuinen rommipullo meni nätisti läpi turvatarkastuksessa kosmetiikan seassa! :D ”Vähän tujumpi kasvovesi”… ^_^

Hermolaake

No, kaikeksi onneksi taivaalla ei sitten ollutkaan mitenkään erityisen tuulista ja lento oli itse asiassa tasaisin pitkiin aikoihin. Olin lennon lähtiessä silti sen verran paniikissa, että mun vieressä istuva vanhus sai pitää mua kädestä kiinni…! (Ja meistä ehti tulla lennon aikana ystävät, tänään olen lähdössä papan kanssa lounaalle :D.)

Barcelona_at_Luis

Ihanaa olla taas kotoisten maisemien keskellä Luisin luona…  Kirjoittelen teille parhaillaan tuossa sohvan nurkassa. Viikon ohjelmassa leppoisaa hengailua Gráciassa ja uusi muotokuvaprojekti… :)

Kommentit (32)
  1. Mukavaa reissua, nautihan olostas! :)

  2. Itsekin kärsin lentopelosta, mutta en varmaan ihan yhtä paljon kuin sinä… Varsinainen hermolääke kyllä sulla! Ihana muuten tuo kissakaveri tuolla ikkunan takana! :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *