Karkkipäivä
Karkkipäivä

Flow-mineraalipohja

Ensimmäisenä kotimaisen Flow Kosmetiikan tuotteista pääsee esittelyyn mineraalimeikkipohja.

Olen käyttänyt pohjaa sävyssä Peach koko kesän (no, heinäkuun alussa oli parin viikon kausi jolloin en meikannut ollenkaan…), ja se sopii loistavasti tämän aurinkopitoisuudeltaan vaisun kesän sävyksi. En nimittäin ole poikkeuksellisesti ruskettunut juuri lainkaan tänä kesänä, voidaan puhua vain kevyestä päivetyksestä. Flow’n Peach on hieman normaalia kesäsävyäni, Lily Lolon In The Buffia, vaaleampi, mutta kuitenkin tummempi kuin talvisävyni Lolo Blondie.

Flow’n mineraalipohjissa on sama yksinkertainen ainesosaluettelo kuin Lily Lolonkin, eli aineosat on pidetty minimissä. Aineiden mittasuhteet toki vaihtelevat valmistajittain, ja kuvittelisinkin käyttökokemuksen perusteella että Flow’n pohja on hitusen kevyemmin peittävä kuin Lolo. Minulle se kuitenkin on aivan riittävä.

Ennen ja jälkeen: Flow’n Peach

Opin muuten Flow’n tehtaalla vieraillessani, että mineraaliainesosien laatu ja koostumus vaihtelee hurjasti saman inci-nimen sisällä. Esimerkiksi kosmetiikassa niin perinteinen raaka-aine mica eli kiille voi olla lähes mattaista tai sitten hyvinkin hohtavaa. Nyt ymmärrän miksi aiemmin testaamani Barefaced Beautyn pohja oli niin paljon valoaheijastavampaa kuin Lolo, vaikka inci on täsmälleen sama. Flow ja Lolo taas ovat hohtavuudeltaan samaa luokkaa, eli himmeän kuulaan, semi-matan pinnan jättäviä.

Jos vertaa Flow’ta ja Bare Minerals Originalia, on BM ”voidemaisempaa”, peittävämpää ja luonnollisestikin reilusti hohtavampaa sisältämänsä vismuttioksikloridin ansiosta.

Flow’n mineraalipohjissa on hyvä sävyvalikoima, yhteensä 8 sävyä. Purkki maksaa 18,90€ /8 g. Grammahinnaksi tulee 2,36 €, mikä on enemmän kuin Lily Lolo ja BarefacedBeauty, mutta reilusti edullisempi kuin Bare Minerals ja muut Suomen markkinoiden selektiiviset mineraalipohjat.

Tässä yhteenveto Suomessa myytävistä tuntemistani mineraalimeikkipohjista (saa täydentää jos tiedätte muita merkkejä!):

Bare Minerals (Kicks, Sokos)

Jane Iredale (kosmetologit, hoitolat)

Youngblood (kosmetologit, hoitolat, apteekit)

Barefaced Beauty (GreenLips Turku ja GreenLips-verkkokauppa)

Lily Lolo (Biodelly-verkkokauppa)

Flow (Flow Kosmetiikan myymälä Hyvinkää ja verkkokauppa, jälleenmyyjät)

Sheer Cover (TV-Shop)

Mineralissima (Pieni Tuoksukauppa)

Emani (SL Beauty)

Bella Pierre, Gaya (ostoskeskukset)

Couleur Caramel, Terre D’Oc (Jolie-verkkokauppa. Huom. CC ja Terre D’Oc eivät ole 100-prosenttisia mineraaleja, sisältävät luonnonmukaisia apuaineita)

En laske mukaan L’orealin synteettis-sekoitemineraalipohjaa tai muita vastaavia.

– – –

Mikä on teidän suosikkimineraalimerkkinne? Onko lukijoiden joukossa enemmän Suomessa myytävien brändien vai ulkomaisten nettimineraalimerkkien käyttäjiä?

Kommentit (83)

 1. Ane

  Eikös Barefaced Beautya myydä Ekoloissakin? Ainakin Jyväskylän Ekolosta sellaisen toukokuussa ostin.

 2. Kati

  Vuosia sitten, kun aloittelin mineraaleilla meikkailun, tilailin EM:ia, Lily Loloa, Lumiereä ja mitä niitä kaikkia onkaan… Signature Minerals oli sitten se oman tuntuinen ja värinen, joten sitä olen tilaillut Ameriikan ihmemaasta edelleen. Esim Lily Lolot oli aivan liian keltaisia kasvoillani. Mutta EM:n poskipunaan palaan aina vaan…sitä sävyäpä ei näköjään myydäkään enää, hups.

 3. Ellie
 4. Bemu

  Nettikauppojen hinnaneroista; itse kun ostan suurimman osan kaikesta netistä niin olen tottunut vertailemaan hintoja.
  Pretty.fi -kaupassa Lily Lolon poskipuna maksaa 19,90 € kun taas Biodelly.comissa sama tuote maksaa 9,90 €
  Biodellyn toimituskulut 4,90 ja Prettyn 3,50.
  Aika iso hintaero mielestäni….

 5. Tytti

  Bare Minerals paras IKINÄ.

 6. Lylli

  Bellapierre ja gaya ei ole sama asia. Bellapierre löytyy
  http://www.bellapierre.fi

  • Sanni

   En huomannut että joku olisi luullut niiden olevan sama asia….?

 7. dwelina

  Pari vuotta sitten tarttu mukaan jenkeistä Laura Mercierin mineraalimeikkipohja ja oon kyllä tykännyt. Ennen sitä käytin BM:sia mutta toi LM istuu sävyltään mun naamaan paremmin (LM:n sävy real sand).

 8. Tuuli

  Hei osaatko neuvoa näistä mineraalimeikeistä sen verran, että mikä on peittävintä? Mulla on akne ja aika rasvainen iho. Kuivuutta myös jonkun verran mutta se pysyy kurissa kunnon kosteutuksella. Houkuttelee mineraalien hoitavuus tämmösen ihon kanssa tosi paljon.

  Kiitos!

  • Sanni

   Hei osaatko neuvoa näistä mineraalimeikeistä sen verran, että mikä on peittävintä?

   En oikein, valitettavasti. Omalla ihollani olen kokenut hyvin vähäisiä eroja peittävyyden suhteen, ehkäpä Bare Minerals on aaaavistuksen peittävämpää kuin Lolo, Barefaced Beauty ja Flow esimerkiksi, samoin Idun. Mutta koska en ole näitä (BM:ää lukuunottamatta) muille kuin omalle iholleni testannut, minulle ei ole päässyt syntymään mielikuvaa eri peittovahvuuksista, oma ihoni kun vaatii niin vähän peittoa. Bare Mineralsilla olen meikannut töissä paljon asiakkaita ja sillä sain kyllä erittäin peittävää jälkeä aikaiseksi. Harmillisesti se on sitten myös kalleimmasta päästä mineraalimerkeistä.

 9. A

  Uskalsin vihdoinkin kokeilla oikeaa mineraalipohjaa sun kuiva iho + mineraalimeikki -jutun innoittamana. Tai no uskalsin tilata Flow-näytteet ja niitä olen nyt testaillut. Ihme kyllä ne tuntuu sopivan mun erittäin pintakuivalle iholle oikein hyvin. Lopputulos on mielettömän hyvä, ihan jo ekalla kokeilulla monta kertaa kauniimpi kuin millään meikkivoiteella ikinä. Vähän joudun suihkimaan kosteuttavaa suihketta meikin päälle, mutta joudun tekemään sen myös nestemäisen meikkivoiteen kanssa. Iho ei tunnu yhtään kiristävältä vaikka normaalisti kaikki puuterimaiset tuotteet aiheuttaa välittömästi kutinaa ja todella kiristävän tunteen iholle. Sormilla kun kokeilee niin ihan kuin iholla ei olisi mitään, mutta peilistä näkyy punaläikikkään naaman sijaan tasaisen värinen iho. Ihanaa! Vähänkö on elämä jatkossa helpompaa jos tää toimii näin hyvin, voi olla että jaksan meikata joka päivä.

  Mutta onko Flow-meikkipohjassa todella tuollainen ”ekokaupan” tuoksu? Näytepussit sisältävä paperipussi tuoksuu voimakkaasti joltain etniseltä parfyymiltä, ja oletin että tuoksu olisi tarttunut esim. saippuoista tms. Mutta ainakin osa sävyistä tuntuu haiskahtavan myös kun niitä pyörittelee iholle. En haluaisi ostaa täysikokoista tuotetta jos niissä tosiaan on joku tuoksu. Nyt mietin siis että uskallanko ostaa Flown, jota mielelläni suosisin kotimaisuuden takia, vai tilaanko Lily Lololta sävynäytteet. Oon testaillut Flowta myös ekokaupoissa, mutta siellä kun tuoksuu joka tapauksessa ”ekokaupalta”, niin meikin tuoksusta/tuoksuttomuudesta ei saa selvää.

  • Sanni

   Kiva kuulla että mineraalimeikistä ja sinusta on tulossa ystäviä :)

   Mutta onko Flow-meikkipohjassa todella tuollainen “ekokaupan” tuoksu?

   Mun piti ihan lähteä haistamaan viimeksi ostamaani Flow’ta, että onko siinä joku haju. Itse en ole pannut sellaista merkille. No, kun oikein tarkkaan sitä nuuskutan, niin ehkäpä siinä on hyvin mieto parfyymin tuoksu havaittavissa, mutta niin mieto että jos en olisi tätä kommenttia lukenut, en olisi sitä tietoisesti koskaan havainnut. Haistoin myös kaveriltani saamaa toista Flow’n sävyä (oli hänelle liian tumma niin dumppasi minulle kesäsävyksi), ja se taas ei tuoksu miltään. Eli eroja näissä näköjään on. Koska incissä ei kuitenkaan ole mitään hajustetta, tuoksun täytyy olla tarttunut jauheeseen muista Flow’n tuotteista, kuten mainitsemistasi saippuoista. Niissähän on voimakkaitakin tuoksuja. Eli tuoksuvuus on varmaankin ”arpapeliä”, toisiin on tarttunut tehtaalla tai myymälässä muiden tuotteiden tuoksua ja toisiin ei. :/

   • A

    Noissa mun näytesävyissäkin joissain on tuoksu ja toisissa ei. Sävyn valitseminen tuntuu olevan tosi vaikeaa, joten päätin että otan kahdesta parhaasta sen joka ei tuoksu. Sävythän valitaan tietenkin aina tuoksun perusteella! Näyttää olevan Flow-meikkipohja tän kuukauden Ruohonjuuressa tarjouksessa, joten enköhän kotiuta sen sieltä heti huomenna.

    Oon kyllä todella tyytyväinen siihen että tuli kokeiltua. Parin päivän käyttökokemuksen perusteella edelleen tuntuu sopivan oikein hyvin.

 10. Jonna

  Heippa! Käytän Lily Lolon Blondie-sävyä ja se on (kesän rusketusaikaa lukuunottamatta) täydellinen sävy minulle. Peittää kuitenkin melko vähän, joskus saa laittaa useita kerroksia ja purkki kuluu nopeasti.. Onko Flow peittävämpi? Mikä Flown sävy on lähimpänä Blondieta? Netissä on niin vaikeaa ostaa ja en jaksaisi ensin maksaa näytekappaleista.. Kiitos tuhannesti jos ehdit vastata!! :)

  • Sanni

   Moi Jonna! Mä koen Flow’n ja Lolon peittävyydeltään ihan samanlaisina. Olen käyttänyt Flow’lta vain Peach ja Amber -sävyjä joten muita en valitettavasti osaa kommentoida. Peach on hitusen tummempi kuin LL:n Blondie.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.