Karkkipäivä
Karkkipäivä

Favora

En ole elämäni aikana käyttänyt paljonkaan eri apteekkibrändejä. Pitkän linjan kokemusta on ainoastaan Aqualan L:stä, Sebamed-pesunesteestä ja Bepanthenista. En rehellisyyden nimissä ole niin kovin kiinnostunutkaan apteekkikosmetiikasta, mutta kun minua lähestyttiin Orion Pharman taholta tarjoten Favoraa testiin, ajattelin, että no helkkari, kai sitä voisi kerrankin kokeilla jotain apteekkisarjaa ihan perusteellisesti. Tarjouksen teki mielekkäämmäksi sekin, että kyseessä on kotimainen sarja.

     Favora_tuotteet

Favoran tuotteet ovat hajusteettomia, eli tuoksu ei pääse tässä sarjassa vaikuttamaan elämykseen. Favoran kohdalla se ei toisaalta myöskään huonontanut kokemusta, näissä tuotteissa on hyvin neutraali tuoksu joka ei herätä tunteita puoleen tai toiseen. Korjaus: koko linja ei ole hajusteeton, 13 tuotteen valikoimasta seitsemän on saanut Allergiatunnuksen ja ovat hajusteettomia. Minulle oli sattunut testiin vain hajusteettomia, siitä väärinymmärrys.

Kaikki tuotteet ovat silikonittomia, mineraaliöljyttömiä ja parabeenittomia.

Sain itse valita mitä tuotteita haluan testata, ja valitsin puhdistusvaahdon, kosteuttavan suihkeen, seerumin, 24 h kasvovoiteen ja silmänympärysvoiteen.

Favora_puhdistusvaahto

Puhdistusvaahto

Ehkäpä kosteuttavimman tuntuinen putsari mitä olen kokeillut aikoihin, ei jätä ihoa yhtään narskuvaksi. Incissä onkin ykkösenä glyserolia. Pesevänä ainesosana on mieto cocamidopropyl betaine. Vaahto ei ole ihan yhtä kermaisen pehmeää kuin Decubalissa, mutta oikein miellyttävä kuitenkin.

Inci kaikessa lyhyydessään: glycerin, aqua, cocamidopropyl betaine, peg-7 glyceryl cocoate, betaine, panthenol, caprylyl glycol, citric acid, sodium gluconate.

Favora_kasvosuihke

Kosteuttava kasvosuihke

Tästä suihkeesta minulle vinkkasi joku lukija taannoin kun kirjoitin kosteussuihkekikasta mineraalipohjan pehmentämiseen. Tätä voi siis käyttää sekä kasvovetenä että kasvojen pikakosteutukseen päivän aikana. Suihke on alkoholiton ja veikkaisin, että tässä on aika korkea pitoisuus kärjen glyserolia, sillä se jättää iholle hetkellisen jälkitunteen. (Olen lukenut netistä että glyseroli voi jättää iholle tahmean fiiliksen.) Hetken kuluttua ”tavara” on kuitenkin imeytynyt.

Putsarin tapaan tosi lyhyt inci: aqua, glycerin, betaine, pentylene glycol, creatine, panthenol, methyl gluceth-20, caprylyl glycol, sodium gluconate, phenoxyethanol.

(Tuotteita oli vaalean värinsä vuoksi ihan sairaan vaikea kuvata – kyllästyin ja otin loput tuotekuvat nettiapteekkien sivuilta.)

FavoraSeerumi

Kosteuttava seerumi

Ensimmäinen ajatus: onpa sympaattinen pikkupullo! Tässä seerumissa on tavaraa poikkeuksellisesti vain silmänympärysvoiteen verran eli 15 ml.

Tuotteen koostumus on kevyttä emulsiota ja se imeytyy seerumeille tyypillisesti välittömästi. Tykkään! Incin alussa pätevä kosteuskolmikko skvalaani, betaiini ja shea-voi. Koostumukseen on leivottu myös keramidia ja hyaluronihappoa. Litrahinnaltaan tämä peruskosteuttava seerumi ei itse asiassa ole erityisen edullinen, ja ”normaalikokoisena” eli 30-millisenä se kustantaisi melkein 40 euroa. Liekö siinä syy miksi pakkauskoko on jätetty 15 milliin..?

Oikein hyvä lisä silikonittomien kosteusseerumien listalle, mutta yllättävän hintava ottaen huomioon Favoran muiden tuotteiden hintatason.

Favora_seerumi_inci

Favoralla on muuten sivuillaan tuotteiden incit kätevästi selitettynä. Tosin mitään perusteellista tietoa aktiiviaineiden vaikutuksista nämä taulukot eivät anna, termi ’hoitava’han ei itse asiassa tarkoita mitään spesifiä. Mutta ainakin taulukosta selviää ainesosia tuntemattomalle, mitkä ainesosat vaikuttavat ihoon ja mitkä taas tuotteen säilyvyyteen ja koostumukseen.

Taulukossa seerumin inci.

FavoraSilmanymparysvoide

Silmänympärysvoide

Miellyttävää peruskamaa, tästä ei oikein osaa muuta sanoa kuin että mukavan tuntuinen, emulsiomainen koostumus. Ei paksua mutta ei ohuimmastakaan päästä, imeytyy heti eikä jätä ihoa kiiltäväksi.

Sy-voiteessa on  muuten pitkälti samoja ainesosia kuin seerumissa, mutta esimerkiksi hyaluronihappo on tässä suurempimolekyylisessä muodossa (incinimi hyaluronic acid), seerumissa taas paremmin imeytyvässä, pienimolekyylisessä muodossa (incinimi sodium hyaluronate). Litrahinnoiltaan seerumi ja sy-voide ovat tuotesarjan kalleimmat (litrahinta yli 1000€, kun voiteissa liikutaan alle 400€ litrahinnassa ja puhdistustuotteissa alle satasessa..!) josta voimme päätellä että näihin on käytetty arvokkaampia ainesosia. Niihin on haettu anti-age tehoja hyaluronihapon lisäksi peptideillä ja keramidilla.

Favora24hTasapainottavaHoitovoide

24 H Tasapainottava hoitovoide

Favoralla on kolme eri kasvovoidetta, tämä on niistä kevyin ja tarkoitettu normaalille ja sekaiholle.

Koostumus on niin ”hajuton ja mauton” että tästä on vaikea keksiä mitään sanottavaa. Istuin  5 minuuttia miettien, mitä kirjoittaa. :D Poikkeuksellista, kun aina on JOTAIN joka herättää ajatuksia – oli se sitten tuoksu, imeytyvyys tai iholle jäävä fiilis. Favoran voiteessa ei ole mitään vikaa, se kosteuttaa ja katoaa ihoon saman tien jättämättä minkäänlaista jälkifiilistä. Aqualan L:ään verrattuna Favoran 24 H Tasapainottava tuntuu hitusen jäykemmältä ja ikään kuin siltä, että se jättää iholle suojaavan kalvon. Kuitenkin hetken kuluttua tämä tunne on hävinnyt ja iho on vain, no, kosteutettu.

Hahah, apteekkivoide laittoi kosmetiikkabloggaajalle jauhot suuhun…! :D Kummallinen tunne kun joku tuote on NÄIN hyperneutraali!

FAVORA_ad

Favora tuntuu kaiken kaikkiaan sarjalta, joka tarjoaa pätevää perusihonhoitoa ihmiselle, joka hakee hommansa hoitavaa, hellävaraista ”ei-turhia-krumeluureja” –hoitosarjaa. Favoran tuotteet sisältävät niitä samoja aktiiviainesosia kuten hyaluronihappoa, keramideja ja peptidejä joita toiset merkit nostavat hurjalla hypetyksellä markkinointistooreihinsa, Favoralla vain ei ole imagonsa puolesta tarvetta sellaiseen.

Juuri tällaiset jutut ovat minun mielestäni kosmetiikan maailmassa niin mielenkiintoisia. Lukuisat sarjat käyttävät tuotteissaan ihan samoja ainesosia, ja mielikuvat luodaan sillä mitä asioita tuotteista valitaan nostaa esiin. Riippuen siitä, mitä markkinoinnissa halutaan painottaa, voi käytännössä ihan samanlaisesta tuotteesta antaa aivan eri mielikuvat Tämä on brändäystä.

Yksi käyttää ”viimeisimmän tieteellisen innovaation” pohjalta kehitettyä anti-age-voidetta, toinen herkälle iholle sopivaa, hajusteetonta ja hellävaraista voidetta ja kolmas kasvipohjaista, ympäristöystävällistä ja yhteisökaupan raaka-aineisiin pohjautuvaa voidetta. Tietämättään Luksus-Liisa, Allergikko ja ”Ekohippi” saattavat kaikki käyttää hoitotehoiltaan ihan samankaltaista, samoihin aktiiviainesosiin nojaavaa voidetta. Elämys vain on eri.

Hauskaa. :)

P.S. Liikuntakommenteista – niitä on tullut niin paljon että valitettavasti en ole ennättänyt vastata kaikkiin. Niistä on kuitenkin ollut ihan mielettömästi apua! En osannut odottaa tällaista tsempitystä, olen yllättynyt ja liikuttunut (heh!) tarmosta jolla olette lähteneet ehdottamaan minulle uusia lajeja ja keinoja selättää liikunta-angsti. Suuren suuri kiitos kaikille kommentoineille! Ehkäpä tartun erään lukijan ideaan lähteä kokeilemaan erilaisia tunteja ja raportoida tuntemuksista sitten täällä blogissa. Se ehkä motivoisikin eri lailla kun ajattelisi asian ”journalistisena projektina” :D Steppiin en kyllä todennäköisesti enää eläessäni uskaltaudu..!

Realisti kun olen, niin tiedän varmasti palaavani lopulta tutun salitreenin pariin. Mutta nyt on ilmeisesti todellakin aika antaa kropan levätä ja palautua.

Kommentit (51)

 1. Maria E.

  Olen kokeillut monia apteekkisarjoja, mutta yhtään suosikkia sieltä ei ole löytynyt, hyviä perusjuttuja kylläkin kosteutukseen ja puhdistukseen. Lähiapteekkini on alkanut myydä myös Idun Mineralsia, ja ainoa kokeilemani tuote, rajauskynä on kyllä tosi hyvä. Mutta sehän ei ole varsinainen apteekkisarja? Sannille kysymys ihan muusta aiheesta: mitä peitevoidetta suosittelisit sellaiselle, jolla on paljon peitettävää ja hyvin rasvoittuva iho? Luulen etteivät taitoni riitä suosikkilistallasi olevan Estee Lauderin peiteaineeseen, siinä kun pitää olla nopea, ja minä joudun aina ”tuhtaamaan”, ennen kuin saan tyydyttävän lopputuloksen. Mutta siis peittävyyttä ja pysyvyyttä pitäisi löytyä. Kiitos etukäteen

  • Sanni

   Sannille kysymys ihan muusta aiheesta: mitä peitevoidetta suosittelisit sellaiselle, jolla on paljon peitettävää ja hyvin rasvoittuva iho?

   Valitettavasti minulle ei oikein tule muuta mieleen kuin nuo Lauderin tyyppiset ”kestopeittarit”, rasvaisemmat peiteaineet kun liukenevat lopulta kuitenkin helposti rasvoittuvalla iholla. Kestävyyttä lupaavien peite- ja meikkiaineiden koostumus on käytännössä aina tuollaista nopeammin ihoon ”jymähtävää” = kuivempaa. Kokeiles Maybellinen Superstay 24 H -peittaria, se on koostumukseltaan samantyyppistä kuin Lauder. Kirjoitin siitä joulukuussa. Tuo on kuitenkin halvempaa kuin Lauder ja sillä voisit kokeilla oletko ”tarpeeksi nopea” :D

   • Maria E.

    Kiitos! Taidan kuitenkin kokeilla sitä Lauderia, itsellä on paremmat kokemukset kalliimmista sarjoista.
    Lohduttavaa muuten kuulla, että jollain muullakin on kehno koordinaatio, ei suju askelsarjat täälläkään. Onneksi aikuisena voi jo valita mitä liikuntaa harrastaa :)

 2. nanna

  Muakin jäi mietityttämään, että olisiko tämä aikas samaa kamaa Erisanin kanssa – jonka olen muuten todennut ihan huipuksi ihonhoitosarjaksi tällaiselle hajusteherkälle, herkkäihoiselle sekaiholle. Etenkin tuon kasvovoiteen kuvaus kuulostaa ihan just samalta kuin mitä Erisanin Kosteuttavasta kasvovoiteesta sanoisin – ei tunnu yhtään miltään eikä mitään sanottavaa löydy, siksi juuri niin huippua :D

 3. Jenni

  Mielenkiintoinen postaus mielenkiinnottomista tuotteista! :D Aion kokeilla noita ihan sen vuoksi, mitä ne EIVÄT sisällä. Olisi kiva löytää kohtuuhintaisia vaihtoehtoja perustuotteilleni.

  Ja odottelen kovasti lisää kirjoituksia liikuntaprojektista! Kuten muutkin, olen kovasti sitä mieltä, että pieni vaihtelu ja sykkeennosto voisi sittenkin innostaa… Itse kävin joskus pakosta salilla, mutta se alkoi vain olla niin kamalaa, että lopetin. Juoksu on ihanaa, kunhan syö enemmän hiilareita ja on hyvässä juoksukunnossa. Mutta nyt olen jäänyt aivan koukkuun näihin Les Mills -jumppiin! En olisi ikinä uskonut, minähän olen epäsosiaalinen ja vihaan askelsarjoja! Mutta niin vain on pakko päästä jumppaan, vaikka tulisin matkalta väsyneenä kotiin. En osaa kaikkia askeleita, mutta eivät osaa kaikki muutkaan! Yksi askelsarja kerrallaan…

  Jenni

 4. kirahvi

  Ei liity tähän postaukseen, mutta ajattelin kysyä, kuinka tujua tököttiä puhdistusvoiteet yleensä ovat? Käytin ennen puhdistusgeelejä ja kuorivia tuotteita, jotka olivat iholleni aivan liian rajua tavaraa. Siirryin puhdistusvaahtoon, joka on ollut iholleni parempi (sekaiho, pintakuiva, poskissa alkavaa couperosaa), mutta nyt haluaisin kokeilla jotain muuta. Eli yksinkertaisesti, onko puhdistusvoide lähempänä narskuvaksi puhdistavaa geeliä vai hellempää vaahtoa?

  • Sanni

   kuinka tujua tököttiä puhdistusvoiteet yleensä ovat?

   Eivät lainkaan tujuja. Puhdistusvoide on käytännössä sama asia kuin puhdistusemulsio mutta koostumukseltaan paksummassa muodossa. Voiteet/emulsiot ovat rasvapohjaisia putsareita eli huomattavasti hellävaraisempia kuin tensideillä puhdistavat (käytännössä kaikki vaahtoavat putsarit). Itse en ole saanut narskuvaa tulosta yhdelläkään puhdistusvoiteella tai -emulsiolla, päinvastoin, ne jättävät iholle usein hieman rasvaisen jälkitunteen tuotteen täyteläisyydestä riippuen. Siksi voide/emulsioputsareita suositellaankin yleisesti kuivalle iholle ja vaahtoavia normaalille/sekaiholle.

   Eli yksinkertaisesti, onko puhdistusvoide lähempänä narskuvaksi puhdistavaa geeliä vai hellempää vaahtoa?

   Hellempää vaahtoa, mutta vieläkin hellempää. :)

   • Veppe

    Sekaannun taas tähän sen verran, että nimellä ’puhdistusvoide’ saatetaan myydä monenlaista tavaraa. :) Esimerkiksi Vichyn Purifying Foaming Cream ja Korresin Foaming Cream Cleanser saattavat suomeksi kulkea nimellä puhdistusvoide, kun niissä se ’cream’ mainitaan, mutta molemmat ovat ennemminkin normaalista rasvaiselle iholle, eivätkä ole rasvapohjaisia. Vichy puhdistaa saippuan tapaan ihan narskuvaksi. Paula’s Choicen Skin Balancing Oil Reducing Cleanser menee myös samaan kastiin, joskin sen nimi jo viittaa vähän paremmin käyttötarkoitukseen. Varmaan suurin osa puhdistusvoiteista on toki kuitenkin niitä oikeasti ”voiteita”.

    • Sanni

     Sekaannun taas tähän sen verran, että nimellä ‘puhdistusvoide’ saatetaan myydä monenlaista tavaraa. :)

     Veppe on taas aivan oikeassa :) Minä ajattelin vain niitä ”voide-voiteita”, en ”foaming voiteita” (ahh mitä ihanaa finglishiä…) Eli kirahville – kannattaa lukea pakkaustekstistä jos siinä mainitaan jotain vaahtoavuudesta, silloin kyse ei ole rasvaputsarista. :)

   • kirahvi

    Kiitos paljon vastauksesta! Uskallan nyt sitten kokeilla sitä voidetta, kun alkoi tuntua, että se vaahtokin on nyt talvella iholleni vähän liian kuivattavaa. :)

 5. milli

  Atoopikko kiittää tästä postauksesta! Myös mulle luonnonkosmetiikasta tulee valitettavasti oireita ja koska naama punaisena / silmät turvonneena / helvetillisessä kutinassa / tms. ei ole kiva kulkea, oon aika arka kokeileen mitään tuttujen ja turvallisten ulkopuolelta. Favoraa tuun kyllä nyt testaan! Vielä kun noita hajusteettomia sais kivannäköisinä… Ikuinen aneeminen vaaleansininen jurppii, mutta hei, ainakin kaikki tuotteet mätsää toisiinsa. ;) Oisivatpa edes vaikka ihan vain valkoisia. :D

 6. Tiina

  Se ero on Erisanin ja Favoran välillä, että Erisania ei mainosteta kuvalla, jossa sihti on suoraan naisen levitettyyn jalkoväliin. Miehen/mainostoimiston miesporukan tekemä mainos. Minä ainakin jätän Favorat tällaisen mainosten takia ostamatta.

 7. Tiina

  Ihmetellä täytyy myös näitä kahta naista, jotka ovat menneet esiintymään tämän tyyliseen mainokseen. Jos minulle mies/miesporukka sanoisi, että tuohon istumaan legginsit jalassa, ja vähän jalkoja sivummas…. Niin kävelisin pois mitään sanomatta. Porno ja piiloporno kuuluu miestenlehtiin.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.