Favora

En ole elämäni aikana käyttänyt paljonkaan eri apteekkibrändejä. Pitkän linjan kokemusta on ainoastaan Aqualan L:stä, Sebamed-pesunesteestä ja Bepanthenista. En rehellisyyden nimissä ole niin kovin kiinnostunutkaan apteekkikosmetiikasta, mutta kun minua lähestyttiin Orion Pharman taholta tarjoten Favoraa testiin, ajattelin, että no helkkari, kai sitä voisi kerrankin kokeilla jotain apteekkisarjaa ihan perusteellisesti. Tarjouksen teki mielekkäämmäksi sekin, että kyseessä on kotimainen sarja.

     Favora_tuotteet

Favoran tuotteet ovat hajusteettomia, eli tuoksu ei pääse tässä sarjassa vaikuttamaan elämykseen. Favoran kohdalla se ei toisaalta myöskään huonontanut kokemusta, näissä tuotteissa on hyvin neutraali tuoksu joka ei herätä tunteita puoleen tai toiseen. Korjaus: koko linja ei ole hajusteeton, 13 tuotteen valikoimasta seitsemän on saanut Allergiatunnuksen ja ovat hajusteettomia. Minulle oli sattunut testiin vain hajusteettomia, siitä väärinymmärrys.

Kaikki tuotteet ovat silikonittomia, mineraaliöljyttömiä ja parabeenittomia.

Sain itse valita mitä tuotteita haluan testata, ja valitsin puhdistusvaahdon, kosteuttavan suihkeen, seerumin, 24 h kasvovoiteen ja silmänympärysvoiteen.

Favora_puhdistusvaahto

Puhdistusvaahto

Ehkäpä kosteuttavimman tuntuinen putsari mitä olen kokeillut aikoihin, ei jätä ihoa yhtään narskuvaksi. Incissä onkin ykkösenä glyserolia. Pesevänä ainesosana on mieto cocamidopropyl betaine. Vaahto ei ole ihan yhtä kermaisen pehmeää kuin Decubalissa, mutta oikein miellyttävä kuitenkin.

Inci kaikessa lyhyydessään: glycerin, aqua, cocamidopropyl betaine, peg-7 glyceryl cocoate, betaine, panthenol, caprylyl glycol, citric acid, sodium gluconate.

Favora_kasvosuihke

Kosteuttava kasvosuihke

Tästä suihkeesta minulle vinkkasi joku lukija taannoin kun kirjoitin kosteussuihkekikasta mineraalipohjan pehmentämiseen. Tätä voi siis käyttää sekä kasvovetenä että kasvojen pikakosteutukseen päivän aikana. Suihke on alkoholiton ja veikkaisin, että tässä on aika korkea pitoisuus kärjen glyserolia, sillä se jättää iholle hetkellisen jälkitunteen. (Olen lukenut netistä että glyseroli voi jättää iholle tahmean fiiliksen.) Hetken kuluttua ”tavara” on kuitenkin imeytynyt.

Putsarin tapaan tosi lyhyt inci: aqua, glycerin, betaine, pentylene glycol, creatine, panthenol, methyl gluceth-20, caprylyl glycol, sodium gluconate, phenoxyethanol.

(Tuotteita oli vaalean värinsä vuoksi ihan sairaan vaikea kuvata – kyllästyin ja otin loput tuotekuvat nettiapteekkien sivuilta.)

FavoraSeerumi

Kosteuttava seerumi

Ensimmäinen ajatus: onpa sympaattinen pikkupullo! Tässä seerumissa on tavaraa poikkeuksellisesti vain silmänympärysvoiteen verran eli 15 ml.

Tuotteen koostumus on kevyttä emulsiota ja se imeytyy seerumeille tyypillisesti välittömästi. Tykkään! Incin alussa pätevä kosteuskolmikko skvalaani, betaiini ja shea-voi. Koostumukseen on leivottu myös keramidia ja hyaluronihappoa. Litrahinnaltaan tämä peruskosteuttava seerumi ei itse asiassa ole erityisen edullinen, ja ”normaalikokoisena” eli 30-millisenä se kustantaisi melkein 40 euroa. Liekö siinä syy miksi pakkauskoko on jätetty 15 milliin..?

Oikein hyvä lisä silikonittomien kosteusseerumien listalle, mutta yllättävän hintava ottaen huomioon Favoran muiden tuotteiden hintatason.

Favora_seerumi_inci

Favoralla on muuten sivuillaan tuotteiden incit kätevästi selitettynä. Tosin mitään perusteellista tietoa aktiiviaineiden vaikutuksista nämä taulukot eivät anna, termi ’hoitava’han ei itse asiassa tarkoita mitään spesifiä. Mutta ainakin taulukosta selviää ainesosia tuntemattomalle, mitkä ainesosat vaikuttavat ihoon ja mitkä taas tuotteen säilyvyyteen ja koostumukseen.

Taulukossa seerumin inci.

FavoraSilmanymparysvoide

Silmänympärysvoide

Miellyttävää peruskamaa, tästä ei oikein osaa muuta sanoa kuin että mukavan tuntuinen, emulsiomainen koostumus. Ei paksua mutta ei ohuimmastakaan päästä, imeytyy heti eikä jätä ihoa kiiltäväksi.

Sy-voiteessa on  muuten pitkälti samoja ainesosia kuin seerumissa, mutta esimerkiksi hyaluronihappo on tässä suurempimolekyylisessä muodossa (incinimi hyaluronic acid), seerumissa taas paremmin imeytyvässä, pienimolekyylisessä muodossa (incinimi sodium hyaluronate). Litrahinnoiltaan seerumi ja sy-voide ovat tuotesarjan kalleimmat (litrahinta yli 1000€, kun voiteissa liikutaan alle 400€ litrahinnassa ja puhdistustuotteissa alle satasessa..!) josta voimme päätellä että näihin on käytetty arvokkaampia ainesosia. Niihin on haettu anti-age tehoja hyaluronihapon lisäksi peptideillä ja keramidilla.

Favora24hTasapainottavaHoitovoide

24 H Tasapainottava hoitovoide

Favoralla on kolme eri kasvovoidetta, tämä on niistä kevyin ja tarkoitettu normaalille ja sekaiholle.

Koostumus on niin ”hajuton ja mauton” että tästä on vaikea keksiä mitään sanottavaa. Istuin  5 minuuttia miettien, mitä kirjoittaa. :D Poikkeuksellista, kun aina on JOTAIN joka herättää ajatuksia – oli se sitten tuoksu, imeytyvyys tai iholle jäävä fiilis. Favoran voiteessa ei ole mitään vikaa, se kosteuttaa ja katoaa ihoon saman tien jättämättä minkäänlaista jälkifiilistä. Aqualan L:ään verrattuna Favoran 24 H Tasapainottava tuntuu hitusen jäykemmältä ja ikään kuin siltä, että se jättää iholle suojaavan kalvon. Kuitenkin hetken kuluttua tämä tunne on hävinnyt ja iho on vain, no, kosteutettu.

Hahah, apteekkivoide laittoi kosmetiikkabloggaajalle jauhot suuhun…! :D Kummallinen tunne kun joku tuote on NÄIN hyperneutraali!

FAVORA_ad

Favora tuntuu kaiken kaikkiaan sarjalta, joka tarjoaa pätevää perusihonhoitoa ihmiselle, joka hakee hommansa hoitavaa, hellävaraista ”ei-turhia-krumeluureja” –hoitosarjaa. Favoran tuotteet sisältävät niitä samoja aktiiviainesosia kuten hyaluronihappoa, keramideja ja peptidejä joita toiset merkit nostavat hurjalla hypetyksellä markkinointistooreihinsa, Favoralla vain ei ole imagonsa puolesta tarvetta sellaiseen.

Juuri tällaiset jutut ovat minun mielestäni kosmetiikan maailmassa niin mielenkiintoisia. Lukuisat sarjat käyttävät tuotteissaan ihan samoja ainesosia, ja mielikuvat luodaan sillä mitä asioita tuotteista valitaan nostaa esiin. Riippuen siitä, mitä markkinoinnissa halutaan painottaa, voi käytännössä ihan samanlaisesta tuotteesta antaa aivan eri mielikuvat Tämä on brändäystä.

Yksi käyttää ”viimeisimmän tieteellisen innovaation” pohjalta kehitettyä anti-age-voidetta, toinen herkälle iholle sopivaa, hajusteetonta ja hellävaraista voidetta ja kolmas kasvipohjaista, ympäristöystävällistä ja yhteisökaupan raaka-aineisiin pohjautuvaa voidetta. Tietämättään Luksus-Liisa, Allergikko ja ”Ekohippi” saattavat kaikki käyttää hoitotehoiltaan ihan samankaltaista, samoihin aktiiviainesosiin nojaavaa voidetta. Elämys vain on eri.

Hauskaa. :)

P.S. Liikuntakommenteista – niitä on tullut niin paljon että valitettavasti en ole ennättänyt vastata kaikkiin. Niistä on kuitenkin ollut ihan mielettömästi apua! En osannut odottaa tällaista tsempitystä, olen yllättynyt ja liikuttunut (heh!) tarmosta jolla olette lähteneet ehdottamaan minulle uusia lajeja ja keinoja selättää liikunta-angsti. Suuren suuri kiitos kaikille kommentoineille! Ehkäpä tartun erään lukijan ideaan lähteä kokeilemaan erilaisia tunteja ja raportoida tuntemuksista sitten täällä blogissa. Se ehkä motivoisikin eri lailla kun ajattelisi asian ”journalistisena projektina” :D Steppiin en kyllä todennäköisesti enää eläessäni uskaltaudu..!

Realisti kun olen, niin tiedän varmasti palaavani lopulta tutun salitreenin pariin. Mutta nyt on ilmeisesti todellakin aika antaa kropan levätä ja palautua.

Kommentit (51)
  1. Sain joululahjaksi tuon puhdistusvaahdon, kasvovoiteen ja käsivoiteen. Tosi kivoja tuotteita, ei olisi tullut itse ostettua itselle mutta olen tykästynyt näihin! Mulla tulee herkästi näppylöitä, finnejä, yms. ”vääristä tuotteista”, ja apteekkikosmetiikka on kaikessa simppeliydessään tosi käyttökelpoista tavaraa ainakin mun iholle! :) kiva kun kerrot näistäkin tuotteista mitkä ei ehkä sun mielestä ole olleet niin kivoja. ostolakossa-virveä lainatakseni ”ei ole huonoa kosmetiikkaa, on vain erilaisia tarpeita” ja tämä jos mikä on totta :)

    1. “ei ole huonoa kosmetiikkaa, on vain erilaisia tarpeita” ja tämä jos mikä on totta :)

      Näin on! :)

  2. Seerumista oon tykänny, riittänyt hyvin ainoana kosteutuksena vaikka on talvi. Tuo tasapainottava voide oottaa korkkausta. Ihan kiva on dödökin ollu, vaikka hajuton onkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *