Face-Off

Olen tullut ulkonäkötietoisemmaksi.

Siksikö, että kirjoitan blogia jossa julkaisen kuvia kasvoistani?

En. Tai ehkä silläkin on ollut vaikutusta. Mikään ei nimittäin tee sinua tietoisemmaksi kasvojesi jokaisesta poimusta, kurtusta, läiskästä ja huokosesta kuin oman naamataulun tuijottaminen Photoshopissa päivästä toiseen. Helkkari, ennen blogin aloittamista en edes tiennyt että minulla on niin paljon verisuonia silmissä! Tai että vasen leukaperäni on kulmikkaampi kuin oikea.

Se ei kuitenkaan ole pääasiallinen syy ulkonäköhuoliini. (Ja laittakaa tuo ”huoliini” hyvin pehmeisiin lainausmerkkeihin.)

Odotan, että vanhenen. Joka aamu kun katson peiliin, odotan näkeväni sen. Iän. Ja onhan se jo alkanut näkyä, vaikka kuinka haluan uskotella voivani näyttää ikuisesti 2-kymppiseltä.

Olen 33. Minulla ei juurikaan ole vielä ryppyjä, joita useimmat meistä pitävät ensimmäisenä ikääntymisen merkkinä. Kurtistelen jatkuvasti otsaani, minkä ansiosta minulla on ollut otsassa ilmejuonteet jo teini-ikäisestä. Mutta ne eivät häiritse minua.

Minulla on myös silmien ympärillä pigmenttiläiskiä. Ne kertovat tarinaansa auringonpalvojan elämästäni. Huulteni ympäristö pigmentoituu nykyään samantien kun vilautan naamaani terassilla toukokuun auringossa. Nämä asiat vaivaavat minua jonkin verran. Mutta niitä voi vielä yrittää peittää.

Nyt olen huomannut jotain, mikä on saanut minut huolestumaan. Näytän väsyneeltä. Todella, todella väsyneeltä. Ja korvissani kaikuvat Biothermin mainoksen sanat, ”Häivytä väsymyksen merkit – ennenkuin ne muuttuvat ikääntymisen merkeiksi.” Onko tämä nyt sitten vihdoin sellaista väsymystä, joka ei haihdukaan enää nukkumalla kunnon yöunet? Onko tämä sitä väsymystä, joka kertoo että ihoni ja kasvoni ovat tosiaankin eläneet jo kolmekymmentäkolme vuotta?

Tätä väsymystä en voi nukkua pois. Se on vain hyväksyttävä. Tummat varjot silmien ympärillä syvenevät. Iho ohenee. Ja eivätköhän ne harakanvarpaatkin ala pikkuhiljaa ilmestyä silmäkulmiin. Ennen pitkää pääsen omakohtaisesti testaamaan anti-wrinkle-voiteita, joihin niin skeptisesti suhtaudun. Ehkä tulee vielä päivä, jolloin todella toivon niiden toimivan.

Tiedän hyvin, että kuulostan pinnalliselta ja huoleni mitättömiltä. Sitä ne varmasti ovatkin. Ja toki myönnän olevani pinnallinen. Mutta se, joka väittää, ettei kiinnitä huomiota ulkonäköönsä ja toivo edes joskus näyttävänsä paremmalta / pirteämmältä / hoikemmalta / muodokkaammalta / pidemmältä jne, ei puhu totta.

En ole mielestäni ruma, en kaunotarkaan. Pidän persoonallisuudestani, joka tekee minusta mielestäni kivan näköisen. Ikä on tuonut itsevarmuutta, joka on pyyhkinyt pois teini-iän klassiset kompleksit. Mutta nyt ikä alkaa tuoda jotain muutakin.

Tapahtuuko se tänä vuonna? Vai vasta kymmenen vuoden kuluttua? Kun alan näyttää vanhalta.

* * *

Miten te suhtaudutte ulkonäköönne? Oletteko sujut kroppanne ja naamataulunne kanssa, vai aiheuttaako jokin piirre jatkuvasti huolia? Pyrittekö vaikuttamaan ongelmakohtiin meikin tai vaatteiden kautta?

Vai onko ulkonäöstä märehtiminen ”so last season”?

Aihe on minusta sen verran kiinnostava, että tein siitä myös pienimuotoisen kyselyn. Käykää vastaamassa, käyn tulokset läpi blogissa n. kuukauden kuluttua.

Karkkipäivän ulkonäkökysely

P.S. Olen liian turhamainen jotta kykenisin julkaisemaan niitä pahinta väsymystä dokumentoivia kuviani. :( Sen voin rehellisesti sanoa. Blogissa voin edelleen pitää yllä itse määrittelemääni kuvaa itsestäni.

Kommentit (77)
  1. Kauneus on katsojan silmässä, minusta sinä olet todella kaunis. :)

  2. Kyselyyn vastattu! :-) ikääntyminen alkoi jo kauhistuttaakin, kun aloin miettimään asiaa, vaikka hätää ei vielä näin 18-vuotiaana olekaan! Varmaan munkin kuitenkin kannattaisi jonkinlaisia rasvoja käyttää (nimim. huono ihonhoitaja)… En nyt tarkoita mitään anti-aging tms. voiteita, mutta perusrasvaa ”ihmeellisempää” kuitenkin? Osaatko suositella jotain hyvää perusvoidetta, jossa olisi hyvä hinta-laatu-suhde tämän ikäisille? Vai meneekö liian vaikeaksi.. :D

    1. Antioksidanttipitoinen ja/tai suojakertoimellinen voide ovat erinomaisia suojaamaan ihoa auringon, saasteiden ja muiden ulkoisten tekijöiden ihoa vanhentavilta vaikutuksilta. Ne eivät ole liian ”tujuja” nuorellekaan iholle. UV-suojastahan sanotaan nykyisin, että se on paras ”anti-ageing” -suoja minkä voi iholleen laittaa, aurinko vanhentaa ihoa enemmän kuin mikään muu ulkoinen tekijä.

      Esimerkiksi Estee Lauderin DayWear -linjan voiteet ovat antioksidanttisia ja sisältävät UV-suojan. Edullisemmalta puolelta esim. Lumenen Vitamin C+ -linjan suojakertoimellinen voide voisi sopia, tai luonnonkosmetiikan puolelta erinomainen Oliv’ by La Claree -antioksidanttivoide (siinä tosin ei suojakerrointa).

      1. Tuopa asia onkin vähän harmittava. Siis, että nuo suojakertoimelliset voiteet olisivat parhaita ihon suojaksi mutta kun minulle ne eivät jostain syystä sovi :(. Kaikista kokeilemistani voiteista tulee näppyjä. Niin paljon en inceistä ymmärrä, että voisiko olla jokin toinen aine, joka näpyt aiheuttaa mutta säännönmukaisesti ainakin kaikki UV-suojalliset niin tekevät. Ei auta kuin pitää mehiläishattua kesäisin B)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *