Karkkipäivä
Karkkipäivä

Leviääkö eyeliner? Näin sen saa kestämään

Jei! Olen löytänyt keinon saada vesiliukoinen eyeliner pysymään paikoillaan!

Minulla on tosi helposti vuotavat silmät ja siitä kummallinen ongelma, että ripsari kyllä pysyy paikoillaan vaikka silmät kuinka valuisivat, mutta eyeliner leviää auttamatta. Siksi olen jo vuosia käyttänyt vain vedenkestäviä eyelinereita.

Vesiliukoisten eyelinerien joukossa on kuitenkin tarjolla paljon suurempi värivalikoima ja on surettanut, kun en ole voinut niitä käyttää. Joskus olen tehnyt epäonnistuneita kokeiluja ”long lasting” -nimikkeellä myytävillä rajaustuotteilla, mutta ei auta – leviävät. Niiden pitää olla täysin vedenkestäviä.

Eyeliner_IMG_0853
Tuttu näky kun on kävellyt tuulessa ja erehtynyt meikkaamaan vesiliukoisella eyelinerilla

Etsiessäni viime vuonna uutta hyvää kulmageeliä, sain testiin Clarinsin Double Fix -maskaran. Kyseessä on vedenkestävä, läpinäkyvä geeli jota harjataan vesiliukoisen maskaran päälle tekemään siitä vedenkestävä tai suditaan kulmakarvoihin pitämään ne kuosissa.

Double Fix ei vakuuttanut minua lainkaan kulmakarvageelinä, mutta myöhemmin keksin sille uuden käyttötarkoituksen: eyeliner top coat.

Clarins_DoubleFix_IMG_8127

Siinä tehtävässä se toimii!

Annostelen geeliä ohutkärkiseen huulipunasiveltimeen ja sivelen kuivuneen eyeliner-rajauksen päälle. Double Fix kuivuu täysin näkymättömäksi ja koska siinä on niin vähän pitoa (mikä teki siitä huonon kulmakarvageelin), se ei kuivuessaan ala kiristää ja tuntuu miellyttävältä silmäluomen ohuella iholla. Täydellinen! Uusi elämä eyelinerin kiinnittäjänä :) :)

H&M Eyeliner Poolside

Ostin viime talvena kasan H&M:n ihania nestemäisiä eyelinereita nimen harhaanjohtamana; Aqua Eyeliner ei Henkkamaukalla tarkoittanutkaan waterproof-laatua (MUFEn vedenkestävä Aqua Liner sekoitti ajatukseni),  ja ihanat eyelinerit ovat jääneet parin käyttökerran jälkeen lojumaan osoittauduttuaan leviäväksi sortiksi.

(Itse asiassa H&M:n suomenkieliset tuotetiedotkin väittävät Aqua Eyelineria vedenkestäväksi, mutta sitä se ei todellakaan ole. Olen testannut myös raanan alla :D)

Nyt voin taas käyttää niitä! Kuvassa H&M:n sävy Poolside voideltuna Clarins Double Fix -kerroksella. Double Fix ei liuota ja sotke rajausta ja on täysin näkymätön.

Eyelinerit_IMG_8097

Double Fixin tarjoamasta mahdollisuudesta innostunena ostin vihdoin myös NYXin söpöjä Vivid Brights -eyelinereita jotka nekin ovat vesiliukoisia. Pitkään olen niitä ihaillut, nyt pystyn myös käyttämään ^_^

Henkkamaukan Aqua Eyelinerit ovat silti mielestäni kaikkein parhaita halpis-eyelinereita ja hakkaavat NYXit vielä hinnallaankin; NYXit maksavat 7,99€, H&M:n lainerit 5,99€. NYXin Vivid Brightsit ovat mattaisia, Henkkamaukat hohtavia.

Eyeliner_IMG_8256

NYX Vivid Brights -meikki; pastelliliila Vivid Blossom + pastellikeltainen Vivid Halo.

Huomasin NYX-ostoksilla käydessä, että NYXilläkin on vedenkestävä mascara top coat. Tsekkailin sen koostumusta ja se näytti sameammalta ja ehkä vähän paksummalta kuin Clarins Double Fix, joten en tiedä näyttäisikö se eyelinerin päällä yhtä näkymättömältä kuin Clarins, mutta siinä olisi kuitenkin potentiaalinen edullisempi versio eyelinerin kiinnittäjäksi. Ehkä kokeilen kun Clarins loppuu.

Kokeilkaa tekin, jos eyeliner tuntuu turhan usein löytyvän luomivaosta tai silmänurkkaan liuenneena.

Tai onko silmänrajaus ylipäänsä haasteellinen alue? Lue lisää tästä helposta opastus-postauksestani jossa esittelen eri tekniikat ja välineet silmien rajaukseen, ja jonka mukaan useampikin lukijani on raportoinut saaneensa rajan kohdalleen ^_^

Silmän rajaus: Perusteet

(kuvien laatu on vähän liikuttava postauksen ollessa ensimmäiseltä bloggasvuodeltani, mutta sisältö on yhä täyttä asiaa :))

Rajaus_kyna_luomivari_

Kommentit (14)

 1. Sanna

  Tosi hyvä vinkki. Iselläni on myös herkästi vuotavat silmät ,menee varmaan kokeiluun☺

 2. milipili

  Voisi kokeillakin. Mulla vuoti molemmat silmät tänään, just kun olin meikannut punaisella luomivärillä. Estee Lauderin geelirajaus irtosi molemmista sivuista ja luomiväri katosi jonnekin. Tää siis ennen kuin olen ees ulos päässyt, että korpee !

 3. Charming Nails

  Hyvä idea, mullakin vuotaa joskus silmät. Ainoana keinona olen siihen keksinyt etten käytä niinä päivinä luomiväriä saati rajausta. Kun silmiä ei hankaa niin vuotaminen ei pahene ja loppuu itsekseen :) nuo NYXin rajaukset on ihania, pitäisi ostaa lisää eri sävyjä :)

 4. Seijahannele

  Kiitos, hyvä vinkki. Toimisikohan geeli alaluomillakin? Minulla myös alaluomen rajaus suttaantuu päivän mittaan…

 5. kuorotipu

  Tätähän mä unohdin kattoa laivalta eilen. No, budjetti tuli käytettyä joka tapauksessa ihan heittämällä :D

  Auttaiskohan tää myös siihen, kun rajaus jää mulla aina kiinni ripsentaivuttimeen..

  • Sanni

   No, budjetti tuli käytettyä joka tapauksessa ihan heittämällä :D

   Siltä vaikutti ^_^ Toivottavasti teillä oli kivaa :)

   Tuohon ripsentaivutus-juttuun en osaa sanoa, kun mulla taivutin ei nappaa laineria mukaansa.

   • Kuorotipu

    Oli ihan tosi kiva reissu kyllä :) alkuperäsellä matkaohjelmalla ois tullu kyllä kiire. Nyt oli kiva ku sai kaikessa rauhassa pyöriä esim Sephoran joku 7 kertaa läpi ja vielä palata sinne uudestaan :D

    • Sanni

     Joo mä kanssa olin sitä mieltä että alkuperäinen ohjelma oli aika nafti, visiitit olisivat jääneet pikaisiksi… Teillä oli varmaan parempi oma reissu ?? Kivaa että pääsitte ?

 6. K

  Oletko kokeillut kostuttavia tippoja silmiin? Yleensä tuo silmien vuotaminen on merkki kuivista silmistä ja kostutus saattaisi auttaa. :)

  • Sanni

   En ole kokeillut, mutta joskus on käynyt mielessä :)

 7. Kuorotipu

  Muistaessa kommentoin nyt tänne. Kävin maanantaina ostamassa Nyxin mascara top coatin ja testasin sen eilen Cliniquen High impact mascaran kanssa. Olin pariin otteeseen ajelulla avoautolla, kävelyllä vesisateessa ja nauroin koko illan vedet silmissä. Ei levinnyt. Kuitenkin Cliniquen balmilla lähti nätisti irti meikkejä pestessä. Tänään testasin sitten Essencen tussirajauksen päälle, mutta rajaus levisi ja tarttui siveltimeen jo levittäessä. Samaten ripsentaivutin vei osansa. Mutta katsotaan kuin käy veden kanssa. Vähintään yhtä hauska ilta tiedossa tänään, joten silmät tulee vuotamaan :D

  • Sanni

   Kiva kun jaoit kokemuksen, tiedänpähän että jätän tuon NYXin sitten väliin. TOSIN, itse en ole Clarinsiakaan testannut nimenomaan tussirajauksen päälle, ainoastaan dipattavien. Voihan olla että tussi-koostumus ei kestä tuollaista top coat -geeliä…? Täytyykin testata Clarins + tussi.

   Vähintään yhtä hauska ilta tiedossa tänään, joten silmät tulee vuotamaan :D

   Kuinkas meni? ^_^

   • Kuorotipu

    Ei levinnyt. Oli vielä siipirajaus, hyvin oli kärjet tallella illalla :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.