Karkkipäivä
Karkkipäivä

Exuviancelta vastataan

Hienoa ja mielenkiintoista, että pikkuisen Suomenkin kokoisen markkina-alueen blogimediassa kirjoitettu sisältö kiinnostaa Exuviancen kokoista jättiyhtiötä. :)

Exuviance_IMG_1301_2

Kirjoitukseni Exuviancesta oli luettu ”pääkallopaikalla” Yhdysvalloissa saakka, ja vain muutama päivä Not A Love Story -juttuni ilmestymisen jälkeen sain sähköpostia Barbara Greeniltä NeoStratan (Exuviancen valmistaja) tuotekehitysosastolta (Clinical Research & Business Development) New Jerseystä. Viesti oli oikein mielenkiintoinen ja asiallinen.

Green halusi tuoda lisäinformaatiota koskien muutamaa postauksissani esiinnostamaa seikkaa.

Ensimmäisessä Exuviance-kirjoituksessa ihmettelin, miten sarjan esite voi väittää ainoastaan Exuviancen tuotteissa olevan PHA-happoa. Kävelemällä lähimpään kemppariin törmää heti muidenkin sarjojen tuotteisiin, jotka sisältävät kyseistä ainesosaa (PHA = polyhydroksihappo). ”PHA on saatavana vain Exuviancelta”, lukee suomenkielisessä esitteessä kirjaimellisesti.

Vaikuttaa siltä, että Suomen esitteen toimittanut taho on ymmärtänyt asian väärin. Ilmeisesti myös (ainakin osa) Exuviancen parissa Suomessa työskentelevistä henkilöistä, koska välittävät asiakkaille samaa tietoa. Jenkki-Exuviance ei esitä tällaisia argumentteja.

idExuvianceIMG_2187

Green kertoo, että NeoStratalla on patentti PHA-hapoille, mutta yhdisteet on lisensoitu myös lukuisille muille yhtiöille. Esimerkiksi Estee Lauderille.

Tohtorit Van Scott ja Yu kehittivät ja patentoivat sekä AHA- että PHA-hapot, tai tarkemmin sanottuna niiden ulkoisen käytön ihonhoidossa. Tämä oli minusta kiinnostava detalji; hapot on siis patentoitu NeoStratalle juuri tässä käyttöyhteydessä; topical use. En ymmärrä patenttien maailmasta paljoakaan, mutta ainesosalle voi siis olla lukuisia patentteja sen kehittämisestä eri käyttömuotoihin ja -tarkoituksiin.

Tänä päivänä NeoStrata omistaa patentit laktobioniselle ja maltobioniselle hapolle, joista vain maltobioninen happo on eksklusiivisesti NeoStratan brändien (kuten Exuviance) käytössä.

Tämä selittää, miksi esimerkiksi glukonolaktonia (yksi PHA-hapoista) on Estelle & Thildin tuotteissa.

Ihmettelin kirjoituksessani myös mantelihapon väitettyä rasvaliukoisuutta. Green avasi viestissään mantelihapon kemiallista koostumusta kertoen, että ”mantelihappo on esimerkiksi glykoli- ja maitohappoa lipofiilisempi muoto AHA:sta fenyyli (tai bentseeni)renkaansa ansiosta.” Mantelihappo ei selvityksen mukaan poikkea rakenteeltaan paljonkaan salisyylihaposta, ja Exuviancen kemistien mukaan yhdisteiden liukoisuudet ovat samankaltaiset. Näin ollen mantelihappo todellakin sopii AHA-hapoista parhaiten rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle.

Exuviance_IMG_2177

Green liitti viestiinsä myös kiinnostavan artikkelin Cosmetic Dermatology -lehdestä koskien mantelihapon vaikutuksia ihonhoidossa.

Artikkelissa tohtori Mark B. Taylor Utahin yliopistosta kertoo tutkimuksistaan mantelihapon ulkoisesta käytöstä, ja toteaa sillä saavan erinomaisia tuloksia erilaisten iho-ongelmien hoidossa auringon aiheuttamasta ikääntymisestä akneen ja erilaisiin pigmenttihäiriöihin. Artikkelissa kuvaillaan yksityiskohtaisesti miten tutkimus suoritettiin ja millä tavoin ja millä pitoisuuksilla mantelihappoa käytettiin – mielenkiintoista tietoa itselleni ihan yleisesti.

Artikkelin lopussa tosin selviää, että tri Taylor istuu mantelihappopitoisia tuotteita valmistavan yrityksen johtokunnassa. ;) Mikä luonnollisestikin vaikuttaa tulosten tulkintaan ja niiden  mielekkyyteen tutkijan kannalta. Tri Taylor ja kyseinen yritys eivät liity NeoStrataan.

Exuviance_IMG_2180

Lopuksi Green haluaa vielä ottaa kantaa Exuviancen koostumuksiin. Toin omassa kirjoituksessani esiin ristiriidan Exuviance-kosmetologin antaman tiedon ja voiteiden ainesosaluetteloiden välillä. Green kirjoittaa, että Exuviancella on eri tyyppisiä koostumuksia ”from serums to lotions to gels and creams”. Osan ollessa rasvattomia ja osan rasvapitoisia, ihotyypin tarpeesta riippuen.

Koin itse, että Exuviancen voiteet olivat varsin täyteläisiä, ja mietin, onko Suomessa eri valikoima kuin esimerkiksi Yhdysvalloissa. Exuviancen Pohjoismaiden vastaavalta Katarina Krznaric Mesálta saan kuulla, että Suomessa on saatavilla ”käytännössä koko Exuviancen valikoima”. Hän toteaa, että esimerkiksi geelipohjaisia tuotteita on kuitenkin lähinnä puhdistus- ja erikoistuotteiden puolella. Kasvovoiteiden puolella on vain yksi geelipohjaan formuloitu kosteuttaja; Night Renewal Hydragel.

Itse löydän edelleen USA:n Exuviancen sivulta enemmän tuotteita kuin Suomen Exuviancen. Esimerkiksi suojakertoimettomia päivävoiteita kuten Age Less Everyday ja Glycolic Expert Moisturizer, jota suositellaan normaalista sekaiholle. Eli oletettavasti sopivampi minun iholleni kuin paksummat ja suojakertoimelliset. Mutta joo. :)

*

Laitan tänään vielä myöhemmin pientä Exu-arvontaa kehiin. Joku teistä kenties haluaa testata loput tuosta setistä jonka sain Exuviancelta, ja arvottavana on myös avaamaton, täysikokoinen Sheer Refining Fluid SPF 35.

Jollekulle muulle nämä voivat olla ne täydelliset tuotteet! ^_^

Kommentit (24)

 1. Ziru

  Jaha, joku tainnut vähän mielensä pahoittaa.. :p No ei vaan hyvä juttuhan tuo on että vastasivat, ovat ainakin tosiaan markkinoinnissa kartalla! Nykyään ainakin minulla itselläni blogit vaikuttavat paljon ostopäätöksen. Kerran jos toisenkin on käyty Karkkipäivän postauksia tonkimassa, mitä mieltä olet mistäkin. :)
  ps. Onko kuvassa kynsillä Lumenen gel effect Aamuinen sade? Itse juuri lakkasin tällä ja on tosi samanlainen kuin sinun väri.. Ihana ^_^

  • Sanni

   Jaha, joku tainnut vähän mielensä pahoittaa.. :p

   Kuka…? Mitä? Exuviancella ei ainakaan oltu. :) Kuten todettua, Green vastakommentoi esittämääni kritiikkiä erittäin asiallisesti ja ystävällisesti ja kertoi lukeneensa tekstini mielenkiinnolla. Hänen viestissään ei ollut mitään negatiivissävytteistä, päin vastoin hän halusi korjata väärinymmärryksiä joita ilmeisesti on tapahtunut Suomen Exuviancen puolella.

   ps. Onko kuvassa kynsillä Lumenen gel effect Aamuinen sade?

   Noup ^_^ Kynsillä on kaksi Dependin lakkaa; alla vaaleanharmaabeige #312 ja päällä kimaltava pinkki #190 = tuli harmaanliilat kynnet :)

 2. NG

  Hienoa, että nykyään valmistajat joutuvat (pääsevät?) käymään suoraa vuoropuhelua kuluttajien kanssa! :)

  • Sanni

   Niinpä :)

 3. Maria

  Moikka Sanni! Mä olen täällä hiljaa lukenu sun blogia ja varsinki tämä postaus kiinnosti ihan mielettömän paljon!

  Olen tässä jonkun aikaa yrittäny varastaa aikaa kommentoida ja nyt broileripadan turistessa uunissa on mahollista. Sun hiukset! Siis wow! Paljon paremmat nyt viileän vaaleana, kun lämpimänä. Itsekin aikoinaan siirryin viileisiin väreihin päässä ja sopii hyvin. Nyt tosin persikan sävyä :D mulla, kun vaihtuu väri päässä yhtä tiheään, kun käyn parturissa ;) mä niin tylsistyn jos sitä samaa lookia on kuukaudesta toiseen.

  Meillä alakaa remppa ens viikolla niin hyvillä mielin voin rentoutua Karkkipäivän äärellä :)

  • Sanni

   Hihhih, kiitos Maria! ^_^ Täytyy sanoa että olen itsekin tosi ihastunut tähän viileään sävyyn, ja nyt ei taida olla paluuta hunajaan vähään aikaan. :)

 4. Rsa

  Itse oon aivan hurahtanut Exuvianceen! Mulla on aina ollut suhteellisen hyvä iho, mutta helmikuussa lopetin e-pillereiden käytön ja sen jälkeen tilanne on suorastaan räjähtänyt käsiin. Muutama kuukausi meni tuskaillessa, kunnes kolmisen viikkoa sitten kävin siskoni käsittelyssä Exuviance hoidossa. Kasvoille tehtiin happokuorinta sekä puhdistus ultraäänellä, ja samalla ostin omalle ihotyypilleni sopivan Exuviance kokeilupakkauksen. Nyt ihon kunto on parantunut ihan älyttömästi ja tänään uskaltauduin jo ihmisten ilmoille ilman meikkipohjaa :D Suht tyyriitähän tuotteet ovat, mutta hevillä en kyllä näistä enää luovu!

  • Sanni

   Tosi hienoa että olet löytänyt toimivan sarjan! :) Saako kysyä uteliaisuudesta mitä tuotteita kokeilupakkauksessa on?

   • Rsa

    Mun pakkaus taisi olla seka- ja rasvaiselle iholle tarkoitettu ja sieltä löytyi minikokoisena Purifying cleansing gel, Moisture balance toner -kasvovesi, Essential daily defense fluid SPF 15 -päivävoide, Evening restorative complex -yövoide, Rejuvenating treatment masque, Hydrating hand & body lotion sekä näytepussi Hydrating eye complex silmänympärysvoiteesta :) Noista ostin näytteiden loputtua sekä yö- että päivävoiteen normaalikokoisina.

    Osan pakkauksista olin heittänyt jo roskiin, niin jouduin vähän lunttailla Exun nettisivuilta noita tuotteita, ja huomasin ettei ainakaan tuota päivävoidetta ollut myöskään listattuna siellä..

    • Sanni

     Mulla oli ekassa näytesetissä mukana myös SPF 15 -voide (Multi-Protective), jota ei enää ole valikoimassa. Sen suojakerroin oli nostettu 20:een. Sama lienee käynyt myös Essential Daily Defensen kohdalla, sekin löytyy nykyään SPF20-versiona.

   • Rsa

    Kuorintavoidekin oli muuten myös, mutten kuollaksenikaan muista sen nimeä :D veikkaan kuitenkin että taisi olla sama kuin minkä sait itse testiin, oli meinaan tehokas ;D

    • Sanni

     Aloin tsekkaamaan Exuviancen sivuilta (kun muistin että heillä on vain yksi ainoa rakeellinen kuorinta), mutta nyt en löydä koko Bionic Scrub’ia sieltä… En Suomen enkä USAn sivuilta. :D On kyllä elävä tuotevalikoima ^_^

 5. Henna

  Pakko kyllä sanoo, että tykkään ihan hirmuisesti tästä sun blogista! :) En itse testaile tai tiedä kauheammin mitään tämmöisistä asioista, ja pidättäydyn aika pitkälti samoissa tuotteissa, mutta silti tykään lukea näitäkin postauksia. :)

  • Sanni

   Kiitos Henna :)

 6. Ann

  En ole kovinkaan kiinnostunut kosmetiikasta, mutta jostain syystä käyn täällä sun blogissa paljon ihmettelemässä aiheeseen liittyviä postauksia. Tämän jutun myötä tulin siihen lopputulokseen, että nimenomaan nämä sun pintaa syvemmälle menevät jutut kiinnostaa ihan hirmu paljon. Etenkin se, miten onnistut saamaan näiden suurien firmojen huomion asiallisilla kirjoituksillasi. Ja se, että jaksat välittää myös lukijoille sen mitä firmoilta päin on sulle viestitelty. Ehkä itse katselen näitä juttuja nimenomaan markkinoinnin ja asiakaspalvelun näkökulmasta ja ei voi kuin sanoa, että tämä case on ihan malliesimerkki siitä miten iso merkki on tosissaan kiinnostunut asiakaskokemuksista (ainakin näin tuntui välittyvän tästä postauksestasi). Kaikin puolin kiinnostavaa, vaikka PHA-hapot sun muut meneekin ihan yli hilseen. Eli kiitos mielenkiintoisesta jutusta :)

  • Sanni

   Kiitos palautteesta, Ann! :)

   katselen näitä juttuja nimenomaan markkinoinnin ja asiakaspalvelun näkökulmasta ja ei voi kuin sanoa, että tämä case on ihan malliesimerkki siitä miten iso merkki on tosissaan kiinnostunut asiakaskokemuksista

   Samaa mieltä, aniharva firma jaksaa kiinnostua asiakkaiden kokemuksista tällä tasolla. Suuret peukut siitä Exuviancelle.

 7. Iita

  Olen hoidattanut aknea Exuviance sarjalla. Ihan 10 kerran sarjana kosmetologilla+ tuotteet kotihoitoon.
  Valitettavasti ei auttanut, hyviä tuotteita ja voisin käydä jatkossakin, mutta pitäisi ensin selvittää syy akneen.
  Roaccutan on myös syöty, mutta se hoitaa oiretta eikä syytä, akne nimittäin palasi.
  Mitä olen perehtynyt aiheeseen epäilen vahvasti kärsivän PCOS:sta, oireet täsmää.
  Siksi olisinkin kiinnostunut sinun ruokavaliosta onko se vhh? Sen pitäisi auttaa PCOS:n oireisiin.

  • Sanni

   Siksi olisinkin kiinnostunut sinun ruokavaliosta onko se vhh?

   Kyllä, syön vähähiilihydraattista.

   • Iita

    Kiitos vastauksesta :) Nyt vaan pitäisi käydä ”vakava” keskustelu itsensä kanssa ja ottaa itseä niskasta kiinni…. Osaisitko antaa jotain simppeliä yleisohjetta mitä välttää mikä ok? Nyt olen ajatellut että viljat ja sokeri pois. Mutta esim. mikä on sallittu määrä hiilihydraattia tuotteessa että se on ok? entä hedelmät? Olen vähän hukassa tämän asian kanssa, ehkä siksi aloitus on niin hankalaa…

 8. Jonttu

  Oletko blogihistorian jossakin vaiheessa kokeillut sellaisia lumiperhosripsiä, eli siis että värjätään ripset valkoisiksi?

  Entä mitä ajatuksia kirvoittaa sinussa sellainen hajuvesi kuin Escada Incredible me?

  • Sanni

   Oletko blogihistorian jossakin vaiheessa kokeillut sellaisia lumiperhosripsiä, eli siis että värjätään ripset valkoisiksi?

   En.

   Entä mitä ajatuksia kirvoittaa sinussa sellainen hajuvesi kuin Escada Incredible me?

   Leivonnainen :D ^_^ Incredible Me on tosi makea, tuoksussa on mm. tiramisua. Liian imelä omaan makuuni.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.