Exuviancelta vastataan

Hienoa ja mielenkiintoista, että pikkuisen Suomenkin kokoisen markkina-alueen blogimediassa kirjoitettu sisältö kiinnostaa Exuviancen kokoista jättiyhtiötä. :)

Exuviance_IMG_1301_2

Kirjoitukseni Exuviancesta oli luettu ”pääkallopaikalla” Yhdysvalloissa saakka, ja vain muutama päivä Not A Love Story -juttuni ilmestymisen jälkeen sain sähköpostia Barbara Greeniltä NeoStratan (Exuviancen valmistaja) tuotekehitysosastolta (Clinical Research & Business Development) New Jerseystä. Viesti oli oikein mielenkiintoinen ja asiallinen.

Green halusi tuoda lisäinformaatiota koskien muutamaa postauksissani esiinnostamaa seikkaa.

Ensimmäisessä Exuviance-kirjoituksessa ihmettelin, miten sarjan esite voi väittää ainoastaan Exuviancen tuotteissa olevan PHA-happoa. Kävelemällä lähimpään kemppariin törmää heti muidenkin sarjojen tuotteisiin, jotka sisältävät kyseistä ainesosaa (PHA = polyhydroksihappo). ”PHA on saatavana vain Exuviancelta”, lukee suomenkielisessä esitteessä kirjaimellisesti.

Vaikuttaa siltä, että Suomen esitteen toimittanut taho on ymmärtänyt asian väärin. Ilmeisesti myös (ainakin osa) Exuviancen parissa Suomessa työskentelevistä henkilöistä, koska välittävät asiakkaille samaa tietoa. Jenkki-Exuviance ei esitä tällaisia argumentteja.

idExuvianceIMG_2187

Green kertoo, että NeoStratalla on patentti PHA-hapoille, mutta yhdisteet on lisensoitu myös lukuisille muille yhtiöille. Esimerkiksi Estee Lauderille.

Tohtorit Van Scott ja Yu kehittivät ja patentoivat sekä AHA- että PHA-hapot, tai tarkemmin sanottuna niiden ulkoisen käytön ihonhoidossa. Tämä oli minusta kiinnostava detalji; hapot on siis patentoitu NeoStratalle juuri tässä käyttöyhteydessä; topical use. En ymmärrä patenttien maailmasta paljoakaan, mutta ainesosalle voi siis olla lukuisia patentteja sen kehittämisestä eri käyttömuotoihin ja -tarkoituksiin.

Tänä päivänä NeoStrata omistaa patentit laktobioniselle ja maltobioniselle hapolle, joista vain maltobioninen happo on eksklusiivisesti NeoStratan brändien (kuten Exuviance) käytössä.

Tämä selittää, miksi esimerkiksi glukonolaktonia (yksi PHA-hapoista) on Estelle & Thildin tuotteissa.

Ihmettelin kirjoituksessani myös mantelihapon väitettyä rasvaliukoisuutta. Green avasi viestissään mantelihapon kemiallista koostumusta kertoen, että ”mantelihappo on esimerkiksi glykoli- ja maitohappoa lipofiilisempi muoto AHA:sta fenyyli (tai bentseeni)renkaansa ansiosta.” Mantelihappo ei selvityksen mukaan poikkea rakenteeltaan paljonkaan salisyylihaposta, ja Exuviancen kemistien mukaan yhdisteiden liukoisuudet ovat samankaltaiset. Näin ollen mantelihappo todellakin sopii AHA-hapoista parhaiten rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle.

Exuviance_IMG_2177

Green liitti viestiinsä myös kiinnostavan artikkelin Cosmetic Dermatology -lehdestä koskien mantelihapon vaikutuksia ihonhoidossa.

Artikkelissa tohtori Mark B. Taylor Utahin yliopistosta kertoo tutkimuksistaan mantelihapon ulkoisesta käytöstä, ja toteaa sillä saavan erinomaisia tuloksia erilaisten iho-ongelmien hoidossa auringon aiheuttamasta ikääntymisestä akneen ja erilaisiin pigmenttihäiriöihin. Artikkelissa kuvaillaan yksityiskohtaisesti miten tutkimus suoritettiin ja millä tavoin ja millä pitoisuuksilla mantelihappoa käytettiin – mielenkiintoista tietoa itselleni ihan yleisesti.

Artikkelin lopussa tosin selviää, että tri Taylor istuu mantelihappopitoisia tuotteita valmistavan yrityksen johtokunnassa. ;) Mikä luonnollisestikin vaikuttaa tulosten tulkintaan ja niiden  mielekkyyteen tutkijan kannalta. Tri Taylor ja kyseinen yritys eivät liity NeoStrataan.

Exuviance_IMG_2180

Lopuksi Green haluaa vielä ottaa kantaa Exuviancen koostumuksiin. Toin omassa kirjoituksessani esiin ristiriidan Exuviance-kosmetologin antaman tiedon ja voiteiden ainesosaluetteloiden välillä. Green kirjoittaa, että Exuviancella on eri tyyppisiä koostumuksia ”from serums to lotions to gels and creams”. Osan ollessa rasvattomia ja osan rasvapitoisia, ihotyypin tarpeesta riippuen.

Koin itse, että Exuviancen voiteet olivat varsin täyteläisiä, ja mietin, onko Suomessa eri valikoima kuin esimerkiksi Yhdysvalloissa. Exuviancen Pohjoismaiden vastaavalta Katarina Krznaric Mesálta saan kuulla, että Suomessa on saatavilla ”käytännössä koko Exuviancen valikoima”. Hän toteaa, että esimerkiksi geelipohjaisia tuotteita on kuitenkin lähinnä puhdistus- ja erikoistuotteiden puolella. Kasvovoiteiden puolella on vain yksi geelipohjaan formuloitu kosteuttaja; Night Renewal Hydragel.

Itse löydän edelleen USA:n Exuviancen sivulta enemmän tuotteita kuin Suomen Exuviancen. Esimerkiksi suojakertoimettomia päivävoiteita kuten Age Less Everyday ja Glycolic Expert Moisturizer, jota suositellaan normaalista sekaiholle. Eli oletettavasti sopivampi minun iholleni kuin paksummat ja suojakertoimelliset. Mutta joo. :)

*

Laitan tänään vielä myöhemmin pientä Exu-arvontaa kehiin. Joku teistä kenties haluaa testata loput tuosta setistä jonka sain Exuviancelta, ja arvottavana on myös avaamaton, täysikokoinen Sheer Refining Fluid SPF 35.

Jollekulle muulle nämä voivat olla ne täydelliset tuotteet! ^_^

Kommentit (24)
 1. Jaha, joku tainnut vähän mielensä pahoittaa.. :p No ei vaan hyvä juttuhan tuo on että vastasivat, ovat ainakin tosiaan markkinoinnissa kartalla! Nykyään ainakin minulla itselläni blogit vaikuttavat paljon ostopäätöksen. Kerran jos toisenkin on käyty Karkkipäivän postauksia tonkimassa, mitä mieltä olet mistäkin. :)
  ps. Onko kuvassa kynsillä Lumenen gel effect Aamuinen sade? Itse juuri lakkasin tällä ja on tosi samanlainen kuin sinun väri.. Ihana ^_^

  1. Jaha, joku tainnut vähän mielensä pahoittaa.. :p

   Kuka…? Mitä? Exuviancella ei ainakaan oltu. :) Kuten todettua, Green vastakommentoi esittämääni kritiikkiä erittäin asiallisesti ja ystävällisesti ja kertoi lukeneensa tekstini mielenkiinnolla. Hänen viestissään ei ollut mitään negatiivissävytteistä, päin vastoin hän halusi korjata väärinymmärryksiä joita ilmeisesti on tapahtunut Suomen Exuviancen puolella.

   ps. Onko kuvassa kynsillä Lumenen gel effect Aamuinen sade?

   Noup ^_^ Kynsillä on kaksi Dependin lakkaa; alla vaaleanharmaabeige #312 ja päällä kimaltava pinkki #190 = tuli harmaanliilat kynnet :)

 2. Hienoa, että nykyään valmistajat joutuvat (pääsevät?) käymään suoraa vuoropuhelua kuluttajien kanssa! :)

  1. Niinpä :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *