Karkkipäivä
Karkkipäivä

Exuviance ja minä: not a love story

Nyt sitten niitä Exuviance-käyttökokemuksia.

Lyhyestä virsi kaunis, tai mennään suoraan asiaan: sarjan tuotteet eivät oikein toimineet yksiin ihoni kanssa. Itse asiassa ihoni ei ole aikoihin reagoinut näin huonosti mihinkään testituotteisiin. Eikä missään muussa sarjassa ole osunut kohdalle yhtä monta epämiellyttävän tuntuista tuotetta. Jos Exuviance ja minä olisimme pari, olisin pannut poikki.

Exuviance_IMG_7220

Osa tuotteista tuntui niin ikäville (ennen kaikkea tahmeille), että halusin varmistaa maahantuojalta, kuuluuko tuotteiden oikeasti tuntua tältä vai onko minulle sattunut joku pilalle mennyt erä.

Sain sarjan edustajalta tällaisen vastauksen:

”Exuviancen koostumukset ovat tosiaan täysin erilaisia kuin muiden sarjojen. Tuotteiden koostumukset tuntuvat täyteläisiltä, sillä klassisten kosmeettisten raaka-aineiden sekaan on laitettu koko kosmetiikkateollisuuden kosteuttavimpaa ainesosaa nimeltä laktobioninen happo. Tämä raaka-aine saattaa tuntua käytössä hieman tahmealta, sillä kyseessä on moniarvoinen polyhydroksihappo, joka on luonnon oma sokeriyhdiste. Tämän vuoksi on tärkeää, että Exuviance-tuotteita käytetään iholla mahdollisimman pieni määrä.”

Maahantuoja otti palautteeni kuitenkin tosissaan ja halusi lähettää minulle toisen setin testituotteita, jotka sopivat paremmin normaalille ja sekaiholle. Ensimmäinen setti  sisälsi enemmän tuotteita kuivalle iholle.

Kokemuksia ensimmäisestä tuotesetistä:

Exuviance_IMG_7223

Gentle Cleansing Creme

Rasvainen, täyteläinen puhdistusvoide. Puhdistusteho tavallinen, sellainen mihin olen emulsioputsareissa tottunut. Jättää iholle rasvaisen tunteen huuhtelun jälkeen. Joutuu annostelemaan paljon ja aina vain irtoaa lisää meikkiä. Myöhemmin tajusin kosteuttaa ihon ensin ja meikki irtosi helpommin. Jotkut emulsioputsarit suositellaan levitettävän kuivalle, toiset kostealle iholle, Exuviancen Cleansing Creme kuuluu jälkimmäisiin. Emulsioputsarit eivät kuitenkaan ole minun juttuni. Makuasioita.

Soothing Toning Lotion

Jättää ihon hyvin nahkeaksi ja ”tuotetuntuiseksi”. Ihoa ei ala yhtään kiristää kasvoveden jälkeen joten selvästi tuote sitoo ihoon kosteutta. Tahmea tunne ei kuitenkaan ole kiva juttu, eikä katoa puolessa tunnissakaan. Toisaalta, ei tunnu tarvetta laittaa kosteusvoidetta. Kokeilin levittää mineraalipohjan suoraan kasvovesipinnan päälle, eikä ihoon jäänyt yhtään kuivia länttejä.

Exuviance_IMG_7229

Nämä samat voiteet olivat sekä ykkössetissä että kakkossetissä. Exuviancella ei ole (ainakaan Suomen markkinoilla) kuin neljä eri päivävoidetta, ja kaikki lienevät täyteläisiä.

Sheer Refining Fluid SPF 35

Voiteen kerrotaan olevan kevyttä ja ”ei-rasvaista” ja sopivan rasvoittuvalle iholle. Verrattuna siihen voidetyyppiin, jota mieluiten käytän (ohut, raikas fluidi), Exuviancen Sheer Refining tuntuu täyteläisemmältä. Paksua ja rasvaista se ei ole, mutta tyypillisen silikonisen tuntuista.

Tässä voiteessa ei muuten olekaan AHA/PHA:ta, vaikka luulin sitä olevan kaikissa Exun tuotteissa. Sen sijaan voiteessa on sarjan kolmatta ”avainteknologia-ainesosaa”; neoglukosamiinia. Myös tämä ainesosa kuorii ihoa kevyesti. Tuote jää iholle tahmeaksi, mutta ilmeisesti ei ainakaan PHA:n vuoksi koska sitä ei tässä ole. Syy lienee perinteisempi: korkea suojakerroin. UV-suojafiltterit tekevät koostumuksesta usein tahmeahkon.

Evening Restorative Complex

Yövoide. Täyteläisehkö, silikonisen liukas koostumus. Hyvin synteettisen tuntuinen. Setin miellyttävimpiä tuotteita koostumuksensa puolesta vaikka onkin silikoninen, iho ei jää tästä tahmaiseksi vaan pehmeäksi ja mukavan tuntuiseksi. Rasvapitoisuus on kuitenkin hiukan liian täyteläinen iholleni, tämän huomaa etenkin aamuisin ihon pinnasta ja tunteesta.

Exuviance_IMG_7236

Rejuvenating Bionic Scrub

Tiheärakeinen mikrokuorinta, todella tehokas. Tätä kun levittää kasvoille niin todella tuntee kuorivansa, ei kannata hieroa kovinkaan suurella voimalla. Iho jää pehmeäksi kuin se kuuluisa vauvan peppu, eikä tuote jätä iholle mitään tuotetuntua. Tämä oli yksi kokeilun parempia tuotteita. Rakeet tuntuvat iholla hieman liian ärtsyiltä jotta tästä voisi muodostua ihan suosikkikuorintaa, vaikka iho kieltämättä jää niin siloiseksi että se on kuin hiottu.

Naamioita en saanut aikaiseksi kokeilla. *nolo* Olen todella huono kokeilemaan naamioita, ne kun eivät kuulu säännölliseen ihonhoitorutiiniini niin en meinaa yksinkertaisesti muistaa niiden olemassaoloa ^_^

Sitten, setin kamalin tuotekokemus. Joka osoittautui sitten Exuviancen tähtituotteeksi ja koko valikoiman kalleimmaksi…!

Exuviance_VesperaSerum

(Alla suoraan fiilikseni tuotteen ensimmäisestä kokeilukerrasta, lähetin tämän tekstin sellaisenaan maahantuojalle. Edustaja oli todellakin hämmentynyt. Tämä oli ensimmäinen kerta kun hän oli kuullut tuotteista näin huonoa palautetta.)

Vespera Bionic Serum

Koostumus on niin epämiellyttävä, että mietin onko näyte kenties mennyt pilalle. Se ei kuitenkaan ainakaan tuoksu omituiselle ja koostumus on notkea eikä mitenkään kuivettuneen oloinen. Epämiellyttävyys liittyy tuotteen ihofiilikseen. Seerumi jättää ihon pinnan uskomattoman tahmeaksi ja kalvotetuksi. Iho suorastaan kiiltää tahmasta, eikä kiilto todellakaan katoa imeytymisen myötä. Jään miettimään, imeytyykö seerumi ylipäänsä – niin selkeän, jopa hieman kiristävän kalvon se jättää iholle. Tunne on selkein silmien ympärillä. Kun aamulla herään, kalvo on edelleen aistittavissa. Pesen sen pois.

Seuraavat kokemukset: kun ihon puhdistaa ensin vaahtoavalla tuotteella (eikä Exuviancen Gentle Cremellä) jolloin ihon pintaan ei jää rasvaista kalvoa, iho ei jää seerumin jäljiltä kiiltäväksi. Tunne on silti  kalvomainen eikä mitenkään miellyttävä.

On kyllä hassua. :) Tämä on tosiaan Exuviancen ”ihmetippa”, ja lupaa antaa iholle ”parantaa solujen aineenvaihduntaa, tehdä ihosta täyteläisemmän, tasoittaa ihon rakennetta, lieventää juonteita ja ryppyjä, tasoittaa ihon väriä sekä kosteuttaa tehokkaasti”.

Exuviance_IMG_7239

Hydrating Hand & Body Lotion

Makuuni hyvin epämiellyttävän tuntuinen. Ohut, mutta samalla erittäin tahmeaksi ihon jättävä koostumus. Todella synteettisen tuntuinen, voide tuntuu siltä että se vain pyörii ihon päällä imeytymättä.

Kädet jäävät mahdottoman tahmeiksi tuntumatta silti järin ravituilta, en voi käyttää voidetta käsillä päiväsaikaan tahmeuden vuoksi. Tahmapinta ei katoa vaikka kuinka odottaa, lopulta kädet on pestävä. Tuoksu ja koostumus jotenkin halvan tuntuiset.

Exuviance_IMG_7243

Heel Repair

Tämä on testisetin paras tuote! Ihanan pehmeä, todella suojaava voide. Juuri sellainen kuin koppurajalkojen hoitovoiteen mielestäni kuuluu olla. Minun sarvikuononnahkaiset päkiäni ja kantapääni vaativat todella runsaita, rasvaisia ja pehmentäviä koostumuksia. Exuviancen Heel Repair täyttää kaikki vaatimukset. Tälle peukku!

*

Toinen tuotesetti:

Exuviance_IMG_7226

Clarifying Facial Cleanser

Tuote on tarkoitettu rasvoittuvalle ja akneiholle. Väritön, hajusteeton, ohut fluidi. Hyvin apteekkimainen. Vaahtoaa vain miedosti. Käyttöelämys jotain muuta kuin ylellinen, mutta tuloksena todella miellyttävän ja pehmeän tuntuinen iho jota ei kiristä. Kuin Sebamed, mutta litkumaisemmalla koostumuksella. Tämä on testituotteista kolmossuosikkini jalkavoiteen ja kasvokuorinnan jälkeen.

Moisture Balance Toner

Tässä kasvovedessä on alkoholia, mutta iho jää edelleen tahmeaksi. Tahma imeytyy ihoon hieman paremmin kuin Soothing-kasvovedessä, mutta iholle jää silti selkeä tuotetuntu. Etuja? No, ihoa ei tosiaan ainakaan kiristä, eli Exuviancen kasvovedet enemmänkin jättävät iholle kosteutta kuin vievät sitä iholta. Mutta sitten on minun tyyppiseni kuluttajaryhmä, joka ei voi sietää tahmeaa tuotetuntua iholla, vaikka se kuinka olisi yhtä kosteutta sitovien aineiden kanssa. Ei voi mitään.

Exuviance_IMG_7234

Hydrating Eye Complex

(inci yllä, laitoin tästä tuotteesta niin näette vähän suuntaa Exuviancen incien tyylistä)

Tämä voide olisi sitten nelossuosikki. Miellyttävä, vaikkakin perinteiselle kosmetiikalle tyypillisesti silikonisen ja synteettisen tuntuinen (ihoni on niin tottunut luonnonkosmetiikkaan että synteettisen kosmetiikan erottaa heti vaikka sokkotestissä – haa, pitäisikin oikeasti haastaa itsensä testiin ;)). Jos minulla olisi tätä koko tuubi niin voisin vaikka kuvitella käyttäväni sen kokonaan, tämä on niin hyvän tuntuista. Juuri sopivasti iholle asettuva, napakka koostumus joka kosteuttaa hyvin. Koen silmänympärysvoiteiden koostumukset useinkin hankalina – joko ne ovat liian vetisiä ja pieni pisara leviää ohimoon saakka ja itse sy-iho jää vajaakosteutetun tuntuiseksi, tai sitten ne ovat liian paksuja ja iho jää kiiltämään.

Hydrating Eye Complexin koostumus on juuri sopivan viskoosi ja imeytyy ihoon jäämättä kiiltämään. Tällekin peukkunen!

*

Käytin Exuviancen tuotteita yhteensä noin kuusi viikkoa. Ihoni meni tänä aikana näpyille, jotka eivät poistuneet koko kokeilun aikana. Sain myös megalaajan mustapään ensimmäistä kertaa vuosikausiin – siis oikeasti :) Minulta katosivat mustapäät (niinkuin muutkin ihon pikku röhelmät) käytännössä kokonaan siirryttyäni käyttämään mineraalimeikkipohjaa.

Koskaan ei tietenkään voi lukea mitään iho-oireita täydellä varmuudella minkään yksittäisen asian, kuten vaikka kosmetiikan, piikkiin. Voi vain tehdä olettamuksia. Minun ihoni palasi normaalikuntoonsa lopetettuani Exuviance-kokeilujakson.

Kommentit (60)

 1. JonnaH.

  Heel Repair on ihan huipputuote, mutta sitten taas nuo kasvotuotteet. Olen käyttänyt pari tuollaista kokeilusettiä (blogin kautta saatuja) ja en ole oikein lämmennyt. Kokemukset eivät ole yhtä negatiivisiä kuin sinulla, mutta jokin niissä ei vaan ole innostanut ollenkaan. En koe sellaista ihastumista niiden koostumuksissa, tuoksuissa tai tuloksissa, että kokisin ahaa-elämyksen. Ulkonäkökin on hieman tylsähkö. (juu, tärkeitä juttuja ;)) Kirjoittelukin on sitten jäänyt, kun en oikein saa aikaiseksi postauksia muista tuotteista kuin sellaisista, joista itsekin innostun. :D

  • Sanni

   Joo, kaiken kaikkiaan Exuviance jätti aika mitäänsanomattoman vaikutelman. Ei mitään erityistä mistä saisi kiinni ja innostuisi (paitsi se tieto, että sarjan kehittäjät ovat ylipäänsä koko ihonhoidon AHA-teknologian takana – sehän on kiistatta merkittävä saavutus). Olen samaa mieltä myös tuotteiden ulkonäöstä, mutta nämähän on näitä makuasioita… Toisiin pelkistetty design varmasti vetoaa.

 2. Taru | HOME AT LAST

  Kiva lukea joltakin muultakin saman suuntaisia ajatuksia Exuun liittyen. mulla nyt takana yht. 3 vkon testijakso ensin sarjan rasvoittuvalle iholle tarkoitetuilla tuotteilla, ja sitten perään n. 5 viikkoa kuivan ihon tuotteilla. Kumpikaan ei toiminut, ensimmäisesti naama räjähti käsiin kirjaimellisesti, finnien määrä oli uskomaton ja kuivuus karsea.
  Kuivan ihon tuotteet sopivat hieman paremmin, mutta edelleen nassu puskee näppyä, mikä ei ole normaalia naamalleni. Nyt lopetin testijakson tänä aamuna, koska en yksinkertaisesti halua jatkaa sitä enää, vaan tahdon ”oman naamani” takaisin! Blogissa on jo pari juttua hoitoihin liittyen, joita seuraa vielä loppufiilikset sarjan testaamisesti pian.
  Puuh, muilta olen lukenut tähän mennessä vaan ylistystä, joten oli kiva huomata etten ole ainoa, jolle sarja ei sovi. Tosin oli siellä hyviäkin tuotteita mukana, kuten naamiot ja kuorinnat, silmänympärysvoide toimi myös kivasti, kuten Bionic tonic -laputkin. Aika raamattu tästä tuli, mutta piti vähän päästä avautumaan. ;)

 3. Kosmetologi

  Exuviance on syväpuhdistava sarja, joten siitä johtuu teidän ihon reagointi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että ensin iho puhdistuu sisältä ulospäin ja sitä voi jatkua kauankin on hyvin yksilöllistä, mutta se loppuu kyllä kun iho on puhdistunut. Olen tämän kokenut asiakkaitteni kanssa, tarvitaan alkuun sitkeyttä mutta se palkitaan heleällä ja puhtaalla sekä toimivalla iholla. Millään muulla sarjalla en ole saanut näin tyytyväisiä asiakkaita! Jos tuote ei imeydy, kannattaa kuoria ihoa, niin imeytyvyys paranee. Hoitolahoidoissa on mahtava huomata tämä, sarjahoidoissa ihon imeytyvyys paranee ja iho alkaa toimimaan kun pintakuivuus ja epäpuhtaudet on saatu pois. Jos voide kuoriutuu iholla, niin silloin sitä on laitettu liikaa. Koska ihonkosteus täyttyy tällä tuotteella aika nopsasti. Tässäkin sarjassa on tärkeää että kosmelogi antaa kotihoito-ohjeet ja juuri sinun ihollesi sopivat tuotteet ja tärkeä huomio, nämä tuotteet eivät sovi yhteen toisten sarjojen tuotteiden kanssa, koska eivät sisällä mitään rasvoja eikä öljyjä. Eli jos käytät vaikka eri sarjan yövoidetta exun muiden tuotteiden kanssa niin voin kertoa että metsään menee! Lisätietoa löytyy Exuviancen nettisivuilta :)

  • Sanni

   koska eivät sisällä mitään rasvoja eikä öljyjä

   Kyllä ne sisältävät. :) Kurkkaapas myymiesi tuotteiden ainesosalistoja, varmaan tunnistat ainakin ’oil’ ja ’butter’ päätteiset sanat. Samoin triglycerides on rasvoja. Avasin tätä ”rasvattomuutta” tässä Exuviance-postausteni ykkösosassa:

   http://karkkipaiva.indiedays.com/2015/06/06/aha-happojen-iska-exuviance/

 4. Terhi

  Akneiholle tämä tuotesarja ollut ainoa, jolla finnit pysyy kurissa. Ensimmäiset 4-6 viikkoa iho meneekin huonoksi ja sen jälkeen iho on todella hyvässä kunnossa. Minulle kosmetologi sanoi, että älä lopeta käyttöä. Moni lopettaa kun iho menee huonoon kuntoon. Jos olisit jatkanut käyttöä vielä toiset kuusi viikkoa, niin varmasti olisit ollut tyytyväinen.

 5. Maria

  Exuviance on ainoa tuote, jota ihoni on kestänyt ja jolla sain ihoni kuntoon.
  10-15 vuotta tuli etsittyä tuotetta, jota ihoni kestäisi; kokeiltua tuli markettituotteet, luonnonkosmetiikka, laadukkaat kosmetiikkatuotteet ja apteekkituotteet. Näiden lisäksi myös lääkekuurit ja todella huonot kokemukset kosmetologeista. Tämä lause tuli tutuksi ”En ymmärrä kuinka ihosi voi reagoida näin!”
  Pari vuotta sitten löysin kosmetologin, jolla oli ihan toisenlainen ote ihoni kanssa: hän tutki sen ensin ja kertoi, miksi ihoni reagoi niin kuin reagoi. Ensimmäisellä kerralla hän teki tietynlaisen kevyen kasvohoidon, koska halusi vielä nähdä kuinka ihoni toimii. Hän teki myös iholleni hoitosuunnitelman ja ehdotti Exuviancea (heillä myös toinen sarja myynnissä). Siitäkin sarjasta juuri tietynlaisia tuotteita ja totesi, että 3 kk:n päästä tod.näk. täytyy vaihtaa sarjan sisällä tuotetta toiseen, koska ihoni lähtee nyt toimimaan näin ja näin ja seuraus on se ja se…
  Luottamus kannatti tällä kertaa, sillä ihoni on voinut hyvin jo kaksi vuotta!
  Kokemukseni on siis se, että Exuviancea en lähtisi ummikkona kokeilemaan, koska se riippuu varmasti myös ihosta, että toimiiko se, ja täytyy tietää, mitä tuotetta hakee. Exuvianceahan käytetään paljon erilaisten iho-ongelmien hoidossa, mutta tärkeämpää on kosmetologin ammattitaito.

 6. Sanna

  Voin rehellisesti sanoa, että Exuviance on PARAS tuotesarja, mitä olen käyttänyt. Se on ollut itselläni käytössä jo useamman vuoden ajan, ja olen saanut suuren avun iho-ongelmiini. Olen kokeillut laajasti heidän tuotteitaan, ja löytänyt sieltä suosikkini. Tämän hetken ehdoton lemppari on Bionic Oxygen Facial- kasvohoito ! Aivan uudenlainen tuote, jollaiseen en ole muissa sarjoissa törmännyt.

 7. Enna

  Minulla kanssa erittäin positiiviset kokemukset Exuviancesta. Käytössä ollut lähes 10 vuotta. Omaan herkän ja kuivan atooppisen ihon jolle joskus tulee epäpuhtauksia. Ennen Exuviancea ihoni oli todella hankala ja kävin lähes kaikki ihonhoitomerkit läpi halvimmasta kalliimpaan, tämä oli ainoa joka auttoi. Seerumit, voiteet, naamiot, kuorinnat ja pudistusaineet hyllyssäni ovat kaikki tältä merkiltä. Minullekin kosmetologi sanoi että tuotteita pitää käyttää pari kuukautta ennen kuin vaikutukset näkyvät, olen samaa mieltä.

 8. Opil

  Hei

  Minua kiinnostaisi kokeilla tuotesarjan meikkivoidetta. Mistähän sitä saisi? Yksi tubettaja kokeili sitä ja se jäi mieleen.Nyt aivan eri asiaa mutta onko sulla kokemusta Tarten meikkivoiteista? Sea of the forest tai joku sellanen on kosteuttava ja silti peittävä ja kuulostaa just sellaselle mitä haluisin kokeilla. Onko kellään kokemuksia?

  • Sanni

   En ole kokeillut Tarten meikkivoidetta.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.