Testissä Eucerin Hyaluron Filler SPF 15 -kasvoaurinkovoide – ja ilouutinen Cliniquen Dark Spot Defense -faneille

Testaan aina uteliaana kasvoille kehitettyjä aurinkovoiteita, ja eräs lukijani suositteli minulle taannoin Eucerinin Hyaluron Filler -sarjan SPF 15-voidetta normaalille ja sekaiholle.

Koska aurinkovoiteet usein ovat ihotuntumaltaan raskaita, olen erityisen kiinnostunut seka-, akne- tai rasvoittuvan ihon voiteista joiden voi odottaa olevan kevyempiä ja vähemmän rasvaisia tuntumaltaan.

Itse olen jo oman ”Holy Grail” -kasvoaurinkovoiteeni löytänyt, mutta on aina kivaa testata uutta ja verrata niitä omaan suosikkiin!

Eucerin Hyaluron Filler SPF 15 ei valitettavasti suoriutunut minun ihollani.

Tärkein asia ensimmäiseksi:

koostumus on jäykkää ja epämiellyttävää, levittyy kalvomaisesti ja imeytyy hitaasti.

Täytyy sanoa että yllätyin tästä kovasti. Normaalin ja sekaihon voide? Ja vain SK15-suojakerroin...? Miten koostumus voi olla näin jähmeä? Sokkotestissä yhdistäisin tällaisen koostumuksen ilman muuta vähintään SK30-suojakertoimeen, 15 on niin alhainen kerroin ettei se yleensä tee voiteesta näin jähmeää, etenkään synteettisvoittoisessa normikosmetiikassa jossa aurinkosuoja on kemiallinen.

Eucerinissa UV-suoja tulee ainesosista Ethylhexyl Salicylate, Octocrylene, Butyl Methoxydibenzoylmethane ja Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine. (Aikamoisia sanahirviöitä nämä kemialliset suojat…). Fysikaalista eli mineraalipohjaista filtteriä ei tässä voiteessa ole mukana.

Hyaluron Filler Day SPF 15 kertoo olevansa ”edistyksellinen anti-wrinkle-voide normaalille ja sekaiholle. Voiteessa yhdistyvät korkea- ja matalamolekyläärinen hyaluronihappo sekä ihon omaa hyaluronihapon tuotantoa tukevat glysiini-saponiini”.

Glysiini-saponiini on peräisin soijapavun alkiouutteesta. (Nice to know?)

Mitä Sanni tuumaa? Kyllä, sehän pitää paikkansa että UV-suoja on aina hyvä anti-age-ainesosa. Siinä mielessä kaikki laadukkaan aurinkosuojan sisältävät ihonhoitotuotteet ovat hyviä tuotteita ikääntymisen merkkejä vastaan.

Mutta Eucerin Hyaluron Filler? No, SK 15 ei nykytiedon valossa ole kovin korkea UV-suoja, ja vaikka iho ei olisikaan herkästi palavaa tyyppiä, on yleinen suositus käyttää vähintään SK30-suojakerrointa mikäli toiveissa on kunnollinen ihon ennenaikaisen ikääntymisen ehkäiseminen. Siihen ei SK15 ja tujaus hyaluronihappoa ole kovin vakuuttava resepti.

Eucerinin voide on käytännössä sekoitus glyserolia, UV-filttereitä, alkoholia, soijauutetta, hyaluronihappoa ja voiteen koostumusta säätäviä apuaineita kuten silikoneja ja akrylaattiyhdisteitä. Hoitavuus? Ehm. Valitsen omalle iholleni toisen voiteen, kiitos. Ei jatkoon.

Lopuksi ilouutinen Cliniquen legendaarista Even Better Dark Spot Defense -voidetta kaipaamaan jääneille. Tämä fantastinen, lähes vesimäisen ohut SK 50 -suojakertoimen fysikaalinen aurinkosuojavoide jäi pois Clinqiuen valikoimasta vuosi sitten.

Sain jo muinoin lukijalta vinkin (mitä olisinkaan ilman teitä…!), että Darphinilta löytyisi vastaavanlainen voide.

Tutustuin tuotteeseen, ja å ja, Darphin Intral Environmental Lightweight Shield SPF 50 on täysin identtinen Cliniquen DSD:n kanssa. 🙏🏻

Saman reseptin selittää se, että kummatkin ovat Estee Lauderin brändejä, ja saman talon sisällä on jopa ihan yleistä kierrättää hyväksi todettuja hittireseptejä. Näinhän tekee esimerkiksi L’Oreal, eikä edes piilottele asiaa. (Samoja innovaatioita hyödynnetään niin selektiivisten kuin markettimerkkien tuotteissa.)

Ainoa miinus? Darphin on Cliniqueta kalliimpi merkki, ja Darphinin versiosta saa maksaa kympin enemmän kuin Cliniquesta. Darphinin voide maksaa 49€. (Ainakin muistelen Cliniquen hinnan alkaneen kolmosella…)

Itse olen niin huojentunut tästä Darphin-löydöksestä, että aion ostaa Environmental Lightweighttiä kalliimmasta hinnasta huolimatta. Darphinia saa mm. Sokokselta, ja -20% Asiakasomistaja-alennuksia tulee onneksi harva se kuukauksi. :) Minulla on Cliniquen DSD:tä vielä yksi melkein täysi pullo, mutta aion ostaa Darphinia jemmaan parikin pulloa ihan varmuuden vuoksi jos vaikka Estee Lauder keksii kohta lopettaa senkin. (Mikä lauderilaisia vaivaa….??)

On nimittäin niin hyvä voide että tästä en hevillä luovu!

Ilta-aurinkoisin terveisin,

Sanni the Dark Spot Defender 💪

Kommentit (41)
 1. Tämä oli iloinen uutinen, vaikka överijemmaajalta löytyy vielä kolme avaamatonta DSD:ä laatikosta :D

 2. Eucerinin näyte tuli Bette Boxista muutama kk sitten. Minäkään en yhtään tykännyt. Kamalan raskas enkä voinut meikkiä levittää päälle, ei toivettakaan. Tiedätkö siitä Lieracista, jota kehutaan ?

  1. Tiedätkö siitä Lieracista, jota kehutaan ?

   Nyt en ole kyllä varma mitä tuotetta tarkoitat..? Tätä Sunissimea?

   https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/turvallisemmin-ja-terveellisemmin-auringossa/

   Hmm, hassua kyllä, en ole kirjoittanut Sunissimesta erikseen arvostelua. Kyllä mä siitä tykkään :) Oikein miellyttävän tuntuinen :) Jos siis tarkoitit juuri tuota..?

   1. Jep, tuon näköisestä putkilosta olen lukenut hyvää. Kun nimenomaan meikin alle pitäisi löytää hyvä, ei yhtään lähmäinen aurinkosuoja. Niin voisikohan tuo soveltua?

    1. Mä tsekkaan Sunissmen koostumuksen huomenna kun käyn työhuoneella (ainakin oletan että Sunissime on siellä, mun kosmetiikka”kirjastossa”), ja palaan sitten varmistamaan kokemukseni sen koostumuksesta :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *