Etelä-Korean ostossaalis

Onkohan tämä mun ensimmäinen koskaan shopping haul -postaus blogini historiassa? No ainakin varteenotettava sellainen. Kuten tunnettua, en yleensäkään shoppaile matkoillani, en juurikaan edes kosmetiikkaa (koska kotona tilanne tämä).

Nyt lähdin kuitenkin reissuun jossa yksi päätarkoituksia oli tutustua maan kauneudenhoitofilosofiaan ja kosmetiikkatuotteisiin, ja oli selvää että palaisin fyysisen tutustumismateriaalin kanssa.

Tämän verran shoppailin:

Korealainen kosmetiikka

Lopulta matkalaukun paino asetti rajan ostosvimmalle, ja itse asiassa jouduin jättämään Souliin yhdet kengät ja joitain ”jo aikansa eläneitä” vaatteita että sain laukun ylipäänsä kiinni ja kilot pysymään 23 kg + 8 kg sisällä.

Ostokset koostuivat seuraavista:

PUTSARIT 10 kpl

KASVOVEDET 5 kpl

ESSENCET 4 kpl

KUORINNAT 3 kpl

NAAMIOT 5 kpl

SEERUMIT 1 kpl

KASVOVOITEET 5 kpl

SILMÄNYMPÄRYSVOITEET 1 kpl

KASVOÖLJYT 1 kpl

MEIKIT 9 kpl

HUULIRASVAT 1 kpl

KÄSIVOITEET 1 kpl

JALKATUOTTEET 3 kpl

Rakastan putsareita, joten niiden määrä oli odotettu. :) Yhden tuotteen tajusin vasta kotona olleen väärä, minun piti ostaa Innisfreen Minimum-linjan ampulli mutta koriin olikin päätynyt ihan samannäköinen toner (pyörittelin käsissäni koko sarjaa ja kaikkien pakkaukset ovat hyvin samankokoiset ja -näköiset).

Värikosmetiikkaa odotin ostavani paljon enemmän, mutta rehellisesti sanottuna, se ei inspiroinut minua juurikaan cushioneita ja Too Cool For Schoolin heikottavan ihania pakkauksia lukuunottamatta (? dinosauruskosmetiikka ?). K-Beautyn syvin olemus on ihonhoidossa, ei värikosmetiikassa, joten sijoitukset meikkeihin eivät välttämättä (cushionit poislukien..!) ole niin hedelmällisiä kuin panostus ihonhoitototuotteisiin. Toki nämäkin ovat yksilöllisiä maku- ja mieltymysasioita.

Vartalo- ja hiustuotteiden ostoa en edes harkinnut painonsa takia.

Korealainen kosmetiikka

Näytteitä (joista osa täysikokoisia) reissusta kertyi isohkon pussillisen verran. Pelkästään näiden testailuun saisi uppoamaan pari kuukautta.

Korealainen kosmetiikka

Nätimmin ryhmiin järjesteltynä haul ei oikeastaan näytä kovin överiltä. Luulen että monen muun kosmefriikin ostoksiin verrattuna saaliini on hyvinkin kohtuullinen :)

Korealainen kosmetiikka Primera

Löysin kuin löysinkin lopulta ”kunnollisen” korealaisen luonnonkosmetiikkamerkin; Primeran. Aiemmin tiesin vain Innisfreen, jonka valtavassa valikoimassa on kuitenkin vain neljä Ecocert-sertifioitua tuotetta, loppuvalikoiman ollessa seka-synteettistä normikosmetiikkaa.

Primera puolestaan on parhaillaan prosessissa, jossa koko valikoima tulee saamaan sertifikaatin. Tällä hetkellä jo sertifioituja (Ecocert) tuotteita on viisi joista ostin kaksi (kuvan silmänympärysvoide ja kasvovoide, seerumi oli rehellisesti sanottuna niin pahan hajuinen että se sai jäädä hyllyyn). Primera oli myös kaikista shoppaamistani merkeistä kallein, se sijoittuu korealaisissa brändeissä hintatasolla vähän keskitason yläpuolelle ollen enemmän luksus kuin vaikkapa Innisfree. Seerumi maksoi muistaakseni 60 000 wonin kieppeillä (48 euroa), kun useimmilta muilta ”perusmerkeiltä” seerumin sai puolet halvemmalla.

Edit. Hahah mikä sattuma ^_^ Siis tunti sen jälkeen kun olin julkaissut tämän postauksen, oli sähköpostiini tullut kutsu innovatiivisen eteläkorealaisen luonnonkosmetiikkasarja Whamisan Suomen lanseeraustilaisuuteen ^_^ :D Sarjalla on BDIH-sertifikaatti. No niin, siinäpä meillä nyt siis kolmas korealainen luonnonkosmetiikkasarja – ja vieläpä kohta kauppojen hyllyillä Suomessa :) Ihan mieletön ajoitus tällä uutisella. :)

Korealainen kosmetiikka Innisfree

Innisfreen sertifioidusta (ja ah-niin-tylsän-näköisestä) Eco Science -linjasta päädyin lopulta ostamaan vain kasvovoiteen.

Eco Sciencen silmänympärysvoide houkutti, mutta se oli jostain syystä epäloogisesti formuloitu normikosmetiikaksi sisältäen silikonia sun muita synteettisiä ainesosia. Sama juttu sarjan anti-wrinkle-täsmätuotteen kanssa (tajusin että TÄMÄ on nyt se tehotuote jota alan vakavasti kaivata silmien ympärille…), jonka inci lisäksi ei vakuuttanut aktiiviaineidensa puolesta samalla lailla kuin monen muun korealaistuotteen.

(Silmäynympärysrypyistä: nyt alkaa jo tuntua että teinköhän hölmösti kun en jatkanut sitä kollageenikuuria…)

Korealainen kosmetiikka Too Cool For School

Too Cool For School oli kiistatta yksi reissussa eniten ihastuttaneita merkkejä. Tiedättehän, kun on niitä kauppoja joissa tulee ”Täältä voisin ostaa kaiken” -tunteen… Too Cool oli sellainen. Minä olen todetusti ihan järkyttävä sucker mitä tulee pakkaus-designiin, ja kun joku merkki onnistuu luomaan tarpeeksi vetoavat pakkaukset, voisin ostaa ne suunnilleen vilkaisematta ainesaluetteloihin… Siis, nämä dinosaurus-tuotteet. <3 Ei hyvää päivää, sain laittaa kaiken tahdonvoiman peliin etten ostanut koko sarjaa.

Muihin minua paikan päällä erityisesti kiinnostaneisiin / vaikutuksen tehneisiin merkkeihin lukeutuivat COSRX, Skinfood, Laneige, Iope ja muut Aritaumin myymät brändit ja jo ylempänä mainitut Primera ja Innisfree. Monen K-Beauty-fanin rakastamat söpöilybrändit Etude House ja TonyMoly vekkuleine (noh, minun silmiin lapsellisine ;D) pakkauksineen eivät lopulta niin vedonneet minuun, ainakaan sillä lailla että olisin himoinnut shopata juuri näissä liikkeissä. Misshakin jätti lopulta yllättävän välinpitämättömän fiiliksen, sielläkään ei koskaan tullut tunnetta että voisi uppoutua myymälän hyllyihin kuten Aritaumissa, Skinfoodilla ja Innisfreellä.

Korealainen kosmetiikka Aritaum

Tuotteisiin tutustumista hankaloitti kaiken kaikkiaan vähän ikävästi myyjien kylkeenliimautumismentaliteetti.

Lähes jokaisessa myymälässä sain heti iholleni myyjän, joka ei jättänyt minua silmistään (tai jopa kosketusetäisyydeltään) hetkeksikään. Ihan joka ikinen tuote jonka otin käsiini käynnisti myyjän myyntipuheen ja tuotteen testauspyrkimyksen iholleni, eikä toivettani saada katsella rauhassa (”I will ask for help if I need, thank you”) otettu kuuleviin korviin.

Tuotteiden hypistely tällaisen intensiivisen seurannan alla ei todellakaan ole kivaa puuhaa, ja moni myyjä tuntui myös selvästi suhtautuvan aavistuksen vihamielisesti – tai ainakin peittelemättömän epäymmärtävästi – haluuni tutustua tuotteiden ainesosaluetteloihin ja siihen, että tutkin pakkauksia niin tarkasti. Sain sen kuvan, että Koreassa asiakas ei juurikaan osoita kiinnostusta ainesosiin (Primerassa sain hämmästyksekseni kuulla myyjältä; ”My job is to sell the products, not know about the ingredients”) ja näin ollen minun kiinnostukseni pakkausteksteihin koettiin epäilyttävänä – kuin tutkisin, onko tuotteissa jotain vialla.

Ilman myyjien ahdistelua olisin varmasti ehtinyt paneutua eri merkkien valikoimiin  vielä paljon paremmin, nyt tutustuminen jäi monien myymälöiden osalta harmillisen pintapuoliseksi. Toki valikoimiin voi tutustua netissäkin, mutta ainahan se on kivempaa ja viihdyttävämpää paikan päällä :) Merkit, niiden valikoima ja imago hahmottuvat myös paljon paremmin kun näkee myymäläympäristön ja tuotteiden esillepanon.

Korealainen kosmetiikka Innisfree

Palailen K-Beauty-kokemuksiin epäilemättä vielä useampien postausten verran, matka oli todellakin fantastisen inspiroiva monilla tavoilla ja kirvoitti valtavasti ajateltavaa ja kirjoitusaiheita. Kulutushysteria ei ollut vähimpiä niistä…. Mutta, kuten jo eilisessä postauksessa mainitsin, mitään aasialaisen kosmetiikan käännynnäistä minusta ei tullut, joten blogi ei tule muuttumaan K-Beautyn äänitorveksi ;)

Kommentit (35)
 1. Niin totta tuo myyjäkulttuuri, käväisin viime kesänä nopean parin päivän reissun Busanissa ja se on ainoa kosketukseni Koreaan, mutta koin epämiellyttäväksi tuon pakkomyynnin. Olisin halunnut katsella rauhassa ja juurikin kielen takia yrittää selvittää edes mikä puteli milloinkin oli käsissäni, mutta se oli myyjien takia lähes mahdotonta. Lopulta ei tullut kovin moneen kosmetiikkamyymälään sitten mentyäkään. Tilanteet tuntuivat ennen kaikkea niin absurdeilta kun yhteistä kieltä ei löytynyt nimeksikään, siinä ne vaan roikkuivat kyljessä. Mietin, että onko kyse jostain myymälävarkausepäilystäkin tms, mutta ehkä palvelukulttuuri on vain erilainen. Skinfoodista tarttui sitten mukaan tuon Black sugar- sarjan kuorintavoide ja kasvovesi joista tykkäsin tosi paljon vaikka ostinkin ne lähes sokkona :D

  1. Tilanteet tuntuivat ennen kaikkea niin absurdeilta kun yhteistä kieltä ei löytynyt nimeksikään, siinä ne vaan roikkuivat kyljessä

   Niinpä, kaikissa myymälöissä myyjät eivät tosiaan edes puhuneet englantia. Millä tavoin he siis olisivat voineet olla avuksi..? Mieleen tuli minullekin jo tuo näpistelyepäilys ja olo oli kaikkea muuta kuin tervetullut. Inhottavaa.

   Tuo Black Sugar -kuorinta on niin ihana… Ja se tuoksu..! Lääh…! <3

   1. Strawberry-kuorinta on toinen legendaarinen ja herkullisen tuoksuinen, ymmärrän täysin, mistä syystä jotkut bloggaajat varoittavat sen muistuttavan erehdyttävästi mansikkahilloa…!
    ( kasvokuorinnat/naamiot kuluvat minulla todella hitaasti, joten oma pari vuotta sitten hommattu marmeladini saattaa olla jo parhaat päivänsänähnyt..)

    http://skinandtonics.com/skinfood-black-sugar-strawberry-wash-mask-review/

    1. Mä ostin sen Real Strawberry Sugar Topping -naamion (jonka voi halutessaan sekoittaa myös Sugar Wash-offiin), sekin näyttää syötävältä ^_^

 2. Saatiinpa Sannikin imaistuksi K-Beautyn ihmemaahan ;) vaikka sitten vastahakoisestikin…

  Jee, bongasin kuvassa myös ainakin yhden japanilaisen tuotteen: Rohto Hada Labon vaahtoputsari on minunkin suosikkejani, ja tilaan sitä varmaankin taas täyttöpussin verran… Japanilaisia tuotteita saa mukavasti täyttöpussien muodossa, vastaavia korealaisia en ole nähnyt)

  Innisfreen Eco Science kiinnostaisi, mutta ymmärsin sen olevan sisällöltään varsin simppeliä (!), mikä voi olla hyvä tai huono seikka asiakkaasta riippuen..
  Harmi kuulla, että oma-aloitteinen tutustuminen valikoimaan ei vaikuta olevan ’maan tapa’. Netissä välttää myyjien pakkomyynnin ja esittelypuheet, mutta siellä vaarana on bloggarien arviot… Ostoslista kasvaa helposti tähtietieteellisiin lukuihin.

  1. Unohtui kommentoida pakkausten ulkonäköasiaa: Jännä seikka, mitä itse kukin pitää söpönä ja mitä taas lapsellisena :) Niin eri lailla koemme asioita – vaikka fanitat My Little Ponya ja niiden universumia, banaanit ja tomaatit näyttävät menevän liiallisuuksiin :)
   Jonkun toisen mielestä nuo dinosaurusrekvisiitat voivat olla varsinaista krääsää ja kitschiä, kun taas TonyMolyn hedelmäpurkit virkistäviä ja käteviä. (hedelmillä ja vihanneksilla sentään voi nähdä olevan luontaisen yhteyden kosmetiikkaan raaka-aineina, dinoista taas tulee ennemmin mielleyhtymä Jurassic Parkiin.. ’näin saat sitkeän ja kestävän dinosaurusnahan’!)

   1. Niin eri lailla koemme asioita – vaikka fanitat My Little Ponya ja niiden universumia, banaanit ja tomaatit näyttävät menevän liiallisuuksiin :)
    Jonkun toisen mielestä nuo dinosaurusrekvisiitat voivat olla varsinaista krääsää ja kitschiä,

    Ajattelin ihan samaa tätä tekstiä kirjoittaessani :) Jonkun silmään Too Coolin dinot ovat varmasti ihan yhtä lapsellisia kuin Tonyn tomaatit ja banaanit mun silmään… :D ^_^ Makuasiat voivat olla niinkin hienovaraisia :) Mun mielestä dinopakkaukset on söpöjä ja samalla tyylikkäitä. Ennen kaikkea mun ihastus niihin johtuu kuitenkin suuresta rakkaudestani itse dinosauruksia kohtaan, olen lapsesta saakka ollut ihan ”dinohullu” ja tehnyt otuksista koulussa läjän esitelmiä :) :) Kotona on edelleen kaikenlaisia saurus-tietokirjoja :) Älyttömän kiinnostavan historiansa lisäksi dinosaurukset kuuluu mun elämässä samanlaisiin tunnekohteisiin kuin siilit ja pöllöt <3 <3 Niissä on jotain selittämättömän viehättävää ja jopa sympaattista :) Sanon vain: The Land Before Time

    1. ”Sanon vain: The Land Before Time…”

     Älä sano, tulee itku jo valmiiks :D

     1. Noniiiiin tulee <3 <3

      1. Jurassic parkin esiaste..? (Spielbergin heiniä molemmat..)

       1. Nojoo, hahah… :D

  2. Saatiinpa Sannikin imaistuksi K-Beautyn ihmemaahan ;) vaikka sitten vastahakoisestikin…

   Haha, niinpä ^_^ Mutta on tämä kyllä antoisaa, ja tavoilla joita en edes odottanut. K-Beauty-scenen bloggaajat ovat ihan out of this world paneutumisessaan ja perehtyneisyydessään, tunnistan heissä valtavasti sitä samaa perinpohjaista kaikkea puhkianalysoivaa kosmetiikkanörtteyttä jota itsessänikin on – paitsi että huipputaitavasti ja viihdyttävästi kirjoittavissa K-Beauty-bloggaajissa se tulee esiin vielä potenssiin 100…! Oikeasti, olen aivan koukussa aasialaisesta kosmetiikasta bloggaavien juttuihin <3 Ihan ahmin niitä; tyyppien innostus ja ainesosanörtteys on aivan sairaan tarttuvaa…! ^_^ Tällaiseen en ole suomalaisissa blogeissa törmännyt ehkä Ostolakkoa lukuunottamatta, mutta nuo ulkomaiset k-beautylaiset kirjoittavat vielä todella paljon viihdyttävämmin ja perinpohjaisemmin. Syvä respect heitä kohtaan toiselta kosmetiikkabloggaajalta. <3

   Innisfreen Eco Science kiinnostaisi, mutta ymmärsin sen olevan sisällöltään varsin simppeliä (!), mikä voi olla hyvä tai huono seikka asiakkaasta riippuen..

   Joo, se onkin simppeliä, vaikuttaa inceiltään hyvin pitkälle saman tyyppiselle luonnonkosmetiikalle mitä Euroopassakin myydään (tutut skvalaanit, leväuutteet, sheavoit ja kasviöljyt siellä – poikkeuksena oleanolic acid joka ei ole minulle entuudestaan tuttu ainesosa tai ei ainakaan ole jäänyt mieleen muusta kosmetiikasta, ja netin ihmemaa kertoo kyseisen hapon olevan tosi kovaa kamaa. Esim. Paula.)

   Mutta olen utelias koostumuksen ja ihofiiliksen suhteen, Koreassa kun tunnutaan olevan aivan erityisen taitavia tällä osa-alueella.

   Ostoslista kasvaa helposti tähtietieteellisiin lukuihin.

   Ironisesti – korealaisissa myymälöissä myyjien käytös saa aikaan kutakuinkin päinvastaisen efektin…. :p

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *