Etana, etana näytä sarves..! Miksi haluamme etanaa iholle?

Kaupallinen yhteistyö: Bearel. * Sis. mainoslinkkejä

Uuuu, vihdoin! Olen odottanut kauan että pääsen testaamaan TÄTÄ hypetettyä tehoainetta, joka kuuluu ehkä kosmetiikan ällöttävimmän kuuloisiin ainesosiin: etanan lima. Assosiaatio ihanaan kosmeettisesti hemmottelevaan juttuun ei ole välitön, mutta useimmat jo tietävätkin etananliman tutkitun tehokkuuden. Me tehokasta, hoitavaa kosmetiikkaa hakevat käännämme siis katseemme innolla ja uteliaisuudella tätä niljaista tähtiainesosaa kohti.

Totean heti alkuun, että etanan liman keruu ei vahingoita etanoita.

Pääsin sukeltamaan etanatuotteiden maailmaan yhteistyössä korealaista kosmetiikkaa myyvän Bearel-verkkokaupan kanssa.

Eteläkorealainen MIZON on erityisen tunnettu nimenomaan etanatuotteistaan. Merkin on perustanut kohta 20 vuotta sitten joukko korealaisia kauneusalan tutkijoita ja tiedeheppuja, jotka aiemmin ovat vaikuttaneet alalla muissa arvostetuissa yrityksissä. Heidän missionaan oli luoda tehokas, tutkittuihin ja alalla luotettuihin ”sankari”ainesosiin pohjautuva ihonhoitosarja joka olisi kaikkien saatavilla.

Mizon-tuotteiden ainesosaluettelot vilisevätkin tunnettuja all-star-ainesosia kuten etanaseerumin ohella niasiiniamidi, hyaluronihappo, adenosiini, centella asiatica ja peptidit. Täältä et siis löydä ”eilen löydettyjä” eksoottisia uutteita vaan homman nimi on tarjota pitkään tutkittuja Oikeasti Toimiviksi todettuja täsmäainesosia miellyttävissä, ihoystävällisissä koostumuksissa. Henkilökohtaisesti löysin Mizonilta mm. ehkäpä miellyttävimmän tuntuisen hyaluronihapposeerumin mitä olen tähän saakka miltään merkiltä kokeillut.

Mizonin tuotteissa ei ole voimakkaita hajusteita ja esimerkiksi etana-sarjan tuotteet ovat täysin hajusteettomia. Herkkäihoisten K-Beautyn ystävien kannattaa siis erityisesti höristää korviaan. Samoin henkilöiden, joiden huolenaiheena on erityisesti akne, aknearvet ja epäpuhdas iho. Etanaseerumi on nimittäin mainio ainesosa akneihon ja arpien hoitoon.

Mizonin innovatiivisuudesta kertovat mm. brändin yli 15 patenttia. Tuotteet kehitetään ja valmistetaan omissa labroissa ja tehtaalla.

Merkin tuotteista monet ovat Etelä-Koreassa kulttistatuksen bestsellereitä, näihin lukeutuvat mm. yllämainitsemani hyaluronihapposeerumi sekä Snail Repair Intensive -seerumi.

Oma ensimmäinen muistijälkeni Mizonista on puolentoista vuoden takaa ja liittyy fanittamaani K-Beauty-blogiin. Fantastisen perehtyneestä ja intohimoisesta Snow White And The Asian Pear -blogista luin niin mieletöntä suitsutusta Mizonin Snail Recovery -kasvogeelistä, että enpähän tiedä olenko kuunaan kuullut niin houkuttavaa ja kiinnostavaa rakkauden osoitusta mitään kosmetiikkatuotetta kohtaan.

Asian Pear -blogia kirjoittavalla Cat’illa on haastava sekaiho; erittäin herkästi reagoiva, rasvoittuva t-alue ja superkuivat posket sekä taipumus akneen. Mizonin Snail Recovery Gel Cream on hänen ehdoton holy grail -tuotteensa.

I use this as a solution for everything. I use it on dry skin patches on my cheeks. On my oily t-zone.  On blemishes in the middle of healing. On angry blemishes that stubbornly refuse to @#$%! heal already.  On blemishes that are about to crop up. Did I mention this stuff is amazing against acne?!  In case I didn’t, snail gel + acne = unbelievable healing turnaround. Skin ”recovery” indeed!

Eli katsotaanpa vielä:

SIIS MIKÄ ETANALIMA..? MITÄ SE TEKEE IHOLLA?

Etananlima, kosmeettisella kielellä usein etanaseerumi (kun onhan ’lima’ aika ikäväksi mielletty sana..), on ennen kaikkea ihoa korjaava ja tulehdusta parantava ainesosa. Sen hyödyt keksittiin, kun kotilotarhaajat huomasivat käsiensä ihon olevan poikkeuksellisen hyvässä kunnossa ja haavojen parantuvan nopeammin.

Juuri tulehdusta parantava ja ihovaurioita korjaava ominaisuus tekevät etananlimasta niin hyödyllisen ainesosan akneiholle tai yleisesti tulehdukseen taipuvalle iholle, jopa atooppiselle. Lisäksi etananliman luonnostaan sisältämät hyaluronihappo, allantoiini, entsyymit ja peptidit hoitavat nekin ihoa ja tarjoavat ikääntymisen merkkejä ehkäiseviä ja häivyttäviä vaikutuksia. Kaiken kaikkiaan kunnon ”tekee kaiken” -ainesosa.

Etananlima:

 • Kosteuttaa
 • Rauhoittaa, laskee punoitusta
 • Laskee tulehdusta
 • Korjaa pieniä ihovaurioita
 • Vähentää aknearpien näkymistä iholla
 • Auttaa vähentämään auringosta ja ikääntymisestä johtuvia pigmenttimuutoksia iholla
 • Buustaa kollageenin ja elastiinin tuotantoa -> kiinteyttää, häivyttää hienoja juonteita

Jos et ole aiemmin tutustunut etanalimaan, kannattaa antaa tälle niljaiselle sankarille mahdollisuus :)

Ainiin joo, olihan minulla alekoodikin tarjottavana :)
Koodilla SANNI12 saa -12% alennusta kaikista Bearelin myymistä tuotteista, * myös jo alennetuista.
Bearelin merkkeihin kuuluvat mm. Missha, Benton, Holika Holika, Klairs, Neogen, The Skin House ja Tony Moly. Oma suursuosikkini, Holika Holikan 3 Seconds Starter Hyaluronic Acid, irtoaa Bearelilta alennuksen kera hintaan 12,32€ :) <3

Aloitan Mizon-esittelyn Asian Pear -blogista löytämästäni tuotteesta, sillä se on jäänyt minulle niin mielettömän vahvasti mieleen.

Oma ihotyyppini ei ole Asian Pear -bloggaajaan päinkään, mutta moni muu saattaa etsiä ratkaisua Cat’in tyyppiseen ihotilanteeseen, miltä pohjalta nostan tämän ”limageelin” innoissani esiin. Ja siis – Cat kuvaili tuotteen niin intohimoisesti että tuli jo sellainen olo että damn, mäkin haluan että tämä sopii mun iholle..! :D Rakastan sitä kun ihmiset innostuvat asioista! <3

SNAIL RECOVERY GEL CREAM

17,90€ / 45 ml. (15,75€ alennuksen kera)

Etanaseerumia: 80%

Mitä muuta kivaa sisältää? Hyaluronihappoa, peptidejä, allantoiinia, trehaloosia, adenosiinia, centella asiaticaa. Hajusteeton.

Kevyt kosteuttava geeli sopii erityisesti herkälle ja akneiholle. Korjaa ihovaurioita ja häivyttää aknearpia.

Sannin kokemus: kevyt geeli tuntuu raikkaan kosteuttavalta ja varsin miellyttävältä ollakseen geeli. (Geeli ei ole oma suosikkikoostumukseni.) Kuivuu täysin himmeäksi ja ”pinnattomaksi”. Varmasti erinomainen seka- ja rasvoittuvalla iholla.

Löydät Snail Recovery-geelivoiteen täältä. *

SNAIL REPAIR INTENSIVE TONER

20,90€ / 100 ml

Etanaseerumia: 30%

Mitä muuta kivaa sisältää? Pantenolia, adenosiinia, centella asiaticaa, hyaluronihappoa, trehaloosia. Hajusteeton.

Snail Repair -kasvovesi aloittaa ihonhoitorutiinin kasvojen pesun jälkeen. Se tasapainottaa, hoitaa, suojaa ja kosteuttaa puhdistettua ihoa ja valmistelee sen hoitotuotteille.

Sannin kokemus: paksun hoitoveden tuntuinen. Erittäin neutraali, miellyttävä.

Löydät Snail Repair -kasvoveden täältä. *

SNAIL REPAIR INTENSIVE ESSENCE

30,90€ / 100 ml

Etanaseerumia: 86%

Mitä muuta kivaa sisältää? Kosteuttavia sakkarideja, trehaloosia, adenosiinia, centella asiaticaa, hyaluronihappoa. Hajusteeton.

Essence eli hoitoveden ja seerumin välimuoto sisältää reilusti etanaseerumia, joten sillä on rauhoittavan ja kosteuttavan vaikutuksensa lisäksi myös ihon pigmenttimuutoksia ja sävyeroja haalistava vaikutus. Se on kaiken kaikkiaan tiivistetympi ja tehokkaampi kuin kasvovesi.

Tähän tuotetyyppiin moni suomalainen kenties vielä suhtautuu varovaisuudella – seerumit ja kasvovedet tunnetaan, mutta niiden väliin jäävä essence hakee vielä sijaansa tavallisen ihonhoitajan tietoisuudessa.

Sannin kokemus: viskositeetiltään jo kuin seerumi, paksua fluidia. Oikein miellyttävän tuntuinen, selvästi kosteuttavampi kuin Toner.

Snail Repair Intensive Essencen voi mielestäni nähdä sarjan toisena seerumina ja etanalimatähtituotteena – siinä on itse asiassa suurempi pitoisuus etanalimaa kuin varsinaisessa seerumissa (jonka esittelen seuraavaksi). Essence on kosteuttavampi, seerumi (”ampoule”) taas anti-age-vaikutteisempi.

Löydät etanaseerumi-essencen täältä. *

SNAIL REPAIR INTENSIVE AMPOULE

29,90€ / 30 ml

Etanaseerumia: 80%

Mitä muuta kivaa sisältää? Hyaluronihappoa, peptidejä, adenosiinia, pantenolia, granaattiomenan siemenuutta. Hajusteeton.

Nimeä ”ampoule” käytetään Koreassa päällekkäin termin ”seerumi” kanssa, eikä ampulli siis viittaa pieneen kertakäyttöiseen tehotiivisteannokseen kuten meillä. Ampoule on useimmiten yhtä kuin seerumi, eli tuote joka sisältää aktiiviaineita kaikkein tiiviimmässä muodossa.

Mielenkiintoisesti, Mizonin Snail Repair -sarjan seerumissa on vähemmän etananlimaa kuin essencessä, jonka pitäisi olla vähemmän konsentroitu. Snail Repair -seerumi eroaa essencestä ainesosaprofiilillaan, joka on anti-age-vaikutteisempi. Ampoule sisältää kolmea eri peptidiä. Se korjaa ihovaurioita, häivyttää pigmenttimuutoksia, kosteuttaa ja kiinteyttää.

Sannin kokemus: paksu geelifluidimainen koostumus liukuu iholla mukavasti, imeytyy nopeasti ja tuntuu miellyttävältä. Ei jää tahmeaksi – kuten ei mikään Snail Repair -tuotteista.

Löydät Intensive-seerumin täältä. *

SNAIL REPAIR EYE CREAM

24,90€ / 25 ml

12,90€ / 15 ml

Etanaseerumia: 80%

Mitä muuta kivaa sisältää? Niasiiniamidia, skvalaania, adenosiinia, hyaluronihappoa, vehnäproteiinia, peptidejä. Hajusteeton.

Kosteuttava ja ihoa kirkastava silmänympärysvoide.

Sannin kokemus: raikas geelivoidemainen, vähärasvainen koostumus. Tuntuu aika kevyeltä mutta iholle jää kuitenkin kosteutettu tunne, ihoa ei kiristä voiteen jälkeen. Erittäin laadukas inci, tässä on paljon hyviä ainesosia jotka sekä kosteuttavat, pehmentävät ja silottavat ihoa sekä häivyttävät ihon pigmenttimuutoksia.

Sannin vinkki: silmänympärysvoiteen 15-millinen koko on kappalehinnaltaan edullisin Snail Repair -tuote, ja koska sitä voi vallan hyvin käyttää myös koko kasvoilla, sopii tuote loistavasti kokeilutuotteeksi jos haluaa tutustua sarjaan.

BLACK SNAIL ALL IN ONE CREAM

32,90€ / 75 ml

Etanaseerumia: 90%

Mitä muuta kivaa sisältää? Niasiiniamidia, adenosiinia, allantoiinia, pantenolia, viinirypäleen siemenöljyä, sheavoita, peptidejä, keramideja ja ison joukon kasviuutteita. Hajusteeton.

Mizonin etanasarjan täyteläisin voide, sarjan premium-voide. Voide sisältää korkeimman pitoisuuden etanaseerumia sekä 27 eri kasviuutetta, jotka korjaavat ihovaurioita, napakoittavat huokosia, silottavat hienoja juonteita ja parantavat ihon kosteustasapainoa.

Sannin kokemus: Täyteläisessä voiteessa on vanukasmainen, ”geelibalmimainen” koostumus. Vaikka Black Snail -voide on täyteläinen, se(kään) ei ole lopulta kovin rasvaisen tuntuinen vaan jättää imeydyttyään hyvinkin himmeän, ei-rasvaisen pinnan. Minun iholleni tämä voide vielä riittää, mutta kuivempi iho kaipaa vielä lipidipitoisempaa koostumusta.

Tykkään Black Snail -voiteesta, siinä tuntee kasviöljyjen vaikutuksen ja ihotuntuman, joka on minulle luonnonkosmetiikan käyttäjänä mieleinen. Mizon ei ole luonnonkosmetiikkaa, mutta tässä voiteessa on enemmän kasvipohjaisia ainesosia kuin sarjan muissa tuotteissa.

Kaiken kaikkiaan koko Snail Repair -sarjan koostumukset on suunnattu enemmän normaalista seka- ja rasvoittuvalle iholle, ei kuivalle iholle.

Löydät Black Snail -voiteen täältä. *

SITTEN PARI EI-ETANAISTA MIZON-KLASSIKKOTUOTETTA:

HYALURONIHAPPOSEERUMI

29,90€ / 30 ml

Mizonin suosituimpiin kuuluva tuote, erittäin miellyttävän tuntuinen hyaluronihapposeerumi, tämä on nyt varmaan kaikkein mukavimman tuntuinen HA-seerumi jota olen toistaiseksi käyttänyt! Ei jätä tahmeaa pintaa. Tämäkin on hajusteeton. Niin miellyttävän tuntuinen että tämä jäi käyttöön vaikka ”jouduin” jo aikataulun puitteissa siirtymään seuraavaan testisarjaan :)

Mitä muuta kivaa sisältää? Peptidejä, lesitiiniä, kolesterolia, keramideja, beetaglukaania, adenosiinia. Mukana myös monia kasviuutteita kuten japanilaisen koivun mahlaa.

Löydät Mizonin hyaluronihapposeerumin täältä. *

AHA & BHA DAILY CLEAN TONER

24,90€ / 150 ml

Klassikko! Tämä on yksi niitä kasvovesiä, joita hifistelijät käyttävät laskemaan ihon pH:n optimitasolle ennen AHA- tai BHA-happokuorintaa. Mizonin Daily Clean Toner -kasvovesi sisältää kumpaakin happoa pienellä, miedosti kuorivalla pitoisuudella. Snail Recovery -geelivoiteen ohella olin kuullut tästä Mizon-tuotteesta kaikkein eniten, tämä pullo listataan kaikkien happokuorintatietoisten listoilla optimaalisena pH:n tasapainottajana.

Ei-hifistelijä voi käyttää Daily Clean Toneria päivittäisenä, ihon kirkkautta ylläpitävänä ja tukkeumia ehkäisevänä kasvovetenä, ja järeämpien happokuorintojen ystävä voi käyttää sitä fiksaamaan ihon pH riittävän alas jotta hapot pääsevät kuorimaan ihoa kaikkein tehokkaimmin. Happohifistelystä kirjoittelin täällä.

Daily Clean Toner ei jätä mitään ihotuntua, tuntuma on täysin vesimäinen. Sisältää pienen määrän alkoholia. pH oli noin 4 omissa mittauksissani. Tämä ei ole kosteuttava kasvovesi vaan kirkastava ja pH:ta tasapainottava.

Löydät Daily Clean Tonerin täältä. *

*

Sellaista etanaa tällä kertaa. :) Olipa kyllä kivaa päästä vihdoin pureutumaan kunnolla tähänkin aiheeseen ja etanatuotteiden koostumuksiin. Sanottakoon vielä, että tuotteissa tavallaan tuntee sellaisen kevyen, hmm, niljaisuuden, mutta ei missään nimessä ikävällä tavalla. Jos ei tietäisi etanoista, tuntuman voisi laittaa jonkin liukkautta tuovan ainesosan piikkiin. :)

Onko joukossamme jo etanatuotteiden käyttäjiä? Oletteko havainneet etanaseerumin hyötyjä?

Mizonin tuotteita myyvät Suomessa Bearel.fi-verkkokauppa sekä Stockmann.

Koodilla SANNI12 saa -12% alennusta kaikista Bearelin valikoiman tuotteista, myös jo alennetuista. * Koodi on voimassa toistaiseksi.

kauneus ihonhoito ihonhoitotuotteet
Kommentit (15)
 1. Oon käyttänyt etanatuotteita jo monta vuotta, aloitin aikoinaan Baba de Caracoil-etanavoiteella jota myytiin mm. Sokoksella, ja sain siitä apua kun atooppinen ihoni oli ihan ihottumalla poskista. Pari vuotta sitten siirryin korealaisiin etanatuotteisiin, ensimmäiset tuotteet oli juuri tästä Mizonin sarjasta, ja esimerkiksi ampulli on käytössä tälläkin hetkellä. Oon tykänny kovasti myös Benton Snail Bee -sarjasta, josta on myös pari tuotetta parhaillaan käytössä. Käytän melkeinpä jokaisessa rutiinissa jotakin etanatuotetta, ne sopivat mun iholle niin hyvin. Eli intohimoinen etananlimafani täällä moi! :D

  1. Kiva kun kerroit atooppisen ihon kokemuksia :)

   Tuo Baba de Caracol taisi pitkään olla ainoa (?) Suomen markkinoilta löytyvä etanatuote. Monen etanatuttavuus on varmaan alkanut juuri siitä :)

 2. Uuuuuu, Mizon on ehdottomasti suosikkimerkkejäni K-Beautyn saralla, ja tuo ’pinkki tuubi’, Snail Recovery Gel, ehdoton suosikki Mizonilta! Kiitos muistutuksesta, en ole aikoihin sitä tilannut :)
  Käytetyksi on tullut tältä sarjalta useitakin eri ampulli/seerumiversioita, juurikin tuo Hyaluronihappo mukaanlukien… Aivan ihanaa.
  Kaikki ei sovi silti kaikille, muistaman mukaan tuossa pinkissä tuubissakin on jokin apuaine/emulgaattori, joka ei akneiholle aina käy ja joillakin on aiheuttanut jopa isoja patteja :(
  Hintaa ei onneksi ole liikaa, joten ei harmita niin paljon, jos tuote onkin laitettava kiertoon. (ihon riehaantuminen sentään harmittaa aina..)

  1. Unohdin kehua myös noita kuvassa näkyviä kasvonaamioita.. Sheet maskien parhaimmistoa! Vaikka en satoja merkkejä olekaan läpikäynyt ;)

   1. Olen testannut kaksi noista kangasnaamioista, rauhoittavan ja anti-wrinklen, ja olipa muuten mielenkiintoista taas havainnoida muuttunutta ihotilannettani; nyt ihan kaikki seerumi imeytyi ihoon. Ei mitään sellaista tahmeaa klähmää mitä iholleni on aiemmin jäänyt kangasnaamioista, koska ihoni ei ole jaksanut imeä kaikkea seerumia. ¨

    Tykkäsin etenkin anti-wrinkle-naamiosta, ihan superkosteuttava. Myönnän säästäneeni naamion jämät pussiin (säilytän jääkaapissa) ja tänäkin aamuna laitoin sitä, ihan mieletön ero kun ensin olin laittanut toisen merkin (BTB13) seerumia, joka katosi ihoon saman tien eikä juurikaan jättänyt kosteuttavaa tunnetta, ja sitten laitoin Mizonin naamioseerumia joka oli kuin eri maailmasta; iholle jäi todella kostea, jopa pehmeä tunne.

  2. Mizon on muuten hiljattain päivittänyt joitain koostumuksia, ainakin tuon Snail Recovery -geelin, ja siinä nyt mm. aiempaa enemmän etanalimaa (nyt 80%, ennen 74%).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *