Karkkipäivä
Karkkipäivä

Estelle & Thildin uudistuneet putsarit

Estelle & Thild elää vahvaa uudistumisaikaa, ja viimeisimpänä päivityksen ovat läpikäyneet sarjan puhdistustuotteet. Uudet putsarit saapuivat kauppoihin marraskuun lopussa.

Aiemmin puhdistustuotteet olivat linjakohtaiset – Neroli Bergamot -, Fragrance Free – ja Rose Otto -linjoihin kuului kuhunkin omat puhdistustuotteet; emulsio, geeli ja kasvovesi (Rose Otossa ei geeliä). Nyt putsarit on irrotettu omaksi kokonaisuudekseen nimeltään Biocleanse, ja perheen muodostaa neljä tuotetta; puhdistusmaito, -geeli, -vaahto ja kasvovesi.

Bio-liitteen käyttö on uudistuneen Estelle & Thildin juttu; nyt kaikki kasvotuotelinjat Lily-naamiota ja -kuorintaa lukuunottamatta ovat Bio-alkuisia; BioHydrate peruskosteutukseen, hajusteeton BioCalm herkälle iholle, BioDefense ensimmäisiin ikääntymisen merkkeihin ja Super BioActive ikääntyneelle iholle.

EstelleThild_uudetputsarit

Sain testiin uusista putsareista maidon, vaahdon ja kasvoveden. Hajusteherkille ja -allergikoille uudistus on vähemmän mieleinen, sillä uudet putsarit ovat kaikki hajustettuja. Niissä on Estelle & Thildin uusi tunnusomainen kukkaistuoksu, joka on käynyt minulle tutuksi jo Super BioActive ja BioHydrate -linjoista. Mutta, kuten todettua; hajusteherkät muodostavat kosmetiikkamarkkinoilla vähemmistön, ja firmat palvelevat ensisijaisesti enemmistön tarpeita. Enemmistö haluaa kosmetiikkansa tuoksuvana.

Yksi juttu Estelle & Thildin putsarilinjassa hämmentää ihan yleisesti; sarjassa ei ole lainkaan tuotetta silmämeikin poistoon. Erillistä silmämeikin putsaria ei ollut vanhassakaan tuoteperheessä, mutta täyteläisellä emulsiolla sai silmämeikin pois vaivatta – ja kirvelemättä. Muistaakseni vanhaa emulsiota jopa suositeltiin silmämeikin poistoon. Uuden linjan kaikkien neljän tuotteen kohdalla neuvotaan välttämään tuotteen joutumista silmänympärysiholle. Mielenkiintoista ja erikoista. Mitä tuotetta E&T oli ajatellut tarjota asiakkailleen silmämeikin poistoon? ”Joo, meillä on tässä uudet ihanat putsarit, mutta silmämeikinpoistoaineen saat hankkia kilpailijalta”. Eh? :p

EstelleThild_puhdistusmaito

Silky Soft Cleansing Milk

Uudistunut emulsio on koostumukseltaan aivan erilainen kuin edeltäjänsä – paksu, täyteläinen emulsio on vaihtunut juoksevampaan maitoon. Iho suositellaan kostutettavan ennen kuin maito pyöritellään iholle, ja se neuvotaan poistamaan huuhtelemalla. Tämä ei siis ole vedetön puhdistusmuoto, vaikka veikkaan, että homma toimii ilman huuhteluakin niinkuin monet kuivaihoiset emulsioita käyttävät.

Maito ei ole erityisen rasvaista, eikä se jätä iholle rasvaista pintaa niinkuin jotkut maitomaiset putsarit saattavat tehdä. Kokeilin suosituksesta huolimatta poistaa maidolla myös silmämeikin, ja tuloksena oli mieletön kirvely.

Annoin tuotteen äidilleni, joka tykkää maitoputsareista. Hän testasi sitä myöskin silmämeikinpoistoon – ongelmitta. En osaa sanoa miksi E&T neuvoo välttämään tuotteen joutumista sy-iholle, mutta jokainen voi tietysti kokeilla miten tuote toimii omissa silmisä. Minulla on niin super-reagoivat silmät, että kirvely on enemmän sääntö kuin poikkeus minkä tahansa puhdistustuotteen kohdalla.

EstelleThild_vaahtoputsari

3-in-1 Cleansing Foam

Pumppuvaahtoa täälläkin! :) Asiaa! Vähän niinkuin misellivedet, pumppuvaahto puhdistustuotteena on noussut viime vuosina sellaiseen suosioon että yhä useampi sarja on lisännyt valikoimaansa sellaisen.

Mutta tuo nimi… äh. Anteeksi kun tartun taas lillukanvarsiin, mutta mä en jaksa tuotteiden nimissä noita x-in-1- tehosteita. Miksi ihmeessä tuotteen normaaliin, asianmukaiseen vaikutukseen kuuluvat ominaisuudet täytyy eritellä joksikin ”näin-ja-näin-monta-vaikutusta-yhdessä” -höpötykseksi? Tai sitten listataan mahtavilta kuulostavia mutta ihonhoidollisina ilmaisuina täysin epämääräisiä adjektiiveja tyyliin ”ENERGISOI ja VITALISOI ja UUDISTAA ja RAIKASTAA jne jne… Ja ne on nyt sitten niitä ihme ominaisuuksia joita saat yhdessä ja samassa tuotteessa – wow!!!

Nojoo, nämä on näitä minun mietteitä, sori kun mouhoan epäolennaisista. Estelle & Thildin vaahto on oikein kiva putsari, koostumukseltaan tyypillinen luonnonkosmetiikan pumppuvaahto eli ohut ja vähän ”tiskivaahtomainen” – ei siis liukas ja kermainen niinkuin synteettisiä ainesosia sisältävät kilpailijansa, mutta kuitenkin miellyttävä. Iho puhdistuu ja jää mukavan tuntuiseksi, ei nahkeaksi, ei narskuvaksi tai kiristäväksi.

Entäs ne ”kolme-yhdessä” -vaikutusta? ”Cleanse, balance and tone”. Aika innovatiivista :)

EstelleThild_uusi_kasvovesi

Multi-Action Facial Toner

Alkoholiton kasvovesi kaikille ihotyypeille. Tämä tuote on säilynyt tunnultaan ja ihofiilikseltään samanlaisena kuin vanha kasvovesi, vain tuoksu on erilainen.

E&T:n kasvovesi on minun mieleeni – minähän tykkään juuri tällaisista ”olemattoman” tuntuisista kasvovesistä. Kommenteista olen lukenut, että moni muukin inhoaa jälkitunteen iholle jättäviä kasvovesiä, ja jopa skippaa kasvoveden sen takia. ”Jää sellainen nahkea tunne”. Aivan, joissain kasvovesissä on ainesosia, jotka jäävät ihon pinnalle vähän kalvomaisina. Minäkin inhoan niitä, vaikka ymmärrän niiden tarkoituksen – ne ovat niitä kosteutta sitovia ja pidättäviä ainesosia.

Tässä on vesi, joka ei jätä iholle mitään jälkituntemuksia, muuta kuin raikkaan. Juu, ja onhan tässä vielä sellainen ero vanhaan kasvoveteen verrattuna, että formulaan on lisätty PHA-happoa (gluconolactone), eli tuote on myös kevyesti ihoa kuoriva. PHA-hapot ovat AHA-happojen kaltaisia, mutta hellävaraisempia.

*

Lopuksi, päivitetty tieto Estelle & Thildin valmistusmaasta. Estelle & Thild on ruotsalainen brändi, mutta tuotteet valmistutetaan muualla. Merkillä ei siis ole omaa tehdasta, niin kuin vaikka Dr. Hauschkalla, Laveralla tai Mádaralla. Aiemmin tuotteet valmistettiin Suomessa, mutta uudistuksen myötä valtaosa valmistuksesta siirtyi Tanskaan. Kasvotuotteiden koostumukset ovatkin nyt ihan erilaisia. Ne valmistetaan Tanskassa. Suomessa valmistetaan edelleen Estelle & Thildin lastentuotteet, Bergamot- ja Violet -vartalotuotteet sekä huulirasvat. Eli vielä tulee osittain tukeneeksi kotimaista yritystä ostaessaan Estelle & Thildiä. ;) Kaikilla tuotteilla on edelleen Ecocert-sertifikaatti.

Seuraavassa Estelle & Thild -tuotearviossa on vuorossa BioHydrate -linja, joka on korvannut vanhan Neroli Bergamot -kasvolinjan.

P.S. Ennustan, että seuraavan uudistuksen kohteena ovat E&T:n hiustuotteet. Vanhat ovatkin jo poistuneet nettisivuilta… Toivottavasti, TOIVOTTAVASTI he eivät koskaan uudista vartalovoiteita..!! Koska niitä parempia ei ole <3 Ja Suomessa osataan näköjään valmistaa parhaat sellaiset ;)

Kommentit (39)

 1. tina

  Heippa Sanni! :) kuvitellaan, että KAIKKI meikkisi katoaisivat ja saisit 100€ rahaa ostaa itsellesi kosmetiikkaa. Mitä ostaisit?

  • Sanni

   1. IsaDora Precision Mascara n. 18€
   2. Lumene-silmämeikinpohjustaja 13€
   3. We Care Icon Smoky Brown -luomiväritrio 11€ (tekisin mattaruskealla sävyllä myös kulmat)
   4. We Care Icon -ruskea eyeliner 7,50€
   5. Lily Lolo -mineraalimeikkipohja 20€
   6. L’Oreal Paris True Match Blush #120 Sandalwood Rose n. 15€ (?)
   7. Kicks Lip Plumper Sweet -huulikiilto 14€

   :)

   Näillä pärjäisi ensihätään. :) Peiteainekin olisi must, mutta saan Lolon mineraalipohjalla hyvän ensiavun.

 2. Kissankaveri

  Ei nyt liity Estelle & Thildiin, mutta lähiosastoon eli Madaraan: Tulin juuri Latviasta ja löysin paikallisesta peruskosmetiikkakaupasta (= myynnissä myös vessapaperia ja putkenavaajaa) Mossa-merkkisiä ihonhoitotuotteita EcoCert- ja Certified Organic -merkinnöillä varustettuina. Ostin ihanan tuoksuisen mustikka-kasvovoiteen.

  Vasta hotellilla Mossa-purtiloa näpistellessä huomasin, että tämä se oli valmistettu Latviassa ja valmistaja oli Madara. Kaiken huippuna purkin kyljessä lukee suomeksi: ”Luonnollinen, kosteuttava päivävoide, joka sisältää mustikan E-vitamiinia”. Täh? Mikä sarja tämä on ja miksei sitä myydä Suomessa? Googlettelun perusteella sarja on lanseerattu keväällä 2014, mutta myydäänkö näitä edelleen vain Latviassa? Onks tietoo? :)

  http://www.db.lv/razosana/kosmetikas-zimola-m-dara-raditajiem-jauns-zimols-mossa-412130

  • Sanni

   Mulla on joku hatara muistikuva että olisin itsekin hipelöinyt Mossa-purkkeja Riikan vierailulla. Luulen, että Mádaralla on myös ns. private label -tuotantoa (vaikka asiasta ei varsinaisesti tullut puhetta), eli he valmistavat kosmetiikkaa myös toisille brändeille. Ainakin he valmistavat Milo Mill -merkkisiä saippuoita, niitä oli tehtaalla esilläkin. Private label -tuotannossa tosin ei yleensä mainita valmistajan nimeä. Voisin kysyä Mossasta ihan mielenkiinnosta Mádaran maahantuojalta (Lotte on jäänyt äitiyslomalle niin en viitsi häntä tällä hetkellä työjutuilla vaivata). Tuo, että purkissa on ihan suomenkielinen tekstikin, viittaisi tietysti vahvasti siihen että tuotteita on vähintään suunniteltu myös Suomen markkinoille.

   • Kissankaveri

    Kysäise ihmeessä, täällä olisi ainakin yksi tiedonjanoinen! :)

 3. Kissankaveri

  …ja nyt löysin Mossan ”kotisivun”, joka ei ole kovin informatiivinen: http://mossacosmetics.com/

 4. NG

  Harmi. Vieläköhän vanhoja saisi hamstratuksi apteekista…

  • Sanni

   Rovaniemen Kicksissä oli vanhoja putsareita vielä yllin kyllin marraskuun lopussa, voisin kuvitella että niin on muissakin Kickseissä (ja kenties niitä myydään pois hyvään hintaan tammikuun alenusmyynnissä… ;) Kannattaa käydä tsekkaamassa jos sattuu tammikuun aikana Kicks-paikkakunnalle).

 5. Kivipuuteri

  Mielenkiintoista, enpä olisi arvannut että merkkiä valmistetaan osittain Suomessa :)

 6. Matte

  Oletko muuten kuullut/testannut Phytomer sarjaa? Jos olet niin mitä tykkäsit?

  • Sanni

   En ole testannut.

 7. Ellinen

  Voi ei!! Lempiputsari ja -kasvovesi meni sitten siinä… Minä olen juuri niitä hajusteettomien tököttien ystäviä. En mielelläni laita kasvoille mitään tuoksuvaa. Nyyh. :( Pitää sitten lähteä uusien vakkarituotteiden metsästysretkelle. Löytyisiköhän näitä vanhoja vielä kaupasta…

  • Sanni

   Löytyisiköhän näitä vanhoja vielä kaupasta…

   Marraskuun lopulla löytyi vielä ainakin, uskoisin että on edelleen. Tammikuun alennusmyynnissä voi käydä hyväkin mäihä ;)

 8. -J-

  Varsinkin tuo puhdistusvaahto kuulostaa hyvälle, täytyykin kokeilla jos siitä olisi Madaran haastajaksi:)

 9. NG

  Tässä muuten vinkki luonnonkosmetiikan (kohtuuhintaisen sellaisen) ystäville: Andalou Naturals.

  Sisältää laadukkaita aineosia ja öljyjä, onnistuen silti ’kosmeettisesti miellyttävän’ koostumuksen luomisessa useisiin tuotteisiin. Jopa Paula Beguonin tiimi on kiitellyt tätä :)
  Suomeen maahantuonnista en tiedä, ainakaan en ole koskaan täällä tätä nähnyt, mutta ainakin Iherb myy tätä.
  Valikoima on laaja, niin kasvo-kuin vartalotuotteita. Kiinnostavana yksityiskohtana esim. tämä ohut ja silti hoitava silmänympärysseerumi erillistä sy-tuotetta kaivaaville:
  http://www.iherb.com/Andalou-Naturals-Luminous-Eye-Serum-Brightening-6-fl-oz-18-ml/39599

  • Kikkis

   Täytyypä kehua ainakin sweet orange shampoota ja hoitoainetta andaloulta. Tuskin koskaan on tukkatuotteeni tuoksuneet niin hyvälle! Myös pesuteho ja muukin on omalle ohuelle ja kuivalle letille olleet hyviä. Pakkausdesign on kaikessa askeettisuudessaan myös mieleeni. Seerumit kiinnostaisivat, pitänee testata kunhan edelliset loppuu.

 10. Anna

  Ostin Kicksistä reilu kk sitten ton puhdistusmaidon kokeiluun! Itse tykkäsin koostumuksesta ja meikit lähti hyvin, paitsi ripsarit. Mulla kirveli myös niin paljon että piti putsaa muilla aineilla silmät. Muuten hyvä tuote & tuoksu, mutta arvostan tuotteita millä saa putsattua samalla myös silmät.

  Ostin ton City Centerin Kicksistä ja siellä en ainakaan nähnyt myytävän alennuksilla vanhoja purkkeja tai sitten ei vaan osunut silmiin :)

  • Sanni

   Eihän se alekausi vielä kuukausi sitten ollut alkanut ;) No, en tietenkään voi tietää sisällytetäänkö vanhat E&T:n putsarit tammialeen, mutta yleensä kaikki valikoimasta poistuneet tuotteet pyritään saamaan pois hyllyiltä ja varastosta alennuskausien yhteydessä, etenkin jos niistä on vielä paljon varastoa jäljellä.

 11. Aurinkoinen

  Nyt kyllä harmittaa. Panttasin Fragrance Freelin geeliä ja lopulta otin sen käyttöön, ihastuin! Ajattelin, että tälläistä voisi käyttää vaikka loppuikänsä (tai melkein), haluaisin vaihtaa vähän luonnollisempiin vaihtoehtoihin. Nyt tekisi mieli kirota. Juuri minun tuuria. Mutta … täytynee joskus kokeilla noita uutuuksia. Olen ostanut tuon Yliopiston apteekista, heidän nettikaupastaan en enää ko. merkkiä löytänyt.

 12. Elli

  Kasvovesi kuulostaa hyvältä! Taidan kokeilla:-)

 13. Jonttu

  Onko myös vartalotuotteiden valmistus siirtymässä jossakin vaiheessa Tanskaan?

  • Sanni

   Siitä minulla ei ole tietoa, kerrottiin vain tuo mitä kirjoitin nykytilanteesta. Toivon kovasti että ei siirry…!

 14. Jonttu

  Ja tuota jäin vielä miettimään, että miten tulisi menetellä, jos kasvovettä ei suositella silmänympärysiholle. Tarkoitan sitä, että jos haluaa aamulla vain kevyen puhdistuksen kasvovedellä, niin jätetäänkö silmänympärysalue tällöin täysin puhdistamatta yön tapahtumien jälkeen? Jotenkin itselläni sellainen olo, että haluaisi puhdistaa koko kasvot, ennen uuden rasvakerroksen levittämistä.

  • Sanni

   Mä sivelen kasvovettä niin että sitä osuu sy-ihollekin, en ole välittänyt tuosta. Luulen, että suositus sy-ihon välttämisestä näiden tuotteiden kohdalla *saattaisi* liittyä hajusteisiin, sy-ihollehan suositellaan hajusteettomia tuotteita. Ja näissä putsareissa on aika voimakkaat tuoksut.

   niin jätetäänkö silmänympärysalue tällöin täysin puhdistamatta yön tapahtumien jälkeen?

   Jos haluaa välttää kasvoveden laittamista sy-iholle, niin silmät voi huuhdella viileällä vedellä :) Lähtee rähmät ja unihiekat ^_^

 15. Kata

  Hei Sanni!
  Estelle & Thild on itselleni tuntematon merkki. Jouluviikolla katselin purkkeja Kicksissä Sinun innoittamanasi, mutta en (ainakaan toistaiseksi) ostanut.
  Oletko koskaan kokeillut Philosophy-sarjan tuotteita? ”Sorruin” ostamaan Sokoksen alesta sellaisen pakkauksen (-40 %), johon kuului kaksi putsaria (toinen 3 in 1 ja toinen ilmeisesti kuoriva=exfoliating?), kosteusvoide, yövoide ja kaksi kuorintatuotetta. Parin päivän kokeilun jälkeen vaikuttavat aika kivoilta tuotteilta.

  • Sanni

   Oletko koskaan kokeillut Philosophy-sarjan tuotteita?

   En ole toistaiseksi, vaikka minulle on niitä tarjottukin. Ihanan oloisia tuotteita, mutta itse suosin luonnonkosmetiikkaa ja nämä on näitä ”elämä lyhyt, testauksen arvoisia tuotteita loputtomiin” -juttuja… :) Kun olisi kolme päätä… ^_^

 16. petra

  Kiitos muuten ihanasta joulukalenterista, olo oli kuin lapsella kun pääsi kurkkaamaan mitä päivän arvonnassa on, voi sitä jännityksen määrää :D Voitot ei osunut omalle kohdalle mutta hyvä mieli jäi :)

  • Sanni

   Voi kun kiva kuulla :) Mukavaa että sait hyvän mielen ja kävit kertomassakin :)

   Oikein hyvää uutta vuotta!

 17. Jonttu

  Turtuvatko kainalot, jos käyttää vain yhtä ja samaa deodoranttia monta vuotta peräkkäin? Minusta tuntuu, että viime aikoina luottodeodorantti on jättänyt minut pulaan lähes päivittäin. Eikä auta, että pesen kainalot ja lisään deoa päivällä.

  Pitäisikö deodoranttia siis vaihdella; onko tähän jokin suositus olemassa?

  • Sanni

   Turtuvatko kainalot, jos käyttää vain yhtä ja samaa deodoranttia monta vuotta peräkkäin?

   En osaa sanoa, itselleni ei ainakaan ole käynyt niin. Käytin monen monta vuotta putkeen Rexonan Clear -dödöä ja koin että se toimi aina vain yhtä hyvin :)

   Pitäisikö deodoranttia siis vaihdella; onko tähän jokin suositus olemassa?

   Mielenkiintoinen kysymys, johon en tosin itse tiedä vastausta. Anybody?

 18. Pinkki

  Heippa Sanni!

  Etsiskelen uutta sy-voidetta mm.ulkoilmaelämästä kuivuneelle, vähän turhan vähän voidellulle nassulleni.
  Ihoni on aina ollut vaivaton, heleä ja luonnostaan sopivan ”kostea”. Varmaan samaan tyyliin kuin omasi.
  Kiinnostuin La roche posey toleriane ultra- voiteen kuvailustasi, mutta ehtisitkö neuvoa rinnalle jonkin skvalaania ja sheavoita sisältävän luonnonkosmevoiteen?
  Ajattelen niiden sopivan juttusi perusteella, mutta en kyllä ole varma…siis vapaasti vaan ideoita.
  Tai olisiko jotakin muuta jota kannattaisi koittaa? Olen kyllä ihonhoidossa täysi noviisi, kiitos luonnon”tavallisen” ihoni, joten neuvot ovat nyt tosi tarpeen.
  Silmänaluseni ovat ihmeen ryppyiset verrattuna muuhun kasvojeni ihoon, (olen 42v.)mutta niin se kai menee joillain se vanheneminen…
  No, olen yrittänyt pelastaa tilannetta säännöllisellä sy-voitelulla, muutta tuloksia ei vielä näy.

  Toivottavasti alkaisi pian näkymään…ennenkuin on liian myöhäistä ;-)
  Kaiken lisäksi nukun kyljelläni ja myös sen alkaa jo huomaamaamaan aamuisin sy-alueelta!

  Kiitos jos ehdit auttamaan, ja kiitos vaikket auttaisikaan, blogisi on silti ihana ja piristää aina mieltä!
  Hyvää uuttavuotta 2015 ja intoa kirjoitteluun ja kaikkeen puuhiisi!:-D

  • Sanni

   Hei Pinkki!

   Nämä tuotteet tulivat mieleen kokeilemisen arvoisina:
   * Kiehl’s Creamy Eye Treatment (purkki on mulla kotona ja itse olen nyt eri osoitteessa joten en pääse tarkistamaan inciä, mutta voiteessa on ainakin sheavoita ja avokadoöljyä. Skvlanaanin kohdalta en osaa vastata.
   * Clinique All About Eyes Rich – sisältää kärjessä sheavoita ja pienempänä pitoisuutena skvalaania
   * Louis Widmer Eye Contour Cream – ei sisällä toivomiasi ainesosia ja on kaukana luonnonkosmetiikasta, mutta tämä on yksi kuivan ihon klassikkotuotteita jonka nimeen monet vannovat. Koostumus on todella rasvainen ja sopii parhaiten yö- tai ulkoilukäyttöön.

   Sertifioidun luonnonkosmetiikan puolelta ei myöskään tule mieleen sy-voiteita joissa olisi sekä shea-voita että skvalaania (mikä ei siis tarkoita etteikö sellaisia ole olemassa mutta minä en pikaisella selauksella löytänyt tuntemieni merkkien joukosta).

   Kuivalle iholle sopivat ainakin:
   * Weleda Wild Rose -silmänympärysvoide
   * Dr. Hauschka -silmänympärysvoide

   Toivottavasti vinkeistä on jotain hyötyä tai inspiraatiota :) Nuo kolme ensin mainitsemaani ovat hurjan suosittuja klassikkotuotteita, Clinique ja Widmer rasvaisimmat.

   • Nimetön

    Heippa Sanni!

    Kiitos paljon avustasi!
    Aloitan kokeilut heti tuolla kolmen kärkijoukolla, peukut pystyyn!

    Iloista uudenvuodenjuhlaa ja onnellista uutta
    vuotta kaikille!

 19. Jonttu

  Mieleeni tupsahti kauppareissun aikana pari ruoka-aiheista kysymystä sinulle (oikeastaan mielessäni pyöri kuva sinun Ikeasta hankitusta pähkinä-/siemen-työkalulaatikostasi). :) Eli ostatko kuorellisia vai kuorettomia manteleita? Entä pyritkö ostamaan pähkinät ja mantelit luomuna? Hintaahan niille tulisi luomuna paljon enemmän, mutta olisivat kai vielä terveellisempiä…

  • Sanni

   ostatko kuorellisia vai kuorettomia manteleita? Entä pyritkö ostamaan pähkinät ja mantelit luomuna?

   Kuorellisia :) Ja ostan kyllä valtaosan pähkinöistä luomuna, etenkin iHerbissä ne eivät maksa usein yhtään enempää kuin ei-luomutkaan. Mikä on outoa. Mutta en valita :)

   • Jonttu

    Tämä on varmaan tyhmä kysymys, mutta syötkö mantelit kuorineen päivineen?

    • Sanni

     Syön :)

 20. maiju

  Moikka ! Tiedätkö muita kasvovesiä, missä olisi käytetty tuota PHA-happoa ?

  • Sanni

   Ei tule valitettavasti mieleen.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.