Karkkipäivä
Karkkipäivä

Estelle & Thildin hiustuotteet

Estelle & Thildin hiustuotevalikoima koostuu kahdesta shampoo/hoitoaine-duosta; Neroli Bergamot aikuisille ja Baby & Child lapsille.

Estelle & Thildin hiustuotteet kuuluvat siihen harvaan joukkoon, jotka ovat kokonaan ekosertifioituja. Useimmat luonnonkosmetiikan hoitoaineethan eivät ole sertifioituja, koska hoitoaineista on vaikea saada kuluttajien toiveita vastaavia (selvittäviä, silottavia, sähköisyyden poistavia) pelkillä luonnon raaka-aineilla. Estelle & Thildin hiustuotteilla on Ecocert-setifikaatti.

ETNeroliBergamot

Kokeilin Neroli Bergamot -tuotteita. Olin jo aikaisemmin kuullut, että nämä ovat miedoimmasta miedoimpia, ja se pitää kyllä paikkansa. Shampoo on hyytelömäistä, pesee erittäin hellävaraisesti ja miedolla vaahdolla, ja sitä tarvitaan paljon perusteelliseen pesutulokseen. Tuntui hieman takuttavan juurta. Olen kokeillut tähän mennessä E&T:n lisäksi kuutta luonnonkosmetiikan shampoota (Mádara, Sante, Lavera, Urtekram, BeSave ja Tropicai), ja näistä ainoastaan Urtekramin ja Estelle & Thildin kohdalla joudun toteamaan, että pesutulos ei ole mieleinen.

Hoitoaineen kohdalla on sama juttu. Täytyy kai vain hyväksyä, että sertifioitu hoitoaine ei voi tuottaa yhtä sileitä, kammattavia ja pehmeitä hiuksia kuin synteettisiä ainesosia sisältävä. Sääli. Neroli Bergamot -hoitoaine tuoksuu ihanalle ja on lupaavan täyteläistä ja voidemaista koostumukseltaan, mutta hiuksiin levitettäessä se vain katoaa jonnekin. Kuin levittäisit hiuksiin Aqualan L:ää. Siinä ei ole liukasta tuntumaa, eivätkä hiukset selviä kovin hyvin. Ne myös jäävät kuivuttuaan hieman karheammiksi kuin ”normi”hoitoaineella.

Luulen, että Estelle & Thildin hiustuotteet sopivat hyvin lapsille, joilla on lyhyet ja hentoiset hiukset. Aikuiselle, jolla on käsitellyt ja vaativat hiukset, ne eivät ole paras mahdollinen valinta. Tai tietystikin ne ovat erinomainen valinta ekotietoiselle kuluttajalle, joka vaatii kaikilta tuotteilta sertifioinnin. ;) Tai henkilölle, jolla on erityisen herkkä päänahka joka reagoi voimakkaisiin pesuaineisiin.

Kysymys luonnonkosmetiikan shampoita käyttäville; mikä on teidän mielestänne paras ekoshampoo?

Kommentit (24)

 1. Anuliini

  Heip! Oon oikeasti niin autuaasti mainonnan uhri, että en ole vaivautunut ottamaan selvää, onko ”luonnonmukaisena” ostamani kosmetiikka oikeasti sertifioitua tms… heikkoa kuluttajuutta!… Mutta kertakaikkisesti paras shampoo, johon olen törmännyt ikinä koskaan missään maassa jossa olen asunut ja pitkiä karheita hiuksiani pessyt on LUSHin BIG (joissain maissa nimellä Sublime) Vaahtoaa kuin unelma, hoitaa kuivuvaa hiuspohjaa, pesee kerralla puhtaaksi ja jättää hiukset ilmaviksi. Joku muu saa (Sanniiii… :) ottaa selvää, onko kyseessä oikeasti luonnonkosmetiikkaa, mutta suosittelen, oli tai ei.
  Mahtavaa, muuten, että jaksat testailla kaikkia uutuustuotteita ja vielä paneutua nicceihin! <3

 2. elen

  Olen kokeillut muutamia luonnollisempia shampoita, todellakaan kaikki esim. just Lush ei ole pelkkää luonnonkosmetiikkaa tai sertifikoitua, mutta itse olen ajatellut, että puritaaniksi ryhtyminen ei kannata, jos muuten koko ajan inhoaa tulosta. En kyllä toisaalta ole vielä luovuttanut etsintöjen suhteen :)

  Mutta siis olen kokeillut jotain Lushin palashampoota, Laveralta Lemon Milkiä, Fushilta rasvottuvalle päänahalle tarkoitettua, Korresilta nokkosshampoota ja nyt on käytössä Santen Lava-shampoo. Eniten olen tykännyt Korresin shampoosta. Mulla on nopeasti rasvoittuva, suht pitkä ja liukas vaalea tukka, jossa vielä varsinkin siis vaaleuden takia rasvoittuminen näkyy herkemmin. Pesen siis vähintään joka toinen päivä tukan, sekin onnistuu vain jos on kuivashampoota kaapissa pelastamassa pesujen välipäivää.

  Lavera muistaakseni oli ihan ok shampoo, siitä on eniten aikaa niin en ihan muista, jostain syystä en kuitenkaan ole ostanut uudelleen. Olihan se selkeesti litkumpaa kuin normishampoot, mutta ei todellakaan niin pahasti kuin tuo Santen. Sitä tuntuu että kuluu ihan hirveästi kerralla ja pullokin on suht pieni. Oon tosi huono arvioimaan pesutulosta ja toimivuutta, hoidan hiuksiani luokattoman huonosti. Mulle tärkeintä olis se, että pystyis pitkittämään pesuväliä ja hiuksista ei tulisi vielä enemmän lirumpia ja päätänuolevia kuin ehkä luonnollisesti olisi. Korresin kanssa oli ehkä eniten yritystä tästä. Hoitavuudesta vaikea sanoa, kun en ikinä muista käyttää hoitoainetta.

  Nyt oon tilannut Chagrin Valleysta muutamaa palashampoota kokeiluun, mielenkiinnolla odotan mitä ne tekee. Lushin palakokeilu ei ollut ihan ideaali itselle, mutta ei pitäis muutenkaa ehk ikinä luottaa niihin 2in1 ideoihin :) ei siis todellakaan hoitanut omaa tukkaa mitenkään, juuri takuttui ihan hirveesti ja kulu ihan supernopeeta pieniks murusiksi.

 3. elisa

  Heippa! mietin että etkös tilannu tässä jokin aika sitten sen NAKED paletin, itselläni se jo on ja olisi kiva kuulla miettiisi siitä ja pari lookkia :))

  • Sanni

   Tilasin kyllä, mutta kuulun ikävä kyllä niihin jotka eivät palettiaan koskaan saaneet. :( HQHair ilmeisesti huijasi asiakkaitaan ihan kunnolla myymällä ”ilmaa”, eli tavaraa jota heillä ei konkreettisesti ollut varastossa, eivätkä he koskaan saaneet Urban Decaylta paletteja niin montaa kuin olivat laittaneet myyntikiintiöön. >:-(

   • Terhi

    Sama mulla.. ei ole palettia näkynyt ei.
    Joka viides päivä tulee kyllä status update :/

 4. Tiina

  Luonnonkosmetiikan shampoista olen tykästynyt aika yllättäen eniten Vihreän kosmetiikan Hamppu-turve shampoopalaan. Itsellä on tosi herkkä ja ärtyvä päänahka, enkä myöskään käytä juuri muotoilutuotteita. Tämä shampoo ei kyllä taida soveltua muotoilutuotteita käyttäville, sillä kun olen sitä saunavieraille lainaillut, on muotoilutuotteiden käyttäjiltä tullut vähemmän mairittelevia kommentteja. (Meillä on mökillä saunassa käytössä vain luonnonkosmetiikkaa, sauna kun on ihan rannassa ja vesuvedet menevät imeytyskenttään.)

  Santen shampoista en ole tykännyt, hiukset jäävät jotenkin ”letkuiksi”, mutta Santen Brillance-hoitoaine on loistava. Paljon olen kuullut kehuja BeSaven shampoosta, ja se on seuraavana kokeilulistalla kun kesä ja mökkeily ja rantasaunomiskausi taas käynnistyy :) Tykkään kovasti myös kampaamoissa myytävästä Pureology-sarjasta, mutta se ei taida olla ihan luonnonkosmetiikkaa, vaikka kasviperäistä onkin…?

  Tiina

 5. irma

  Olen testannut monia eko-shampoita. Tykkäsin esim. Urtekramin aloe shampoosta(mutta en ruususta tai hajusteettomasta), Santen ruusushampoosta tykkäsin kanssa. Ja nyt on käytössä S.A.V.E:n kuivan tukan versio menossa ja tästäkään ei ole pahaa sanottavaa. Ehkä paras tähän mennessä testaamistani. Tukkani on olkapäälle asti, luomuvärinen(monen vuoden kasvatuksen tuloksena, pääsin väristä eroon. Ja terveen ja kiiltävän oloinen, ei takuta. En ikinä enää palaa värjäämiseen ja normishampoiden maailmaan. Ai niin, latvahoitona on Melvitan jätettävä hoitoaine, jonka tilasin joskus Hyvinvoinnista. Sekin on oikein hyvä.

 6. ayako

  Minä tykkään Ekolon maahantuomasta intialaisesta shampoojauheesta ja frantsilan hoitoaine on ehdottomasti paras hoitoaine johon aina tulee palattua harharetkiltä :D
  Tosin frantsilan hoitis ei kai ole sertifioitu mitenkään, mutta ei ainakaan incin mukaan sisällä juuri mitään ylimääräistä..

 7. Katja

  Urtekramilla on monta hyvää, joista kuitenkin ruusu ja hajusteteeton ovat olleet luottotuotteitani. Ruusushampoo tuoksuu aivan ihanalta, aidolta ruusulta. Hajusteettomasta tykkään, kun siihen voi itse lisätä muutaman tipan tuoksuöljyä. Molemmat pesevät puhtaaksi mutta hellävaraisesti. Eivätkä vieneet väriä silloin, kun vielä värjäsin kemiallisilla aineilla, nykyistä hennaa ei vie mikään shampoo.

  Uusin suosikki on kuitenkin Reilun kaupan tuoksusaippuoiden kiivi. On siis ihan tavallista palasaippuaa, mutta olen pessyt sillä hiuksetkin ja oon ihan rakastunut tähän. Toisin kuin mikään muu kokeilemani shampoopala tai palasaippua, ei tämä jätä minkäänlaista lähmää edes alkuvaiheessa. Jättää hiukset silkkisen pehmeiksi ilman hoitoainetta, pelkällä etikkahuuhtelulla. Suosittelen!

 8. janni

  Ei liity tähän postaukseen, mutta ajattelin silti kysyä. Olen miettinyt LilyLolon meikkien tilaamista, ja hankaluudeksi on osoittautunut sävyjen ja siveltimien valitseminen. Olen ajatellut vain meikkipohjan ja peiteaineen tilaamista, en siis luomivärien. Mitkä siveltimistä on niitä välttämättömiä tai ainakin todella hyviä perusmeikin tekoon? ja peiteaineista, kumman valitsen blondien vai peepO:n? mulla on aika samanlaiset silmänaluset kun sulla, suonet näkyy hyvin silmän alla. Pelkään kuitenkin liian keltaista sävyä, jonka peepO saattaisi saada aikaan? Tällähetkellä oon käyttänyt maybelline dream satin liqudia sävyssä light porcelain, eli vaalea iho kyseessä. Sävy tuntuu kuitenkin joskus liian keltaiselta tai muuten vain erottuvalta. Jotkut sanoo että LilyLolojen porcelain on ihan ylivaalea, kannattaako sitä tilata? Ajattelin tilata niitä sampleja sen verran että on kesän hieman ruskettuneelle iholle valmiiksi meikkipohja, mutta en silti haluaisi liian tummiakaan sävyjä tilata, sillä ne jäisivät käyttämättä. Tuli kyllä pitkä viesti, huhhuh!:D

  • Sanni

   Ainoa täysin välttämätön on kabuki, ja peiteainesivellin on sitten hyvä kakkonen. Mineraalipeiteainetta kun ei oikein pelkällä sormella saa laitettua.

   Peiteaineista käytän itse Blondie Cover-uppia, joten PeepO’ta en osaa kommentoida. Mä en ole suoraan sanottuna oikein ymmärtänyt tuota keltaisen väripigmentin käyttöä tummien silmänalusten peitossa, kun yleensähän keltaisella neutraloidaan punaisuutta. Sinertävyyden peittoon käytetään yleensä oranssihtavia peiteaineita. Nuo ihon väri”virheiden” neutraloijat eivät mene täysin väriympyrän mukaan, sillä keltainenhan ei ole väriympyrässä punaista vastapäätä, mutta silti keltaista käytetään punaisen neutraloinnissa yhtä paljon kuin vihreääkin.

   Itse en nyt kuitenkaan täysin luota keltaiseen sinisyyden neutraloinnissa, ja peitän omat tummat silmänaluseni mieluummin neutraalin sävyisellä peiteaineella.

   En tunne Maybellinen meikkivoiteiden sävyjä, joten en osaa ottaa kantaa siihen onko Light Porcelain yhtä vaalea kuin Lolon Porcelain. Lolon Porcelain on kuitenkin todella vaalea, joten jos emmit, niin tilaa myös China Doll joka on Porcelainin ja Blondien välissä. Ja kesäksi saatat tietysti tarvita vielä tummemman sävyn, mikäli rusketut.

 9. anniina-

  Hei! Olet aina niin ihana, kun testailet meidän lukijoiden puolesta tuotteita, ja jaksat availla meille noita incejä. Itse olen tykännyt kaikista eniten ohuine hiuksineni Laveran mango-shampoosta värjätyille hiuksille. Pesuväli on pidentynyt sen käytön aloitettua kolmeen päivään, ja olen muutenkin tosi tyytyväinen. Väri myös ei haalistu samaan tahtiin kuin monilla muilla vastaavilla tuotteilla. Karheille ja pörröisille hiuksille tuo ei varmaan ole paras tuote, mutta tälläisille suomalaisille hienoisille liru-hiuksille oikein oiva mönjä. :D

  Hauskaa kevättä sulle!

  • Sanni

   Mäkin tykkään Laveran Mangosta! Se on itse asiassa mun suosikkeja.

   Kivaa kevättä sinnekin! :)

 10. Pintu

  Mun suosikki on Faith in Naturen aloe vera -shampoo. Ihana, raikas tuoksu, hyvä koostumus ja vaahtoutuvuus, pesee puhtaaksi takuttamatta. Omat hiukseni ovat aika lailla luonnontilaiset, ja mulle tää on just hyvä! Nirso mieskin tykkää. ;)
  Sertifioitu ei ole tämäkään (kai?), mutta perustuubaa parempi vaihtoehto kumminkin.

  Kiitos vielä ihanasta, mahtavasta blogistasi. Tykkään erityisesti luonnonkosmetiikkajutuista ja kauniista meikkikuvista.

 11. hanna

  EHDOTTOMASTI Lushin palashampoot. Oon kokeillut niista kahta, en muista niiden nimia mut sita vihreeta ja sitten tervaista ja molemmat on ihan sikahyvia ja todella riittoisia.

 12. Nimetön

  Onko mitään laivatärppejä? Saako laivalta luontaiskosmetiikkaa? Olen lähdössä Baltic Princessille ja vähän jo mietityttää, mitäköhän hankkisi. Ainakin ripsarille olisi tarvetta.

  • Sanni

   Tallinkin laivoista en tiedä, mutta Viikkarilta saa Weledaa.

  • Rosalie

   Hei, kerro sitten mitä sieltä löytyi! Itsekkin kesällä menossa ja kosmetiikka osasto näytti hyvältä :P

 13. Sannu

  Mulla on pyörinyt mielessä postausehdotus ja nyt, kun nuo E&T:n baby-tuotteet vilahti tuossa kuvissa, niin aukaisen sanaisen arkkuni :). Eli kiinnostaisi kovasti lukea myös lastentuotteista ja erityisesti luonnonkosmetiikan puolelta. Lieköhän ketään muita lukijoita moinen innostaisi? Kicksin myyjä mulle kertoikin joskus, että E&T ois kehitetty alunperin lastenlinjaksi… Itse olen käyttänyt lapsillani (vauva ja 2-vuotias) Body Washia ja Lotionia em. sarjasta. Lotion on hyvä tuote ja pesuainekin muuten ihan jees, mut haju on kamala :(.

  • Sanni

   Jeps, E&T on alunperin ollut lasten ihonhoitosarja. Nimikin tulee perustaja Pernilla Rönnbergin lapsista (Estelle ja Mathilde). Kun tuotteet olivat niin suosittuja, Rönnberg laajensi sarjaa aikuistenkin tuotteisiin.

   Voi olla, että kirjoittelen lastentuotteista ehkä sitten joskus jos saan omia lapsia. ^_^

 14. Nimetön

  Faith in Nature sarjan suklaashampoo tai aloe vera shampoo.

 15. Milla

  Mun suosikikki on S.A.V.E, myös Korresin shampoista olen tykännyt. Ole hyvä-merkin hajusteeton shampoo on myös ihan ok, mutta niin mieto että sitä saa käyttää todella runsaasti saadakseen puhtaantuntuiset hiukset. Mulla on luonninkiharat pitkät hiukset ja etsinnässäni on jatkuvasti tarpeeksi kosteuttavat hoitoaineet. Luonnonkosmtiikoista en ole aivan täydellistä vielä löytänyt. Onkohan sellaista?

 16. Noora

  Oon kirjoitellu lemppareista ja inhokeista täällä: http://noorakatariina.blogspot.com/2010/11/ekoshampoot-ja-hoitoaineet-faith-in.html :) Seuraavaksi testiin tulee Vihreän kosmetiikka palashampoo. Myös Lushin tuotteet kiinnostavat, koska olen kuullut niistä hyvää, mutten halua ostaa mitään SLS-kamaa.

 17. Nina

  Lapsillani olen käyttänyt Estelle & Thildin hoitsikkaa ja se on toiminut oikein hyvin, jopa paremmin kuin osa aiemmin käytetyistä ”normihoitsikoista”. Esikoisella on pitkä tukka ja helposti takkuuntuva, löydettyäni tuon hoitsikan ei tarvitse enää niin usein erillistä suihkautettavaa selvitysainetta laittaa.
  Itse kanssa etsin vielä sitä hyvää luononmukaista shampoota. Urtekramin, i+m:n ja Lidlistä silloin kampanjaviikkoina ostetut shampoot eivät ole vakuuttaneet. Tällä hetkellä Farfallan shampoo toimii suht ok.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.