Estelle & Thildin hiustuotteet

Estelle & Thildin hiustuotevalikoima koostuu kahdesta shampoo/hoitoaine-duosta; Neroli Bergamot aikuisille ja Baby & Child lapsille.

Estelle & Thildin hiustuotteet kuuluvat siihen harvaan joukkoon, jotka ovat kokonaan ekosertifioituja. Useimmat luonnonkosmetiikan hoitoaineethan eivät ole sertifioituja, koska hoitoaineista on vaikea saada kuluttajien toiveita vastaavia (selvittäviä, silottavia, sähköisyyden poistavia) pelkillä luonnon raaka-aineilla. Estelle & Thildin hiustuotteilla on Ecocert-setifikaatti.

ETNeroliBergamot

Kokeilin Neroli Bergamot -tuotteita. Olin jo aikaisemmin kuullut, että nämä ovat miedoimmasta miedoimpia, ja se pitää kyllä paikkansa. Shampoo on hyytelömäistä, pesee erittäin hellävaraisesti ja miedolla vaahdolla, ja sitä tarvitaan paljon perusteelliseen pesutulokseen. Tuntui hieman takuttavan juurta. Olen kokeillut tähän mennessä E&T:n lisäksi kuutta luonnonkosmetiikan shampoota (Mádara, Sante, Lavera, Urtekram, BeSave ja Tropicai), ja näistä ainoastaan Urtekramin ja Estelle & Thildin kohdalla joudun toteamaan, että pesutulos ei ole mieleinen.

Hoitoaineen kohdalla on sama juttu. Täytyy kai vain hyväksyä, että sertifioitu hoitoaine ei voi tuottaa yhtä sileitä, kammattavia ja pehmeitä hiuksia kuin synteettisiä ainesosia sisältävä. Sääli. Neroli Bergamot -hoitoaine tuoksuu ihanalle ja on lupaavan täyteläistä ja voidemaista koostumukseltaan, mutta hiuksiin levitettäessä se vain katoaa jonnekin. Kuin levittäisit hiuksiin Aqualan L:ää. Siinä ei ole liukasta tuntumaa, eivätkä hiukset selviä kovin hyvin. Ne myös jäävät kuivuttuaan hieman karheammiksi kuin ”normi”hoitoaineella.

Luulen, että Estelle & Thildin hiustuotteet sopivat hyvin lapsille, joilla on lyhyet ja hentoiset hiukset. Aikuiselle, jolla on käsitellyt ja vaativat hiukset, ne eivät ole paras mahdollinen valinta. Tai tietystikin ne ovat erinomainen valinta ekotietoiselle kuluttajalle, joka vaatii kaikilta tuotteilta sertifioinnin. ;) Tai henkilölle, jolla on erityisen herkkä päänahka joka reagoi voimakkaisiin pesuaineisiin.

Kysymys luonnonkosmetiikan shampoita käyttäville; mikä on teidän mielestänne paras ekoshampoo?

Kommentit (24)
  1. Heip! Oon oikeasti niin autuaasti mainonnan uhri, että en ole vaivautunut ottamaan selvää, onko ”luonnonmukaisena” ostamani kosmetiikka oikeasti sertifioitua tms… heikkoa kuluttajuutta!… Mutta kertakaikkisesti paras shampoo, johon olen törmännyt ikinä koskaan missään maassa jossa olen asunut ja pitkiä karheita hiuksiani pessyt on LUSHin BIG (joissain maissa nimellä Sublime) Vaahtoaa kuin unelma, hoitaa kuivuvaa hiuspohjaa, pesee kerralla puhtaaksi ja jättää hiukset ilmaviksi. Joku muu saa (Sanniiii… :) ottaa selvää, onko kyseessä oikeasti luonnonkosmetiikkaa, mutta suosittelen, oli tai ei.
    Mahtavaa, muuten, että jaksat testailla kaikkia uutuustuotteita ja vielä paneutua nicceihin! <3

  2. Olen kokeillut muutamia luonnollisempia shampoita, todellakaan kaikki esim. just Lush ei ole pelkkää luonnonkosmetiikkaa tai sertifikoitua, mutta itse olen ajatellut, että puritaaniksi ryhtyminen ei kannata, jos muuten koko ajan inhoaa tulosta. En kyllä toisaalta ole vielä luovuttanut etsintöjen suhteen :)

    Mutta siis olen kokeillut jotain Lushin palashampoota, Laveralta Lemon Milkiä, Fushilta rasvottuvalle päänahalle tarkoitettua, Korresilta nokkosshampoota ja nyt on käytössä Santen Lava-shampoo. Eniten olen tykännyt Korresin shampoosta. Mulla on nopeasti rasvoittuva, suht pitkä ja liukas vaalea tukka, jossa vielä varsinkin siis vaaleuden takia rasvoittuminen näkyy herkemmin. Pesen siis vähintään joka toinen päivä tukan, sekin onnistuu vain jos on kuivashampoota kaapissa pelastamassa pesujen välipäivää.

    Lavera muistaakseni oli ihan ok shampoo, siitä on eniten aikaa niin en ihan muista, jostain syystä en kuitenkaan ole ostanut uudelleen. Olihan se selkeesti litkumpaa kuin normishampoot, mutta ei todellakaan niin pahasti kuin tuo Santen. Sitä tuntuu että kuluu ihan hirveästi kerralla ja pullokin on suht pieni. Oon tosi huono arvioimaan pesutulosta ja toimivuutta, hoidan hiuksiani luokattoman huonosti. Mulle tärkeintä olis se, että pystyis pitkittämään pesuväliä ja hiuksista ei tulisi vielä enemmän lirumpia ja päätänuolevia kuin ehkä luonnollisesti olisi. Korresin kanssa oli ehkä eniten yritystä tästä. Hoitavuudesta vaikea sanoa, kun en ikinä muista käyttää hoitoainetta.

    Nyt oon tilannut Chagrin Valleysta muutamaa palashampoota kokeiluun, mielenkiinnolla odotan mitä ne tekee. Lushin palakokeilu ei ollut ihan ideaali itselle, mutta ei pitäis muutenkaa ehk ikinä luottaa niihin 2in1 ideoihin :) ei siis todellakaan hoitanut omaa tukkaa mitenkään, juuri takuttui ihan hirveesti ja kulu ihan supernopeeta pieniks murusiksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *