Essentia Naturale -mineraalipohja

Arvioitavana Essentia Naturalen mineraalimeikkipohja.

Minulle tarjottiin tätä testattavaksi jo vuosi sitten, jolloin siitä kirjoiteltiin monessakin blogissa, mutta en siitä tuolloin innostunut. Nyt kun sarja on siirtynyt Biodelly.comin valikoimaan, minulta kysyttiin uudelleen josko haluaisin sitä testailla, ja tällä kertaa ajattelin että mikä ettei. :) Google Analytics nimittäin kertoo, että blogistani haetaan paljon tietoa nimenomaan mineraalimeikeistä, joten onpahan nyt sitten tämäkin sarja edustettuna. :)

Sävyvalikoima meikkipohjissa on erittäin pieni, mikä tekee sävyvalinnan helpoksi. Vaihtoehtoja on vain neljä; Silky Way Fair vaaleimmille, Silky Way Light vaaleille (keltapohjainen), Silky Way Light 1.2 hieman päivettyneelle iholle ja Silky Way Medium tummalle tai ruskettuneelle iholle.

EssentiaNaturale

Sain testiin kaksi meikkipohjasävyä, Fairin ja Lightin, sekä Essentia Naturalen bestseller-tuotteen, primer-puuterin.

Essentia Naturalen meikkipohjatuotteet eivät ole aivan 100% mineraalipitoisia. Pohjien incissä on magnesiummyristaattia ja boorinitridiä jotka eivät ole mineraaleja, ja primerissa on metikonia joka on silikoniyhdiste. Magnesiummyristaatti lisää meikkituotteen kestävyyttä iholla ja lisää tuotteeseen kosteuden tuntua, boorinitridiä puolestaan käytetään kosmetiikassa absorbenttina. Silikonit tuovat primer-tuotteeseen niille tyypillisen silottavan ominaisuuden.

Essentia_beforeafter

Kuvassa Fair + Light -sekoitus. Ja apua, näytän siis ihan kuolleen väriseltä tuossa after-kuvassa… :/ Jotenkin ihan älyttömän vaikeaa saada mineraalipohjasta todenmukaisia kuvia, ilmeisesti mineraalit heijastavat niin paljon valoa että pinta näyttää kuvissa aina ylivaalealta.

Fair oli minulle liian vaalea, ja Light taas aluksi aavistuksen kellertävä. Ensimmäisinä kokeilupäivinä sekoitinkin Fairia ja Lightia yhteen saadakseni minulle sopivan sävyn.  Sitten aloitin testaamaan asteittain päivettävää kosteusvoidetta, ja ihon sävyni tummui sen verran että Light sopikin hyvin.

Virve oli arvostelussaan sitä mieltä, ettei EN-pohja ole kovin peittävä, mutta minulle peittokyky oli riittävä. Sain tällä heleän ja kauniin luonnollisen näköisen ihon, ihan niinkuin muillakin kokeilemillani mineraaleilla.

Siinä olen kyllä Virven kanssa samaa mieltä, että Essentia Naturale -pohja tuntuu hitusen kuivemmalta kuin muut kokeilemani pohjat. Siinä onkin riisipuuteria ja kaoliinia, jotka imevät iholta rasvaa. Tämä sopii siis erityisen hyvin rasvoittuvalle iholle.

Primerista en kokenut olevan omalla ihollani mitään hyötyä. Toki jauhe tasoittaa ihoa ja häivyttää ihohuokosia, mutta toisaalta pelkkä mineraalipohja tekee minulla itsessään jo saman. Tuote pääsee varmaankin paremmin oikeuksiinsa todella suurihuokoisella, helposti rasvoittuvalla iholla.

EssentiaNaturale_vertaus

Tässä vertauskuvia pohjien sävyistä.

EssentiaNaturale_vertaus2

EN Fair on Lily Lolon Blondietakin vaaleampi.

.

Essentia Naturalen -meikkipohjat maksavat alle 20€, eli tässäkin siis oivan edullinen vaihtoehto mikäli haluaa mineraalinsa Suomen markkinoilta ostaa. Muita Essentia Naturale -arvosteluja voitte lukea näistä blogeista:

Ostolakossa

Charming Nails

Sensaisti

Fashioned in Finland

P.S. Make-up for Dummies -sarjan seuraavan osan julkaisu siirtyy ensi viikolle, sillä olen nyt Ahvenanmaalla ja kyseisen postauksen silmämeikkikuvat jäivät kotiin pöytäkoneelle.

Kommentit (13)
  1. Mulla on näytekoko EN:n pohjasta ja se on toistaiseksi ainoa mineraalipohja, jota oon koittanut. Kyllähän se tuntui hyvältä levittää ja sulautui ihoon, mutta se kutitti, ei mitenkään kauhean häiritsevästi, mutta sen verran, että testailut jäi sikseen. Peittävyys ei ole mulle ihan riittävä.

  2. Minusta pohja peitti aika hyvin, paremmin kuin useimmat, mutta ei pysynyt nenässä koko päivää. Ihan ok kuitenkin. Ehkä pitäisikin ostaa uusi purkki kesäksi. Vaalein sävy oli pikkuisen liian tumma, mutta koko kasvoilla näytti kyllä luonnolliselta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *