Karkkipäivä
Karkkipäivä

Essentia Naturale -mineraalipohja

Arvioitavana Essentia Naturalen mineraalimeikkipohja.

Minulle tarjottiin tätä testattavaksi jo vuosi sitten, jolloin siitä kirjoiteltiin monessakin blogissa, mutta en siitä tuolloin innostunut. Nyt kun sarja on siirtynyt Biodelly.comin valikoimaan, minulta kysyttiin uudelleen josko haluaisin sitä testailla, ja tällä kertaa ajattelin että mikä ettei. :) Google Analytics nimittäin kertoo, että blogistani haetaan paljon tietoa nimenomaan mineraalimeikeistä, joten onpahan nyt sitten tämäkin sarja edustettuna. :)

Sävyvalikoima meikkipohjissa on erittäin pieni, mikä tekee sävyvalinnan helpoksi. Vaihtoehtoja on vain neljä; Silky Way Fair vaaleimmille, Silky Way Light vaaleille (keltapohjainen), Silky Way Light 1.2 hieman päivettyneelle iholle ja Silky Way Medium tummalle tai ruskettuneelle iholle.

EssentiaNaturale

Sain testiin kaksi meikkipohjasävyä, Fairin ja Lightin, sekä Essentia Naturalen bestseller-tuotteen, primer-puuterin.

Essentia Naturalen meikkipohjatuotteet eivät ole aivan 100% mineraalipitoisia. Pohjien incissä on magnesiummyristaattia ja boorinitridiä jotka eivät ole mineraaleja, ja primerissa on metikonia joka on silikoniyhdiste. Magnesiummyristaatti lisää meikkituotteen kestävyyttä iholla ja lisää tuotteeseen kosteuden tuntua, boorinitridiä puolestaan käytetään kosmetiikassa absorbenttina. Silikonit tuovat primer-tuotteeseen niille tyypillisen silottavan ominaisuuden.

Essentia_beforeafter

Kuvassa Fair + Light -sekoitus. Ja apua, näytän siis ihan kuolleen väriseltä tuossa after-kuvassa… :/ Jotenkin ihan älyttömän vaikeaa saada mineraalipohjasta todenmukaisia kuvia, ilmeisesti mineraalit heijastavat niin paljon valoa että pinta näyttää kuvissa aina ylivaalealta.

Fair oli minulle liian vaalea, ja Light taas aluksi aavistuksen kellertävä. Ensimmäisinä kokeilupäivinä sekoitinkin Fairia ja Lightia yhteen saadakseni minulle sopivan sävyn.  Sitten aloitin testaamaan asteittain päivettävää kosteusvoidetta, ja ihon sävyni tummui sen verran että Light sopikin hyvin.

Virve oli arvostelussaan sitä mieltä, ettei EN-pohja ole kovin peittävä, mutta minulle peittokyky oli riittävä. Sain tällä heleän ja kauniin luonnollisen näköisen ihon, ihan niinkuin muillakin kokeilemillani mineraaleilla.

Siinä olen kyllä Virven kanssa samaa mieltä, että Essentia Naturale -pohja tuntuu hitusen kuivemmalta kuin muut kokeilemani pohjat. Siinä onkin riisipuuteria ja kaoliinia, jotka imevät iholta rasvaa. Tämä sopii siis erityisen hyvin rasvoittuvalle iholle.

Primerista en kokenut olevan omalla ihollani mitään hyötyä. Toki jauhe tasoittaa ihoa ja häivyttää ihohuokosia, mutta toisaalta pelkkä mineraalipohja tekee minulla itsessään jo saman. Tuote pääsee varmaankin paremmin oikeuksiinsa todella suurihuokoisella, helposti rasvoittuvalla iholla.

EssentiaNaturale_vertaus

Tässä vertauskuvia pohjien sävyistä.

EssentiaNaturale_vertaus2

EN Fair on Lily Lolon Blondietakin vaaleampi.

.

Essentia Naturalen -meikkipohjat maksavat alle 20€, eli tässäkin siis oivan edullinen vaihtoehto mikäli haluaa mineraalinsa Suomen markkinoilta ostaa. Muita Essentia Naturale -arvosteluja voitte lukea näistä blogeista:

Ostolakossa

Charming Nails

Sensaisti

Fashioned in Finland

P.S. Make-up for Dummies -sarjan seuraavan osan julkaisu siirtyy ensi viikolle, sillä olen nyt Ahvenanmaalla ja kyseisen postauksen silmämeikkikuvat jäivät kotiin pöytäkoneelle.

Kommentit (13)

 1. Ulpu

  Mulla on näytekoko EN:n pohjasta ja se on toistaiseksi ainoa mineraalipohja, jota oon koittanut. Kyllähän se tuntui hyvältä levittää ja sulautui ihoon, mutta se kutitti, ei mitenkään kauhean häiritsevästi, mutta sen verran, että testailut jäi sikseen. Peittävyys ei ole mulle ihan riittävä.

 2. og

  Minusta pohja peitti aika hyvin, paremmin kuin useimmat, mutta ei pysynyt nenässä koko päivää. Ihan ok kuitenkin. Ehkä pitäisikin ostaa uusi purkki kesäksi. Vaalein sävy oli pikkuisen liian tumma, mutta koko kasvoilla näytti kyllä luonnolliselta.

 3. Nimetön

  Luin koko ajan että arvottavana ja mietin, että miksen mä nää mitään arvontaa tässä…? :D

 4. Nu

  Hei. Ensinnäkin kiitos hyvästä blogista. Olen saanut täältä monia hyviä vinkkejä meikkauksen suhteen. Kuitenkin olen jäänyt pohtimaan yhtä kiperää kysymystä, eli minkä värinen luomiväri sopisi minulle parhaiten? Minulla on sini-vihreä-harmaat silmät. Tiedän, että vastavärit tuovat silmiä hyvin esiin, mutta mikä on sini-vihreä-harmaan vastaväri? Pohdin onko täysin nounou liila ja/tai turkoosi luomiväri, koska ne olisivat tulevien häideni teemavärit ja luonnollisesti haluaisin tuoda näitä värejä esiin myös meikissä? Olisin erittäin kiitollinen, jos joskus jaksat vastata tähän pohdintaan.(Ja kyllä tajuan, ettei pelkän silmien värin perusteella voi antaa yleispäteviä neuvoja, mutta kai sentään jotain osviittaa). Menipä sekavaksi :D

  • Sanni

   Olet oikeassa siinä, että pelkkä silmienväri ei vaikuta siihen, minkä sävyinen silmämeikki sinulle parhaiten sopii.

   Jos kuitenkin lähdetään silmiesi väristä (kun en muuta sinusta tiedä :)) niin turkoosin ja violetin väliltä valitsisin violetin. Turkoosi on näistä kahdesta ”vaikeampi” väri, ja se sopii parhaiten ruskeille silmille. Tietystikin, jos sinulla olisi turkoosia hääpuvussasikin, niin sitten sävy voisi kivasti toistua silmissäkin.

   Harmahtaville ja vihreille silmille suositellaan roosan sävyjä, joten silläkin violetti sopisi paremmin kun se kuitenkin on lähempänä roosaa kuin turkoosi.

 5. nona

  Mun iholle EN sopii tosi hyvin, ei ole tuntunut kuivalta ja peittänyt aika hyvin. Varsinkin sarjan mineraalipeiteväri on todella pigmenttistä ja peittää hyvin, josta olin tosi yllättynyt! Laitan peitevärin INCIn vielä tähän, etten turhaan suosittele tuotetta jossa sitten onkin kyseenalaisia aineita (minä en näistä oikein ymmärrä):
  mica, titanium dioxide, zinc oxide, oryza sativa powder, kaolin, mag stearate, iron oxide

  • Sanni

   Peiteaineessa on näköjään ihan samat ainesosat kuin pohjassakin, magnesiummyristaatti vain vaihtunut magnesiumstearaattiin ja boorinitridi jätetty pois.

 6. Tiitu

  Pöh, miksi pitää mineraalimeikkeihin tunkea silikonia tms, kun sehän on juuri se juttu, että niissä ei ole epäilyttäviä mömmöjä ja silti toimivat hyvin. :P

  Osaatko kertoa onko mineraalimeikit aina luomua vai onko olemassa erikseen luomumineraalimeikkejä? Jos on erikseen luomusarjoja mineraalimeikeissä niin osaatko kertoa niistä/suositella jotain hyviä?

  • Sanni

   Mun käsittääkseni mineraaleja ei voi tuottaa luomuna, sillä niitähän ei mitenkään kasvateta vaan jauhetaan maasta. Näen siis asian niin, että termiä ’luomu’ ei voi edes käyttää mineraalien yhteydessä. Joku saa korjata jos tietää paremmin. :)

 7. Jenni

  Oletko koskaan testannut e.v.i. -nimisen kosmetiikkamerkin tuotteita? Jos olet, niin millaisia ne ovat mielestäsi olleet? Olen ajatellut ostaa eräästä nettikaupasta niitä, mutta en ole varma viitsinkö, jos ne ovat ihan huonoja. Lisäksi oletko testannut BYS tai LP (laura Paige) nimisten merkkien tuotteita ja jos olet, mitä olet niistä tykännyt? :)

  • Sanni

   Mitkään noista merkeistä eivät ole minulle tuttuja.

 8. Matilda

  Heipsan ja kiitos ihanasta blogista :)
  Olen löytänyt monesti inspiraatiota meikkaamiseen ja lopulta muistaakseni blogisi mineraalimeikkijuttujen perusteella rohkaistuin tilaamaan itsellenikin Lily Lololta tuotteita ja eipä ole tarvinnut pettyä! Mutta sellainen kysymys tuli mieleeni, että osaatko tarkemmin selvittää sitä, mitä tuo luontainen suojakerroin (natural spf) esim. Lily Lolon tuotteissa käytännössä tarkoittaa? Yritin googlaillakin vastausta, mutta en oikein löytänyt tai osannut. Omaan korvaan tuo kuulostaa hieman epämääräiseltä ja mietinkin, että mitähän muuta aurinkosuojaa sitä kannattaisi alkaa kasvoihinsa sutimaan noiden lisäksi…

 9. Stella

  Tässä yleisiä kommentteja mineraalimeikeistä: kiitos Sanni kun kirjoitat mineraalimeikeistä ja esittelet eri merkkejä!

  Olen ollut nyt puoli vuotta mineraalimeikkien tyytyväinen käyttäjä. Alku oli tuskaa, koska kun Googletti netistä löytyi vaikka mitä keskusteluja ja mineraalimeikkien valikoima on valtava! Onneksi eksyin näille sivuille.

  Hienoa on ollut uuden värimaailman löytyminen. Nyt ei tarvitse rajoittua samoihin väreihin, vaan olen päässyt rohkeasti käyttämään eri luomiväri-, rajaus-, poskipuna- ja pohjustussävyjä ja paksuuksia. On piristävää vaihdella tyyliä päivän mukaan.

  Ensikosketuksen mineraalimeikkeihin sain Body Shopin kautta, mutta ne eivät valitettavasti sopineet iholleni, vaan iho alkoi kukkimaan ja iho ei myöskään pysynyt mattana, vaan alkoi kiiltämään tosi nopeasti. Tämä siis vain yksilöllinen kokemus. Onneksi tuli kokeiltua vielä uudestaan eri merkeillä.

  Tilaan mineraalit ulkomailta ja paria merkkiä (Lily Lolo ja Everyday Minerals) kokeilin, joista molemmat sopivat, mutta toinen on enemmän suosikkini. Positiivista on se, että sävyistä saa näytteitä, niin ei tule niin kalliita hukkaostoksia. Toiseksi tuotteet ovat riittoisia. Kolmanneksi mineraalit ovat olleet helppoja, kun niiden levittäminen on nopeaa ja minulla sama meikki pysyy hyvänä koko päivän. Ei tarvitse tupsutella puutereita päälle, kuten tein silloin kun käytin meikkivoiteita. Iho ei tunnu niin tahmaiselta. Meikit ovat pysynyteet myös hyvin esim. ulkoillessa kostealla ilmalla tai jopa urheilussa (vaikka silloin olisi varmaan parempi olla ihan ilman). Iho voi hyvin.

  Negatiivinen kokemus mineraalimeikeistä on se, että ne ”räjähtävät” helposti vaikka miten ei poista koko sinettiä purkeista. EDM:llä on tosin näppärä pakkaus pohjille, jotka eivät ”räjähdä”. Niinpä kuljetan mukanani vain matkapakkauksia ja loput tuotteet ovat visusti vaakatasossa kotona. Suojaan vaatteeni myös pyyhkeellä ennen meikkauksen aloittamista, ettei tapahdu vahinkoja.

  Positiivis-negatiivinen kokemus on, että tuotteita on tullut tilattua enemmän kuin uskoinkaan ja meikkiarsenaalia on nyt useaksi vuodeksi eteenpäin. Toisaalta olen sellaisia joista en itse niin välitä lahjoitellut eteenpäin ja mineraalimeikit ovat olleet kyllä paljon edullisempia, kuin että ostaisi ”tavallisia” meikkejä yksittäin.

  Kiitos Sanni ja keep on posting!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.